Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Opel Astra GTC má nový motor, 1.6 Turbo se 149 kW

27 komentářů

šmoula nešika
Ten krouťák je parádní. Snad se motor hned nerozsype...
Xawier
No v tomto otesánkovi bude konkurenci na obdobnou "parádu" stačit motor o 40 kW slabší 😉
LudaBaxa
Mluvíš ze zkušenosti nebo opět pouze teoretizuješ? 😉
Ale máš z části pravdu, tady na auto.cz dostane na zadnici i od Octavie 1.6TDi
Russell
Prostě je těžkej..to není žádná teorie.
LudaBaxa
To nikde nepopíram, těžká je. Ale 40kW je velká síla..
Já osobně se těšim na vyzkoušení, jsem na ten motor dost zvědavý... :yes:
iudex
Xavier ako prokoncernovec ako obvykle preháňa, v zásade ale má pravdu: od vyše 200 koní by človek čakal o chlp lepšiu dynamiku, ako 230/7,9. Konkurencii na podobnú dynamiku stačí o 20 koní menej (A3, Golf, Leon, Focus).
šmoula nešika
Tak tak.
topten
i moje stara 1.8tsi ma o chlup lepsi zrychleni nez tohle auto s o 40koni vykonnejsim motorem
Arese
Přesně tak, problémem současné generace Astry nejsou slabé motory, ale brutální nadváha - ve srovnání s konkurencí potřebuje shodit tak 150 kg. Je to jako bys v novém golfu neustále vozil tři pytle cementu a to je hrozné pomyšlení! 8-s :no: Takže tuhle astru s posíleným motorem bych nazval silák-tlusťoch. Je to takový sumík.. >😒] :no:
_MT_
woody-alien
Koukám, že ve snaze o počet příspěvků se už ani nesnažíš neco vymýšlet. >😁 Chytré. :yes: >😒]
iudex
>😒] A ja som sa trápil, že čo chce MT povedať a ono je to také jednoduché. >😁
_MT_
>😁 Včera byl povedený den. Hned dva prázdné příspěvky. Jo, někdy se daří.
tesnav
No moc nečekal. Protože těchto 200 koní musí rozhýbat pohotovostní hmotnost cca 1.470 kilo. Proti tomu silnější 1.6EB ve FoFo jen 1.260. A to je kurňa rozdíl.
Klaudius
Však to dá rozum, nie?
beibej
tak tohle je s bídou nastejno s první octavií rs :no:
3_diamanty
porovnat tuto astricku s pro ceedom GT 😉

v zrychleni by dostala nemecka tucibomba paci paci na zadok :yes:
Emel
No jistě, 0,2s je skoro rozdíl třídy. Tak jen nezapomeň, že OPC dává stovku za 6...
Klaudius
A sama by dostala poza uši od GTI aj od GT220, hoci to je kombík. Už si s tou kórejskou produkciou otravný. Však si to kúp!
tesnav
Proc vytahujes takove auta? U koncernu staci soucasna generace 1.8TSi. I s timhle mirne nadprumernym motorem udela i ta tuctova Okta (klidne i v tom kombiku) korejsky HH levou zadni.
Klaudius
No tak nech sú aspoň z rodiny. 😉
Klaudius
Proste Astra je tlstá a ťažká. A ako mi to niektorí zazlievali, keď som ju nazval prerastenou koalou...
S touto motorizáciou mi pripomína zápasníka suma. Veľa sily, ktorej síce trvá, kým sa rozbehne, ale potom ide jak tank...
Každopádne, na trhu sú aj lepšie športové hračky.
jazva
No len či aj lacnejšie. Keď som bol naposledy v ich predajniach, tak všade mi dávali 25% zľavu z cenníka. A s dodatkom, že to ešte nie je všetko a iné zľavy budú pri naozaj vážnom záujme. Takže by som to videl niekde okolo 30% dole z ceny a to už sa dá prepáčiť tá "horšia" dynamika... 😉
iudex
Svätá pravda, dobrá cena vie ospravedlniť mnohé nedostatky. A objektívne ich Astra veľa nemá, s niektorým z nových benzínov by som si ju stále dokázal predstaviť v garáži. Už pár rokov dozadu, keď som sa o ňu zaujímal, mi vedeli ponúknuť takú veľkú zľavu, ako nikde inde, pritom išlo o novinku (napísal som o jazde s Astrou i blog: [odkaz]
Ak hovoríš, že 25% je aj bez vyjednávania, tak pri vážnom záujme to musí byť neskutočná zľava.
jazva
zhrnul si to presne. A nebyť 3 mesačnej čakačky, strávenej v Transporteri 1,9TDI s 400Tkm - ktorá by ma čakala, tak sa teraz sám vozím v Astre... 😉
Klaudius
Ak lepší = lacnejší, tak možno aj nie, každopádne ide o kategóriu, kde cena nemusí byť najdôležitejším parametrom. Ak už robiť kompromis, tak skôr pri praktickom aute ako pri športovom deriváte.
jazva
A nevolá sa športový derivát Astry - OPC? Toto je skôr trochu rýchlejšia imidžovka... 😉