Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mazda 3 Skyactiv-Hybrid a Skyactiv-CNG: Zase o kus dál

22 komentářů

Ondore
Pre obchoďákov ako vyšité, chcelo by to zabudovať tú obludnú nádrž na CNG a vravím - Mazda sem s ním, ja si ich pár objednávam! 😄
Nicco
Ak uvidis cenu, neobjednas si ani jednu
Ondore
Na cene samozrejme záleží, keby som chcel CNG za každú cenu, tak samozrejme sa dá už dnes kúpiť Mercedes B - už od 32.600,- euro... ;-\ :no: Na druhú stranu Mazda deklaruje, že boli potrebné minimálne úpravy, ak použili slabšiu verziu toho dvojlitra, tak pri príplatku tisíc éčok by cena mohla začínať na 18-tich tisíckach a pri tejto cene si na LPG Opel Astra ani nespomeniem 😄 (cca od 15.000€)
novice
Sem s ni, kdyz to bude za rozumnou cenu, prodam svoje 2 auta a kupuju ji >😁
romgator
Tak tomu říkám řešení. Kombinace Skyactive plus CNG je dobrý nápad. Ještě lepší by bylo hybrid plus CNG. Tedy pokud je to možné.
Mig_35
Jakože by se do auta velikosti Mazdy 3 vešly baterie, obrovská nádrž na plyn a ještě ta benzínová?
_MT_
Teoreticky by to mohlo jít. Třeba u Golfu TGI by měly jít baterie nacpat do středového tunelu (s Haldexem se nedělá a tak je to nevyužitý prostor). Další možnost by byla pod předními sedadly, byť by to mohlo ovlivnit posed. Nebo to udělat ala Honda - benzínovou nádrž pod přední sedadla a baterie místo nádrže.
Ji/Ri
..další možnost rakev na střeše... Golf L1H2 nebo se zvýšeným dojezdem L1H3 >😁
romgator
to ne, prostě nádrž jen na CNG ( protože, kdo si koupí auto na plyn nebude chtít benzín) a baterie klasicky v kufru nebo v podlaze.
_MT_
Auta na CNG, stejně jako na LPG, mívají nádrž na benzín. Je to záloha pro případ, že ti dojde palivo a v okolí nebude čerpací stanice. Benzín není takový problém sehnat. Ani nevím, jestli někdo prodává auto na plyn bez nádrže na benzín.
_Teddy_
...ale musim zas a znova: asi najkrajsi sedan v nizsej strednej triede😒br /> [odkaz]
Ja tych japoncikov tusim zacnem mat rad...
_MT_
[odkaz]

Edit: Od kdy je p-i-c (od picture) závadné slovo?
Iron
Nádhera - to musí být plavba - ani nevím jakou bych si vybral. Jenom mi tam zavazí jakési auto >😁
_Teddy_
Priklad dvoch dizajnovych pristupov😒br />
Astra - podriadena aerodynamike. Kratka predna kapota plynule prechadza do daleko vpredu zacinajuceho celneho skla, takmer bez zlomu (opticky skreslene vytiahnutymi stlpikmi). Zadne veko v tej istej vyske, ako konci predna kapota. Ciste, konzervativne, efektivne...

Mazda3 - dlha "haubna" trosku klame tvarom, dozadu posunuta kabina, silne klinovy profil. Snad tych hran na boku mohlo byt o nieco menej. Ale je tam jasny akcent na dynamiku, a sportovy podton.

Nuz, "kazdemu co jeho jest", to vraj hovorili uz Habsburgovci...
_MT_
Tím jsem nechtěl říct, že je Mazda ošklivá. Jen si myslím, že by Astra mohla utrhnout první pozici (když pominu prémii).
Nicco
Vidis a nepredali z toho ani prd.
andy666
vidím tu odborníka. skade máš také presné čísla predajov? ja poznám niekoľkých, ktorí si trojku sedan už objednali
_MT_
Očekával bych, že Nicco psal o Astře. Nedůtklivče. :-! Nicméně nějaká čísla by napsat mohl. Předpokládám, že sedan bude započítaný s hatchbackem, takže jsem se ani nesnažil něco najít.
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Nicco
Nemusis byt odbornik, aby si zistil, ze sedan je EU nepredajny. Na Tipcarse nie je ani jedna nova astra sedan na predaj
Katikakus
Vypada opravdu skvostne! :yes:
cudzinec11
ale ani normalny sedan tu zatial velmi nie je. Ten japonsky autosalon je plny super noviniek, japonci sa stavaju podla mna technologickou spickou v automobilovom priemysle, uz predbehli nemcov, ale co z toho, ked sa tie najzaujimavejsie veci tu v EU nepredavaju a ak aj s oneskorenim dojdu, tak za blaznivu cenu...