Novinky
jako hrom, továrna na 150 000 a nevyrábí ani 15 000.
Vzhladom na ten dizajn, je to velky uspech
Pretože každá továreň musí vyrábať len jediný model a vyťažovať ním všetky svoje kapacity, že...
To jsi opravdu tak naivni, ze si myslis, ze maji fabriku na jeden model??? 😲
Nauč se číst. O žádném modelu nemluvím, mluvím o vytížení fabriky.
a ty presne vis jak je ta fabrika vytizena, nebo jestli třeba není teprve ve zkusebnim provozu?
Cca před dvěma měsíci byl rozhovor na automotive news s vicepresidentkou Nissanu pro EV, kde byla dotázána, zda budou stavět další továrnu na elektry a ona přiznala, že původní plány na prodeje byly násobně větší a že prodeje nejdou tak, jak se čekalo a že tedy zatím ne, protože i tak mohou vyrábět desetkrát víc než dnes a že se Nissan nyní bude plně soustřeďovat na alespoň částečné vytížení již postavených kapacit a hledat synergie s Renaultem. Jinak řečeno, velké oči, realita je úplně jinde. Konec konců je veřejným tajemstvím, že za vyhazovem Tavarese jsou mimo jiné jeho spory s Ghosnem o EV, Ghosn je tlačí hlava nehlava, Tavares chtěl zabrzdit, protože viděl skomírající prodeje a ztráty Renaultu v této oblasti, které jsou značné.
... ale na el. vozy se těším, až budou za 1/3 ceny normálního, budou mít dojezd 1000km a půjdou dobít na 80% za 10 minut, tak budu první co si nějaký pěkný elektro mobil koupí a nedělám si srandu. Jen to prostě ještě chce nějaký čas, protože Leaf je použitelný pouze jako druhý vůz a abych měl druhý auto za 700 tisíc, tak na to opravdu nemám.... to si raději koupím ojetinu za 150 a smířím se s cenou 2-3Kč za Km, což mi vychází na pěkných cca 280 tisíc Km za cenu Leafu a než to s tím autem po městě najezdím, tak se 4x rozpadne, takže Leaf je prostě jen pro zelený magory co maj dost peněz a stojí jim doma ve dvoj-garáži vedle Leafu Range Rover. Ale kupujte to, čím víc tím líp, protože teprve až se to bude dobře a hlavně hodně prodávat, tak teprve potom se cena sníží a pak teprve přijdu na řadu já....
PS: Sorry, že jsem tak rozepsal, vlastně jsem jen sdělil zřejmé, takže jsem si to vlastně mohl nechat pro sebe 😄
PS: Sorry, že jsem tak rozepsal, vlastně jsem jen sdělil zřejmé, takže jsem si to vlastně mohl nechat pro sebe 😄
Pre mňa je proste nepredstaviteľné, že mám prísť domov, zaparkovať auto a starať sa ešte o nabíjanie lebo keď to nespravím tak sa zajtra ráno môžem dostať do práce leda tak taxíkom... 8-s
Tak s tim bych asi problem nemel, vjet do garaze a pripojit kabel, pokud tedy pomineme jiny zpusob nabijeni. Zase bych treba nemusel zajizdet na benzinku. Je to neco za neco.
Na benzínku idem pár krát do mesiaca kdežto tento conecting by som musel absolvovať každý deň... Na benzínke navyše riešim aj ďalšie veci (kontrola tlaku v pneu, doplnenie vody do ostrekovača, kupujem cigarety >😒] ...), takže to pre mňa nieje otravné. No predstava, že zaparkujem v garáži vypustím deti ktoré sa rozbehnú kade tade, musím vybrať napr. nákup, treba mi napr. na wc no najprv "musím" pripojiť kábel... :no: 8-s nie, ďakujem, keď bude bezkáblové (indukčné) nabíjanie bežný alebo jemne nadštandardný prvok tak mením názor a do mesta rozhodne super vec. :yes:
Ty nemas hospodyni, ktera tohle vsechno za tebe dela (krom toho wc i kdyz i tam by mohla pomoct) >😁 Nechapu 8-s 😄
někdo kdo si koupi elektromobil je pravdepodobne smirenej s tim ze to holt na tu zásuvku zapojit musí 😉 jak často si zapomínáš dobijet třeba telefon?
jestli je to protebe otravne, tak si holt elektromobil nekupuj, nemá cenu ti psat duvody proc jo, kdys ti vadi takova blbost, proste elektromobil nechces, není protebe vhodnej a tim to konci :-!
jestli je to protebe otravne, tak si holt elektromobil nekupuj, nemá cenu ti psat duvody proc jo, kdys ti vadi takova blbost, proste elektromobil nechces, není protebe vhodnej a tim to konci :-!
Tak je málinko rozdiel zabudnúť dobiť si mobil a auto s ktorým nedôjdeš domov nee? >😒] . Necháp to zle, ja niesom odporca tejto technológie, no vadia mi jej (aktuálne) nedostatky, skôr je pre mňa zaujímavá koncepcia hybridu ako pure elektromobilu. Skrátka jazdiť s pocitom že neviem či dôjdem je pre mňa dosť deprimujúca... Myslím, že lepšia je koncepcia range extendru kde máš "nabíjačku" priamo na palube. 😄
Nech je to auto akokolvek dobre a mohlo by dostat aj 1 s * v kazdom teste - je neskutocne skarede, bez sance byt adeptom na kupu.
I ked ucel svati prostriedky, tuto sa vsak pan farar presvatil az na hrob elegancie.
I ked ucel svati prostriedky, tuto sa vsak pan farar presvatil az na hrob elegancie.
Leaf jsem měl na prodloužený víkend na Isle of Man. Musím říct že tohle auto je bomba. Dohadovat se o vzhledu na fóru z české kotliny nemá cenu takže k těm jiným stránkám. V první řadě nádherně prostorný. Strašně příjemné materiály na čemkoliv. Fantasticky pohodlný vnitřek a podvozek. Kufr jako každý jiný hatchback ne-li větší. Motor si jen tak trochu bzučí, když potřebujete přidat tak vás vypálí jak raketa. Žádná spojka, žádné řazení, žádné otáčky, žádná turbo díra. Prostě všechno a hned. Trošku o zvyk brždění s dynamem. Že je drahý? Víkend před tím jsem měl poslední Golf 1.6 TDI s automatem. Stojí zhruba stejně. Ale vedle Leafu je to hrůza. Doslova. Vzhled, prostor, materiály, flexibilita motoru.A to jsem si ten minulý víkend myslel že je jedno z nej aut co jsem řídil.
Ano dojezd je limitující ale tohle auto není na výlety (jako jsem ho použil já) ale do města či předměstí a na to úplně stačí.
Počítá se s nabíjením přes noc nebo ze sítě rychlonabíječek. Já použil stojan u mariny 😄
Lidé proberte se, automobilový svět nejsou jen Čechy. Nissan a Leaf zná celý svět.
Ano dojezd je limitující ale tohle auto není na výlety (jako jsem ho použil já) ale do města či předměstí a na to úplně stačí.
Počítá se s nabíjením přes noc nebo ze sítě rychlonabíječek. Já použil stojan u mariny 😄
Lidé proberte se, automobilový svět nejsou jen Čechy. Nissan a Leaf zná celý svět.
Jo takže tohle auto NENÍ na výlety, tedy je na nic, protože k němu musíš mít druhé auto, které na výlety JE.
Zase hromada zbytečných žvástů.
Až bude Leaf za polovinu a dojede 2x tak daleko, tak OK. A třeba to zvládnou. Ale zatím je to fakt jen pro elektronadšence a jako druhý vozeň do rodiny. A navíc, bez dotace ani ránu.
Zase hromada zbytečných žvástů.
Až bude Leaf za polovinu a dojede 2x tak daleko, tak OK. A třeba to zvládnou. Ale zatím je to fakt jen pro elektronadšence a jako druhý vozeň do rodiny. A navíc, bez dotace ani ránu.
proste pro tebe elektroauto není a tak si dal jezdi s dieselem 😉 ja třeba za poslední 4 roky nejel se svim autem trasu delší nez 150km, a pak mělo odpocinej minimalne 1-2 dny, s peugeotem Ion jsem naprosto vpohode zvladl (naprosto vpohode ne, posledních 5km na chodov us to blikalo cervene) trasu Trutnov-Praha a po vejkendu zase zpet a to je 60% te trasi cca 140km tvorene dalnici
je evidentni ze tebe elektromobil zajima jen jako nastroj kde vyblejes názory v diskuzích jak je to spatne a nevyplati se to, no a co, tak se to nevyplati, tobe to muze bejt u zadele jestli se to vyplati , nebo ne 😉
je evidentni ze tebe elektromobil zajima jen jako nastroj kde vyblejes názory v diskuzích jak je to spatne a nevyplati se to, no a co, tak se to nevyplati, tobe to muze bejt u zadele jestli se to vyplati , nebo ne 😉
S tim najezdem max. 150 km behem tak dlouhe doby jsi ale pravdepodobne pomerne extrem, kdyz nepocitam starsi lidi, kteri jezdi jen do obchodu a kostela. Vetsina mladsich lidi jezdi urcite alespon 1x rocne dal (a z5).
na delší trasy mam letadla, vlak nebo autobus, a kdybych nahodou potreboval třeba 1-2x do roka auto na delší cestu, tak není zadnej problém si ho pronajmout, cenove je to naprosto smesne oproti tomu co takove auto stoji celkove
drtiva většina lidi ma auto prave tak, ze jim nevydelava, ale jen tezce prodelava, vcetne me
drtiva většina lidi ma auto prave tak, ze jim nevydelava, ale jen tezce prodelava, vcetne me
Takze napr. Praha-Brno, Brno-Ostrava atd. jedine vlakem ci busem? Letadlo ani v uvahu neberu, to asi moc ekologicky nevyjde.
tak ja nejsem moc ekologicky smyyslejici clovek, moje ekologie konci tam kde me to usetri/vydela nejake peníze
v Ostrave nevim co bych delal, a do Brna asi busem, nervovat se nekde na D1 fakt nemusim 😄 ale ikdyby, tak do Ostravy bych to urcite vzal vlakem, pekne Prndolinem do luxusky, i ten listek za litr + taxik by me vysel porad levnejc nez autem
v Ostrave nevim co bych delal, a do Brna asi busem, nervovat se nekde na D1 fakt nemusim 😄 ale ikdyby, tak do Ostravy bych to urcite vzal vlakem, pekne Prndolinem do luxusky, i ten listek za litr + taxik by me vysel porad levnejc nez autem
200 kilaku zajedes dejme tomu za 600 autem (i za 400), nehlede na usporu casu.
S tou ekologii... pokud bys mel volit topeni uhlim nebo elektrinou, vitez by byl jasny, uhli vyjde levneji.
S tou ekologii... pokud bys mel volit topeni uhlim nebo elektrinou, vitez by byl jasny, uhli vyjde levneji.
auto ale nejsou jen naklady na benzin, ja mam u auta naklady cca 3.5kacky na kilak za palivo, davam 50:50 E85 a N95 a spotřebu mam do 11, takze 1 cesta do brna je ume rekneme okolo 7kil, ale pokud jedu sam nebo ve 2, tak proc bych to resil autem, za tech 7 kil se ve dvou dostanu tam a zpet s SAckama co jezdej kazdou chvili
uspora casu? hodina sem, hodina tam, naopak kdys nesedim za volantem, tak mam spoustu casu navíc kterej nemusim věnovat tomu rizeni
uspora casu? hodina sem, hodina tam, naopak kdys nesedim za volantem, tak mam spoustu casu navíc kterej nemusim věnovat tomu rizeni
Takze ten cas neztratis dopravou na a z nadrazi, pripadne prestupovanim ci dost beznym zpozdenim na nasich drahach? A to se bavime jen o velkych mestech, kamkoliv z a do mensich mist by ta doprava byla mnohem komplikovanejsi.
Jinak teda nechapu, proc vlastne mas auto >😁
Jinak teda nechapu, proc vlastne mas auto >😁
novice > hele jako jestli mas potrebu si hledat duvody proc jezdit jen autem, tak si je hledej, ja takove blbosti neresim :-! kazdem ma holt jiné priority
Někteří lidé auto na výlet nepotřebují vůbec, co naopak chtějí je něco jako Leaf. Říká se tomu cílová skupina...
Na výlet po Čchách dojezd stačí. Co chybí je síť nabíječek.
Pak je skupina lidí kteří auto nepotřebují vůbec protože dál se dá lépe dojet autobusem, vlakem, letadlem a pak si půjčit auto na místě podle potřeby.
Ano, ano. Až bude stát půlku a dojede 2x dál. Tou dobou budou určitě auta na spalovací motor stát taky půlku a dojedou 2x dál než nyní že 😄
Mimochodem máš představu jakou má Leaf výbavu? Podobná auta se pod 500-600 tisíc taky nevejdou.
Na výlet po Čchách dojezd stačí. Co chybí je síť nabíječek.
Pak je skupina lidí kteří auto nepotřebují vůbec protože dál se dá lépe dojet autobusem, vlakem, letadlem a pak si půjčit auto na místě podle potřeby.
Ano, ano. Až bude stát půlku a dojede 2x dál. Tou dobou budou určitě auta na spalovací motor stát taky půlku a dojedou 2x dál než nyní že 😄
Mimochodem máš představu jakou má Leaf výbavu? Podobná auta se pod 500-600 tisíc taky nevejdou.
Říkal jsi, jak je nafta dotovaná. Já jen říkám, že je to řádově jinde, než jak předvádí některé státy EU u elektrických aut. Souhlasil jsem s tebou, jen jsem to chtěl dát do nějaké perspektivy. Pokud vezmeme městské auto, což odpovídá zaměření Leafu, a nájezd 150 tisíc km, což je podle mne rozumné u městského auta, tak ti to vychází na dotaci 15 tisíc Kč. Klidně si to můžeš přepočítat pro jinou spotřebu, já si myslím, že s městským autem by ses mohl do 5 litrů vejít (proto jsem si to číslo původně vybral). Ne že bych s tím měl zkušenosti, do města preferuji benzín. Pro 7 litrů to vychází 21 tisíc.
Nákladní dopravu sem netahej. Jsou snad elektrické tahače? Zvýhodňuje je někdo? Více k pointě, je Leaf tahač, nebo alespoň dodávka? Naprosto mimo diskuzi.
Úplně nakonec, také neplatíš spotřební daň za elektřinu, kterou použiješ k nabíjení automobilu. Takže s tímhle pohledem na zvýhodňování nafty se můžeš také dívat na elektřinu jako na zvýhodněnou formu energie. To jen pro zamyšlení. To samé v ČR platí pro CNG.
Ale ty na něj nemáš - to hovoří o jeho dostupnosti.
A stejně bys ho nekoupil, protože až by šlo do tuhého, nikam bys s tím nedojel.
Ale říkám opět - buď chlap a předveď se nám - kup ho a podpoř rozvoj elektromobility >😁 >😁 >😁 >😁 >😁