Ženeva 2014
topten
5
jakou mela skodofka uz pred 5 lety?
Přejít do diskuze
Julča
Ta od VW není žádný zázrak, škubatura hrozná a životnost také nic moc, počítáno na 150t km!
nebezpecnavosa
Vyměnit obložení spojky, zde spojek, po 150 tisících km je celkem běžné opotřebení, ne porucha
3_diamanty
ze ako prvy model ju dostane o rok nove sorento alebo sa mylim?
uvidime..... mne by sa pozdavala aj do soulu , to je taka hracka ako stvorena pre mestskych ludi ktori chcu automat....
pravdepodobne ju vsak dostanu postupne vsetky modely.... a to je fakt dobra sprava pre fanusikov automatov v kii, uz je na case s tymi automatmi sa trosku pohnut dalej..... ved konkurencia tiez nespi :yes:
uvidime..... mne by sa pozdavala aj do soulu , to je taka hracka ako stvorena pre mestskych ludi ktori chcu automat....
pravdepodobne ju vsak dostanu postupne vsetky modely.... a to je fakt dobra sprava pre fanusikov automatov v kii, uz je na case s tymi automatmi sa trosku pohnut dalej..... ved konkurencia tiez nespi :yes:
pargi
Tak vysvětluj. Rád si počtu o koncernových konspiračních mediálních tlačenkách.
Ondris
Tak 7->3 to tezko zvladne, 7->2 by jit melo... Pochybuju, ze v tomhle konkretnim pripade bude dvouspojka rychlejsi nez dve slapnuti na spojku a jeden pohyb pakou 😄
7->3 to bude radit nasledovne - 7-6-3. Samozrejme zalezi na tom, jak to ma poskladana kola na hridelich.
7->3 to bude radit nasledovne - 7-6-3. Samozrejme zalezi na tom, jak to ma poskladana kola na hridelich.
Blue Sun
Jo, je smutné, že výrobci ostatních aut musí klesat na úroveň mediálně tlačeného konzernu...
wakantanka
Niesom si istý či dvojspojka je ten správny krok, ale aspoň že nespia a vyvíjajú. Podľa mňa s vychytaným hydromeničom trebárs od Aisinu by tiež zlý krok nespravili a ušetrili by peniaze za vývoj dvojspojky. No uvidíme aká bude spoľahlivosť a zladenosť s agregátmi v jednotlivých modeloch. No a samozrejme aj to či sa prejaví avizovaná úspora nielen na papieri, ale aj v reálnych podmienkach.
Blue Sun
Proč by to neměla dokázat? Je to jen o rozepnutí jedné spojky a sepnutí jiné, na stejné hřídeli. Akorát ty spojky nebudou předpřipravené, jako tomu u dvouspojek běžně bývá při postupném řazení (to je taky jejich jediná výhoda - rychlost), tedy tam bude prodleva v řazení. Otázkou zůstávají otáčky, jestli to vůbec elektronika pustí.
Blue Sun
Tak pokud takhle rychle stihnete odřadit, proč by to neměla udělat? Akorát ta prodleva bude o maličko delší u stupňů na stejné hřídeli. U manuálu není problém z pětky dvojku, tady to asi rychlost cvakání pádly/tlačítky nedovolí.
maTooB
Ste si isti tym, ze vie prevodovka "přeskočit na kterýkoliv ze sedmi rychlostních stupňů"???
Podla mna uz z principu konstrukcie vie preskocit iba z parneho na neparny a opacne, po cesky zo sudeho na lichy a opacne. Tazko si viem predstavit, ze by vedela preskocit z 7 na 3 😄
A ci vie preskocit priamo z napr. 5 na 2 bez nejakeho medzistupna, tym som si tiez nie isty...
Podla mna uz z principu konstrukcie vie preskocit iba z parneho na neparny a opacne, po cesky zo sudeho na lichy a opacne. Tazko si viem predstavit, ze by vedela preskocit z 7 na 3 😄
A ci vie preskocit priamo z napr. 5 na 2 bez nejakeho medzistupna, tym som si tiez nie isty...