Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Frankfurt 2013

Zpět na článek

Changan CS75 ve Frankfurtu: První dojmy

23 komentářů

Emel
Evoque? Ok, přední maska je ve stylu LR/RR, ale to je tak všechno. A že je to nevýrazné? To proto, že to prostě konečně vypadá jako auto.
Kvasoň
... ostatně jako u 70% celosvětové produkce.... 😐
Petrko
Pochopil jsem správně že 'evropská ' nijakost prezentovana významným koncernem je v pořádku, kdežto když totéž vyrobí Čína tak je to špatňe.
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
miro68
nastastie je este dost aut, ktore su same sebou. Take Porsche 911, Bugatti Veyron, Lamborghini, Alfa, Maserati, Ferrari, Land Rover, range Rover, Aston Martin a kopec dalsich. Aj taky Roomster je svojim sposobom jedinecny. Alebo v minulosti Skoda 110R, 1000MBX...

Ale suhlasim, na cinsku znacku podarene auto, ktore sa na nic nehraje a naozaj vyzera, ze nemalo ani svoj velky europsky vzor.
BubbleX
A ty fotky z interiéru "i30" jsou kde?
KANKUNEN
Co dodat, nemá to historii a nijak to designově nevybočuje z evropského designu, proto ten dojem.
Gilgit
Anonym
Co není vyrobené v sovětském svazu je špatné.
A kdo tvrdí opak bude okamžitě nasazen na výstavbu transibiřské magistrály.

Je někdo proti ? >😁
Anonym
Historii nemají ani jednotlivé prémiové německé modely, vzhledem ke konkurenci. zajímavý že to nikomu nevadí >😁 >😁 >😁 >😁
ericn
Jasně, ale Toyota byla v té době už kvalitní zboží, ikdyž to tu lidi možná neznali. Kdežto tehle Chang si o kvalitě bude muset ještě několik generací zdát, to už nám předvedlo Brillance i Landwind tuším. Jde mi o to, že v Evropě s čínskými jmény to moc nepůjde. Kvalita se pomalu zvedat bude sama, po pár generacích. Takže kombinace slušného auta a rozumného jména je v pohodě 😉 Např mnou zmiňovaný Qoros má v Evropě šanci 😉
Petrko
Btw když jsi za komanču v tůzu koupil Toyotu tak dacani na vesnici taky nevěděli co to je. Jde ti o název nebo o auto? Sam sis to tady napsal Brillance dobrý název špatná auta. Lepši dobré auto s divným jmenem.
ericn
Ještě si troufnu tvrdit, že Japonci když přišli na evropský trh, tak s kvalitními výrobky, což se o číňanech opravdu říci nedá, viz Brillance (mimochodem slušný jméno) 😉
Gilgit
ericn
No představ si, že půjdeš do hospody s kámošema na pivo a kecáte o autech a ty řekneš, "ty voe kuci, jsem si koupil novýho Changana... " No mazec, všichni budou přemýšlet nad tím, co sis to vlastně koupil >😁

Toyota, Mazda, Honda, Nissan, Suzuki, případně Kia jsou v pohodě. Možná je to dané i tím, že tu jsou s námi přece jen o něco déle a mají už určité renomé 😉
Gilgit
ericn
Jsem zvědav, jestli ćíňanům také někdy dojde, že také jméno prodává a to že jen přepíší jména latinkou moc nepomáhá 😉 Už vidím někoho, jak se zaujetím říká, že má chang něco >😁 Chce to vymyslel porádné mezinárodní jméno, např Qoros jde příkladem 😉

Korejci jsou na tom podobně, např Sang Yong na to tak trošku doplácí, idkyž ty si to pos... designem svých modelů. Kia je v poho, nad Samsungem už se také nikdo nepozastavuje. Hyundai je ve světě normální Hjundaj, jen v čechách zastoupení blbne s korejskou výslovností, kterou stejně nikdo z prodejců nepoužívá >😁 😉
Gilgit
Gilgit
3_diamanty
pripomina starsi forester trosku spredu svetlami a celkovo proporcne karoseriou...

[odkaz] vs [odkaz]

zadne svetla mi zase trosku pripominaju tie v cadenze😒odkaz] vs [odkaz]

ale inak pohoda... ved dnes uz nie je takmer ziadne auto ktore by sa na nejake ine v niecom nepodobalo
Sleeper
Historii? Chang'an Motors vyrábí automobily už od roku 1958... 😄
Bubáq
Omlouvám se předem, pokud vstupuju do diskuze nevhod, ale protože jsem četl článek také, a pozorně, citím povinnost se proti Gilgitovi ohradit: tento článek o Changanu CS75 nijak tuto automobilku nedehonestuje. I vyjádření o inspiraci acurou nebo RR jsou smířlivá a neútočná.
Snad by bylo na místě připomenout, že nikde není v článsku zmíněno, že by snad čínský automobilový trh nebyl rozsáhlý a že popsané hodnocení Changanu je hodnocením celého tohoto průmyslu.
Hodně nechápu, proč takový útok. Kopírování si zaslouží kritiku a samosebou, že ta se nevztahuje na všechny čísnké výrobce.
To, že ale číňané v ČR hromadně neplatí daně, to je taky pravda. A ještě se tím chlubí...
Gilgit