Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

20 let od smrti Ayrtona Senny: Byl to fenomén

14 komentářů

Kharl.ANTIDIESEL
stejně
jako
Šumejkr [odkaz] [odkaz]
Klaudius
Ja si Sennu pamätám aj ako dosť bezohľadného jazdca idúceho za svojim cieľom s vystrčenými lakťami.
Kharl.ANTIDIESEL
mít ostrý lokty bylo součástí boje.
Byli to novodobí gladiátoři, jejichž úkolem bylo rozpumpovat publikum a inkasovat výhru s kterou pak naložili dle svého gusta.

Jak píšou, Senna myslel i na těch 200 milionu krků doma
4hill
Rozhodně.. Jezdci se srdcem a touhou vítězit větší než má to dnešní tupé stádo ovcí ovládaných z depa dohromady.
Gouda
Samozřejmě, na závodní trati to bylo celkem prase, z velké části proto, že měl hlavu zaplavenou náboženskou ideou o vyvolenosti a jedinečnosti, kterou si ospravedlňoval všechno. V jeho současném obrazu hrdiny lidu a mučedníka není na tenhle čistě negativní aspekt zřejmě místo.

Než mě někdo začne peskovat; nijak nezpochybňuju, že Senna byl největší génius rychlosti a jízdy za limitem v historii F1, ani že mimo kokpit se choval docela jinak.
mrazik
Nemyslim, ze v nabozenstvi hledal ospravedlneni svych kontroverznich cinu. On sam jasne rekl, ze pravy mistr se pozna podle toho, ze je pro vitezstvi udelat cokoli.
Gouda
Můžu tě poprosit, aby jsi můj příspěvek četl doslova a nereinterpretoval ho? Děkuju.
mrazik
Muzes, ale bude ti to prd platny. Toto je diskuse a reagovat budu na co chci a jak chci. Pokud se ti to nelibi, je to tvuj problem.
Dinar
"měl hlavu zaplavenou náboženskou ideou o vyvolenosti a jedinečnosti, kterou si ospravedlňoval všechno. V jeho současném obrazu hrdiny lidu a mučedníka není na tenhle čistě negativní aspekt zřejmě místo."
Tohle se jinak než blábol, interpretovat nedá!
:-! :no:
3_diamanty
ayrton nemal problem zostrelit kolegu prosta aby vyhral.... nie kazdemu teda jeho povaha na trati vyhovovala suhlas
gil54
No, zprznění jména za těchto okolností není moc vtipné. Na druhou stranu to je snad poprvé, co jsi sem nenas... ne, nenacpal tu propagandu.
RADEK1
Přesně. Ať byl jakýkoliv byl to pan závodník. Měl jsem tu čest kdysi dávno pohladit levé přední kolo jeho monopostu (v Budapešti před hotelem kde nocoval i s Prostem) Je to hříčka osudu, že ten kdo vyhrál onen osudný závod nyní sám bojuje o život. 😒 no snad Michael bude mít víc štěstí.
ryccardo
tvl to snad není možný, že je to už 20 let. Přidje mi, že to není tak dávno co jsem to sledoval v televizi. 😒
Dominik.
Dopoučuju britský dokumentární film Senna z roku 2010, je tam spousta skvělých záběrů přímo z trati :yes: