Ojetiny
Nechápu jak někdo může napsat do článku, že s lehkou nohou se dá jezdit za 7,5 l/100km, běžná reálná spotřeba je kolem 10 l/100km a s lehkou nohou se dostanete na 9... Kam ta auto-moto novinařina spěje... :no: ;-\
Mam korejca s 2,9 Crdi sice nema 4x4 ale vazi skoro rovnako. S manualom aj po meste jazdim za 8 - 9 litrov. Na ceste k moru plne nalozeny zobral pod 7 a ani som ho nesetril.
Sorento nemám, jen jsem s ním jel a vím o čem mluvím a co si pamatuju, tak váží dobře přes 2 tuny... Btw to dokládají i údaje zde: [odkaz] průměrná spotřeba majitelů těchto aut je dokonce 10,5 l/100km Je nesmysl tady psát, že jsem jel z Brenneru do Innsbrucku (celé z kopce) s Fordem Mondeo 2,0 TDCi za 2,5 l/100 km... 😉
objekt21
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
2.9 možno ale 2.5? ale tak to slovíčko vraj hovorí za všetko :no: sorento je veľmi solídne auto a zvládne toho viac než dosť a možno to je časť problému treba tomu prispôsobiť aj starostlivosť
No neviem ako Sorento,ale moj Carnival ma prazdny 2,2 t, pripocitaj 5 dospelych, 1 dieta, kopu batoziny a velku rakvu na strechu a si blizko 3 tonam. Priemer cestou do BG cez RO mi vysiel 7,2 l a 90 km/h. Pravda vacsia cast cesty v noci,takze relativne rychlo a plynule. Mam manual, s automatom by to bolo urcite o dost horsie.
Tak tak, tiez som s nim co to odjazdil a vzdy sa spotreba drzala okolo 10tich litrov. Paradoxne moc nezalezalo na jazdnom style, to auto zralo 10 za kazdych okolnosti 😄 Jazdil som s rocnikom 2005 103 kw s permanentnym 4x4 a koniec koncov na tak stare auto ktore vazi 2 tony a aerodynamicky koeficient sa ani neodvazim tipnut to nie je az tak zly vysledok. Auto islo do sveta pri nejakych 120 000km a okrem zasekavajucej sa vysuvacej anteny na nom nebol jediny problem 😉 Kus podstiveho auta, az mi bolo luto sa s nim lucit
No, zaujal mě tento článek. Mám toto auto půl roku.Ojetinu z 12/2002.Nafta 2,5CRDi,manuál,přiřaditelná 4x4.Ne stálý pohon 4x4. Potřebuju terénní auto na ježdění na chalupu na Valašsku.Půl roku jsem špekuloval co a jak,nakonec jsem vybíral ze 3 značek😡uzuki Gr.Vitara(typ co dělali do roku 2005),Mits.Pajero(typ od roku cca.2001) a Sorento.Nakonec mám Sorento,je to bomba.Nelituju,jsem spokojený na 101%.No a ta spotřeba?Jezdím město,chalupa=téměřkaždý víkend asi 6km v terénu s redukcí a je to pořád za 9l/100km.Kombinovaně jezdí i manželka a i ta má stejnou spotřebu.Myslím si,že na kolos,kt.váží kolem 2,1t je to fajná spotřeba.
Nemám žádnou výhradu.Mám to dovezené z Itálie,takže mi to netsihlo zatím zhnít😄 Udělal jsem nástřik podvozku a dutin,koupil 8 nových pneu a to je vše.
Podle mě skvělé auto KIA.Je to na 90% klasický offroad,ne SUV dle mého názoru.
Nemám žádnou výhradu.Mám to dovezené z Itálie,takže mi to netsihlo zatím zhnít😄 Udělal jsem nástřik podvozku a dutin,koupil 8 nových pneu a to je vše.
Podle mě skvělé auto KIA.Je to na 90% klasický offroad,ne SUV dle mého názoru.
inak som milo prekvapeny z interieru... napriek tomu ze to auto bolo robene v casoch ked o ziadnom ceede v eu este nikto nepocul a nechyroval... a kia bola v ociach ludi nieco ako trabant.... tak to vyzera fajn... dodnes pekny off-roadovy interier... niet za zaco hanbit... toto sorento vobec nebolo zle auto... len v eu malo tazky zivot vo svojich casoch lebo znacka este nemala taku dobru povest ako dnes...
pre mna osobne je toto sorento dost vyznamnym milnikom v historii znacky kia a znamenalo pre znacku dost... a aj v eu sa jej prichodom uz zacali casy menit a pozerat na korejske terenaky uz inak..