Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Řízený bankrot GM a Chrysleru se povedl, zachránil přes 4 miliony pracovních míst

6 komentářů

Paulie88
Sem rád že to takle dopadlo, kdyby obě automobilky zanikly byl by to pro mě fakt šok ... A ono se to asi nezdá ale vemte si kdyby u nás najednou přibylo třeba 400 000 lidí bez práce najednou, asi by to byl taky mega průser ...

Ale oni si tam za to můžou sami, nejenom tím, že GM si to prostě podělal tím že zaspal dobu a nechal se převálcovat Japoncema a Korejcema ale i sami lidi tam který ty skvosty kupovali ....
zlysoused
I kdyby obě automobilky úplně padly a zavřely krám, tak jde s vysokou pravděpodobností předpokládat, že by jejich místo obsadili japonci, korejci a Ford a pracovních míst by zas tolik neubylo. Možná by nějaké značky včetně výrobního programu koupili číňani.

Jsem si ale jistý, že na objem výroby aut v USA by to nemělo nějak devastující vliv.

Ale za sebe musím napsat, že jsem taky rád, že GM a Chrysler to aspoň takhle přežili.
Otrava
Já bych to tak optimisticky neviděl...přes noc by nikdo nezalepil takovou mezeru a kdo ví, jestli by měl dost financí (a ochoty) na jejich převzetí... a i když by se v dlouhodobějším horizontu mezera zaplnila, pro nezaměstnané by to v současnosti nic neřešilo.

Zaplaťpánbu že to tak dopadlo.
_MT_
Přes noc určitě ne. A pravděpodobně by nenašli nové místo všichni původní zaměstnanci. Nicméně nesouhlasím s tím, aby pro velké firmy platila jiná pravidla. Nemocní mají umřít. To je koloběh života. I v podnikání.
Atila_
On danovy poplatnik rad zaplati odborarum jejich tepla mistecka. Ono je usmevne, ze vsichni levicaci kritizuji banky za penize do nich nalite, ale banky vsechny penize vratily i s uroky, zatimco penize na "ozdraveni" automobiloveho prumyslu jsou splachnute do zachodu a uz je nikdo nikdy neuvidi.
Americky danovy poplatnik vlastne zaplatil pokracujici existenci Fiatu, ktery kdyby nedostal Chrysler hluboko pod cenou, tak uz by nejspise neexistoval.
shark11
Keby i firmy skrachovali, tak okamžite sa na ich miesto vrhnú iní ... lepší ... či už domáci či zahraniční finanční investori, alebo iní výrobcovia ....

Predstava, že by všetci robotníci skončili na ulici a všetky závody by skončili ako opustený Detroid je smiešna .... samozrejme by sa nezachránilo všetko .. ale to najlepšie určite ...

Predstava, že vláda rozhoduje múdrejšie za cudzie peniaze ako súkromní investori o svojich je už v princípe absurdná ....