Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Rudolf Caracciola získal pro Mercedes-Benz před 75 lety třetí titul mistra Evropy

6 komentářů

Ondris
Konečně jednou zase zajímavý článek o jedné z největších person automobilových závodů :yes😒br />
PS: V poslední větě přebývá slovo "navíc".
Gilgit
Fajn clánek, jen nechápu, proc dvema nebo trema vetami není zmínena úcast Rudolfa Caraccioly v závodech na Masarykove okruhu v Brne, hlavne jeho vítezství v roce 1937.
GTI
Je to proto, aby e😜erti tvého formátu mohli gůglit a pak se tu na redaktora vytahovat. Já už tu přece psal, že seš hodně dobrej... >😁
Gilgit
Hlupák jako ty, který toho krome slintání o Octaviích moc neví a neumí, musí samozrejme vsechno googlit. A potom jsou lidi, kterí majú urcité znalosti, treba o Velkých Cenách v Brne. Ale skoda neco vysvetlovat primitivovi. Bez si psát básnicky o Octavii a neotravuj normální lidi. Já už tu přece psal, že seš hodně blbej...

A jestli jsi to svým polomozkem nepochopil, já se na redaktora nevytahuji, protoze nic nenapsal spatne, jenom si myslím, ze by tam ta informace taky mela být. Ale uz toho nechám, chápu ze te delsí premýslení muze rozrusit. >😁
GTI
Výborný článek, snad jen jemná přípomínka účasti v Brně či na Zbraslavi by se šikla, ale tohle jistě neměl být román o Rudolfu Caracciolovi, i tak je to skvělé čtení :yes😒br />
P.S. [odkaz]
Mr.Murphy
.... akorát tedy na mě působí trošku vytrženě z kontextu, protože většinou se tady o předválečných událostech moc nepíše.....

O Rudim si můžete za pár stovek najít někde v antikvariátu knížku "Tempo, Tempo!" kde hezky vzpomíná na svoji kariéru. Pikantní je samozřejmě dobová předmluva (vydáno v roce 1942) a taky některé fotky, ale to sem tahat nebudu. Je tam opravdu mnoho zábavných pasáží, například Carraciolův komentář, když mu někdy v třicátých letech bylo nabídnuto aby šel jezdit pro alfácký tým vedený Enzem Ferrarim - Rudi to v knížce komentuje ve stylu "znal jsem dobře toho pána a jeho způsoby a velmi jednoznačně jsem odmítnul".... 😄

Co se článku týče tak si jen dovolím polemizovat s tvrzením, že "zlatým věkem GP" je období těsně před druhou světovou.... Většinou se za zlatý věk označuje celé období dvacátých a třicátých let, kde kromě Němců měli hodně co říct i Italové s Alfou, Francouzi s Bugatti a jiní....

buď jak buď, článek pěkný.... :yes: