Technika

Zpět na článek

ADAC Test letních pneumatik (4. díl): Rozměr 155/70 R13 T

49 komentářů

simson33
Nevím proč jim z testování vypadl Good-year DuraGrip, podle mého názoru nejvážnější konkurent pneu ContiEcoContact, vypovídací hodnota testu se tím částečně snižuje.
Giorgio
Mám na fusionu 195/60 R15 Goodyear GT3 a pokud ty pneu srovnám (byť to jde velmi omezeně) s 155/70 R13 Pirelli P3000, kreré jsem měl na puntu, tak goodyearky podávají dosti chabé výsledky. Nevím, jak na tom jsou zrovna Goodyear Duragrip, ale obecně mě tento výrobce nepřesvědčil.
Zbysek01
Na aute, ktery obouva R13 mas jedno jestli jezdis na Nakajimech nebo na Pirelli >😁 >😁
gld
názor hodný metálu, len čo je pravda :-!
Zbysek01
taky si myslim 😄
Navtech
Nemyslíš zaplatíš! Ale souhlasím s tebou... 😉
MilanF1
To si nemyslím. Na P309 jsem měl Barumky a vydržely úplné h***o. Ted tam jsou Pirelly P3000 Energy a jsou pořád dobrý, navíc na mokru jsou velmi dobré.
Nejsem závodník a stačí mi malý rozměr pneu, ale pocit bezpečnosti je dobré cítit s každým kilometrem.
simson33
Podle nicku soudím, že závodník tak trochu jsi 😄
simson33
Já bych řekl, že je to spíš tím Fusionem, který má hodně vysoký podvozek, takže těžko bude sedět tak dobře jako Punto.
Giorgio
Myslím, že jízdní stabilita nebo chování na mokru, ale i na suchu, nesouvisí jen s výškou. S mým ročním nájezdem (15 tkm soukromým autem, zbytek pracovním) je mi to ale trochu jedno, to spíš dřív prodám fusion, než bych na něj kupoval nové letní pneu. 😄
ryman
na test pneumatik o velkosti 225/45 R17 😢
Zbysek01
asi tak
simson33
Tak já Ti prozradím, kdo vyhraje Good-year Eagle F1 Assymetric >😁
THE KLF ™
Budú v prvej 3ke spolu s mojimi Conti :-!
simson33
Ale nejlepší může být jen jeden, že 😄
THE KLF ™
Vsetko je relativne, nikto nie je dokonaly.
simson33
:yes:
Zbysek01
jj Pirelli 😄
Hadraplan
a já zase na 225/60 R16
pallas
tak pohni rozumom, a namiesto cakania si otvor stranku ADAC-u.
RS
Hlasuji za 215/45 R17 😄
Tento test pneu nie je aktuálny - je z roku 2007, viď stránka ADAC
Proč nám sem pořád strkají takovéto nanicovaté rozměry pneu ? To jsou pořád čtrnáctky, třináctky, ale o pneu 15" nebo 195/65 výše ani ň. Po světě nejezdí jen ty malé pytle. Mě osobně se nejvíc osvědčily Falken FK 452 a Firestone Firehawk. Zkoušeno na BMW 730d a Renault Espace.
THE KLF ™
Su tu predsa aj 195/65; 205/55, necitas?
Navtech
Pořád málo, to je nižší střední... ;-\ Nad 225 v 17 jsem taky neviděl, nebo na SUV.

PS: a zrovna tenhle rozměr ne tak na stavební kolečko, nebo Punto a zrovna u toho Punta mám zkušenost, že je úplně fuk, co tam je. Poslední dobou na něm mám pořád nějaký zimáky.
THE KLF ™
17" mozes pripojit k 18" v pohode. To co je v 17" bude super aj v 18", pripadne 19".
Navtech
No, ale podle mě nejde ani tak o palce (17-19-20), jako o šířku. Mám 255 a celkem by mě zajímal test na vodě a hlavně na sněhu. Na zimu mám Conti nějakej cross a podle mě stojej za hov... Třeba ne, třeba by to bylo podobný u všech, ale byla by to celkem zajímavá pobídka hlavně v tom, že ty gumy nestojej 2 litry kus a pak s tim nic nenaděláš.
THE KLF ™
Samozrejem som hovoril o nejakych standartnych pneu, nie na SUV.. to je ina klasa. Take testy tiez postradam. Ale mozno to nerobia preto, ze tam v tej klategorii su tie auta dost rozdielne v anstaveni geometrie, v zakladnych jazdnych vlastnostiach atd... ze by jedno auto islo super na ne, ine uz malo nejake problemy na vode, ione na suchu atd.. Neviem, len hypotetizujem...
Inac by to tuz z davno bolo, SUV tu nie je od vcera. Alebo ide zase len o marketing...
simson33
Testy SUV-pneu se občas objevují
[odkaz]
ale jinak bych souhlasil s tím, cos napsal, ty auta jsou technicky hodně rozdílný a co vyhovuje u jednoho nemusí sedět jinde!
Navtech
Nojo, ale to jsou spíš testy na off a ne na klasický SUV s absencí terénu a právě tam chybí ty nízký profily.
THE KLF ™
Pri vsetkej ucte, ja si osobne myslim, ze auta cez 2.5tony s 255mm a viac by prepadli v testoch pri aquaplaningu...
Fyzika nepusti...
Ze som taky smely.
Navtech
Tak to je v pohodě... Mám asi 2.25t, ale garantuju ti, že právě ty Turanzy od Bridge tu vodu zvládaj naprosto perfektně. S ujetejma kilometrama se to zase rapidně zmenšuje, Ale tak do 15t jsem s takovou krávou nezažil větší jistotu.
THE KLF ™
Tak ale oni to testuju naozaj aquaplaningovo, mozno ze si sa do takej situacie nedostal.. Co ja viem... Tazko povedat.
Testuju to dost podrobne...
Navtech
Dostal několikrát a mám právě dvě auta se stejným rozměrem, proto mluvim a zkušenosti a spolehlivosti s těma letníma Bridge. Jen mě čistě teoreticky zajímaj ty zimní a žádnej test neexistuje. Tak nějak...
Navtech
Bohužel nemohu odpovědět, cenzura mě nepustila a nevim proč. Jen mě zajímaj ty zimáky. Na letní nedám v 255 dopustit na Bridge Turanza.
Ronault.
Když s ním jezdíš jen přes pole a kravín do hospody a občas ho tam zapomeneš, tak to je jasné, že tam můžeš mít i OR 34 >😁
Navtech
Nejlepší a největší "gumy" má teď Borhyová v týtý!
eLzyx
Zvažuju jestli si mám na přívěsný vozík pořídit Continental EcoContact 3 nebo Bridgestone B250. Parametry mají moc hezké. Jen se u nich neuvádí jestli vydrží 10-15let. Netušíte někdo? ;-\ PS: kdy už bude test na 225/45 R17?
pallas
na privesny vozik?! Take drahe gumy - a naco prosim ta? Trakcia? Skor si najdi gumy, ktore maju zosilnene bocnice, tie su na prives.
Ronault.
Otec teď měnil Barum gumy na vozíku snad po 20 letech a že s vozíkem najezdil jednu dobu opravdu hodně a tuším, že tam byly OR 34. Nicméně na vozík to máš opravdu jedno.
pallas
To je smutne, ked tradicneho vyrobcu pneu predbiehaju aj cinski "no-name" vyrobcovia..
Loptos
no mna to tiez sokovalo, naviac ked na felicii tie pneumatiky mam. az sa bojim normalne...
Vigantol
Já koupil feldu a ta měla ty matadory jak na potvoru skoro nový, už se těším až je vyměním (asi za Pirelli) S tímhle se nedá bezpečně projet zatáčka byť jen lehce ostřeji a podvozkem to není.
P.S. pro popichovače, proč čtete článek o R 13 když máte na kárách kola o hafo větší? Mohli jste si ušetřit keci 😉
_Teddy_
Matador-ky som kedysi mal, a ani som ich nezjazdil. Vyhodil som ich este skor. Boli to naozaj neskutocne sunty: akonahle sprchlo, bol problem udrzat sa s nimi na ceste. Mam najazdene aspon 300tisic, ale horsie pneumatiky som jakziv nemal. To bol prvy a posledny krat ked som kupoval pneumatiky podla ceny...
GTI
Sto padesát pět... to snad letos jezdí jen horská kola ne? >😁 :yes:
RS
>😁 :yes: a ještě k tomu dětský... R13 😄
GTI
>😒] :yes:
Enzo
hm dětský 13 nazouvaj F1, pánové jsou znalci >😁
Hammunasakra
a jeden bílý hranatý Golf v cabrio verzi - pokud si dobře vzpomínám 😄
PS: A to jsem NEprozradila, že kvůli vaši NOSNOSTi jsme museli přidělat ještě jednu nápravu - takže Galina Tatjana má takový Tyrell či já nevím kdo to (třínápravové) auto ještě dělal 😄
Pěkný den (dámy a pánové KDO to má? No 6tiKOLOVÉ auto tady má JEN a JEN Galina Tatjana "GTi" :yes: )