Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: Jak Renault před 20 lety vytvořil Twingo?

První generace Twinga se začala prodávat před 20 lety. Práce na tomto autě však začaly již mnohem dříve.
Zpět na článek
Avatar - DawQa
9. 9. 2013 08:26
Re: Toto twingo
nás takhle vyšplouchly dva peugeoti, taky už francouz nesmí do baráku i když to tak špatný auta nejsou, mi na ně máme smůlu... :-) hlavně nevěřim jejich automatům.
26. 7. 2013 15:55
Re: Naprosto geniální (ne genitální :-D ) auto
Nové Twingo je hnusné proto, že jsou prostě auta, která nemohou mít nástupce.

Pravda je, že Twingo bylo svým způsobem dokonalé a jak chceš nahradit dokonalost?

Spíš si myslím, že mohli tohle autíčko mírně faceliftnout, měnit motory a určitě by se prodávalo ještě hezkých pár let líp než nástupce. Snažit se o něco, co nejde, je nesmysl. Ale to není věc těch, co vlastní auto vyvíjeli. Nakonec podobně nesmyslný byl projekt Modus, Captur je o něčem jiném, otázka je, co na to řekne trh.

Scenic je taky průkopnické auto (první svého druhu na světě), ale na rozdíl od Twinga tam ten rozvojový potenciál je - následníci jsou stejně úspěšní jako prvotina, navíc žádné další malé MPV nedosahuje kvalitu Scenicu a ten má v své kategorii podobnou pozici jako třeba Golf.

Twingo bylo, je bude jenom jedno.....jako plechová Lízinka, Brouk, C2V nebo třeba DS nebo původní Mini. Žádní nástupci nedosáhli (o plechové Lízince to až zas tak nevím...) stejného věhlasu, oblíbenosti a taky porovnatelných obchodních úspěchů.
26. 7. 2013 00:13
Re: Naprosto geniální (ne genitální :-D ) auto
Souhlas. První Twingo se Renaultu neuvěřitelně povedlo, ta koncepce je dokonalá. Praktičtější malé auto do města už nikdo nevyrobí. Není tam nic křečovitého jako třeba na novém Adamovi, který se snaží vypadat cool, doslova se podbízí, ale stejně je to jen trapná nepraktická hrouda. Btw. Renaultu se občas podaří něco převratného, proto ho mám raději než značky, které nic zajímavého a progresivního nikdy nevyrobily, protože hrají jen na jistotu...
Avatar - patrikw
25. 7. 2013 18:01
Re: Toto twingo
no tak ta audina b5 myslím ze rok 2001/2 v 1.9tdi a rozhodne sme nečakali také problémy ved čo sa ti už len môže pokaziť na golfe4 v tdi? naopak mame aj sharan 2.0tdi pd(nevadilo že by aj odišli ale ta cena) a ten až na vstreky v pohode slúži takže štatistiky neberiem do úvahy rovnako ako aj názory ady(i v slovenčine):-)a iných odborníkov skôr beriem [odkaz] niekde je tam aj cena za servis
25. 7. 2013 16:22
Naprosto geniální (ne genitální :-D ) auto
Máme ho doma už 3 roky a je to naprostá paráda. Kdo v něm nikdy nejel nepochopí... Je sice pouze pro 4 lidi, ale toho místa je tam královsky, hlavně vzadu a to fakt nekecám. Plátěná stahovací střecha, která se dá stáhnout až za zadní cestující je už jen taková třešnička na dortu. Jediná negativní věc na autě je poloautomat (ale o tom jsme věděli, že to jednou přijde). Po 120 000km. už začíná blbnout a občas se stane, že se nedá zařadit, aniž by to šlo přes zuby. Není to pořád, ale občas se to stane. Hřeje mě to, že za 3500kč si to budu moct nechat předělat na klasický manuál se spojkou a to auto bude řádit ještě více než doteď... Za mě pro Renault :yes:

Nové Twingo je pro mě vyloženě hnusné. Starému Twingu nesahá ani po ventilky, což je škoda ;-\
25. 7. 2013 16:02
Re: Toto twingo
Netvrdim, ze Renault je spatne auto...to by som si nikdy netrufol povedat a nakoniec nemam osobne skusenost so ziadnym renaultom...inac skoda tvoje Audiny, ale podla novej americkej studie uz patri Audi medzi spicku spolahlivosti a Subaru, Mazda a Toyota k nahorsim autam >:D */ [odkaz]
Avatar - PeterLuk
25. 7. 2013 15:50
Mnohí so mnou nebudú súhlasiť...
Ale je to taká malá legenda. Za mňa BRAVO RENAULT! :yes: :yes:

Nové Twinho vyzerá podľa prvých informácií a konceptu veľmi dobre, ale také úspešné stopro nebude...
Avatar - 3_diamanty
25. 7. 2013 13:31
nejake zaujimave info o twingaci
som uplnou nahodou nasiel tu ;-) [odkaz] .... celkom zaujimave info aj foto :yes:
Avatar - patrikw
25. 7. 2013 13:19
Re: Toto twingo
Ale zasa neber to tak.Ja mam v rodine také perli ako ar147,laguna2ph1,megane2ph1,lr freelaner td4(79kw) a audi a4.Až na posledne ani jedno nás nenechalo stat na krajnici.Audina chodí často do servisu kvôli automatu.Ja osobne by som si vw nikdy nekúpil ale nedovolím si tvrdiť ze sú to nepodarene auta (aspoň tie staršie nie).
25. 7. 2013 13:02
Re: Toto twingo
Tak neviem, ale mal ho kamarat. Mal v tom case viac aut ale ani s jednym take problemy ako s Twingom. Povedat, ze bolo viac v servise ako pred domom nie je vobec prehnane :-( ... v kazdom pripade nechce odvtedy slovo Renault ani pocut.
Avatar - KANKUNEN
25. 7. 2013 13:02
Re: Toto twingo
Mají před sebou dokonalé auto na kterém není co měnit a oni cpou motor dozadu