Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Video: Jednoduchý návod, jak zaparkovat

27 komentářů

3_diamanty
je to vsetko pekne ok.... pekna ukazka

ale ved tam ma miesta aj pre rolls-royce..... nech skusi zaparkovat do medzery medzi autami kde bude mat po zaparkovani od predku aj od zadku 40-50cm a nie meter miesta.... taketo idealne podmienky v praxi clovek nema .... ja bezne parkujem tak ze idem takmer na dotyk a medzi prednym aj zadnym autom po zaparkovani je sotva 40cm... a to je este uplne bezne parkovanie v beznom meste... ziadny extrem.... uz som videl susedove BMW ako parkuje pozdlzne medzi dvoma autami a to tak ze mal od oboch aut po zaparkovani vzdialenost snad menej ako 30cm viac nie .... ten asi z tohto videa sa musi smiat ... taketo idealne podmienky su ok na ukazkovom videu ale v praxi clovek nema niekedy hodinu casu... prazdnu cestu a 6,5 metrove miesto na zaparkovanie.....ale pointa je ok...... video sa mi paci :yes😒br />
PS: profici to robia takto [odkaz] >😁

tu je zase opacny extremista [odkaz] >😁 chudak fiat brava... takto ju trapit
mirdach
A teď už jenom vyjet ven 😄 .
3_diamanty
😉 :yes:
Ada je zase tady
Aneb jak je dobré míti ruční a nikoli elektrickou brzdu... 😉
Milenius
Ten číňan je fak hustej 😄 ale v praxi by asi už neodjel 😄

Taky občas parkuju, když je tam tak 30cm místa navíc, ale ne vždy se mi to povede napoprvé. Navíc schování čumáku už nejde najednou a je třeba 2x-3x cuknout tam a zpět. Navíc, si to troufnu jen s vlastním autem, kde už dokážu jet na centimetry, ale s jiným bych to neriskoval (bez ťukanců).
3_diamanty
tak to je jasne ze s tym musis trosku sibrinkovat hore dole.... ten cumak hned neskryjes .... to mas pravdu... :yes: takisto pri vychadzani to tiez nepojde na jeden sup 😉

toto docela frajer [odkaz] :yes: perfektne video z reality a nie ukazkove promo video kde je 10m miesta prazdna cesta a pol dna casu na parking :yes:
pumpkin
Najviac mi z parkovacích failov utkvelo v pamäti toto video. Pomaly na Darwinovu cenu... 8-s
[odkaz]
Ada je zase tady
No, pokud si přijíždějící řidič všimne kosočtverce na masce toho "parkujícího" vozidla, je tím věc vysvětlena zcela dokonale. :no:
poterienko
Velice vtipné video. Mezera o 1.5m větší než auto. Tam se trefí i panička s X5 popředu. Postup sice fajn, ale nepoužitelný v ČR. Běžně parkuji do mezer o max půl metru větších než je auto a tam se na to musí trochu jinak.
Ada je zase tady
V praxi je však třeba dodat několik drobností😒br />
1) k podélnému zaparkování má smysl přistupovat tehdy, pokud je mezera mezi vozy delší alespoň o 40-50cm, než délka auta. Jde to sice i s menší mezerou, ale člověk přitom ztratí tolik času, že efektivnější je najít jiné místo a dojít do cíle pěšky

2) slovo nárazník je odvozeno od slova narážeti: pokud se při parkování pohybujete dostatečně pomalu (centimetry za vteřinu) není žádný důvod se při parkování stydět opřít se o nárazník auta vzadu i vpředu. Je to efektivní a rychlý způsob, jak zaparkovat.

3) pamatujte, že se parkuje jinak s autem, které má vzadu přesah (kombík) a jinak s autem, které má zadní kola téměř v rozích karosérie. S delším autem (s větším přesahem karosérie za osu zadní nápravy) se kupodivu parkuje o dost lépe.

4) při couvání do podélné mezery se orientujte podle obrubníku v pravém zpětném zrcátku, nikoli podle auta, které stojí za vámi. Pokud je váš vůz znatelně širší, než to auto za vámi a budete se orientovat podle něho, jen si budete o obrubník zbytečně ničit ráfek (a pneu) PZ kola.

:-!
poterienko
Hezky napsáno. Dovolím si doplnit.
1) To je sice hezké, ale jsou místa, kde jsi rád, že na tebe zbude jedno místo.

4) Osobně parkuji trochu jinak - najet si rovnoběžně 20-30cm od auta, co bude stát po zaparkování přede mnou ’ dát plný levý ’ 45° ’ srovnat kola a zacouvat do té úrovně, že mi levé světlo auto přede mnou vyleze zpoza pravého A sloupku ’ plný pravý a zajedu mezi auta. Je samozřejmě nutné při každém parkování dolaďovat detaily, např. abychom neodřeli auto před námi při plném pravém.
John Doe
4. :yes:
starý postup z autoškoly, ktorý naozaj funguje! Hlavne s menšími autami...
poterienko
Přesně tak, z autoškoly. Na kolmé parkování jsme se to taky učili přes sloupky. Oboje funguje i s Land Cruiserem. :yes:
RADEK1
Kdybych tě chytil jak se mě opřeš o nárazník tak se opřu já o tebe.A nebude to o nárazník.
_Teddy_
Asi tak. Raz to takyto mamlas spravil predomnou na parkovisku, akurat trosku neodhadol aku asi pevnost narazniky dnes maju, a ten praskol. Som sa musel dobre ovladat aby som mu jednu nevytal popapuli...

Ono staci aj "opriet sa": naraznik to prezije, ale lak nie je az taky pruzny ako plast pod nim, takze pri ohybe popraska. K tomu este sramy vdaka bocnemu pohybu, a vyzera to dost nepekne.

Ja viem, mesto je betonova dzungla, tam s dakymi tymi sramami treba pocitat. Nie som zase az tak alergicky na vselijake skrabance a dokazem pochopit ked to niekto spravi nechtiac. Ale aby si niekto zalozil svoj styl jazdenia na tom, ze pri parkovani vzdy drcne o stojace auto, to uz je snad prilis...
RADEK1
Máš 1oo%pravdu.S nejakými oděrky se asi musí počítat,ale pokud někdo udělá něco takového záměrně dostane přes držku dřív,než vyleze z auta.Nedavno jsem seděl na parkovišti v autě a pozoroval jak kolem mě ,, řidiči parkují. Byl to permanentní stres.Raději to nevidět.
lukas13
:yes😒br />
Nejlepší je, pokud nějaký mamlas používá místo zadních senzorů kouli. Přesně jak říkáš - menší ťukance se při podélném parkování stanou, není důvod se čílit. Ovšem pokud si z toho někdo udělá způsob jak zaparkovat, je to na tečku - a to jsem pacifista.(A to se to dnes dá vyřešit dodatečně přidanými senzory za cca 10, pokud už to fakt neumím).
twistedTSD
V jistých evropských městech se tak parkuje úplně běžně (pohled na důkladně zmasakrované SPZ je k nezaplacení). Naše mentalita však na to holt připravena není. 😄
Ada je zase tady
Á, pán je z vesnice... :-!
poterienko
Z vesnice? Pocházím z krajského města, takže vesnice úplně ne.
Ada je zase tady
Na tebe (Vás) jsem nereagoval. 😉
poterienko
Klidně na tykačku . Dobře. :yes:
RADEK1
Pán je sice z vesnice, ale ve městě denně parkuje. Nicméně nechápu co to má společného s tím, že se chovám ke svému a cizímu majetku obezřetně. 😐
Animka
To si snad dláte srandu?? Tolikmísta na zaparkování a vy to prezentujete jako návod?? Pro koho? Max.pro blondýny a ty to stejně nezvládnou. Mladé holky za volantem, to je holé neštěstí!
CountachSV
... nejvíc jsem se bavil u tohoto, to je NEUVĚŘITELNÉ >😁
Prometheus3000
Pokud máte Smarta, dá se parkovat i příčně 😄 v Římě běžné... >😁
DonLabuznik
Taky mám s parkováním dost velké problémy. Řidičák mám sice už půl roku, ale moje parkování vypadá pořád nějak takto: https😐/kralmotoru.cz/…siho-parkovani-2 Nevím co s tím, na parkování jsem vážně antitalent, takže to vypadá, že jedinou mojí spásou bude parkovací asistent co to udělá za mě 😁