Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Designový speciál: Frankfurtské premiéry v toku času

Také tento víkend se věnujeme designu, tentokrát v podobě významných premiér z expozic frankfurtského autosalonu.
Zpět na článek
Avatar - Pekelná Micinka
23. 9. 2013 01:05
Tok času
Mrzí mě, že jsem dosud naživo neviděl BMW 507. Aspoň si tedy nevzpomínám. Zdá se mi, že to je nejkrásnější sporťák uvedený po XK120 a před E-Typem.
Také se mi líbí, mimo jíné, Avantisimo, pro ty otvory pod světly. To je prvek, o kterém jsem si myslel, že by se mohl objevit v současném designu, ne nutně u Audi, ale obecně u větších sedanů. Konkrétně když jsem před jistou dobou přemýšlel, jak by mohl vypadat nástupce tehdejšího Jaguaru XJ. Ale nevím, zda to není například problematické z hlediska ochrany chodců.
23. 9. 2013 00:01
Re: O čom?
Děkuji za komentář. Reakci na něj si dovolím rozdělit do několika bodů:

1) Téma i soupis modelů jsem vybíral já.

2) Stručnou spojitost s aktuálním autosalonem lze vyčíst v úvodu. Ta ale nebyla tématem článku - šlo o mapování frankfurtských premiér minulých let, které jsou významné pro design.

3) Pohled dopředu do článku, který je spíše retrospektivní, nepatří. Milerád odkážu na jiné texty, které se futurologií zabývají.
22. 9. 2013 23:32
O čom?
Sorry, Jakub, viem, že témy si sám nevyberáš a s týmto článkom si si dal prácu.
Ale príde mi, že (nie iba vlastným pričinením) zbytočnú. Na čo sú tieto večné pohľady do minulosti dobré? Pre mňa len kôpka neaktuálnych obrázkov s povrchným popisom. Žiadne spomienky, žiadna nostalgia, žiadna zvláštna spojitosť s tohtoročným autosalónom a aktuálnymi novinkami. Nič, čo by oslovilo, poučilo, alebo iným spôsobom nejak naplnilo. Z mojej strany len smutný povzdych.
Z tvorcu a vizionára iba dokumentarista toho, čo už bolo. Namiesto pohľadu vpred len konštatovanie minulosti.
Moje pocity? Ako sa dá nazvať opak nadšenia? Ešte raz sorry.