Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

BMW M2 by mělo přijít v roce 2016

17 komentářů

webpaja
Přesně to je ta modelová politika jakou od BMW fanoušci a kupci očekávají. Je mi líto, že se mi nepodařilo najít v BMW2 opravdu hezký auto, ale předpokládám, že chyba bude u mě. M2 by měl bejt řádnej kus řidičskýho auta, se všema fičurama, který tam majitel chce/potřebuje mít 😄.

P.S.: Přední světla mi dávají naději na hezčí BMW1, LCI ještě letos 😉
Dinar
Taky jsem si k designu dvojky cestu nenašel, v mých očích trpí nakopnutou zadnicí podobně jako třeba lexus IS, a předek přestože jde směrem k akt. bmw xichtům se mi také moc nezdá. Ale já jsem divný, mně se třeba současná 1er líbí, a čím dál tím víc. 😉
webpaja
Jel jsem budgetcarem 116d, taky minulej týden a halogeny+stříbrná tomu daly 😉
boost.
Jj, taky se mi ten zadek moc extra nepozdává. Ale přední část se povedla. Těším se na živý dojmy. :yes:
MariAchi
Ona ta 1er není moc fotogenická, naživo vypadá i předek docela dobře, a co teprve v zrcátku >😁
twistedTSD
Poslední věta vše vysvětluje. >😒] 😄 ...Mně se Dvojka celkem líbí, byť mi chybí perektní zadeček jejího předchůdce.
fOE
Facelift je potvrzen na letosni rok tak ze bude predstaven (vime kdy?) nebo i uveden do produkce?
Choochoo
Mne se BMW2 libi, nemam problem se zadkem a predek je hodne peknej. Treba BMW3 ma predek divnej, nelibi se mi vubec ty predni svetla napojeny az na ledvinky, je to divny. BMW1 skoda slov, jedine coupe se povedlo 😉 BMW jede :yes:
Mig_35
Tak hlavně aby to nemělo pohon předních kol😄 btw. stejný motor jako v M3/4 asi nebude problém odladit na stejný výkon a potom to bude teprve peklo na zemi.
webpaja
Ze stávající dvojky se určitě bát nemusíme 😉
Dinar
U žádné dvojky se bát nemusíme, fwd budou jen budoucí jedničky, jedničky GT a xjedničky. Proto se vyčlenila řada 2, aby se zachoval rwd u auta segmentu C. 😉
webpaja
Takže 2er bude stát na zkrácený podlaze 3/4er?
boost.
Pokud myslíš současnou dvojku, tak ta jasně stojí na F20.
boost.
To jsou dva hlavní elementy, na kterých bude M2 postavena. Konstrukce, aspoň tedy co jsem si přečetl poslední rumours, bude těžit z nové Z3, kterou bude dělat společně s BMW Toyota. Za dva roky přijde Competition package pro M3/M4, takže to osobně vidím o rok později. Budoucnost BMW asi opravdu leží v karbonu a M3/M4 je toho jen předzvěstí.

O motoru se zatím nic moc neví, no každopádně vsadím boty, že šestiválec N55 (nebo nová generace B?) pohánět M2 nebude.

:-!
Mig_35
Fakt? no já myslel, že když je 235i...
fOE
Nemyslim si ze by k tomu doslu jeste v teto generaci. Pravda, kdyz se bavime o letech 2016+ tak je mozne, ze se m2 ukaze az v gen. pristi a tam nevime zhola nic. Uprimne doufam ze BMW necha M2 s R6, precijen misto na male BMW klidne s 4 valcem (pokud bude hmotnost kolem 1,2-1,3t) vidim prave u te Z3 a Z3 coupe.
fOE
Podle me spis nemuzeme cekat, ze by BMW zhodilo vlastni klenot M3/M4 tim, ze da stejny motor i do M2, takze spis ocekavam potunenou verzi jednoturboveho N55 misto S55 s vykonem kolem 350-360k max. 380k je podle me utopie a z N55 se doluje velice tezko (N54 toho zvladala o dost vic ale jeho nasazeni v m2 postrada smysl, od toho motoru se upousti). Ona M2 proti M235i ani vic nez 350k potrebovat nebude, hlavnim lakadlem bude LSD a nedivil bych se karbonove strese a nizsi hmotnosti obecne. Takze v duchu toho co ted BMW predvedlo u M3 pridaji +10k proti predesle verzi (1M coupe) a bude vymalovano, to v klidu zvladne dodat N55 a zaroven BMW zamezi aby jednoduchou zmenou softu ladici udelali z M2 stroj rychlejsi nez M3/M4.