Testy
Přední LED světla rozhodně nejsou unikátem v segmentu. Již dříve je měl například Leon. :-!
tady se píše full led. Měl Leon taktéž komplet LEDky? Podle mě ne...
"Seat Leon má jako první ve třídě LED světla" Článek tohoto znění vydal konkurenční web asi před měsícem.
Ale to přece nic neřeší, zase jsi úplně mimo. Ano, Leon měl jako první LED ve třídě, ale mě šlo o to, jestli jsou komplet LED? Chápeš?
Nicméně dohledal jsem si to a ano, Leon by měl mít též komplet LEDky...
Nicméně dohledal jsem si to a ano, Leon by měl mít též komplet LEDky...
Ano jsou. Full led. Mohl sis to tam přečíst. Proto, jsem ten "odkaz" sem dal, aby se i ostatní mohli přesvědčit.
místo "odkaz" je vždy lepší dát odkaz 😉
Jo, pokud ti ho redakce nezcenzuruje. Odkazy na konkurenci se tu netrpí. :-!
A na to jsi přišel jak? Normálně jsem je tu házel, často, a vždy to prošlo.
No, tak mi to třeba párkrát vygumovali. Nepotřebuji je dráždit.
Dát vodkaz na test konkurence je dráždění? Jestli to tak je tak je to spíš brutální cenzura hodná komančů
Podle mně jo.
Ale víc mi vadí, že se o těch světlech nic jiného nedovím, jen pouze že tam jsou.
Jak svítí, jak se s nimi jezdí, co na to protijedoucí...prostě nic.
Ale víc mi vadí, že se o těch světlech nic jiného nedovím, jen pouze že tam jsou.
Jak svítí, jak se s nimi jezdí, co na to protijedoucí...prostě nic.
Jako majitel jednoho s LED a jednoho na xenonech můžu svědomitě napsat, že progres není tak obrovskej jako mezi halogenem a xenonem. Je to bezesporu poznat, je to lepší, ale ne násobně. 😉
To jsou přece nepodstatný věci...světla
To jsou přece nepodstatný věci...světla
Musím uznať že je to naozaj dobré auto , ale s prevodovkou by mali niečo urobiť , radiť v 308čke je ako hrať sa s prevodom na schovávačku ... Chceli urobiť "dynamické" auto s malým volantom , ale prevodovku tam dali z Tatry V3S.. Pokazí to dojem z inak vážne dobre postaveného auta . 😐
nesiel som s nim ale v optime je jeden luxusny kusok vystaveny, urcite si si uz tiez vsimol ... mohol som na nom oci nechat, a ten interier tak tam si to uz nezada s premiou, neskutocna parada ... dokonalost :yes: , prevodovky to je vecna pezotacka slabina ale hadam to v 308micke nie je uz take zle... neverim
zdravi ta topper 😉
zdravi ta topper 😉
Pravda , je to veľmi pekné auto, žeby sa vrátili 90. roky ? :yes: ale bohužiaľ s prevodovkou .. teda žiadna sláva ... Ak niekto presadne z Japonca do Peugeotu je to hneď cítiť . Bolo by určite lepšie keby tam v 308 bola napríklad ZF prevodovka . Peugeot s naj prevodovkou v súčasnosti je 4008 , preto že je to vlastne ASX ...
Pětikvalt je docela tragédie, ale šestikvalt je super :yes:.
PS: Nějak jsem nepochopil ve srovnávací tabulce u P308 uvedenou manuální klimu, když ve verzi allure je automatika ;-\ .
PS: Nějak jsem nepochopil ve srovnávací tabulce u P308 uvedenou manuální klimu, když ve verzi allure je automatika ;-\ .
Nevím proč by měl být pětikvalt tragédie. Jestli s ním auto jede 220, tak na co 6 kvalta. Pokud má motor dostatek síly tak není co řešit.
To bys musel vyzkouset.
Zatimco razeni petikvaltem pripomina spis michani bramboracky s tim, ze tam teda obcas nejaky prevod spadne, sestikvalt uz je co se presnosti tyce na dnesni urovni...
Zatimco razeni petikvaltem pripomina spis michani bramboracky s tim, ze tam teda obcas nejaky prevod spadne, sestikvalt uz je co se presnosti tyce na dnesni urovni...
a hlavně taky nejsíš i proto, že ty sám máš taky jen pětikvalt, co ?! Převodovka je koukám tak trochu tvoje prokletí >😁
Nemel tady zas nesmysly. Bavíme se o kulise řazení jak tam padají rychlosti a jak se s tím řadí. Máš pravdu 5 kvalt mám, ale buď by to mělo mít delší kvalty nebo 6 kvalt. Tohle mi zas až tak nevyhovuje, ale s tím se holt musím smířit. Kupříkladu O3 1,6 TDI má taky jen 5 kvaltovou převodovku ale mnohem líp poskládanou, takže tam ta 6 vůbec nechybí.
ne, bavíme se o tom, cos napsal původně v 10.38, z čehož opět čiší nějaký osobní mindráček
no ty seš přeci kus vypatlanýho dementa. Přečti si to znova celý to vlákno než tu začneš napadat. Jedinej z mindrákem seš tu jak tak pozoruju ty. Jen takovýhle psychicky narušený jedinci mají potřebu se zoufalým úsměvem na tváři někoho bezdůvodně napadat a snažit se ho naštvat.
Misanick napsal, že pětikvalt je tragédie zatímco 6 kvalt řadí super. Načež jsem já v 10😁8 napsal svůj dotaz, který se ti nevím proč nezdá. A dostalo se mi naprosto logické odpovědi od Odana, že zatímco 5 kvalt řadí jak když mícháš bramboračku a je problém trefit správný kvalt, tak 6 kvalt má řadicí kulisu mnohem líp udělanou a řazení je přesnější. Fakt nechápu, čím jsem si zasloužil tvůj slaboduchý zájem o můj naprosto normální dotaz. Takže sklapni a dej mi svátek. Když budeš mít nějakou konstruktivní myšlenku tak ji napiš jinak si tiše seď se svým mindrákem a neobtěžuj okolí 😉
Misanick napsal, že pětikvalt je tragédie zatímco 6 kvalt řadí super. Načež jsem já v 10😁8 napsal svůj dotaz, který se ti nevím proč nezdá. A dostalo se mi naprosto logické odpovědi od Odana, že zatímco 5 kvalt řadí jak když mícháš bramboračku a je problém trefit správný kvalt, tak 6 kvalt má řadicí kulisu mnohem líp udělanou a řazení je přesnější. Fakt nechápu, čím jsem si zasloužil tvůj slaboduchý zájem o můj naprosto normální dotaz. Takže sklapni a dej mi svátek. Když budeš mít nějakou konstruktivní myšlenku tak ji napiš jinak si tiše seď se svým mindrákem a neobtěžuj okolí 😉
ale copak, nervy na pochodu ? Ty mě nazveš "vypatlaným ***m" a máš ještě tu drzost mluvit o nějakým psychickým narušení ? A neschovávej se za to, co kdo jinej napsal. Já mluvím jenom a výhradně o tom co jsi napsal ty. A ty tři krátký věty jsou naprosto srozumitelný. Nepotřebuju k tomu žádný další souvislosti či jinotaje. A kašli na to, nemám zájem se tady zase babrat v něčem, co za to vůbec nestojí. Když ti člověk šlápne na kuří oko, skáčeš, jak píchlej 8-s
To máš tak, když se bavím s tupcem, tak mám chvíli trpělivost, ale ne bezmeznou. A kdyby ti nedělalo dětskou radost se v něčem babrat a vylejvat si mindráky na ostatních tak si mi vůbec neodepsal na příspěvek, kterej ani nebyl určenej tobě. Navíc stylem jakým si na mě reagoval a to dokonce 2x za sebou. Ale vlastně mi to vůbec nevadí aspoň se člověk taky dozví co za exoty má příštup k internetu >😁 Tak si zase vyhlídni někoho jinýho na kom si budeš vylejvat svoje psychický problémy. Nejsem sobec tak ať taky oblažíš svými komentáři někoho dalšího kdo z tebe bude mít srandu.
vidím, jak ti to nevadí. Dokonce ti to nevadí tak, že už po několikátý používáš nadávky. To se hned pozná vyrovnaná osobnost.
Ale ved ma pravdu, si vypatlany dement, ked tvoj vstup do ich diskusie je iba snaha ho urazit.
Ides si mastit svoje chore ego, lebo ryccardo si nevsimol temu vlakna a namiesto kulisy napisal nazor na dlzku prevodov?
Ides si mastit svoje chore ego, lebo ryccardo si nevsimol temu vlakna a namiesto kulisy napisal nazor na dlzku prevodov?
Nadávat ti nemusel, ale nevim, proč by mělo mít souvislost s hodnoceným autem to, že on má ve své jedničkové oktávce pětikvalt? Myslím si, že zakomplexovaní jedinci, kteží chválí jen a jen tu svojí značku ( především koncernisti, nebo mazdisti) jsou někde jinde. A kupříkladu ty radši ani recenzi nemáš, tak proč se taky nepodělíš....?
Pětikvalt může u některých motorů stačit, záleží, jak je převodovka zpřevodována... to, že má nepřesné dráhy, je věc výrobku a né podstaty pětikvaltu
Pětikvalt může u některých motorů stačit, záleží, jak je převodovka zpřevodována... to, že má nepřesné dráhy, je věc výrobku a né podstaty pětikvaltu
ono to má nějakou souvislost s jiný diskuze v nedávný minulosti, ale nechci to dál ventilovat. Tady Makovník, kterýho jsem před časem nazval Makovec, aniž bych to nějak zle myslel, se taky hned pomstychtivě zapojil. Ale mám se k vůli tomu s někým dál dohadovat ? :-! A samozřejmě, že ten 5 ti kvalt stačit může, jen technika je prostě dneska trochu dál. Kámoš má např. starou Corvetu a ta má kvalty tři. Asi Amíci tehdy usoudili, že je to dost.
Oktávka/Golf má taky 5tikvalty a to třeba na dost prodávaném 1.6Tdi... je to opravdu o motoru. Nebo ti přijde lepší řikat kámošum v hospodě.. heč mam o kvalt víc i když by tam byl k ničemu ? nehledě na to, že stará a levnější převodovka funguje spolehlivě a plně dostačuje? >😁
Do vašich sporů nevidím, reaguji na to, co se odehrálo v této diskuzi, víc se k tomu taky už nemám ptořebu vyjadřovat 😄
Do vašich sporů nevidím, reaguji na to, co se odehrálo v této diskuzi, víc se k tomu taky už nemám ptořebu vyjadřovat 😄
To je přesně ta tvoje psychická porucha o které píšu. Jsi asi ušláplý ubožáček a tak máš potřebu alespoň urážet a snažit se nasírat ostatní. Pak se divíš, že ti nadávám. Kdybych tě měl po ruce tak ti dokonce jednu prásknu. Ne z nenávisti, ale čistě z léčebných důvodů, aby se ti v tom prejtu co máš v hlavě rozsvítilo a přestal ses takhle chovat. Co zasíváš to pak sklízíš tak se nediv. >😁
Ale klidně to můžeš ventilovat. Mě to nevadí. Prostě si nedokázal pochopit, že někdo má v autě radši manuální převodovku než automat. A začal ses mi posmívat, že na automat nemám. Nezlob se na mě, ale to psychicky vyrovnaný jedinec nemá potřebu dělat.
nevím proč bych se ti měl vysmívat. To jsou jen tvoje mylný dedukce. Dokonce tě ani neurážím a nenadávám ti, což ty naopak děláš stále. Použil jsem jedno jediný slovo, který se dá označit za kontraverzní a dodatečně se za něj omlouvám. Pořád mluvíš o nějaký psychický nevyrovnanosti, ale ty emoce s tebou cvičí, až hanba. Na to ať si každý čtenář udělá názor sám.
Aha to jsou jen moje mylný dedukce, tak to si ty svoje příspěvky na mě znova přečti a představ si že bych ti je psal třeba já. Jak by si na ně chtěl reagovat? To je jasný provokování. Tak si tu teď laskavě nehraj na chudáka, že ti z naprosto nepochopitelnýho důvodu nadávám. Navíc sem ti nadal jen do vypatlanejch dementů. To si z toho vyváznul ještě dobře. Navíc se ke mě přidal i Makovník čili zřejmě tyhle svoje excesy nezkoušíš jen na mě.Jestli se mnou míníš zase někdy začít diskutovat tímhle tónem tak tě pošlu opět z fleku do pí.i nemám s tím vůbec problém. Když se se mnou budeš bavit normálně nadávat ti samozřejmě nebudu. Tak si vyber.
Asi jsi měl nějaký špatný kus, současný Peugeotí šestikvalt je skvělá převodovka.
Tak a teď mi někdo vysvětlete, jak se na dasauto.cz udělují hvězdičky. Máme tady 308, tedy hatchback nižší střední, kterej dostal 4 hvězdičky. A hned vedle máme designovou hrůzu (můj názor) sestavenou ze zbytků v továrně, okleštěnou kde se dá, a ta dostala 4 a půl... Stejná třída, hatchback....
Mě to teda hlava nebere... Ale čemu se tady divím...
A k 308: Auto designově podařený, čistý, osobně si myslím, že se Peugeot mohl trošku víc "unést"... A možná jsem ze starý školy, ale interier mi nesedí... Asi to chce opravdu vyzkoušet naživo.
Mě to teda hlava nebere... Ale čemu se tady divím...
A k 308: Auto designově podařený, čistý, osobně si myslím, že se Peugeot mohl trošku víc "unést"... A možná jsem ze starý školy, ale interier mi nesedí... Asi to chce opravdu vyzkoušet naživo.
ide o domaci produkt.... cize automaticky + jedna hviezda k dobru aspon tak mi to vychadza pri kazdom teste ked si vsimnes, niekde dokonca aj 2 hviezdy k dobru... ako v tomto pripade ktory spominas
A teď si představ, že třeba několik Mercedesů dostalo hvězdy jen tři. Skandální, co? >😁
Na vše je nutné koukat v rámci třídy, zařazení, typu, reálné (ne papírové) konkurence...
Na vše je nutné koukat v rámci třídy, zařazení, typu, reálné (ne papírové) konkurence...
Aha, možná sis nevšiml, že Rapid a 308 jsou oba nižší střední. Proto jsem to i zdůraznil...
Hele, Jossalito, než na něco reaguješ, zkus se zamyslet... Možná pak zjistíš, že jsem nepsal nic o jiných třídách. No nic, tradičně všeznalej, a tradičně mimo...
Hele, Jossalito, než na něco reaguješ, zkus se zamyslet... Možná pak zjistíš, že jsem nepsal nic o jiných třídách. No nic, tradičně všeznalej, a tradičně mimo...
Já jen, že Rapida zde za konkurenci Golfu či třístaosmy může považovat jen někdo ducha mdlého.
Vidím, že pro tebe je striktní dělení do několika nesmyslných tříd něco tak dogmatického, že nejsi schopen reálně usoudit, zdali ten či onen model je, či není konkurentem.
Poradím ti, zkus se podivat třeba směrem k P301. :-!
Vidím, že pro tebe je striktní dělení do několika nesmyslných tříd něco tak dogmatického, že nejsi schopen reálně usoudit, zdali ten či onen model je, či není konkurentem.
Poradím ti, zkus se podivat třeba směrem k P301. :-!
Takze Micka je podle tebe ducha mdleho - tady s tebou souhlasim.
Hele, jelito, fakt meleš kraviny. Tady máš citaci z testu Rapida: "Novinka se může směle měřit s kompaktními hatchbacky konkurenčních značek včetně Volkswagenu Golf, korunovaného lídra segmentu." Takže buď jsou zdejší rekaktoři ducha mdlého, a ty jsi jedinej krutoborec a světaznalec, nebo jsi fak pablb... Vyber si.
Mimochodem, konkurentem k 301 není spaceback (jehož test jsem zmínil), ale liftback...
Mimochodem, konkurentem k 301 není spaceback (jehož test jsem zmínil), ale liftback...
Budu se opakovat.
Ano, je. Jeho články stojí za pendrek. :-!
Ano, je. Jeho články stojí za pendrek. :-!
OK, tak ještě jedna věc. Můžeš mi napsat konkurenta Rapidu Spaceback třeba od Renaultu??? Nebo samotný VW? Nějak mi přijde, že dle tebe vlastně Rapid SB moc konkurentů nemá...
Já opravdu nemůžu za to, že každá automobilka nevyrábí přesného konkurenta toho či onoho modelu. Opět zde tlačíš nějaké dogma, že něco být musí...
Aha, takže vlastně každý auto je bezkonkurenční, a srovnávat ho s jiným je naprostá blbost. Tak díky... Už se těším, až zas někdy TY přirovnáš svůj oblíbený koncern k jinýmu autu... Nezapomeň, že to přeci nejde...
To co tady tvrdíš ty, jsem nikde neřekl a ani nenapsal.
Znovu ti opakuji, že jestli nevidíš rozdíl mezi Rapidem a Golfem, tak o autech víš leda prd.
Znovu ti opakuji, že jestli nevidíš rozdíl mezi Rapidem a Golfem, tak o autech víš leda prd.
Dneska ti to obzvlast nejde. My se tady pozastavujeme nad hodnocenim dvou vozu, ktere stejny autor radi do stejne tridy a ptame se, naprosto legitimne, jestli je tedy podle autora Rapid lepsim vozem nez 308. To, ze ve skutecnosti Rapid konkurentem pro tradicni kompakty neni, je vec druha a v tomto pripade nepodstatna.
Capiche?
Capiche?
A ptal si se toho, kdo to tady veřejně tvrdil?
Nebo tady jen hulákáš v diskuzích?
Mne to nezajímá, já na to názor mám a několikrát jsem ho zde dnes napsal.
Nebo tady jen hulákáš v diskuzích?
Mne to nezajímá, já na to názor mám a několikrát jsem ho zde dnes napsal.
Sve blaboly tady "hulakas" jenom a pouze ty, jelito. Napsalo ti to tady jiz nekolik lidi a pribivaji dalsi. Jsi opravdu tak natvrdly, ze ti to jeste nedocvaklo?
Až mi to napíše někdo, kdo ví a zná, pak to vezmu v potaz.
Katalogový honiči jsou mi u zadku. :-! :yes:
Katalogový honiči jsou mi u zadku. :-! :yes:
Ty nám tady chceš vážně tvrdit, že pokud mám v kapse něco přes 350 a chci HB nižší středni (a mám např. rád německou školu), že si nesrovnám Golfa, Rapida, Astru, Focuse a pro zajímavost i OIII? Vážně? A teď tu o Sněhurce...
Tobě dnes už podruhé. Kde jsem to tvrdil? Klidně mne cituj. :-!
Bytostně nesnáším, když mi někdo něco lživého podsouvá.
Bytostně nesnáším, když mi někdo něco lživého podsouvá.
Znovu, podrobně, jsem si přečetl celé vlákno - shrnuto - Rapid je pro tebe konkurencí P301, ceny neřešíš. Mám pravdu, nebo jsem tě opět, já hlupák, nepochopil? A ano, v rámci těchto kritérií vychází Rapid skvěle, všechna čest. Až na onen drobný detail že v reálném světě, tzn. když vybírám auto, je vše trochu jinak - toto, nic více a nic méně, se ti já a několik dalších diskutérů snažíme, zjevně neúspěšně, sdělit. Tohle tvé překrucování reality, slovíčkaření a řešení marginálních detailů v rámci příspěvků tvých názorových oponentů uż mě, nikoli poprvé, přestává bavit. Přeji pěkný den. A užij si své "poslední slovo", neb to ty máš vždy.
Jak to chodí v reálném světě, ukazují prodejní statistiky.
Ne to, co tady kdo napíše do diskuze. :-!
Ne to, co tady kdo napíše do diskuze. :-!
tak abys neměl to poslední slovo >😁 >😁 >😁
Je dětinské, napsat kravinu do diskuze a pak ještě dodat, nechávám ti jako to poslední slovo, protože ho jakože mít musíš.
Je dětinské být poslední vždy a v každém vláknu. Což ty zcela prokazatelně jsi :-!
Jó a statistiky - tenhle argument tu fakt chyběl. Nezklamal jsi.
Jó a statistiky - tenhle argument tu fakt chyběl. Nezklamal jsi.
Tak si to spočítej, než zase napíšeš blbost. 😉
Dávám ti poslední šanci dokázat, že se mýlím 😉
Nesouhlasím, Rapida, Golfa a 308 může za alternativy považovat hodně lidí, tím spíš, že Rapid ve srovnatelných motorizacích a výbavách není nijak výrazně levnější.
Viz níže.
No popravdě, pokud si dám ty 2 diskutované testy k sobě, tak mi z nich prostě vychází, že Rapid je o něco lepší auto než 308. A v těch testech není žádná indicie, která by ty 4,5 hvězdy u Rapida dávala do nějakých jiných souvislostí než ty 4 hvězdy u 308.
Jestli věříš všemu, co se napíše, tak... tak snad vůbec nic... :-!
Ty jsi vazne jelito! Jelitaku, tento autor srovnaval v tom testu Rapida s vozy nizsi stredni, konkretne treba s Golfem a nejenom s nim. Tak o jakych tridach tady tocis? Futuristova poznamka je naprosto legitimni, chystal jsem se sem napsat neco podobneho, ale byl rychlejsi.
Znamena to tedy, ze je podle autora 308 horsim vozem nez Rapid. Neupadl autor na hlavu?
Znamena to tedy, ze je podle autora 308 horsim vozem nez Rapid. Neupadl autor na hlavu?
Já jsem si NIKDE redaktora ani jeho testu nezastával. Což ti opět nečekaně uniklo. :-!
Ja nekde neco takoveho tvrdim??? Koukam, ze Micka neni jediny, kdo upad. Reagoval jsem na ten tvuj blabol o trihvezdickovych Mercedesech a rozdilnych tridach, mimoni!
A vidím, že jsi nepochopil gró mého příspěvku. Umět číst, neznamená, schopnost pochopit, co je textem sděleno. :-!
Problem, je, ze tve prispevky chape jenom jediny clovek na svete - jelito. >😒]
Textem bylo sdeleno, ze hodnoceni neni srovnatelne napric tridami, coz neni tento pripad, protoze sam autor radi oba vozy do stejne tridy.
Textem bylo sdeleno, ze hodnoceni neni srovnatelne napric tridami, coz neni tento pripad, protoze sam autor radi oba vozy do stejne tridy.
Já se autora NIKDE nezastával, NIKDE jsem to nekomentoval a sám zde znovu říkám, že Rapid opravdu není ekvivalentem Golfu.
Co si autor napsal ve svém článku, je jeho ostuda, jemu napiš a po něm chtěj vysvětlení.
Co si autor napsal ve svém článku, je jeho ostuda, jemu napiš a po něm chtěj vysvětlení.
Jeste jednou - ja nikde nic takoveho netvrdim, jelito!
A dotaz na autora jsem vznesl jiz vyse.
A dotaz na autora jsem vznesl jiz vyse.
Psal jsi konktrétně jemu? Na to jsem se ptal.
Umis cist?
Takže opět to skončilo u tvého tradičního hulákání v diskuzích. Děkuji. :-!
Ano, na to uz jsme si v tvem pripade zvykli. Prekvapit bys mohl snad jen kdybys konecne napsal neco smysluplneho. Ale neztracim nadeji, jednou se ti to snad povede. 😉
"Ano, na to uz jsme si v tvem pripade zvykli. Prekvapit bys mohl snad jen kdybys konecne"... přestal anonymně hulákat v diskuzi a napsal mail, nebo zatelefonoval přímo do redakce...
Ale proč, že?
Lepší je přece ramenatě hulákat v diskuzi a vypisovat, jak je všechno blbě... Aspoň je ti po tom dobře... :-!
Ale proč, že?
Lepší je přece ramenatě hulákat v diskuzi a vypisovat, jak je všechno blbě... Aspoň je ti po tom dobře... :-!
hele to mě fakt baví. Kouknu na news, vidím Francouze a mraky příspěvků v diskuzi. Si říkám, počtu si fundovaný názory a zkušenosti kolegů (komu třeba upadlo u P. za jízdy kolo apod..) a místo toho se prokousávám ***ma, jestli je nebo není jossalíto takový jelíto. No to je mi fakt líto ! (ne jeho, ale že to musím číst, abych se snad někde na konci k něčemu podstatnýmu dostal) 8-s
To vis, jelito proti vsem, aneb vsichni jsou blazni, jenom on je letadlo, resp. jelito... >😁
Hele kámo..dost to přeháníš! :-!
Každý zde má právo napsat svůj názor.
Pokud ho zrovna nesdílíš..slušně ho napiš.
To napadání mi nepřijde vhodné.
Tedy pokud se nejedná o adolescentní jedince.. :-!
Pubertální diskuze bych směřoval na facebook.
Každý zde má právo napsat svůj názor.
Pokud ho zrovna nesdílíš..slušně ho napiš.
To napadání mi nepřijde vhodné.
Tedy pokud se nejedná o adolescentní jedince.. :-!
Pubertální diskuze bych směřoval na facebook.
Ty děláš pro bleskauto.cz Že tomu tak dobře rozumíš ..... Jinak, opravdu zvláštní logika. Někomu přitáhneme šrouby, někomu povolíme.....
Neměl být náhodou hvězdičkový systém jakýmsi univerzálním měřítkem, což se neděje. Ale třeba se pletu a hvězdičky se udělují jak se zrovna kdo vyspal nebo jak zrovna někdo dostal příkaz protože některé značky platí extras a některé ne.
Neměl být náhodou hvězdičkový systém jakýmsi univerzálním měřítkem, což se neděje. Ale třeba se pletu a hvězdičky se udělují jak se zrovna kdo vyspal nebo jak zrovna někdo dostal příkaz protože některé značky platí extras a některé ne.
Hm, no jo, ale... určitě není 308 reálný konkurent Rapidu na českém trhu? Pokud vezmeš třeba Ambition Fresh v naftě, dostaneš se na podobnou cenu jako u Peugeotu...
A zase ty ceny a zase výbavy a zase slevy.
Tohle je něco, co tu nemám rád. Jistě, že si můžeš poskládat/koupit, a teď to schválně a zcela úmyslně přeženu, malýho střepa za cenu vybavené nižší střední. Ale o tom to není a nebylo.
Tohle je prostě specifikum trhu a jeho nabídky, že jsou tu k mání drahé auta, levné auta, malé drahé, levné velké a fialové a červené...
Řešení těchto ptákovin dokolečka dokola, je z mého pohledu zbytečné. Tady nikomu nemůžeš nadiktovat, co a za kolik má prodávat či nakupovat.
Tohle je něco, co tu nemám rád. Jistě, že si můžeš poskládat/koupit, a teď to schválně a zcela úmyslně přeženu, malýho střepa za cenu vybavené nižší střední. Ale o tom to není a nebylo.
Tohle je prostě specifikum trhu a jeho nabídky, že jsou tu k mání drahé auta, levné auta, malé drahé, levné velké a fialové a červené...
Řešení těchto ptákovin dokolečka dokola, je z mého pohledu zbytečné. Tady nikomu nemůžeš nadiktovat, co a za kolik má prodávat či nakupovat.
No ale jak si ty hvězdy interpretuješ? Jsou srovnatelné hvězdy u Rapida s hvězdama u 308? Nebo Rapid vs. Megane? Megane vs. Fluence?
Pokud ty auta znáš osobně, tak ty hvězdy, řekněme z 85% nemáš nijakou velkou potřebu komentovat, protože sedí. Jen je nutno vědět, co jaké auto nabízí, na koho míří a jak a pro koho je řešeno.
Rapid, je horším vozem než 308, opravdu to nejsou konkurenti. Zde vezmu hvězdy Golfu a srovnám je s třistaosmou. Stejně tak nebudu srovnávat hvězdy u BMW 1 a této třistaosmy. Ty auta jsou opět jinde.
Ani Rapid vs Megane není relevantní srovnání. A naposled ani Fluence není sedanem Meganu, ale lowcostovou variantou, jež nesnese srovnání s Meganem, protože je komplexně horším vozem.
Tady dnes a denně narážím na to, že hodnocení hvězdama je pro mnohé papírové honiče něčím naprosto neuchopitelným. Ale kdyby se tu měly posuzovat auta do hloubky, tak by se v tom hodnocení ztratila většina čtenářů. Vůbec by nevěděli. Protože to jsou prostí konzumenti a neodborníci. Tady prostě mnoho lidí nechápe, že tento server nepíše jen pro ně, ale i pro obyčejné lidi.
Rapid, je horším vozem než 308, opravdu to nejsou konkurenti. Zde vezmu hvězdy Golfu a srovnám je s třistaosmou. Stejně tak nebudu srovnávat hvězdy u BMW 1 a této třistaosmy. Ty auta jsou opět jinde.
Ani Rapid vs Megane není relevantní srovnání. A naposled ani Fluence není sedanem Meganu, ale lowcostovou variantou, jež nesnese srovnání s Meganem, protože je komplexně horším vozem.
Tady dnes a denně narážím na to, že hodnocení hvězdama je pro mnohé papírové honiče něčím naprosto neuchopitelným. Ale kdyby se tu měly posuzovat auta do hloubky, tak by se v tom hodnocení ztratila většina čtenářů. Vůbec by nevěděli. Protože to jsou prostí konzumenti a neodborníci. Tady prostě mnoho lidí nechápe, že tento server nepíše jen pro ně, ale i pro obyčejné lidi.
No dobře, ale z těch 2 testů prostě nijak nevyplývá, že ty 4,5 hvězdy u Rapida jsou uděleny na základě jiných kritérií, než ty 4 hvězdy u 308.
Naopak, pokud bych o těch 2 autech nic nevěděl, tak bych prostě z těch testů musel dojít k závěru, že Rapid je o něco lepší auto, než 308.
Naopak, pokud bych o těch 2 autech nic nevěděl, tak bych prostě z těch testů musel dojít k závěru, že Rapid je o něco lepší auto, než 308.
Vezměme tedy například Rapid Spaceback vs. Megane 5d. To, že Rapid vnímáme jako lowend a Renault dejme tomu jako mainstream je jediný důvod k tomu říct, že ta auta nejsou srovnatelná. Cílová skupina je ale podle mě stejná... naopak Octavia míří o kousek výš a s Meganem se co do cílové skupiny tolik neprotíná.
Megane 1.2TCe Life stojí 299.900 (a ve výbavě nechybí mlhovky nebo tempomat)...
Megane 1.2TCe Life stojí 299.900 (a ve výbavě nechybí mlhovky nebo tempomat)...
Pokoušet se hodnotit cílové skupiny toho či onoho vozu je pouštěním se na velmi tenký led.
Hraje tam roli tolik drobných faktorů, že jim zde mnozí nebudou schopni vůbec přisoudit, byť jen sebemenší váhu. A přesto zrovna ty faktory rozhodnout pro koupi toho či onoho vozu.
Tady máme zářný příklad toho, jak si každý myslí, že cena je tím naprsto nejdůležitějším faktorem při vyběru vozu. A já zde již několik let tvrdím, že tomu tak není a většinou ani zdaleka.
Hraje tam roli tolik drobných faktorů, že jim zde mnozí nebudou schopni vůbec přisoudit, byť jen sebemenší váhu. A přesto zrovna ty faktory rozhodnout pro koupi toho či onoho vozu.
Tady máme zářný příklad toho, jak si každý myslí, že cena je tím naprsto nejdůležitějším faktorem při vyběru vozu. A já zde již několik let tvrdím, že tomu tak není a většinou ani zdaleka.
Ale cílovka by i mohla bejt podobná. Rapid bude mít náskok u fleetu a aktivnějších lidí, co se nestydí jednat při výběru. U pasivních katalogových hledačů jednoznačně pohoří. Tam nemá co nabídnout.
Podle mě je to cena + nároky. Takhle to momentálně řeším já... rodinné auto za 500-600 je zadání a může do toho spadnout kde co - Mondeo, Mazda 6, Octavia RS, Golf Variant jsou intuitivní volby... ale při velmi dobré nabídce by to mohla klidně být třeba Insignia, 508 nebo Accord.
Samozřejmě, běžný konzument přijde do salonu své oblíbené značky a odchází s podepsanou smlouvou na auto, kterého se dealer zrovna potřeboval zbavit 😉 .
Samozřejmě, běžný konzument přijde do salonu své oblíbené značky a odchází s podepsanou smlouvou na auto, kterého se dealer zrovna potřeboval zbavit 😉 .
Já už mnohdy zažil to, že dotyčný šel konkrétně pro tamto auto a přivezl něco naprosto jiného.
Vzorec chování nakupujících lidí není nikde přesně definován. A každej obchodník by ho chtěl znát.
Kdyby ho výrobce znal, mohl by se plácat po zádech. Takhle jen může tušit, jestli se trefí do vkusu, asi co možná největší možné teoretické cílové skupiny.
Vzorec chování nakupujících lidí není nikde přesně definován. A každej obchodník by ho chtěl znát.
Kdyby ho výrobce znal, mohl by se plácat po zádech. Takhle jen může tušit, jestli se trefí do vkusu, asi co možná největší možné teoretické cílové skupiny.
Typicky ale proto, že 1) se to vešlo do jeho budgetu a 2) uspokojilo to jeho potřeby. To se nijak nevymyká tomu co píšu. Pokud by mi například u VW nabídli Passat Variant s požadovanou výbavou za cenu Golfu, můžu to vzít v úvahu.
Kdo se na trhu orientuje méně, ten pak může být u prodejce více překvapen. Já si troufám tvrdit, že mám alespoň hrubou představu toho, co mi která značka může nabídnout... i když samozřejmě... v jakých řádech je možné dostat slevu na Accorda momentálně nevím.
Teoreticky si umím představit i to, že tatík odejde pro Golfa v kombíku a vrátí se se Sciroccem, ale u racionálně uvažujícího kupujícího to nepovažuju za pravděpodobné.
Kdo se na trhu orientuje méně, ten pak může být u prodejce více překvapen. Já si troufám tvrdit, že mám alespoň hrubou představu toho, co mi která značka může nabídnout... i když samozřejmě... v jakých řádech je možné dostat slevu na Accorda momentálně nevím.
Teoreticky si umím představit i to, že tatík odejde pro Golfa v kombíku a vrátí se se Sciroccem, ale u racionálně uvažujícího kupujícího to nepovažuju za pravděpodobné.
Já nemám problém s tvým příspěvkem výše, ani s tímto.
Ale říkám, že auta nekupují jen odborníci.
Ba právě naopak, v drtivé většině to jsou lidé, kteří mají tunelové vidění, které se týká buď značky, paliva, karoserie, ceny, barvy, atd. atd. atd...
Ale říkám, že auta nekupují jen odborníci.
Ba právě naopak, v drtivé většině to jsou lidé, kteří mají tunelové vidění, které se týká buď značky, paliva, karoserie, ceny, barvy, atd. atd. atd...
To taky vysvětluje prodeje Škodovky 😄
souhlas.
Ale nejde jen o výrobce. Podle mě je podstatný i prodejce. Když tě dokáže přesvědčit, že chceš vůz, který vlastně nechceš a ty jako zákazník ještě odcházíš spokojený... 😉 Není to jen o automobilu jako takovém, byť přirozeně nějaký racionální základ tam být musí. Asi málokdo hodí úvěr na několik let kvůli škatuli, které je mimo jeho chápání.
Ale nejde jen o výrobce. Podle mě je podstatný i prodejce. Když tě dokáže přesvědčit, že chceš vůz, který vlastně nechceš a ty jako zákazník ještě odcházíš spokojený... 😉 Není to jen o automobilu jako takovém, byť přirozeně nějaký racionální základ tam být musí. Asi málokdo hodí úvěr na několik let kvůli škatuli, které je mimo jeho chápání.
To jistě. Ale můžeš, v jak v rámci diskuzí tak v rámci reálné koupě, tyto nabídky porovnávat a vybírat. I já jsem, díky diskuzím zde na ACZ, šel pro své auto předem informovaný, jakou slevu a výbavu navíc mohu +/- požadovat. A o tom by zdejší diskuze měli být, no ne? Takže z mého pohledu žádné ptákoviny, naopak.
Ps.: To, že ceny této novinky vpodstatě odpovídají cenám lowendového Rapidu a to že se ti to nemusí líbit je věc jiná. Podotýkám, že u Peugeotu lze také domluvit zajímavá sleva a ne że ne - a to je to co zase štve mě - argumentace že ceníkové ceny Škodovky nelze brát v úvahu, bo automaticky dostaneš slevu - ano, ale u konkurence též, jen jde o to jak vysokou v poměru k ceně ceníkové. A ne co udělal autor v testu Rapidu - uvést jaho akční cenu (v rámci financování pomocí úvěru, probůh) a tvářit se že konkurence nic takového nezná. To byla novinářská, při vší úctě, prasárna.
Ps.: To, že ceny této novinky vpodstatě odpovídají cenám lowendového Rapidu a to že se ti to nemusí líbit je věc jiná. Podotýkám, že u Peugeotu lze také domluvit zajímavá sleva a ne że ne - a to je to co zase štve mě - argumentace že ceníkové ceny Škodovky nelze brát v úvahu, bo automaticky dostaneš slevu - ano, ale u konkurence též, jen jde o to jak vysokou v poměru k ceně ceníkové. A ne co udělal autor v testu Rapidu - uvést jaho akční cenu (v rámci financování pomocí úvěru, probůh) a tvářit se že konkurence nic takového nezná. To byla novinářská, při vší úctě, prasárna.
Znovu ti opakuji, a tobě ve velmi krátkém časovém horizontu, že já tu nad cenama Rapidu neskuhrám. Já tu neskuhrám nad žádnýma cenama.
Takže tvé sdělení, že "To, že ceny této novinky vpodstatě odpovídají cenám lowendového Rapidu a to že se ti to nemusí líbit je věc jiná." beru tak, že opět ignoruješ to, co zde již poněkolikáté píšu. Proč???
Takže tvé sdělení, že "To, že ceny této novinky vpodstatě odpovídají cenám lowendového Rapidu a to že se ti to nemusí líbit je věc jiná." beru tak, že opět ignoruješ to, co zde již poněkolikáté píšu. Proč???
Počkej, počkej - když napíši že "to že se ti to nemusí líbit je věc jiná" přeci neznanamená že apriori sděluji že tomu tak je. Čeština, gramatika, cca. 7. stupeň ZŠ.
Podsouváš mi něco, co není pravda.
Znovu a naposled - rozumíš psanému textu, či nikoli?
Velmi dobře. Nikde jsem neprojevil zálibu či nelibost nad cenami Rapidu. (a nejen jeho) Chápeš?
Já to chápu. Problém je že ty nechápeš mě (a několik dalších).
Tohle už je jak "u blbejch", takže naposled (a zapomeňme na tu mojí větu, jděme k meritu věci) - naprosto nesouhlasím s tím, že ceny (reálné, po slevě apod., ať mě zase nechytáš na drobnostech) pro tebe nejsou součástí posuzování auta jako celku.
Je Rapid lepší než P301? Za sebe říkám - ano
Je Rapid o tolik lepší, aby to ospravednilo jeho cenu na našem trhu? Za sebe říkám - absolutně ne
Je Rapid natolik dobrý aby stál +/- tolik co Golf či jiný mainstream C segmentu? Za sebe říkám - absolutně ne.
Jo a kdyby Rapid stál ve slušné výbavě cca 250, tzn. podobně jako P301, budu tvrdit že za tu cenu bych vybral - tramtadá - C4.
Takže - shrňme to, snad už jsi to na tomto příkladě pochopil. Já (a zjevně několik ostatních) naprosto nesouhlasíme s tvou premisou vytrhávání daného modelu z kontextu českého trhu. Toť vše.
A neplakej (viz. níže tvá reakce na mariachiho). Jediný, opakuji, jediný kdo zde všem ostatním podsouvá to, jak je ti coby fanouškovi koncernu ubližováno, jsi ty sám. Mě osobně by nikdy ani nenapadlo takto uvažovat, škatulkovat lidi podle toho komu "fandí" a velmi důrazně si vyprošuji, abys mi něco takového podsouval. Tady už jsi zatraceně za hranou.
Beru tě jako diskuzního oponenta s nímž velmi často hodně nesouhlasím a jehož způsob vedení diskuze se mi nelíbí a považuji ho za velmi, velmi tendenční. Nicméně tě beru jako diskutéra inteligentního a slušného, s nímž občas stojí za to se "chytit". To, jestli jsi nebo nejsi Škodovkář je mi úplně, úplně ukradené. Stejně jako u všech ostatních diskutérů. (PS.: Hlavně mi nepiš, že o mě jsi v tom příspěvku nepsal, že je to o těch "jiných". Přeci jen už se nějaký ten pátek diskuzně známe 😉 )
Tohle už je jak "u blbejch", takže naposled (a zapomeňme na tu mojí větu, jděme k meritu věci) - naprosto nesouhlasím s tím, že ceny (reálné, po slevě apod., ať mě zase nechytáš na drobnostech) pro tebe nejsou součástí posuzování auta jako celku.
Je Rapid lepší než P301? Za sebe říkám - ano
Je Rapid o tolik lepší, aby to ospravednilo jeho cenu na našem trhu? Za sebe říkám - absolutně ne
Je Rapid natolik dobrý aby stál +/- tolik co Golf či jiný mainstream C segmentu? Za sebe říkám - absolutně ne.
Jo a kdyby Rapid stál ve slušné výbavě cca 250, tzn. podobně jako P301, budu tvrdit že za tu cenu bych vybral - tramtadá - C4.
Takže - shrňme to, snad už jsi to na tomto příkladě pochopil. Já (a zjevně několik ostatních) naprosto nesouhlasíme s tvou premisou vytrhávání daného modelu z kontextu českého trhu. Toť vše.
A neplakej (viz. níže tvá reakce na mariachiho). Jediný, opakuji, jediný kdo zde všem ostatním podsouvá to, jak je ti coby fanouškovi koncernu ubližováno, jsi ty sám. Mě osobně by nikdy ani nenapadlo takto uvažovat, škatulkovat lidi podle toho komu "fandí" a velmi důrazně si vyprošuji, abys mi něco takového podsouval. Tady už jsi zatraceně za hranou.
Beru tě jako diskuzního oponenta s nímž velmi často hodně nesouhlasím a jehož způsob vedení diskuze se mi nelíbí a považuji ho za velmi, velmi tendenční. Nicméně tě beru jako diskutéra inteligentního a slušného, s nímž občas stojí za to se "chytit". To, jestli jsi nebo nejsi Škodovkář je mi úplně, úplně ukradené. Stejně jako u všech ostatních diskutérů. (PS.: Hlavně mi nepiš, že o mě jsi v tom příspěvku nepsal, že je to o těch "jiných". Přeci jen už se nějaký ten pátek diskuzně známe 😉 )
Jukni vejš Lukáši...spíš jde o to se tady přehádat, v zásadě máte každej svůj kus pravdy...ale hlavně😒br />
NEŘEŠIL BYCH TU RAPIDA! 😄
NEŘEŠIL BYCH TU RAPIDA! 😄
Za to můžu asi já. 😉 Kdybych věděl, jakou lavinu to spustí... I když mohlo mě to napadnout. Tak pardon hoši. 😒
Nemůžeš 😉
Tvůj příspěvek, který to vše spustil, byl naprosto oprávněný a sám bych něco takového napsal, pokud bys mě nepředběhl. Obecně mě samotného mrzí, že více než o testovaných autech poslední dobou hovoříme o kvalitě testů samotných a objektivitě zdejších testérů. Je to tu poslední dobou fakt smutné. Už jsem několikrát zvažoval (naposledy právě po testu Rapida), že se na ACZ fakt vykašlu, ale na druhou stranu - kde jinde bych se mohl čas od času tak krásně diskuzně "porvat" jako např. dneska s jossalitem 😉
Tvůj příspěvek, který to vše spustil, byl naprosto oprávněný a sám bych něco takového napsal, pokud bys mě nepředběhl. Obecně mě samotného mrzí, že více než o testovaných autech poslední dobou hovoříme o kvalitě testů samotných a objektivitě zdejších testérů. Je to tu poslední dobou fakt smutné. Už jsem několikrát zvažoval (naposledy právě po testu Rapida), že se na ACZ fakt vykašlu, ale na druhou stranu - kde jinde bych se mohl čas od času tak krásně diskuzně "porvat" jako např. dneska s jossalitem 😉
Dneska taháš za kratší konec lana.
Jednou jsi dostal nálepku škoda-fan a tak máš smůlu - ať napíšeš cokoliv, bude to vždy blbě.
Jednou jsi dostal nálepku škoda-fan a tak máš smůlu - ať napíšeš cokoliv, bude to vždy blbě.
No tady to vidím, že je v podstatě úplně jedno co píšu.
Jenže to opět ukazuje jen na to, co jsou místní diskutéři zač. Oni nehodnotí obsah a sdělení příspěku, oni reagují jen na můj nick.
Tahle přízemní nenávist je pro mne naprosto nepochopitelná. Oni se nepotřebují a ani nechtějí bavit o autech, oni mají úplně jiné pohnutky k reakcím. To je zoufalé! 8-s
Jenže to opět ukazuje jen na to, co jsou místní diskutéři zač. Oni nehodnotí obsah a sdělení příspěku, oni reagují jen na můj nick.
Tahle přízemní nenávist je pro mne naprosto nepochopitelná. Oni se nepotřebují a ani nechtějí bavit o autech, oni mají úplně jiné pohnutky k reakcím. To je zoufalé! 8-s
s tym sa netrap.. poznam to 😉
mozem napisat niekedy cokolvek aj tak budem zly a minusko mi da niekto len tak pre nic za nic lebo ma neznasa
ale myslim ze s tym porovnanim nahore si to prepiskol... to si treba priznat ... ide o porovnanie v ramci triedy a fakt nie je dovod rapida hviezdami pchat pred krala triedy 308micku .. bavime sa o porovnani v ramci triedy... vsetko mimo tejto triedy je uz zbytocne porovnavat
mozem napisat niekedy cokolvek aj tak budem zly a minusko mi da niekto len tak pre nic za nic lebo ma neznasa
ale myslim ze s tym porovnanim nahore si to prepiskol... to si treba priznat ... ide o porovnanie v ramci triedy a fakt nie je dovod rapida hviezdami pchat pred krala triedy 308micku .. bavime sa o porovnani v ramci triedy... vsetko mimo tejto triedy je uz zbytocne porovnavat
Já nikde ale netvrdím, že Rapid je lepší než 308. Tvrdím opak.
Rapid klidně vyhvězduju při srovnání s 301. A klidně se pod to podepíšu.
Rapid klidně vyhvězduju při srovnání s 301. A klidně se pod to podepíšu.
Hele, ty jsi jak kolovrátek. Nezastavitelnej. V počátku jsi jako první reagoval ty na mě, když jsem napsal, že by mě zajímalo hodnocení dvou aut, která testoval jeden člověk, a která, dle něj samotného patří do stejné třídy. Proto jsem se pozastavil nad hodnocením. A začal jsi nám podsouvat svoje doměnky a názory.
Mě s tebou stačila debata ohledně klavírního laku, kdy jsi napsal, že v Cliu IV. vypadá strašně a akorát bude ošahanej, kdežto v Golfu VII je krásnej a nevadí ti. To mi stačilo. Tvá světaznalost a "nezaujatost" je tady každému známá.
Takže se vraťme na začátek, kde tys reagoval první. Bez ohledu na tvůj nick, už nereaguj, plácáš akorát svoje kraviny, který vydáváš za dogma. Jsi asi jedinej člověk, kterýho znám, kterej přece nesrovnává žádný auta mezi sebou, protože nemůže za to, že automobilky vyráběj jiný auta, který, dle tebe, může porovnávat jen člověk mdlého ducha...
Mě s tebou stačila debata ohledně klavírního laku, kdy jsi napsal, že v Cliu IV. vypadá strašně a akorát bude ošahanej, kdežto v Golfu VII je krásnej a nevadí ti. To mi stačilo. Tvá světaznalost a "nezaujatost" je tady každému známá.
Takže se vraťme na začátek, kde tys reagoval první. Bez ohledu na tvůj nick, už nereaguj, plácáš akorát svoje kraviny, který vydáváš za dogma. Jsi asi jedinej člověk, kterýho znám, kterej přece nesrovnává žádný auta mezi sebou, protože nemůže za to, že automobilky vyráběj jiný auta, který, dle tebe, může porovnávat jen člověk mdlého ducha...
Velmi dobře si to pamatuji. Ten lak.
Takže znova pro tebe. Clio ho má na těch místech, kterých se neustále dotýkáš, na věnci volantu, na klikách, madlech Je to furt upatlaný. Prostě je, protože to musíš používat.
Golf ten lak má na přístrojovce a pokud nemáš nějakou úchylku, tak na ni nijak zvlášť nesaháš a to neřímám, že na něj nesmíš a nikdy nebudeš sahat.
A to je velký rozdíl, který, koukám, dodneška nechápeš. A pak kdo tu nechápe...
PS: Až budu chtít srovnat auta, srovnám tuto třistaosmu s Golfem. A už jsem to tu několikrát napsal. :-!
Takže znova pro tebe. Clio ho má na těch místech, kterých se neustále dotýkáš, na věnci volantu, na klikách, madlech Je to furt upatlaný. Prostě je, protože to musíš používat.
Golf ten lak má na přístrojovce a pokud nemáš nějakou úchylku, tak na ni nijak zvlášť nesaháš a to neřímám, že na něj nesmíš a nikdy nebudeš sahat.
A to je velký rozdíl, který, koukám, dodneška nechápeš. A pak kdo tu nechápe...
PS: Až budu chtít srovnat auta, srovnám tuto třistaosmu s Golfem. A už jsem to tu několikrát napsal. :-!
Golf to má i na volantu ne? Ne sice místo kůže, ale v místech kde jsou multifunkční ovladače.
Na věnci samozřejmě nemá lakovanej plast co dělat.
Na věnci samozřejmě nemá lakovanej plast co dělat.
Samozrejme ze to ma i na volantu: [odkaz] 😉
Věnci volantu. Když už reguješ na nick, aspoň bys mohl přečíst obsah. Hlavičko. :-!
[odkaz]
[odkaz]
Jelitaku, ja taky nereagoval na tebe, ale na pajovu poznamku o tom, ze Golf to ma snad v mistech ovladacu. Hlavicko! Ty dnes bavis... >😁
Tak se podívej na co reagoval Pája a jaký byl jeho dovětek. Hlavičko. A můžeš se vykrucovat jak chceš. :-!
Ja pajovi jenom potvrdil jeho domneku ("snad"), Hlavicko. Na co reagoval neni podstatne. Co na tom nechapes, proboha? A reagoval jsem na jeho prispevek, takze zase jsi uplne mimo s tim reagovanim na nick.
Péťo, opět jsi dokázal, že se zde chodíš leda dohadovat a okopávat lidem kotníky.
Nějaké auta máš pouze jako zástupný problém. Chyba tebe a tvého charakteru, že to nejsi schopen přiznat. :-!
Nějaké auta máš pouze jako zástupný problém. Chyba tebe a tvého charakteru, že to nejsi schopen přiznat. :-!
Tohle je stary, Peto. Na vecnou domneku, vecny odkaz s obrazkem. Cos tady prezentoval ty?
Milej zlatej, každý normální člověk, který auta jezdí a ví, co je a není dobré, nebude mít žádnej problém s tím, co jsem tu napsal já. A to, že lesklej lakovanej plast na volantový věnec nepatří.
Zatímco katalogový honiči se tu budou plácat po zádech a notovat si, že lakovaný plast na věnci volantu, je super, že je to to samý, jako má golf (kterej ten plast má leda tak na ramenech) a že mi to teda jako fakt nandali.
Z toho jednoduše vyplývá fakt, že ty víš o autech prd, reaguješ na nick, nikoliv na věcné sdělení a potvrzuješ to tím, že lidem, kteří tvrdí to samé jako já, už nejsi schopen vůbec nic napsat.
Zatímco katalogový honiči se tu budou plácat po zádech a notovat si, že lakovaný plast na věnci volantu, je super, že je to to samý, jako má golf (kterej ten plast má leda tak na ramenech) a že mi to teda jako fakt nandali.
Z toho jednoduše vyplývá fakt, že ty víš o autech prd, reaguješ na nick, nikoliv na věcné sdělení a potvrzuješ to tím, že lidem, kteří tvrdí to samé jako já, už nejsi schopen vůbec nic napsat.
Ty koukáš na ty hvězdy, proč? >😁 Pro mě je to faktor úplně mimo...
No pro mě je taky mimo, jen jsem pozvedl obočí, když jsem četl, jak francouzi udělali dobrý auto, který dostalo 4*, a vedle toho je lowendový rapid, tedy stejná třída, test od stejnýho autora, a ten má 4 a půl *. Tak mě to zaujalo... Když si vezmu, že bych to tady neznal, myslel bych si, jak je ten Rapid pokrokovej a suprovej... Jinak mě hvězdy nechávaj chladným stejně jako palcování... Ale testy tady čtu. U některých se pobavím, když vidím ty slinty (Rapid SB), u některých se nestačím divit, a přijde mi, že jsem seděl v jiných autech (Clio RS)...
Osobně vybírám auto podle toho, jak se mi líbí, jak je příjemný na užívání, jak je pohodlný, motor podle toho, co mi stačí (s dětma v autě nezávodím), a hlavně podle toho, co dostanu za předem promyšlenou cenu...
V závěru si vždycky vzpomenu na "korektní vztahy" mezi dasauto.cz a Škodovkou... A s hvězdičkama je jasno. 😄
Osobně vybírám auto podle toho, jak se mi líbí, jak je příjemný na užívání, jak je pohodlný, motor podle toho, co mi stačí (s dětma v autě nezávodím), a hlavně podle toho, co dostanu za předem promyšlenou cenu...
V závěru si vždycky vzpomenu na "korektní vztahy" mezi dasauto.cz a Škodovkou... A s hvězdičkama je jasno. 😄
Jenže sem nechodí jen znalci, ale i spousta neznalců, kteří vidí hvězdičky v hodnocení a budou se řídit podle toho. Nebo podle zcela lživého závěru o nedostatku místa na zadních sedadlech (přitom je ho pro i mírně nadprůměrné Evropany dostatek, těch dvoumetrových je dost málo). Takhle se tlačí domácí značka... Úroveň auto.cz padá rychleji, než teplota k ránu...
...dopřej si to naživo... kákneš si 😉
Moc se mi ten tabletoidní směr ovládání palubních systémů nelíbí, ale co už, doba je taková. Lidé si nechají vsugerovat, že ten zamaštěný a upatlaný displej vlastně potřebují. U Peugeotu mě zajímá rychlost odezvy a celková intuitivnost ovládání nastavení teploty foukaného vzduchu a přepínání stanic rádia. Tedy toho základního, co člověk často používá.
Taky mi přijde jako nesmysl cpát tam i ovládání klimatizace. Navíc mě přijde hrozně úsměvný, že nám zakázali za jízdy držet telefon u ucha, abychom jako řidiči nebyli rozptylovaní, ale vrtat se v dotykovým displeji abych si v autě nařídil klimu to je v pořádku. A že panečku na to se musí člověk soustředit i očima ne jen jedním uchem jako při telefonování, takže řidič silnici před sebou v tu chvíli moc nesleduje. Zlatá manuální klima s 3 manuálníma knoflíkama.
suhlas - velmi trefne napisane to s tym rozptylovanim pozornosti.... uz vidim kolko nehod v buducnosti sposobia kdejake displeje a odputavace pozornosti ktorych je v autach akosi uz privela... uz nebudu telefony najnebezpecnejsie, pravdu mas absolutne suhlasim :yes:
Nejsem fanda dotykových displayů, nebo všeobecně displayů v autě.
Ale mám za to, že schování automatické klimy do infotainmentu ničemu nevadí. Jak často nastavuješ klimu u svého auta ? Na svém Mondeu jsem na ní za 5 let měnil nastavení snad jen 3 krát.
Ale mám za to, že schování automatické klimy do infotainmentu ničemu nevadí. Jak často nastavuješ klimu u svého auta ? Na svém Mondeu jsem na ní za 5 let měnil nastavení snad jen 3 krát.
Šťastnej člověk.
A kolik máš na tom Mondeu za těch 5 let najeto?
(já vím, tak dvě kila určitě, ale nezlob se, že ti buď ty km, nebo to s tou klimou nebudu věřit).
A kolik máš na tom Mondeu za těch 5 let najeto?
(já vím, tak dvě kila určitě, ale nezlob se, že ti buď ty km, nebo to s tou klimou nebudu věřit).
Těžko odpovídat, když jste zaujal předem odmítavý názor.
Zatím mám najeto necelých 105 000 km. Celý rok mám nastaveno 22,5C.
Sluneční svit a teplota není konstantní ? No ty bláho, fakt jo ? >😁
Zkus si nejdřív zjistit, jak funguje automatická klimatizace.
Zatím mám najeto necelých 105 000 km. Celý rok mám nastaveno 22,5C.
Sluneční svit a teplota není konstantní ? No ty bláho, fakt jo ? >😁
Zkus si nejdřív zjistit, jak funguje automatická klimatizace.
To jsi docela odolný druh 😄 Já mít nastaveno 22,5C i když jsou v létě třeba třicítky tak bych angínu považoval za jistotu. 8-s
Jsem taky odolnej, pokud vedle nesedí manželka je na obou stranách celoročně 22,5. Pouze pokud mám víc lítání po městě zvyšuju...ale to je málokdy.
Proč odolný já mám celý rok nastaveno 21 a anginu jsem měl naposledy jako dítě.
O slunečním svitu a teplotě jsem nic nepsal, takže tu druhou část reakce nechápu.
Jak funguje automatická klimatizace vím, je jich dokonce několik druhů, nicméně gró mojí reakce je v tom, že to, že je na klimě nastaveno celý rok to samé, neznamená, že na nastavení celý rok nesahám.
Například v této podzimní době často zapínám odmlžování, v létě zase zavírám/otvírám recirkulaci, občas je mi zima, nebo vedro, takže přitopím/zachladím víc, než je obvykle nastaveno atd...
A osobně by mně štvalo, kdybych pro tak triviální úkon, jakým je přidání teploty, nebo přepnutí fukaru na nohy/hlavu/těl👋okno...musel chodit do pátého podmenu v druhém menu zprava na displeji.
308 jsem zatím nejel, takže až to ovládání vyzkouším, udělám si svůj názor, nicméně momentálně pochybuji, že by toto dotykové šílenství na cetce z Číny bylo efektivnější/ergonomičtější/intuitivnějš… než starej, blbjej, otočnej čudlík.
Jak funguje automatická klimatizace vím, je jich dokonce několik druhů, nicméně gró mojí reakce je v tom, že to, že je na klimě nastaveno celý rok to samé, neznamená, že na nastavení celý rok nesahám.
Například v této podzimní době často zapínám odmlžování, v létě zase zavírám/otvírám recirkulaci, občas je mi zima, nebo vedro, takže přitopím/zachladím víc, než je obvykle nastaveno atd...
A osobně by mně štvalo, kdybych pro tak triviální úkon, jakým je přidání teploty, nebo přepnutí fukaru na nohy/hlavu/těl👋okno...musel chodit do pátého podmenu v druhém menu zprava na displeji.
308 jsem zatím nejel, takže až to ovládání vyzkouším, udělám si svůj názor, nicméně momentálně pochybuji, že by toto dotykové šílenství na cetce z Číny bylo efektivnější/ergonomičtější/intuitivnějš… než starej, blbjej, otočnej čudlík.
Druhá část reakce byla na jiný příspěvek. Nejsem zkušený internetový válečník, a nevím jak se diskuze řadí. Předtím byli oba příspěvky nad sebou.
S tím odmlžováním je to asi fakt. Místo něj zapínám vyhřívání předního skla. Ale kdybych jej neměl, nejspíš bych musel hmátnout na panel klimatizace.
Proč si lidé připlácejí za aut. klimu ? Můj názor je ten, že nechtějí při každé menší cestě točit knoflíkama jako u sporáku. Mám rád když podružné věci zvládá auto samo.
Po pár km jízdy je v kabině příjemná teplota jako vždy bez nutnosti na něco sahat. Začne pršet, senzor se o to postará. Proč bych měl nastavovat cyklovač, když se intenzita deště pořád mění? Když jezdím venku, nechávám světla pracovat na automat. Funguje to dobře, když vjedu do tunelu blik a svítím, když vyjedu samy zhasnou. Proč se shýbat nad rádiem a hledat tlačítka, když ty nejdůležitější lze dát na volant. Můžu se soustředit jen na samotnou jízdu. Což je fajn hlavně někde, kde to neznám. V noci si na dálnici zhasnu osvětlení přístrojů, na tempomat 150km/h a vylezu z auta odpočatý i po několika hodinách.
Možná podobně uvažovali u Peugeotu, když vyvíjeli tento interiér. Jednoduchost, a ponechat jen ty nejnutnější tlačítka. Pro hračičky, kteří potřebují pořád na něco klikat nebo nastavovat to nebude to pravé. Pro ně bude lepší si pořídit základní variantu bez displaye, s panelem klimy. Je to věc volby.
S tím odmlžováním je to asi fakt. Místo něj zapínám vyhřívání předního skla. Ale kdybych jej neměl, nejspíš bych musel hmátnout na panel klimatizace.
Proč si lidé připlácejí za aut. klimu ? Můj názor je ten, že nechtějí při každé menší cestě točit knoflíkama jako u sporáku. Mám rád když podružné věci zvládá auto samo.
Po pár km jízdy je v kabině příjemná teplota jako vždy bez nutnosti na něco sahat. Začne pršet, senzor se o to postará. Proč bych měl nastavovat cyklovač, když se intenzita deště pořád mění? Když jezdím venku, nechávám světla pracovat na automat. Funguje to dobře, když vjedu do tunelu blik a svítím, když vyjedu samy zhasnou. Proč se shýbat nad rádiem a hledat tlačítka, když ty nejdůležitější lze dát na volant. Můžu se soustředit jen na samotnou jízdu. Což je fajn hlavně někde, kde to neznám. V noci si na dálnici zhasnu osvětlení přístrojů, na tempomat 150km/h a vylezu z auta odpočatý i po několika hodinách.
Možná podobně uvažovali u Peugeotu, když vyvíjeli tento interiér. Jednoduchost, a ponechat jen ty nejnutnější tlačítka. Pro hračičky, kteří potřebují pořád na něco klikat nebo nastavovat to nebude to pravé. Pro ně bude lepší si pořídit základní variantu bez displaye, s panelem klimy. Je to věc volby.
Právěže to není věc volby.
Chceš základ - máš manuál, chceš něco lepšího - dostaneš každopádně displej.
To vyhřívané okno ti nepokrytě závidím 😄
Chceš základ - máš manuál, chceš něco lepšího - dostaneš každopádně displej.
To vyhřívané okno ti nepokrytě závidím 😄
Ja mu ho nezavidim. Isiel som potme v 8-valcovom Jaguari v top vybave s vyhrievanym celnym sklom a tie cievky neskutocne kazili vyhlad von. Normalne som mal radost, ked som z neho presadol do plastovej hrkajucej Octavie >😁 predsalen dobry vyhlad je dolezita sucast bezpecnosti
Vyhřívané sklo je náhodou dobrá věc.
Ale taky záleží na výrobci skla. U Mondea ty cívky nevnímám, ale když jsem jel ve Fusionu (?) , tak tam ty drátky šli vidět. Byly o dost silnější.
Třeba měl tvůj Jag sklo z druhovýroby. Nebo máš brýle a ostříš jinak 😄
Ale taky záleží na výrobci skla. U Mondea ty cívky nevnímám, ale když jsem jel ve Fusionu (?) , tak tam ty drátky šli vidět. Byly o dost silnější.
Třeba měl tvůj Jag sklo z druhovýroby. Nebo máš brýle a ostříš jinak 😄
Mam okuliare. Vodicka, ktorej auto patri, ich nevidi. Ale na aute za 120 000 € by ma to fakt hodne s*alo, este ze nie je moje
Teď jsem najezdil s auto klimou 2000 km v průběhu 4 dní. Co chvíli mi buď táhlo na nohy nebo na ucho nebo mi zas bylo vedro. Za tu dobu sem šteloval různě s klimou asi 84 krát, tak mi tu nepovídej pohádky o červený karkulce. Já vím jak auto klima funguje neboj. Rozhodně to nefunguje tak jak by se dalo usuzovat z názvu automaticky. Člověk s tím stejně furt musí štelovat.
První setkání s klimou, a takové drama ... chápu 8-s
Když jezdíš vylítaný vrány, tak se nediv. Klima je zařízení jako každé jiné, a potřebuje údržbu. Zkus občas vyčistit čidla, bývá na nich strašný nános prachu.
Když jezdíš vylítaný vrány, tak se nediv. Klima je zařízení jako každé jiné, a potřebuje údržbu. Zkus občas vyčistit čidla, bývá na nich strašný nános prachu.
Asi si nečetl vyhlášku. Vrtat se v klimatizaci rozhodně "v pořádku", jak ty píšeš, není.
Takže pro tebe (a některé ostatní).
Zákon č. 361/2000 Sb., § 5, písm. b).
Takže pro tebe (a některé ostatní).
Zákon č. 361/2000 Sb., § 5, písm. b).
Ve vyhlášce si přečte kulový. Jak jsi pak sám napsal, je to v zákoně. To je dost rozdíl... Tak nevíš všechno. Ale nebudeme slovíčkařit, že... 😉
Pojem "vyhláška", zná snad každý z autoškoly, ne?
Vyhláška a zákon, to je sakra rozdíl... Mám dojem, že kdyby někdo v autoškole mluvil o vyhlášce, hodně rychle mu to bude vysvětleno... Na pojmy se nehraje, to bys ty měl vědět nejlíp. "Pojem" je i nižší střední,a ta přece neexistuje... :😉
mě fakt přijde, že všechno to, co máš ve svým social car je super a ostatní výdobitky automobilovýho průmyslu jsou k * nebo zbytečný. Tím neříkám, že nemáš pravdu např. s tím složitým ovládáním pomocí displeje vs. telefonování za jízdy. Pod to se taky klidně podepíšu. Ale jestli je manuální klima "zlatá", no tos asi vážně upad na znak. Měl jsem řadu aut s manuální i s automatickou. Jestli mě v autě něco sralo, tak právě to neustálý přenastavování manuální klimy.
Mě zase rozčiluje neustálý přenastavování automatický. Akorát u manuální to zvládnu poslepu. Na automatickou musíš přeci jen koukat. Jednak na teplotu a taky nastavení toku vzduchu. Když ti začne třeba táhnout na nohy nebo omrzat ucho. Musíš zatočit kolečkem eventuálně cvaknout do knoflíku, kterej ti to přestane pouštět tam kam momentálně nechceš. S manuální to zvládneš bez koukání. Obojí přitom klimatizuje stejně. Neboj, že jsem s automatickou nikdy nejezdil 😉 Ale nemáš pravdu dost věcí bych na mým social car chtěl jinak. Zrovna manuální klima a manuální špajzka na který jistě narážíš mi ale naprosto vyhovujou.
pokud si najdeš na automatický klimě správnou polohu, nemusíš na to už šahat. Možná to chvilku trvá, než to vychytáš, ale pak už nevíš, že tam nějaký ovládání je. Pokud s tím nejezdíš stále a jen chvilkově do auta s takovou klimou přesedneš, je možný, že ti to nastavení v tu chvíli nevyhovuje a musíš s tím proto laborovat. Když jsem jezdil s manuální klimou, laboroval jsem s tím furt, protože to nastavit na optimum nešlo. Takže manuální klima může být zlatá pouze tam, kde není vůbec žádná.
Moment, moment, co to je za blbost? U manuální musíš taky koukat kam otočíš to foukání a jak teplej či studenej vzduch chceš. Všechny vozy s manuální klimou (at už koncernové, tak i jiné) mají přeci ovladač od studené do horké, a taky kolečka, nebo tlačítka, kam to fouká. ( i tvoje Oktávka, pokud nemáš nějakou speciální klimu >😁 ).
Stejně tak automatická. kde mimo displaye s teplotou má stejné kolečko (tlačítko), kde ji nastavíš a také tlačítka, kolečka ( záleží na autu ) na směr foukání, pokud nechceš mít nastavenej automat.
Povez mi prosím, kde je ta automatická složitější. Vem si třeba manuální vs automatickoou u dvojkový oktávky... až na display s teplotou a automaticky udrzování teploty jsou ovládací prvky skoro totožné....
Stejně tak automatická. kde mimo displaye s teplotou má stejné kolečko (tlačítko), kde ji nastavíš a také tlačítka, kolečka ( záleží na autu ) na směr foukání, pokud nechceš mít nastavenej automat.
Povez mi prosím, kde je ta automatická složitější. Vem si třeba manuální vs automatickoou u dvojkový oktávky... až na display s teplotou a automaticky udrzování teploty jsou ovládací prvky skoro totožné....
Ten smer foukani mas vice ci mene zafixovany, kde je jaka poloha. Takze nemusis nutne koukat, u manualni casto ani na teplotu, das tomu plny kotel nebo opacne, pripadne neco mezitim. Vetsina lidi samozrejme aspon okem mrkne, co tam provadi nebo provedla, ale koukani na ten displej/tablet bude trvat mnohem dele.
edit: Podobne rychlost vetraku v klidu nastavis bez koukani.
edit: Podobne rychlost vetraku v klidu nastavis bez koukani.
Ale to přeci i na automatický. Otočíš foukání na max, nebo na minimum, nebo teplotu na nejnižší či nejvyšší... rozdíl je jen v tom, že některé vozy mají tlačítka a některá kolečka. Jak sem uvedl na příkladu dvojkové Oktávky. Manuální klima má kolečko a digitální měla taky kolečka ( když to byl dvouzonovej climatronik, tak má dve a tam stačí vypnout dual a nastavuješ tim jednim obě dvě strany ). Je to přeci uplně totožné >😁 Jen s tim rozdílem že u automatické si když chces mužeš zadat konstantní teplotu, která se udržuje 😄
tak už tušíš, odkud vítr fouká ? A to jsem zdaleka nemyslel tuhle epizodu. Šlo o podobnou při, jestli je jako lepší manuální nebo automatická převodovka. Pan kolega mi až nepříjemně připomíná našeho souseda. Ten taky, co má zrovna za auto, to je to nejlepší. A s takovýma lidma prostě nehneš.
Tak třeba zrovna ta Oktávka je dobrej příklad. U manuální máš kolečko na teplotu, nastavení ventilátoru a směr toku vzduchu. Vzhledem k tomu, že každý kolečko má výstupek, tak když ho chytíš a kroutíš s ním poznáš v jaký je poloze. Nastavíš si tudíž klidně poslepu teplý vzduch na sklo nebo na nohy nebo si v létě ubereš teplotu eventuelně přidáš nebo stáhneš ventilátor. U Climatroniku tě to nutí podívat se kam šaháš a jakou teplotu sis tam nastavil. Tok vzduchu musíš přecvakávat čudlíkama, který poslepu nenahmatáš a teplotu a ventilátor bez podívání taky těžko nastavíš, protože stejný otočný regulátory jsou tam 3 takže se stejně radši podíváš na co šaháš. Já to tak ve služební teda vždycky instinktivně udělám a uznávám, že na dálnici to není úplně nejbezpečnější počin čumět po teplotě a knoflíkách místo na silnici. Ve svým mám manuální klimu a tu jsem schopnej seřídit i poslepu. A to tu teď nevedeme až tak debatu o Climatroniku, ale o nastavování přes dotykový display.
S dotykovým displayem souhlasim ( to asi nebude uplně nejšťastnější řešení, nicméně jsem to ani neviděl na živo), ale tys to podal dost obecně automat vs manuál. Na to reaguji.
Myslím, že to moc rozpitváváš, protože s tím nejezdíš tak často. Ano jsou tam tři kolečka, ale poslepu nahmatáš to nejblíže k tobě a a přepnutí toku foukání je stejný "problém" jako u tvého vozu zapnutí vyhřívání skla 😄
Je to o zvyku.
Myslím, že to moc rozpitváváš, protože s tím nejezdíš tak často. Ano jsou tam tři kolečka, ale poslepu nahmatáš to nejblíže k tobě a a přepnutí toku foukání je stejný "problém" jako u tvého vozu zapnutí vyhřívání skla 😄
Je to o zvyku.
cokoliv v autě používáš dlouhodobě, děláš to posléze automaticky a nemusíš se většinou na to dívat. Pokud to děláš příležitostně, musíš tomu věnovat přirozeně víc pozornosti. V tom je podle mě jádro problému.
Máš pravdu se soukromým toho najezdím o něco víc, takže jsem na něj zvyklejší, Nicméně i v služební O2 (už i O3) jsem pár tisíc km najezdil, takže můžu porovnávat. Ovládání manuální klimy mě osobně vyhovuje víc. Konečný výsledek tj. komfort cestování je z mýho pohledu stejný. Hledat ale něco v menu na dotykovým displeji no nevím bez toho bych se klidně obešel. Takže asi tak. 😄
Takysi myslím, že některé ovládací prvky na základní úkony by měly zůstat jednoduše tlačítkové... Furt to bude rychlejší a jednodušší než hledat něco v menu na displeji...
Jednoduše řečeno - auto neni smartfoun. Velmi doufám v to, že tato nesmyslná módní vlna velmi rychle odezní. Pro mě osobně se jedná o jednu z věcí, které znamenají že koupě takového vozu nepřipadá v úvahu (další jsou např. nutnost posezu tak jak to plánovali designéři kokpitu, nikoli jak chci já, pravé koleno bouchající do středové konzole, displej navigace utopený někde tam,kde je v normálních autech popelník). Troufám si říci že v tomto mi dá za pravdu každý, kdo reálně autem jezdí - toto jsou věci které se v testech většinou přejdou jednou krátkou větou, ovšem v reálu je to pro zkušenějšího řidiče otázka velmi zásadní a rozhoduje o výběru vozu. Na rozdíl např. od v testech zásadní věci, zda to či onu zatáčku projedu v daném voze rychlostí 59 či 62 km/h. To mě u auta nižší střední opravdu zajímá :-!
tak tak. na spoustu věcí je lepší intuitivně šáhnout na čudlík a zmáčknout a věnovat se silnici. tyhle displeje jsou zlo. člověk se na to musí podívat, jaký menu tam právě má, rozhodnout se kam šáhnout. třeba klima. je ti kosa, natáhneš se po kolečku, trošku ho pootočíš. u automatický klimy jen koukneš, kolik tam máš stupňů a jede se dál.
teď musíš vyhodnotit, kde se zrovna klima ovládá, pokud jsi v jinym menu, musíš do hlavního. to ale může chvíli trvat, protože to zmáčkneš a chvíli se nic neděje. nekoukáš na silnici ale na displej. pak si chceš přidat teplotu, ale nic se neděje, protože jsi klepl trošku vedle. čekáš. řikáš si sakra, zase vedle, klepneš, čekáš, teplota se zvýší o půl stupně....
k tomuhle bych si fakt koupil udržování v jízdním pruhu. jestli ho teda 308 má.
teď musíš vyhodnotit, kde se zrovna klima ovládá, pokud jsi v jinym menu, musíš do hlavního. to ale může chvíli trvat, protože to zmáčkneš a chvíli se nic neděje. nekoukáš na silnici ale na displej. pak si chceš přidat teplotu, ale nic se neděje, protože jsi klepl trošku vedle. čekáš. řikáš si sakra, zase vedle, klepneš, čekáš, teplota se zvýší o půl stupně....
k tomuhle bych si fakt koupil udržování v jízdním pruhu. jestli ho teda 308 má.
ja si myslim ze minimalne radio a ventilacia ( klima ) by mali mat jednoduche mechanicke ovladanie na kolecku v akomkolvek hi-tech aute ktore pride aj o 20 rokov.... ostatne veci nech su pre mna za mna skryte v menu aj za 10 klikmi ale zakladne veci by mali byt dostupne hned a bez odputavania pozornosti vodica, to uz potom mozeme v aute za jazdy aj jest pit alebo rovno aj spat... ked pozerat na displej pocas jazdy a klikat si tam a hrat sa s tym je dovolene... a este to automobilky podporuju
v 308micke je radio ok... zapnutie a vypnutie je tym jednym koleckom a aj sa nim nastavuje hlasitost - je to prakticke ale preboha preco tak nespravili aj s klimou, skoda ale auto je to inak pekne paci sa mi velmi :yes:
v 308micke je radio ok... zapnutie a vypnutie je tym jednym koleckom a aj sa nim nastavuje hlasitost - je to prakticke ale preboha preco tak nespravili aj s klimou, skoda ale auto je to inak pekne paci sa mi velmi :yes:
zcela souhlasím. Navíc na naší D1 trefit správné místo na displayi nebude žádný med >😒] 8-s
dotykové displaye jsou zlo. Jednou jedinkrát jsem se snažil vytočit hovor za jízdy na mém dotykovém telefonu a ? Nikdy více už to neudělám. S klasickým telefonem nebyl problém psát za jízdy SMS... Čudl prostě jde ovládat poslepu, dotykový panel odvází zrakovou pozornost - a to je při řízení vždy ZLÉ. Moc zlé.
dotykové displaye jsou zlo. Jednou jedinkrát jsem se snažil vytočit hovor za jízdy na mém dotykovém telefonu a ? Nikdy více už to neudělám. S klasickým telefonem nebyl problém psát za jízdy SMS... Čudl prostě jde ovládat poslepu, dotykový panel odvází zrakovou pozornost - a to je při řízení vždy ZLÉ. Moc zlé.
Škoda té ceny, šel bych do Golfu.
ceník je jedna věc a má říkat, že to auto je stejně dobrý jako golf, za kolik se to bude v reálu prodávat (nebo jak dlouho ceník vydrží) je druhá věc.
Tento test jen utvrzuje moje dojmy, že objektivita zde není. Autor tohoto článku stejný jako další první test jistého lowendu... Psal tohle vůbec stejný autor?
Jak je možné, že tady si přečtu relativně normální test? Ok, je to takový ten novinářský žargon, ale bez nějakých předsudků a bez rétoriky výrobce...
Test má chyby, schází mi informace o tom, že vzadu není víceprvek. Informace o full-LED je zcela prázdná fráze, když se nedozvídám jak světla svítí... Ale jinak?
O hvězdách se tu již někteří zmínili... Rapid 4,5 vs. 308 jen 4? To by dávalo smysl, kdyby Rapid byl v kategorii P301/C-Elyeé/Dacia... Ale v textu je srovnáván s vozy nižší střední... Ale tím se opět vracím k úrovni testu Rapida...
Tady jde ale o P308 a podle mě je to jedna z nejpozitivnějších novinek. Svěží design, model bez patosu šetření. Škoda může jen závidět :-!
Jak je možné, že tady si přečtu relativně normální test? Ok, je to takový ten novinářský žargon, ale bez nějakých předsudků a bez rétoriky výrobce...
Test má chyby, schází mi informace o tom, že vzadu není víceprvek. Informace o full-LED je zcela prázdná fráze, když se nedozvídám jak světla svítí... Ale jinak?
O hvězdách se tu již někteří zmínili... Rapid 4,5 vs. 308 jen 4? To by dávalo smysl, kdyby Rapid byl v kategorii P301/C-Elyeé/Dacia... Ale v textu je srovnáván s vozy nižší střední... Ale tím se opět vracím k úrovni testu Rapida...
Tady jde ale o P308 a podle mě je to jedna z nejpozitivnějších novinek. Svěží design, model bez patosu šetření. Škoda může jen závidět :-!
mna zarazilo ze sa nikto neunuval napisat pri tomto dlho ocakavanom teste tohto horuceho auta co sa na tom jeho znizeni hmotnosti ( tolko vsade omielanom ) podielalo .. okrem ineho je to aj hlinikova kapota a blatniky , zadne veko kufra je z termoplastu cize ziadny plech ... ale asi to testerom neprislo ako dost dolezite a tato informacia sa do testu nevosla... skoda ... asi som cakal moc .... test neprekvapil , zakladne veci su dost prehliadane a somariny sa spominaju.... pri tom videu pod testom som takmer zaspal... akoby za trest natacane a nasilu ;-\ to radsej uz bez videa ....
Nech to bejt, redakce se maximálně zařechtá. ACZ je velikostně tak velkej portál, že si žádnej dovozce nemůže dovolit mu nepůjčit auto kvůli dejme tomu neobjektivnímu hodnocení.
Nebo máš dojem, že by třeba po ostudným testu kdysi nový S-Klasse přestal AutoBild testovat? Prdlačky...neřeš to, testuj sám, piš blogy a může tě těšit, že jsou lepší než spousta testů tady 😄
Nebo máš dojem, že by třeba po ostudným testu kdysi nový S-Klasse přestal AutoBild testovat? Prdlačky...neřeš to, testuj sám, piš blogy a může tě těšit, že jsou lepší než spousta testů tady 😄
JJ, mluvíš mi z duše.
Mimochodem, i tento test je dle mého dost mizerný, je to krátké, postrádá to některé zásadní informace (viz. "Kia-World - a díky mu za ty postřehy).
Jo a abych nezapomněl - tvůj test Rapidu na blogu je super! Zdejšího testéra jsi překonal kvalitou testu (i textu) o světelné roky. Super :yes:
Mimochodem, i tento test je dle mého dost mizerný, je to krátké, postrádá to některé zásadní informace (viz. "Kia-World - a díky mu za ty postřehy).
Jo a abych nezapomněl - tvůj test Rapidu na blogu je super! Zdejšího testéra jsi překonal kvalitou testu (i textu) o světelné roky. Super :yes:
co by mě donutilo v případě koupi kompaktu, přiřadit jej k výběru, kde by byl Golf a Mazda 3... A ten interiér a hloupé ovládání téměř všeho přes jeden display, no to je hnus!
Co ti při jízdě vadilo?
Ještě jsem jej neřídil, ale co čtu recenzi, tak třeba dlouhé převody by mě vadili... A předpokládám, že ten Peugeoťácký elektrický posilovač řízení moc informací o aktuálním chování auta do volantu nepromítne, což mi přijde chyba, když je auto málo čitelné.. To mi vadí třeba u Octavie...
Co se týče auta jako celku, stále ztrácí na špičku v segmentu. A hlavně, čekal jsem nižší cenu a to někde na úrovni Cee´da...
Co se týče auta jako celku, stále ztrácí na špičku v segmentu. A hlavně, čekal jsem nižší cenu a to někde na úrovni Cee´da...
nastastie je tu este zakladna verzia allure bez displeja a dodava sa dokonca aj s 1,6 THP 92kw... myslim ze to by som bral.... vykon by bohate postacoval, vyhol by som sa displeju a auto ako take je predsa uplne super... 115 kw verzie stejne budu u nas na okraji predaja a tie slabsie verzie maju moznost kupy bez displeja sice je tam chudobnejsia vybava ale bezne uplne uz staci :yes:
Dvě opravy základní verze je Acces, je jedinná bez displeje a jen pro 1,2benzín a 1,6 naftu.
no musim omrknut... ako je to u nas pozeral som .,... nase cenniky a stupne vybavy.... je mozne ze som sa pomylil, v principe sa mi ale to auto paci...
Philipe - a nemá to Kolumbus!!!
To je sranda,dřív se francouzským autům nadávalo za to,že mají v interieru moc tlačítek,teď se zase nadává,že je tam jen jeden ovládací displej..
Holt kdo chce psa bít...
Myslím,že je to hodně o zvyku a sdružení ovladačů,navíc na místě které je v úrovni očí a ne u kolen,je dobrá věc..
Holt kdo chce psa bít...
Myslím,že je to hodně o zvyku a sdružení ovladačů,navíc na místě které je v úrovni očí a ne u kolen,je dobrá věc..
V principe mas omnoho viac clickov na displeji ako na tych tlacitkach...proste z radia prebehnes do klimy,z nej do navi,potom CD,potom ventilacia... :no:
Nove C4 Picasso ma tak isto vsetko na LCD (infotaiment, klima, navi) a nevidel som v tom problem.
Je to len o zvyku, a zial, zvyk je zelezna kosela; takze blaboly, ze je to zle sa budu len a len mnozit, kym si to vacsina nevyskusa.
Ovladanie klimy by som privital tiez skor mimo LCD,ale zase ja mam rad, ked je ovladanie precudlikovane a komplikovane.
Je to len o zvyku, a zial, zvyk je zelezna kosela; takze blaboly, ze je to zle sa budu len a len mnozit, kym si to vacsina nevyskusa.
Ovladanie klimy by som privital tiez skor mimo LCD,ale zase ja mam rad, ked je ovladanie precudlikovane a komplikovane.
Bez ohledu na pofidérní hvězdičky se P308 vizuálně povedl. Je to prostě auto co se musí vyzkoušet. Dá se jednoduše porovnat se špičkama třídy a vyřknout subjektivní ortel. Hltači hvězdiček jsou asi mimo a na jednu stranu se jim nedivím. Test RSB byl napanej tak, že by neznalej jezdec S-Klasse pomalu litoval 3míčů utopených v autě.
Kde Peugeot udělal chybu je ovládání klimy, zcela elegantní a od M-B okopírované ovladače autoklimy u P208 jsou geniální a jednoduchý. Krásně by zapadly do čistýho interiéru a nic nerušily.
Nejsem úplně odvařenej ze základního tvaru karoserie, je to spíš líbivej než hezkej kus, ale jinak příjemný. Takže cestou domů...u lva 😄
Kde Peugeot udělal chybu je ovládání klimy, zcela elegantní a od M-B okopírované ovladače autoklimy u P208 jsou geniální a jednoduchý. Krásně by zapadly do čistýho interiéru a nic nerušily.
Nejsem úplně odvařenej ze základního tvaru karoserie, je to spíš líbivej než hezkej kus, ale jinak příjemný. Takže cestou domů...u lva 😄
Se svou zálibou v nízkém posazu mám intuitivní nedůvěru ke koukání na budíky přes volant vrchem... ale jak říkáš, mělo by se to vyzkoušet.
Diskuse o hvězdičkách je spíše metodická... které hvězdičkové výsledky jsou navzájem srovnatelné a které ne... apod.
Diskuse o hvězdičkách je spíše metodická... které hvězdičkové výsledky jsou navzájem srovnatelné a které ne... apod.
Redakce musí bejt na prášky ze dvou věcí...
- přihodili hvězdičkový hodnocení
- povolili diskuzi pod testy
Hvězdičky neberu vůbec v potaz po úvodním rozhazování jak se komu z redakce chce a už několikrát jsem tady četl takový bludy od redaktorů, že vlastně ani moc testu samotnýmu. Pokud na něco takovýho narazím, frknu to sem, ale jinak to neřeším.
- přihodili hvězdičkový hodnocení
- povolili diskuzi pod testy
Hvězdičky neberu vůbec v potaz po úvodním rozhazování jak se komu z redakce chce a už několikrát jsem tady četl takový bludy od redaktorů, že vlastně ani moc testu samotnýmu. Pokud na něco takovýho narazím, frknu to sem, ale jinak to neřeším.
By me zajimalo, kdo ti dal minus. Napada me jenom jeden trouba, kterej evidentne projel diskusi zezhora dolu a ominusoval vsechny prispevky krome svych. 😉
Podle mého poprvé, co se dá skutečně říct, že Francouzi postavili svého golfa. Minimalismus interieru v kombinaci s kvalitními materiály jde až k A3, bohužel se u Peugeotu nevyhnuli klasické francouzské nectnosti, kdy designová manýra vítězí nad praktičností, a to jak v ovládání klimy, tak hlavně ta pitomost s volantíkem a přístroji nad ním. Škoda. :-!
Po obědě ho skočím prubnout, schválně jestli se shodnu s panem redaktorem 😄
napiš pak dojmy 😉 a ne že to zas dopadne líp jak tenhle test >😁 >😁 😉
Už skládám jídelní nářadí, kafčo hodím potom 😄
Co s tím rozstřelem mezi Ceedem GT a 308? 😄
1,6THP bude později 😉
A co dýzl od vm motóri, nebude? 😉
1. názory některých e😜ertů na převodovky: doporučuju osobně vyzkoušet, než tady budete plkat zažité "argumenty". Je to asi stejné místní klišé, jako že VW je král každé třídy...
2. K testu/autu: Zajímalo by mě,kam si dám vůbec takovou prkotinu,jako je mobil. Když už je to rodinný auto,jestli se vejde i flaška od pití vůbec do dveří a celkově postrádám info o odkládacích prostorech.
3. Rozplývat se u motoru nad tím,že vznikl ve spolupráci s BMW a jak je báječný...doporučuju přečíst patřičná fora a sdílet "radosti" uživatelů, kteří si tento motor zvolili...stejně jako 1,6 VTi-další skvost ze spolupráce PSA/BMW.
4. Nevím,jak může motor s dlouhými převody dychtit po otáčkách ;-\
2. K testu/autu: Zajímalo by mě,kam si dám vůbec takovou prkotinu,jako je mobil. Když už je to rodinný auto,jestli se vejde i flaška od pití vůbec do dveří a celkově postrádám info o odkládacích prostorech.
3. Rozplývat se u motoru nad tím,že vznikl ve spolupráci s BMW a jak je báječný...doporučuju přečíst patřičná fora a sdílet "radosti" uživatelů, kteří si tento motor zvolili...stejně jako 1,6 VTi-další skvost ze spolupráce PSA/BMW.
4. Nevím,jak může motor s dlouhými převody dychtit po otáčkách ;-\
Musím s tebou súhlasiť minimálne v tom,že motory 1,6THP sú hodne problémové a zatial to moc neriešia.Je jedno či je v Peugeote v Bmw či Mini ? Ovládanie cez dotykáč je tiež otázne.Uvidíme ako to bude fungovať v praxi a dlhodobo ?
Souhlasím se vším až na první bod. To je jednoduše pořád bída, pokud tedy mluvíme o pětikvaltu. Některé zástavby šestikvaltu jsou naopak špičkové (RCZ 200).
Na 5ti kvalty nadává ledaskdo,já zkušenost nemám. Pouze s 6ti kvaltem u 1,6 THP a 1,6HDI a nevidím jediný problém v přesnosti. Naopak pocit úzké kulisy u THP mi až vadil,ale proti přesnosti nemůžu říct ani popel. Objektivně však musím říct,že žazení 6ky u HDI vyžaduje malinko víc zatlačit,jinak tam člověk majzne čtyřku-asi velký tlak pružin tlačících páku do neutrální polohy.
Intuitivnost manuálních tlačítek na rádio a klimu nelze nahradit. Ať se kluci od peugeotu podívají třeba do Audi,kde je display jak hrom,ale tlačítka na klimu mají stále svoji HW podobu. Řešení P308 je ergonomický prohřešek :no:
Intuitivnost manuálních tlačítek na rádio a klimu nelze nahradit. Ať se kluci od peugeotu podívají třeba do Audi,kde je display jak hrom,ale tlačítka na klimu mají stále svoji HW podobu. Řešení P308 je ergonomický prohřešek :no:
Moje zkusenost s 5-kvaltem je takova, ze je to fakt docela bida. U noveho auta se mi stavalo, ze vyskocila zarazena zpatecka i kdyz jsem si na to daval pozor, taky trefit rychlost se ne vzdy povedlo. Na trochu ojetem uz to bylo mnohem lepsi i kdyz na konkurenci to nestaci. 6-kvalt je na tom o dost lip.
1.) Přesně. Kritizovat na základě starého (a nepovedeného, o tom žádná) pětikvaltu je hloupost. Nové převodovky PSA jsou OK.
2.) Kam s mobilem mě také zajímá. Jinak v autě piji z plechovek 0,5l, zdá se mi to bezpečnější. Takže mě spíš zajímá jak je řešený stojan na nápoje.
3.) Ano.
4.) Tohle by autor testu rozhodně měl vysvětlit. Jsem zvědav jak by argumentoval. >😒]
Obecně - dlouhé převody jsou "zabijákem" motorů. Viz. nový Civic. To je sakra takový problém udělat např. krátké 1-4, delší pětku a dlooouhou 6ku?
2.) Kam s mobilem mě také zajímá. Jinak v autě piji z plechovek 0,5l, zdá se mi to bezpečnější. Takže mě spíš zajímá jak je řešený stojan na nápoje.
3.) Ano.
4.) Tohle by autor testu rozhodně měl vysvětlit. Jsem zvědav jak by argumentoval. >😒]
Obecně - dlouhé převody jsou "zabijákem" motorů. Viz. nový Civic. To je sakra takový problém udělat např. krátké 1-4, delší pětku a dlooouhou 6ku?
držák plechovek/nápojů v předchozí 308 je katastrofa,2 cm mělčina,do který jsem si nikdy netroufnul plechovku dát-vlastně celou dobu piju z velký flašky,kterou dávám do dveří.Tohle vymyslel fakt nějakej blb
4)přesně tak, nevím,proč neudělají dlouhý poslední převod. Vlastně vím-euro ekoterorismus. Za chvíli budou stačit 2 rychlosti, Jednička do města, dvojka na dálnice. A motor se i tak bude zběsile sápat po otáčkách, že pane redaktore? >😁
4)přesně tak, nevím,proč neudělají dlouhý poslední převod. Vlastně vím-euro ekoterorismus. Za chvíli budou stačit 2 rychlosti, Jednička do města, dvojka na dálnice. A motor se i tak bude zběsile sápat po otáčkách, že pane redaktore? >😁
Mno, to je ono. V mém autě (taky frantík) je to hluboké cca 4-5 cm a plechovka se tam ani nehne. Upřímně - PETku jsem do dveří nikdy nerval.
Vtipné bylo, když jsem zjistil že např. mé auto (pětikvalt) točí na 5ku při 130 km/h stejně, jako model mého vozu ve vyšší motorizaci na 6ku. Takže proč, sakra, montují do auta 6ti kvalt, když 6ka je stejně dlouhá jako pětka u pětikvaltu. Aby člověk musel víc řadit?
Vtipné bylo, když jsem zjistil že např. mé auto (pětikvalt) točí na 5ku při 130 km/h stejně, jako model mého vozu ve vyšší motorizaci na 6ku. Takže proč, sakra, montují do auta 6ti kvalt, když 6ka je stejně dlouhá jako pětka u pětikvaltu. Aby člověk musel víc řadit?
Abys to nemusel tolik vytáčet. Jde o přeskoky mezi jednotlivými rychlostmi... zejména u slabších motorů je problém, pokud při 3000 otáček řadíš intuitivně nahoru a otáčky ti padnou někam pod použitelné spektrum.
To samozřejmě chápu. Ale u mainstreamu nižší střední s benzínem o výkonu minimálně 100 Hp to zbytečné je. Rozhodně nemám u mého auta dojem, že by tam ten jeden stupeň navíc (někde pod nejvyšším) byl třeba. Naopak - klidně by to zvládlo delší 6, kdyby to šlo dolů cca o 300-400 otáček. Což potvrzuje i to, že pokud jedu na dálnici +/- 120 km/h, bere to o litr míň než při 130ti, přitom auto v pohodě zrychluje.
Mimochodem - stejně zpřevodovaný šestikvalt dávali v rámci mého vozu i s motorizací 1,4 Turbo (135 Hp) - auto s krouťákem jako blázen a na dálnici to točí 3800 ot/min chápe to někdo?
Mimochodem - stejně zpřevodovaný šestikvalt dávali v rámci mého vozu i s motorizací 1,4 Turbo (135 Hp) - auto s krouťákem jako blázen a na dálnici to točí 3800 ot/min chápe to někdo?
U nové metody měření se bude řazení počítat pro každé auto (motor/ převodovku), takže doufejme, že potřeba nekonečných převodů pomine. Manuály jsou v současné omezené na prvních pět stupňů s pevně daným řazením pro všechny. Zatímco automat mohl klidně jet na osmičku. I to přispívá k tomu, že jsou dnes dobré automaty úspornější než manuály v normovaném cyklu.
1. Asi jak která, 6-ti kvalt co jsem jel byl slušnej
2. U nejvyšší výbavy je taková žaluzie na středovým tunelu, kde se vejde, jinak máš přece všechno k mobilu přes obrazovku
3. Tohle je myslím už jinej motor, na to je potřeba dát pozor
4. Dychtit může, jen je tak rychle nedosáhne 😄
2. U nejvyšší výbavy je taková žaluzie na středovým tunelu, kde se vejde, jinak máš přece všechno k mobilu přes obrazovku
3. Tohle je myslím už jinej motor, na to je potřeba dát pozor
4. Dychtit může, jen je tak rychle nedosáhne 😄
A sakra, byl to můj kandidát po Aurisu 2.0 D4-D, ale potřebuju vzadu víc místa. Jde o to, že dítě v dětské sedačce pokud jí dáte do "spací" polohy tak naráží nohama na opěradlo předního sedadla. V Aurisu se dokonce dají použít jen první dvě polohy, u těch dalších bych mu zlomil nohy. Takže jsem si říkal, OK, Pažout by s tím kufrem stačil, vypadá to pěkně, 1,6 benzín turbo (už nechci ropáka) by mi stačilo i to slabší...ale jestli je tam tak málo místa jako v Citroenu C4, tak to teda sbohem...
To misto vzadu moc nevychytali, ani na vysku. Toho kufru mohlo byt min na ukor vice mista vzadu. 8-s
Zkus to na vlastni kuzi a uvidis, ci tam budes mit dost mista nebo ne. To je vzdycky nejlepsi. Tohoto autora radeji brat s HOOOODNE velkou rezervou.
Jedno z mála aut, kde obrázky v žádným případě nejsou lepší/horší než skutečnost. P308 působí velmi kompaktně, má něco z vizuální bachratosti na obrázcích, ale je to ten typ nafouknutí, který naše polovičky mají rády pro pocit bezpečí v autě. Příď bez problémů, konzervativní profil, zadoboční pohled by mohl být nápaditější, 17" kola vyplňují blatníky velmi pěkně.
První rozdíl je vzít za kliku a zavřít za sebou dveře...měkký žuchnutí, takový to ňamkový, to mě potěšilo. V nejvyšší výbavě pak příjemný, měkčí, dostatečně velký sedačky s náznakem tvarování, zamrzí tyč na posouvání. Volant má jednu z nejpříjemnějších kůží ve třídě, jestli to byla nappa nevím, ale každopádně velmi podobná. Věnec je malinkatej, až jsem se lekl, celkem dobře se drží, jen by mohl být o chlup větší...pokud by nebyla jediná zvláštnost...s přístroji.
Kaplička je v zásadě chudá, navíc rychloměr je i digitální mezi budíky, takže pokud nevadí vyšší posaz a vytaženej volant, jste v pohodě. Já sám mám sedačku výškově někde na středu a musel jsem se připumpovat, abych mohl mít volant nahoře. Ten kdo v autě leží a chce mít zadnici úplně dole by asi mohl mít problém.
Obrazovka-velká, úhledná grafika, velký symboly a i ovládání klimy v zásadě bez problémů. V zásadě o nic moc složitější, než zkontrolovat na displeji digiklimy kolik tam máte. S tím bych problém neměl. Obecně je středovej panel takovej hezky vyčištěnej a mám obavu, že v další generaci současnejch aut většina mechanickejch ovládacích prvků zmizí. Co se bude dít, když odejde obrazovka je asi každýmu jasný (btw. na PC mi ještě nikdy neodešla). Finále je, že na budíky na desce si budete muset zvykat.
Těšil jsem se na THP, ale jel jsem v silnější 115k naftě. Nastartování měkký bez větších otřesů, po rozjezdu velmi dobře utlumený, pocitově svižnější než koncernový 1,6TDI. Řazení ne perfektní, ale už na slušný úrovni, 5 a 6° šly na větší sílu, ale auto bylo úplně syrový. Překvapí stop/start, kterej vypíná motor ještě před zastavením. Spojka pohodová s delším krokem.
Řízení je lehoučký a nehraje si na sportovní tuhost, která vyjma RS/GT a jánevím jak ještě, není v týdle třídě u podobně laděnýho auta potřebná. Možná by mohlo mít o ždibec větší odpor, ale aspoň není umělej. Celkově přesný, nicméně to souvisí i s podvozkem, ten má to správný naladění, který jsem u francouze vždycky postrádal. Pevnější, ale ne tvrdý, výtečně filtruje zvuky od kol a velmi dobře nerovnosti, přitom se nekymácí jak bárka, nebo naopak při takovým tom "tradičním" francouzským přitvrzení nebouchá jak plašičky na ptáky na vinicích.
Nejel jsem žádnou střelbu, ke který stejně tahle verze není, běžná jízda je příjemná...je to ten typ auta, který i když bude mít výkonnej motor, vás nebude nutit jezdit jako neúspěšnej závodní pilot, spíš výkon využijete k předjetí a budete si v klidu plynout.
Prostor jsem moc nezkoumal, Golf mi přijde o málo vzadu větší ve vztahu ke kolenům, je zase pocitově o něco nižší. Kufry mi přijdou u všech hatchbacků podobný a nevím kde se ty obrovský rozdíly berou.
Suma sumárum: s odstupem nejlepší frantík třídy, ten kdo půjde pro FFo o něj nezavadí a naopak, Golf má výsadní postavení, ale běžnej řidič už s úděsem po vyzkoušní P308 nepoletí zpátky do VW, že ten golfovej vozejk koupí jelikož zažil něco děsnýho. Astra není tak konejšivá a má horší naftu, Bravo je už za zenitem, Auris srovnatelnej, M3 a Civica jsem v nový generaci nejel. Cedník (sorry, furt nevím, kde se píše ten apostrof) a i30 nejsou lepší a tady jim reálně přibyla silná konkurence. Rapid je jiná skupina, vidím ho jednoznačně níž a maximálně vybavenější s lepším motorem proti základům výše uvedenejch aut. Jsem zvědavej na benzín, speciálně na střední 125koní silnou šestnáctku s turbem.
Každopádně je to dobrý auto a ačkoliv hvězdičky nemusím, tady by mohly u článku sedět. 😉
První rozdíl je vzít za kliku a zavřít za sebou dveře...měkký žuchnutí, takový to ňamkový, to mě potěšilo. V nejvyšší výbavě pak příjemný, měkčí, dostatečně velký sedačky s náznakem tvarování, zamrzí tyč na posouvání. Volant má jednu z nejpříjemnějších kůží ve třídě, jestli to byla nappa nevím, ale každopádně velmi podobná. Věnec je malinkatej, až jsem se lekl, celkem dobře se drží, jen by mohl být o chlup větší...pokud by nebyla jediná zvláštnost...s přístroji.
Kaplička je v zásadě chudá, navíc rychloměr je i digitální mezi budíky, takže pokud nevadí vyšší posaz a vytaženej volant, jste v pohodě. Já sám mám sedačku výškově někde na středu a musel jsem se připumpovat, abych mohl mít volant nahoře. Ten kdo v autě leží a chce mít zadnici úplně dole by asi mohl mít problém.
Obrazovka-velká, úhledná grafika, velký symboly a i ovládání klimy v zásadě bez problémů. V zásadě o nic moc složitější, než zkontrolovat na displeji digiklimy kolik tam máte. S tím bych problém neměl. Obecně je středovej panel takovej hezky vyčištěnej a mám obavu, že v další generaci současnejch aut většina mechanickejch ovládacích prvků zmizí. Co se bude dít, když odejde obrazovka je asi každýmu jasný (btw. na PC mi ještě nikdy neodešla). Finále je, že na budíky na desce si budete muset zvykat.
Těšil jsem se na THP, ale jel jsem v silnější 115k naftě. Nastartování měkký bez větších otřesů, po rozjezdu velmi dobře utlumený, pocitově svižnější než koncernový 1,6TDI. Řazení ne perfektní, ale už na slušný úrovni, 5 a 6° šly na větší sílu, ale auto bylo úplně syrový. Překvapí stop/start, kterej vypíná motor ještě před zastavením. Spojka pohodová s delším krokem.
Řízení je lehoučký a nehraje si na sportovní tuhost, která vyjma RS/GT a jánevím jak ještě, není v týdle třídě u podobně laděnýho auta potřebná. Možná by mohlo mít o ždibec větší odpor, ale aspoň není umělej. Celkově přesný, nicméně to souvisí i s podvozkem, ten má to správný naladění, který jsem u francouze vždycky postrádal. Pevnější, ale ne tvrdý, výtečně filtruje zvuky od kol a velmi dobře nerovnosti, přitom se nekymácí jak bárka, nebo naopak při takovým tom "tradičním" francouzským přitvrzení nebouchá jak plašičky na ptáky na vinicích.
Nejel jsem žádnou střelbu, ke který stejně tahle verze není, běžná jízda je příjemná...je to ten typ auta, který i když bude mít výkonnej motor, vás nebude nutit jezdit jako neúspěšnej závodní pilot, spíš výkon využijete k předjetí a budete si v klidu plynout.
Prostor jsem moc nezkoumal, Golf mi přijde o málo vzadu větší ve vztahu ke kolenům, je zase pocitově o něco nižší. Kufry mi přijdou u všech hatchbacků podobný a nevím kde se ty obrovský rozdíly berou.
Suma sumárum: s odstupem nejlepší frantík třídy, ten kdo půjde pro FFo o něj nezavadí a naopak, Golf má výsadní postavení, ale běžnej řidič už s úděsem po vyzkoušní P308 nepoletí zpátky do VW, že ten golfovej vozejk koupí jelikož zažil něco děsnýho. Astra není tak konejšivá a má horší naftu, Bravo je už za zenitem, Auris srovnatelnej, M3 a Civica jsem v nový generaci nejel. Cedník (sorry, furt nevím, kde se píše ten apostrof) a i30 nejsou lepší a tady jim reálně přibyla silná konkurence. Rapid je jiná skupina, vidím ho jednoznačně níž a maximálně vybavenější s lepším motorem proti základům výše uvedenejch aut. Jsem zvědavej na benzín, speciálně na střední 125koní silnou šestnáctku s turbem.
Každopádně je to dobrý auto a ačkoliv hvězdičky nemusím, tady by mohly u článku sedět. 😉
Perfektní. Díky. :yes: :yes: :yes😒br />
Mimochodem, patří mezi ty, kteří v autě sedí co nejníž. Schválně vyzkouším, jaké to v 308 bude.
Mimochodem, patří mezi ty, kteří v autě sedí co nejníž. Schválně vyzkouším, jaké to v 308 bude.
Záleží na dýlce trupu a jak máš opěradlo. Ale pro mě někde na 70% možností výšky to bylo akorát. 😉
Já sedím nízko a opěradlo docela dolů (jako že tak trochu ležím). Ale zase mám přes 185, tím se to trochu kompenzuje.
Mimochodem - noční můra každého prodejce😒br />
Jdeme s přítelkyní do Citroenu (hledáme druhé auto do města). Zkusíme tedy C3 s tím protáhnutým předním oknem. Přítelkyně (cca 185 cm a velmi dlouhé nohy - jsem klikař) se usazuje bez problémů, auto se jí líbí. Usedám já (podotýkám, sedadlo úplně dolů, hlava dosti vzadu) a hlavu mám zabořenou ve stropu, či spíše ve sluneční cloně. Seděl jsem v desítkách aut, ale ani ve snu by mě nenapadlo že se někdy nevejdu na výšku do evropského mainstreamu. Prodejce se lehce potí a nabízí zkusit C3 Picasso. Usedám tedy a hurá, do auta se vejdu, vše OK, prodejce se začíná usmívat. Ale - usedne přítelkyně a i když dá sedadlo úplně dolů a volant nahoru (což není její přirozená poloha za volantem), pod volant se jí nevejdou nohy. Vůbec, prostě by nebyla schopná řídit. A podotýkám - i ona již řídila spoustu aut a nikdy tento problém neměla. Toho prodejce mi bylo fakt líto. Takže, lidi v Peugeotu, těšte se 😄
Mimochodem - noční můra každého prodejce😒br />
Jdeme s přítelkyní do Citroenu (hledáme druhé auto do města). Zkusíme tedy C3 s tím protáhnutým předním oknem. Přítelkyně (cca 185 cm a velmi dlouhé nohy - jsem klikař) se usazuje bez problémů, auto se jí líbí. Usedám já (podotýkám, sedadlo úplně dolů, hlava dosti vzadu) a hlavu mám zabořenou ve stropu, či spíše ve sluneční cloně. Seděl jsem v desítkách aut, ale ani ve snu by mě nenapadlo že se někdy nevejdu na výšku do evropského mainstreamu. Prodejce se lehce potí a nabízí zkusit C3 Picasso. Usedám tedy a hurá, do auta se vejdu, vše OK, prodejce se začíná usmívat. Ale - usedne přítelkyně a i když dá sedadlo úplně dolů a volant nahoru (což není její přirozená poloha za volantem), pod volant se jí nevejdou nohy. Vůbec, prostě by nebyla schopná řídit. A podotýkám - i ona již řídila spoustu aut a nikdy tento problém neměla. Toho prodejce mi bylo fakt líto. Takže, lidi v Peugeotu, těšte se 😄
Prodejce se těšil, jak bude přítelkyně čachrovat s nohama a modlil se, aby se tam nevešla a manipulace trvala co nejdýl 😉
No, nechci se nějak zbytečně chlubit, ale faktem je že v tomto případě skutečně je na co se dívat. Jen ta auta jsme jaksi nemohli vzít 😉
Nesťažuj sa.Tento problém by kde kto rád riešil za teba ! 😉
P.S.Dúfam,že slečna chodí skúšať autá v sukni. >😁
P.S.Dúfam,že slečna chodí skúšať autá v sukni. >😁
Kupte si kazdy jine, prodejci tim udelate dvounasobnou radost a nebudete se hadat, kdo pojede >😁
Jasně - a výhodu to bude mít v tom, že partner si toho tvého miláčka (teď myslím to auto) fakt nebude moci půjčit. Prevence rodinných krizí á la Citroen 😉
Ja mam 180cm a neznam auto, kde bych se nedokazal normalne usadit, preferuju spis vyssi posaz kvuli lepsimu rozhledu a pocitu kontroly nad vozem. Mit s o par cm navic takovy problemy si nedokazu predstavit.
Hele a to je ono - mě ani mou drahou polovičku by před návštěvou Citroenu ani nenapadlo, že se nám to může stát.
Ps.: Před týdnem jsem seděl (bohužel nejel) v krásně zrenovovaném Jaguaru E-type. A sice to bylo na hraně, ale vešel jsem se. Takže asi tak. 😉
Ps.: Před týdnem jsem seděl (bohužel nejel) v krásně zrenovovaném Jaguaru E-type. A sice to bylo na hraně, ale vešel jsem se. Takže asi tak. 😉
Diky :yes:
Hm hm, to vypadá slušně... ale už tuším, že posaz asi nebude můj šálek kávy. Myslím, že z výlučné pozice FFI se už hodně ztratilo, FFIII s EcoBoost může být klidně alternován za 308 s THP... nebo ne?
PS: Octavia RS bez Performance mode selection má řízení tuhý asi jako když... no, to je jedno, prostě není tuhý >😒]
PPS: Slušný test :yes:
PS: Octavia RS bez Performance mode selection má řízení tuhý asi jako když... no, to je jedno, prostě není tuhý >😒]
PPS: Slušný test :yes:
Nevím jak to napsat, ale Focus má trochu jinej druh pohybu při zatočení volantem. Není to jako první generace, ale je tam jakási mrštnost, kterou P308 nemá. Těžko to popsat, prostě FF jezdí jinak, nemusí vyhovět všem, mě sedí. Manželce zase spíš Golf, není tak bezprostřední, je to asi příjemnější (jsme u subjektivních dojmů)...a hlavně je koukatelnej pro všechny 😄
Pěkný. 😄
Vypadá to, že zase jednou je tu dobrý Peugeot, o to víc zamrzí ta zbytečnost s budíky.
Vypadá to, že zase jednou je tu dobrý Peugeot, o to víc zamrzí ta zbytečnost s budíky.
Je to na pytel, člověk to musí akceptovat. Zvykneš si na všechno, ale když nemusíš je to lepší...zapomněl jsem na jednu věc...otáčkoměr točí zprava doleva. Taky divný.
Auto bu'd sedne svým lehkým a příjemným pohybem nebo vůbec, nebejt těch budíků, tak bych možná i napsal, že běžný verze Golfu budou mít problém. takhle se to odehrává o stupeń níž 😉 Celkově ale bez dobrý 😉
Auto bu'd sedne svým lehkým a příjemným pohybem nebo vůbec, nebejt těch budíků, tak bych možná i napsal, že běžný verze Golfu budou mít problém. takhle se to odehrává o stupeń níž 😉 Celkově ale bez dobrý 😉
OT: apostrof i hacek bys (snad) mel mit vedle backspace, nejdriv mackas hacek nebo apostrof, pismeno az pak, on si to ten komp uz nejak prebere 😄
Hodi se to i kdyz chces napsat velke pismeno s hackem, treba Č (taky to jde caps lockem)
Takze priste uz snad budes potrebovat cednik jen k cedeni a cee´d ti pujde od ruky.
Jinak rychlotest :yes:
Hodi se to i kdyz chces napsat velke pismeno s hackem, treba Č (taky to jde caps lockem)
Takze priste uz snad budes potrebovat cednik jen k cedeni a cee´d ti pujde od ruky.
Jinak rychlotest :yes:
podle mě spíš nevěděl, kde je ten apostrof v názvu, a ne na klávesnici 😉
Jak je na tom s rychlostí ten "displej"? Srovnej to třeba s Golfem. Dík.
Pěkný testík. Ještě jsem v tom neseděl, tak poprosím - zkus ještě více okomentovat ty budíky nad volantem, našel jsi na tom také něco pozitivního ? A jaký je tedy konečný verdikt ve srovnání s klasikou - lepší/horší/je to jedno ? Dík :yes:
výborně, děkuji za první test v ČR :yes: 😉
Sedadla jsou doslova fotogenické, prostě parádní křesla. Peugeot sedadla umí, vždy rád vzpomenu na 307, ale zaráží mě poněkud chladné hodnocení. Je to ten typ sedadel, které jsou víc hezké než pohodlné?
A hlavně by mě zajímalo - je ten dotykový display ODPOROVÝ nebo KAPACITNÍ? Tohle jsem se nikdy od nikoho nezozvěděl, byť já to považuji za docela klíčové pro použitelnost. Třeba Golf VII má podle mě v základu odporový display, tedy bída... Je to tedy alespoň kapacitní panel?
Sedadla jsou doslova fotogenické, prostě parádní křesla. Peugeot sedadla umí, vždy rád vzpomenu na 307, ale zaráží mě poněkud chladné hodnocení. Je to ten typ sedadel, které jsou víc hezké než pohodlné?
A hlavně by mě zajímalo - je ten dotykový display ODPOROVÝ nebo KAPACITNÍ? Tohle jsem se nikdy od nikoho nezozvěděl, byť já to považuji za docela klíčové pro použitelnost. Třeba Golf VII má podle mě v základu odporový display, tedy bída... Je to tedy alespoň kapacitní panel?
I Golf 7 má kapacitní displej. (5.8") 😉
já se bavil o tom základním. A v základu je 5“ monochromatický. Dokonce i v Comfortline je jen 5“ (ale barevný)... Tyhle dva podle mě jsou odporové, pokud si dobře vybavuji pocit z ovládání. Je tam prostě ta "měkkost", kdy reaguje na odpor (resp. změnu odporu).
Ale je možné, že 5.8 už bude kapacitní. Jestli ne, tak VW by zasloužil nakopat pr*el >😒] , aby i v Highlinu nabízei takový Ausverkauf.
Ale je možné, že 5.8 už bude kapacitní. Jestli ne, tak VW by zasloužil nakopat pr*el >😒] , aby i v Highlinu nabízei takový Ausverkauf.
Tak s kapacitním a odporovým...není odpornej, víc nevím 😄
Sedačky jsou měkčí, moc jsem oporu necítil, takovej gaučík. Záda držej pěkně, takže by snad nemusely bolet. Připomněly mi P405, jen jsou větší 😉
Sedačky jsou měkčí, moc jsem oporu necítil, takovej gaučík. Záda držej pěkně, takže by snad nemusely bolet. Připomněly mi P405, jen jsou větší 😉
Spíš bych se zeptal, jestli je možné ho ovládat i v rukavicích. I kapacitní display lze ovládat v rukavicích, pokud ovladač psal rozumný člověk (a je dostatečně citlivý/ příliš nešumí). V autě většinou jezdím v rukavicích, v létě i zimě. To je jeden z důvodů, proč z dotykových displayů šílím.
pokud vím, tak full LED světla jsou standartem u nejvyšší výbavy Allure ne?
Zrovna dneska v ústeckém Globusu novou 308 předváděli. Nedalo mi to a trochu ji prolezl. Beru zpět slova o hnusném vnitřku. Vypadá to fakt pěkně, aspoň v té vyšší verzi. Jinak nejvíc mne překvapilo, jak přirozeně jsem se cítil za tím malým volantem. Vůbec mi to nepřišlo divné. Za mě :yes:
[odkaz]
je tam aj foto interieru verzie bez displeja a mne to nepride vobec take hrozne .... zrazu je tam tych tlacidiel uz v pohode dost a vyzera ten interier uplne ok... bral by som to kludne aj bez displeja ... paci sa mi to... a verzia bez displeja ma dalsie eso v rukave... ponuka aj klasicku mechanicku rucnu brzdu... takze na bezne jazdenie asi idealna kombinacia... rasto ma pravdu
ozaj... uz si ani nespominam pod ktorym pezotom bolo v diskusii takmer 300 prispevkov, nieco mi vravi ze to auto budi zaujem a konecne poriadny zaujem u ludi a to je fajn, to auticko je krasne :yes😒br />
od r 1998 ked som hltal novu 206tku v casopisoch a kvoli ktorej som si miesto jedneho casopisu kupil hned 4 rozne ... musim povedat ze toto je konecne opat pezot ktory ma velmi zaujal a da sa to porovnat s tym co som citil v 98mom pri pohlade na 206tku .. opat citim take tie emocie a taku tu pezotacku charizmu a styl a taky ten velky predajny uspech ktory vanie uz vo vzduchu.... drzim palce, mne osobne sa toto auto v danej triede velmi pozdava ... krasne je :yes:
je tam aj foto interieru verzie bez displeja a mne to nepride vobec take hrozne .... zrazu je tam tych tlacidiel uz v pohode dost a vyzera ten interier uplne ok... bral by som to kludne aj bez displeja ... paci sa mi to... a verzia bez displeja ma dalsie eso v rukave... ponuka aj klasicku mechanicku rucnu brzdu... takze na bezne jazdenie asi idealna kombinacia... rasto ma pravdu
ozaj... uz si ani nespominam pod ktorym pezotom bolo v diskusii takmer 300 prispevkov, nieco mi vravi ze to auto budi zaujem a konecne poriadny zaujem u ludi a to je fajn, to auticko je krasne :yes😒br />
od r 1998 ked som hltal novu 206tku v casopisoch a kvoli ktorej som si miesto jedneho casopisu kupil hned 4 rozne ... musim povedat ze toto je konecne opat pezot ktory ma velmi zaujal a da sa to porovnat s tym co som citil v 98mom pri pohlade na 206tku .. opat citim take tie emocie a taku tu pezotacku charizmu a styl a taky ten velky predajny uspech ktory vanie uz vo vzduchu.... drzim palce, mne osobne sa toto auto v danej triede velmi pozdava ... krasne je :yes:
1. Povedlo se naladit podvozek elegantně francouzsky a zároveň přesně německy....
2. Palubka je zpracováním i materiály i architekturou na úrovni Audi....i krásně prosvětlené...
3. Byl jsem proti i v případě dotykáče u telefonu - tady se to "ladí" po chvíli intuitivně....
...musím souhlasit s webpajou - dovření dveří je prémiově skvělé! ...ono vlastně celé to působí opravdu prémiově... za mě nej ve třídě. Golf má navrch v poskladatelnosti výbavy, silnějších motorů a 4x4 .... osobně bych přivítal např. ve verzi active, tj. střední, dostat xenony. Tady buď, i když fajn halogen nebo led. Beru to tak, že nepotřebuji skurku na seslích....
ceny - jsou ceník a hned dávají ca. -10% start price..
308 x .
:yes: :yes:
2. Palubka je zpracováním i materiály i architekturou na úrovni Audi....i krásně prosvětlené...
3. Byl jsem proti i v případě dotykáče u telefonu - tady se to "ladí" po chvíli intuitivně....
...musím souhlasit s webpajou - dovření dveří je prémiově skvělé! ...ono vlastně celé to působí opravdu prémiově... za mě nej ve třídě. Golf má navrch v poskladatelnosti výbavy, silnějších motorů a 4x4 .... osobně bych přivítal např. ve verzi active, tj. střední, dostat xenony. Tady buď, i když fajn halogen nebo led. Beru to tak, že nepotřebuji skurku na seslích....
ceny - jsou ceník a hned dávají ca. -10% start price..
308 x .
:yes: :yes:
ano, to je nejpřesnější popis vozu.... pohodou na palubě je P308 dál....
Nějak mám pocit, že frantíci opět poněkud sebestředně vyvinuli P 308 jako "teplý". Když se podívám na sice krásnou, ale kovovou (nebo jen pokovenou?) hlavici řadicí páky, myslím, že v zimě to mnoho řidičů neocení...
Ještě větší otázku pochybností ale vidím v centrálním displayi, který se stává jediným způsobem, jak ovládat spousty výbavových prvků. Uvědomil si někdo, že v zimě display poněkud přestává fungovat? Nevím, představa, že vlezu do promrzlého P308 na parkovišti pod svahem a na displayi zmrzlém jak preclík uvidím velké rouno,... opravdu si nejsem jistý, že to je šťastné řešení...
Ještě větší otázku pochybností ale vidím v centrálním displayi, který se stává jediným způsobem, jak ovládat spousty výbavových prvků. Uvědomil si někdo, že v zimě display poněkud přestává fungovat? Nevím, představa, že vlezu do promrzlého P308 na parkovišti pod svahem a na displayi zmrzlém jak preclík uvidím velké rouno,... opravdu si nejsem jistý, že to je šťastné řešení...
chce to proste kupit verziu bez displeja... aj v zaklade bez displeja to vyzera podla mna v pohode.. navyse nielen ze vo verzii s displejom nemas klasicke kolecko na ovladanie klimy ale chyba aj klasiska rucna brzda... ja by som to auticko bral velmi sa mi paci ale rozhodne len vo verzii bez displeja.. inak je to dost neprakticke a ak nahodou displej zblbne tak si nahraty .. mozes si tak akurat piskat.... el. rucnej brzde tiez neholdujem.... volim zaklad s mechanickou a bez displeja... v tomto zlozeni sa mi 308 paci najviac
Presne tak,ono ponúkajú to ako ukážku kroku s dobou,ale zároveň aj vedia,že ich predošlé autá si kupovali dosť aj metrosexuálne primadony.Ja by som to kúpil tiež bez displeja.
displej zbytocne odputava pozornost a ked chcem napr pohrat sa s klimou tak koleckom to mam za 2 sekundy a ani nemusim spustit oci z cesty... a nielen s klimou... nastavovanie stanic radia tlacitkom je ovela bezpecnejsie ako sa nejako hrabat v displeji ... vsetky tie displeje je sice pekna sranda ale vodic by sa mal v prvom rade venovat riadeniu a ked riadim auto tak je na nezaplatenie take obycajne otocne kolecko ventilacie ... neviem si predstavit soferovat a popri tom kdesi klikat v menu a hrabat sa kdesi v tom displeji... poviem ti mame v aute externu navigaciu a aj ako spolujazdec som mal co robit aby som po ceste na to klikal a nejako sa "trafil" a bol v obraze popri tom ako auto ide ze co vlastne robim... ako sofer za volantom auta si to neviem predstavit... hrat sa sa s tym kdesi pocas jazdy v meste alebo kdekolvek pocas jazdy
1,6THP 92KW vybava access ... asi ideal ( bez displeja, s klasickou rucnou brzdou, motoricky v pohode ) v zaklade uz klima, palubny pocitac a kopec uz beznych veci ... idealna kombinacia nepochybne do buducna aj s vacsou zivotnostou ako tie displejove paradicky :yes:
1,6THP 92KW vybava access ... asi ideal ( bez displeja, s klasickou rucnou brzdou, motoricky v pohode ) v zaklade uz klima, palubny pocitac a kopec uz beznych veci ... idealna kombinacia nepochybne do buducna aj s vacsou zivotnostou ako tie displejove paradicky :yes:
Nemci uz stihli porovnat 308 a 92kW 1,6THP a Mazdu3 s 2,0i 88kW...samozrejme,vyhrala Mazda,ale tesne. Co sa tyka dynamickych vlastnosti,bola na tom Mazda3 o dost lepsie...a to dokonca aj s nizsou spotrebou. Uvidime ale na vlastne oci...308 sa u mna diskvalifikovala tym interierom,ako v podstate skoro vsetci frantici...okrem RCZ 😄
dát za pekáč nižší třídy 500 000 je opravdu dost a je jedno jestli má slepici ši lva ve znaku. Lva jsem koupil dceři k 19. nám letos mírně jetýho, na nový prostě z vysoka .... již nejsem takovým hlupákem. S tím jsem skončil 😉 Porovnat můžu s auty co máme v rodině, moje, manželky a dvou dcer a lev je docela překvapení. :yes: nečekejte , že najdete u nás auto od vw group, tak bohatý na zážitky nejsem >😁 tuto tragickou epizodu již mám za sebou 😢
má na to být autem roku. :yes: :yes: :yes:
307-micka kedysi vyhrala auto roku 2002 .... chcelo by to zopakovat uspech .. drzim palce, nova 308micka na to ma :yes:
Ta 308 je tak dobrá že by zasloužila i hvězdičky tři! 😉
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
myslim ze pozeras jasne nad volant... [odkaz] [odkaz]
v 208 som pozeral tiez ponad volant a to nie som nejaky vysoky , v pohode to je -- myslim ze toto je trend buducnosti a nie pozerat kdesi pomedzi volant , mne sa to paci, pezot to ma prekoumane a mysli dopredu :yes:
v 208 som pozeral tiez ponad volant a to nie som nejaky vysoky , v pohode to je -- myslim ze toto je trend buducnosti a nie pozerat kdesi pomedzi volant , mne sa to paci, pezot to ma prekoumane a mysli dopredu :yes:
petrumr
nač to studium tak do hloubky. Nebo snad chceš vyměnit jeden krám za ještě větší ?
petrumr
kdybych tě v tom hračkářským autu svez, znečistil by sis spodní prádlo >😁 >😁 >😁
petrumr
už zase v něčem "děláš" ? >😁 Ty seš neskutečná mrákota.
petrumr
Osobně oceňuji design a styling a jízdní vlastnosti. Otáčkoměr neřeším, dynamika ukáže. Konfekce kolem 180cm výšky nemá nejmenší problém. Jo, podle zvuku zaklapávaných dvěří poznáte, že to někdo dělal s láskou... Takže za tuto 308 Peugotu tleskám! Teď už jen to chce i obchodní úspěch...
a sice ten i-cockpit. pre mna ako zakaznika by to bolo BRUTALNE minus,preco to auto nekupit....tam je z hladiska ergonomie a bezpecnosti vsetko zle... :no: :no: :no😒br />
no co,hlavne,ze to vyzera cool,ze. ked uz minimalisticky upratany interier,tak radsej audi a3,tam sa to podarilo podstatne lepsie. :yes:
no co,hlavne,ze to vyzera cool,ze. ked uz minimalisticky upratany interier,tak radsej audi a3,tam sa to podarilo podstatne lepsie. :yes:
Jenom při letmém pohledu na cenové srovnání jsem našel zásadní chyby😒br />
Hyundai i30,1.6 GDI, hatchback: model s výbavou Tricolor Premium = maximální možná výbava s ceníkovou cenou dnes Kč 454 990,-.
Ta již obsahuje i např. automatickou klimatizaci, parkovací kameru, kožený multifunkční volant, tempomat. Ale i mnoho dalšího co ostatní srovnávané značky v této ceně nenabízí.
Nesmyslně jsou tak připočítávány další příplatky, které už tato základní cena obsahuje. "Cena při shodné výbavě" je tedy nesmysl a měla by být Kč 454 990,-
Ta již obsahuje i např. automatickou klimatizaci, parkovací kameru, kožený multifunkční volant, tempomat. Ale i mnoho dalšího co ostatní srovnávané značky v této ceně nenabízí.
Nesmyslně jsou tak připočítávány další příplatky, které už tato základní cena obsahuje. "Cena při shodné výbavě" je tedy nesmysl a měla by být Kč 454 990,-
A ten vnitřek je v téhle kategorii opravdu pěkný.
Uklizený,čistý,na francouze relativně jednoduchý,bez záplavy čudlíků,ale přitom ne nudný jako třeba Golf..Obrácený otáčkoměr ala Aston je stylovka,malý volant,obrazovka navigace vysoko a velká,no za mě se to rozhodně povedlo.
A i cena je nastavená docela slušně..
... tak o tom dílenském zpracování a následné funkčnosti bych pochyboval. Oni ti Frantíci vypadají většinou hezky, ale pak to není dost funkční. ZVláště dodatečná vábava - technika. Bluetooth se nedá spárovat s půlkou mobilů a nebo nefunguje pořádně, spolehnout se na hlídání slepého úhlu je o hubu, masážní sedadla jsou úplně na bzum....atd.
Po designové stránce je to opět povedené, stejně jako Citrón C4. Cena je však velmi optimistická, kvalit Golfu nebo Octavie Peugeot určitě nedosahuje.
Bratovi odisla prevodovka na VW po 110.000km a susedovi zere jeho 1.6 octvia 1l oleja na 1000km ... A moje uctovnicka na 307 SW najazdila zatial 230.000 bez poruchy ... teda okrem asi 100 H7 ziaroviek 😊)
Osobně máme v rodině a okolí dost zástupců obou značek a VW je na tom se závadami hůř, nicméně bych si nedovolil vynášet soud o tom, kdo je lepší. Dneska už si nemají co vyčítat... FR se zlepšili, VW zhoršily.... jsou na stejno... žádné auto dnes nevyniká spolehlivostí a v mainstreamu se zhoršuje už i ta kvalita zpracování.. šetří se všude
Proto se docela divím, že to Peugeot v jeho situaci riskl a udělal vnitřek takto. Myslím si, že díky tomuto řešení nebude mít takový úspěch, jak Peugeot čeká. Rád bych se ale mýlil.
Ale jinak to auto vypadá fakt moc dobře.. 😉
Peugeot ma problemy a nevie co by urobil aby predaje zlepsil, ale takto to nepojde. Vsetci moji znamy, ked videli tu pristrojovku ,tak krutili hlavou.
Toto ma byt konkurent Golfa??? ANI OMYLOM!!!!! :-! :-! :-! :-! :-! :-! :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Kym to prakticky nevyskusate, vsetko su to len vase obmedzene keci prameniace z predsudkov voci novej konfiguracii. Nieco ako miestne novinarske bludy nad ovladanim radia na packe.