Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Mini 5D na českém trhu od 546.000 Kč

48 komentářů

iudex
Tak Mini sa evidentne nemieni podkladať, cca. 20000 eur nie je žiadna lacnota, na tejto hranici začína mainstreamová stredná trieda, dať preto túto sumu za auto segmentu B s trojvalcom vyžaduje voľbu srdcom a nie kalkulačkou.
3_diamanty
u niektorych aut to chce ale skutocne hodne velke srdce [odkaz]
webpaja
Zrovna dnes jsem se koukal na italskej trh a pozice Countrymanu mě naprosto dostala!

31.místo a 1200ks za 06/14...moc pěkný. Nejbližší "konkurent" je Q3 se 778ks.

A určitě nejde o rozum 😉
tomkite
Tak Mini je v podstatě převlečené BMW 116i (5 dv), které stojí 518 tis. (a to už není novinka).
Mini je přeci ukázkový zástupce auta, které se kupuje srdcem.
webpaja
Úplně jiná platforma... 😉
jossalito
V podstatě úplně jinej sport! >😁
webpaja
...jinej vesmír 😄
tomkite
Motory 1,5 se v BMW 1 neobjeví? Ostatní technika je úplně odlišná?
Vycházím z toho, že Mini je (v podstatě) produkt BMW a rozměrově srovnatelný model je řada 1. Prostě na cenu nahlížím, jakoby se jednalo o BMW...
webpaja
Pořád se pohybuješ o třídu níž. BMW1 na platformě Mini vyjede až s novou generací.
tomkite
To jsem si právě myslel. Takže 1 bude předokolka...
I Mini 5dv je bráno o třídu níž než 1? (nerýpám)
webpaja
Jasan, Mini5d je segment Fabie. BMW 1 generace G bude předokolka s upravenou platformou Mini.
jossalito
Předně, Mini je předokolka.
Ji/Ri
...nemáš pravdu....
_MT_
Kromě motorů ta auta ale moc společného mít nebudou. 1er je mnohem větší (tobě možná 4 a 4,3 metru přijde srovnatelné, mně ne), motory má podél, tedy má i jiné převodovky, je to zadokolka atd.
webpaja
Jak jsem psal, až nová generace by měla být víc technicky unifikovaná.
_MT_
Ano, jako 2er Active Tourer.
dal
Spíš volbou velikosti peněženky, někdo nechce levné tuctové věci. Mám kamaráda hodináře a ten má klienty, kteří se na hodinky, které stojí méně než půl mega ani nechtějí podívat.(tedy pokud nemají tu správnou značku a nejedná se o zajímavou nabídku)
iudex
Tak vo svete áut to plne chápem (je rozdiel, či z A do B ideš Fabiou alebo 911kou), ale pri hodinkách je to mimo moje chápanie (je rozdiel, či čas zistím z Citizenov alebo Rolexov?).
webpaja
V jistých kruzích už ne... 😉

Btw.: víš sám, že s pozvánkou na golfovej turnaj by jsi taky nepřijel fabkou 😄
jossalito
Proč ne?
Pořád mi to připadne lepší, než se pak na drivingu neumět ani trefit míčku.
Ale hlavně, že mi na prakovišti stojí eSkláda. >😁
webpaja
...jsem ten první případ. Dal jsem to jen jako příklad 😄 . Víc jsem si zahrál až minulej rok a nevycházel jsem z údivu, jak můžu bejt tak levej >😁
jossalito
Já to hraju (plácám) už pár let, ale říkám taky to, že milejší je mi třeba mladej skromnej kluk, co přijede ve starém obyčejném autě a pak jde vidět, že fakt umí a normálně s ním jde pokecat. Než nějakej páprda, kterej je hlučnej, je ho všude plno, vybavu má za statisíce a nedovede se trefit pořádně ani do míčku.
Přesně takoví lidi kazí prostředí golfu, dělají z něho něco, co ostatní považují za snobárnu, kde potkají jen ty namistrovaný zbohatlíky. ;-\
webpaja
...výborně, pak jsem kombinací... Mladej, skromnej, tichej, ale nedovedu se pořádně trefit do míčku 😄
jossalito
Neboj, takhle začínal každej. >😁 😉

A víš jak se to říká, výše hendikepu je přímo úměrá počtu hodin, který strávíš týdně v práci. 😉
webpaja
...vzhledem k tomu, že se časově nějak nedokážu vejít a současně z podstaty věci nesnáším prohry, tak golf odkládám na dobu, kdy budu schopnej dostatečně trénovat, abych se za sebe následně nemusel stydět 😄
Ji/Ri
...přesně tak. Golf je především krásná hra...bohužel jsou onanisti, kteří přijdou vystajlovaní, vymydlení a pak jak to začne, tak jsou sami ze sebe zdeptaní.... přitom je jedno, jestli to šviháš tak nebo jinak....je to především hra 😉
Ji/Ri
...jezdím 607mou 14 let starou.... tam už rozdíl ve Fabuli a tímhle pontonem není 😉 ...byla doba, kdy jsem na HOOOOOCH tůru jezdil s našim valníkem >😁
_MT_
Vtipné na tom je, že si prakticky připlácíš za méně přesný strojek (co do přesnosti, špičkové elektronice nemůže mechanika konkurovat). Pro mne je to umělecké dílo. Půl milionu je už ale celkem vysoká hranice, pokud tě nezajímají diamanty poseté hodinky - jako že mne ne.
jossalito
Ano, mechanika je to, co se cenní.
Ale s přesností jsou na tom hůře, než kvarcky od rákosníka.
_MT_
Je škoda, že člověk nemůže dostat krásu mechaniky s praktičností elektroniky.
beibej
možná jo, zkus Sprig drive.
_MT_
Myslíš Seiko? Praktičností jsem myslel věci jako přehledné zobrazení dvou časů, automatické řízení (rádio, satelit), ideálně i schopnost zobrazit místní čas, aniž bych ho musel manuálně nastavovat. To jsou věci, které mechanické hodinky pochopitelně nezvládnou.
jazva
tak zrovna tie diamanty na hodinách sú skôr tou lacnejšou záležitosťou. Zväčša sa jedná o "odpad" a cenu zyšujú minimálne. Teda v rámci kategórie... 😉
_MT_
jossalito
Hmm, Breitling, dělá moc pěkné modely (pro mne designový top), ale ukrutně drahé...
_MT_
Levné nejsou, ale jsou i dražší. Takové otevřené Vacheron Constantin Malte... 😄
jossalito
Nebo něco od Patka. Ale tohle není nic pro mne, já hodinky nosím jen občas. Takže suma, kterou jsem ochoten za hodinky utrait, by u Breitlingu stačila tak na ručičku, tu malou. >😒] 😉
_MT_
I když je nosíš každý den, není to zrovna volba rozumu. Třeba si jednou uděláš radost.
jossalito
Já docela slušné švýcarské hodinky mám, ale oproti modelu Breitlingu, který bych chtěl, stály tak desetinu. No, není to mou prioritou. Takže tak. 😉
Typhoon
Mně se kupříkladu líbí hodinky od německé firmy A. Lange&Söhne, nádhera😒br /> [odkaz]
A vůbec by mi nevadilo, že nejsou tak přesné jako moje quartzky od Ety.
_MT_
Pointa byla, že je rozdíl mezi strojkem a materiály okolo pro efekt (uspokojení preferencí kupce). Pokrýt každý milimetr hodinek kamením něco stojí, i když je to odpad.
Nonsens
hodinky ukazujú status aj v plavkách, o čas nejde, pri autách to mnohí majú rovnako, takže hodinky a autá sa až tak nelíšia, niekto nechápe RS nárez.
iudex
Nie, nie je to to isté. Dobré auto síce tiež ukazuje status (je zrejmé, že majiteľ Mercedesu S nebude robotník za pásom), ale má aj funkčnú pridanú hodnotu: vyšší výkon, viac miesta, lepšia výbava, vyšší komfort. Zatiaľ čo hodnota tých drahých hodiniek je čisto imidžová, nič iné, než ukázať, že na to mám, tam nie je.
P.S. Ani u áut tá statusová hodnota pre mňa nie je dôležitá, radšej mám auto, na ktorom na prvý pohľad nie je vidieť, čo v ňom je a čo dokáže, než prvoplánový show-off car.
Nonsens
Do bodky s tebou súhlasím, aj v postoji k autám, hovoril som skôr o "mnohých", ktorým sú autá voľné ako hodinky (zaujíma ich len cenovka - aj takých je dosť).
_MT_
Je však otázka, kolik lidí vůbec pozná, že máš drahé hodinky. I hodinky za milion (nebo dvacet) můžou být elegantní, klasické. A i mnohem levnější kusy můžou křičet na zápěstí. Vedle okázalosti jde také o značku a je otázka, jak široký přehled mají takhle smýšlející lidé. Svět hodinek je plný jmen, o kterých většina lidí asi nikdy neslyšela.

A pak jsou tu nadšenci, jak jsem napsal. Mezi drahými strojky jsou opravdu zajímavé a nádherné kousky.
Ji/Ri
...jde o vnitřní pocit. Každý si děláme radosti. Je pak smutné, když ta vnitřní radost je řízena pohledem cizích zvenčí.... 😄
iudex
Žiaľ v povahe väčšiny ľudí ja zakotvené, že ak sa s tým nemôžu pochváliť, ak nik nevie, čo majú, tak to nie je také zaujímavé a neteší ich to tak.
Pre mňa sú hodinky nástroj, ktorý som odložil spolu s prvým mobilom ukazujúcim čas. A i keby som ich nosil čiste ako šperk/ozdobu, iste by som ich zabudol v prvej posilovni či plavárni v skrinke. >😒]
Inferius
Taky spadá pod BMW....