Novinky
"Kvalitní" Opel se spojí s ještě "více kvalitním" koncernem PSA. Hlavně, ať tam dají tu francouzskou techniku, to budou "skvělá a určitě kvalitní" auta >😁
Výber modelov asi súvisí aj so znižovaním hmotnosti.. Astra bude mať revidovanú platformu Delta + urobia odtucnovaciu kuru. Na Merivu a Zafiru asi nevysli peniaze na vyvoj... resp setria. Navyse Astra je strategicky model.
Zafira asi pouzije platformu z P 308 a Meriva mozno skrateny variant.
Opel aj PSA teraz investovali do novych motorov, takze ja osobne som presvedceny ze pojde skutocne o spolupracu len pri niektorych modeloch. To aj vysvetluje 23 novych motorov 😄
Co sa tyka kvality.. VAG sa mi celkom paci aj ked mam Merivu B.. ale menil by som skor kvoli motorom, hmotnosti a hospodarnosti. Nie kvoli kvalite.. Kazdy ma svoje muchy, netreba si fandit. Hodne zavisi od servisu.
Zafira asi pouzije platformu z P 308 a Meriva mozno skrateny variant.
Opel aj PSA teraz investovali do novych motorov, takze ja osobne som presvedceny ze pojde skutocne o spolupracu len pri niektorych modeloch. To aj vysvetluje 23 novych motorov 😄
Co sa tyka kvality.. VAG sa mi celkom paci aj ked mam Merivu B.. ale menil by som skor kvoli motorom, hmotnosti a hospodarnosti. Nie kvoli kvalite.. Kazdy ma svoje muchy, netreba si fandit. Hodne zavisi od servisu.
Nebudu hodnotit kvalitu, ale obě automobilky (PSA i Opel) jsou obchodně globálně na ústupu. Nevím, jestli jim to spojenectvípomůže obrátit vývoj, ale spíš se domnívám, že ne.
Raději než na frantíky se měli orientovat dál na italský FIAT.
Společný projekt Grande Punto - Corsa byl moc podařený a auta se , po faceliftu , dobře prodávají pořád!
A francouzské platformy?
Možná úspora , ale to už nebude německé auto! :no: