Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeRenault Twingo odhalil techniku, má rekordně dlouhý rozvor a nový litrový motor (+video)
109 komentářů
Kubis001
A můžu se zeptat co to má vpředu, když má kufr nad motorem vzadu?
Já bych tam čekal sice malý, ale druhý kufr. Nebo tam je baterka atd?
Já bych tam čekal sice malý, ale druhý kufr. Nebo tam je baterka atd?
tiez ma to zaujima 😉
Neviděl sem to, nevím, ale předpokládám, že ve předu budou min. tyto věci: rezerva, baterie, chladič, chladící kapalina, brzdová kapalina, nádržka na ostřikovače, servo řízení, posilovač brzd, brzdová kapalina, pojistková skříň...., takže, vzhledem k tomu, že se tím Renault zatím moc nechlubí, tak tam zbyde místo tak možná na to co je u Renaultu hodně potřeba... nářadí... 😉 >😒]
P.S. Vidím to jako tragédii, na některých obrázkách bych (kdyby se zazdily zadní dveře) rozdíl od F 500 (zejména z boku) nevidím, ten Renault 5 tam je max. trochu ze šikmého pohledu ze předu a ze zadu. Mimoto, by mne zajímalo, jak se jim podařilo vyřešit hlučnost, motor v zadu (sice pod podlahou s kraťoučkým výfukem (s tlumičem co asi za moc nestojí) nebude žádné terno a při trochu delší cestě to bude podle mne otravné jak ve škodě 120...
Uf, tohle auto se fakt nepovedlo... ta koncepce je dobrá tak pro toho Smarta, ale ne na něco co se podívá i kousek za město... (VW u Upu měl dost rozumu na to, aby tuto koncepci včas opustil)
P.S. Vidím to jako tragédii, na některých obrázkách bych (kdyby se zazdily zadní dveře) rozdíl od F 500 (zejména z boku) nevidím, ten Renault 5 tam je max. trochu ze šikmého pohledu ze předu a ze zadu. Mimoto, by mne zajímalo, jak se jim podařilo vyřešit hlučnost, motor v zadu (sice pod podlahou s kraťoučkým výfukem (s tlumičem co asi za moc nestojí) nebude žádné terno a při trochu delší cestě to bude podle mne otravné jak ve škodě 120...
Uf, tohle auto se fakt nepovedlo... ta koncepce je dobrá tak pro toho Smarta, ale ne na něco co se podívá i kousek za město... (VW u Upu měl dost rozumu na to, aby tuto koncepci včas opustil)
suhlas, v smarte ok ale v beznom aute by som tomuto rieseniu nedoveroval :yes😒br />
navyse je kufor maly kvoli tomu a vpredu nakoniec stejne nic nemas ani par litrov k dobru... skoda ;-\ , pristup do motora je katastrofalny ( boh vie kde sa odvadza teplo )....
je to presne ako pises reinkarnacia skodovky, s nou skusenosti mam dost,,,,, a lahky predok tiez vie narobit problemy ;-\
imidzovy kral F500 sa bat nemusi a klasicky dostupny 5 dverovy kral i10 ma tiez poziciu pevne v rukach :yes:
navyse je kufor maly kvoli tomu a vpredu nakoniec stejne nic nemas ani par litrov k dobru... skoda ;-\ , pristup do motora je katastrofalny ( boh vie kde sa odvadza teplo )....
je to presne ako pises reinkarnacia skodovky, s nou skusenosti mam dost,,,,, a lahky predok tiez vie narobit problemy ;-\
imidzovy kral F500 sa bat nemusi a klasicky dostupny 5 dverovy kral i10 ma tiez poziciu pevne v rukach :yes:
To by jsi asi nebyl ty, aby jsi skoro do každého příspěvku nestrčil nějakou uchylárnu typu i10 král a pod.
Jel jsi v tom králi nebo ti stačí, že jsi viděl placenou reklamu, promiň test Rasťo Chvály?
Já jsem v i10 jel a je to naprosto průměrné malé auto,
Když by jsi zohlednil cenu a pověstnou "kvalitu" která se projevuje u všech nových modelů H, vyjde ti hluboký podprůměr a možná i úplné dno. Až vyjedou všechny ty novinky v miniautech tak o tom dně ani nepochybuji.
Jel jsi v tom králi nebo ti stačí, že jsi viděl placenou reklamu, promiň test Rasťo Chvály?
Já jsem v i10 jel a je to naprosto průměrné malé auto,
Když by jsi zohlednil cenu a pověstnou "kvalitu" která se projevuje u všech nových modelů H, vyjde ti hluboký podprůměr a možná i úplné dno. Až vyjedou všechny ty novinky v miniautech tak o tom dně ani nepochybuji.
Co je na tomhle na palec dolu, nechápu... Na obrázku 47 (ano je to skica) to nerozeznám ani já od F 500. Renault 5 v tom není ani náhodou (to je přání otcem myšlenky), i na fotce od marečka je vidět, že co jsem vyjmenoval tam ve předu je (a to sem ten obrázek před tím neviděl) a mimoto.. i přístrojový stít to má dokulata, tak jako F 500!!!... Původní Renault 5 měl přístrojovou kapličku narozdíl od F 500 hranatou!!! Mimoto R 5 byla hranatá, tohle je silně zaoblené...
Prostě Renault se potřebuje svézt na vlně úspěšné F 500, já tomu rozumím, jen mi přijde hloupé se odkazovat na R 5, když z té to má tak možná ty přední světla (při velké předtsavivosti) a podle R 5 turbo umístění motoru. Jinak nic.
Prostě Renault se potřebuje svézt na vlně úspěšné F 500, já tomu rozumím, jen mi přijde hloupé se odkazovat na R 5, když z té to má tak možná ty přední světla (při velké předtsavivosti) a podle R 5 turbo umístění motoru. Jinak nic.
nemaju ma tu radi, tak palcuju stale nech napisem cokolvek .... na to sa vykasli
s tou F500 suhlas... pisal som uz ze je to jasna podoba s F500 ak ide o dizajn , f500 ako imidzovy kral nadalej jasne dominuje a nedava konkurencii spavat ... fiatu ten tah s F500 vysiel dokonale :yes😒br />
ja s tebou suhlasim... mas triezvy pohlad .... som rad ze nie som sam :yes:
s tou F500 suhlas... pisal som uz ze je to jasna podoba s F500 ak ide o dizajn , f500 ako imidzovy kral nadalej jasne dominuje a nedava konkurencii spavat ... fiatu ten tah s F500 vysiel dokonale :yes😒br />
ja s tebou suhlasim... mas triezvy pohlad .... som rad ze nie som sam :yes:
Je to prostě jen Renault 5 Turbo v aktuálním designu Renaultu. A ten, jak jistě víš hranatý není. U Renaultu by nikdy nikoho nenapadlo se inspirovat Fiatem. Podle mě to víš i ty, jen si chceš trochu přihřát tu fiatí polívičku. U Renaultu by naopak někdo mohl tvrdit, že 500 je zaoblená verze 5 Turbo, když už chceš řešit ty podobnosti. Ale podle mě by značky jako Fiat nebo Renault nikdy nějaký design nekopírovaly. Podobnost je tedy čistě náhodná a vychází z historie modelů. Pokud na novém Twingu nevidíš profil a celou zadní část ,včetně světel z R5 Turbo, tak jseš slepý nebo spíš zaslepený.
Je to prostě jen Renault 5 Turbo v aktuálním designu Renaultu. A ten, jak jistě víš, hranatý není. U Renaultu by nikdy nikoho nenapadlo se inspirovat Fiatem. Podle mě to víš i ty, jen si chceš trochu přihřát tu fiatí polívičku. U Renaultu by naopak někdo mohl tvrdit, že 500 je zaoblená verze 5 Turbo, když už chceš řešit ty podobnosti. Ale podle mě by značky jako Fiat nebo Renault nikdy nějaký design nekopírovaly. Podobnost je tedy čistě náhodná a vychází z historie. Pokud na novém Twingu nevidíš profil a celou zadní část ,včetně světel z R5 Turbo, tak jseš slepý nebo spíš zaslepený.
Proč pořád zdůrazňuješ to Turbo? Turbo znám ve dvou provedeních... to první je víceméně normální R5... a to druhé je zplozenec pekla >😒]
No to není pravda...
Já svoje k tomu napsal. Dneska sem tomu věnoval cca 20 minutek, nasel sem si fotky R 5, vč. interiéru... a to co sem napsal, na tom si trvám...
Jinak... nedivil bych se, kdyby Fiat zvážil nějaké právní kroky, tak jako to před 8 lety udělal Renault v případě, kdy se měla Panda jmenovat Gingo...
Monžá tehdy Renault reagoval tak jak reagoval, protože Twingo bylo úspěšné a možná se Fiat chtěl skutečně svézt na vlně úspěchu Renaultu. tohle auto je tvarová kopie F 500 a ne Renaultu 5. Tečka.
P.S. Mě to nevadí, F 500 je úspěšné a kopírují se úspěšní... mne jen fascinuje to vlastní lhaní renaultistů do vlastní kapsy... Pokud někdo může napsat, že si nový renagade vzal tvary z tiguanu, pak tohle je prostě jen ctrl + C, ctrl + v.... >😁
Já svoje k tomu napsal. Dneska sem tomu věnoval cca 20 minutek, nasel sem si fotky R 5, vč. interiéru... a to co sem napsal, na tom si trvám...
Jinak... nedivil bych se, kdyby Fiat zvážil nějaké právní kroky, tak jako to před 8 lety udělal Renault v případě, kdy se měla Panda jmenovat Gingo...
Monžá tehdy Renault reagoval tak jak reagoval, protože Twingo bylo úspěšné a možná se Fiat chtěl skutečně svézt na vlně úspěchu Renaultu. tohle auto je tvarová kopie F 500 a ne Renaultu 5. Tečka.
P.S. Mě to nevadí, F 500 je úspěšné a kopírují se úspěšní... mne jen fascinuje to vlastní lhaní renaultistů do vlastní kapsy... Pokud někdo může napsat, že si nový renagade vzal tvary z tiguanu, pak tohle je prostě jen ctrl + C, ctrl + v.... >😁
Rozebereme si to😒br />
1) detaily designu jsou shodné s Fiatem nebo Renaultem ? Podle mého je to kombo R5 a současného směru Renaultu, tak jak ho znám z Clia či Capturu. Mně to teda nepřipomíná 500 ani omylem.
2) celková linie - tady jistá podoba je. A hádej proč ? Schválně, co retro simuluje moderní 500 ? Auto s koncepcí vše vzadu. A proč myslíš, že ti ho nové Twingo připomíná ? Naprosté překvapení - protože Twingo JE auto s koncepcí vše vzadu...
1) detaily designu jsou shodné s Fiatem nebo Renaultem ? Podle mého je to kombo R5 a současného směru Renaultu, tak jak ho znám z Clia či Capturu. Mně to teda nepřipomíná 500 ani omylem.
2) celková linie - tady jistá podoba je. A hádej proč ? Schválně, co retro simuluje moderní 500 ? Auto s koncepcí vše vzadu. A proč myslíš, že ti ho nové Twingo připomíná ? Naprosté překvapení - protože Twingo JE auto s koncepcí vše vzadu...
vpředu😒br />
[odkaz]
vzadu😒br />
[odkaz]
[odkaz]
vzadu😒br />
[odkaz]
Mně pořád zajímá, jak vyřeší tepelnou izolaci kufru 😄 Slečny asi moc nepotěší, když se jim cestou z nákupů rozteče v tašce mejkap.
Takže sem to asi napsal dobře. Žádnej kufr ve předu to asi ani nemá. Ani otvírání kapoty tomu, zdá se není nějak extra uzpůsobené... Reinkarnace škody 120 v plné polní... >😒]
teda ten pristup do motora nic moc ( v miniate tomuto rieseniu by som nedoveroval )... aku to ma realnu vyhodu v miniate mat motor vzadu vie niekto? myslim to seriozne.... blbe poznamky ma nezaujimaju, predpokladam ze twingo nie je porsche a majitelia nejake extra vyhody zadneho nahonu v meste nevyuziju.....
ved ani kufor to kvoli motoru vzadu nemoze mat poriadny a ked do vas niekto zozadu oprie nechcem vidiet tie drahe opravy
predok bude lahucky a kufor s motorom vzadu.... v com bude ten chytak vie niekto? lebo mne to nepride ako nejaka vyhra na jazdenie mestom
PS miesto blbeho palcovania poprosim serioznu odpoved a zdovodnenie, dakujem vsetkym :yes:
ved ani kufor to kvoli motoru vzadu nemoze mat poriadny a ked do vas niekto zozadu oprie nechcem vidiet tie drahe opravy
predok bude lahucky a kufor s motorom vzadu.... v com bude ten chytak vie niekto? lebo mne to nepride ako nejaka vyhra na jazdenie mestom
PS miesto blbeho palcovania poprosim serioznu odpoved a zdovodnenie, dakujem vsetkym :yes:
Plusy:
- pohon zadních kol bez problému s trakcí v zimě (viz. Š120)
- nižší těžiště (lepší jízdní vlastnosti)
- pro závodníky v extrému přetáčivý charakter
- více místa pro přední nápravu (větší rejd)
Mínusy😒br /> - odvod tepla z kufru
- přístup k motoru
- možná vyšší hlučnost
S mínusy koncepce je rozhodující jak se s nimi Renault technicky popral a jestli z plusu dokázal něco vytěžit.
Na předek to nebude tak lehké jak se bojíš. Ono ten předek je krátký, jsou tam provozní kapaliny, chladič asi baterka, navíc se sedí hodně vepředu takže obavy o příliš lehkou přední nápravu bych neměl.
- pohon zadních kol bez problému s trakcí v zimě (viz. Š120)
- nižší těžiště (lepší jízdní vlastnosti)
- pro závodníky v extrému přetáčivý charakter
- více místa pro přední nápravu (větší rejd)
Mínusy😒br /> - odvod tepla z kufru
- přístup k motoru
- možná vyšší hlučnost
S mínusy koncepce je rozhodující jak se s nimi Renault technicky popral a jestli z plusu dokázal něco vytěžit.
Na předek to nebude tak lehké jak se bojíš. Ono ten předek je krátký, jsou tam provozní kapaliny, chladič asi baterka, navíc se sedí hodně vepředu takže obavy o příliš lehkou přední nápravu bych neměl.
nizsie tazisko chapem u sportiakov ale u takto vysokeho mminiauta to nie je ziadna vyhra a ani tie vyhody zrejme nepocitis pri jazde 60tkou po meste...
podla mna tie nevyhody prevazuju nad vyhodami ( kedze asi nikto sa s tym pretekat pod eiffelovkou nebude )
ja teda pristup k motoru povazujem u miniauta za vacsi minus ako to vysoke tazisko motora u klasickej koncepcie motora vpredu....
je dobre zvazit plusy a minusy a clovek lahko vytriezvie
podla mna tie nevyhody prevazuju nad vyhodami ( kedze asi nikto sa s tym pretekat pod eiffelovkou nebude )
ja teda pristup k motoru povazujem u miniauta za vacsi minus ako to vysoke tazisko motora u klasickej koncepcie motora vpredu....
je dobre zvazit plusy a minusy a clovek lahko vytriezvie
chystáš sa robiť servisáka v Renaulte, že ťa tak trápi prístup k motoru? >😒]
TAK ON TO PROBLÉM JE...
Dokud je auto nové, nemusí tě to zajímat... Ale jako ojetina? Žádnej!!!, znovu opakuji žádnej nezávislej (tedy poměrně levnej) servisák s tím nebude chtít mít cokoliv společného... TOhle problém skutečně je.
Dokud je auto nové, nemusí tě to zajímat... Ale jako ojetina? Žádnej!!!, znovu opakuji žádnej nezávislej (tedy poměrně levnej) servisák s tím nebude chtít mít cokoliv společného... TOhle problém skutečně je.
presne tak... ono je to pekne ked je to nove ... kazdy je z toho paf ze je to vsetko vzadu... nikto tie nevyhody vidiet radsej nechce... kazdy si vidi len tie super vyhody ( ak vobec nejake su )... a robi z toho sportiacik ale to auto je urcene na nieco ine
a ako taky motor sa cisti? striekanie takehoto motora?
nejaka kontrola?
napriklad mne na felde zle zapojili ( nezapojili ) regler pri oprave resp vymene alternatora ( banalita ale aj to sa stane, dnes je mozne vsetko ) a hned som na to prisiel.... tu v twingu by som asi nemal sancu si to skontrolovat
za mna vravim nie, chcem klasiku vpredu a aj klasicke budiky :yes: mozno starnem a zacinam byt konzerva ale nehanbim sa za to
kazdopadne drzim twingu palce :yes: 😉
a ako taky motor sa cisti? striekanie takehoto motora?
nejaka kontrola?
napriklad mne na felde zle zapojili ( nezapojili ) regler pri oprave resp vymene alternatora ( banalita ale aj to sa stane, dnes je mozne vsetko ) a hned som na to prisiel.... tu v twingu by som asi nemal sancu si to skontrolovat
za mna vravim nie, chcem klasiku vpredu a aj klasicke budiky :yes: mozno starnem a zacinam byt konzerva ale nehanbim sa za to
kazdopadne drzim twingu palce :yes: 😉
A musí to mí výhody? Motor vzadu je netradiční, je to zajímavé a právě to může přitáhnout zákazníky. Ne to, zda to má nějaké výhody, ale tím, že je to "extra". Víš, někteří lidé chtějí mít něco netradičního, i kdyby to mělo nevýhody (jenže to ty jako největší praktik na světě asi nikdy nepochopíš, jak tě tak už delší dobu sleduju). To, že toto řešení má svá pro i proti, je jasné. Teď už je jen na tobě, co z těch výhod a nevýhod je pro tebe problém a co ne.
Jak je vidět, tak ty důvody, které ti sem už víc lidí asi napsalo asi nejdeš schopnej pochopit. Navíc přístup k motoru řeší možná zákazníci korejců. Osobně nevím, proč bych se měl na motor pořád dívat.
pořád dívat se nemusíš, ale rozvody měnit musíš... A pokud se tady budou měnit rozvody jako u Ferrari (Tedy motor ven), tak potěš koště... Znovu říkám, u nového auta to problém není, jako ojetina.. sorry...
Zákazníci korejců řeší jiné problémy, motory určitě ne, ty jsou daleko spolehlivější než u toho Renaultu. Dokonce ti Korejci mají na rozdíl od mnoha renomovanějších značek opravdový bezúdržbový řetěz.
Tak víš jak... i u 911 991 je motor "neviditelný" taky. Toppor tu skuhrá nad věcma, které řeší jen on. Zase na druhou stranu při leštění mastné tyče má hodně času na rozjímání tak proč ne. 8-s >😒]
Vďaka tomu, že motor je vzadu
-je celá kabína posunutá dopredu. Čiže viac miesta pre posádku.
-predným kolesám nezavadzia motor vpredu, auto má menší polomer otáčania, je mrštnejšie, v meste dosť podstatné
-vpredu sa získa viac priestoru na deformačné zóny
tu [odkaz] to máš popísané podrobnejšie
-je celá kabína posunutá dopredu. Čiže viac miesta pre posádku.
-predným kolesám nezavadzia motor vpredu, auto má menší polomer otáčania, je mrštnejšie, v meste dosť podstatné
-vpredu sa získa viac priestoru na deformačné zóny
tu [odkaz] to máš popísané podrobnejšie
je fakt ze predok je kratucky 😉 .... manevrovatelnost bude fajn.... ale ta nie je zla ani u klasickych miniaut 😉
o bezpecnost vpredu sa neobavam .... ale rozhodne nebude lepsia ako pri klasickej koncepcii to asi nie... tam to bude podobne kedze predok je stejne kratsi ako pri klasickej koncepcii ...
dik za odkaz :yes:
o bezpecnost vpredu sa neobavam .... ale rozhodne nebude lepsia ako pri klasickej koncepcii to asi nie... tam to bude podobne kedze predok je stejne kratsi ako pri klasickej koncepcii ...
dik za odkaz :yes:
toppere ty dnes teda jedeš.
Pro tu manévrovatelnost si zjisti poloměry otáčení Fiata 500, konkrétně varianty s motorem 1.4, to budeš valit bulvy... 😉
Co myslíš že je lepší jako deformační zóna ? 70 centimetrů nebo 100 centimetrů, kde máš 50 cm blok motoru, který prostě nezmáčkneš ? A když jo, tak není koho zachraňovat...
Čísla neber doslovně, jen pro příklad...
Pro tu manévrovatelnost si zjisti poloměry otáčení Fiata 500, konkrétně varianty s motorem 1.4, to budeš valit bulvy... 😉
Co myslíš že je lepší jako deformační zóna ? 70 centimetrů nebo 100 centimetrů, kde máš 50 cm blok motoru, který prostě nezmáčkneš ? A když jo, tak není koho zachraňovat...
Čísla neber doslovně, jen pro příklad...
Ondris
Znervózňuje mě absence otáčkoměru 😄
Já bez něj jezdit neumím a nějaká aplikace na smartphonu to nezachrání 😢
Já bez něj jezdit neumím a nějaká aplikace na smartphonu to nezachrání 😢
ja som kedysi jazdil na nasej 105L-ke bez otackomeru a ono to ide v pohode... zvyknes si uplne normalne ved v klasickom dnesnom aute tiez uz necumis na otackomer ale tak nejako intuitivne automaticky radis rychlosti a aj podla zvuku motora sa da orientovat 😉 ale je samozrejme fajn ak otackomer mas a mne by to uz vadilo keby som tam klasicke budiky s otackomerom nemal.... nie je nic krajsie na inteieri auta ako to ked mas tam paradne budiky :yes😒br />
stacilo mi jazdit kedysi davno v autoskole starym yarisom a mal som dost... za mna vravim nie... chcem jednoznacne klasicke budiky ktore vyzeraju vzdy lepsie ako kdejake displeje :yes:
stacilo mi jazdit kedysi davno v autoskole starym yarisom a mal som dost... za mna vravim nie... chcem jednoznacne klasicke budiky ktore vyzeraju vzdy lepsie ako kdejake displeje :yes:
Ham.
Z nových prcků (Aygo, C1, 108, Hazumi) zdaleka nejhezčí kousek, propracovaný design, který nemá potřebu na sebe upozorňovat kýčovitými prvky, které na malých autech vyznívají směšně a brzy se okoukají (C1, Hazumi, Aygo) a v uhlazené eleganci dokonale zašlapává novou 108 do země. :yes:
a co vravis na interier? tam je toho gycu az vyse hlavy.... seriozny interier vyzera inak , sa pozri na picanto i10 alebo Up .... mna ten hrackarsky interier renaultu rozhodne nezaujal, nemal cim... bohuzial nevyzera moc dostojne a seriozne .. ale vysmiate maturantky urcite potesi :yes:
odmysli si ty červené aplikace v interiéru, hoď si je do nějaké šedé nebo černé a máš podobný interiér jako v Upu, jediná věc, která je divná je display místo klasického budíku v kapličce. Ale to je problém i v Mercedesu S a u levných aut se tomuto trendu asi nejde vyhnout vzhledem k nákladům. Jinak sesle jako v UPu, materiály na pohled podobné, takže jediné co bude zajímavé jsou vnitřní míry hlavně v podélném směru a jak se výhoda zadní koncepce promítne na prostornosti interiéru.
:yes: S R-Linkem to bude kára, pokud se časem objeví i prověřené 1.2 TCe od Nissanu, zařadím nové Twingo do své síně slávy. 😄
108 je stylově jinde, oba cílí na jiné emoce. Twígo je parádní - o tom žádná... jen si ještě počkám na to, jak se vyndává motor, mám ve zvyku, takhle o neděli, si dát kafe a vyndat motor.... naučil mě to Topper >😁
moreczech
To auto je prostě fantastické, jak venku, tak uvnitř. Kam se na to hrabe konkurence...
RENAULT toujours !!!
RENAULT toujours !!!
v com vidis vyhodu motora vzadu u miniauta? kufor sa mi zda potom aj trosku mensi, konkurencia ma trosku vacsi ( UP, panda, picanto, i10 )
co vravis na ten interier bez klasickych budikov? v com vidis vyhody?
vies sa aj k tomuto vyjadrit ci len RENAULT toujours !!! pod kazdym clankom je jedine co vies napisat?
nejake seriozne zhrnutie vyhod nevyhod koncepcie motora vzadu aspon 5 vetami? zvladnes? iste by to mnohoi z nas radi privitali miesto toho sloganu RENAULT toujours !!! ... pod kazdym clankom o renaulte
co vravis na ten interier bez klasickych budikov? v com vidis vyhody?
vies sa aj k tomuto vyjadrit ci len RENAULT toujours !!! pod kazdym clankom je jedine co vies napisat?
nejake seriozne zhrnutie vyhod nevyhod koncepcie motora vzadu aspon 5 vetami? zvladnes? iste by to mnohoi z nas radi privitali miesto toho sloganu RENAULT toujours !!! ... pod kazdym clankom o renaulte
Mnohem lepší manévrovatelnost a větší vnitřní prostor. K tomu pravděpodobně i větší bezpečnost a jízdní vlastnosti. Ty dva první důvody jsou u auta do města naprosto klíčové.
u mna je zase mizerny pristup k motoru tiez klucovy minus..... ktory prevazuje nad tou super-mega-manevrovatelnostou 😉 takisto interier bez klasickych budikov sa mi nepaci....
ale dik za nazory vsetkym.... verim v uspech tohto miniauta :yes😒br />
drzim twingu palce :yes: :yes: :yes:
ale dik za nazory vsetkym.... verim v uspech tohto miniauta :yes😒br />
drzim twingu palce :yes: :yes: :yes:
Mizerný přístup k motoru? A proč potřebuješ mít přístup k motoru? To si ho každý den opravuješ nebo prohlížíš? Doplňování kapalin, baterii a další máš vpředu přístupné po odsunutí přední kapoty a k motoru lezou jen v servisu.
ja sa s tebou nehadam 😉
kazdemu sa paci nieco ine , ja twingu neberiem jeho uspechy, verim ze bude uspesnym autom a drzim mu palce 😉
kazdy mame svoje nazory a svoju predstavu co chceme a preferujeme.....
twingo drz sa :yes:
kazdemu sa paci nieco ine , ja twingu neberiem jeho uspechy, verim ze bude uspesnym autom a drzim mu palce 😉
kazdy mame svoje nazory a svoju predstavu co chceme a preferujeme.....
twingo drz sa :yes:
První dva body souhlas, s tou bezpečností bych byl zatím dost opatrný, vyřešit to jistě jde, ale je to dost nákladné, Smart musel použít velmi drahé výztuhy a nakonec nikdy na 5* nedosáhl. Takže pokud do toho zainvestují tak proč ne, ale úplně easy to u tak krátkého předku není.
No ten kufr bude nižší než ostatní, ale blíže nákladové hrany. Díky tomu, že auto s motorem pod kufrem, bude mít větší vnitřní prostor, tak bude kufr delší.
[odkaz]
vs
[odkaz]
vs
[odkaz]
Osobně si myslím, že kufr bude stejně velký ( nebo větší ) a interiér prostornější než konkurence. Což je i plus tohoto řešení.
Co se týče budíků tam problém nevidím vůbec. 1) není třeba vidět jestli otáčky nebudou řešeny elektronicky - spíše to vidím na upozornění na přeřazení 2) některá stará auta měla místo otáčkoměru třeba hodiny a nevadilo mi to ani trochu.
Naopak kde vidím obrovská plus:
1) dokování iphone apod. - konečně to někoho napadlo takto propojit !
2) velkorysý prostor na zadních sedačkách plus skvěle řešená výplň dveří a prostor pod sedačkami - to vidím jako úplně super věc. Kolikrát jedete někam s batohem nebo dámy s kabelkou ... takhle to jednoduše šoupnou pod sedačku.
3) Možnost složení do roviny ... v tom autě se vyspím ... stejně jako v prvním twingu. Je to neuvěřitelné, ale šlo to tehdá a určitě to půjde i teď.
4) celková nápaditost ( ale zároveň určitá dospělost ) interiéru. Je klasický, ale přesto hravý ... za mě paráda.
Mezi mínusy pak vidím asi jen nemožnost stahování zadních okýnek 😒
[odkaz]
vs
[odkaz]
vs
[odkaz]
Osobně si myslím, že kufr bude stejně velký ( nebo větší ) a interiér prostornější než konkurence. Což je i plus tohoto řešení.
Co se týče budíků tam problém nevidím vůbec. 1) není třeba vidět jestli otáčky nebudou řešeny elektronicky - spíše to vidím na upozornění na přeřazení 2) některá stará auta měla místo otáčkoměru třeba hodiny a nevadilo mi to ani trochu.
Naopak kde vidím obrovská plus:
1) dokování iphone apod. - konečně to někoho napadlo takto propojit !
2) velkorysý prostor na zadních sedačkách plus skvěle řešená výplň dveří a prostor pod sedačkami - to vidím jako úplně super věc. Kolikrát jedete někam s batohem nebo dámy s kabelkou ... takhle to jednoduše šoupnou pod sedačku.
3) Možnost složení do roviny ... v tom autě se vyspím ... stejně jako v prvním twingu. Je to neuvěřitelné, ale šlo to tehdá a určitě to půjde i teď.
4) celková nápaditost ( ale zároveň určitá dospělost ) interiéru. Je klasický, ale přesto hravý ... za mě paráda.
Mezi mínusy pak vidím asi jen nemožnost stahování zadních okýnek 😒
vsetko je to parada ale ja sa priznam ze som v malom aute nepotreboval prenasat nejako casto 2m dlhe predmety ( na to su lepsie kombiky )
manevrovatelnost bude paradna to je ok... ale ani up alebo panda ju nemaju zlu.... nerobil by som zase z toho taku vedu a take velke rozdiely.... pockajme si na udaje obrysoveho polomeru otacania..... aby to nakoniec nebol pruser
ja twingu neberiem jedinecnost , je aj zvonku pekne a sympaticke ale treba sa aj reealne pozriet na nevyhody tejto koncepcie .... pretoze niektore vyhodu ( koncepcie vsetko vzadu ) su vyuzitelne hlavne v sportovych autach a teda pri miniaute mi akosi nedavaju zmysel.... pockajme si na spolahlivost na predajnost..... a uspech twinga.... uvidime ci s touto koncepcou neskor pridu aj dalsi
za odvahu davam palec hore twingu :yes😒br />
avsak ja taky odvazny nie som a tak by som lovil v konkurencii
manevrovatelnost bude paradna to je ok... ale ani up alebo panda ju nemaju zlu.... nerobil by som zase z toho taku vedu a take velke rozdiely.... pockajme si na udaje obrysoveho polomeru otacania..... aby to nakoniec nebol pruser
ja twingu neberiem jedinecnost , je aj zvonku pekne a sympaticke ale treba sa aj reealne pozriet na nevyhody tejto koncepcie .... pretoze niektore vyhodu ( koncepcie vsetko vzadu ) su vyuzitelne hlavne v sportovych autach a teda pri miniaute mi akosi nedavaju zmysel.... pockajme si na spolahlivost na predajnost..... a uspech twinga.... uvidime ci s touto koncepcou neskor pridu aj dalsi
za odvahu davam palec hore twingu :yes😒br />
avsak ja taky odvazny nie som a tak by som lovil v konkurencii
Emel
Moc hezké auto. Renault prokazuje, že malá auta umí a také že se nebojí nových myšlenek. Líbí se mi design, bez přehnaně velkých světel, elegantní a sexy.
Je tu fůra kontroverzních bodů...
- Jak to bude s bezpečností
- a jízdními vlastnostmi
- a odhlučněním
- menší kufr
- Smartphone v roli ovládacího prvku (střídání řidičů, z nichž někteří třeba Smartphone nemají... výdrž a nabíjení... automatické stmívání displeje... ).
Každopádně, držím palce, aby to dopadlo dobře...
Je tu fůra kontroverzních bodů...
- Jak to bude s bezpečností
- a jízdními vlastnostmi
- a odhlučněním
- menší kufr
- Smartphone v roli ovládacího prvku (střídání řidičů, z nichž někteří třeba Smartphone nemají... výdrž a nabíjení... automatické stmívání displeje... ).
Každopádně, držím palce, aby to dopadlo dobře...
- Jak to bude s bezpečností - tohle si Renault pohlídá, nebál bych se, možná trochu ta aktivní bezpečnost, ale tos e dá pohlídat.
- a jízdními vlastnostmi - viz bod 1. Na suchu asi dobré, ale pipka v zimě na sněhu... jejejejej... on už i ten smart v dálničních rychlostech an vodě není nic extra košér...
- a odhlučněním - tohle BUDE průser.... ani ne tak množstvím decibelů, ale spíš hloubkou zvuku. S krátkým výfukem zázrak nuedláš i když si s tlumičem vyhraješ. Zvuk bude hezký, ale po delší cestě HODNÉ otravný, podobnost se škodou 120 nebude náhodná... to co je v autech alá Porsche fajn, tady bude opruz
- menší kufr - tohle problém nebude...
- Smartphone v roli ovládacího prvku (střídání řidičů, z nichž někteří třeba Smartphone nemají... výdrž a nabíjení... automatické stmívání displeje... ). - tohle je mega pruser..., když si vemu jak funguje nefunguje ten můj skvělej SAMSUNG, tak... jdu blejt... Sem rád, že z toho po minutě zvládnu vytočit číslo (jak si to občas laguje... a to tam nic nemám), dyž si vemu, že to bue ještě muset "obsluhovat".... tohle bych NECHTĚL, to není krok kupředu... Dnes ještě ne.
😉 😉
Takže pěkný Fiátek to je (sice se špatným znakem), ale díru do světa to neudělá. Každopádně ve Francii to bdue úspěšné, neb 108, či C1 tomu ksutečně nesahá ani po ráfky (což mne osobně mrzí).. Aygo je přešlap úplnej.
- a jízdními vlastnostmi - viz bod 1. Na suchu asi dobré, ale pipka v zimě na sněhu... jejejejej... on už i ten smart v dálničních rychlostech an vodě není nic extra košér...
- a odhlučněním - tohle BUDE průser.... ani ne tak množstvím decibelů, ale spíš hloubkou zvuku. S krátkým výfukem zázrak nuedláš i když si s tlumičem vyhraješ. Zvuk bude hezký, ale po delší cestě HODNÉ otravný, podobnost se škodou 120 nebude náhodná... to co je v autech alá Porsche fajn, tady bude opruz
- menší kufr - tohle problém nebude...
- Smartphone v roli ovládacího prvku (střídání řidičů, z nichž někteří třeba Smartphone nemají... výdrž a nabíjení... automatické stmívání displeje... ). - tohle je mega pruser..., když si vemu jak funguje nefunguje ten můj skvělej SAMSUNG, tak... jdu blejt... Sem rád, že z toho po minutě zvládnu vytočit číslo (jak si to občas laguje... a to tam nic nemám), dyž si vemu, že to bue ještě muset "obsluhovat".... tohle bych NECHTĚL, to není krok kupředu... Dnes ještě ne.
😉 😉
Takže pěkný Fiátek to je (sice se špatným znakem), ale díru do světa to neudělá. Každopádně ve Francii to bdue úspěšné, neb 108, či C1 tomu ksutečně nesahá ani po ráfky (což mne osobně mrzí).. Aygo je přešlap úplnej.
Ad hlučnost - auto na dálnici a dlouhé cesty to není... a... uvidíme.
Ad Fiátek - s Fiátkem to nemá moc společného.
Ad Fiátek - s Fiátkem to nemá moc společného.
U tebe jistě ne... u laické veřejnosti právě naopak... (ověřeno)... Renaulta 5, tam nikdo nenajde... (S výjimkou 57 mil. Francouzů a Emela. >😒]
R5 v tom vidím hodně vzdáleně, snad ta přední světla... ale F500 se to taky moc nepodobá.
Twingo je pětidvířko, nehraje tolik na retro notu, jen silueta je podobná.
Twingo je pětidvířko, nehraje tolik na retro notu, jen silueta je podobná.
mam podobne pocity, nepaci sa mi ten pristup k motoru.... predsa len to nie je sportiak kde nizke tazisko hraje az tak dolezitu rolu .... navyse mne okrem toho vsetkeho vadi aj ten hrackarsky interier.... skodu 105L som rok soferoval a predtym asi 14 rokov sa v nej vozil a lahky predok vie prekvapit a hlavne v zime suhlasim :yes: ... trakcia na zadok je fajn vyjdes s tym ako offroad aj ku chate aj cez pole na kopec vsade ako defender ale jazda za mokra alebo v zime ... ziadna sranda... vsetko ma svoje plusy a minusy... treba zvazit co je dolezitejsie ... ohanat sa nizkym taziskom v miniaute je ako ohanat sa velkostou kufra ci ma vacsi F type alebo cayman... proste nie je to priorita u miniauta tak ako velkost kufru nie je tiez priorita u sportiakov
Prosím tě, co máš pořád s tím přístupem k motoru? Většina provozních kapalin se doplňuje vpředu, k motoru je přístup shora na základní kontrolu (vzhledem k uložení pod podlahu kufru tam nebude ani vzduchový filtr ani jiné součásti, které je nutné běžně měnit nebo kontrolovat). Nejlepší přístup k součástem bude stejně zespodu, tedy u auta na zvedáku a věřím, že třeba alternátor, rozvody a jiné věci se budou měnit právě zespodu. Otázka je, jak mají vymyšlené třeba umístění kompresoru klimatizace (vepředu s el. pohonem kompresoru???).
Na některé technické detaily si budeme muset ještě počkat.
Jinak výhody téhle koncepce jsou jasné. Především je to jednodušší na výrobu a montáž. Je to modulární systém, kdy je možné použít různé motory a převodovky bez zásahu do konstrukce řízení, jednodušší přední náprava, v podstatě přímý pohon zadních kol, takřka ideální rozložení hmotnosti mezi přední a zadní nápravu, díky posunutí prostoru pro posádku více dopředu.
Na některé technické detaily si budeme muset ještě počkat.
Jinak výhody téhle koncepce jsou jasné. Především je to jednodušší na výrobu a montáž. Je to modulární systém, kdy je možné použít různé motory a převodovky bez zásahu do konstrukce řízení, jednodušší přední náprava, v podstatě přímý pohon zadních kol, takřka ideální rozložení hmotnosti mezi přední a zadní nápravu, díky posunutí prostoru pro posádku více dopředu.
chapem ze je asi lepsie menit regler zo spodu a davat auto na zdvihak v servise ako si ho vymenit vpredu doma rukou za 30 sekund.... obdivujem ako niektori ludia maju tendenciu si situacie komplikovat 😉 ved servis na tom len zarobi to je jasne
hold divna doba 😉 alebo mozno len ja som divny 😉
hold divna doba 😉 alebo mozno len ja som divny 😉
Doba je taková, že žádná automobilka dnes nevyrábí modely, které by byly primárně určeny pro servisování doma zákazníkem. V mnoha zemích se to ani nesmí s ohledem na místní vyhlášky a ochranu životního prostředí a jsou za to velké pokuty.
Pokud se chceš hrabat v motoru a měnit si kde co doma, musíš si koupit Ś120 nebo něco podobného. S moderním autem neuspěješ.
Pokud se chceš hrabat v motoru a měnit si kde co doma, musíš si koupit Ś120 nebo něco podobného. S moderním autem neuspěješ.
Pokolikáte tady ten přístup do motoru už řešíš? To samé na ten lehčí předek už tady máš asi 5 reakcí.
Přistup na údržbu tam bude a jestli bude porod dávat celý motor ven z auta je mi jedno, neboť jsem to ještě nikdy nepotřeboval. Tak si Twingo nekupuj a zůstaň u Kie...
Přistup na údržbu tam bude a jestli bude porod dávat celý motor ven z auta je mi jedno, neboť jsem to ještě nikdy nepotřeboval. Tak si Twingo nekupuj a zůstaň u Kie...
K těm kontroverzním bodům 😒br />
- bezpečnosti by jsem se nebál tu má Renault tradičně velmi dobrou
- jízdní vlastnosti si asi taky pohlídal, minimálně budou na průměru třídy
- to odhlučnění vzhledem k umístění motoru může být problém, nezbývá než si počkat na živé dojmy.
- velikost kufru není vzhledem k určení auta tak podstatná
- Smartphone? to ukáže čas, já si myslím že je to velké mínus zužují si pole potenciálních zákazníků
- jízdní vlastnosti si asi taky pohlídal, minimálně budou na průměru třídy
- to odhlučnění vzhledem k umístění motoru může být problém, nezbývá než si počkat na živé dojmy.
- velikost kufru není vzhledem k určení auta tak podstatná
- Smartphone? to ukáže čas, já si myslím že je to velké mínus zužují si pole potenciálních zákazníků
Jízdní vlastnosti Smartu ovšem taky nebyly úplně ideální, ta koncepce má prostě své háčky... ale jo, je to auto do města.
Plus u smartphonu je, že to jde řešit příplatkem za zabudovaný systém... takže zákazník si může vybrat a tím je po problému. Jo, klasické budíky v nabídce nejsou.
Plus u smartphonu je, že to jde řešit příplatkem za zabudovaný systém... takže zákazník si může vybrat a tím je po problému. Jo, klasické budíky v nabídce nejsou.
příplateček tady, příplateček tam..., no snad Renault zůstane u svých celkem rozumných cen..., za tyhle fíčury... i když...pomalinku polehounku, plíživě nám ty ceny krapet narostly... >😒]
Ten smartphone není povinost ! a už vůbec ne mínus. Je to plus jako kráva. Pokud si totiž nepřiplatíte za velký dotykový displej a budete tam mít pouze obyčejné rádio, tak tento displej můžete ( ale nemusíte ) nahradit právě smartphonem společně s softwarem renaultu tak získáte náhradu za velký dotykový displej. Budete mít většinu jeho funkcí apod. a navíc při přehrávání hudby, navigace apod. máte na něj skvělý výhled. Úchyt na smarphone podle mě bude volitelné příslušenství a nebo prvek výbavy a bude sloužit i jako dokovací stanice. Podle mě je to tak skvělé řešení, že se divím proč to automobilovému světu tak trvalo.
Dokovací stanice = konektor + nabíjení, to tady evidentně chybí. Párování je přes BT. Jak dlouho vydrží mobil se zapnutým displejem posílat hudbu přes BT? Zásuvka na 12V je mezi sedačkami, tak si tam holt představ klasickou autonabíječku... 😉
Podívej se na galerii v prvních živých dojmech z twinga. Tam je vidět i konektor 😉
Máš pravdu, nějaký konektor tam zřejmě je... nejspíš MicroUSB? :yes:
Podle mě to naopak bude fungovat velmi dobře a většina zájemců o twingo nevlastnící iphone bude na vážkách. Mám si připlatit 10k za navigaci a nebo si koupit iphone. Já bych bral iphone. Osobně by se mi líbilo jednoduché řešení přístrojů a doufám, že s tím někdo přijde. Místo rádia IPod, místo navigace iPad a místo handsfree apod dokovatelný iphone. S tím, že by bylo možné tyto přístroje dát do palubovky tak, aby vypadali jakože tam patří a v případě potřeby zase vyjmout a ony by fungovali jako normálně. Mohly by být jako příplatková výbava ( teda asi až na iphone ) třeba v barvě interiéru a s již nahraným softwarem. Bylo by to praktické jak pro automobilku, tak i pro uživatele a člověk by nemusel řešit ukradené navigace a rádia. Prostě by vytáhl tři přístroje a šel domů.
děkuji.... :yes: dívám se na to stejně. Nechápu, jak si někdo může myslet, že udělají velký obal na telefon..... asi jsme fakt 100 roků za šimpanzem... topper 300 >😒]
Souhlas, a jakožto "táta od dvou dětí" jak se kdysi říkáválo dávám Renaultu palec ještě za ten odpadkovej koš. >😁 Taková užitečná blbůstka...skoro se chce říct simply clever. 😉
S tou bezpečností - že ji mají auta s motorem vzadu špatnou, je fáma, když přijde tvrdé na tvrdé, nechce mít člověk motor na klíně nebo nohy na kaši; spíš jde o tu krátkou příď, aby tě po nárazu do zdi nemuseli seškrabávat z čelního skla, jiná miniauta to zvládla, Renault je v bezpečnosti top, takže žádná panika. A jízdní vlastnosti Smart léty prověřil (i když dříve prýc žádná sláva).
Jinak souhlas. :yes:
Jinak souhlas. :yes:
Větší deformační zóna je výhoda, motor se dá využít jako konstrukční prvek. Jak už tu někdo napsal - Smart na bezpečnosti nešetřil a na špičku to přesto nestačilo. A totéž jízdní vlastnosti, ani poslední generace nebyl žádný zázrak... ovšem na městské auto ok.
Pokud jde o jízdní vlastnosti, tak Smart měl mnohem menší rozvor. Jak na tom byla s bezpečností tehdejší konkurence?
No tak třeba Fiat 500 měl ve stejném roce (2007) pět hvězd.
Jistě, Smart byl velmi specifický... já netvrdím že to u Twinga musí nutně dopadnout špatně, naopak... přeju Renaultu, aby se s tím se ctí popasoval a ukázal světu, že se jim povedlo všechny problémy překonat a udělat zase jednou něco jinak a přitom dobře.
Jistě, Smart byl velmi specifický... já netvrdím že to u Twinga musí nutně dopadnout špatně, naopak... přeju Renaultu, aby se s tím se ctí popasoval a ukázal světu, že se jim povedlo všechny problémy překonat a udělat zase jednou něco jinak a přitom dobře.
Ako sa dá využiť motor ako konštrukčný prvok bezpečnosti?
Nevím jestli jako konstrukční prvek, ale jeho umístění je zcela zásadní pro pasivní bezpečnost.
Představ si jednoduchý pokus, ke kilovému závaží dozadu ve směru pohybu přilepíš pírko (pierko) a vrhneš jej proti zdi. Co se stane? Závaží se otluče, zeď také a pírko zůstane celé. A teď ten pokus zopakuj a pírko přidělej dopředu a znovu tento celek vrhni proti zdi, Co se stane? Pírko bude na s.r.a.č.k.u a závaží a zeď se otlučou jako v předchozím případu. To je extrémní příklad, který dokumentuje, že velmi záleží na rozložení hmoty vůči geometrickému tvaru tělesa. Auto s vpředu umístěným motorem má problém ten, že motor si to rozdá se zdí a to lehčí za ním zůstane relativně celé. To je skvělé pro neživé předměty, ale s lidmi je to jinak. Ti v takovém autě mají problém, že sice jejich prostor pro přežití zůstane celý, ale jsou vystaveni extrémnímu přetížení a mohou doplatit na vnitřní zranění (urvané orgány). Proto auta s motorem vpředu musí řešit deformační zóny, aby se snížilo přetížení, pevnost kabiny je v tomto případě problém daleko menší.
Naopak u auta s motorem vzadu, které má nejhmotnější součástku až za kabinou a ta působí jako lis na celou přední část včetně kabiny, je opačný problém. Deformační zóna je dlouhá (od předku až k motoru třeba 3 metry) takže přetížení není větší problém, ale posádce hrozí zranění přímo nárazem do překážky, která snadno pronikne do kabiny (slisované pírko v druhé části pokusu). Takže se musí vymýšlet extra pevná konstrukce celého předku včetně kabiny, aby se tomuto efektu zabránilo.
Co je jednodušší konstrukčně vyřešit asi tady na diskuzi těžko posuzovat, faktem je, že umístění motoru je pro konstruktéra zcela zásadním prvkem pro konstrukci pevnosti kabiny a deformačních zón.
Představ si jednoduchý pokus, ke kilovému závaží dozadu ve směru pohybu přilepíš pírko (pierko) a vrhneš jej proti zdi. Co se stane? Závaží se otluče, zeď také a pírko zůstane celé. A teď ten pokus zopakuj a pírko přidělej dopředu a znovu tento celek vrhni proti zdi, Co se stane? Pírko bude na s.r.a.č.k.u a závaží a zeď se otlučou jako v předchozím případu. To je extrémní příklad, který dokumentuje, že velmi záleží na rozložení hmoty vůči geometrickému tvaru tělesa. Auto s vpředu umístěným motorem má problém ten, že motor si to rozdá se zdí a to lehčí za ním zůstane relativně celé. To je skvělé pro neživé předměty, ale s lidmi je to jinak. Ti v takovém autě mají problém, že sice jejich prostor pro přežití zůstane celý, ale jsou vystaveni extrémnímu přetížení a mohou doplatit na vnitřní zranění (urvané orgány). Proto auta s motorem vpředu musí řešit deformační zóny, aby se snížilo přetížení, pevnost kabiny je v tomto případě problém daleko menší.
Naopak u auta s motorem vzadu, které má nejhmotnější součástku až za kabinou a ta působí jako lis na celou přední část včetně kabiny, je opačný problém. Deformační zóna je dlouhá (od předku až k motoru třeba 3 metry) takže přetížení není větší problém, ale posádce hrozí zranění přímo nárazem do překážky, která snadno pronikne do kabiny (slisované pírko v druhé části pokusu). Takže se musí vymýšlet extra pevná konstrukce celého předku včetně kabiny, aby se tomuto efektu zabránilo.
Co je jednodušší konstrukčně vyřešit asi tady na diskuzi těžko posuzovat, faktem je, že umístění motoru je pro konstruktéra zcela zásadním prvkem pro konstrukci pevnosti kabiny a deformačních zón.
Makovnik
je velmi zaujimavy, auto je celkovo proporcne vyvazene, nikde nemuseli znasilnovat ziadnu krivku, aby sa vosla do malej dlzky a auto vyzera dospelo [odkaz] , nie ako kripel
[odkaz] [odkaz]
[odkaz] [odkaz]
ja to vidim presne opacne.... twingo vyzera az moc detsky ... ako hrackarske auticko na klucik .... zatial co Up a i10 maju skutocne dospele tvary a proporcie auta :yes😒br />
UP i10 :yes: jasni lidri, je dobojovane, zazrak sa nekonal :yes:
UP i10 :yes: jasni lidri, je dobojovane, zazrak sa nekonal :yes:
Proč sem pořád taháš tu i10. Až udělá Dacia nějakého prcka, tak můžeš srovnávat. A pokud jde o ty tvé hračky, tak v hračkárně si můžeš koupit i ceeda.
Nevím proč spojuješ pořád UP a i10. UP je zatím jeden z lídrů a i10 je propadák.
UP je velmi slušné auto u kterého je předpoklad, že bude dlouho sloužit a i10 bude s největší pravděpodobností šrot jako celá současná H produkce.
UP je velmi slušné auto u kterého je předpoklad, že bude dlouho sloužit a i10 bude s největší pravděpodobností šrot jako celá současná H produkce.
Jasne, vyzera tiez dospelo, ale asi takto [odkaz]
Pointa je v tom, ze dizajn je dospely, nezavisle od toho, ze auto je male a hrave; nemuseli vsak vdaka zakladnym proporciam znasilnovat dizajnove detaily, ktorymi sa ostatni iba hraju na dospele auto a vysledok je.... vid. hore.
To, ze si dobojoval sam so sebou je pekne, ale nic neznamenajuce.
Pointa je v tom, ze dizajn je dospely, nezavisle od toho, ze auto je male a hrave; nemuseli vsak vdaka zakladnym proporciam znasilnovat dizajnove detaily, ktorymi sa ostatni iba hraju na dospele auto a vysledok je.... vid. hore.
To, ze si dobojoval sam so sebou je pekne, ale nic neznamenajuce.
Jo...přesně.... mi připomíná i10 skoro Phaeton ... i 20 Ghost.... i30 jachtu Tigera Woodse a i40 raketoplán.... :yes:
salamoon
exterier pekny,sedacky tiez,ale ta pristrojovka....na skicach vyzera fajn,ale realne strasna katastrofa.... 😒
inak pod prednou kapotou je co? je tam tiez nejaky ulozny priestor?
Twingo interiér je o pořádný kus pěknější alespoň tedy podle obrázků.
Jedině s čím s tebou souhlasím je, že se bude parádně prodávat.
mne sa to zvnutra teda vobec nepaci.... a koncepciu motor vzadu alebo v strede chapem u sportiaka ale v miniaute kde treba vyuzit kazdy liter miesta je to zvlastne riesenie ktore nepomaha velkosti kufru a moze narobit aj problemy s odhlucnenim, s tepelnou izolaciu, s pristupom k motoru pri opravach , proste nevidim v tom vyhodu v meste..... chapem ze je to cool a nieco pecka co nema nikto ale ako lepsie a praktickejsie riesenie na jazdenie v meste to nevidim... tuto koncepciu zavrhli bezne male aj vacsie auta uz pred 40 rokmi .... a keby tato koncepcia mala nejake super vyhody v malyc hautach tak by sa zrejme by pouzivala dodnes...
PS - ono s motorem vzadu a s náhonem na zadní se auto poměrně snadno otočí na budku ............. nejsem si jist zda je Twingo autem pro každého ......