Technika
Přihlásit pro přidání komentáře
Dixik2
2
:yes:
Petrko
se na dobu až budou mít převodovky v osobních autech 36,5° 😐
V automatech bude nejvíc 10 převodových stupňů.V osobních automobilech.Nákladní auta mají automaty s 16 stupni.
tak může to jít až k 12 si myslim jako maji některý tahače >😁 akorát manualy ostrouhaji ...
Já měl na tahači 16° ZF manuál. V osobním autě by to byl nářez. 😉
Tak Scania má manual 12° a našel jsem Volvo má 12°automat ZF
odkaz na wiki zf převodovky 12° jsou tam jen 3 zbytek 16° [odkaz]
odkaz na wiki zf převodovky 12° jsou tam jen 3 zbytek 16° [odkaz]
Nerozumím co tím chceš říct. Jako že neměly kamiony 16° manuál nebo vlastně co. Fakt ti nerozumím.
ne jen jsem si obhajoval těch 12 rychlostí v tahači, jen už jsem si nevzpoměl kde jsem to viděl, tak jsem trochu hledal, samozdřejmě že 16 je obviklejších.
Jo takhle. Byly samozřejmě dvanáctky i čtrnáctky a šestnáctky a kdysi také určitě i devítky. To je samozřejmé i v náklaďácích se postupem času vše vyvíjelo, manualy automaty, semiautomaty.
No počkej - ale neřadíš to všechno postupně, ne?
Některé kvalty při normálním rozjezdu přeskakuješ, ne?
Některé kvalty při normálním rozjezdu přeskakuješ, ne?
Jasně že ne. Vždycky záleží co vezeš jaký máš terén atd. Pokud máš prázdný kamion a nebo jedeš jen "kozlem" tak řadíš úplně jinak než když máš naložených poctivých 24tun a tím pádem má souprava svých 40 tun a ty máš na to třeba okolo 400 koní. Takže některé kvalty přeskakuješ při rozjezdu jiná zase za jízdy. Běžně se třeba rozjíždíš na trojku s prázdným autem na dvojku s plným, na jedničku jenom s plným do kopečka.
Edit: pokud by tě to zajímalo maličko víc tady máš odkaz [odkaz] Je tam i popis poloautomatu co jsem měl na Mercedesu na MANu a Dafu jsem měl manual.Je tam hezky popsáno i jak řadíš s plným a prázdným autem. S prázdným jen velké a s plným velkou i malou řadu.
Edit: pokud by tě to zajímalo maličko víc tady máš odkaz [odkaz] Je tam i popis poloautomatu co jsem měl na Mercedesu na MANu a Dafu jsem měl manual.Je tam hezky popsáno i jak řadíš s plným a prázdným autem. S prázdným jen velké a s plným velkou i malou řadu.
MariAchi
...tu převodovku od někoho koupit?
Je to převodovka od ZF. :-!
To si nemyslim >😒]
[odkaz]
No a co má ZF9HP pro příčně uložený motory společnýho s touhle 9 ti stupňovou evolucí 7-G Tronicu vod Mercedesu? 😄
ZF má 8HP pro podélně uložený motory a pro levnější příčně uložený tohle nový 9HP. Výborná převodovka, ale s 9G-Tronic nemá nic společnýho, pokud vim >😒]
ZF má 8HP pro podélně uložený motory a pro levnější příčně uložený tohle nový 9HP. Výborná převodovka, ale s 9G-Tronic nemá nic společnýho, pokud vim >😒]
na to zapomeň. MB je jediný kdo své převodovky vyrábí sám, dokonce vyrábí i sedadla minimálně do S klasse ve své vlastní režii, není to taková skládačka jako Audi a BMW. Před několika lety dodávali automaty i Jaguáru.
Do těch Jaguárů to bylo dlouhý roky. Myslim že vlastně až do teď než začali používat ZF8HP
předtím už měli ZF6HP26
To co bylo předtím byl automat mercedes, byl to 5G Tronic alias W5A580 co měly(maj) i chryslery, Jeepy a Dodge
To co bylo předtím byl automat mercedes, byl to 5G Tronic alias W5A580 co měly(maj) i chryslery, Jeepy a Dodge
Od koho bere automaty Audi?
encore16V
Mohli by spravit aj manual. Rad medziplynujem a z takej 9ky do 2ky, to by bolo slapania do pedalu. Samozrejme, ze dvojte vyslapovanie.