Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Design

Zpět na článek

Mazda 3 kupé: Jak by mohla vypadat?

14 komentářů

jozephko
Trojdveráky sú v Európe skôr okrajovou záležitosťou, rádovo viac sa predáva kombíkov. Už som to tu asi pred rokom písal, že podľa rok starej štatistiky v EÚ išli dolu s predajmi modely áut, ktoré nemajú v nižšej strednej triede kombíka (hlavne japonci, ale aj Fiat a Citroen). Naopak - modely s kombíkmi sa držali celkom dobre.
Niektorí japonci sa už poučili (Honda, Toyota), iných (Mazda) osvietenie ešte len čaká 😄
3_diamanty
pre mazdu nie je europa prioritny trh preto sa nejako ani nehrnu do verzie kombi..... keby mali v mazde zaujem o europu tak uz tu davno postavia zavod 😉 ... a to by mali ine predaje potom a aj bez kombika
biscuit
ja prave doufam, ze oni "rozum" nedostanou. cely svet je nakazen virem mainstreamoveho podbizeni se. je dobre, ze jsou stale vyrobci, kteri se snazi tvorit a libit a ne se podbizet. podivejte se, jak zdegenerovana auta se dnes tvori? kde je davna krasa aut. proc drive nebylo treba tolik kombiku? proc mohla skoda 105 klidne slouzit jako rodinne auto a nikdo se nad tim nepozastavoval? :-!
nope
Jo jasne, kazdej potrebuje vagon, proboha!
jozephko
Bez kombíka v nižšej strednej sa dobré objemy predaja v Európe robiť nedajú. Pozri sa na fleetové autá - v čom jazdia obchodní zástupci. Pár rokov som robil obchoďáka na klasickom hatchbacku - a to bola tragédia. Pre obchoďáka priestor na zaplakanie.
Rodina s 2 deťmi pochopí význam kombíka najneskôr vtedy, keď sa vyberie autom na dovolenku do zahraničia. Alebo aj len na lyžovačku na najbližší kopec. Dá sa ísť aj s hatchbackom, ale s kombíkom je nakladanie vecí neporovnateľne komfortnejšie. Hatchback je na dovolenku dobrý tak pre bezdetný pár - či už sú to mladí alebo starší.
Nie každý totiž potrebuje MPV. A klasický sedan je pre rodinu s malým dieťaťom asi tá najhoršia možnosť. Aj z triviálneho nakladania detského kočíka sa totiž stáva inžiniersky projekt. >😁
borg111
S tými výletmi a dovolenkami s deťmi súhlasím, ale iba do istej miery. Napriek tomu, že máme dve malé deti, kúpili sme si sedan! Dôvod? Proste sa nám pačil. A nakladanie kočíka do kufra sedanu? Záleží na tom ktorý kočík a ktorý sedan. Výber kočíkov je veľký a je mnoho takých, ktoré do sedanu dáš v pohode. Netvrdím, že kombi nie je praktickejšie, ale tvrdím, že so sedanom sa dá žiť bez problémov a každý deň mi robí radosť, keď sa na auto pozerám. A tá posadnutosť európanov praktickosťou áut ma serie, práve preto lebo sme ochotní obetovať eleganciu!

PS: Samozrejme nemyslím si, že žiadne kombi nie je pekné, ale nie všetci máme na CLS shooting brake 😄
escorpion
Nie každý potrebuje kombík. Paradoxne jeden jazdím, ale nevedel som odolať 530i :yes:
Emel
Nebyl tu nedávno článek o tom, že Nissan pro nezájem v US stáhl Altimu Coupe? Jinak což o to, auto je to hezké... ty klenuté blatníky konečně dostávají adekvátní protiváhu ve zbytku auta.
mozgog
krásný a prodávalo by se i v Evropě, jenom to nesmí nazvat Coupé, dát tam nějaký nadupaný motor, závodní sedačky a cenovku od 690.000,-Kč, pak nad tím sice budou slintat čtenáři autowebů a pisálkové, ale prodávat se nebude ...
biscuit
jestli je tohle realita, tak ja snad chci dalsi takovyhle auto domu... teda uz fakt nevim co s tim budu delat, ale krom gt86, je tohle druhy auto, ktery bych asi fakt hodne chtel 😄 nastesti jsem na tom tak, ze si nove nemohu dovolit, tak si pockam na hezkou ojetinu, asi stejne jako u gt a v mezicase si sezenu poradnej hangar >😁

je to krasny! doufam, ze to brzo bude alepson v par exemplarich k videni na silnicich a ozivi to tu silenou nudu co potkavam... dneska snad jen dve auta co za neco stala - bmw 6 a vette 😄
Mike_C
Takové lekavé články...člověk by hned začal šetřit, a pak se dozví, že to s Mazdou nemá nic společného ;-\
moto_medik
Do výroby prosím, s dvouapůllitrovou atmosférou a manuálem 😄
Arese
Tedy, kdo tohle kupátko v počítači kreslil, tak je prvotřídní machr a profík. Vůbec bych se nedivil, kdyby tyhle snímky unikly přímo od Mazdy (doby nezávazné studie jejich designérů), tak moc je to dobré! Bravo Mazdo! Bravo Skyactiv! :yes: :yes: :yes:
spilmer1988
Tak takhle bych si představoval odpověď mazdy na GT86 a BRZ. Pokud by tam hodila vnitřnosti z plánovaná Mazdy 3 MPS, bylo by to naprosto konkurence schopné auto. Atmosférický motor a Skyactive technologie = pěkné svezení za málo benzinu ..... a hlavně by mazda pokračovala v trendu jízdy proti proudu a nadále by odolávala použití přeplňovaných downsizingových motorů. Jinak souhlasím s názorem nedávat tomu název coupé. Cena by se podle mě mohla vejít pod 600 000 Kč.