Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Flotilu vozů dálniční policie posílí rychlé Superby 3.6 V6 FSI

170 komentářů

JGucci
Konecne bude CESKA dalnicni policie jezdit v CESKYCH vozech !! :yes: :yes: a ne jak CESKA POSTA v Hyundee :no:
OndraH
Mně se zdá že je úplně jedno kdo v čem jezdí a osobně mně netankuje jestli si koupí hyundai nebo škodu, hlavně že to bude kvalitně a dlouho sloužit.

Slepě trvat na domácí značce(Jakoby hyundai nebyl) je jakýsi druh úchylky, ale proti gustu žáden dišputát.
Berenika ANTIDIESEL
Dobrý tah, JEN TAK DÁL :yes: A kdybych se mohla přimluvit prosím bez milosti pokutovat každýhovola za NEROZSVÍCENÝ POTKÁVACÍ SVĚTLO - prasklou žárovku - a co jich teď na silnici jezdí - DLE ZÁKONA : BEZ SVĚTEL NA SILNICI NELEZ !! >😒]
PS: A to ste věděli že chorvati mají doma na sezónu přichytaný překvápko 😉 [odkaz]
jamp
A mohli by vyberat na D1 aj za rozsvietene zadne hmlovky
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Shr3k
Vy tam snad vidíte nějaký radar? Já vidím Polcam, který to zřejmě dostalo použitý ze starých R36.
petrumr
PlumJelinek
Já vidím Ramer na fotce jen u jednoho Superba, ale třeba jen vidím špatně. Nemyslím si, že Ramery nepoužívají kvůli antiradarům (se kterými jezdí mizivié procento řidičů), ale spíš kvůli tomu, že nedokáže měřit i vozy za sebou a možná ještě kvůli hromadě jiných důvodů 😄
Shr3k
Řekl bych, že na nové RAMERy prostě nejsou v rozpočtu $$$.
petrumr
Shr3k
Ups, špatný thread.
PlumJelinek
Nevím, v čem spočívá výhoda toho, že policie jezdí Škodovkou a ne třeba Volkswagenem nebo Hyundaiem. (mé tajné přání pro dálniční cajty by byla Insignie OPC, jelikož je z konkurenčních vozů nejsnáze rozpoznatelná >😁 )

Mnohem více se mi spíš příčí, že tyto vozy opět vypadají jako klasická civilní auta a tudíž je na první pohled pohled zřejmé, že policie upřednostňuje represi před prevencí, což opět jen dokazuje, že peníze jsou až na prvním místě a to i pro státní službu, která by měla svým občanům sloužit a primárně jim "pomáhat a chránit" je.
petrumr
PlumJelinek
Jde o princip. Stejně tak nesouhlasím se změnou zákona, při které došlo u MP ke zrušení povinnosti umisťovat upozorňující značky v případě měření rychlosti.

Má to svojí logiku - policii by především mělo jít o zajištění dodržování předpisů. Toho nejlépe dosáhne způsobem, že bude vidět. Ne tím, že se bude schovávat a poté kasírovat. V takovém případě je účel tohoto jednání zřejmý a s původním posláním to zas tak moc nekoresponduje.
Moik
Kdybys to dotáh dál, tak by tam neměli mít ani radar, protože to je taky represe...mají to vyřešit preventivně...být vidět, dělat osvětu a přesvědčit tě, že máš po obci jezdit 50. Ale protože dost lidí to stále nechápe, bude lepší, když bude MP měřit za bukem..a ani to nemusí být u školy, tam by měli za překročení rychlosti rovnou zatýkat.

Na D1 jezdím posledních 6 let 150 na tempomat a 160 když trochu spěchám, když jsou za mnou v dálce xenony, tak jen co 2km na chvíli najedu do pravýho. ROzhodně jsem byl několikrát změřen ale pokutu jsem nedostal.
Stefič
a jak to děláš...Pokaždé, když vidíš xenony, tak spomalíš...To by mě zajímalo, jak dlouho těch 160 tak udržíš >😒] >😁
vrkuboy
Jde o to, že když člověk vidí policejní auto tak se hned krotí a klidně se za tím policejním vozem bude táhnout předpisovou rychlostí dalších 50km/h. Když kolem neoznačeného vozu proletí a ti ho začnou stavět tak může znervóznět udělat chybu a o zastavování v odstavném pruhu na D1 a o nebezpečnosti snad ani mluvit nemusím. Takto zastavené policejní auto totiž nemusí mít za zády na silnici výstražný trojúhelník a spoléhá se jen na blikátko za zadním oknem což se s majáky nad úrovní střechy vozu nedá co do viditelnosti srovnat. Jednoduše co se prevence týče tak je označený policejní vůz lepší než neoznačený.
Nerez
No, ten názor, že se člověk krotí když vidí policejní auto platí jen u toho procenta obyvatel, které je slušně vychované a nemá v hlavě nas*áno.
To zbylé procento si myslí, že může vše a nějaké policejní auto nebo preventivní činnost je jim uplně u ( ! ). Bohužel, tato část obyvatelstva je čím dál rozšířenější...
vrkuboy
Tak takového hrdinu neznám co by si na dálnici troufnul předjet policejní auto které jede 130 😄
Nerez
Takovej Trpišovskej, ten by je předjel a ještě vybrzdil >😁
petrumr
figurka
Tak si mě zapiš. Zdaleka ne jen jednou, 145 tacho a nikdy mne nestavěli. Proti R36 a jejich posádkám nemůžu říct jediného křivého slova jelikož neotravují jakmile ti ujede noha a jedeš 132. Ze zkušeností lidí, kteří zastaveni a pokutováni byli vím, že jejich jednání je velmi férové.
Borek B.
K tomu se můžu přidat, zatím mě stavěli dvakrát a pokaždé bylo jejich jednání profesionální.
webpaja
Hmmm, jestli se potkáváme často, tak kvůli mě dost zpomaluješ 😄
jets_cz
Kurnik šopa, Moiku, mám tě rád jako kámoše, ale za tyto řádky by sis zasloužil.... Jednak si protiřečíš že by místo represe měla používat policie osvětu a prevenci - na tebe by nějaká osvěta zafungovala? Jsi inteligentní člověk a moc dobře víš jaké jsou rizika rychlé jízdy, žádná osvěta by tě pomaleji jezdit nenaučila. Každý, kdo udělá řidičák ví kolik se smí jezdit a odstrašujících příběhů je na netu a v médiích tolik, že žádná další odvěta není třeba. Být vidět? Jako že by stáli na každém kilometru na silnicích aby to mělo účinek? Navíc podle této logiky jsou tyto auta prevence sama - pokud zpomalíš pokaždé když vidíš za sebou xenony a vezmeš si kolik dnes aut s xenony jezdí.... Já s těmito auty souhlasím, jen houšť a větší kapky, jen by je mohli využívat víc i na ostatních cestách. Nejsem svatý, taky občas jedu rychlejc než se smí, ale taky je mi jasné, že když mě chytnou tak za to zaplatím. Hlavní důvod proč ale v 99% mých jízd jezdím v limitech je panická hrůza z toho, že bych mohl zavinit nějakou nehodu kde by někdo umřel nebo měl nějaké následky, to bych hodně těžko rozdýchával a táhlo by se to se mnou celý život. Takže pokud máte aspoň trochu odpovědnosti tak na to myslete taky 😉
Gangrel
Pane, to se jen tak nevidí... morálka a ohleduplnost... v Czechystánu čím dál více nedostatkové zboží ;-\
OndraH
Znáte ten vtip co jsou míry 90-60-90?No přeci jízda kolem policejního vozu, takhle všichni pojedou 60 protože nebudou vědet co vlastně ten policejní vůz je nebo není. >😁
euro89
Máš pravdu, také jsem jim přál Insignii OPC. Nebo úplně ideální by bylo nějaké Camaro ZL1 nebo Charger. >😒] Každopádně teď už si ten tzv. aktivní antiradar pořídím, protože přibrzďovat kvůli každému Superbu na dálnici ve strachu, že v něm sedí fízl, rozhodně nehodlám. Aspoň, že počkali na facelift - těch zatím na silnici tolik není.
PlumJelinek
Ono to s tím aktivním antiradarem není tak jednoduchý, zaprvé to stojí řádově desítky tisíc, zadruhé je to nepřenosný a zatřetí si vůbec nejsem jistej, jestli ti to zrovna proti Passatům, Superbům bude co platný, co se funkčnosti týče. Mnohem zajímavější varianta je podle mě služba od resenipokut.cz, která stojí zlomek a může ti být jedno čím jedeš a čím policajti zrovna měří.
Policajti jsou čím dál oprsklejší a čím dál víc si dovolujou (a často protizákonně), z toho důvodu pak vznikají služby jako je tato a já tomu fandím. Není důvod si nechat všechno líbit, navíc tohle je způsob, jak to řešit účinnou a přesto legální cestou.
Nerez
Statistika úspěšnosti těhle firem ale není k dispozici a co tvrdí oni je mi úplně jedno. Když budu chtít, navykládám všem co chci.
Navíc lidi, co tohle využívají se mi hnusí. Nesnáším, když někdo za své činy nedokáže nést zodpovědnost...
PlumJelinek
Jedna věc je využívat, druhá zneužívat. Je to služba, která ti do jisté mírá dává určitou svobodu, je už na tobě, jak s tím naložíš. Žádná věc není primárně dobrá nebo špatná, vždy záleží k jakému účelu je používána. Ono na druhou stranu policajt, který se naplno vyžívá se své moci nebo až dokonce zneužívá svoji pravomoc, to taky není žádná výhra. Často jako bežnej smrtelník ani třeba nevíš, kam až policajt zajít může a kam až ne, i v tomhle ti podobná služba může být nápomocná, mají například telefonní servis 24/7.
A pro člověka, který najezdí ročně několikanásobek průměrného českého řidiče, nebo pro někoho koho volant živí může tahle služba minimálně zajistit, aby mohl za tím kulatým nesmyslem volně dýchat.
Myslet si o tom samozřejmě můžeš co chceš, tvůj názor ti nehodlám nikterak vyvracet, nejsem jejich obchoďák, který by tě do podobného produktu chtěl zlákat. Ale je to zkrátka možnost volby. A také je možnost volby, jak s tím poté naložíš.
chrudoš
No a co takhle jezdit podle pravidel? Já netvrdím, že nejezdím rychle, ale když mě chytli, tak jsem sklapnul a kajícně to vyřešil, vždy to bylo s nejnižší finanční sazbou. Prostě beru zodopvědnost za své činy. Všichni brečí, že policajty není vidět, když už je ale potkají tváří v tvář pokutě, snaží se z toho vykroutit. Takové typicky české plivnutí do tváře spravedlnosti.
figurka
Mě to přijde jako trochu histerické teoretizování, ale pokud máš osobní zkušenost, tak se poděl. Ročně jezdím 50-60 tis. a nikdy jsem nepřišel ani o bod. Co se týká rychlostí, tak předpisově rozhodně nejezdím. Ale s čím se na silnici setkávám je neuvěřitelná blobost lidí řidičů a teď nemyslím způsob řízení, ale čistě ve vztahu k postihu za rychlost, resp. pravděpodobnosti postihu. Obce dodržuji 50 (55 tacho), protože pravděpodobnost měření je několikanásobně vyšší a hlavně beru ohled na to, že jsem k*rva v obci. To, že je někde označení obce vytaženo někam zaz zástavbu do pole mi sice samozřejmě vadí, ale opět pravděpodobnost měření... No a potkat řidiče, kteří na toto kašlou není nikterak vyjímečné. Jejich blbost. Omezení na rychlostních komunikacích a dálnicích to samé. Opravy na D1 to krásně ukazují. Omezení 80, jedu do 100 tacho. Několikrát jsem projel měření. Nic. A pak mě celkem solidním rozdílem rychlostí předjíždějí další řidiči. Jejich blbost. Když se potom dálnice otevře, dám 165 tacho (do 30kmh rozdílu - 2 body) a zase je všechny předjedu. Prostě hloupost a nepřemýšlení. Pak brečí, jak je policie buzeruje. Nikoliv. Zatím jsem se setkal s tím, že PČR je celkem tolerantní.
Enthusiastic.driver
Na to mám jednoduchou odpověď - byrokracie, státní správa, a jiné státní složky se se mnou už tolikrát snažily * ve jménu zákona, ale proti zdravému rozumu, že oplácení stejnou mincí je zcela na místě.

Ty po mě kamenem já po tobě chlebem rozhodně vzynávat nebudu a jelikož jsem v bodové tísni (za naprosto marginální přestupky), tak silně uvažuju, že si to předplatím taky...
Otrava
Jaký národ, taková policie... myslím že tady prevence příliš nefunguje. Spousta řidičů překračuje limity, pak vidí policii, projedou okolí ní jako šneci a jak zmizí z dohledu, opět dupnou na plyn.
Před školkou možná dobré, ale celkově nic moc.
ikoptak
A čímpak asi jezdí Simíři? Civilní auto s radarem a kamerou. To civilní auto vnímám jako prevenci, nikdy si nemůžete bejt jistej zda to civilní auto za Vámi není policajt. Myslím, že pár lidí si rozmyslelo jezdit jako prase.
pargi
Nejezdi tak, jako bys to tady osvobodil a může ti být úplně u zádele, zda má policie Superby, Passaty nebo "ópécéčka".
Xawier
Jako nějakým záhadným způsobem jsi došel k názoru, že pokud auta nejsou označená jako POLICIE, tak to působí méně preventivně, než auta označená??? >😁

Ty budeš hlavička...

Na druhou stranu to i vysvětluje, že nepochopíš, v čem spočívá výhoda toho, když státní správa využívá domácích výrobců...
3_diamanty
neviem v com jazdi ceska posta ale ak jazdi v ix35 alebo i30 tak ide o auta vyrobene v cesku rukami cechov 😉 , takze tak, skus sa na veci pozerat inak a zivot bude krajsi 😉

ale mozno je lepsie nech jazdi autami vyrobnymi v turecku arabasmi ze? ty budes ten taky typicky cesky tazky patriot :yes: >😁 ktory hyundai vyrobeny v cesku ani bohovi ale toyota z turecka je mu dobra :yes: 😉
eXp10it
No jo akoratze porad z materialu v korejske kvalite, podle korejskych postupu a korejskych navrhu. Kdyz si doma udelate gulas ze psa tak to taky neznamena ze se jedna o ceskou pochoutku. Mimochodem ani slovensky gulas ja treba nemusim.
Gilgit
petrumr
Qido
Trochu mě zarazil průměrný nájezd. Za 4 roky ani ne 100 000km na jedno auto.
Na služební auto, které by podle mého názoru mělo denně lítat po dálnici to není velký nájezd.
Moik
No to j totiž trochu blbost, všechny co jsem viděl měly přes 300, jihlavskej měl 320 asi před rokem dvěma....
Left
Údajně mají některý Passaty okolo 500 000km.... Předpokládám, že právě ty budou nahrazovány jako první.
Nerez
Záleží, jestli jde o Passata z dálnice nebo Passata od dopravky, která má v rajonu nějaké ty rychlostní silnice. Dálniční R36 co vím mají hrubě přes 350 tis, ty co nelítají jen po dálnici (nové 3.6 FSI) můžou mít klidně těch 100 tis za 4 roky.
michalpneu
já mám pocit, že je to taky blbost, protože jen ten na tý hradecký dálnici měl asi 440 tis za ty roky. Podle mě je to myšleno jako 100 tis. na rok, ne za 4 roky. Známý říkal, co dělá ve VW, že tam měli jednou na nějakou složitou diagnostiku a říkal, že měl nalítano asi 380 tis. a byl to jeden z těch 2009ek
dr.biker
Není to špatná volba, policie chce být nenápadná a chce splynout s provozem. Se Superby to půjde snadno, jezdí jich po D1 docela dost. A ještě mě napadá další výhoda, pokud Vás na místě zatknou, tak při jízdě na stanici budete mít vzadu dosti místa na kolena. >😒]
positivemind
To jasně dokazuje jen ten fakt, že policajti vybírají, ale nechrání 😉

To máš jako na demonstracích, kde je taky hodně tajnejch a pak pomáhají pořádkovým jednotkám. My jsme všichni na silnici vlastně takoví anarchisté
fiction
Každého samozřejmě naštve, když dostane pokutu, ale má být naštvaný na sebe a ne na policajty. Tedy, pokud zrovna nestojí metr za značkou "začátek obce" 8-s
Bully_
Vysvetlite mne nekdo, jak zmeri i auto jedouci v protismeru? Nejsem zadny technolog 8-s , zajima me to proste. Jako ze zmeri kazde auto v libovolnem smeru za kazdych okolnosti? Nebo musi mit vizualni kontakt? Nebo zrovna tip na "pirata" a zrovna zapnuty radar + dalsi podminky? Auto jedouci ve stejnem smeru jeste chapu- neco jako "jede zrejme rychle= mam dost casu a prostoru + vyhledu na to zapnout a pouzit radar".
ozawasan
velmi jednoduše - když stojí - měří rychlost díky znalosti rychlosti odrazu paprsku. No a když se pohybují v protisměru, tak systém zná jejich vlastní rychlost, kterou od toho počítač odečte - zjednodušeně řečeno. "podobně" fungují lokátory a naváděcí systémy palubních zbraní na letadlech....tedy, co se výpočtu rychlosti cíle týče.....
Bully_
Tohle je samozrejme jasne, ale to maji ty radary PORAD zapnute, aby PORAD a automaticky vyhodnocovaly KAZDY vuz, at jede kdekoli? Nebo musi mit nejaky tip? Ani ten radar nema 100% pokryti okoli, nehlede na zahlceni daty, ktere by nastalo v pripade mereni, okamziteho vyhodnocovani a ukladani kazdeho mopedu jedouciho kdekoli v dosahu. A ze jich muze byt pri 3 pruzich v kazdem smeru a silnem provozu klidne nekolik desitek behem vteriny.
Navic ta prostupnost radiolokatoru pevnymi prekazkami- kdy ma clovek vubec to stesti, aby poradne uvidel auto jedouci v protismeru, pres svodidla, ostatni vozy, kere, protihlukove zabrany, ..? Silnicni provoz a volny vzdusny prostor se silne lisi..
ozawasan
tak jasně, že tam bude x proměnných, ale ty uvažuješ příliš lidsky. To jsou mašiny, které pracují v jiném "časovém" vnímání. Ten radar měří pořád - pokud je zapnutý - má určité pracovní pole(nechtěj po mé netechnické maličkosti, kolik má tenhle) - řekněme - čistě teoreticky 50stupňů a v těch bere všechno a pořád. A teď už jen záleží na technice zpracování a přiřazení obrazu k danému výsledku. Jistě, že tě nemůžou změřit přes ocelovou desku etc., ale takhle oni prostě neměří, že?
Byl jsem na jedné akci, kde nás policisté cvičně měřili různými typy mašinek - no a také bych nevěřil laserovému měření, kdybych to neviděl - nevím, už na metry, ale cca - na 800metrů si mne zaměří - je schopen vidět mou rychlost(to ho samozřejmě ještě vůbec nejsi schopen vidět) a na nějakých 250-300 m už je jeho optika schopna dělat fotky, ale k dobré identifikaci to "střílí" na nějakých 150 metrů. A řeknu ti, že i u auta jedoucího 130 je můj xicht na cca 200 metrů "i s beďarem na nose". Zase na férovku řekl, že když měří klasickým radarem - berou max na 60-80metrů - spíše však kolem 50 a na "zpracování" mu stačí do jedné vteřiny tě vidět(to jsou ty pastičky ve výseku vegetace v protisměru). Stejně tak řekl, že když měří z mašiny - tak jejich optika je tak blbá, že mne nabere max do 60km/h - nad tuto hranici je obraz tak roztřesený, že v případném správním řízení jsou plajte......(to bylo před cca třemi roky)
Takže velmi zjednodušeně - stačí Tě "vidět" okolo jedné až dvou vteřin a máš vymalováno. Optika tě přiřadí diky softu poměrně přesně.......
Bully_
Jasne, tady ale popisujes ciste smerove pristroje, kde proste musi chtit zamerit konkretne, prave a jedine tvuj vuz. Zadna automatika, co meri komplet vsechno a vsude. Rikal jsem si, ze by to muselo byt uz slusne sci-fi >😁
ozawasan
no nevím, jestli to správně chápeš - souvisí to s tím rozsahem pracovního "paprsku". Je to jen otázka financí, náročnosti a softu. Vůbec to není otázka sci-fi. Nevím, kolik se domníváš, že se v jedné vteřině před paprskem a kamerou mihne vozidel - desítky? těžko že? Malá nápověda - současné systémy ve vojenských zařízeních jsou schopny sledovat a vyhodnocovat desítky až stovky jednotlivých cílů v reálném čase - comprende?
Ham.
V protisměru podle mě umí měřit zařízením, které je v článku označeno jako RAMER AD-9C (bradavice za přední mřížkou), což je standardní mikrovlnný radar pracující na základě Dopplerova jevu (změna frekvence a vlnové délky přijímaného oproti vysílanému signálu, způsobenou nenulovou vzájemnou rychlostí vysílače a přijímače) a je principiálně jedno zda objekt jede od tebe nebo k tobě (auto blížící se v protisměru). Předpoklad je, že radar je zapnutý. To používají pro stacionární měření, kdy Passat prostě stojí na krajnici a měří auta jak "po směru" tak v "proti směru".

PolCam PC 2006 je druhý přístroj, který používají na rozdíl od Rameru za jízdy. Ten nevysílá/nepřijímá žádné vlnění, ale měří dráhu a čas na daném úseku a z toho vypočítává průměrnou rychlost a zároveň zadokumentovává dění na video. Tento přístroj měří auta jedoucí ve směru policejního auta a vyžaduje aby policajti jeli za tebou nebo před tebou stejnou rychlostí jako ty a minimálně na dráze 50m (při rychlosti 150 ujedeš 50 metrů za 1,2 sec.). Na základě změření dráhy a času pak vypočte průměrnou rychlost a zaznamenává ji přímo do videa. Ten samozřejmě v protisměru změří prd a vořech.
Bully_
Takze vlastne nic noveho pod sluncem? Proste klasicka "mikrovlnka", jenom je pripevnena na aute. Predpokladam, ze pujde pouzit jenom na klasicke silnici= 1 pruh tam, 1 zpatky, kvuli vyhledu (moznosti zmereni kazdeho vozu bez pevnych prekazek).
Ham.
Jasně, na dálničním odpočívadle by přes svodidla směrem do protisměru (vzhledem k výšce přední masky osobního auta) naměřili taky kulové. Když jsi na dálnici v protisměru tak jim můžeš klidně pokynout vztyčeným prostředníkem. >😒]
ozawasan
to jo - až na jimi oblíbená místa bez svodidel že.. 😉
Ham.
Těch je ovšem už dnes velmi málo a všichni dálniční letci je znají. 😄
Bully_
No hlavne je neuvidim a nepoznam, tak komu bych kynul >😁 Jinak zatim mam jakysi smysl je vzdycky nejak poznat a navic dalnice nepatri zrovna mezi mista, kde bych si neco dokazoval, tak se snad nic nedeje 😄 Diky.
ozawasan
tak to je jen dobře - pokud používáš zdravý rozum a testosteron pustíš třeba na okruhu - tak klobouček dolů :yes: . Víc takových a bude fajn....
Shr3k
IMHO tyto Superby žádné RAMERy nedostanou, přemontují se do nich jen staré srovnávací Polcamy z ojetých dálničních R36. Alespoň na fotkách žádné RAMERy nemají a to ani uvnitř.
Ham.
Tvrdí to sama policie v tiskovém prohlášení, nicméně je možné, že všechny Ramery ani Polcamy ještě nestihli přemontovat ze starých aut, asi se tak děje postupně jak stará auta vyřazují, protože nekupují nové ani kamery, ani radary. Nicméně na některých fotkách je cosi jako bradavice za přední mřížkou vidět. Dárcem orgánů pro Ramer může být klidně nějaká stará Fabia, a pro Polcam starý Passat a než se sejdou v novém voze tak to chvíli trvá.

[odkaz]
Shr3k
Jo tam to na anténu vypadá, i chromování masky chybí, aby nerušilo "mirkovlny".

IMHO Polcam a RAMER se bude blbě zastavovat zároveň.
vabis
celkem pěkné :yes:
CenturionCz
což je nejčastější varianta Superbu v ČR, má vzadu koncovku výfuku jen vlevo, takže jakmile jsou koncovky na každé straně 2, tak je to pouze méně časté 2.0TSI nebo 3.6FSI a tím pádem vysoká šance, že jde o policii. Volbou silných benzínových motorů se policie v dieselové ČR pořád dost odhaluje. Je ale pravda, že to asi mnoho lidí tak snadno nepozná. Já odteď při přibližování se k Superbu doporučuji rychlou kontrolu koncovek výfuku!
Ozzman
Chci tě vidět jak v noci poznáš, kolik má koncovek výfuku >😁
webpaja
Stejným způsobem přes den vyhodnocuju i novější Passaty.
Ondris
Tak tak...
Pořád říkám, kdyby jim nakoupili A6 biTDI, tak se všichni posmějeme.
Ji/Ri
...předjedu, zastavím, zeptám se... co je na tom složitého? >😁 😉
Ozzman
Přes den ano, ale v noci těžko >😁
poterienko
Mě teda světla svítí i do stran 😁.
Ozzman
Vejfuk?😁
poterienko
No a tím pádem mi posvítí na vejfuky.
Ozzman
Jo, ale to na půl kiláku nepoznáš >😁
figurka
Řídíš ? Tedy nemyslím v teple pokojíčku, ale reálně, auto a na silnici, v provozu. A zkoušel jsi to v noci ? Na dálnici ?
poterienko
Řídím, za tento rok něco přes 30k km. Není to moc, ale výfuky v noci vidím velice dobře. Jistě že ne v dešti, kdy auto odhazuje vodu.
figurka
Jasně, na 200 - 300m na dálnici, když jedeš pořád na tlumená světla. Teď tu o karkulce.
poterienko
K čemu 200-300m? Ze 160 na 130 se dá zpomalit na 50m úplně v pohodě. Navíc xenony svítí opravdu perfektně. Nevím, zda jsi slepý, nebo máš vysvícená světla...ale je to tvůj problém.
vabis
až vidíš koncovky výfuku, tak oni už o tobě vědí skoro všechno 😉

A přece nebudou nikoho nahánět s TDIčkem 8-s Dyť to je jak Pionýr! Též kraválu plno, ale aby to aspoň trošku jelo to ne. >😁 To je jak nahánět babičku o hůlce, fakt zábava. S tím VR6 ze starého Golfu (je to on že?) to klukům aspoň čuc pojede 😐
Enthusiastic.driver
Když uvidíš koncovky výfuku, tak pravděpodobně jedou klobouka v pravém a neví skoro nic. Jinak už bych byl 2x nahraný...

Krom koncovek je dalším dobrým poznávacím znamením ten prut na střeše 😄

A v noci, v noci si halt dávat poztor na xenony - ale to je už je horší >😁
chrudoš
Ty nové Passaty už prut nemají, s něma je to horší. A nezapomínat na Mondea, dnes už krémové bez označení, berou to na D1 přes Brno (osobní zkušenost) - kluky jsem dojel, koukl, koukli na mě, nepochopil jsem a dal tomu plnej, hned si mě dojeli, za 500 naštěstí.
michalpneu
No, tu R36 jsem poznal i ve zpětném zrcátku, přecejen ten čumák byl dost odlišný od seriového passata, stejně tak ze zadu, pokude teda nemá ten paket Rline, nebo jak se to jmenovalo, ten dost mátl. Ale tohle teda bude oříšek
Ozzman
První R36 (B6tky) šly poznat velmi jednoduše, B7mičky už byly horší ( Výbava Highline, orámování oken a velká kola), jednou jsem se společně s dalšími deseti vozy táhl za tmavým kombikem několik km, než jsem zjistil, že za volantem sedí postarší paní.... Superb bude ještě horší oříšek.... no co.. máme jezdit 130 že >😁
figurka
Jednou jsem zažil R36, ale tu první z várky dálniční policie, které jde identifikovat celkem snadno, 110 km/h, pravý pruh a v ní důchodcovský pár. >😁
Ozzman
Tam bude co za motory? Mimochodem, taky vám připadá, že ty OIII v policejních barvách vypadají jako chudí příbuzní OII co jezdí pro PČR teď?
Nerez
To vypadají i v civilní verzi 8-s
Motory by měly mít 1.2 TSI. Alespoň těhle prvních pár.
bronco
opravdu? ..
ja slysel ze ty stary octy byly 1,8 tsi vetsinou.. a nebo 1,6 fsi
Ozzman
1.8 Tsi a 1.6 Mpi ve většině případech >😁 Dokonce jsem se na to jednou ptal při policejním zásahu na místní diskotéce, kdy se sjely oktávky z celého okresu >😁
Philip1
Ty ostatní Octavie: [odkaz]
Left
Mně osobně se v policejních barvách teda více líbí O3 než O2 i O2fl. Každopádně až na ty hrozný 15" kola s úděsnýma poklicema. To je fakt děs.
Mají mít 1.2 TSI 77kW - adekvátní náhrada za 1.6 MPi 75kW.
Nerez
Adekvátní jak v čem. Policejní použití nedovoluje být k motoru moc ihleduplný, kolikrát musí podat výkon dostatečně neprohřátý nebo jet na max i po delší dobu. M to vydrželo, u TSI o tom pochybuji...
figurka
Mám přístup ke zkušenostem PMJ, kde jezdí 1.8 TSI a s motory no problem. Auta odchází haváriemi při pronásledování. Není vyjímečné, že je nedostatek aut a hlídky jsou rozdělovány a místo 2 jezdí ve 3 lidech.
holden_holden
benga si lepsi auto nezaslouzej.
Philip1
Dálniční policie (výhradně na D1) si dopřává Superby V6 3.6 a ostatní dostanou Octavie III. generace? No alespoň, že nevypadají tak zle... [odkaz]
Ozzman
Mě přijde, že právě ty OIII vypadají dost zle.... Ale pro policii je to vlastně jedno, nejde o vzhled 😄
Ji/Ri
...ty oktávy jsou vevnitř tak hnusné....
šmoula nešika
Interiér je bídný. Ve vyšší výbavě to jde, i když se mi tam těžko překousávají ty laciné výplně dveří, každopádně ta levnější rádia se moc nepovedla. 8-s
Nerez
Na jednu stranu můžou být rádi, že tam nějaká rádia mají. V Octaviích I a II rádia nebyla. Ale to ovládání VRZu úplně dole není nejlíp vyřešené. Vzhledem k tomu, že většinou VRZ ovládá spolujezdec, tak bude řidiči zavazet při řazení
Left
Také si myslím, že nevypadají zle. Spíše lépe než O2 a O2fl v policejních barvách.
white label
Především vypadá O3 podstatně lépe než O2 po faceliftu.
Nerez
To bych asi netvrdil. U RS možná, běžná verze je dost ošklivá.
webpaja
Možná přileju do ohně, nicméně zrovna kluci co jezdí s policejními Passaty po dálnicích mě při zatím dvojnásobným zastavení překvapili solidním a slušným vystupováním. Poprvý dokonce nešlo o klasický zastavení, ale při návratu z dlouhýho jednání, upitým litrem kávy a dvěma litry minerálek jsem musel zastavit dřív než na benzínce, sjel jsem z dálnice na exitu a na rozumným místě zastavil než si udělám v autě bazén. Kluci sjeli za mnou a ptali se jestli nemám technickej problém s autem nebo mi nedošlo palivo…když jsem jim vysvětlil o co jde, se smíchem odvětili, že mi na to svítit nebudou a s přáním šťastný cesty odjeli.
Podruhý po instalaci omezení na 100km/h na R35 jsem svištěl 136…vrátil jsem se z dovolený a trasu brzo ráno projížděl automaticky mě předjeli, zastavili, vysvětlili co jsem provedl, já jim vysvětlil s jakou frekvencí tam jezdím a nevšiml jsem si, omluvil se a odjel s domluvou bez jakýhokoliv dohadování.
Je jasný, že v každý skupině lidí se najde mnoho charakterů i bezcharakterních, ale top je obecnej jev a ačkoliv nejsem Mirek Dušín, domnívám se, že dálniční policie auta podobnýho charakteru potřebuje. Vocasů máme na silnicích ještě relativně dost, snad bych se přimlouval za častější kontroly nesprávnýho způsobu řízení a nebezpečnýho omezování řidičů kamionů, převážně zahraničních.
Ondris
Tady musím souhlasit, zažil jsem je jednou při nehodě (ne mojí, jen jsme shodou náhod jeli těsně za tím autem, jehož řidič usnul) a podruhé při problému s píchlou pneumatikou a pokaždé byli velmi slušní. Aspoň u mě si udělali dobrý obrázek.

Na druhou stranu, R36 s ústeckou značkou mě tak rok zpátky dost nemístně provokovala mezi Mostem a Bílinou.
webpaja
Třetí, kdy mě nezastavovali jsem jel projet 911 a vyjel jsem na dálnici zrovna ve chvíli kdy projížděli s R36…já rozpačitej výraz, oni úsměv a pokývnutí…příjemný. Vím že víš a ty víš že já vím 😉
Ji/Ri
....tos neřek.... a já pak lámu hlavu, odkud že ta fotka je >😁 >😁 >😁
webpaja
>😒]
Ada je zase tady
Mne účelově provokovali na hradecké dálnici okolo Chlumce. Jel jsem (jako obvykle) tachometrových 140 (tedy ve skutečnosti 134kmph) na tempomat a snažili se mne vyprovokovat (nejprve tím, že se mi lepili na kufr, potom i vybržďováním), abych zrychlil. Teprve když zezadu přiletěla nějaká Audina asi 160, vydali se za ní.. ;-\
Ji/Ri
..viděli urputného ksichta, tak jen chtěli fotku pro případ zácpy... to je vše..... >😁
Ada je zase tady
pan trpí zácpou? :-! >😁
deolator
Bohužel, přesně takovou zkušenost mám taky! Doslova se snažili lepením na kufr vyprovokovat k přestupku! To mi hlava nebere. Pomáhat a chránit... Ajóóó! 8-s
KANKUNEN
Kdo se s Passatovci setkal, tak vždy tvrdí, že měli slušné jednání.

Já mám na celou věc dvojí pohled, jako řidič fízly nemám rád, ale jako občan tvrdím, že jich je na cestě málo.
webpaja
Policajt není fízl a fízl nemusí bejt jen zrovna policajt..
Dinar
Něco podobného se mi stalo s německou "kobrou", byl jsem tak pět minut před močící zastávkou, když jsem vjel do Stau. Po půl hodině poskakování se to konečně rozjelo a pro mně to už bylo buď anebo, na poslední chvíli jsem uviděl spásné P a na přeplněné dálnici to prostě z levýho střihnul, sice bez omezení někoho, ale muselo to vypadat dobrodružně. Zatímco jsem si užíval okamžiky slastné úlevy zastavila mi za zadkem olítaná A6, vyskočili dva policajti, jenže jak mě viděli se vracet s debilním úsměvem na ksichtě, došlo jim to, tak jsme pokonverzovali, oni trochu zahrozili prstem, že takhle se jako neodbočuje, zasalutovali a vypadli. Jinými slovy, ty superby se čtyřmi trubkami vzadu jsou naprosto o.k., kdo se dívá, vidí, v D měří a loví auta, která se nedají poznat naprosto nijak. 😉
webpaja
😉 :yes:
Ji/Ri
Kdoooooooovííí jak to bylo.... >😁 😉
Ozzman
Já zažil zase v D dost nepříjemné chování "kobry 11"... Naštěstí ne na mne, ale za bílým eskortem s maďarskou MPZ přilítla E38 a vyskákali dva pánové, kteří dost drsným způsobem začali lustrovat nejen doklady maďarské rodiny, ale celý jejich vůz... 😄
Dinar
Slyšel jsem různé historky, za sebe můžu říct, že za dvacet let, co pravidelně brousím po Německu, a najedu u nich poměrně dost, mě zastavila hlídka jen jednou, v roce 92 nebo 93, už si to ani nepamatuju. Jinak nic, a tohle společné čůrání je jediný další kontakt, který jsem s nimi měl. Určitě i štěstí, ale jezdím tak, že v omezeních max. o dvacet víc a no problem, vyhmatávat jiné jsem je viděl xkrát.
Naopak intimní kontakt s Rakouskými policisty mám min. jednou ročně, a to tam najedu podstatně míň než v D. Pak se v tom vyznej. 😄 😉
Ozzman
Já neříkám, že jsou špatní >😁 Jen sem zažil tuhle zkušenost.. ještě z vyprávění příbuzných vím, že je zastavila za jízdy jednotka asi 4 vozů, po zkontrolování dokladů je pustily, prý to bylo jak z filmu .. asi někoho hledali 😄
Kolouš
cca 2008-2009: A6 před Heilbronnem, Silnej provoz, za zadek se mi povesi policejni Ecko , 2-3km jede za mnou, pred odpocivadlem me raketove predjede a "odvede si me" na nej. Z Ecka vyskoci dva nekompromisni poldove, vytahnou me ven, postavi me vedle Ecka, jeden me hlida a druhej mi projede cely auto. Kastliky, kufr, tasky... Ten druhej po mne chce mobil. Rozebira ho a pres vysilacku si overuje jestli vyrobni cislo nefiguruje v databazi ukradenejch... Cely to trva tak 23-30 minut. Ja stojim na desti, nesmim se hnout, oni mi rabujou auto a me nezbyva nez stat a cumet s otevrenou hubou. Pak jeden otevre kufr Ecka, nasadi si gumovy rukavice, vytahne dlouhou vatovou tycinku a : Otevri hubu!" Coze???? No nic, otevru pusu, on mi "vysmrdla hubu" tycinkou, tu potom strci do nejakyho pristroje.... chvile napeti. Nic. Jsem cistej. Svete div se, clovek jedouci ve fungl novym Cecku, oblecen v obleku, s vizaz usedlyho tatika nemel positivni test na pritomnost drog. Dokonce ani to Cecko nemelo prerazeny VINko... Z kosil a kravat co jsem si vezl v kufru nic nenasvedcovalo tomu ze bych se chystal na technoparty...
Policajti po pul hodine zevrubnyho hledani cehokoliv mi nevrazive vratili doklady a bez zabuceni odjeli.
Ani slovo omluvy, ani slovo na rozloucenou. Jen ksichty a neuveritelny opovrhovani vychodoevropanem.
Dinar
Tak to je ku.rva hustý. :-!
Kolouš
mi povidej...
šmoula nešika
Ještě tě mohli vyzkoušet na detektoru lži, já bych byl asi dost podělanej... no a pak by tě vzali na služebnu...
jamp
To vies, cech s novym mercedesom, to niekedy nase..hneva. Mas jazdit superbom, alebo
inym ost priblizovadlom a nedrazdil by si. Aj ked raz som zakufroval aj s navigaciou do nejakej lepsej stvrte a moja vyhliadkova jazda skoncila mozno po stvrthodine, nejaky pozorny obcan miesto toho, aby mi ukazal kam, tak zavolal policiu. Boli slusni a vyviedli ma na normalnu cestu 😄
figurka
Bohužel.
Magister
Je fajn, že jsou tu pozitivní zkušenosti. Já měl opačnou v klimkovickém tunelu v noci, kdy tam nikdo nejel. Ze 140 jsem zpomalil na 96. Je tam ale nesmyslných 80 (jinde po Evropě kde jezdím je v tunelech běžně 100). Ve tmě nebylo poznat, že jsou to poliši a zgustli si na mě.... Zjevně to nebylo poprvé, co to udělali.
Ozzman
V Čr je v tunelech na dálnici 80 normálně...
webpaja
Za 96 tacho? To je reál pod 90…to si těžko mohli zgustnout a zjevně nebylo poprvý... 😉 co na to říct...
MariAchi
Moc tomu nevěřím.

Pokud ti nenaměří aspoň +20, nemá pro ně význam se tím zabývat, to bys je musel hodně prudit.
webpaja
Mám podobnou zkušenost, je otázkou jak to posuzují u omezení na 80...
MariAchi
Nevím, ale asi stejně, klimkovický tunel jsem nedávno proplachtil ca 100 - 105 tacho a byť tam měli trojnožku i auto, neudělali nic. Naproti tomu kolega ten samej den machroval v opačném směru, proletěl to podle svých slov "přes stošedesát" a samozřejmě ho sebrali. Teď má papíry v čistírně (+ mu k tomu změřili propustnost fólií na oknech vpředu a bylo vymalováno).
Nerez
No a takovým to přeju >😁
MariAchi
Já třeba ne, ale když je pako, tak co s ním, že?
Enthusiastic.driver
Já nemám osobní zkušenost ještě žádnou. Bohužel jsem ale byl už 3x svědkem, jak policejní R36 tlačila a lepila se na auta jedoucí předpisově v levém pruhu při předjíždění kolony kamionů a toto mi příjde jako provtřídní hnus.
webpaja
To jsem ještě nezažil, mnohem víc lumpáren vidím u klasicky pomalovanejch policejních aut.
Shr3k
Jo s tím R36 v zásadě nemají problém, to občas dělají, i když s rozmachem onboard kamer už ne tak často, jako dříve.
MariAchi
To se mi stalo, jel jsem předpisových 130, pak tam byla 90 a nakonec 80, vždy jsem zpomalil a moc jsem se těšil, až toho policejního šmejda zkonfrontuju se záznamem ze zadní kamery.
Nicméně jakmile jsem se po předjetí zařadil do pravého, zařadili se taky, počkali si na někoho, kdo v té 80 pojede přes kilo a vydali se za ním...
Asi jim došlo, že jsem je poznal, a na ty jejich dementní a nebezpečné provokace nehodlám reagovat.
petrumr
Xawier
...Některá zde přispívající individua nabyla přesvědčení, že z kilometrů viditelné policejní vozy na dálnicích působí více preventivně, než když řidič neví, zda zrovna nedojíždí nepovolenou rychlostí neoznačenou policejní hlídku...

Tito lidé snad ale ani nemají občanský průkaz, natož řidičák... Jinak by je nemohli podobné nesmysly napadnout...

Další nechápou, proč by měla policie používat vozy domácí značky a podporovat domácí výrobce 😄

Jiní zase, že policejní vozy vypadají vevnitř škaredě >😁

Co dodat? Snad jen OMG! >😁
Ozzman
To, že OIII v základu je uvnitř škaredá je holý fakt >😁 Není to narážka na policejní vozy, ale na Oktávku...
Petrko
chceme či nechceme, policie byla, je a bude represivní složkou. Na auta ať si napíši co chtějí, o jejich práci vypovídají jejich činny. Zastavovat přiblblého puberťáka na D1 pomocí zatarasu že nic netušících řidičů a jejich aut. Či pořádání honiček za plného provozu bez toho aby využili spolupráci s dalšími hlidkami a taktéž další technické prostředky rovná se veřejnému ohrožení. S heslem pomáhat a chránit opravdu neoznačené policejní vozy nemají nic společného.
MariAchi
Ona celá policie nemá s tím heslem nic společného.
Spíš by tam měli mít "Bourat a bránit"...
IPace
trestat a zotrocit
Nerez
Za to heslo by to chtělo jednoho ex ministra vnitra kopnout zepředu do***e...
Nerez
Až nebudeš mít co na práci, zkus se zastavit za nějakou hlídkou a zeptat se na jejich práci. Možná budeš překvapenej, že ne všechno jde tak snadno jak si to ty a tobě podobní představujete...
Petrko
Sorry mrknul jsem na tvůj věk a je mi jasné že ty a tobě podobní víte vše nejlíp. 😉
Nerez
V tomhle si troufám vědět daleko víc než ty
Petrko
Věřím že ne jen v tom. Myslím že neexistuje obor ve kterém by jsi toho nevěděl víc než kdokoliv komu je už přes čtyřicet. 😉
MariAchi
Hezkys to napsal 😄 Taky jsme byli v jeho věku a věděli všechno nejlíp, dnes už jsou to jen úsměvné vzpomínky.
Tak to prostě chodí - jakmile řeknu, že do pětadvaceti není chlap chlap, ale kluk, tak mně ti pod pětadvacet chtějí vykostit, ti přes třicet se pak jen usmívají 😄
Petrko
Jj taky mám pětadvacetiletého který zná všechno líp. A pak přijde a že pry : Tati v servise chtějí po mně za váhu vzduchu na Volvo 4.200,- no a hloupý, starý tata zvedne telefon a nejpozději druhý den má tu samou váhu za 2.600,- a během 15 minut vyměněnou. A mladej jen údivem kroutí hlavou. A tak je to ze vším, holt jsme starý troubové, ale když dojde na víc než teoretické řečičky je všechno jinak. 😉
MariAchi
Musí to bejt dřina jak blázen, taková šichta: Sednu do Passáta, jezdím si kaj chcu, jak se mi nelíbí, že má někdo červené / placaté / drahé / levné auto, nebo chcu vidět jeho starou, co sedí vedle něj, tak ho předjedu na plný kotel a zadupnu mu brzdy, až se z toho ten untermensch zvencne. A jak bude prudit, tak mu napařím pokutu a seberu papíry a jedu zase dál. Sem tam to prásknu do protisměru přes plnou, co na tom, že se o mně ňákej motorkář rozplácne [odkaz] (stejně mně z toho známí vysekaj: [odkaz] ) občas si zahraju na vopičáka Harrise [odkaz] stejně ty auta platí ovce, pár hodin u mekáče, odpoledne stáhnu rodinku dom, pak ještě zamachruju před kámošema, jak těch třista koní řehtá a padla.
Takovej řidič záchranky je proti policajtskýmu darmožroutovi hotovej čajíček...

Až nebudeš mít co na práci, tak mi zkus vysvětlit, proč mi stát sebere polovinu platu a živí z toho takovou bandu budižkničemů, jako jsou policajti - a ta sebranka protekčních děcek prominentů, co se jim říká "dálniční" je z nich absolutně nejzbytečnější.

PČR :no: :no: :no:
Petrko
:yes: :yes: :yes: No mám podobný příběh z jednoho jediného dne: ráno 9:10 Frýdek - Místek - Lidl přijíždí pomáhači a chrániči v Octavii prolezou obchod nakoupí svačinu posedí v autě, nacpou si teřichy, veget. Večer 20:17 Ostrava - Lidl přijíždí opět policejní Octavie a situace se opakuje. Když jsem býval námezdně pracující a jako bonus jsem měl firemní auto k soukromému užití byla mi ze mzdy strhávána paušální částka (byl takhle postavený zákon a asi je pořád) holt i zaměstnanec za bonus musel platit, měl jsem soukromá auto o dvě třídy výše takže služebák k soukromému účelu sloužil pouze při přepravě na firmu a domů, jinak čistě služebně. Pochybuji že policisté ve službě platí za využití služebního vozu nějaký paušál jelikož auta PČR nemohou sloužit k soukromým účelům. A pak se tedy jako daňový poplatník (který ty vozy hradí a také hradí jejich provoz ) ptám jak je možné že si policie jezdí nakupovat svačinky ve služebních vozech?
IPace
ja mam s nima zatim jen dobre zkusenosti, nejezdim nijak pomalu a podle predpisu, pokud je volno tak si na D11 dam i dvoustovku, a i presto vitam ze budou mit nenapadnejsi Superby, oni totiz lidi co nedelaj voloviny a jedou jen rychlejc vetsinou ani neberou, Prazskej cernej kombik a svetle modrej Hradeckej B7 me jiz mel cest zastavit za rychlou jizdu, ale pokutu me nedali ani jednou, jen upozornili abych trosku ubral, Hradecaky jsem i nekolikrat predjel (ja 140-150) a jen proto ze vidim policejni auto tak hned nebudu brzdit jen proto abych jel 130, "z doslechu od silnicare ktery s nima zdili centralu" prej do 160 ani vetsinou nevyrazej
webpaja
Silničáří zdili s dopraváky služebnu? Já myslel, že to dělají zedníci…

S dvoustovkou si připadáš víc jak machr?
IPace
Hradecka udrzba D11 ma stejne sidlo, holt parkujou na stejnym dvore/garazich a maj stejnej barak jako dopravka spadajici pod Hradeckou cast D11

a ne pri dvoustovce si vic machr nepripadam
webpaja
Jo ty jsi myslel "sdílí" ne zdili...
Shr3k
To by tam snad napsal "silnicare ktery s nima zdil centralu", ne?
MariAchi
>😁 Já jsem si furt říkal, co je to za blbost, že by zdili centrálu >😁 >😁
Shr3k
Myslíš spíš šu-machr, ne? 😉 Já osobně si při 200 připadám, jako že jedu rychle a že to auto celkem žere, žádné další (libé) pocity to nevyvolává. Doporučuji vyzkoušet, není to žádná tragédie.
Ozzman
Já tedy osobně zastaven nebyl, ale chylti přítelkyni ( já jako spolujezdec) za cca 160 km/h tacho ( real asi 147km/h sle nich). Bylo nám řečeno že za nízkého provozu tolerují 140-145 radarových, jenže.. věř policajtovi 😄
Kolouš
[odkaz]

:yes: :yes: :yes: 😄
Nerez
:yes:
cejpik
Je velice zajimavé,že najedou jsou Superby dobré,že nevadí,jaký druh vyhřívání čelního skla je použit oproti Passatu (dle fotek ho tyto modely ani nemají) a nevadí slabší výkon (pod 200kW) - hlavní dva důvody,proč Policie ČR nechtěla Superby a poslední soutěž na rychlé vozy vyhrály Passaty.
frogman
Majú tieto Superby nejaké kamery/radary/etc aj vzadu? Odstavujú bežne aj rýchlejšie vozy, čo ich doženú, alebo ich nato auto musí najprv predbehnúť?
memorex31
Po a) su to superby s foliami - to rozozna kazdy, co sleduje cestu a nie autoradio alebo spolujazdkynu, takze z mojho pohladu je to fer 😉
Po b) cechy jazdim dialnicu vzdy 150-160 a ANI raz ma nezastavili, aj ked si myslim, ze namerany som parkrat bol... Takze to je fer a mate to o dost volnejsie ako na SK, kde buzeruju aj za 140 gps (cca 145-6 tacho) a vyberaju 20 eur dementi...
filďas
V článku se tedy trochu pletou, stejná technika možná, ale parametry motoru trochu jiné. Zatímco passat disponuje 220 kW, ten má superb snížen na 191 kW. Je to jasné, jelikož VW stojí marketingově nad Škodou, a proto nemohou mít tyto vozy identické výkony. Čili passat je taky lepší ve zrychlení a dle mého má jistější jízdní vlastnosti než superb, který je primárně zaměřen na cestující vzadu a ne na řidiče a jízdní vlastnosti vozu. Osobně bych volil zase passaty a odpálil jim omezovač.
MariAchi
"Odpálil jim omezovač"?
Omezovač čeho?
Tím největším omezovačem je policajtský dement za volantem [odkaz] , je fajn, že jim pár koní ubrali.
MariAchi
...v áčkách hromada pašíků R36, nikdy nebouranejch, po prvním majiteli (to je vlastne i pravdivé) a - samozřejmě - s certifikátem na první poslední, hlavně na ujeté kilometry >😁