Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nová Supra bude dražší než Chevrolet Corvette

21 komentářů

white label
"Utkat se cenově i výkonově s GT-R, to si Toyota nemůže nechat ujít."
Vážně, tak to se divím, že si to Toyota klidně nechávala až doteď (dlouhých 7 let od příchodu GT-R) ujít... :😉
Jsem super, že se Supra po cca 12-ti letech znovu probouzí (aspoň doufám), ale to ještě neznamená, že se budu tvářit, že jsem na těch 12 let "SUPRAprázdna" dočista zapomněl. 😉
praděda7
Měl jsem to štěstí, že jsem jako člen testovacího týmu v Toyotě Australia v roce 1982, měl Supru na několik dní k dispozici. V tu dobu jsem vlastnil a jezdil okruhy s upravenou Celicou LT s motorem 18R-G, DOHC, 2 x DCOE 45 Weber. Supra nebyla o nic rychlejší, ale ta elegance s jakou se vodila byla úžasná. Nikdy nezapomenu!
mikey166
O predajnosť Toyoty sa neboj, Supra je pojem a skôr by som sa obával o to BMW aby nebolo nepredajné práve koli privysokej cene.
TeeJay
Jak souvisí časový odstup od předchůdce a launch auta od konkurenční značky se zacílením nového modelu? Když Supra nebyla, logicky nebylo čím Nissanu konkurovat. Když Supra bude, logicky bude konkurovat příštímu GT-R stejně, jako tomu bývalo svého času v případě Supry a Skylinu GT-R.

Současně nevím, jaký vliv na budoucí Supru má, že 12 let žádná Supra nebyla a proč by ses snad měl tvářit, že tu byla. Vy z Reichcarclubu máte dneska nějaký špatný den, zdá se. Přiskřípl si snad Winterkorn pindíka do zipu a tweetnul vám to, že máte takový splín? 😲
TeeJay
Vette začíná na 55 tisících, ale Supra podle mého bude stát nejen víc, ale dokonce o dost víc. Nemyslím si, že by Toyota chtěla devalvovat slavné jméno, na rozdíl od BMW, které nabídne u Z5 jako doposud několik motorizací, půjde nejspíš v případě Supry jen o nejvýkonnější model a odhaduli, že nejen že bude dražší, než Vette, ale bude se pohybovat kolem ceny GT-R, kterému také bude konkurovat, což znamená kolem 100 tisíc dolarů. Utkat se cenově i výkonově s GT-R, to si Toyota nemůže nechat ujít.

Teď ještě jako moc to bude FT-1, prý se moc nelíbilo, mně se třeba líbí moc. :yes:
TeeJay
Toho si nevšímej, mariachi o kousek vedle se v tom plácá dneska podobným způsobem, tak jsem si dal antijaponské bratry v triku dohromady. 😉

Já četl, na co ses ptal, ale nechápu to. Mercedes také staví SUV kupé po více než jedné generaci X6. Nezáleží přece na tom, kdy konkurenta něčemu existujícímu uvedeš. Důležité je, na co odkazuje a Supra a Skyline byli v davadesátkách konkurenti. Toyota tedy rozhodně neřeší nějakou Corvette, ale bude chtít ukázat, že je lepší, než Nissan, zvlášť když obě auta budou hybridy.

Ano, mám v podstatě jasno, my fanatici sledujeme články nejen na volksauto.cz a navíc už trošku chápu japonskou mentalitu, pokud něco takového je vůbec možné. Klidně ti to připomenu, až to bude aktuální. 😉
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
mikey166
Je to presne taký pojem ako M3 pre "zastydle pubertaky" ktorá vlastnia len 316i.Myslím, že cieľová skupina BMW a Supry bude dosť rozdielna, po Supre budú pozerať skôr ľudia ktorí chcú častejšie využívať schopnosti auta, prípadne jazdiť na okruhy kdežto BMW bude skôr imagemaker ktorý bude jazdiť po meste a prezentovať majiteľa a jeho postavenie na konferenciách a spoločenských udalostiach.A ďalej okrem USA očakávam veľké predaje Supry v Japonsku, kde to BMW bude jednoducho ťahať za kratší koniec a to bez debaty.Otázka je však, či si bude vedieť tú podstatne vyššiu cenu od Z06 obhájiť.
vanos
Supra predstavuje pojem predevsim pro zastydle pubertaky, pro cilovou skupinu muze byt jeji image naopak duvodem, proc se poohlednout jinde. Nehlede na to, ze s touto cenovkou bude Supra vyrazne drazsi nez Z06, ktera je v hlavnim odbytisti teto Toyoty ikonou.
vanos
Chytlo, staci porovnat prodeje a to, jak si dana auta drzi cenu.
pargi
>😁 :yes:
Machy_CZ
No nejsem si jist, zda byly Supry někdy konkurencí ke Skyjim... Ty auta mají uplne jine zamereni... Supra byla ekvivalent k Zkum
JDM
on to myslel tak že pokud někdy nějaká supra bude , tak bude konkurence GT-R tak jako tomu bylo dřív . Toyota si nemuže nechat ujít to že by byla horší než GT-R , nebo mohla by si to nechat ujít ale to auto by se nejmenovalo supra. 😉
nasua23
S tím bych zase tak nesouhlasil.
I o Caymanu/Boxteru se mluvilo jako o Proshe pro chudý a úplně se to nechytlo.
vanos
Dost zalezi na tom, o kolik drazsi bude BMW. Pokud Toyota bude stat cca 100k, tak BMW bude muset zacinat nekde kolem 130k, aby Toyota byla vubec prodejna. Navic i tak se majitele toyoty nevyhnou posmesnym poznamkam, ze jim nezbylo dost penez na BMW. 😄
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
EkoŽehlička
Trocha od témy. Kto je za aby išlo do výroby toto nech zdvihne klávesnicu. J Ma to iba trochu horší výhľad, spotrebu 5 sudov na 100 km a menšie preťaženie prednej nápravy. Ale inak bezchybne ... (žeby ešte auto?)

[odkaz]
Mig_35
hele povídej, ty seš ex-závodník? žil jsi v Au?
white label
Je celkem jedno. jestli jsi to jen nepochopil, nebo spíš pochopit nechceš, ale můžeš popsat aspoň minimálně racionální myšlenkový pochod, na základě kterého si došel k těm blábolům o splínu apod.?
Napsal si snad jasně:
"Utkat se cenově i výkonově s GT-R, to si Toyota nemůže nechat ujít.", nebo snad ne?
Ptám se tedy naprosto logicky a polopatě: Pokud si (podle tebe) něco takového nemůže nechat Toyota ujít, jak to, že si to mohla naopak klidně nechat ujít minimálně po celou dobu existence GT-R, tedy po dobu 7mi let?

P.S. Malá nápověda speciálně pro tebe - GT-R z "Reichu" rozhodně nepochází.
Jinak se mi hrozně líbí, jak v tom máš v podstatě jasno pouze na základě informací vycházejících zatím, více méně, ze spekulací, dokonce včetně samotného názvu modelu. 😉
white label
Jj. >😁 😉
Pekelná Micinka
Seš super, vo tom žádná! >😒]