Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Designový speciál: Frankfurtské premiéry v toku času

Také tento víkend se věnujeme designu, tentokrát v podobě významných premiér z expozic frankfurtského autosalonu.
Zpět na článek
22. 9. 2013 23:32
23. 9. 2013 00:01
22. 9. 2013 23:32
O čom?
Sorry, Jakub, viem, že témy si sám nevyberáš a s týmto článkom si si dal prácu.
Ale príde mi, že (nie iba vlastným pričinením) zbytočnú. Na čo sú tieto večné pohľady do minulosti dobré? Pre mňa len kôpka neaktuálnych obrázkov s povrchným popisom. Žiadne spomienky, žiadna nostalgia, žiadna zvláštna spojitosť s tohtoročným autosalónom a aktuálnymi novinkami. Nič, čo by oslovilo, poučilo, alebo iným spôsobom nejak naplnilo. Z mojej strany len smutný povzdych.
Z tvorcu a vizionára iba dokumentarista toho, čo už bolo. Namiesto pohľadu vpred len konštatovanie minulosti.
Moje pocity? Ako sa dá nazvať opak nadšenia? Ešte raz sorry.
Rozbalit vlákno
1
23. 9. 2013 00:01
Re: O čom?
Děkuji za komentář. Reakci na něj si dovolím rozdělit do několika bodů:

1) Téma i soupis modelů jsem vybíral já.

2) Stručnou spojitost s aktuálním autosalonem lze vyčíst v úvodu. Ta ale nebyla tématem článku - šlo o mapování frankfurtských premiér minulých let, které jsou významné pro design.

3) Pohled dopředu do článku, který je spíše retrospektivní, nepatří. Milerád odkážu na jiné texty, které se futurologií zabývají.
Avatar - Pekelná Micinka
23. 9. 2013 01:05
Tok času
Mrzí mě, že jsem dosud naživo neviděl BMW 507. Aspoň si tedy nevzpomínám. Zdá se mi, že to je nejkrásnější sporťák uvedený po XK120 a před E-Typem.
Také se mi líbí, mimo jíné, Avantisimo, pro ty otvory pod světly. To je prvek, o kterém jsem si myslel, že by se mohl objevit v současném designu, ne nutně u Audi, ale obecně u větších sedanů. Konkrétně když jsem před jistou dobou přemýšlel, jak by mohl vypadat nástupce tehdejšího Jaguaru XJ. Ale nevím, zda to není například problematické z hlediska ochrany chodců.
Rozbalit vlákno
0