Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Volkswagen 1,2 TSI: Nový motor pro Polo, ještě letos se dočká i Golf

137 komentářů

chrudoš
Tak toto je bezvadna kombinace nadherneho auta a idealniho motoru pro nej, pokud tento motor nahradi HTP, klobouk dolu
Bravo!Super motor,super auto,teda aspoň podle fotografií.Ale že by měl TSI nahradit HTP o tom teda nic nevím.Podle mě bude HTP pořád tvořit základ nabídky.
Hammunasakra
Samozřejmě že NEnahradí! Jde o VÝRAZNĚ dražší pohonnou jednotku, která u Polo tvoří VRCHOL nabídky, u Golf "střed" a u příštího Passat ZÁKLADNí pohonnou jednotku 😉
Navtech
A jak na nabídku VW odpoví Bristol?! 😲
Hammunasakra
Myslím že BRISTOL výrobky vw NEzajímaly před 60ti lety, před 30ti lety a NEzajímají je ani dnes 😉
PS: Ale dívala jsem se v německém AutoBild na posledních 5 míst v dlouhodobých testech spolehlivosti na 100.000 km a myslíte že se někdy Lidové auto dožene v kvalitě výroby kvalitnější méně poruchovou německou, japonskou, korejskou, italskou ... konkurenci? 😉
Pěkný den 😄
Navtech
A jak si v testech stojí Bristol?
IPace
Bristol je tak brilantni ze aby meli ty testy nejaky smysl, tak se tam nesmi objevit ani v textu jako ikona spolehlivosti, no kdo by si pak kupoval jina auta nez Bristol ? to by ekonomika celeho sveta zkrachovala :-! >😁
Hammunasakra
Bristol je "kategorie", která se v "běžných" testech příliš NEobjevuje (stejně jako OSTATNí "mňamky" pro znalce), jedno zda se jmenují RUF, Bitter, Callaway, Farbio, Saleen, SSC, 9FF či Spyker apod. 😉
PS: Jsou to vozy pro ... řekněme ... "JINOU skupinu kupujících" 😉
Navtech
No jasně... >😁 >😁 Právě, že tyto vozy se objevují všude a soustavně, neb jsou to exclusiv car a mimo jiný tim lákaj potentní zákazníky, protože jiná cesta k nim nevede.

Vesměs ty "znalci" jsou rekruti právě z těch info ze speedů a spol.
Hammunasakra
ZTRÁCíM vás, ZTRÁCíM vás! PADÁTE do TAKové HLOUBky, že NEdohlédnu ... >😒]
PS: "Živě" si představuji kupce McLaren a Bristol a Bitter a Zagato atd. apod. jak "listují" časopisy typu Speed a spol. (KTERÝ z vozů si "vybrat/koupit") 😉
PPS: TADY se mnou NEsoupeřte, TADY NEmáte (ni malou) "šanci"!
"Nahoďte" téma designové změny na vw golf v posledních 15ti letech či "hokejočutálisty" a VÍTĚZSTVí je "vaše" 😄
Hammunasakra
Z německého Auto motor und sport jsem vám citovala... chcete to ČESKY? 😉
PS: Zcela BEZ urážky, asi "nesplňujete" ni JEDEN ze tří "bodů" pro VLASTNICTVí takového vozu.. >😒]
PPS: My "tuctovější/prostší/chudší" volíme jako varianty Brislo vozy Alpine, AMG, McLaren a snad i Maserati apod. - co "preferujete" (dle obrázků) v kategorii vy? 😉
"Těše se v odpověď" přeji pěkný den 😄
Navtech
Jasně tetko, já na ty vaše obrázky moc nekoukám, takže preferuji pouze auta, co s nima jezdim, ale bohužel maximálně AMG a Mase, dle vašeho výběru... Pošli mě nějaký Speedy v kterejch šustíš ty, třeba se někde potkáme. Teda bez urážky. :-!
Hammunasakra
Vy NEjste můj synovec! (naštěstí... 😉 >😒]
Ten můj je "milý/hodný/inteligentní/ vzdělaný/zná Bristol/vychovaný" - no PODíVEJTE se na sebe do zucadla ... VYPADÁ to snad že máte MODROU krev? 😄
PS: Já sice CHÁPU, že byste mne chtěl "za tetičku" (co by auta půjčovala), ale ne Ne a NE!
A to jak VLASTNí tetičce říkáte: "tetka" - no :no: ;-\
PPS: Ta vaše POSLEDNí větička o ".. šustění" - ta je na mne asi moc MODERNí ... nešlo by to (trochu) "staročesky"? 😉
Navtech
[odkaz]
Hammunasakra
Teď již CHÁPU ...
... že své tetičce říkáte "tetka" 😉
Navtech
To víš, že jo... tetko 😉
Hammunasakra
Teď už je to "slabé" ;-\ :no:
PS: NE všude to funguje ... jako u vás doma, NE všem můžete ... "tetka" říkat, víte? To vám maminka NEřekla? 😉
Sakra, madam, nechtěla byste u nás ve firmě vyučovat asertivitu? Nejsem sice schopen nabídnout víc než 1000 čekokreditů za hodinu, ale přemýšlejte o tom. Je krize a rok Josepha Haydna se může sakra prodražit!
Hammunasakra
Jsem "polichocena" a DĚKUJi za nabídku 😉
Abych NEzapomněla, v práci mne oslovujte - tak jako všichni - mým pravým (druhým) jménem Cruella!
PS: Haydn? Vysoce OCEŇUJi!
PPS: Já mám MOC ráda jeho klavírní tria :yes: 😄
Pierro
kylie, máš mejla... 😉
zlysoused
Tenhle motor bude spíš náhradou za 1,6.
Johnny_P
Já zase četl že má nahradit 1.4MPi
igor77
termin uvedeni 1.2TSI na nas trh bude az v samem zaveru roku.
uvedeni nejslabsich trivalcu "htp" ma byt "v predprodeji" v srpnu a prodej na podzim. co znamena "predprodej", o tom slecna na hot-line vw nevedela nic blizsiho.
jinak samozrejme vsichni cekame na ceny.. (-;
sacoer
U nás sa už predáva : Trendline Comfortline
*C4 Polo 1.2 12V 5st. 51 kW 10 990,00 11 770,00 EUR
*E4 Polo 1.4 16V 5st. 63 kW 11 650,00 12 400,00 EUR
Klaudius
Nove Polo sa mi zdalo pekne len kym som do neho nesadol - neviem cim to je, ale pocitovo mi to bolo stiesnenejsie ako Fabka.
S tym motorom je to pekne, ale o jeho pouziti v skodovkach nepadlo ani slovo...
Josef 1
Ten motor bude stát o 100 víc než HTP.

A není fair srovnávat TSI a TCe od Rencka. Za TSI se připlácí 100 000, ale za TCe 20 000.
Takže takový motor jako je TCe Polu zjevně bude chybět.
Klaudius
nemyslel som to tak - jedine z pohľadu, že škodovkám by takýto motor náramne pasoval

cena, to je už iná kapitola, VW už tradične nechce za svoje výrobky málo, aj keď kríza ho donútila k nejakým ústupkom

nové Polo je pekné auto, len ma udivilo, aké je malé - pohľad zvonka sľubuje viac...
BaracudaJ
Jenže v ceně máš i 6° převodovku, kterou ti Renault nenabídne.
Navtech
Hele, já mam takovej pocit, že když ty sedneš do nějakýho auta, tak to tam "vyprdneš" a pak koukáš, jak se "to" chová na sedačce?! Neni to tvoje priorita? Pochopitelně ve Scéniku to žuchne rovnou na zem, co? >😁 >😁
Klaudius
Pocit je na hojno, čítaj tabuľky... >😁
Tak pre mňa ako užívateľa auta je prvá vec čo si všímam kabína, jak sa v tom sedí, koľko je v aute miesta, ako sa mi páči, akú variabilitu, celkovo, ako vyhovuje mojim potrebám. Až potom sa začnem zaujímať o to ostatné. Alebo ty ideš po motore, podvozku a je ti jedno, či v tom nesedíš ako skrčenec...? >😁
Inak, kámo, pokiaľ Ti moje priority a hodnotenia nevyhovujú, nemusíš sa nimi vôbec trápiť. Máš svoj pohľad a svoj názor, a čo píše nejaký Klaudius, Ti môže byť kľudne ukradnuté... 😉
iudex
Nenechaj sa Navtechom vytocit, to je jeho pracovná metóda. Jeho samozrejme v SUV vyssej triedy priestor vobec nezaujíma...
Navtech
To neni metoda, ale moje nutnost >😒]
Navtech
Mám tě rád, když se takhle čertíš! >😁 :yes:
BaracudaJ
Nepamatuju VW nebo Škodu, ve které by si v poslední době někdo stěžoval na posaz. Naopak auta koncernu VW v tomhle ohledu určují měřítka v rámci mainstreamu. Rozsahy nastavení sedadel, volantu a celková poloha za volantem. O tom se některým francouzům může jen zdát.
Hmmm, asi proto jezdím v golfu, naprosto souhlasím, posez v něm je pro mě maximálně ideální. C4 se mi v tomhle vůbec nezamlouvala. Ale vše je subjektivní věc, co vyhovuje jednomu, tak nemusí vůbec sedět druhému.
Hammunasakra
Mně se ZAMLOUVALA Mazda 3 - a to VÍCe než VŠICHNi ostatní (s MOTORem 1.6 HDi) :yes: 😄
PS: Dle mne NEJ-PODceňovanější vůz třídy 😉
white label
Pod to se můžu taky podepsat... :-!
Tento motor bude i ve škodovce, zatím se testuje ve škodě yeti. O fábii zatím nevím, ale řekl bych, že je to hodně o marketingu automobilky. Jinak co vím, tak bude i v audi, konkrétně A1 a A3.
GTI
Sakra už aby bylo POLOletí... přijede eso třídy. Fantastické POLO. Ve třídě to nyní bude dobře rozložené - mladej bujnej bejček asi zašilhá směrem k Fiestě a eurodrzek s vytříbeným vkusem, a to napříč generačním spektrem půjde zcela přirozeně pro POLO.

P.S. VW POLO, maximální auto :yes:
GTI tymto prispevkom tu rozprudis riadne peklo, uz sa tesim. >😁
Fakt je, ze v poslednej dobe je tu nejaka nuda. 😒
Navtech
Nechceš jointa?
daj
Navtech
tahej...
dikes, mas to u mna.
Deadlift
Ta Fiesta ale vali co. Uz i v Italii je na druhem miste. >😁 :yes: :yes: :yes😒br />
Sebelepsi motor z pul auta cele neudela. 😉
vrkuboy
Trochu sem si pohrál s jedním obrázkem, který to krasně vystihuje. >😁

[odkaz]
Klaudius
>😁 :yes:
prekladys
na tom cylindru neměla být hvězda ale... >😒]
Ronault.
Uncle GTI >😁 >😁 >😁 :yes: Tolik smíchu po ránu..
vrkuboy
A to si neviděl co mám připraveno na Ádu 😉
Ronault.
Sem s tím, aspoň SZ. Mimochodem fotky zatím nemám, nějak jsem nestíhal a teď pro změnu jsem pučil foťák.
webpaja
Dokazu si to predstavit, ale tesim se na realitu! 😄
vrkuboy
No dobře chtěl sem počkat až tu Áda vypotí nějakou blbost ale... (mam i Avantima)

[odkaz]
Ronault.
:yes: ale Uncle GTI je lepší 😉
vrkuboy
A tady máš Avantima 😉 Je to láska >😁

[odkaz]
Ronault.
>😁 >😁 Doufám, že nemáš mě >😁
vrkuboy
Zatím sem tě neprokouknul >😁 není tě kam zařadit, ale co není může být 😉 Doufám, že se nikdo neurazí.
webpaja
Ja jo, cekal jsem u Ady vic markantu, knirek chybi... I kdyz chapu, ze by se toho mohl nekdo chytit 😉
Hej, to snad ne >😁 >😁
😄 :yes: >😒]
>😁 >😁 :yes:
GTi je tvoj strýko?
Hammunasakra
Galina (Tatjana ivanovna) TĚŽKO může být "strýko"!
PS: I když VZHLEDově "hermafrodit" trošičku JE, to je FAKT 😄
Beaumont.
:yes: 😄

Ihr Vaterland braucht dich! 😉
kuko
>😁

skouknul jsem všechny tři kousky, parádička. Ale člověk aby si zavedl autocenzuru, aby nedopadl podobně >😒]
Kámo, super >😁 :yes:
Pierro
>😁 >😁 čoveče a já si toho všiml až teď... >😁 Vrků výborný... >😁 :yes:
vrkuboy
Ale chtělo by to nějakou inspiraci na další >😁
Myslím, že na auto.cz o inspiraci nebude nouze >😁
Mal tam dať vrkuboj ako to nandávaš Astonovi Maritn DB9 na okruhu s Cliom. >😁 >😁
Hammunasakra
Popravdě to NENí až TAK nesmyslné, jak se to na první pohled může zdát 😉
>😁 8-s >😒] :no: :no:
Hammunasakra
Tak NEvím co tím AUT5O7R myslel, ale STÁLE platí, že to NEní až TAK nesmyslné, jak se to na první pohled může zdát 😉
Aha, Clio to nandáva Aston Martinu.
Hammunasakra
Ano, na NĚKTERÉ testovací dráze či okruhu se to MŮŽE stát ...
... TAKové "absurditky" se občas STÁVAJí (ale já osobně raději ty "ručně šité boty" = Aston - když si mám vybrat V ČEM sedět 😉
PS: Hmotnost je prostě DŮLEŽITÁ a PS/kg ještě DŮLEŽITĚJŠí a na "normální" jízdu NEní samozřejmě "o čem" diskutovat 😄
PPS: TOTÉŽ platí i "jinde", já "raději" jedu v Brumlovi a s V6 3.0, než v "naturbovaném" voze nižší střední s "ostrým" stejný výkonným dvoulitrem ... například 😉
Už toho začínám mít po krk. Ty nepřestaneš lhát. Ukaž mi JEDNU větu, kde bych toto vyslovil. Předveď nám to, ČEKÁM...
>😁 >😁 :no:
problém. Tady hrajem prim spíše tvoje nevědomost a neaktuální informovanost…

Četl jsi jejich již klasický velký test Njezábavnější auta roku? Clio Cup předvedlo skvělé výkony, ve ketrých se umístilo i před Astona, IS-F a jiné borce, Scirocco sbíralo své rozbité zuby automaticky, protože to byly společně s IS-F absolutní propadáky. Nevysloužily si sice takou trapnou ostudu, jako loni Mercedes SLK Black Edition, ale i tak to stálo za pováženou.

Nemluvě o nadpozemských strojích Clio V6 či Mégane R26R. O Méganu prolhásili, že jako auto pro řidiče má jen málo rivalů. A to nejen mezi hatchbacky, ale na jakékoliv úrovni.

Takže příště pozor na jazyk…
Príspevok 63.
Jo, ty myslíš test nejzábavnějších automobilů, který pořádá britský týdeník se stoletou tradicí, Autocar?

Kamaráde, to nejsou mé poznatky, ale stručný výtažek z testu. Jsi na lopatkách 😉

Příště lépe čti a měj trochu větší přehled...
So na... zemi. >😁 😉
Ty si evdientne poveadl: Clio bolo lepšie než ASTON MARTIN, lebo sa mu vyrovnalo a je lacnejšie. Ty si normálne myslíš, že sú aj takí, čo uprednostnia DB 9 pre Cliom, lebo je lacnejšie.
Neřekl jsem, že je lepší.
Čo takto Pierro? Hoci, to nie je o autách? Dal by si tam kočík, profesora Pierra a bublinu, v ktorej by bolo: Kľud maličký. 😉
>😁 >😁
Pierro
ale kde - chcelo by to jedného pošuka (pierra) čo obzíza autosalón Seatu. Pred salónom stodvaciášok, na sídlisku pred domom ojazdená audina, len ten teplákový kovboj nemá práve love na naftu... >😒]
Ronault.
Myslím, že mladí bejčci po téhle kategorii moc šilhat nebudou, což je možná škoda, nicméně já Fiestě na chuť zatím nepřišel, těch křivek a hran je tam až přespříliš, to spíše stará dobrá eurotrojka Polo, Clio a Corsa.
webpaja
Clio je mimo a Corsa se postupem casu stala stejnou karikaturou sebe sama, jako hadraci v reklame na ni 😉
Ronault.
Nemáš voko, pájo! Podívej se na Clio opět a pořádně, díky faceliftu přišlo o tu podivnou masku z pofaceliftové Laguny II 8-s, která mi neseděla už na ní a dostalo do vínku perfektní Francouzský střih. Nemůžu si pomoc, ale ta Francie z Clia na mě přímo dýchá.
webpaja
Ale videl jsem... Nepripada mi, ze by Cliu FL prospel, porad vypada tak nejak jako hracicka. Ze soucasne palety me oslovuje jen Megane, tedy tvarove.
vrkuboy
Facelift Clia je tragédie 😒 a to jsem velký fanda Renaultu.
Ronault.
Musí mít tu správnou barvu, nejlépe a hlavně světle zelenou metealízu, ale i bílá je :yes:
vrkuboy
Na živo sem ho ještě neviděl, uvidíme. U Renaultu se mě líbí světle modrá metalíza kterou teď dávají na poslední kusy Mégane II.
Ronault.
Jo, tak tuhle barvu vídám často na Grandtouru a pokaždé přemýšlím, že bych i rozbil prasátko pro takové pěkné kombi před koncem výroby.
vrkuboy
Taky bych chtěl, celkem škoda, že až teď ty auta vyšperkují stříbrnýma klikama + příníky, stříbrná lišta v nárazníku... atd
Pierro
nejlíp stejně vypadal stodvaciášek v liftu "M" v hořčičně hnědéééé...😄
Prostě hovňous válcoval co šlo... >😒] >😁
vrkuboy
Ale ne nejlepší byla verze S, s žehličkama a bez stahování zadních okýnek. >😁
Pierro
ty jí snad ještě pamatuješ?? >😒]
vrkuboy
Já v ni i jel >😁 A kamaráde můj strejda měl zelenou LS!!! Čtyři kulatá světla ala BMW, samolepka Kamei a Castrol, ekonoměr... sen každýho závodníka >😁
Pierro
a na zadním skle ty žaluzky z maďarska?? to byla pecka jako řemen... >😁
Ronault.
105 S měl můj děda nějak do roku 99, neskutečný stroj bez posilovače brzd. >😒]
Ronault.
Jen nemůžu přijít na chuť tomu "chromu" kolem mlhovek spojeným... nevím jak to popsat, ale nelíbí se mi to moc.
vrkuboy
No tohle se mě právě líbí 😉
Pierro
neználci.... >😁
Myslím zelenou Pomme? Clio v této barvě jsem viděl, je to velice hravý vůz. Ale kliďánko si ho dokážu představit v červené, modré... nebo i v bílé.

Co se týká faceliftu, prvně jsem se ho obával, ale nakonec je povedený. A navíc, koresponduje s aurou a (GTI - ho milovaným >😒] ) tvaroslovím zbytku novinek modelové palety Renaultu.
simson33
třeba verze RS vypadá o 100% lépe než před faceliftem :yes:
Ronault.
To rozhodně :yes:
kuko
já potkal jedno F/L RS o víkendu. Jel proti mně a z dálky jsem si nejdřív myslel, že je to nějaký Smart ForFour s nějakými divnými světly...

Jinak zatím nejsem rozhodnut, jestli F/L lepší originálu, uvidíme časem
Pierro
a já potkal o víkendě poctivej stodvaciášek GLS před liftem. Už z dálky mi bylo podle jadrného zvuku jasné, že se blíží žihadlo, které nejen na té severní ale i jižní a všech ostatních smyčkách dá nějaké BMW 635CSi k olovrantu. Jen ten zvuk a to nemluvím o zamračeném pohledu, kvalitních plastech, chromech kolem světel a oken. Prostě klasik nejen po ránu. Tady to chce hodně citu a skutečně to znalecký, vyzrálý voko. A nejen to. Jen skutečnej českej kovboj (ne nějakej eurodrzek... 8-s ) dokáže ocenit tenhle škodylak... BRAVO stodvaciášek... 😉
vrkuboy
Díky díky! Bavím se suprově! :yes: Jinak stodvaciášek to všem natře nejen na severní smyčce, ale i na jižní spojce! Tohle auto vždy hrdě vede kolonu a v dlouhým táhlým to všem ukáže!
Pierro
Se stodvaciáškem jsem v dlouhym táhlym stejně jako na letmý míli za semafory vždycky vítěz... 😉
Ronault.
Š120 GLS před M měl můj strýc v bílé s černou střechou, to bylo neskutečné dělo. Celotapicerung dveří, tuším semišové sedadla a ten výkon oproti otcově 105 L neporovnatelný. :-!
Ronault.
Tak přecejen to jsou malá auta a čekat od nich hravý design je přecejen vítané. Nicméně co se týče "hračkoidního designu" tak kraluje Fobie II. Nicméně jsem asi jeden z mála, který facelift Clia uvítal.
Megane hlavně v bílé :yes: Ale taky Laguna Grandtoure GT v světlemodré metalíze není k zahození a černá normální Laguně tay sluší. No a Twingo v oranžové metle je pěkná stylovka.
Pierro
ronaulte nepij... doktoři Pusenský, Hruška (ten především) Cvach, Blažej aspol. by ti to objasnili. I když se nad tím trochu zamyslím, nebyl Blažej vlastně Hondař?? (Civic II anebo už III??)
Ronault.
Jojo, Blažej byl Hondař, kupodivu i po 20 letech, to bych čekal že jakožto primář si pořídí aspoň Accorda, inu kulisáci to nějak neodhadli.
Pierro
Blažeje bych dnes typoval na vymazlenýho Akoše... King anebo Babo dodaj bližší info. Nejsem ani dottore (MUDr.) ani hondař... 😉
vrkuboy
Já znám taky jednoho doktora ktery nám to tu objasní >😁
Pierro
To ale asi nebude lékař co??? >😒]
kuko
někdy jsou hranice mezi lékařem a pacientem velice nejasné >😒]
vrkuboy
Obzvláště když vidíš Nešpora >😁 tam opravdu váhám!
Pierro
tady to nebude ani o blažejovi ani o nešporovi, tady se bavíme o uplně jiném doktorovi. Že by dottore Catani??? >😒] >😒]
Z městečka zvaného Ponte???
milan3
>😁 :yes: :yes: :yes:
white label
Asi si chtěl spíš napsat Civic I nebo II, trojka už vypadala úplně jinak, tu by sis rozhodně nesplet... 😉
kuko
Laguna Grandtour GT v černé, třeba ta Black Edition co mají pro domácí trh, to bych si nechal líbít :yes:
Pierro
já ne. je otřesná... >😒] vzpamatuj se, začni na sobě makat a uvidíš jednoho dne budeš vrnět blahem nad dýzlovym apoštolem... >😒]
vrkuboy
Přesně tak! Kuko nelži si do vlastní kapsy! To si říkáš eurodrzek?! >😁
wlken
Škoda že nejsem eurodrzek a tak mi nezbývá než pošilhávat po šikmooké Mazdě2 >😒]
vrkuboy
A nemáš tak náhodou pokoj plný plakátů? A nehráváš na nintendu, pardon na playstationu? >😁
wlken
přesně tak..a taky mám na tváři obtisklé bazarové oplocení a následně tím čelem špiním výlohy autosalónů 😉
Pierro
tak hošani já to mám jasný. Tepláky, adidasky od ťamanů, zlatej řetěz, holá hlava, jetá prémie z ingolstadtu. ulhanej jesm jak matelko před písemkou. takže co z toho vaplývá?? mistr základky v nintendu, kapsy švorcový, jazyk černej z olizování výloh... prostě bazarnick´á socka jak ze žurnálu... >😒] Tímhle zdravim ostatní švorcáky... >😁
wlken
Tak to já mám mírně jetou prémii z Togliatti a minulý týden jsem našel ve sklepě Game boye,takže pařím jak o život >😁
vrkuboy
Olizují se jen plasty!
kuko
tohle říkám na potkání už i dětem co si koupili nanuka :-!
kuko
bohužel, dottore mi už párkrát vystavil diagnózu, takže apoštol f naftě je pro mně jen plakát nad postelí, který mi připomíná co nikdy nebudu.... >😒]
vrkuboy
Hmm takže ze mě nebude Carmen Electra? 😢 ... >😁
kuko
to netrvdím >😒]
Pierro
tak aby bylo jasno panstvo - ode dneška jsem hloubětínskej Džanek Travolta a jestli můžu prosit, oslovujte mě "jejich blahorodí" potrpím si na onykačku... >😒]
A2
..v článku, motorizace pro lidi, těžko bude stát polo s 1,2T 265.000,- stejně jako Clio 1,2T.
Další, GP atd. nabízejí svá turba jen ve sportovních modelech..??
Co to je za nesmysl, můžeš si ho koupit ke kterej výbavě chceš.
>😁 :no:
milan3
To vis, pravda ma vzdy nekolik tvari!!! 😉