Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Volkswagen zřejmě získá plnou kontrolu nad Scanií

Německému automobilovému koncernu Volkswagen se otevřela cesta k získání plné kontroly nad švédským výrobcem nákladních vozů Scania.
Zpět na článek
14. 5. 2014 13:39
Avatar - romgator
14. 5. 2014 13:39
Spojení s VW
dává smysl. Pokud se nepletu, tak až do teď byla Scania sama za sebe. Do budoucna se jim alespoň sníží náklady na vývoj. Další věcí je, že se Scanii poslední dobou nevedlo.
Man je na tom zase dobře. Je ale docela možné, je to jen můj názor, ale tím asi jedinečnost Scanii končí.
Rozbalit vlákno
1
Avatar - Bubáq
14. 5. 2014 14:25
Re: Spojení s VW
Myslím, že jedinečnost Scanie neskončí kvůli VW.... skončí kvůli šíleným nákladům na další vývoj motorů, převodovek, brzd, rekuperace a dalších komponentů nutných pro udržení konkurenceschopnosti. Ty se musí vyvíjet s MANem dohromady, jinak by náklady neklesly. Stejně tak všechny možmé asistenční systémy, i ty se budou unifikovat... Že se R&D obou truck makerů zmenší, nemůže být pochyby.

Ale troufám si předpovědět, že V8 zůstane ještě dalších 10-12 let. Je to status symbol Scanie a MAN/VW ho zatím neuspí...
Avatar - Norge
14. 5. 2014 15:00
Lykke til med tysk lastebilar fra Sverige
.."King of the Road" ..je historia od 1995, ..143 Streamline bola posledna rada, ktora si zasluzila toto oznacenie. :-!

Dufajme, ze viac zapracuju na kvalite motorov a cenách nahr.dielov, a tiez vyriesia priestorovy problem z kabiniu s novym modelom, ktory je za dverami.
Inak ako vieme MAN a Scania su si +/- priama konkurencia ..v nakl.doprave, v autobusoch a i lodnych motorch ...zaujimava myslienka managerov VW :*)
Rozbalit vlákno
0