Ekonomika
EU kocourkov stále existuje, všem škodí a nikomu nepomáhá, proč ještě existuje EU ?
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
O čom to tu pletiete? Čo koho do toho, ako a aké poplatky chcú NEMCI v NEMECKU za používanie NEMECKÝCH diaľnic vyberať? Koho akože diskriminujú? Je diskrimináciou zvýhodnenie vlastných? Blbosť. Diskriminácia by bola, keby dávali inú cenu Rakúšanom, inú Poliakom, inú Rusom. Ale oni chcú zaviesť JEDNOTNÚ cenu. Prečo by sami seba nemohli zvýhodniť?
Bol som s rodinou na termálnom kúpalisku Galandia. Domáci, obyvatelia Galanty, majú zľavu. Mám prevádzkovateľa zažalovať za diskrimináciu?
Bol som s rodinou na termálnom kúpalisku Galandia. Domáci, obyvatelia Galanty, majú zľavu. Mám prevádzkovateľa zažalovať za diskrimináciu?
100 EUR je úplne v pohode. Pozrite sa na tie tankodromy v Čechách a na Slovensku. A už vôbec nebudem porovnávať rozsah dialničnej siete.
Skôr mám pocit, že každý vodič, ktorý si platí za dialničnú nálepku v ČR a SR, je diskriminovaný.
Porovnajme si na jednej strane cenu vs. rozsah (v km) a kvalitu dialničnej siete v Nemecku vs. ČR a SR a nemáme sa o čom baviť. Naše poplatky, to je výpalné, ktoré sa vyparuje v tých správnych vreckách.
OK, pozrime sa na Švajčiarsko - ročná známka 35 EUR / 40 CHF. Nie je čo porovnávať - v tomto porovnaní sme banánové republiky...
Skôr mám pocit, že každý vodič, ktorý si platí za dialničnú nálepku v ČR a SR, je diskriminovaný.
Porovnajme si na jednej strane cenu vs. rozsah (v km) a kvalitu dialničnej siete v Nemecku vs. ČR a SR a nemáme sa o čom baviť. Naše poplatky, to je výpalné, ktoré sa vyparuje v tých správnych vreckách.
OK, pozrime sa na Švajčiarsko - ročná známka 35 EUR / 40 CHF. Nie je čo porovnávať - v tomto porovnaní sme banánové republiky...
Kdyz je neco zadarmo, clovek se k tomu chova jinak nez, kdyz musi platit. I kdyz nevim, do jake miry to plati pro uzivani dalnic.
Ako je to u vas? Maju vari obcania CR lacnejsie ceske dialnicne znamky ako cudzinci? Alebo vam o cenu dialnicnej znamky znizili cestnu dan? Tak sa mi zda, ze nie. A presne toto chcu robit nemci: spoplatnit svoje cesty, ale tak, aby to pre nemcov neznamenalo vobec ziadne vyssie naklady, len pre cudzincov...
Nechapes to, alebo to nechces pochopit? Nikto nevravi ze 100e za znamku je vela (pre porovnanie v Rakusku je tusim 82.70€ a zaplatim to bez problemov), ide o to ze chcu spoplatnit LEN cudzincov, ale v podstate domacich nie. O to tu ide...
Prosim, potes me nejakou dalsi veleinteligentni odpovedi.
To je porad dokola to, o co tu bezi. Uz X let se o dalnicni znamce nebo jine forme poplatku v D plka, ale vazne to na tomhle. A protoze je okurkova sezona, budou se tyhle clanky objevovat jeste vickrat, dokud se Nemci nevrati po prazdninach do parlamentu a rozhodnou se to nejak resit.
Platili by za "dalnicni znamku" jako do ted a jen by k tomu placeni nemcu museli zacit platit i nasinci. Bylo by to pak OK?
To co se tu nejvic resi mi totiz evokuje hlavne problem s nazvoslovim spis nez s meritem veci.
Ale rakusania nemaju dialnicnu znamku "predplatenu v dani". Za znamky platia presne rovnake plne ceny, ako aj cudzinci. Vidis ten rozdiel? Dokazes to pochopit, alebo je to na teba prilis zlozite? Mozem ti to aj nakreslit...
Srovnejte se zpoplatněním dálnic - tam kdo jede jen kousek, může jet jinudy a absurdnímu zpoplatnění typu 120Kč/km (10EUR za týdenní známku) se může vyhnout.
Ale když kamiony vezoucí velmi často jejich zboží ničí jejich dálnice, nechají si to zaplatit od chudších sousedů.
To je hnus, Velebnosti a je to prostě sprosté .......... Navíc zbytečné protože je to maličká suma pro Dojčland a absolutně nic to neřeší, jenom to všechny sousedy naštve.
A upřímně řešeno, dobře tak, že jim tam v příhraničí zkrachuje obchod.
Nikdo také nedomyslel, jak strašně se tímto zdraží služební cesty přes Evropu. je to vysloveně proti mezistátnímu obchodu v rámci EU.