Novinky
Nestačí už spoléhat na věrné zákazníky >😁 Fleetovej prodej je jasnej,ale v soukromým sektoru už to tak jednoznačný není....Dejme tomu,že Hjondé má slušný motory a kvalitu,ale ten fluidní design...ale zase ten ostřejší design umí Kia.Že by konečně musela BoleslaffMotorenWerke přehodnotit cenovou/výbavovou politiku? >😁
...bylo by načase... tyhle ceny jsou neudržitelné...
Si neviděl, jak umí "zlevnit" Yetiho 😉
umí zlevnit Rapida i Octu...ale jen ve výrobních nákladech,který do koncový ceny nepromítnou 😄
V základní verzi třeba bez kol >😒]
spíš beru v úvahu použité materiály
Dělám si legraci, z Yetiho vyndali rádio, PP a dálku, příště sundají kola... 😉
přijdeš do šourůmu, ukážou ti káru na špalkách, že skladovka se slevou 😉
přijdeš do šourůmu, ukážou ti káru na špalkách, že skladovka se slevou 😉
tohle bohužel umělo Hjondé >😁
Pamatuju si že Getz začínal na 219 nebo tak...ale připlácelo se 10 za barvu a 20 za metlu...takže auto bylo chtě nechtě za 229..protože auto bez laku ti neprodali >😁
Pamatuju si že Getz začínal na 219 nebo tak...ale připlácelo se 10 za barvu a 20 za metlu...takže auto bylo chtě nechtě za 229..protože auto bez laku ti neprodali >😁
Tak za metlu se připlácí snad všude, už si ani nevzpomínám, kde by to bylo v základu, pokud se nebavíme o luxusních značkách, kde se to asi neřeší.
Honda Civic má metlu a alu v základu.
čumím na ceník Hondy Civic😒br />
metalický nebo perleťový lak - 12900Kč, pro všechny výbavy.
A alu kola jsou v základu nejnižší výbavy jen u benzínu
Takže - kecy....
A alu kola jsou v základu nejnižší výbavy jen u benzínu
Takže - kecy....
Než "kecy" spíš "bývávalo". Civic 8G to tak měl.
Dneska všichni bojují o co nejnižší cenu, takže tohle se už nenosí.
Dneska všichni bojují o co nejnižší cenu, takže tohle se už nenosí.
ale tady nejde o metlu...tam byl příplatek za základní barvu 10...čili cena již od 219 byla zavádějící,protože za tu cenu to bylo auto bez barvy a takový prostě ze šourůmu nikdy nemohlo vyjet.To byla taky taková hezká vábnička na lidi.Auto prostě levnějš než 229 nešlo koupit i když všude na autech bylo nalepeno : již od 219tisíc :yes:
...fakt je ten, že škodovky jsou prostě PŘEDRAŽENÉ. Položit na stůl za naprosto průměrně vybavené auto, s 1,6tkovým chrochtákem přes půl mega je odrazující... A je to pořád jen škodovka... děkuji, nechci. 8-s
Je to přesně tak jak říkáte Jiří. Přdražené. Přemýšlel jsem o koupi Rapida - docela se mi líbil a i ta cena byla zajímavá. Ale když jsem viděl, co všechno v něm není. ROzmyslel sem si to - protože dávat půl mega za Rapida se mi vážně nechtělo ...
Nevědí jak dál .... No ale svět se mění, Škoda Auto to své tady už nemá jisté. Tak budíček a vstáváme !!!!!
Slušnost je po zásluze potrestána a arogance, neurvalost a ochota jít přes mrtvoly se vyplácí. Většina zákazníků se ke Škodě vrátí až zapomenou na její zneužívání domácího postavení, kdy byla u nás nejdražší v Evropě na povýšenecké jednání při reklamacích a na tutlání průserů viz TSI. Škodovka dělá jistě velmi dobrá auta a když se vrátí k tomu otřepanému náš zákazník náš pán, tak nejenom u nás bude válcovat konkurenci.
A jinak u toho Hjondé, to začali hodně přehánět a tak se dá očekávat odklon těch normálnějších zákazníků.
A jinak u toho Hjondé, to začali hodně přehánět a tak se dá očekávat odklon těch normálnějších zákazníků.
prosím pěkně srovnávací reklama není nic zakázaného
Pokud by u Hjondé uměli zabodovat i konzervativnějším designem,tak má Škoda velký problém.
Podobná srovnávací reklama a myslím,že ještě ostřejší než pan Kovařík >😁
[odkaz]
[odkaz]
Pokud by u Hjondé uměli zabodovat i konzervativnějším designem,tak má Škoda velký problém.
Podobná srovnávací reklama a myslím,že ještě ostřejší než pan Kovařík >😁
[odkaz]
[odkaz]
Nevidíš rozdíl mezí touto srovnávačkou ve které lze mimochodem spatřit celkem solidní dávku humoru a nadhledu a podsouváním čehosi Hyundaiem ?
Problém totiž je, že Hyundai nenabízí "generální" srovnání, ale pouze určitou velmi vymezenou část, která navíc vůbec nemusí být pravdivá a to proto, že operuje nějakým jedním provedením a "nějakou" cenou.
Čistě hypoteticky, pokud přijde k Hyundaii borec, který nebude řešit 299 999, ale jehož požadavek bude max. 700, "plná palba" a slušná dynamika a bude nalákán touto reklamou, že Hyundaii je "lepší" a hlavně levnější než Škoda, věříš tomu, že vedle i30 v maximu, nebo i40 mu dají alternativy RSo, nebo Supa ?
To je ten problém, který mám s touto kampaní. Hyundai se snaží vnutit něco, co ale vůbec nemusí být pravda. Ne každý zákazník chce zrovna to, co stojí před tím salonem. Pokud to tak je, dealer může s vlastní nabídkou reagovat na místě. Udělá tu samou službu Škodovce, když už tedy chtějí srovnávat. (?)
Ta kampaň je uplně jiná, než to, co uvádíš v odkazech.
Problém totiž je, že Hyundai nenabízí "generální" srovnání, ale pouze určitou velmi vymezenou část, která navíc vůbec nemusí být pravdivá a to proto, že operuje nějakým jedním provedením a "nějakou" cenou.
Čistě hypoteticky, pokud přijde k Hyundaii borec, který nebude řešit 299 999, ale jehož požadavek bude max. 700, "plná palba" a slušná dynamika a bude nalákán touto reklamou, že Hyundaii je "lepší" a hlavně levnější než Škoda, věříš tomu, že vedle i30 v maximu, nebo i40 mu dají alternativy RSo, nebo Supa ?
To je ten problém, který mám s touto kampaní. Hyundai se snaží vnutit něco, co ale vůbec nemusí být pravda. Ne každý zákazník chce zrovna to, co stojí před tím salonem. Pokud to tak je, dealer může s vlastní nabídkou reagovat na místě. Udělá tu samou službu Škodovce, když už tedy chtějí srovnávat. (?)
Ta kampaň je uplně jiná, než to, co uvádíš v odkazech.
Na srovnávací reklamu existují přísné pravidla. Přečti si sbírku zákonů na toto téma. Pochybuju, že by hjondé až tak riskoval a zkresloval fakta.
To co píšeš v druhé části článku o borci se 700 000 je také trošku mimo. Nedovedu si prostě představit člověka se 700 000 na útratu auta, který se nejde porozhlédnout i jinam a nechá se zlákat na I40 a okamžitě ho koupí bez ohledu na to, aby se podíval ke konkurenci. A pokud ano, tak se mu zřejmě hjondé líbilo natolik, že to nemělo cenu.
Tahle akce je něco nového a má to hlavně nalákat lidi do autosalonu. To, že to prodejci dokážou zhodnotit je už něco jiného. Nicméně si myslím, že pokud jde rodina s 350 000 a koupí si hjondé namísto škodovky, tak prostě nemůže být ošizena. To nejde. Tam se neprodávají tlakové hrnce pod nátlakem důchodcům. Tady se prodávají auta stejné třídy.
To co píšeš v druhé části článku o borci se 700 000 je také trošku mimo. Nedovedu si prostě představit člověka se 700 000 na útratu auta, který se nejde porozhlédnout i jinam a nechá se zlákat na I40 a okamžitě ho koupí bez ohledu na to, aby se podíval ke konkurenci. A pokud ano, tak se mu zřejmě hjondé líbilo natolik, že to nemělo cenu.
Tahle akce je něco nového a má to hlavně nalákat lidi do autosalonu. To, že to prodejci dokážou zhodnotit je už něco jiného. Nicméně si myslím, že pokud jde rodina s 350 000 a koupí si hjondé namísto škodovky, tak prostě nemůže být ošizena. To nejde. Tam se neprodávají tlakové hrnce pod nátlakem důchodcům. Tady se prodávají auta stejné třídy.
Píšeš to sám, tato akce má hlavně lidi nalákat do autosalonu. Na základě jednoho konkrétního srovnání, která zrovna nevyznívá pro Škodu příznivě. A až ten někdo do toho autosalonu přijde s tím, že potřebuje nabídku trochu upravit, upraví mu plně stejně i srovnání na Škodovku ? To zmínění RSa, nebo Superbu byl právě ten případ a záměrně jsem zmínil právě ten největší kontrast.
Ne a proč ? To je jako zákazník bezmozkoidní zombie, která není schopna se v případě změny požadavků porozhlédnout jinde ?
Já v tom vidím podsouvání zákazníkovi nějakého faktu, který ale nemusí být pravda. Když to v tom nevídíš, tvůj názor ti neberu, jen s ním nesouhlasím. Myslím, že jsem svůj postoj vysvětlil celkem jasně a nevidím důvod dál pokračovat.
A copak se prodejce ve škodovce při prodeji škody octavia nesnaží ti podsunout pár faktů, které nejsou pravda. Vždyť i zelinář podsunuje svým zákazníkům tolik faktů, které nemusí být pravda - Čéééérstvé ovoce ... vždy tam jedno shnilý najdeš. Já prostě nechápu co na tom lidi pořád hledají za špatnost.
Zelinář má shnilé jablko o kterém tvrdí, že ho koupil u konkurence a vedle něj má své "dokonalé" ?
Když to nechápeš, dál se v tom nepatlej. Máme prostě rozdílný názor.
Když to nechápeš, dál se v tom nepatlej. Máme prostě rozdílný názor.
V našem případě je to zelinář prodávající dvě odrůdy jablek. Každá je jiná. U apple gold ho naštvali s tím že mu nedali dobrou marži a tak se snaží prodávat luis ferra special, kde má i skvělý výdělek. Obě jabka jsou naleštěná a vypadají stejně. Prodejce ale řekne, kupte si luis ferra má lepší to a to ... no a ta chuť ... navíc stojí o něco méně... ochutnejte pane. Pán ochutná se skepsí, protože všude slyšel, že apple gold jsou nejlepší jablka , i když pravda dražší. Zakousne se a skutečně, chutná skvěle. Nabízí mu ochutnat i apple gold, ale říká že je to je jakési nic moc i když špatné není. Zákazník, který se nezakousne i do apple gold a odejde se sáčkem odrůdy luis ferra není podveden. Dostal jablko. Šťavnaté a kvalitní, stejně jako ty od apple gold. To že je neochutnal je pak pouze jen jeho chyba. Nabídka byla.
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Gilgit
Řekl bych přesně to samé. To že se Hyundai porovnává a říká, že má něco lepšího. Nevidím v tom nic špatného. Ba naopak, každý dnes srovnává. Ženský, peníze, jogruty, velikost, rychlost - prostě si rádi vybíráme. A že to někdo dovolil říct nahlas a ještě k tomu v reklamě? No a co? A že si někdo dovolil sáhnout na rádoby národní poklad, který nám dávno nepatří? A když tu někdo ještě vypustí, že kvůli tý reklamě by si Hyundai nekoupil - vždyť jsou to kecy. Stačí ukázat jasná fakta a kolik co stojí a sáhneme po tom levnějším. Je pravda, že někdy neznamená levnější lepší, ale v tomto případě stojím za Hyundai. Už potřebuje ta Škodovka trošku zatnou ždibec. :yes:
A jak ti ve vztahu k autům a jasným faktům pasují čistě osobní neměřitelná preference. Kecy ? Klidně ti to zopakuji. Marketingovým přístupem na českém trhu se pro mne Hyundai stalo nepřijatelnou značkou čistě jen proto, že se mi tento přístup nelíbí.
Ano, přečetl jsem diskusi a poprvé s tebou souhlasím. Tvé nazory stojí za hyundai :no😒br />
Problém srovnávací reklamy je v tom, ze o srovnání jde jen "na oko" a srovnání vždy bez výjimky vyhrává produkt zadavatele (pochopitelně). Pokud tedy neni zřejmé, ze jde o reklamu (například logo Hyundai v rohu videa) jde o klamavou reklamu, protože k objektivnimu srovnání ve skutecnosti nedochází-proto tu mnozí píší, ze pan Kovařík klesl na samé dno. Že to prosťáčci nepoznání je jasné, ale právě v tom je ten trik.
Škodě sice fandím, ale proti konkurenci nejsem. Taky je pravda, ze tu Hyundai zaměstnává lidi a platí daně, takže primárně proti nim nic nemám - to jen tak na vysvětlenou.
Problém srovnávací reklamy je v tom, ze o srovnání jde jen "na oko" a srovnání vždy bez výjimky vyhrává produkt zadavatele (pochopitelně). Pokud tedy neni zřejmé, ze jde o reklamu (například logo Hyundai v rohu videa) jde o klamavou reklamu, protože k objektivnimu srovnání ve skutecnosti nedochází-proto tu mnozí píší, ze pan Kovařík klesl na samé dno. Že to prosťáčci nepoznání je jasné, ale právě v tom je ten trik.
Škodě sice fandím, ale proti konkurenci nejsem. Taky je pravda, ze tu Hyundai zaměstnává lidi a platí daně, takže primárně proti nim nic nemám - to jen tak na vysvětlenou.
A on to video pana Kovaříka platil Hyundai?Je to někde uvedené,nebo si to někdo vymyslel?
Je to srovnávací seriál autonovináře.Takových je mraky,a vždy kladou na něco důraz,na co běžný spotřebitel klast důraz nemusí,může preferovat něco jiného.I zde jsou takovéto testy.
Tak nevím proč by byl za to zodpovědný Hyundai,ten má vlastní srovnávačky v autosalonech a podle reportáže na Centrumu je korektní,ale může záviset samozřejmě na konkrétním prodejci.
Je to srovnávací seriál autonovináře.Takových je mraky,a vždy kladou na něco důraz,na co běžný spotřebitel klast důraz nemusí,může preferovat něco jiného.I zde jsou takovéto testy.
Tak nevím proč by byl za to zodpovědný Hyundai,ten má vlastní srovnávačky v autosalonech a podle reportáže na Centrumu je korektní,ale může záviset samozřejmě na konkrétním prodejci.
No...buď jsem já paranoidní, a nebo ty natvrdlý 😄 (nic ve zlým). Snad jen věta, se kterou pan Kovařík ukončuje test - "hlavně doufám, že vaše volba je už dávno jasná" - jak z teleshopingu. A podle toho co se dá lehce vygooglit, postnul obě videa nějaký František Tobek, který taky vytvořil "oficiální fanouškovskou stránku Hyundai, ale to jen tak na okraj
Tak spíše jsem já v tomto trochu natvrdlý,to přiznám.Co to je oficiální fanoušovská stránka Hyundai?To je forum Hyundai?Podobné jako je forum Škody?Fóra všech značek vůbec?Navíc těch diskuzních clubů je více u jedné značky,i v případě Hyundai.
Co má co společného nějaký fanclub,fórum, s oficiálním zastoupením značky?
Já myslím že nic.
Podobně bychom zde mohli hodnotit nějaký Frantaservis,že byl zaplacen konkurencí v případě ix20,kde vlastně,svým zásahem nic neudělal,pouze změnil charakter tlumičů (změnil velikost páky,působící na tlumič),což může mít katastrofální dopad při plném zatížení.placené organizace bránící továrně Hyundai v Nošovicích.Mimochodem stejná kampaň jako v rakousku proti temelínu.Tyto kampaně někdo financuje,že by konkurence?
Tyto videosrovnávačky lze brát též jako parodie.Podívej se na to jak se mění důležitost některých věcí v testech.Dříve to byly měkčenné plasty,multilinky,tvrdý podvozek je sportovní...Stačí ušít podmínky na míru a trochu subjektivních pocitů a vyhraje to co potřebuješ.Je toho plno.Dobře parodováno v Top Gearu v testu Yetiho
A co,z toho plyne pro zákazníka?Nic.Jen a jen upozornění stojíme o Vás.
Ale zákazník si má auto řádně vyzkoušet a rozhodnout se podle svých vlastních pocitů.
To platí i v případech teleshopingu.
To není nátlak tak jako v případě šmejdů,kdy tě nikdo třeba nepustí z místnosti,dokud si něco nekoupíš.To je nemorální.
Tady Tě do ničeho nikdy nenutí.V každém srovnávacím testu aut i zde bývá hodnocení které auto je lepší.Ale vyber si sám.
Co má co společného nějaký fanclub,fórum, s oficiálním zastoupením značky?
Já myslím že nic.
Podobně bychom zde mohli hodnotit nějaký Frantaservis,že byl zaplacen konkurencí v případě ix20,kde vlastně,svým zásahem nic neudělal,pouze změnil charakter tlumičů (změnil velikost páky,působící na tlumič),což může mít katastrofální dopad při plném zatížení.placené organizace bránící továrně Hyundai v Nošovicích.Mimochodem stejná kampaň jako v rakousku proti temelínu.Tyto kampaně někdo financuje,že by konkurence?
Tyto videosrovnávačky lze brát též jako parodie.Podívej se na to jak se mění důležitost některých věcí v testech.Dříve to byly měkčenné plasty,multilinky,tvrdý podvozek je sportovní...Stačí ušít podmínky na míru a trochu subjektivních pocitů a vyhraje to co potřebuješ.Je toho plno.Dobře parodováno v Top Gearu v testu Yetiho
A co,z toho plyne pro zákazníka?Nic.Jen a jen upozornění stojíme o Vás.
Ale zákazník si má auto řádně vyzkoušet a rozhodnout se podle svých vlastních pocitů.
To platí i v případech teleshopingu.
To není nátlak tak jako v případě šmejdů,kdy tě nikdo třeba nepustí z místnosti,dokud si něco nekoupíš.To je nemorální.
Tady Tě do ničeho nikdy nenutí.V každém srovnávacím testu aut i zde bývá hodnocení které auto je lepší.Ale vyber si sám.
Ta stránka je tohle😒br />
https😐/www.facebook.com/hyundaicz/app… />
působí to na mě velmi oficiálně, ale facebook nepoužívám, tak se třeba pletu.
S tím, že si má potenciální zákazník auto vyzkoušet máš určitě pravdu a ti co čtou třeba auto.cz tak jistě činí, ale nezapomeň na ty masy, pro které je auto jen nutnost a vůbec se o automotive nezajímají. Ale faktem je, že ač jsou podle mě hyundaie vysloveně hnusné, rozhodně nejsou ani předražené ani nekvalitní (narozdíl od těch hrnců pro důchodce). Čili to, co mi vadí je vlastně jen fakt, že ta videa jsou příšerný škvár, nejnižší možná úroveň automobilové novinařiny a současně si myslím, že jsou součástí marketingu, což je opovrženíhodné. Howgh!
https😐/www.facebook.com/hyundaicz/app… />
působí to na mě velmi oficiálně, ale facebook nepoužívám, tak se třeba pletu.
S tím, že si má potenciální zákazník auto vyzkoušet máš určitě pravdu a ti co čtou třeba auto.cz tak jistě činí, ale nezapomeň na ty masy, pro které je auto jen nutnost a vůbec se o automotive nezajímají. Ale faktem je, že ač jsou podle mě hyundaie vysloveně hnusné, rozhodně nejsou ani předražené ani nekvalitní (narozdíl od těch hrnců pro důchodce). Čili to, co mi vadí je vlastně jen fakt, že ta videa jsou příšerný škvár, nejnižší možná úroveň automobilové novinařiny a současně si myslím, že jsou součástí marketingu, což je opovrženíhodné. Howgh!
to byla srovnávačka dvou konkrétních modelů s jasně vypsaným výbavovým stupněm,s podobnými výkonovými parametry a ve stejné třídě.Možná jen design může být subjektivní,ale vlečka X víceprvek ,nebo dveřní výplně to je holej fakt.Jasně...škodofka má RychlouSmrt (RS) ale chjundé má Genesis. Nejde srovnávat celý portfolio značky.Ale srovnávačka konkrétních modelů v konkrétní výbavě není nic co by nebylo košer....
To neřeš je to zase jen malý český rybníček kde největší odvaha je srovnání "náš nový prací prášek je lepší než běžný prací prášek". Srovnávací reklama se běžně ve světě užívá a pokud je firma schopná jiné konkurovat, tak toho využívá. Jen se nesmí lhát, já ve srovnávacích reklamách Hyundai žádnou lež nevidím. A inteligentní zákazník si vybere podle svého soudu, ne podle reklamy.
Znova. Nevidím na této srovnávací reklamě nic špatného. Je to velká odvaha vzít produkt domácí značky - etalon třídy a nejprodávanější auto s úplně jiným vnímáním dizajnu atd. a postavit ho vedle korejce. To se mohlo tak krutě vymstit, teda pokud by byla škoda opravdu taková jakou nám ji všichni cpou. Mám takový dojem, že se ukázalo, že prostě přes jiný dizajn dokáže hjondé dodat stejnou kvalitu za hodně nižší cenu. Díky tomu si prostě hodně lidí řekla, že oktávka je sice hezká atd. ,ale radši si nechají těch 150 000 co by dali za škodovku a užijou si ji jinak.
Koukám že žiješ také v oblacích a myslíš si zrovna jako většina zdejších Pepíků že Škoda a Česká republika je středem vesmíru!? :-!
O děkuji, většinou mě nazývají propagátorem japonců, ale českým Pepíkem a škodováckým fanouškem mě tady ještě nikdo nenazval >😁
Teď vážně, asi narážíš na to co píšu o škodě. _Skutečnost je taková, že je u nás škoda etalonem třídy. Je i nejprodávanějším autem v česku. Když řekneš nižší středí vmetou ti oktávku. Všichni všechno srovnávají s oktávií. V každém auto plátku toto srovnání je. Proč ho holt neudělat na živo.
Teď vážně, asi narážíš na to co píšu o škodě. _Skutečnost je taková, že je u nás škoda etalonem třídy. Je i nejprodávanějším autem v česku. Když řekneš nižší středí vmetou ti oktávku. Všichni všechno srovnávají s oktávií. V každém auto plátku toto srovnání je. Proč ho holt neudělat na živo.
Etalon třídy a nejprodávanější auto v Česku jsou dva rozdílné pojmy! Jinak promiň jako Pepíka jsem zrovna tebe neměl na mysli! Etalon třídy je Mazda a Ford! VW vždy produkoval a prodával pouze lidová auta za nelidové ceny! :-!
Tak Škodovka tlačila potichu Octavii o segment výš a chtěla z ní udělat auto za 500tis+. To jí Hyundai hodně zkazil. Drsně vedená kampaň Hyundai se pohodlně vyrovná lžím Škodovky o Octavii. Já ji měl na týden s 1.6TDI a nezjistil jsem, v čem se liší od konkurentů. Vím přesně v čem se liší od 508/Monde👋Passat...
Přesně ... prodává se produkt stejné kvality. To si musí lidé tady uvědomit. Neprodávají se předražené hrnce a nebo kouzelná tužka. Prodavají se auta. Tím, že lidem prodám namísto škodovky hjondé je přece nemohu ošidit.
Kde Škoda tlačila Octavii o segment výš ?
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
No, "prolétl" jsem to zběžně, ale nikde jsem nenašel, že by někdo tvrdil, že Octavia je zástupcem střední třídy a navíc, ptal jsem se, kde Škoda tlačí Octavii o třídu výš, což byla pointa mé připomínky. Prodejci jsou různí a tvrdit mohou prakticky cokoliv. Stejně tak novináři. Tedy znovu, kde Škoda tlačí Octavii o segment výš ?
Tak tos proletl opravdu velmi zbezne. Napr.: "Zvětšení vnějších i vnitřních rozměrů a hlavně rozvoru náprav přináší výrazně více místa pro řidiče i spolujezdce a Octavia se tak plnohodnotně zařazuje do segmentu střední třídy."
Ale hlavne zde: [odkaz]
Tridni razeni urcuje pro SDA vyrobce.
Ale hlavne zde: [odkaz]
Tridni razeni urcuje pro SDA vyrobce.
Njn. vždyť říkám, že prodejce si říká co chce. Ale, řazení aut do tříd SDA určuje výrobce ? Přiznávám, že o tomto nemám páru. Každopádně se mi tomu nějak nechce věřit. Když se podívaš na to, jaká svá auta výrobci považují za sportovní, tak řazení Octavie do střední třídy je ještě celkem vtipné. [odkaz] Mám z toho dojem, že toto je čistě výmysl SDA.
Není to tak dlouho co tady plácal o neohroženosti Škody a najednou jim nějak začíná téct všem do bot!? Viz. poslední Kolektivní smlouva, která zaručuje zaměstnanost na 5let! A potom co, snad je potom koupí nejlepší Česká automobilka Hjundé!?
..ja si myslim ze posledni kapkou byly vyroky milose zemana z tohoto tydne pri navsteve hyundai nosovice respektive tatry v koprivnici..tatru dlouhodobe preferuje..jako jediny politik
Miloše rozhodně nepodporuju, ale co řekl v Nošovicích se mi líbilo. Hyundai je momentálně nejlepší českou automobilkou. !!! LIKE!
zeby to konecne skodovke "doplo" ? Tie ceny su fakt uz neudrzatelne, co preukazala aj prvotna cena rapidu, teraz spaceback. Ceny noveho yetiho sice naoko lacnejsi, ale zas len osklbana vybava. Kto uz dnes chce auto bez vybavy za cenu ,kde inde dostane minimalne strednu vybavu ? A tie ututlavacky problemov s motormi ,no kto by to kupil...A aby bolo jasne, vlastnim tiez skodu ,ale moje dalsie auto ROZHODNE skoda nebude. Uz len z dovodu,ze v krvi mi koluje BENZIN a teda nemienim kupovat tie ich oturbovane kosacky... 8-s
Skoda jednoduse neumi prodat levana auta, respektive neumi udelat prijatelne ceny svich levných aut, jenze Cesi chteji levna auta za male penize, ale zaroven jiz vyrostli z toho nesmyslu ze musí mit jen České auto, nacos Skoda poslední roky spolehala :-!
me třeba u Skodovky zaujmou jen auta s cenovkou nad 800 tisíc, ale opet jen zaujmou, kdykoliv totiž prijdu do nejakeho autosaloonu Skoda, tak nabidu dojmu, jako bych coby zakaznik byl as na posledním miste
me třeba u Skodovky zaujmou jen auta s cenovkou nad 800 tisíc, ale opet jen zaujmou, kdykoliv totiž prijdu do nejakeho autosaloonu Skoda, tak nabidu dojmu, jako bych coby zakaznik byl as na posledním miste
...jsi Mongol?
podle pravopisu minimálně indián 😉
Spis tipuji, ze to psal na mobilu.
Jop Samar jinak píše vcelku pěkně.
jj uplne jsem zapomel ze zde je pravopis tim nejdulezitejsim aspektem diskuze :-!
To asi není, ale leckdy naznačí. Psát jedno slovo bez diakritiky a druhý s, přidat pár hrubek... Co si pak máš myslet o úrovni příspěvku/přispěvatele?
Pomyslím si, že to píše na mobilu/tabletu s automatickými opravami :-!
ze pouziva prohlizec který se snazi nektere chyby automaticky opravovat a moc mu to nejde ? ja pisu vse bez diakritiky protože pouzivam vyhradne aj klavesnici kvůli praci a to na všech svich zarizenich s netem
a zdruhe strany, co si mam myslet o uživatelích ceskych for, kdys velkou spoustu z nich zajima spis to jak vypada pravopis, nez to co je skutečnou povahou a ucelem danych for/diskuzi? zvlastni ze ac mam angličtinu velice velice spatnou, tak za tech cca 12 let co navštěvuju i zahranicni fora jsem ještě nezaznamenal ani jeden jediny post kde by si někdo stezoval na spatnou angličtinu, kdesto na ceskych forech nato narazim vprumeru tak 1x tydne >😁 jezis von neumi cesky, ten svetovej jazyk co musí bezpodminecne umet uplne kazdej vcetne bakterii :-! radsi ani nechci vedet jak se musej citit třeba koktajici lide v CR, to musej porad poslouchat od ostatních jak neumej mluvit?
tak neumi poradne cesky a neumim pravopis, a je me to vazeni naprosto u... 😄
a zdruhe strany, co si mam myslet o uživatelích ceskych for, kdys velkou spoustu z nich zajima spis to jak vypada pravopis, nez to co je skutečnou povahou a ucelem danych for/diskuzi? zvlastni ze ac mam angličtinu velice velice spatnou, tak za tech cca 12 let co navštěvuju i zahranicni fora jsem ještě nezaznamenal ani jeden jediny post kde by si někdo stezoval na spatnou angličtinu, kdesto na ceskych forech nato narazim vprumeru tak 1x tydne >😁 jezis von neumi cesky, ten svetovej jazyk co musí bezpodminecne umet uplne kazdej vcetne bakterii :-! radsi ani nechci vedet jak se musej citit třeba koktajici lide v CR, to musej porad poslouchat od ostatních jak neumej mluvit?
tak neumi poradne cesky a neumim pravopis, a je me to vazeni naprosto u... 😄
tak teď jsi napsal, že píšeš bez diakritiky. Ale příspěvek vypadá dost schizofrenně. Každé slovo jinak. Pokud ti prohlížeč opravuje to, co píšeš, takhle, tak tu korekci raději vypni. Realita anglických fór je bohužel taková, že na ně přispívá tolik lidí, jejichž angličtinu ani nestojí za to hodnotit, že ji raději nikdo nehodnotí. Ono někdy člověk už jen přemýšlí nad tím, co tím chtěl autor asi říci, bohužel... Navíc v angličtině jsou velké rozdíly - britská, americká, australská - jiná slovní spojení, ustálené výrazy a občas i odlišný pravopis. V němčině je to lepší. Čeština je též celkem jednoznačná.
Pokud má někdo poruchu, nemoc, vadu, dá se to samozřejmě chápat a nikdo mu za to nadávat nebude.
Chápu lidi, co píšou bez diakritiky, ale napsat každý slovo jinak? A ještě přidat pár hrubých chyb. Jsi sám proti sobě, pak diskuze končí tak, že jsou lidi na sebe sprostí.
Pokud má někdo poruchu, nemoc, vadu, dá se to samozřejmě chápat a nikdo mu za to nadávat nebude.
Chápu lidi, co píšou bez diakritiky, ale napsat každý slovo jinak? A ještě přidat pár hrubých chyb. Jsi sám proti sobě, pak diskuze končí tak, že jsou lidi na sebe sprostí.
Tohle delaji automaticke opravy a clovek si toho nemusi vsimnout. Na tabletu i na telefonu se mi to stava bezne. Ted uz si na to ale davam vic bacha.
no počkej, než zmáčknu "odeslat příspěvek", tak si snad přečtu, co jsem napsal. Učím to své děti od té doby, co píší... Jakou úroveň pak mají mít příspěvky? A to diakritika a pravopis je podružný, smysl by měl dávat obsah a proto je nutné si přečíst to, co napíšu.
Precti se jeste jednou posledni vetu meho prispevku... 😉
Tak ono ve finále to na našich cestách vypadá spíš jako v showroomu Škoda. Z 10 aut 8 Škodovek brrr..... Nic proti, ale důvodem proč konzervativní čech volí i jinou než """českou"""" Škodovku nebude podle mě jen Hijundaj ( ani nevím jak se to píše >😁 ),ale možná už prostě okoukanost a obyčejnost Škodovek. Když vypláznout nemalý peníz za auťák, tak proč za Škodovku a proč si nedopřát něco co jsme třeba za komančů nemohli ? Embéček jsme si užili myslím až až a vybírat z čeho je.
dost lidí se poohlídne i ve vlastní stáji...Seat/VW :yes:
jestli by nestacilo srovnat pomer cena/kvalita. skodovka se predrazuje a prechvaluje jako by to bylo nejaky nadauta a zapomeli koukat kolem sebe jak reaguje konkurence, proste zaspali dobu a porad si myslej ze auta tu vyrabej a prodavaj jenom oni. meli by vyhodit celej jejich management ktery to nechal zajit az takhle daleko. nerikam ze skodovka je spatny auto to rozhodne ne, ale taky rozhodne nijak a nicim neprevysuje soucasnou konkurenci. skodovka vseobecne je mistr v nabidce aut bez jakekoliv vybavy,protoze to co jinde dostanete v zakladu si u skodovky priplatite a to je ten jejich nejvetsi problem a vubec to neni o nejaky pitomy reklame od Hyundai
myslím,že podobně na tom kdysi byla Finská Nokia...a kde je teď že...převálcovala ji Korea >😁
Problém není v Pečenkovi, ale v celkovém chování firmy. Neochota se starat o běžného smrtelníka, výmluvy, zbavování se odpovědnosti (prototypické pro VAG oproti japoncům). Na straně produktů jsou to motory s vážnými konstrukčními pochybeními, neúměrná cena ( tedy i málo muziky za ty peníze). Přidejme si k tomu přehnanou propagandu v motoristických médiích. Není divu, že jdou z kopce. V principu přeji, aby se šádovce dařilo, ale zjevně si musí nejdříve pořádně nabít hubu 😐
a mimo fleety kupují i jiné zančky, škodě tak lgocky klesají prodeje a zisk....No aspon se konečně podrbou na kouli >😁
Možná by se tam měla Škoda poohlédnou po nástupci >😁 Článek mi přijde jako vycucaný z prstu. Čeho chce Škoda odejitím Pečenky dosáhnout nikdo netuší a stejně tak ani důvody odejití. Pochybuji, že Škoda nějak výrazně změní reklamní kampaň, zvýší agresivitu a zacílení na jinou sortu zákazníků, než dosud. Reklamu pro naprosté ***y má patentovaný Hyundaji, tady bude Škoda bez šance. >😁
Ta poslední věta je bohužel trefná... na tuhle reklamu prostě může reagovat jen ***... tím nechci říci, že klienti Hjoundé jsou ***i, ale člověk, který se tímto nechá ovlivnit je ***.
A v podstatě jakožto klient, který není ovlivvněn touto reklamou mohu být negativně ovlivněn ke koupi, protože jako jeden z těch ***ů mohu vypadat... no ale to je problém Hjoundé.
A v podstatě jakožto klient, který není ovlivvněn touto reklamou mohu být negativně ovlivněn ke koupi, protože jako jeden z těch ***ů mohu vypadat... no ale to je problém Hjoundé.
Nemam rad reklamy, Hyundai mi treba v telce nijak extra nevadi, pac je to proste reklama a je jasne ze se prehani, jak na praci prasek, je to proste spotrebni zbozi. Co me treba prijde idiocky je, kdyz v radiu posledni dobou slysim reklamu na Rapida, ze prej ma stylovy design a podobny blaboly. Nebo dalsi reklama na billboardech, na Fabiobrani a akcni odrudy, pritom tam vidim misto odrudy akorat zrudu. Prijde mi, ze si muzou podat ruce.
A co ta reklama na nepostradatelnou škrabku!? To byla agresivní reklama! >😁
ten kdo není *** si to půjde vyzkoušet v praxi a porovná si cenový nabídky :yes:
A ten kdo brečí nad vlečkou v Octavii........ >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
A ten kdo brečí nad vlečkou v Octavii........ >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Asi ste nestudovali marketing. Pozrite sa na ine reklamy na pracie prasky a tak podobne. Dolezite je, aby ta reklama isla vzdy a stale v TV, novinach, radiu, internete.
Je cielena na cloveka, ktory sa autam nevenuje a ma ho upozornit, ze je tu nejaky Hyundai a ze je dost silny, odhodlany a ochotny mu predat "milionove" auto.
Je cielena na cloveka, ktory sa autam nevenuje a ma ho upozornit, ze je tu nejaky Hyundai a ze je dost silny, odhodlany a ochotny mu predat "milionove" auto.
Já nestudoval marketing, ale mám základy slušného chování a mám trochu cit, kdy někdo z někoho dělá blbce, což se tady z pozice marketingového oddělení Hyundai děje.
žijete v kapitalismu,na slušné chování se nehraje...hraje se na zisk :yes:
Budeš rád, když se k tobě budu jednou chovat slušně, nebudeš rád, co ti udělám, když ty se nebudeš slušně chovat ty ke mně...
Právě v tom kapitalismu to je PŘEDEVŠÍM o slušném chování, kdo to nepochil, zkrachoval... a dělání ze zákazníků blbce není slušné chování.
Právě v tom kapitalismu to je PŘEDEVŠÍM o slušném chování, kdo to nepochil, zkrachoval... a dělání ze zákazníků blbce není slušné chování.
Ronaulte teď jsi to přesně trefil.A víme kdo znás dělá už dlouho blbce.
A ono to dál poleze na světlo.Stačí chtít vidět.
Naprosto souhlasím s tímto Tvým příspěvkem. :yes😒br /> Máš auto s dlouhou zárukou?Aha a kdo ty záruky prosazoval,kdo je odmítal a kdo nakonec bude k nim také přistupovat?
Jen malý příklad.
A ono to dál poleze na světlo.Stačí chtít vidět.
Naprosto souhlasím s tímto Tvým příspěvkem. :yes😒br /> Máš auto s dlouhou zárukou?Aha a kdo ty záruky prosazoval,kdo je odmítal a kdo nakonec bude k nim také přistupovat?
Jen malý příklad.
v tom případě blbce ze zákazníků dělá Škoda,když neumí cenově zareagovat na konkurenci.Osobně na tý srovnávací reklamě nevidím nic neslušného.A hlášky....kvalitní auto nedělá jen kufr a škrabka....to je taky fajn >😁 Nejsem Hyundaiofil,ale doufám,že na tohle Škoda nezareaguje jen vyhazováním zaměstnanců ale hlavně změnou cenové/výbavové politiky
Tentokráte chlape budu malinko v opozici ... V kapíku jde PŘEDEVŠÍM o ZISK , to si rychle kamkoli zapiš , o tom to je, a kdo to nepochopí, tak jak Ty konstatuješ - zkrachuje, nebo spíše řádně vydělá na konci firmy. A slušnost hledej kdesi ouplně na konci v koutě - jde o jiné, těžce materiální a hmatatelné věci, statky.
Slušnost je těžce individualizovaný pojem - ze zištných důvodů ve svém významu a hloubce individualizovaný ...
Slušným buď jsi, nebo ne, systém na to nemá vliv ...
Popravdě nejen z Tebe ( myšleno obecně ) denně dělá, či se urputně pokouší dělat blbce tolik firem, tiskovin, masmedií obecně, včetně státu i zdejších diskuzí takovým způsobem, že proti tomu je ona kampaň nahuštěna odborností + sofistikovaným étosem 😉 ...
Nepřipadá mi jejich snaha tak "nízká" a kdoví co ... Za to když si vezmu několik místních tzv. testů prý tzv.nezávislými a nestrannými redaktory, tak je mi z toho trvání na onom štítu novinářské etiky na zvracení ...
Oproti nim je onen herec v pohodě, protože není v pozici údajně nestranného posuzovatele, nýbrž najmut co by "prezentér" ve firemním klipu ...On dělá svoji práci - zřejmou, průhlednou, standartní.
Jaký rozdíl od tzv. nezáviských českých novinářů, jedno v jakém oboru ... 😉
Slušnost je těžce individualizovaný pojem - ze zištných důvodů ve svém významu a hloubce individualizovaný ...
Slušným buď jsi, nebo ne, systém na to nemá vliv ...
Popravdě nejen z Tebe ( myšleno obecně ) denně dělá, či se urputně pokouší dělat blbce tolik firem, tiskovin, masmedií obecně, včetně státu i zdejších diskuzí takovým způsobem, že proti tomu je ona kampaň nahuštěna odborností + sofistikovaným étosem 😉 ...
Nepřipadá mi jejich snaha tak "nízká" a kdoví co ... Za to když si vezmu několik místních tzv. testů prý tzv.nezávislými a nestrannými redaktory, tak je mi z toho trvání na onom štítu novinářské etiky na zvracení ...
Oproti nim je onen herec v pohodě, protože není v pozici údajně nestranného posuzovatele, nýbrž najmut co by "prezentér" ve firemním klipu ...On dělá svoji práci - zřejmou, průhlednou, standartní.
Jaký rozdíl od tzv. nezáviských českých novinářů, jedno v jakém oboru ... 😉
Dle mého si Hyundai udělal průzkum českého trhu a zjistil, že taktika "CHYTRÉMU NAPOVĚZ" v našich končinách neplatí, takže pokud chce zde uspět, tak musí použít "HLOUPÉHO KOPNI".
Prodejní čísla to jen potvrzují.
Prodejní čísla to jen potvrzují.
tak nám klesl provozní zisk. To asi soudruzi ve Vlkohrádku nebudou nadšení, páč jim zkrouhnou prémie za plnění a tak je třeba najít toho, kdo za to může.... Šťavnatá pečínka z pana Pečenky - exemplárně potrestáme dlouholetého zaměstnance, abychom ukázali, jak se neodpouští.
Klasický přístup velkých koncernů. Těmhle gigantům s velkou setrvačností prostě nedojde na první, že to, co fungovalo dlouho - zblbnutí domácího zákazníka "tradiční" značkou, prodávanou dráž, než konkurence, prostě jednou skončí a lidé, kteří počítají každou korunu si raději koupí Dacii, než Citíka.
Ještě to chvilku potrvá, než si to někdo uvědomí(zpravidla to ještě odnese pár lidí, než si "to uvědomí" - respektive to "objeví", nějaký mocný manager ze zahraničí po pětiminutové návštěvě na šourůmu v Horní Dolní....)
Tvrdí manažeři se prostě zakousli do šťavnaté pečenky na své hostině, ze které vzejde jistě mnoho krizových opatření a plánů na plány plánů, jak to zlepšit.... Důležité, že se kola točí dál - čert vem Pečenku..............
Klasický přístup velkých koncernů. Těmhle gigantům s velkou setrvačností prostě nedojde na první, že to, co fungovalo dlouho - zblbnutí domácího zákazníka "tradiční" značkou, prodávanou dráž, než konkurence, prostě jednou skončí a lidé, kteří počítají každou korunu si raději koupí Dacii, než Citíka.
Ještě to chvilku potrvá, než si to někdo uvědomí(zpravidla to ještě odnese pár lidí, než si "to uvědomí" - respektive to "objeví", nějaký mocný manager ze zahraničí po pětiminutové návštěvě na šourůmu v Horní Dolní....)
Tvrdí manažeři se prostě zakousli do šťavnaté pečenky na své hostině, ze které vzejde jistě mnoho krizových opatření a plánů na plány plánů, jak to zlepšit.... Důležité, že se kola točí dál - čert vem Pečenku..............
Ale vždyť Hyundai jen začal používat zbraně Škodovky. Vtloukl lidem do hlavy, že je domácí značka vyrábějící kvalitní auta. To, že je skoro ve všech statistikách spolehlivosti mezi nejhoršíma nikoho nezajímá, marketing je silnější než fakta. Pokud na to zákazníci slyší, tak ať si ta auta kupují. Je to jejich volba.
no propaganda je umění manipulace a lži - stokrát opakovaná lež se v myslích zpracovávaných stává pravdou - a o to přece jde ne? Hyundai zkrátka vyrostl z vysmívánka ve značku schopnou podpořit své produkty léty prověřeným marketingem jiných značek - proč by to neměl dělat? A to, že Škodovka jaksi trošku zaspala "tu dobu" - kdy sázela na svou "tradičnost" a to, že si vůči vlastním zákazníkům může dovolit trošku "víc", protože jsou věrní - na tu už zkrátka lidi neslyší, či přestávají slyšet. Škodovka dělá dobrá auta, ale usnula na vavřínech a probuzení bolí......
jak kvalitou tak cenou. Na co je dobre ze je stejna jak folc? skodovka ma byt lowend a tam taky skonci. Proste to bude dacia koncernu a bude se ji darit jeste lepe. Lidi potrebuji levna jednoducha a hlavne spolehliva auta za malo penez. Jo a jeste by meli kopnout do prd*ele toho mba hrdlicku.
Pokud s výkony zaměstnance nejste spokojeni, taky jej nahradíte schopnějším. Škoda pouze nedosahovala výsledků dle představ , víc za tím není.
Neni se cemu divit staci se podivat jak vypadaji a kolik stoji auta jinych znacek a srovnat je se skodovkou ,nebe a dudy. Kamarad v A nglii kupoval male auto pro zenu a myslite ze saknul po citi urcite ne za stejny penize dostal od konkurence 2 x vic nez skoda.
To je možné, ale není to tím, že to 2x více (ikdyž se mi to nezdá) byl třeba třeba nafta ? Ptám se jenom proto, že v rámci škodovky patří GB mezi hlavní trhy. Zejména proto, že má velmi potenciál růstu. Je to vidět na stoupacíjích prodejích.
Hlavně ale škodovka stoupá v průzkumech skojenosti a spolehlivosti v GB. Takže mi divné, že by "konkurence nabídla 2x více".
Přiznávám, ale že záleží skutečně na preferencích každého zákazníka a může se klidně stát, že mu škodovka nenabídla to, co chtěl.
Hlavně ale škodovka stoupá v průzkumech skojenosti a spolehlivosti v GB. Takže mi divné, že by "konkurence nabídla 2x více".
Přiznávám, ale že záleží skutečně na preferencích každého zákazníka a může se klidně stát, že mu škodovka nenabídla to, co chtěl.
Za opravu motoru typ BXE jsem dal téměř 100.000. I když se to ví, že je to problém dost známý, tak se něčeho dobrat je nemožné. Rovněž 1 l oleje, sice longlife, za 670,- Kč je docela síla, když je na internetu ten samý za 300,- v litrovém balení. Firemní zákazníci musí dost skousnout, ale doba se mění a v MB to dobře vědí. Ale jak to udělat, aby to hladce prošlo?
Panuje tady docela taková až hysterie, nad praktikami společnosti Hyundai.
Chtěl bych ostatní jenom upozornit, že společnosti ŠKODA a HYUNDAI se v tomto případě pohybují na poli obchodního práva. Jedním z hlavních principů obchodního práva je škodit druhému, tj. konkurenci, v mezích (nikoli mezerách), které stanovuje zákon.
Prosím nepleťte si to s principem Neminem laedere - Nikomu neškodit, který je charakteristický pro občanské právo - tedy většinou vztah mezi Vámi a společností.
Pokud by se společnost Škoda cítila poškozená praktikami Hyundai, tak její obrana je možná podle úpravy v obchodním zákoníku - úprava nekalosoutěžních praktik - minimálně pak generální klauzule nekalé soutěže.
Buďte si jisti, že právní oddělení Škody Auto, či externí právníci, se snaží nalézt jakoukoliv skulinu v případě marketingu Hyundai.
Proto se zkuste zamyslet nikoli nad formou, ale nad obsahem předmětných videí. Zda-li jsou uváděny nepravdy. Pokud ano, má nejen Škoda Auto, ale taktéž i vy jako spotřebitelé možnost napadnout toto jednání a označit ho jako nekalosoutěžní.
Pro ty, kteří neví kde je právní úprava stanovena - § 44 a násl. zákona č. 513/1991 Sb. - dostupné z [odkaz] - zkuste chování Hyundai podřadit pod zákonný text. Hodně úspěchu.
Chtěl bych ostatní jenom upozornit, že společnosti ŠKODA a HYUNDAI se v tomto případě pohybují na poli obchodního práva. Jedním z hlavních principů obchodního práva je škodit druhému, tj. konkurenci, v mezích (nikoli mezerách), které stanovuje zákon.
Prosím nepleťte si to s principem Neminem laedere - Nikomu neškodit, který je charakteristický pro občanské právo - tedy většinou vztah mezi Vámi a společností.
Pokud by se společnost Škoda cítila poškozená praktikami Hyundai, tak její obrana je možná podle úpravy v obchodním zákoníku - úprava nekalosoutěžních praktik - minimálně pak generální klauzule nekalé soutěže.
Buďte si jisti, že právní oddělení Škody Auto, či externí právníci, se snaží nalézt jakoukoliv skulinu v případě marketingu Hyundai.
Proto se zkuste zamyslet nikoli nad formou, ale nad obsahem předmětných videí. Zda-li jsou uváděny nepravdy. Pokud ano, má nejen Škoda Auto, ale taktéž i vy jako spotřebitelé možnost napadnout toto jednání a označit ho jako nekalosoutěžní.
Pro ty, kteří neví kde je právní úprava stanovena - § 44 a násl. zákona č. 513/1991 Sb. - dostupné z [odkaz] - zkuste chování Hyundai podřadit pod zákonný text. Hodně úspěchu.
I když se někdo chová v mezích zákona, neznamená to, že se mi to musí líbit a že s tím musím souhlasit.
jsem zvědavý, za jak dlouho to přestane lidem vadit. Jsme sice národ Švejků, co si ledacos nedá líbit, ale když nám před "voči" napíší sleva neb akce, tak nám kapou sliny 😢 . Nesleduji příliš německý trh, zajímalo by mne, jestli se tam chovají podobně.
Máš jednoduché riešenie.Nekúpiš si Hyundai,ale ideš inam. 😉
Jistě. Pro mne je tato značka díky tomuto nepřijatelná. Stejně tak jako nikdy nepůjdu pro nábytek do XXX.
Do XXX bych klíďo šel, mají tam lepší nábytek než v Ikei a jejich reklama je jen jinak podbízivá (než jsme zvyklí), ale nekonfliktní.
Produkty co nabízejí nerozporuji i když to mohu posoudit jen z doslechu (má víra je pevná, neotřesitelná >😁 ), ale ta reklama mne prostě okamžitě odradila svou hloupostí. I když pravda, jednu věc z XXX doma mám (dárek). Brindák pro prcka. A používám ho zásadně, když je odpovídající papů, aby to ty tři X hned schytaly. >😁 Napadá mne, jestli náhodou neseženu Hyundai nočník. Aby měl malej hned od mala jasno. >😁 >😁
já na reklamu moc nedám. Vždy si udělám vlastní názor. A Hund-ei mne nepřesvědčilo, abych ho chtěl mít v garáži. Nápodobně Škoda.
Keby som pristupoval k reklame podla teba,tak si nekúpim žiadny prací prášok a pod.Prípadne by som jedával len jedlo zo sáčkov.V podstate mi je celá reklamná kampaň a aj hystéria s tým spojená vcelku u r..i.! Názor si vytváram na základe vlastných skúsenosti,poprípade skúsenosti iných voči ktorým mám dôveru.A to rozhodne nie sú zamestnanci reklamných agentúr. >😁
Nejde o to, zdali se Hyundai dopustil nekalé soutěže striktně z pohledu obchodního práva, tak hloupí nejsou a s právníky to určitě řešili. Ale jejich obchodní praktiky prostě sází na vymývání mozků stupidní reklamou a ty videa s p. Kováříkem jsou taky hrůza, která se snaží lidem vnuknout, že jde o běžný test a nikoliv o reklamu. To je prostě pod úroveň. Tenhle přístup se mi nelíbí, ať by to dělal kdokoliv.
a co ty slinty tady na webu? to co predvadi rackujici trpaslik ti nevadi?
Gilgit
To je přesně to, co jsem chtěl slyšet. :yes😒br />
Jen bych si dovolil tvůj příspěvek trochu napravit. Bahenní nánosy jsou tvoje subjektivní pocity - stupidní reklama, vymývání mozků atp.
Co už ale stojí za zmínku, je tvoje vnímání videí s Kovaříkem. Zde si troufám tvrdit, že se Hyundai dostal mimo meze stanovené zákonem. Opravdu spojení Kovaříka s Hyundai by ještě nebylo nic špatného, ale jestliže Kovařík (který byl dříve ve spojení s televizním pořadem o autech) uvede první video "Dobrý den, vítejte u dalšího dílu našeho srovnávacího speciálu" - tak dle mého již jde o nekalosoutěžní jednání, protože v průměrném spotřebiteli navozuje (vzbuzuje) dojem, že jde opravdu o televizní pořad, nikoliv o reklamní sdělení.
Vycházím ovšem z informací, že Kovařík žádný svůj srovnávací speciál nemá. Pokud ano, tak se omlouvám a výše uvedené neplatí.
Jen bych si dovolil tvůj příspěvek trochu napravit. Bahenní nánosy jsou tvoje subjektivní pocity - stupidní reklama, vymývání mozků atp.
Co už ale stojí za zmínku, je tvoje vnímání videí s Kovaříkem. Zde si troufám tvrdit, že se Hyundai dostal mimo meze stanovené zákonem. Opravdu spojení Kovaříka s Hyundai by ještě nebylo nic špatného, ale jestliže Kovařík (který byl dříve ve spojení s televizním pořadem o autech) uvede první video "Dobrý den, vítejte u dalšího dílu našeho srovnávacího speciálu" - tak dle mého již jde o nekalosoutěžní jednání, protože v průměrném spotřebiteli navozuje (vzbuzuje) dojem, že jde opravdu o televizní pořad, nikoliv o reklamní sdělení.
Vycházím ovšem z informací, že Kovařík žádný svůj srovnávací speciál nemá. Pokud ano, tak se omlouvám a výše uvedené neplatí.
Gilgit
To je právě nadsázka, kterou již průměrný spotřebitel (dle mého) není schopen rozeznat.
Nadsázka typu "miliónové" auto za 300.000,- Kč je jasná.
Nadsázka typu "miliónové" auto za 300.000,- Kč je jasná.
Zaměňuješ zde (možná zcela záměrně) dvě odlišné věci.
Jistě, to co předvádí Hyundai, je zcela v mezích zákona. Sám jsme to viděl, zhodnotil a tento fakt konstatuji. Hrají se slovíčky, emocemi apod, což chytrý a problému znalý člověk vidí a rozpozná.
To co předvádí Hyndai, je NEMORÁLNÍ. Není to nezákonné. Tedy za svou reklamní kampaň může sklidit palce nahoru jen od podobně charakterních jedinců.
Jistě, to co předvádí Hyundai, je zcela v mezích zákona. Sám jsme to viděl, zhodnotil a tento fakt konstatuji. Hrají se slovíčky, emocemi apod, což chytrý a problému znalý člověk vidí a rozpozná.
To co předvádí Hyndai, je NEMORÁLNÍ. Není to nezákonné. Tedy za svou reklamní kampaň může sklidit palce nahoru jen od podobně charakterních jedinců.
Nejspíš to funguje. Nebo nefunguje, tak přiostří výrazivo? Na mne to mělo takový účinek, že jsem zařadil do slovníku jedno německé slovní spojení...
první odstavec = moje reakce 13😁3 - možná pochopíš.
druhý odstavec - aby bylo něco nemorální, musíš definovat co morální je a s tím už bývá problém.
druhý odstavec - aby bylo něco nemorální, musíš definovat co morální je a s tím už bývá problém.
Gilgit
Problém je, že si myslíš, že každý je inteligentní, myslící zákazník - připomíná mi to Kanta, který říkal, že člověk je rozumná bytost a má podle toho také nést následky.
My jsme se posunuli kousíček dál a stát se snaží chrání průměrného spotřebitele - proto je také "štvanice" na ŠMEJDY, proto z formulářových žalob soudy nepřiznávají náklady řízení ve formě odměny advokátovi, proto soudy zamítají různým proficreditům atp. smluvní pokuty, nesmyslné úroky atd.
My jsme se posunuli kousíček dál a stát se snaží chrání průměrného spotřebitele - proto je také "štvanice" na ŠMEJDY, proto z formulářových žalob soudy nepřiznávají náklady řízení ve formě odměny advokátovi, proto soudy zamítají různým proficreditům atp. smluvní pokuty, nesmyslné úroky atd.
Samozřejmě, proto je taky velmi těžké mnohdy dokazovat, co je a není morální. Soudních sporů, postavených jen na tomto jsou plné... Černé ovce.
Mne nijak reklama Hyundaie neovlivňuje, názor jsem si na ni udělal a za košér ji rozhodně nepovažuji.
Mne nijak reklama Hyundaie neovlivňuje, názor jsem si na ni udělal a za košér ji rozhodně nepovažuji.
Za košér jsem ji doposud považoval. Srovnání aut v autosaloně nemám problém, tam může profitovat jen a jen zákazník.
Za Kovaříka :no:
Za Kovaříka :no:
I to srovnání v salónu většinou kulhá. Když už to tam někdo dovleče, tak rozhodně nebude ukazovat plusy, ale spíše naopak.
Nikdy ti taky neřekne, hele pane, na todle dostanete u konkurence slevu xx%, ale řekne, koukněte do ceníku, co za to chtěj!
Nikdy ti taky neřekne, hele pane, na todle dostanete u konkurence slevu xx%, ale řekne, koukněte do ceníku, co za to chtěj!
Tohle tady nevysvětlíš.
Gilgit
Reklama je tu předevím pro to, přitáhnout lidi do autosalonu, aby auto zařadili do výběru. Cílem téhle reklamy Hyundaie je přesvědčit pravověrné škodovkáře, aby uvažovali i o jiných autech.
Ostatně: na trhu je asi 17 aut velikosti Golfa. Nikdo (skoro) neobejde všechny značky - a tady je reklama nejdůležitější, přesvědčit, že zrovna k Hyundai má člověk zajít.
(Mně se osobně tahle kampaň zrovna moc nelíbila, ale díky jedné z předchozích jsem se podívat zašel.😄 A pak koupil něco zcela jiného.)
Ostatně: na trhu je asi 17 aut velikosti Golfa. Nikdo (skoro) neobejde všechny značky - a tady je reklama nejdůležitější, přesvědčit, že zrovna k Hyundai má člověk zajít.
(Mně se osobně tahle kampaň zrovna moc nelíbila, ale díky jedné z předchozích jsem se podívat zašel.😄 A pak koupil něco zcela jiného.)
Pravověrný škodovkář nepůjde do salónu Hyundaie. To se z podstaty tvrzení vylučuje.
Každému se líbí něco jiného..většinu modelů vyřadíme , protože to není naše gusto.
A ten zbytek si projedeme a vybereme i dle ceny a výbavy..normální , ne?
Reklama je jen k nalákání lidí a upozornění , že je tady něco nového.. 😉 😉
A ten zbytek si projedeme a vybereme i dle ceny a výbavy..normální , ne?
Reklama je jen k nalákání lidí a upozornění , že je tady něco nového.. 😉 😉
Já myslím, že většinu modelů vyřadíme kvůli předsudkům. Japonec nakonec, korejská rejže, poruchoví francouzi a Fiat, drahý Mercedes, neprémiové Audi, předražená Škodovka, nudný Golf, hnijící Dacie... A na další zapomeneme úplně (Volvo, Alfa, Lexus, Lada, Lancia, Mini...).
A tak jak jsou předsudky iracionální a podvědomé, tak stejně iracionální a podvědomá je často i reklama. O fakta v ani jednom nejde.
A tak jak jsou předsudky iracionální a podvědomé, tak stejně iracionální a podvědomá je často i reklama. O fakta v ani jednom nejde.
prodejce zasadne vyzdvihuje jen sve klady a o zaporech pomlci, pripadne je bagatelizuje
>😁 Je to jasné, že teď jsi vlastně napsal, že Hyundai klame spotřebitele. >😁
Jestli jako zákazník mám k Hyundai přistupovat tak, že mne Hyundai chce na srovnání o***, tak nevidím jediný důvod, abych Hyundaii důvěřoval a s tou značkou dále "pokračoval". Resp. kdokoliv jiný, který toto okaté nalákání/ojebání nepředvádí (každá jiná značka) je tedy důvěryhodnější. >😁
Jestli jako zákazník mám k Hyundai přistupovat tak, že mne Hyundai chce na srovnání o***, tak nevidím jediný důvod, abych Hyundaii důvěřoval a s tou značkou dále "pokračoval". Resp. kdokoliv jiný, který toto okaté nalákání/ojebání nepředvádí (každá jiná značka) je tedy důvěryhodnější. >😁
Gilgit
Úkrok stranou. Klasika. V mé reakci na kterou reaguješ jde čistě o to, co jsi napsal a můj postoj. Vzhledem k tomu, jak aktivně v této doskuzi vystupuješ jsi určitě zaznamenal, že největší problém mám právě s tím, že se v tomto případě nejedná o porovnání v pravém slova smyslu, protože Škoda, která je terčem, nebo chcemeli součástí tohoto porovnání na toto nemůže u konkrétního zákazníka reagovat, kdežto "domací" Hyundai může reagovat jak chce. No a sám to ve svém příspěvku potvrzuješ. A to je také principielně ten jediný problém, který s touto kampaní mám.
Hyundai ať si dělá co chce, ale líbit se mi to nemusí. Až na tu krizovou poradu půjdeš (podle toho jak zde píše, ani bych se nedivil) tak tam viřiď, že absolutně nedůležité figurce se jejich současné počínání prostě nelíbí, ale že gratuluji, profilují se na správné místo a potvrzují image Hyundai. 😄
Hyundai ať si dělá co chce, ale líbit se mi to nemusí. Až na tu krizovou poradu půjdeš (podle toho jak zde píše, ani bych se nedivil) tak tam viřiď, že absolutně nedůležité figurce se jejich současné počínání prostě nelíbí, ale že gratuluji, profilují se na správné místo a potvrzují image Hyundai. 😄
Právě že prodejce Hyundai může reagovat jak chce.To je ono.A na Centrumu.cz byla reportáž jak zkoušely přístup dvou prodejců Hyundai k této srovnávací akci a zjistili,že jsou naprosto korektní.Tak proč od nich odcházet,když je to tak musí přeci lákat.
Ale ono nemusí,stačí když si zákazník vše vyzkouší sám a posoudí.
Ale ono nemusí,stačí když si zákazník vše vyzkouší sám a posoudí.
Srovnání v autosalonu dle mého nekulhá za předpokladu, že jim dávají pravdivé informace.
Pokud jim dají ke srovnání ceník vytisknutý na skoda-auto - tak je nějak uvedli v omyl?
To, že jim prodejce škody dá ještě nějakou slevu, není přece věcí hyundai! Naopak, každý prodejce škody dává jinou slevu (pokud ji vůbec dá).
Pokud jim dají ke srovnání ceník vytisknutý na skoda-auto - tak je nějak uvedli v omyl?
To, že jim prodejce škody dá ještě nějakou slevu, není přece věcí hyundai! Naopak, každý prodejce škody dává jinou slevu (pokud ji vůbec dá).
Pochybuji, že se prodejce, který se sníží k tomu, aby si do svého salonu navezl konkurenční produkt, bude o něm slovně vyjadřovat pravdivě či objektivně, rozhodně ne ke všemu, rozhodně některé podstatné rozdíly zamlčí, či je nevzpomene, nebo jen zlehčeně přejde.
S vytisknutým ceníkem tě v omyl neuvede, alespoň ne dle litery zákona. Ovšem, že reálně dostaneš u Škodovky slevu z ceníkových cen, to ti již neřekne, i když to sám velmi dobře ví.
Ještě jsem nikdy neviděl prodejce škody, který by nedal žádnou slevu.
S vytisknutým ceníkem tě v omyl neuvede, alespoň ne dle litery zákona. Ovšem, že reálně dostaneš u Škodovky slevu z ceníkových cen, to ti již neřekne, i když to sám velmi dobře ví.
Ještě jsem nikdy neviděl prodejce škody, který by nedal žádnou slevu.
Pokud vím, tak vozy byly k dispozici pouze pro ono srovnání - zákazník tak měl k dispozici škodu a hyundai, mohl se posadit do obou.
To, že ho prodejce upozorňoval podobně jako Kovařík na fakta (která se mu zrovna hodí), ale jsou pravdivá, tak v tom přeci problém není.
To, že ho prodejce upozorňoval podobně jako Kovařík na fakta (která se mu zrovna hodí), ale jsou pravdivá, tak v tom přeci problém není.
Opět, podle zákona tu opravdu problém není.
Jenže nic není černobílé, takže ani to reálné srovnání ve výsledku není a nemůže být objektivní, protože máš informace jen z jedné strany a to zrovna z té, která ti nechce prodat Škodu, ale Hyundai. To je celé a nic jiného v tom není a nebylo.
Jenže nic není černobílé, takže ani to reálné srovnání ve výsledku není a nemůže být objektivní, protože máš informace jen z jedné strany a to zrovna z té, která ti nechce prodat Škodu, ale Hyundai. To je celé a nic jiného v tom není a nebylo.
Strana, která nechce prodat Škodu a přesto ti nabídne, že můžeš přímo v jejich autosaloně porovnat oba vozy, tomu říkám, že si opravdu věří.
Pokud by ale ti prodejci, např. dali do škody zrovna nějakou protivnou vůni, či jinak se snažili vozu ublížit, neřeknu ani ň. Tyto skutečnosti ovšem nikdo netvrdil.
Pokud by ale ti prodejci, např. dali do škody zrovna nějakou protivnou vůni, či jinak se snažili vozu ublížit, neřeknu ani ň. Tyto skutečnosti ovšem nikdo netvrdil.
ano, jsou dvě roviny, morální a právní. O právní nemá smysl se bavit, nejsou tak hloupí, abysi uřízli ostudu u soudního procesu.
Ale nemorální? Co je na té kampani nemorální? Tohle vážně nechápu. Škoda má na každém autosalonu doslova nesériové kusy vyšperkované spousty příplatkovými položkami individuální výbavy, navíc opticky přikrášlené snížením přes stahovací pásky přes pružiny..., novinářské vozy jsou v TOP výbavách s příplatky navyšujícími cenu vozu často zcela dramaticky. Tedy v testech nám jsou servírovány jen "přání". Do toho Škoda vytváří dojem zlevňování, přitom potichu vyškrtává výbavu...
A vedle toho Hyundai začne říkat jak se věci mají, možná ro někoho nepříjemným způsobem, a je to nemorální? Jako kdyby Škoda byla světice... 8-s 😉
Ale nemorální? Co je na té kampani nemorální? Tohle vážně nechápu. Škoda má na každém autosalonu doslova nesériové kusy vyšperkované spousty příplatkovými položkami individuální výbavy, navíc opticky přikrášlené snížením přes stahovací pásky přes pružiny..., novinářské vozy jsou v TOP výbavách s příplatky navyšujícími cenu vozu často zcela dramaticky. Tedy v testech nám jsou servírovány jen "přání". Do toho Škoda vytváří dojem zlevňování, přitom potichu vyškrtává výbavu...
A vedle toho Hyundai začne říkat jak se věci mají, možná ro někoho nepříjemným způsobem, a je to nemorální? Jako kdyby Škoda byla světice... 8-s 😉
Gilgit
Pokud se staráš sám o sebe a své produkty, tak je vše v pořádku. A je úplně jedno, jaké konfigurace jezdí novináři a jakou si odvezeš ze salónu ty. Tohle není nic, za co bys měl peskovat automobilku, že nabízí široké možnosti individualizace, za které, světe div se, si také nechá náležitě zaplatit.
Hyundai ve srovnání říká věci takové, jaké se mu hodí, ne takové, jaké se mají. A to je rozdíl, který si ty sám asi nepochopil.
Hyundai ve srovnání říká věci takové, jaké se mu hodí, ne takové, jaké se mají. A to je rozdíl, který si ty sám asi nepochopil.
Nevím, co tím myslíš. Vystavování "nereálných" produktů mi přijde mnohem více zavádějící. Nekritizuji možnosti příplatků, ale prezentování takto "vyšňořených" modelů. Ok, a't klidně vystaví TOP výbavy, to koneckonců dělá každý. Ale proč tedy neposkytnou (i novinářům) Elegance bez příplatků? Proč i novinářský Rapid MPI pošlou mezi novináře s hromadou příplatků?
Ano, jistě že Hyundai říká věci, které se mu hodí. Kdyby to nedělal, tak by asi byl na hlavu padlý. Co je pro mě podstatné, aby ty věci nebyly lživé nebo klamavé. A to nejsou. Viz to video výše. Můžu mít 1000 a jednu připomínku, ale prakticky vše, co zaznělo, byla realita. A je to o to smutnější, že tyto informace se nedozvídám zde z testů auto.cz, ale od PR Hyundaie. Ta reklamní kampaň Hyundaie je pro mnohé tak pobuřující, protože vlastně dílem supluje automobilové novináře >😒] :-!
Ano, jistě že Hyundai říká věci, které se mu hodí. Kdyby to nedělal, tak by asi byl na hlavu padlý. Co je pro mě podstatné, aby ty věci nebyly lživé nebo klamavé. A to nejsou. Viz to video výše. Můžu mít 1000 a jednu připomínku, ale prakticky vše, co zaznělo, byla realita. A je to o to smutnější, že tyto informace se nedozvídám zde z testů auto.cz, ale od PR Hyundaie. Ta reklamní kampaň Hyundaie je pro mnohé tak pobuřující, protože vlastně dílem supluje automobilové novináře >😒] :-!
Ale vždyť to takhle dělá každý! To už jsi zapomněl, když byla nová i30, jakou ji dali na test novinářům rovnou z fabriky? V té nejlepší specifikaci. Prohlídni si články z té doby. A stejně u těch testů je vždycky napsáno, kolik stojí základ, základ s testovaným motorem a cena testované varianty. Dle tebe asi taky špatně.
V tom druhém s tebou neshouhlasím. Videa má Hyundai postavené tak, aby nevyzdvihovaly prakticky žádné kvality škodovky. Takže žádný supl novinářů. A jestli ty to tak vidíš, tak jsi jim to sežral i s navijákem.
PS: Když se tu testují nějaké základní motorizace a výbavy, a děje se to, schválně si přečti, co je napsáno v diskuzích pod oněmi články. Tady prostě nikdy nic nebude dobře, vždycky se najde něco, na čem se postaví obžaloba a vynese rozsudek...smrti.
V tom druhém s tebou neshouhlasím. Videa má Hyundai postavené tak, aby nevyzdvihovaly prakticky žádné kvality škodovky. Takže žádný supl novinářů. A jestli ty to tak vidíš, tak jsi jim to sežral i s navijákem.
PS: Když se tu testují nějaké základní motorizace a výbavy, a děje se to, schválně si přečti, co je napsáno v diskuzích pod oněmi články. Tady prostě nikdy nic nebude dobře, vždycky se najde něco, na čem se postaví obžaloba a vynese rozsudek...smrti.
Každý? Nečteš co píšu!
Kdyby to byly Octavie Elegance, tak ani nepinknu. Jenže se podívej do testů, výbava na příplatcích dosypaná za dalších 300 tis. ... A to nehovořím o vystavených kouscích, jak jsem o nich psal. Tam jsou kousky individuálně upraveny. A PRÁVĚ TOHLE rozhodně každý nedělá :-! (mimochodem např. výstavní kousky BVV 2013 měly výfuk lakovaný černě (asi, aby nebyl vidět na fotografiích...)
Stejně tak to srovnání. já nikde nezpochybňuji, že si Hyundai vyzobal to, co je pro ně pozitivní a naopak klady Octavie pominul. Ale píšu už po několikáté - TO, co uvedli, je bohužel realita! Ve srovnání nezaznělo nic, co by nebylo jak je řečeno. A proč se nikde jinde nedozvím, že do objemu kufru Octavie je započítána i rezerva? Proč nikde neřeknou, že si mám odečíst 20 l? Proč nikdo nenapíše, kolik je objem zavazadelníku Octavie s mezipodlahou? Proč nikde nekritizují nemožnost sklopení do roviny? Proč nikde nezmíní nízký posez na zadních sedadlech? (mimochodem posez v Hyundai i30 znám, takže vím, že to je pravda). To jsou prostě fakta.
Kdyby v Hundayi prezentovali nepravdy, pak ani nepinknu :-!
Kdyby to byly Octavie Elegance, tak ani nepinknu. Jenže se podívej do testů, výbava na příplatcích dosypaná za dalších 300 tis. ... A to nehovořím o vystavených kouscích, jak jsem o nich psal. Tam jsou kousky individuálně upraveny. A PRÁVĚ TOHLE rozhodně každý nedělá :-! (mimochodem např. výstavní kousky BVV 2013 měly výfuk lakovaný černě (asi, aby nebyl vidět na fotografiích...)
Stejně tak to srovnání. já nikde nezpochybňuji, že si Hyundai vyzobal to, co je pro ně pozitivní a naopak klady Octavie pominul. Ale píšu už po několikáté - TO, co uvedli, je bohužel realita! Ve srovnání nezaznělo nic, co by nebylo jak je řečeno. A proč se nikde jinde nedozvím, že do objemu kufru Octavie je započítána i rezerva? Proč nikde neřeknou, že si mám odečíst 20 l? Proč nikdo nenapíše, kolik je objem zavazadelníku Octavie s mezipodlahou? Proč nikde nekritizují nemožnost sklopení do roviny? Proč nikde nezmíní nízký posez na zadních sedadlech? (mimochodem posez v Hyundai i30 znám, takže vím, že to je pravda). To jsou prostě fakta.
Kdyby v Hundayi prezentovali nepravdy, pak ani nepinknu :-!
"
A proč se nikde jinde nedozvím, že do objemu kufru Octavie je započítána i rezerva? Proč nikde neřeknou, že si mám odečíst 20 l? Proč nikdo nenapíše, kolik je objem zavazadelníku Octavie s mezipodlahou? Proč nikde nekritizují nemožnost sklopení do roviny? Proč nikde nezmíní nízký posez na zadních sedadlech?
"
to, že nevieš je len a len tvoja chyba!
Normálny kupujúci (čo ty očividne nie si) pri kúpe trochu rozmýšľa - pozrie si katalógy (kde musia byť pravdivé info) prípadne ide do salónu a na základe týchto info sa rozhodne... :-!
A proč se nikde jinde nedozvím, že do objemu kufru Octavie je započítána i rezerva? Proč nikde neřeknou, že si mám odečíst 20 l? Proč nikdo nenapíše, kolik je objem zavazadelníku Octavie s mezipodlahou? Proč nikde nekritizují nemožnost sklopení do roviny? Proč nikde nezmíní nízký posez na zadních sedadlech?
"
to, že nevieš je len a len tvoja chyba!
Normálny kupujúci (čo ty očividne nie si) pri kúpe trochu rozmýšľa - pozrie si katalógy (kde musia byť pravdivé info) prípadne ide do salónu a na základe týchto info sa rozhodne... :-!
Tak hlavne abys premyslt zacal i ty. Alespon trosku. Pokus se o to. Diky 😄
normální kupující porovnává podle údajů z katalogu. Kolik zákazníků asi tak ví, že existuje více metod měření objemu zavazadelníku??
Ad že to nevím - nauč se číst. Já nikde nepsal, že to nevím. Já psal, že mi vadí, že se to NEDOZVÍDÁM z testů...!
Ad že to nevím - nauč se číst. Já nikde nepsal, že to nevím. Já psal, že mi vadí, že se to NEDOZVÍDÁM z testů...!
ALe prosém Tě , co se to děje ... Nemorální, najednou ??? Ale no táák ... To slovo tady bylo vysmíváno a dáváno do souvislosti s realitou + autor takových výraz odkazován smířit se s fakty venku ... A najednou ... >😒] ...
Navíc ona snaha pozitivní příjemce označit jako hyeny - vau, to smrdí ideologickým odérem ...
Jestli to gro není někde ouplně jinde, a to bych si tipnul na 100 % , že ... 😉
Navíc ona snaha pozitivní příjemce označit jako hyeny - vau, to smrdí ideologickým odérem ...
Jestli to gro není někde ouplně jinde, a to bych si tipnul na 100 % , že ... 😉
Přátelé klid, prodeje, ale opravdu prodeje a nic jiného nežli prodeje, tedy jejich čísla, to je to oč tu běží, však víme 😉 ... však už se brzo dočkáte ... >😁 :-!
Problém není v Pečenkovi, ale v celkovém chování Škodovka. Hrajou si na něco exytra a přitom jsou jen německou odnoší VW a dělají, co jim diktujou. Na to bych tak neviděl nic špatného. Ale národním pokladem určitě nejsou. Stačí se podívat na vzhledy aut VW a Škoda. Vidíte rozdíly? Taková Octavia, Citigo a další jsou jen levnější odnoší VW.
A když si připočteme neúměrnou cenu, nulovou výbavu? To si tak říkám, že to radši ani nechci. K tomu motory s problémy kontrukčními a zbytečnou propagandu. Jde to s nimi z kopce. Škodovka už dávno není tou českou automobilkou z třicátých let minulého století. A je fajn, že jim to Hyundai konečně p
A když si připočteme neúměrnou cenu, nulovou výbavu? To si tak říkám, že to radši ani nechci. K tomu motory s problémy kontrukčními a zbytečnou propagandu. Jde to s nimi z kopce. Škodovka už dávno není tou českou automobilkou z třicátých let minulého století. A je fajn, že jim to Hyundai konečně p
Tak ono z kopce to jde tak trochu globálně tak nějak všecko v tom našem prostoru evropském, analýza příčin a důsledků ovšem značně přesahuje formát diskuse a i zaměření webu tohoto. A viděno tímto úhlem pohledu si Škoda nevede zas až tak úplně špatně, a v dobách bouřlivých jako jsou tyto se jeví býti zastřešení silným koncernem výhodou, za což je ovšem třeba zaplatiti jistou daň, to už tak holt bývá.
tiez si myslim ze problem nie je v p. Pecenkovi... sice do toho nevidim ale viem si predstavit a co tu ide a dnes je najjednoduchsie neuspech viacerych potrestat "exemplarne jednotlivo" aby sme navonok vyvodili jasne rozhodnutie stoj co stoj a priniesli sme "obet" ... ved predsa nezvalime vinu na dizajn auta alebo slabsiu povest znacky...
je to nieco podobne ako vo futbale... brankar vystihne penaltu... hrac ju neda a tak odvolame trenera... lebo on je ten neschopny... kto za vsetko moze... doba dnes je zla... svinsky zivot.... a dalsej generacii co pride po nas za nejakych 20 -30 rokov uz nezavidim vobec... to sa bude uz vrazdit pre cisla a splnenie limitov na papieri aby firma fungovala... pojde sa cez mrtvoly. a niekde sa ide uz aj dnes... vitajme v laose kambodzi cine.... tam smerujeme
dobre casy uz boli... a to sme sa pritom stazovali... ono uz lepsie nebude...
u nas na vychode mame zase zemetrasenie v BMW😒odkaz] doba je zla... co viac na to povedat
je to nieco podobne ako vo futbale... brankar vystihne penaltu... hrac ju neda a tak odvolame trenera... lebo on je ten neschopny... kto za vsetko moze... doba dnes je zla... svinsky zivot.... a dalsej generacii co pride po nas za nejakych 20 -30 rokov uz nezavidim vobec... to sa bude uz vrazdit pre cisla a splnenie limitov na papieri aby firma fungovala... pojde sa cez mrtvoly. a niekde sa ide uz aj dnes... vitajme v laose kambodzi cine.... tam smerujeme
dobre casy uz boli... a to sme sa pritom stazovali... ono uz lepsie nebude...
u nas na vychode mame zase zemetrasenie v BMW😒odkaz] doba je zla... co viac na to povedat
Reklama na Hyundai, směrovaná proti Škodě zdvihá vlnu emocí.
Není divu.
Být panem Hyundaiem, taky by mně štvalo, kdybych vyráběl stejně kvalitní (fuj, z toho slova je mi blivno, po tom Vošického brainwashingu) auto jako konkurence, prodával ho levněji a nabízel k němu lepší doprovodné podmínky (záruky například) a lidi by na to nereagovali.
Sám jsem si zkusil postavit i40 proti Superbu (ano, je to něco jiného, než reklamní i30 proti Octavii) a je fakt, že podstatně dražší Superb zkrátka nebyl o tolik lepší, o kolik stál více. Sice se mi osobně i40 nelíbí (příď + palubní deska), ale Superb na tom není zase o tolik lépe. Mít i40 pod kapotou dvoulitr s cca 150 koníky...No, nevzal bych ho, ale Supa taky ne 😄
Obě automobilky mají vývojová centra v Evropě, výrobní závody v ČR, moc velký rozdíl ve výrobních nákladech mezi nimi nebude.
Materiálově a zpracováním - minimálně toho, co je vidět na první pohled - se Hyundai poslední dobou drápe nahoru, Škoda zase spíše stagnuje (Superb), nebo jde dolů (Octavia), takže rozdíl je opět minimální.
Jenže zatímco Škoda má v současné době na trhu generaci vozů, vzniklých pro krizi, u nichž se už při návrhu počítalo s tím, že cena půjde časem dolů a mají tedy navrženy nějaké potenciální úspory, tak Hyundai má na trhu generaci vozů, které vznikly proto, aby dobyly náročný Evropský trh a jejich cena už v podstatě nemá kam klesnout.
Čas kvapí a hraje pro Škodu, ta má kam pohnout s cenami, či s výrobními procesy, klidně může časem slíbit třeba osmiletou záruku a konkurenci tak těžce oslabit.
Zatím asi nemá důvod, ale jsem si jistý, že ten čas přijde.
Co se týká té výše zmíněné reklamy a "Hjondéé brainwashingu" ve všech médiích, tak to je jen jasný důkaz toho, že vedení Hyundai toto ví a že je v presu. Co nestihnou urvat teď, už neurvou nikdy.
Na mně osobně má reklamní kampaň Hyundai opačný efekt, začínám být na slova "hjondééé" a "nejkvalitnější" alergický, ale kdo chce kam...
Není divu.
Být panem Hyundaiem, taky by mně štvalo, kdybych vyráběl stejně kvalitní (fuj, z toho slova je mi blivno, po tom Vošického brainwashingu) auto jako konkurence, prodával ho levněji a nabízel k němu lepší doprovodné podmínky (záruky například) a lidi by na to nereagovali.
Sám jsem si zkusil postavit i40 proti Superbu (ano, je to něco jiného, než reklamní i30 proti Octavii) a je fakt, že podstatně dražší Superb zkrátka nebyl o tolik lepší, o kolik stál více. Sice se mi osobně i40 nelíbí (příď + palubní deska), ale Superb na tom není zase o tolik lépe. Mít i40 pod kapotou dvoulitr s cca 150 koníky...No, nevzal bych ho, ale Supa taky ne 😄
Obě automobilky mají vývojová centra v Evropě, výrobní závody v ČR, moc velký rozdíl ve výrobních nákladech mezi nimi nebude.
Materiálově a zpracováním - minimálně toho, co je vidět na první pohled - se Hyundai poslední dobou drápe nahoru, Škoda zase spíše stagnuje (Superb), nebo jde dolů (Octavia), takže rozdíl je opět minimální.
Jenže zatímco Škoda má v současné době na trhu generaci vozů, vzniklých pro krizi, u nichž se už při návrhu počítalo s tím, že cena půjde časem dolů a mají tedy navrženy nějaké potenciální úspory, tak Hyundai má na trhu generaci vozů, které vznikly proto, aby dobyly náročný Evropský trh a jejich cena už v podstatě nemá kam klesnout.
Čas kvapí a hraje pro Škodu, ta má kam pohnout s cenami, či s výrobními procesy, klidně může časem slíbit třeba osmiletou záruku a konkurenci tak těžce oslabit.
Zatím asi nemá důvod, ale jsem si jistý, že ten čas přijde.
Co se týká té výše zmíněné reklamy a "Hjondéé brainwashingu" ve všech médiích, tak to je jen jasný důkaz toho, že vedení Hyundai toto ví a že je v presu. Co nestihnou urvat teď, už neurvou nikdy.
Na mně osobně má reklamní kampaň Hyundai opačný efekt, začínám být na slova "hjondééé" a "nejkvalitnější" alergický, ale kdo chce kam...
Ono je to vše relativní. Zatímco Hyundai neměl co ztratit, pak Škoda mohla jen a jen ztrácet. No a to se přirozeně děje.
Navíc Škoda se dávno vykašlala na nějaký evropský pupek světa, modely jsou zaměřeny na mnohem širší část země. Takže zatímco v měřítku českého trhu Škoda provádí krok zpět, v globále je to vlastně pokrok. Vlečená náprava je vlastně modernější než víceprvek, stejně jako spousta očesaných detailů...
Škoda ví co dělá, z pohledu zákazníka ČR ale přestávají modely Škody dávat smysl. Rapid je drahý lowend, za jehož cenu je na výběr mnoho lepších. Octavia na sv konkurenty ztrácí a Golf je vždy lepší volbou. Yeti byl podroben krutému zásahu a reálně podražil... Opět je tu Tiguan. Takže snad, snad ten Superb. A Octavia RS.
Fabia opět vedle Pola příliš smysl nedává.
Hyundai? Proč ne? Dnes nabízí často vlastně dotaženější modely než Škoda, viz to video výše, kde porovnávají i30 kombi s Octavií Combi. Může to být 1000x PR, ale co zaznělo, je krutá pravda. Obchodní politika Škody, kdy VŠE je ZA PŘÍPLATEK, se mi příčí mnohem víc, než nějaká mediální masáž Hyundai. Nejezdím totiž v relamě, ale v autě 😉
Navíc Škoda se dávno vykašlala na nějaký evropský pupek světa, modely jsou zaměřeny na mnohem širší část země. Takže zatímco v měřítku českého trhu Škoda provádí krok zpět, v globále je to vlastně pokrok. Vlečená náprava je vlastně modernější než víceprvek, stejně jako spousta očesaných detailů...
Škoda ví co dělá, z pohledu zákazníka ČR ale přestávají modely Škody dávat smysl. Rapid je drahý lowend, za jehož cenu je na výběr mnoho lepších. Octavia na sv konkurenty ztrácí a Golf je vždy lepší volbou. Yeti byl podroben krutému zásahu a reálně podražil... Opět je tu Tiguan. Takže snad, snad ten Superb. A Octavia RS.
Fabia opět vedle Pola příliš smysl nedává.
Hyundai? Proč ne? Dnes nabízí často vlastně dotaženější modely než Škoda, viz to video výše, kde porovnávají i30 kombi s Octavií Combi. Může to být 1000x PR, ale co zaznělo, je krutá pravda. Obchodní politika Škody, kdy VŠE je ZA PŘÍPLATEK, se mi příčí mnohem víc, než nějaká mediální masáž Hyundai. Nejezdím totiž v relamě, ale v autě 😉
Gilgit
Ano ta ztráta pozic musela přirozeně přijít, tak brutální tržní nadvládu jediné značky jinde na světě nenajdeš.
Nicméně jak říkám - v rámci celé Evropy má Škoda nabitou lepší munici, následujících pár let ukáže, jestli s ní dokáže i dobře zacházet.
Je možné, že časem se budou muset i evropské automobilky přizpůsobit a vyrábět jen kombinace čtyř barev, tří výbav a dvou motorů tak, jako asijské (doufám, že k tomu nedojde).
Nicméně jak říkám - v rámci celé Evropy má Škoda nabitou lepší munici, následujících pár let ukáže, jestli s ní dokáže i dobře zacházet.
Je možné, že časem se budou muset i evropské automobilky přizpůsobit a vyrábět jen kombinace čtyř barev, tří výbav a dvou motorů tak, jako asijské (doufám, že k tomu nedojde).
Trefils hrebicek po hlavicce - jenom dodam, ze v kampani hyundai, at se nekomu libi nebo ne, nezaznela jedina lez.
Prvni lez v teto kampani zaznela az z ust zastupcu Skoda auto, kdy se snazili branit tvrzenim, ze Hyundai srovnava vybavene vozy s oholenym zakladem Skodovky, co neni pravda. Jinak by se v salonech Hyundai nevyskytovaly modely ve vybave Elagance ci dokonce RS. Nebo snad chce Skoda tvrdit, ze Elegance a RS jsou oholene vybavy?
Prvni lez v teto kampani zaznela az z ust zastupcu Skoda auto, kdy se snazili branit tvrzenim, ze Hyundai srovnava vybavene vozy s oholenym zakladem Skodovky, co neni pravda. Jinak by se v salonech Hyundai nevyskytovaly modely ve vybave Elagance ci dokonce RS. Nebo snad chce Skoda tvrdit, ze Elegance a RS jsou oholene vybavy?
Gilgit
akorát by mě zajímalo co dávají na srovnání se Škodou RS? I30 s vestavěnými třemi motory současně, aby to alespoň trochu jelo?
Škoda obvykle chce od svých dodavatelů každý rok 10% snížení ceny dodávaných dílů. Není žádný důvod, aby toto nedělali všichni ostatní včetně Hjoondéé. Tím pádem padá Tvé tvrzní, že se časem bude Hjoondéé dostávat do potíží, zvláště pokud se to týká aut vyráběných v ČR, kde jsou podmínky naprosto srovnatelné se Škůdkou. Tady vzniká prostor ke zlevňování a obvykle se i dle tohoto scénáře zlevňuje.
Hjoondéé půjde do rizika a bude držet cenu nahoře, protože si chce hrát na vyšší ligu. Jeho riziko. Ovšem Škůdka si také myslí, že hraje vyšší ligu (zjevně podle cen, které požaduje), takže zlevňovat nebude ani jeden, ani druhý. Pokud ale jeden ztratí nervy a zlevní, druhý ho bude okamžitě následovat. Můj názor.
Hjoondéé půjde do rizika a bude držet cenu nahoře, protože si chce hrát na vyšší ligu. Jeho riziko. Ovšem Škůdka si také myslí, že hraje vyšší ligu (zjevně podle cen, které požaduje), takže zlevňovat nebude ani jeden, ani druhý. Pokud ale jeden ztratí nervy a zlevní, druhý ho bude okamžitě následovat. Můj názor.
Hyundai zřejmě tlačí káru tam, kam ji dotlačil VW se svým reklamním Das Auto, DAS PROBLEM.
Nikdo nic neví a přesto se z toho udělá článek. Není tohle typické pro bulvár?
S tím bych nesouhlasil, jelikož Pečenka skončil.
Ano, to je záminka pro napsání článku, ale co obsah? Nikdo nic neví (koneckonců jak by také mohl, když Škoda si své interní záležitosti hlídá). A přesto je článek na světě. Uvařený z vody... Bulvár 8-s
Já vnímám obsah právě v tom, že Pečenka končí - bez nástupce.
Zde jsou vidět 2 roviny
1) korektní informace = Pečenka končí
2) bulvární informace = "podle zákulisních informací".
Zde jsou vidět 2 roviny
1) korektní informace = Pečenka končí
2) bulvární informace = "podle zákulisních informací".
Kto pracoval vo veľkej firme a číta medzi riadkami, vie, že za rýchlym ukončením spolupráce manažéra a firmy je vždy niečo vážne. Napr. tunelovanie, sprenevera a pod.
S marketingom Škoda vs. Hyundai, s cenami Škody a poklesom predaja to nemá nič spoločné...
S marketingom Škoda vs. Hyundai, s cenami Škody a poklesom predaja to nemá nič spoločné...
Gilgit
jasně, a co když to jsou "jen" zdravotní problémy? Možností je tisíce a Snooob vymyslí zrovna tunelovanie či spreneveru... Nejsi ty náhodou (Čecho)Slovák >😒] ?
Prosím ťa, hlavne nemudruj!
Zdravotné problémy sa uvadzajú pri skončení spolupráce + ešte by mu v médiách poďakovali za 22 rokov práce.
"Jedná se o manažerské rozhodnutí interního charakteru." hovorí za všetko.
Najprv naber životné skúsenosti a potom rozdávaj "rozumy" :no:
Zdravotné problémy sa uvadzajú pri skončení spolupráce + ešte by mu v médiách poďakovali za 22 rokov práce.
"Jedná se o manažerské rozhodnutí interního charakteru." hovorí za všetko.
Najprv naber životné skúsenosti a potom rozdávaj "rozumy" :no:
>😒] Tak s těma životníma zkušenostma jsi to Ty dokonale zabil, stratégu ... >😁
PS: Jisté "nestandartní" konání odvolaného je možné, ač mne vcelku tato možnost překvapuje vzhledem k postu v automobilce, jež je v koncernové hirearchii poněkud níže, s tím, že si koncern vše tvrdě hlídá ... Ale nic není nemožné, improvizace je tady vrozená >😒] ...
PS: Jisté "nestandartní" konání odvolaného je možné, ač mne vcelku tato možnost překvapuje vzhledem k postu v automobilce, jež je v koncernové hirearchii poněkud níže, s tím, že si koncern vše tvrdě hlídá ... Ale nic není nemožné, improvizace je tady vrozená >😒] ...
Gilgit
To je čistě tvůj pohled, stejně tak by se dalo napsat, že Vošický může svoji reklamní kampaní za to, že škodovka utrpěla za září 2013 historicky největší měsíční prodej svých modelů...
O zdejší diskuzi vůbec nejde. Tohle není statisticky průkazný vozorek solventních zákazníků.
O zdejší diskuzi vůbec nejde. Tohle není statisticky průkazný vozorek solventních zákazníků.
Gilgit
Hele, psal jsem to tu již dříve, napíšu to sem znova. Náběh výroby nové Octavie byl velmi pozvolný. Když jsem byl ze zvědavosti někdy v březnu v salónu, podívat se na novou Octavii, tak mi bylo sděleno, že na některé motorizace a pohony je čekací doba (již tehdy) cca 5 měsíců.
No a máme tu výsledky za září, každý si to může spočítat, kdy začali O3 prodávat a co výsledky za září asi ukazují. :-!
No a máme tu výsledky za září, každý si to může spočítat, kdy začali O3 prodávat a co výsledky za září asi ukazují. :-!
Gilgit
Historicky nejvyšší měsíční prodej ? To není pravda, například před 10 lety činil zářijový prodej 6090 škodovek. Letošní září to bylo 4744 škodovek, tedy výrazně méně.
Uz je nova Mazda 3, P308 a coskoro Megane.
Nech sa prestanu hrat na Ostblok premiu a zacnu chrlit nejaku lacnu Skodu Popular.
Nech sa prestanu hrat na Ostblok premiu a zacnu chrlit nejaku lacnu Skodu Popular.
Gilgit
Z jakého důvodu by to škodovka měla dělat?
Tady se pořád skuhrá nad tím, jak je škodovka špatná, jak je drahá a ona zatím každý rok dokázala překonat svůj prodejní rekord. Takže to co dělají, asi není špatně, ale naopak. Diskuze o těchto článcích je vždy stejná, nikdo z těch kritiků nenapíše ani čárku, protože jaksi nemají ve své neutuchající kritice oporu.
PS: Na letošní prodejní výsledky jsem zvědavý, protože díky tomu srabu, co je všude kolem, bych se dost divil, kdyby ten svůj trend dokázali udržet.
Tady se pořád skuhrá nad tím, jak je škodovka špatná, jak je drahá a ona zatím každý rok dokázala překonat svůj prodejní rekord. Takže to co dělají, asi není špatně, ale naopak. Diskuze o těchto článcích je vždy stejná, nikdo z těch kritiků nenapíše ani čárku, protože jaksi nemají ve své neutuchající kritice oporu.
PS: Na letošní prodejní výsledky jsem zvědavý, protože díky tomu srabu, co je všude kolem, bych se dost divil, kdyby ten svůj trend dokázali udržet.
Gilgit
O jakém rekordu mluvíš ? Dám dvě konkrétní čísla. Září 2013: 4744 aut. Září 2003: 6090 aut. A to jsem vybíral víceméně náhodně, určitě by se našly i lepší výsledky.
Tož abychom to tady snad nějak smysluplně uzavřeli.
Popřejme panu Pečenkovi hodně pracovních úspěchu v jeho další pracovní kariéře, ať už nás tady dnes čte či nikoliv.
Tož tak.
Slunce v duši 😄
Popřejme panu Pečenkovi hodně pracovních úspěchu v jeho další pracovní kariéře, ať už nás tady dnes čte či nikoliv.
Tož tak.
Slunce v duši 😄
To je všechno krásný a co asi bude dělat Franta Havlíčků od Havexu, nad kterým Petr držel takové to takzvané ............... . Kdo myslí, ten ví co.
Sakra, ten Jaro Hercog ide...naposledy som o ňom počul pred rokmi, keď fungoval na slovenskom trhu so Škodovkami...
Napadlo tu vůbec někoho, že situace na trhu ani nic podobného v tom nemusí být?
V životě jsem to viděl už čtyřikrát:
- Šéf vyhozený za to, že řval vulgární nadávky na zaměstnankyni která si šla stěžovat na osobní.
- Vedoucí provozu vyhozený za obtěžovaní asistentky.
- Manažer odejitý dohodou protože řekl před zaměstnanci jinému manažerovi, že je de*il.
- A nakonec na hodinu propuštěný ředitel zato že ze své kanceláře vyhodil zaměstnance který přišel bez ohlášení. K jeho smůle se ze zaměstnance vyklubal kdosi z německé centrály.
Život lidskej je tak složitej, že život člověka je proti tomu úplný ho*no. Bez znalosti pozadí o tom nemá cenu spekulovat.
V životě jsem to viděl už čtyřikrát:
- Šéf vyhozený za to, že řval vulgární nadávky na zaměstnankyni která si šla stěžovat na osobní.
- Vedoucí provozu vyhozený za obtěžovaní asistentky.
- Manažer odejitý dohodou protože řekl před zaměstnanci jinému manažerovi, že je de*il.
- A nakonec na hodinu propuštěný ředitel zato že ze své kanceláře vyhodil zaměstnance který přišel bez ohlášení. K jeho smůle se ze zaměstnance vyklubal kdosi z německé centrály.
Život lidskej je tak složitej, že život člověka je proti tomu úplný ho*no. Bez znalosti pozadí o tom nemá cenu spekulovat.
Nevím, co konkrétně stálo za "odejitím" pana Pečenky ze škodovky a ani se to nejspíš nikdy nedovím. Pan Pečenka na mě vždy v rozhovorech působil velmi slušným dojmem. Ale ke zboží, které škodovka momentálně nabízí jako novinky a co měl pan Pečenka prodávat. Octavie III. Bezesporu velmi hezké auto jak z venku tak zevnitř. Diskutabilní je použití klikové nápravy samo o sobě, ale to, jak je uložena zadní kliková náprava u "moderního" auta, to už je neomluvitelné. Rapid. Vzhledově také moc hezké auto jak z venku tak zevnitř. Za auto, které stojí na podvozku roomstra (předek fabia II a zadek z octavie I) a tak je dávno zaplacené, s třívalcovým HTP (zde jméno už "raději" MPI) problematickým motorem, TSI problematické ještě více, vnitřní šířka na úrovni fabie, cena za tohle auto od 290 tis. je zkrátka moc, to ani velký kufr nespasí. Cena za O III od 340 tis. je také velmi vysoká, a to ještě k výbavě co neobsahuje. A příplatky za celkem povedené 1.6 TDI jsou astronomické jak u Rapidu tak Octavie. Tak jak tohle může rozumný člověk kupovat. Auto musí být spolehlivé jako celek za přiměřenou cenu k dané třídě, např. k čemu mi je, že karoserie vydrží 20 let, ale motor je do 4 let po 80 - 90 tis km zralý na GO za desetitisíce. Tohle např. Kia a Hyundai už pochopily.
Jako že po 4 letech je na výměnu u Hyundaie zralý i zbytek vozu a nejen motor >😒] ?
K Octavii III (a vlastně i Rapidu) - v základu drahý rozhodně není. Problém je ovšem v tom, co Škoda v tom základu nabízí. Oholený žebrák. Octavvia III je v základu alespoň v těch zásadních věcech (jako el. přední okna, bezpečnost, rádio, klima) vcelku akceptovatelná, tedy myšleno s paketem Plus. Ale výhra to rozhodně není. U Škody bohužel stále platí, že za rozumný základ na úrovni konkurence lze považovat až Ambition, a ten je cenově na míle vzdálený té proklamované ceně "již od". Takový Hyundai klidně koupím v základu a vůbec se za to nemusím stydět...
K Octavii III (a vlastně i Rapidu) - v základu drahý rozhodně není. Problém je ovšem v tom, co Škoda v tom základu nabízí. Oholený žebrák. Octavvia III je v základu alespoň v těch zásadních věcech (jako el. přední okna, bezpečnost, rádio, klima) vcelku akceptovatelná, tedy myšleno s paketem Plus. Ale výhra to rozhodně není. U Škody bohužel stále platí, že za rozumný základ na úrovni konkurence lze považovat až Ambition, a ten je cenově na míle vzdálený té proklamované ceně "již od". Takový Hyundai klidně koupím v základu a vůbec se za to nemusím stydět...
Já bych to tak nedramatizoval. Třeba Renault má ty základní výbavy ještě víc vybrakovaný. Mégane nemá v základu ani ESP, Captur je bez rádia a klimatizace,.....
Souhlasím, ale zase jedna poznámka z praxe : dnes jsem objednal Octavii Combi 1,4TSI v Activu. Po doladění nějaké výbavy jsme byli cca 20tis. pod cenou Ambiente 😄
No, sám bych si takové auto nevybral, ale jedno vím jistě. Ten zákazník to tak chtěl a vím, že nešel ke konkurenci, protože nechtěl vybavené auto. Nechtěl zbytečnou výbavu, kterou stejně nebude používat. Takže ještěže tu holotu máme 😄
No, sám bych si takové auto nevybral, ale jedno vím jistě. Ten zákazník to tak chtěl a vím, že nešel ke konkurenci, protože nechtěl vybavené auto. Nechtěl zbytečnou výbavu, kterou stejně nebude používat. Takže ještěže tu holotu máme 😄
Poslední 2 věty mě fakt pobavili. Znáš reálně někoho, kdo po 4 letech a 80-90tis.km dělal generálku jakéhokoliv motoru, který nabízí Rapid ? Mohlo by se to klidně stát, je to pořád jenom výrobek. Ale v rámci 1ks, resp. výměny motoru. Těžko lze zobecňovat a takhle to napsat.
Naopak znám firemní auta, kde 1,2TSI už má cca 180tis.km a více a bez problémů.
Když teoreticky připustím, že K a H pochopily, že se nemá dělat generálka motorů a motor má vydržet 500tis.km, pochopily také že motor nemá brát více jak cca 7l/100km ?? Nevím totiž, kolik vydrží motor u K a H.
Konkrétní příklad : Jel jsem s Rapidem TSI 63kW trasu cca 30km, pětku jsem řadil na 60km/hod. a plynule zrychloval až na dálniční limit.Celkově je motor pružný a není důvod při běžné jízdě podle předpisů motor točit víc jak 3tis.otáček.
Pak jsem jel Kia Ceed a Hyundai i30, oboje 1,4 16v/73kW, tedy výkon o 10kW větší. Přestože měla převodovka 6ryhlostí. Nedostal jsem se k řazení ani 5, ani 6.
Běžné zrychlení na 4 z 50 na 90 prostě nejede. Pocitově lépe jela Felicie. Motor jede normálně až od 5tis.otáček víše = spotřeba min 8,5l/100km a více.
Je to můj pocit z jízdy s těmito vozy. Je možné, že někdo má jinou zkušenost. Nedvažuju se tvrdit, že je konkurence špatná, nebo dobrá v obecné rovině.
Po této osobní zkušenosti jsem přemýšlel nad tím, co vede k kupující k nákupu. Buď s tím autem nejedou před nákupem, nebo jim to prostě nevadí. Oboje se dá přijmout. Je to rozhodnutí každého z nás, co si koupí. Přijde mi ale uhozené to napsat takto rezolutně.
Ještě k velkému tématu životnosti motorů 😒br /> Když v roce 2003 začal koncern VW nasazovat motory HTP a zároveň vyřadil 1,4MPi, pochopitelně to byl problém a nikdo nechtěl 3hrnek. Navíc po zažití té pěkné zkratky 😄, jenže v reálu, když se zákazník podíval do ceníku, zjistil, že příplatek za 1,4 16V je cca 40.000,- a to nebyl ochoten připlatit téměř nikdo. Ano, šlo o cenově-obchodní politiku, ale to nechme stranou. Důležité je, že ze začátku s tím měli problém téměř všichni. Po 5-7letech, když začali první auta chodit na bazar, najednou začali chodit chodit zákazníci a chtěli motor HTP v ojetinách. Musel jsem se smát. Ono, ale není čemu. Funguje zde lidová tvořivost. Soused to koupil, vyzkoušel a ono to funguje. Tak to chci taky. Tak to je.
Za cca 6let tedy budeme TSI kupovat v bazar naprosto stejně a budeme opět diskutovat o "pochybné" spolehlivosti aktuální generaci motorů.
A bude hůř : vývoj jde velmi rychle dopředu. Nové věci přicházejí velmi rychle a měli bychom si na to zvyknout.
Naopak znám firemní auta, kde 1,2TSI už má cca 180tis.km a více a bez problémů.
Když teoreticky připustím, že K a H pochopily, že se nemá dělat generálka motorů a motor má vydržet 500tis.km, pochopily také že motor nemá brát více jak cca 7l/100km ?? Nevím totiž, kolik vydrží motor u K a H.
Konkrétní příklad : Jel jsem s Rapidem TSI 63kW trasu cca 30km, pětku jsem řadil na 60km/hod. a plynule zrychloval až na dálniční limit.Celkově je motor pružný a není důvod při běžné jízdě podle předpisů motor točit víc jak 3tis.otáček.
Pak jsem jel Kia Ceed a Hyundai i30, oboje 1,4 16v/73kW, tedy výkon o 10kW větší. Přestože měla převodovka 6ryhlostí. Nedostal jsem se k řazení ani 5, ani 6.
Běžné zrychlení na 4 z 50 na 90 prostě nejede. Pocitově lépe jela Felicie. Motor jede normálně až od 5tis.otáček víše = spotřeba min 8,5l/100km a více.
Je to můj pocit z jízdy s těmito vozy. Je možné, že někdo má jinou zkušenost. Nedvažuju se tvrdit, že je konkurence špatná, nebo dobrá v obecné rovině.
Po této osobní zkušenosti jsem přemýšlel nad tím, co vede k kupující k nákupu. Buď s tím autem nejedou před nákupem, nebo jim to prostě nevadí. Oboje se dá přijmout. Je to rozhodnutí každého z nás, co si koupí. Přijde mi ale uhozené to napsat takto rezolutně.
Ještě k velkému tématu životnosti motorů 😒br /> Když v roce 2003 začal koncern VW nasazovat motory HTP a zároveň vyřadil 1,4MPi, pochopitelně to byl problém a nikdo nechtěl 3hrnek. Navíc po zažití té pěkné zkratky 😄, jenže v reálu, když se zákazník podíval do ceníku, zjistil, že příplatek za 1,4 16V je cca 40.000,- a to nebyl ochoten připlatit téměř nikdo. Ano, šlo o cenově-obchodní politiku, ale to nechme stranou. Důležité je, že ze začátku s tím měli problém téměř všichni. Po 5-7letech, když začali první auta chodit na bazar, najednou začali chodit chodit zákazníci a chtěli motor HTP v ojetinách. Musel jsem se smát. Ono, ale není čemu. Funguje zde lidová tvořivost. Soused to koupil, vyzkoušel a ono to funguje. Tak to chci taky. Tak to je.
Za cca 6let tedy budeme TSI kupovat v bazar naprosto stejně a budeme opět diskutovat o "pochybné" spolehlivosti aktuální generaci motorů.
A bude hůř : vývoj jde velmi rychle dopředu. Nové věci přicházejí velmi rychle a měli bychom si na to zvyknout.
Jsem rád, že jste se pobavil. Jízdní dynamiku TSI a pružnost TSI vůbec nezpochybňuji. Ale při záruce 2 roky a nájezdu cca 25 - 35 tis km za dobu záruky je pro kupujícího, co auto kupuje na 8 - 12 let rozhodně jistější kup např. Kie, kde záruka je 7 let a tomu odpovídá i kvalita a životnost dílů. Pokud auto kupuje někdo, kdo za tři roky najede 130 - 150 tis km a potom jde koupit nové, tak tomu se dynamika TSI určitě vyplatí (v autě prakticky bydlí), protože nebude platit drahé opravy sazometného TSI. A dále proč jste neporovnal v rámci objektivity svezení v rapidu 1.2 MPI např. s vámi zmiňovaní Kii Ceed 1.4, cena tam je stejná, kia ceed má navíc zadní nápravu víceprvkovou!
Teoreticky se dá souhlasit s tím, co píšete. Ovšem pouze teoreticky, protože jde pouze o komentář od stolu. Podrobně si prostudujte obchodní podmínky záruky 7let. Potom to stejné udělejte s prodlouženou zárukou u škodovky. Ty rozdíly jasně ukazují výhodu škodovky.
škodovka má 4roky nebo 60/120.000km a kromě jasných dílů (pneu, brzdy, výfuk atd.-zkrátka to, co může ovlivnit uživatel svojí jízdou), je hrazeno VŠE. Ještě jsem nepotkal zákazníka, kde by to tak nebylo. Takže je zde jistota, že zákazník ušetří. A dá se s tím počítat.
¨
U korejské konkurence podle jejich obchodních podmínek to zdaleka tak jednoduché a vyjímkami se to jen hemží. Tzn. Tvoje srovnání je OK, pokud jde o kalkulaci od stolu, založenou na čísle na bigboardu a kilometrovém průběhu. Ale reálně, v provozu (což zákazníka zajímá) to tak není.
V porovnání nešlo o zadní nápravu, ale o srovnání výkonu motoru, který je větší, než u TSI. Pokud jde o zmiňované MPi, tak také není špatné. Jde o zásadně o základní motorizaci. Doporučil bych ji řidičům, kteří nejezdí přes cca 110km/hod. Spotřeba reálně do 6l/100km v tomto režimu. Nevidím ale důvod, proč kupovat MPi, když je za symbolický příplatek k dispozici TSI s lepšími dynamickými vlastnostmi a rezervou výkonu.
Tedy důvod tu je : firmy, které mají limity na firemní auta, bez DPH. Ostatně také proto to auto je tam, kde je.
Ještě k zadní nápravě. Dovolím si tvrdit, že jde opět o teorii, ve vztahu k běžnému uživateli auta. Samozřejmně, že ta náprava tam je 😄, jenže kdo to pozná ? U nás na saloně nikdo 😄 Jasně, že by byl lepší víceprvek. Ale je třeba ? Odpověď : není. Žádný ze zákazníků, který si auto svobodně koupil, nebo vybral jako služební, víceprvek nepostrádal. Oni nedostávají to auto do situace, kdy víceprvek funguje.
Teď můžeme použít argument : ale když ho konkurence má za stejné peníze ! Dobře, ale je to rozhodnutí každého, co koupí. Tedy není to argument, proč to auto kritizovat.
V teoretické rovině se s tvým příspěvkem dá souhlasit, ale jinak nikoliv.
Tvoje argumenty mi připomínají kdysi pána, který si kupoval Superb Combi Greenline 1,6TDI a svoje nákupní rozhodnutí měl podpořeno kalkulací nákladů tabulkou z exelu. Když se pak měl rozhodnout zda auto koupí, potřeboval dát do čísel pocit zrychlení a dynamiky svojí původní Fabie Combi 1,2HTP a toho Supa. Ono to nešlo a pán byl v pytli 😄
škodovka má 4roky nebo 60/120.000km a kromě jasných dílů (pneu, brzdy, výfuk atd.-zkrátka to, co může ovlivnit uživatel svojí jízdou), je hrazeno VŠE. Ještě jsem nepotkal zákazníka, kde by to tak nebylo. Takže je zde jistota, že zákazník ušetří. A dá se s tím počítat.
¨
U korejské konkurence podle jejich obchodních podmínek to zdaleka tak jednoduché a vyjímkami se to jen hemží. Tzn. Tvoje srovnání je OK, pokud jde o kalkulaci od stolu, založenou na čísle na bigboardu a kilometrovém průběhu. Ale reálně, v provozu (což zákazníka zajímá) to tak není.
V porovnání nešlo o zadní nápravu, ale o srovnání výkonu motoru, který je větší, než u TSI. Pokud jde o zmiňované MPi, tak také není špatné. Jde o zásadně o základní motorizaci. Doporučil bych ji řidičům, kteří nejezdí přes cca 110km/hod. Spotřeba reálně do 6l/100km v tomto režimu. Nevidím ale důvod, proč kupovat MPi, když je za symbolický příplatek k dispozici TSI s lepšími dynamickými vlastnostmi a rezervou výkonu.
Tedy důvod tu je : firmy, které mají limity na firemní auta, bez DPH. Ostatně také proto to auto je tam, kde je.
Ještě k zadní nápravě. Dovolím si tvrdit, že jde opět o teorii, ve vztahu k běžnému uživateli auta. Samozřejmně, že ta náprava tam je 😄, jenže kdo to pozná ? U nás na saloně nikdo 😄 Jasně, že by byl lepší víceprvek. Ale je třeba ? Odpověď : není. Žádný ze zákazníků, který si auto svobodně koupil, nebo vybral jako služební, víceprvek nepostrádal. Oni nedostávají to auto do situace, kdy víceprvek funguje.
Teď můžeme použít argument : ale když ho konkurence má za stejné peníze ! Dobře, ale je to rozhodnutí každého, co koupí. Tedy není to argument, proč to auto kritizovat.
V teoretické rovině se s tvým příspěvkem dá souhlasit, ale jinak nikoliv.
Tvoje argumenty mi připomínají kdysi pána, který si kupoval Superb Combi Greenline 1,6TDI a svoje nákupní rozhodnutí měl podpořeno kalkulací nákladů tabulkou z exelu. Když se pak měl rozhodnout zda auto koupí, potřeboval dát do čísel pocit zrychlení a dynamiky svojí původní Fabie Combi 1,2HTP a toho Supa. Ono to nešlo a pán byl v pytli 😄
Pán kterej chce srovnávat dynamiku a zrychlení Fabky 1,2 HTP a SUPA 1,6 TDi je v pytli i kdyby mu to šlo >😒]
Ty fakt budeš prodejce škodovky když se chlubíš tim že nepoznáš lepší zavěšení kol vod horšího a hlavně když tvrdíš že je to jedno >😁
Ty fakt budeš prodejce škodovky když se chlubíš tim že nepoznáš lepší zavěšení kol vod horšího a hlavně když tvrdíš že je to jedno >😁
Toto je vtip roku😒br />
"Žádný ze zákazníků, který si auto svobodně koupil, nebo vybral jako služební, víceprvek nepostrádal. Oni nedostávají to auto do situace, kdy víceprvek funguje."
V čem je 1.2 MPI problematické? (prosím, jen mi zas necpi ten starý oskenovaný článek). A kolik Rapidů už mělo problémy s TSI?
Rapidy by snad problém s TSi mít neměly. Myslim že dostávaj verzi už se všema úpravama který postupně proběhly. To znamená místo řetězu řemen, nová řemenice a předělanej napínák. A 1.2 MPi neni problematickej, je to na ..ovno motor. Konkurence byla jinde když byl novej a i když ho hodně vylepšili konkurence je jinde i když je starej >😒]
Vzhledem k tomu, že Rapid je koncipován jako levné auto, moc bych tomu nevěřil. Co vím, tak 2. gen. TSI má pouze O III., Golf VII. a nový Leon, možná faceliftovaný Superb, nevím, resp. bych na to nesázel. Je to o něčem jiném. Ani bych Škodě nevyčítal, že Rapid je dražší než třeba 301 / C-Elysée, jiné značky než Škoda prostě nejsou na našem trhu trend-setter, takže domácí automobilka má na domácím trhu vždy ceny vyšší, stačí se podívat třeba do Francie na ceny Mégane vs. Golf atd.
Jde o prezentaci těch modelů, kdy automobilka prezentuje Rapid jako menší Octavii atd. Jasně, Rapid má o něco lepší materiály v interiéru a o trochu lepší jízdní vlastnosti, než zmíněná konkurence. Otázkou ovšem zůstává, jestli zákazník, který je nucen v této kategorii vozů vybírat, zrovna tohle ocení. Já si nejsem tak jistý. Potom je tu taky ten fakt, že když se Rapid jen trochu vybaví, už se cenově blíží Octavii a po té sáhne spousta lidí radši.
Jde o prezentaci těch modelů, kdy automobilka prezentuje Rapid jako menší Octavii atd. Jasně, Rapid má o něco lepší materiály v interiéru a o trochu lepší jízdní vlastnosti, než zmíněná konkurence. Otázkou ovšem zůstává, jestli zákazník, který je nucen v této kategorii vozů vybírat, zrovna tohle ocení. Já si nejsem tak jistý. Potom je tu taky ten fakt, že když se Rapid jen trochu vybaví, už se cenově blíží Octavii a po té sáhne spousta lidí radši.
Citace ze stranky euro NCAP "In May 2013, Skoda decided to discontinue the 'active' bonnet on the Octavia which had previously been standard equipment across EU27. Accordingly, the results presented here are updated to show the normal bonnet. Cars with the active bonnet (VINs before TMBBG7NE😁0040380) would also be rated as 5 stars but achieved a score of 30 points (82 percent) in pedestrian protection. Without the active bonnet, protection of the head was generally adequate, with good areas towards the centre of the bonnet surface and some poor regions around the windscreen pillars. The protection provided by the bumper to pedestrians' legs was good but the front edge of the bonnet provided marginal or poor protection to the pelvic area" Vite nekdo vic?
Prostě se přišlo na to, že si manažer udělal soukromý byznys za peníze firmy. Nic jiného v tom není.
jak dlouho tu bude ten pecinka na titulce? proste tu bude viset jenom kvuli tomu ze to je zprava vo schade?
Visí tu protože je pod tim největší diskuze ze všech článků a navíc je neděle. Neboj v pondělí ráno Pečenka zmizí v propadlišti dějin >😒]
a bude tu co? rapid?
Gilgit
ja bych otestoval rapida na 10" kolech aby i vaverka dosahnul do kufru
Gilgit
[odkaz]
PODSTATNÝ ALE JE, ABY SE KAŽDÝ ČECH ZORIENTOVAL A DĚLAL V ŽIVOTĚ TO CO JE DOBRÝ PRO ČECHY. OD MALÝCH KRŮČKŮ AŽ PO VELKÝ VĚCI.
2. NÁRODNÍ OBROZENÍ, NIC JINÝHO NEZBÝVÁ POKUD NECHCEME MĚNOVOU REFORMU JAKO V 1953 [odkaz]
VSTUP DO EU ČECHY NEZACHRÁNÍ - EU NIKDY NEPŮJDE O JEDNOTLIVÝ STÁT ALE O EU JAKO CELEK. A Z DOSAVADNÍCH ZKUŠENOSTÍ MÁ EU SAMA SE SEBOU STAROSTÍ AŽ NAD HLAVU
P.S. Je zaujímavé, že na Slovensku Hyundai žiadnu agresívnu reklamnú kampaňnemá, naopak je úplne ticho a v tieni Kie.
Hjondé se akorát vytasil s tvrdou konfrontací, zatímco Škoda Auto dlouhodobě pracuje s podpovrchovým sdělením.
A pak, nejsem tady tyden ani dva, takze veseni buliku na nosik si nech pro nove prichozi, kamo... 😉
A že si někdo dovolil sáhnout na rádoby klenot? No a co? A Vošický to řekl správně, když řekl, že Škodovka vyrábí levný auta pro chudý Němce. Ti bohatří totiž vždy sáhnout po VW.
A stačí se mrknout, komu se daří po světě víc? NO Škodovka to zcela určitě není. Tečka.
Nehledě na to že už nyní když opustíte základní motorizaci ceny jsou +/- srovnatelné.
Neni to proto chyba hyundaie, ale hanba čechů, že neznají nebo znát nechtějí a ještě si hrdě myslí že znají.
Je mi jasne, ze ako dovod pre znechutenie to nema taku silu, ako medialne vystupovanie automobilky >😁 >😁 , ale mne aj to staci :-!
Pokud ano, tak radim ti - jed se v ni projet - prozres velice rychle.
Jako jasně je to zaplacená reklama ... něco jako skvělý vztah škodovky a auto.cz >😁
Prostě marketing ... a ten je kolikrát zlej no ...
Ale stejně nelže. Tan kdo koupí místo škodovky hjondé, prostě nemůže být ošizen.
Já neříkám, že je Octavia božská, to vůbec ne. Ale taková reklama opírající se o slabiny konkurenta a vyzdvihující vlastní pozitiva (a to docela sporná, Octavia má plastovější interiér, ale prohlásit, že interiér i30 je kvalitou jako z jiného vesmíru, to teda nevím..) s označením "další z řady srovnávacích testů" je ubohá manipulace s neznalými zákazníky.
Co se týče srovnávací akce Hyundaie, tak nevím jestli jim uplně pomohl - když jsem viděl fotky Rapida Ambition Fresh vedle ix20 na plecháčích, tak se musim smát >😁
A nejsou českou automobilkou, stejně jako Panasonic není českou značkou elektroniky.
PS: intelektuální úroveň jsem ponížil na marketingovou úroveň koncernu H. Kia je mi daleko sympatičtější. Ale slovenskou reklamu nesleduji.
Dle mého je české auto, které vyrábí Češi v Česku a je jedno odkud původně je. Hyundai je dnes stejně česká firma jako třeba Škodovka. To mi nikdo neodpáře.
Ano, nejčastěji to "zaměňují" právě ti zmínění ve svých reklamách...
Zjednodušeně tedy třeba Panasonic TX-L47DT60 je český výrobek? No jo, vlastně, to i to přebalený kuřecí maso z Polska je český výrobek...
Bude firma Panasonic prezentovat svůj výše model prezentovat na světové výstavě jako český? Těžko. Stejně jako Hyundai.
Považoval bys Octavii za "cizí", kdyby ti sjela z indické výrobní linky?
A když do toho přebalenýho masa napumpuji 20%vody, tak to nebude českej výrobek? mám na to linku, jen dodavatel suroviny je z Polska. Ano líp bude, když z něho udělám smažený kuřecí nugety, to bude zaručeně českej výrobek! Babišto!
No tedy v případě Hund-ei se to už moc nedá nazývat zvýrazněním původu. Já jak slyším "opravdu si myslíte...", evokuje to ve mě "...á, korejec mě má za vola a musí mě poučit!". Podobný náhled jsem měl i na určité reklamy Škodovky.
Ale vztah jako k automobilce je ale trochu jiný. Je mi jasné, že korejec se sebere a klidně se odstěhuje do Rumunska, až mu skončí daňová úleva. Teď si mne ruce, protože ty politický slibotechny zase něco vymyslí, aby severomoravský region neopustil. Dokonalá pozice k vyjednávání. Mají to dobře zaonačené. Aneb jak z našich daní zaplatit nízké ceny 😉. Smůla, že si tam nepostaví fabriku škodovka - no jo, tý nikdo nic nedá, že jo. Jakej to byl boj, jen když transformovala fabriku ve Vrchlabí. Ač už dnes není česká, je prostě svázaná s touto zemí. Národně hrdej na Hund-ei nikdy nebudu. A jejich "poučná" kampaň mě utvrzuje dnes a denně.
P.S. Fascinuje ma, kto hodnotí takýto príspevok (určený výhradne kukovi) a navyše negatívne. 😲
ja to tu z pozadia sledujem každý deň, len už nie som tak aktívny v komentoch ako za mladých čias >😒]
švédi slúžia poctivo, však čo iného čakať od kvalitnej čínskej a americk👋holandsk👋čínskej značky, že? 😄
to hodnotenie som si všimol až teraz... ja tieto ksichtoknihácke fičúry vobec nesledujem, no ale mladá generácia sa bez toho už ani na nete nevykecne
>😒]