Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Spy Photos: Saab 9-5 - (In)signovaný Švéd

47 komentářů

Ingister2
Ten jaguar v kombi je ale naozaj zvrhlosť...
kuko
ano, pri 9-5 je 3.0TiD skutočne hitom medzi jazdenkami. Bohužial riziká tohto motora sú viac než známe.

Aero je tu v ČR celkom dosť, ale často sú z rizikových rokov 99-02. Takže auto parádne, nájazdených málo, cena výborná, ale napriek tomu nie a nie sa predať.

2.3LPT už tu minimálně jedna recenzia je, takže cez výkend možeš nafotiť, prihodiť nejaký lahký textík a potom ťa už budeme len vychvalovať a závidieť ti 😉

vyskytuje sa tu pár správných Saabistov, takže aj keby si potreboval s niečím pomocť/poradiť - no problemo :yes:
kuko
som si nejak zvykol odpovedať každému v jeho materskom jazyku - ja ich mám 3, takže som taký trošku namixovaný. Horšie je, že gramatiku ani u jedného nezvládam tak dobre ako tliachanie >😒]

tak ono keď si zoberieš ten rozdiel 20tis pri súčasnej nafte/benzín, hovorí v neprospech nafty možno už len nákladnejší servis (tu by som si ale tiež nebol istý, lebo pri nafte olej nemeníš tak často, a až pri prvých vačších serviskách sa tie náklady navyšujú) a možno hlasitejší prejav v nižších rýchlostiach.

Mňa osobne nafta v Saabe neuráže (a 1.9TiD je vyslovene dobrý motor). Každý si može vybrať a to je doležité. Bola by škoda strácať zákazníkov, ktorých by odradila od kúpy len absencia nafty.

Však keď može Jaguar robiť kobmíka v nafte :-!
kuko
veď práve...

práve preto potrebujú slušnú naftu. a vzhladom k zameraniu 9-5 by tam mala byť určite aj 6valcová. 3.0TiD bol slušný motor (výkonovo), bohužial Saabisti (a vlastne aj oplisti a renaulťáci) vedio o ňom svoje.

V každom prípade to vyzerá, že zlé obdobie (z pohladu motorov) z prelomu tisícročia má Saab za sebou a že sa aj poučil :yes:
Ingister2
Chlapci, ak najazdím 60 000 ročne, tak by sami to aero asi predražilo...
palokalo
kuko ty si aky jazykovy chameleon 😄

Ja som tiez zastanca benzinu ale uz taky 6-valec diesel co tam ma byt si viem predstavit aj ja.. ak by bol za rozumnu cenu.. :yes:
palokalo
Tak som tu zaregistrovany len 2 dni 😄 mam "len" 2,3 LPT - 125kw.
Co sa tyka ojazdenych je najviac v ponuke asi 3.0 TID co je nie moc podareny motor. Na slovensku je to tiez biedne ale obcas sa nejake pekne aero objavi 😄
kuko
no právě, zase je to vše o penězích. Všichni sice víme, že "správný" Saab tankuje benzin, ale stát u pumpy po 600km nebo po 1000km je sakra rozdíl. Zejména když to absolvuješ každý druhý den :-!

Já jsem na tom podobně - kolem 20tis. ročně. Zatím jsem sice pevně rozhodnut pro benzín, ale když příjde na lámání chleba, to se pak uvidí jaký charakter jsem ve skutečnosti >😒]
Martin_
Zdravím 😄
Abych řekl pravdu 9-4X bych si v nějaké pěkné naftě asi nechal líbit, ale klasickej osobák? neee 😄
Nicméně je taky pravda, že za rok nenajedu ani 20 tisíc, zatím...
kuko
tak som rýchlo mrkol na cenník a som trochu prekvapený. Rozdiel podla neho (aj keď myslím, že tie ceny sú dnes úplne ale úplne niekde inde) medzi 2.0LPT 150k a 1.9TiD 150k je len 20tis, s filtrom potom 30tis. Čakal som vačší rozdiel.

Ono keď človek mrkne na ojazdené (ja bohužial lovím v týchto vodách), tam sa to nafťákmi len tak hemží, a nejaké silnejšie benzínové turbo (hovorím hlavne o 9-3, druhá generácia) je celkom problém nájsť.

Jaký motor si si vybral ty? A prečo si ešte nedal recenziu s fotkami na moje.auto.cz >😒]
palokalo
Ortodoxny niesom 😄 nemam ani prestudovane najnovsie cenniky tak neviem uplne presne kde je cenova realita. Ale zda sa mi ze nove 9-3 maju benzin - diesel vykonovo porovnatelne priblizne rovnaku cenu. Ja tolko nenajazdim rocne takze som bral s radostou turbo benzin a nelutujem zatial 😄
kuko
á pán je ortodoxný >😒]

jasne, benzín je benzín, sám plánujem tiež toto, ale zviezol som sa v 9-3 s 1.9TiD, a bol som príjemne prekvapený - motor je slušne utlmený (samozrejme benzín je niekde inde) a od cca 100km/h ho vobec nepočuť. Cenový rozdiel, pokial nenajazdíš aspoň 30-40tis ročne, hovorí v neprospech nafty. Tieto moderné CR nafty splňujúce ekoterornormy proste za 5l jazdiť nebudú...
palokalo
Pani.. ked Saab tak turbo benzin! chrochtak Saab je taky polovicny Saab. Tu sumu co das navyse za diesel tazko usetris na spotrebe.. a turbo benzin ma trosku lepsi vykon a ziadne natriasanie a zvuk traktora 😉 Tot moj nazor. Sam mam doma jedneho takeho. A cakam na novu generaciu 9-5 a neviem sa dockat. Bude to pecka (dufam)
jersey.se
Z * si těžko může někdo něco dělat >😒]
Ingister2
Presne tak, uvažoval som o 9-5, ale fakt je že ten turbodiesel je trocha slabý a 9-3 zasa malá...
Ale na druhej strane tá image..
kuko
si kúpil predpokladám to Mondeo, ktoré máš na mojeauto
a uvažoval si o 9-3 alebo 9-5? 9-5 chýba silnejší turbodiesel, 1.9TiD je fajn, ale 150koní predsa len na takú káru nie je nič extra. No a 9-3 je oproti Mondeo výrazne menšie, tam by si ale zase mal výborný 1.9TTiD :yes:
Ingister2
Ja som si minulého roku kupoval nové auto a dlho som okolo Saab-u chodil... nakoniec som si povedal,že si počkám na nový model...
Uvidíme, či som nespravil blbosť...
Ale tie ceny sú desné... 😲
kuko
zlomit mě to zlomilo, dokonale, ale psychicky - nemám totiž love a chvíli je ještě ani mít nebudu. No a když budu, už budou ty ceny asi někde jinde ;-\

Ale ty ceny za výběhovou 9-5 jsou až hříšné! Bohužel ani to nestačí. Prodala se vůbec už nějaké letos? 😒
masO
:yes: :yes😒br />
btw videl si ceny saabu ted ? ty monster-akcni nabidky ? furt te to nezlomilo? 😉
kuko
právě jsem četl vyjádření nějakého papaláše z GM ohledně interních testů nové 9-5 a je údajně moc moc povedená.
Snad se celá situace kolem Saabu zdárně vyřeší a dočkáme se nových modelů brzo :yes:
supergutik
9-3x se uz pomalu zacina vyrabet. diesly by mely byt 2,0. aero bude mit 300PS a 19" kola. interier bude podobny(,yslim palubni deska, jako u 9-4x) a jestli bude 6valec v TID se jeste nevi...
kuko
zajímavé :yes😒br />
jak to bude vypadat s nafťáky? počítá se ještě pro novou generaci 9-5 s 1.9TiD, případně 1.9TTiD (ta se do současné ani nedostala, co je možná trochu škoda), nebo se to bude odvíjet od oplácké 2.0 + nový šestiválec?

a nevíš jak to vypadá s uvedením 9-3X do prodeje? bude-nebude?
Ricardo
Já jsem se dokonce odvážil pomyslet na Kia Forte >😁
supergutik
jako prodejce SAABu, mohu korektne prohlasit, ze toto neni prava podoba nove 9-5ky. a ano zakladni motorizace bude 1,6turbo 180PS. howg
webpaja
Je potreba se tim blogem trochu prohrabat, ale interier bude pekny, exterier jen kresby, ale urcite povedenejsi nez od bLehmanna

[odkaz]%20Saab%209-5…
webpaja
Neboj, Lehmannovi v posledni dobe nevychazi temer nic, nejlepsi spy kresby maji na autoe😜ress. 😉
white label
...designové puzzle... 😉
masO
Nedělám 😄
masO
Koukni na odkaz vys, od 14. fotky spyshots 9-5ky a uz takhle zamaskovana vypada dobre 😄
Beaumont.
Je to jenom nevychované děcko, nic si z něj nedělej.
palokalo
to je obycajny fake.. autorova fantazia.. retus.. render.. original bude vyzerat lepsie
palokalo
Hovori sa o tom ze bude 1.6 turbo 132Kw. A k tym obrazkom.. su to iba fantazie autorov co to retusovali a renderovali. Som si takmer isty ze final 9-5 bude vyzerat omnoho lepsie!
... z M5 / M6 >😁
kuko
Já jsem se dočetl, že základní motorizací by mělo být nové 1.6 turbo. Nevíte o tom něco bližšího?
Navtech
Souhlas! Ten zadek vypadá, jak Tata XF a ty baworácký kola... :yes: >😒]
masO
nakej vostrej poslouchej
Ale teraz boli vidieť svetlá ako aj tvary.
gld
tak to budú veľké oslavy potom

lehman by sa prvý krát trafil >😁 8-s
Byl bych velice rád, kdyby se jim to povedlo. Přeci jen, značka Saab si zaslouží solidní a hlavně nápaditý automobil...
Také, aké je na lehmanu bude ty tupec.
Takýto bude dizajn. Myslím ten render, ktorý ukazuje predom a zadok. Presne to vystihli. Uvidíš, bude taký. Ver mi. Zapämataj si to a potom si o tom povieme. 😉
Manfred
Tak tak, auto totálně o ničem... Kdyby si ho švédi nekupovali tak krachne
Ricardo
Tomu zadku se na fotomontážích nedá upřít jistá dávka typicky asijské elegance >😁
masO
[odkaz] :yes: uz se tesim, tem skicam od Lehmana neverim, jeste se jim snad nic nepovedlo trefit takze pochybuju, ze se to ted obrati 😉
Beaumont.
Jsem přesvědčen, že finální auto takhle vypadat NEBUDE. Zaslechl jsem z dobře informovaných kruhů, že design by měl být velmi svébytný, zvláštní, v nejlepších tradicích Saabu. :yes:
LubošC3 Picasso
Saab je pro mne mrtvá značka. Respektuji ty, kteří ho milují. Chápu ty, ktrým je zcela fuk. To druhé skupiny patřím i já a i kdyby mi na něj dali akci 3 za cenu 1 nekoupím. Divné tvary, divný interiér, žádné emoce, žádné peníze pro Saab ode mne :no:
Bubáq
Podle Lehmann exteriér nevypadá na něco, co by zaujalo, ať už v Evropě, nebo v Americe. Chybí tomu trošku rafinovanosti. Přece nemohou počítat s tím, že nový model zase vydrží ve výrobě dalších 15 let jako u dosavadních modelů! Jedinou šanci pro tenhle škuner vidím ve velmi luxusním a velmi kvalitním interiéru, kterým by musela 9-5 trumfnout S80. A to přeci jen dá práci... To samé pak platí i pro opozdívající se 9-4X.