Novinky
Touha "kopnout si" je u Gilgita normální, dělá to skoro v každé diskusi :no: Aneb 9 příspěvků o ničem...
petrumr
gilgit je geniální blbec, je to vlastně teoretik, komunista a blbec v jedné osobě. Už stačí se podívat na jeho avatar-šedivéj výplod počítače, nula nebo jedna >😁
Tak jak tu pozoruju toho Gilgítka, tak už se ani tolik nedivím, že jeho kolega zabil v Egyptě elektřinou tu partnerku a dítě. Fakt nenormální ti h*vnajovci. >😁 ... Vraťme se raději tam, kde je svět ještě normální. Gratulace tedy pro Citigo. Mi osobně se líbí v červené [odkaz] na nějakém tropickém ostrově večer do Pizzerky zn ideál. Pan redaktor to napsal úplně normálně. Má to znak Škody a je to Škoda :yes:
Přeloženo ze slovenštiny do normálštiny to znamená, že Škoda vyrábí v závodě Volkswagen Bratislava model Citigo. Ale co si tím upozorňováním chce někdo dokázat, to teda nevím.
Píšeš níže o sebereflexi a úrovni, což mi u tebe přijde dost úsměvné. Btw je mi jedno, kde Škoda vyrábí Citigo, prostě jich vyrobila 100000 ks a to je fakt. Jejich tiskovou zpravu jsem četl a základní informace je stejná a to je taky fakt. Nic víc, nic míň.
Pravda je, že redakce píše občas kraviny, ale tady bych se na tom netočil. Nebuď hnidopich, pak působíš jako trouba 😉
Pravda je, že redakce píše občas kraviny, ale tady bych se na tom netočil. Nebuď hnidopich, pak působíš jako trouba 😉
petrumr
prdláj, to dává tu zakázku představenstvo VW. Oni rozhodují, kde a co se bude vyrábět, šak se jim říká taky dozorčí rada.
K té tvé poslední větě. Ono to zase není tak úplně pravda.
Dalo by se úspěšně tvrdit, že Up, Citigo a Mii jsou durchum pajzum stejné auta. Liší se jen nárazníky, světly a znáčky. A prodeje NSF za minulý rok z něj dělá druhé nejúspěšnější miniauto. Hned za F500.
Dalo by se úspěšně tvrdit, že Up, Citigo a Mii jsou durchum pajzum stejné auta. Liší se jen nárazníky, světly a znáčky. A prodeje NSF za minulý rok z něj dělá druhé nejúspěšnější miniauto. Hned za F500.
Slováci >😁 . Gilit má pravdu v tom, že CitiGo se vyrábí ve fabrice VW, ikdyž to nic neřeší.
S tou druhou částí jeho názoru se ale nedá nic než 100% souhlasit.
S tou druhou částí jeho názoru se ale nedá nic než 100% souhlasit.
Gilgit
Ne, Skoda nevyrábí v závode Volkswagen Slovakia model Citigo, ale Volkswagen Slovakia vyrábí model Citigo pro Skodu. Taky ba se dalo napsat ze Skoda nechává vyrábet model Citigo v závode Volkswagen Slovakia. Nejde o to "si neco dokazovat", ale upozornit na nekorektní formulaci s nadejí, ze si na to novinár dá príste pozor. A taky na to, ze novinarina je víc nez jen zkrácené nekvalitní opsání tiskové zprávy, viz druhá cást mého príspevku.
petrumr
víš co je koncern, tak mlč. Jiný je to třeba u bmw, kde si dělají motory, nebo celé motorky v číně u loncina a pořád se říká, že to vyrábí bmw. Kdyby citigo se vyrábělo mimo koncern třeba u toyoty, tak bys možná měl pravdu, ale ted plácáš nesmysly, protože citigo je škoda.
Gilgit
Dobrý vecer,
ano, máte i psát, ze Skoda vyrobila Seat Toledo. Samozrejme tehdy, kdyz si to vyzaduje téma clánku. Pokud budete psát treba test nejakého modelu, tak není podstatné zminovat, kde se vyrábí. Pokud ovsem písete text o hospodárských výsledcích, poctech vyrobených vozu atd. nejaké konkrétní firmy nebo továrny, tak se to v kvalitních médiích vetsinou píse. Pod pojmem kvalitní média mám v této oblasti na mysli napríklad Automotive News, ze kterého nekterí "novinári" Auto.cz rádi opisují.
Jinak Skoda Auto to ve své tiskové zpráve napsala zcela korektne.
To, ze zesmesnujete muj príspevek poznámkou o jménech delníku, o Vás hodne vypovídá.
Na druhou cást mé kritiky, totiz ze kvalitní novinár by se krome zkráceného opsání tiskové zprávy firmy Skoda Auto snazil dodat víc informací, pro jistotu vubec neodpovídáte. I to o Vás hodne vypovídá.
Já jsem tady sám uvedl, ze to, co kritizuji, je drobnost, ale ze jde o korektní podání informace. Pokud Vasí jedinou reakcí je blábol o touze kopnout si za kazdou cenu, fajn. Sebereflexe na úrovni, jen tak dál.
Také já preji pekný zbytek víkendu. Zdraví Gilgit.
ano, máte i psát, ze Skoda vyrobila Seat Toledo. Samozrejme tehdy, kdyz si to vyzaduje téma clánku. Pokud budete psát treba test nejakého modelu, tak není podstatné zminovat, kde se vyrábí. Pokud ovsem písete text o hospodárských výsledcích, poctech vyrobených vozu atd. nejaké konkrétní firmy nebo továrny, tak se to v kvalitních médiích vetsinou píse. Pod pojmem kvalitní média mám v této oblasti na mysli napríklad Automotive News, ze kterého nekterí "novinári" Auto.cz rádi opisují.
Jinak Skoda Auto to ve své tiskové zpráve napsala zcela korektne.
To, ze zesmesnujete muj príspevek poznámkou o jménech delníku, o Vás hodne vypovídá.
Na druhou cást mé kritiky, totiz ze kvalitní novinár by se krome zkráceného opsání tiskové zprávy firmy Skoda Auto snazil dodat víc informací, pro jistotu vubec neodpovídáte. I to o Vás hodne vypovídá.
Já jsem tady sám uvedl, ze to, co kritizuji, je drobnost, ale ze jde o korektní podání informace. Pokud Vasí jedinou reakcí je blábol o touze kopnout si za kazdou cenu, fajn. Sebereflexe na úrovni, jen tak dál.
Také já preji pekný zbytek víkendu. Zdraví Gilgit.
Gilgit
Ne, neřeším. Ale spojit ty dve veci do jedné vety hranicí s genialitou. To dokáze jenom petrumr grand.
Zklamal jste mne. Měl jsem vás za člověka který odpovídá korektně byť ne vždy úplně erudovaně. Tato odpověď je odpovědi člověka který neumí dospěle reagovat.
Gilgit
Pane Chamillo, Skoda nevyrobila 100.000 kusu minivozu Citigo. Proste proto, ze zádný takový model nevyrábí. Opet príklad lajdácké novinariny Auto.cz.
A co tak se pokusit porovnat výrobu nebo prodej sesterských vozu VW a Seat s modelem Citigo? Myslíte, ze by to nikoho nezajímalo? Kazdopádne by to vsak znamenalo trochu práce navíc, vidte? Ono je rychlejsí udelat výtah z tiskové zprávy firmy Skoda Auto a je to hotovo.
Jeden z místních slintalu by mohl napsat neco jako "bravo mistrovskému výkonu novináre prestizní redakce Auto.cz".
A co tak se pokusit porovnat výrobu nebo prodej sesterských vozu VW a Seat s modelem Citigo? Myslíte, ze by to nikoho nezajímalo? Kazdopádne by to vsak znamenalo trochu práce navíc, vidte? Ono je rychlejsí udelat výtah z tiskové zprávy firmy Skoda Auto a je to hotovo.
Jeden z místních slintalu by mohl napsat neco jako "bravo mistrovskému výkonu novináre prestizní redakce Auto.cz".
petrumr
To bys musel jít do hloubky, protože není jisté, že by tam dělali jen slováci. Znám jednoho moraváka, co ty krabice tam vozí.
Dobře řečeno. Vypovídající údaj by byl kolik se celkem vyrobilo NSF aut a pak by mohl Kia - Topper porovnávat kolik prodal Hyundai i10 za ty tři roky. Nebo třeba Fiat Pand či pětistovek.
petrumr
nevím jak ty, ale ten foták mně vydělává. >😁 Kdybys měl foták, tak bys vydělal nějaký peníze a mohl bys sis něco koupit a hlavně bys nebyl protivnéj jak stará panna.
petrumr
každý něco musí dělat aby si koupil něco co chce.Nejsem předseda, ale obyčejný člen za 7tkč. Ty třeba nemáš ani foták na avatar a na takový děláme někdy sbírky. S těma klíčama máš pravdu, mám i klíče jiné akorát nevím co je to BRD.
teraz si to pekne vystihol aj sam, ze skodovka nie je vyrobca ale v tomto pripade zakaznik pretoze ona je ta ktora dava zakazku, v tomto pripade Bratislavskému VW 😄
Že tě baví reagovat na Petrumra nyní Grand. Ztráta času. Toho mučili komunisti (předpokládám v osmdesátých letech kdy byl nedostatek toaletního papíru a on se nemohl jít vy... t) je to učitel autoškoly, majitel po čertech prosperující firmy Kolaloka a syn, navíc předseda dvou dozorčich rad a nesmíme zapomenout že vlastní klíče od všech WC v BRD. 😉
Gilgit
Nevím presne jak probíhal vývoj New Small Family a kde se stavely prototypy, ale i pokud ve Skode nejaké prototypy vznikly, výroba ve smyslu sériové, ale ani pilotní tam nebyla.
Nepotřebuji, ale ty očividně ano. 😉
PS: Poud jsi nepochopil smysl mého příspěvku, a teď jsi ukázal, že nikoliv, tak reaguješ opravdu zbytečně.
PS: Poud jsi nepochopil smysl mého příspěvku, a teď jsi ukázal, že nikoliv, tak reaguješ opravdu zbytečně.
petrumr
dej peníze a já si to zjistím, zadarmo ani kuře nehrabe. Jestli ty chodíš do práce a nevyděláš si ani na foták, tak jsi * první třídy. :-!
petrumr
Sice to nevím, ale já dělám u dvou firem v dozorčí radě a nejsem v představenstvu, protože žádný nemáme.0 1 0000 1 000- vidím, že tych nul máš více >😁
Pokud budem korektní tak nějaké citigo určitě škoda vyrobila. Konkrétně nějaké vývojové prototypy apod..
Gilgit
No ty jsi fakt e😜ert. Mel bys to trochu nastudovat. Pro zacátek si treba porovnej jména clenu predstavenstva a clenu dozorcí rady firmy Skoda Auto a.s. Podle tvé teorie musí být identická. Tak se na to mrkni a napis sem potom co jsi se dozvedel.
petrumr
A ještě napiš, že komunisti vyráběli lepší auta a proč slováci nedávají do zapouzdřených ložisek vazelínu? To už neřešíš?
Gilgit
Jak známo Volkswagen, konkrétne Volkswagen Slovakia. Coz rozhodne není Skoda. Je to sice drobnost, ale informace/formulace není korektní.
Jinak v té tiskové zpráve Skody Auto je to napsáno samozrejme korektne, to jen pan Chamilla (nebo redaktor) to odflákl.
Jinak v té tiskové zpráve Skody Auto je to napsáno samozrejme korektne, to jen pan Chamilla (nebo redaktor) to odflákl.
Gilgit
Nemilý petrumre grande, "mlčet" budu az uznám za vhodné a ne na príkaz nekoho, kdo tady plácá ze ho mucili komunisti a jiné nesmysly. Predstav si, ze já pravdu mám. Skoda Citigo nevyrábí. Tak neplácej nesmysly.
Najsmutnejsie je, ze clovek na auto.cz dostane do VAGinistov minusky aj za konstatovanie faktu....
to je stejný jako takový ty obří cedule u stavenišť " tady staví * " a přitom ta firma * si na to najala dalších 5 firem 😉
Gilgit
Tobe je to jedno, kde která firma urcitý model vyrábí, nekoho jiného to muze zajímat. V prípade modelu Citigo to samozrejme kazdý v Ceské Republice a na Slovensku, kdo se o to zajímá, ví, ale jde o princip. V tiskové zpráve Skody je to samozrejme napsáno korektne. Mozná jsem v tomto prípade hnidopich. Pokud na nekoho pusobím jako trouba, je mi to celkem jedno.
A nejaké dodatecné informace, treba o tom jak si vedou sourozenci z New Small Family, by se snad taky hodily? Nebo to taky ne?
A nejaké dodatecné informace, treba o tom jak si vedou sourozenci z New Small Family, by se snad taky hodily? Nebo to taky ne?
nemáš pravdu, pokiaľ nebudú objednávky priamo na citigo tak s tým nespravia nič vo Volfsburgu pretože dnes sa vyrábajú autá priamo k predaju a nie na sklad 😉 takže pokial by neboli objednavky tak by to nerobili len kvoli tomu aby mali umelo vytvoreny dopyt 😄
Pekné čislo, ani som to nečakal keďže všetky Ciga ktoré som za ten čas stretol by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky >😁 Každopádne gratulácia Škode :yes:
Gilgit
Chamilla evidentne presne zapadá do kolektivu Auto.cz. Arogantní pisálci, kterí o skutecné novinarine nemají ponetí.
Redukujete argument ad absurdum.
Staci si Gilgitov prispevok precitat v kontexte vasho clanku, a presne pochopite, co hovori.
Ale zda sa, ze v tomto platku je akakolvek uroven abstrakcie nezelana...
Staci si Gilgitov prispevok precitat v kontexte vasho clanku, a presne pochopite, co hovori.
Ale zda sa, ze v tomto platku je akakolvek uroven abstrakcie nezelana...
Osobně vnímám Škodu jako českou značku, pokud vozy vyrábí čeští dělníci v českých závodech. Pokud jde o Citigo, tak pokud se vyrábí na Slovensku, tak žádnou práci českým lidem nedává, negeneruje tudíž ani žádné peníze, které by zůstaly v čechách.
A pokud jde o článek samotný, tak ten slovenský dělník jednou sáhne za sebe do krabice pro znak VW, jindy pro znak Škoda. Takže nic, co by nějakým způsobem zvyšovalo zisk a kredit značky.
A pokud jde o článek samotný, tak ten slovenský dělník jednou sáhne za sebe do krabice pro znak VW, jindy pro znak Škoda. Takže nic, co by nějakým způsobem zvyšovalo zisk a kredit značky.
Gilgit
Ty jsi dobrý cvok kdyz povazujes foták za znak bohatství. A co se týce rozdílu mezi dozorčí radou a představenstvem: Prumerne inteligentní clovek si to nemusí zjistovat, ten to ví.
Gilgit
Takze ty más na foták a jsi tudíz bohatý. Presto jsi tupec který neví jaký je rozdíl mezi dozorčí radou a představenstvem.
Gilgit
Na fasistického spratka, který se pozitivne vyjadruje o NSDAP, jsi docela drzý. A, pro tvou informaci, já nepotrebuji aby se mnou Chamilla komunikoval. Co chtel, to napsal, a na základe toho jakákoliv komunikace s ním stejne nic nedá. Presne jako s tebou.
Gilgit
Alespon je videt, ze se Chamilla nelisí od nekterých jiných takzvaných novináru Auto.cz, kterí nahrazují neschopnost arogancí. Vrána k vráne sedá.
Gilgit
Takze na druhou cást mé kritiky, totiz ze kvalitní novinár písící pro kvalitní médium by se krome zkráceného opsání tiskové zprávy firmy Skoda Auto snazil dodat víc informací, nehodláte vubec reagovat?
Gilgit
Co slovo, to drahokam a vlastne kompliment, cehoz si od tuplovaného tupce nickem petrumr grand velice cením.
Na cloveka, který se pozitivne vyjadruje o NSDAP, je to reakce která se dá ocekávat, petrumre grande. Vzdycky, kdyz se dostanes diskusne do úzkých, zacínás kompletne blbnout. Asi te ti komunisti pri tom mucení moc mlátili do hlavy.
Zajímavé jsou ty palce nahoru. Je videt, ze se zde pohybuje víc individuí tvé sorty.
Jo a jak je to s tvým geniálním tvrzením ze "kdo je v představenstvu je v dozorčí radě"? Uz jsi zjistil ze je to nesmysl a bojís se to priznat, ty ubohej šašku?
Na cloveka, který se pozitivne vyjadruje o NSDAP, je to reakce která se dá ocekávat, petrumre grande. Vzdycky, kdyz se dostanes diskusne do úzkých, zacínás kompletne blbnout. Asi te ti komunisti pri tom mucení moc mlátili do hlavy.
Zajímavé jsou ty palce nahoru. Je videt, ze se zde pohybuje víc individuí tvé sorty.
Jo a jak je to s tvým geniálním tvrzením ze "kdo je v představenstvu je v dozorčí radě"? Uz jsi zjistil ze je to nesmysl a bojís se to priznat, ty ubohej šašku?
Gilgit
Zdravím lidský odpade rokyto.p i ty dalsí príslusníky odpadové sorty kterí dávají za neco takového palec nahoru
Vyrobit a predat su rozne veci 😄
Preto napr. Samsung pri svojich vyrobkoch (smartphones, tablets, watches) udava "shipped units" (z tovarne Samsungu do skladov odberatelov), nie "units sold" (predaje koncovym uzivatelom).
Preto napr. Samsung pri svojich vyrobkoch (smartphones, tablets, watches) udava "shipped units" (z tovarne Samsungu do skladov odberatelov), nie "units sold" (predaje koncovym uzivatelom).
Aplikujem tvoju logiku na Hyundai i30.
Dava pracu ceskym ludom => generuje peniaze v Cechach, zaraba peniaze, ktore tam zostavaju.
i30 je teda ceske auto, pretoze podla tvojho prispevku splna vsetky poziadavky na cesku znacku.
Logika a globalna ekonomika su dve zazracne veci...
Dava pracu ceskym ludom => generuje peniaze v Cechach, zaraba peniaze, ktore tam zostavaju.
i30 je teda ceske auto, pretoze podla tvojho prispevku splna vsetky poziadavky na cesku znacku.
Logika a globalna ekonomika su dve zazracne veci...
... 5 firem, ktore si zase najali 150 firiem=zivnostnikov, ktori ukladaju tehly so zivnostenskym listom.
Statistika registrací tu nedávno byla, tak snad zahrnovala i mini vozy. up! i i10 jsou myslím v první šestce.
Treba sa na to pozerať ako na projekt NSF ..Cize spolu up, mii, citigo. Spolu ich bolo vyrobených myslím už 500 000.
predat 33 tisic kusov miniaut priemerne za rok.... kedze ide o europske miniauto urcene pre europu tak je to vcelku len podpriemerny vysledok... i10 alebo picanto predavaju 2x tolko aut rocne v eu ako citigo, pritom nejde o europske znacky... ale o tom sa akosi nikde clovek nedocita.... hold kazdopadne gratulacia skodovke, uvidime dokedy toto temto citigu vydrzi :yes:
VW Up!😒br />
2011 - 4 582;
2012 - 113 827;
2013 - 130 039;
2014(1. kvartal) - 33 025;
Dohromady: 281 473 ks (reference - 100😖
Seat Mii😒br /> 2011 - 372;
2012 - 18 827;
2013 - 28 608;
2014(1. kvartal) - 6 131;
Dohromady: 53 938 ks (19😖
Skoda Citygo😒br /> 2011 - 419;
2012 - 27 673;
2013 - 44 851;
2014(1. kvartal) - 10 322;
Dohromady: 83 265 ks (30😖
Fiat Panda ci 500 jsou uplne nekde jinde.
2012 - 113 827;
2013 - 130 039;
2014(1. kvartal) - 33 025;
Dohromady: 281 473 ks (reference - 100😖
Seat Mii😒br /> 2011 - 372;
2012 - 18 827;
2013 - 28 608;
2014(1. kvartal) - 6 131;
Dohromady: 53 938 ks (19😖
Skoda Citygo😒br /> 2011 - 419;
2012 - 27 673;
2013 - 44 851;
2014(1. kvartal) - 10 322;
Dohromady: 83 265 ks (30😖
Fiat Panda ci 500 jsou uplne nekde jinde.
Jo tak jasně. Ani v Čechách nedělají jenom Češi. Ale něco mi říká, že tam kde stojí fabrika, tak tam platí daně a platí nejvíc tamních zaměstnanců. Proto je sice fajn, že Citig je už 100 tisíc, ale přínos pro českou ekonomiku je nulový.
máme i psát, že Škoda vyrobila Seat Toledo? Opravdu je to mnohem korektnější a správnější, než logické zjednodušení v článku? A není vhodnější říci, že dělníci v továrně vyrobili daný automobil? I když oni mají jméno, možná by to chtělo vyhledat, kdo měl zrovna směnu...
Ale chápu, občas je touha kopnout si za každou cenu opravdu velká, ať už je důvod jakýkoliv.
Pěkný víkend, s pozdravem, Ondřej Chamilla 😉