Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Štítky k pneu nejsou vše: Tři hlediska nestačí

Hodnocení na evropském štítku nejsou zcela dostačující pro každou pneumatiku. Hodně závisí na uplatnění a hlavních požadavcích na ni.
Zpět na článek
31. 7. 2013 11:46
Další EU zmetek
Člověk co má hluboko do kapsy koupí nejlevnější pneumatiku co je. A zbytek si vybere podle recenzí a testů.
Rozbalit vlákno
4
31. 7. 2013 12:56
Re: Další EU zmetek
No nevím. Na jaře jsem kupoval nové letní a ty štítky mi základní orientaci daly. Na testy jsem se také díval, ale někdy mi přišlo, že si ve výsledcích i vzájemně protiřečí.
31. 7. 2013 15:17
Re: Další EU zmetek
No proste dalsi EU kritik, nech je to ako dobre, ale je to z EU
1. 8. 2013 06:33
Re: Další EU zmetek
Co je na tom dobrého? Štítek pro blbce.
1. 8. 2013 09:10
Re: Další EU zmetek
Ked vyberam pneu, jednoducho si porovnam jej parametre priamo na stranke, kde to kupujem (ak to tam ma), bez toho, aby som kupoval nejake casopisy, kde to testuju (iba urcite modely, nie vsetky, ktore su na trhu). Na internete su maximalne tak tabulky s vyslednym poradim. Samozrejem, je to hodne zjednodusene, iba na 2 parametre, asi aby to pochopil aj obycajny clovek s plochym....bruchom ;-) ale aspon nieco. Otazne je, ako sa kontroluje pravdivost takych stitkov, EU to asi nerobi, ale vyrobcovia si to urcite skontroluju navzajom vramci konkurencneho boja a rozborky konkurencnych plastou.
Ked kupujem spotrebic, pozeram AJ na stitky spotreby, je to sice iba jeden parameter, ale zase lepsie, ako keby si to kazdy vyrobca meral podla svojho. Niektori by to neudavali vobec, ini by merali spotrebu v kludovom stave, dalsi v inych jednotkach, presne, ako je to pri vysavacoch a ich sacom vykone. Tam by sa hodil novy stitok :yes: