Novinky
Určitě lepší, když se výrobci sejdou, nějakou dobu spolupracují, spolupráci úspěšně dokončí a v klidu se zas rozejdou, než násilné aliance nealiance, hrozby žalobami a nepřátelské spolupráce, jako předvedli např. Volkswagen Group se Suzuki.
Škoda, ty 1.6 TB kutaný s PSA byly to nejlepší, co mohlo BMW nabídnout.
Otázkou je, jaké bude pokračování, jak se to dotkne budoucnosti nejlepšího BMW = Mini.
Otázkou je, jaké bude pokračování, jak se to dotkne budoucnosti nejlepšího BMW = Mini.
Pokračování je nejspíš jasné. Už bylo oznámeno, že nový Mini bude mít v motorizacích Cooper a Cooper S přeplňovaný třívalec o objemu 1,5 litru. To znamená, že stejný motor nejspíš použije i příští 1er, díky tomu že bude sdílet platformu s novým Mini.
Takže můj odhah je, že 116i a 118i budou mít tyto motory a 120i bude nejspíš čtyřválec 1,6, který bude sdílet s Mini JCW. Tento čtyřválec by měl být na trhu ještě nějaký pátek, protože je mimo jiné i základním motorem řady 3.
Takže můj odhah je, že 116i a 118i budou mít tyto motory a 120i bude nejspíš čtyřválec 1,6, který bude sdílet s Mini JCW. Tento čtyřválec by měl být na trhu ještě nějaký pátek, protože je mimo jiné i základním motorem řady 3.
(Teda dokud ještě žil.) 😄
To že je zanedbaná udržba a používá se nekvalitní česká nafta která likviduje motor a střiky je věc druhá.
Je tam vidět jasný vliv nově vznikající aliance GM-PSA. Jakkoli mají obě značky víceméně kompletní portfolia dieselových i zážehových motorů, některé prostě půjdou z kola ven.
Můj pohled na věc je - PSA je Evropská značka a má perfektní dieselové portfolio - vlastní. GM má portfolio dieselů složené z pohrobků VM Motori, Fiatu/Iveco a Isuzu, vlastní nemá ANI JEDEN DIESELOVÝ MOTOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GM by měla umět lépe benzínové motory - tady by měli přispět svojí troškou do mlýna. A mohlo by to klapat.
Dokonce jsem měl možnost projet se v 1er se stejným motorem a svojí živost si ponechal i v dost pohodlné konfiguraci.
Tudíž je dost možné že se to s těmi velkými Peugeoty trochu pralo. Navíc pokud měli automat, tak bych tomu i věřil. Ten totiž motor držel ve všech možných otáčkách, kromě těch ideálních - nedělalo mu problém držet motor ve vysokých otáčkách při konstantní jízdě klidně i dvacet sekund a pak přeřadil o dva stupně nahoru a moto zase pro změnu dusil - nejhorší automat na Zemi. Pokud teda používali Peugeoty stejný.
Na druhou stranu neříkám že to byl ten nejspolehlivější motor na světě, jak už jsem napsal výše. Ale mě sloužil celkem bez problému a budu na něj s radostí vzpomínat, byla s ním obrovská zábava.