Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
mireleš
Nevim jak ta nová generace 1,6 tdi,má různý stop/starty a tak,ale já mam starou generaci v Golfu VI jezdim v1 někdy ve 2 lidech a mam průměr kolem 5,5l nijak se neloudám,ale ani nezávodim.Výrobce uvádí v TP 4,5l.Za 3,6 mě nevezl ani taxikář nedávno v Paříži na hotel z letiště v Toyotě Prius a to celou cestu po dálnici.Jel max.90km/h cca 15km a ukazovalo to 4,1l.Všichni se spotřebou lžou.
Záleží na tom jak kdo jezdí. S Golfem Plus 1,9TDI jezdim dlouhodobě (8,5roku) za cca 4,5l/a s Tiguanem 2,0TDI průměrně za 6l a to tahán 2-3x týdně těžký přívěs.
Kombi u 5dvirka ma byt cca 3,2l, skutecna dle spritmonitoru cca 5,3l [odkaz]
Nasobit tedy cca 1,65.
Dewille, tech 6 litru bude asi presnejsi hodnota a ta je hodne mimo na radoby moderni diesel s docela malym vykonem.
Dle nalhanych papiru ma Golf BM 5D spotrebu kombi 3,2, skutecnost dle Spritmonitoru 5,3, tedy odchylka 65% [odkaz]
Nasobit tedy 1,65.
Dewille, ta tvoje horni hranice se zda byt presne trefena. Tech neco okolo 6litru se zda nejpravdepodobnejsich: Na takoveto auto a radoby moderni diesel s docela nizkym vykonem je to hodne velka spotreba. Ikdyz co potom rikat na TDI 77kW ktere ma cca 5,5l >😁
Porad jsem nepochopil co je to to Bluemotion, neni to neco co zamerne zvysuje spotrebu oproti konkurenci? >😁
Já mám třeba starý koncernový motor, který má na spritmonitoru menší průměr než je oficální normovaná spotřeba (7,7 průměr spritmonitoru vs. 7,8 normovaná).
Evropská norma říká za kolik se minimálně dá jet, americká říká jaký je reálný stav. Obojí není špatně ale Evropa je k těmto nesmyslům tlačena EK a EP. Bohužel.
Jen nechápu, proč musí redakce cpát spotřeby do titulků. Leda by se snažili podnítit diskuze o ničem.
Rozhodne zajimavejsi spotreby a vykony jsou u novych dieslu u Peugeotu.