Testy
Osobně jsem se seznámil s novou Fábií tento týden, kdy jsem si ji měl možnost pořádně prohlédnout a vyzkoušet. Na první pohled vypadá auto velice hezky. Desing je takový svěží, a osloví jak mladé tak starší klientelu. Rovněž je výhodou velký výběr osobní individualizace, kdy můžeme volit mezi různými barvami, několika druhy kol, či si sladit vůz a střechu, či zrcátka různými barvami. Navíc v modré metalíze, vypadá úžasně. Uvnitř se mi libí kvalitně zpracovaná palubní deska, volant se skvěle drží, a sedačky jsou opravdu pohodlné. Jen by mohlo být vepředu trochu více místa. Výplně dveří, jsou už ale tvrdé, a moc dobré mi nepřišly. Navíc jsou černé a nudné. A co se týče samotné jízdy tak motor 1.2 TSI s 66 Kw, je opravdu skvělý, měl sice málo najeto, tak to nemůžu dobře posoudit, ale měl tichý chod, a nástup turba nebyl kdovíjak pomalý. Při řazení se mi obtížně dávala první rychlost, to by se mohlo dopilovat. Rovněž posilovač řízení má několik režimů, ale rozdíl stejně nepoznáte. Co se mi hodně nelíbí je cena. I opět je škodovka předražená až to bolí. Za pěknou a dobře vybavenou Fabii, s dobrým motorem a ne ukřičeným tříválcem dáte kolem 320tis Kč, mám za ty peníze daleko lepší auto ve vyšší třídě. Je škoda, že u nás jsou škodovky hrozně drahé, je to i tím, že stále je to jakási modla, přitom lidé neví, že jsou na trhu daleko lepší auta za lepší peníze. přesto si myslím, že se auto bude dobře prodávat a je vcelku povedené. Jen se mi nelíbí jak je budou všude vychvalovat jak je dokonalé, protože má své chyby....
A co říkáš na Mondeo s litrovým ecoboostem? 😄 V titulku navíc není uvedeno, že se jedná o ideál, ale že rodině zkrátka vystačí.
Smiř se s tím - objemy motorů půjdou už jenom dolů. To pak nebude žádné auto rodinné? A není snad jasné, že když ho zatížíš, tak pojede pomaleji?
Sám se koukni, kolik rodin jezdilo a stáýle ještě jezdí ve feliciích s 50 kW třináctistovkami. Dovolená, hory, kamkoliv. Pořád si ještě myslíš, že je ten motor taková zdechlina?
Smiř se s tím - objemy motorů půjdou už jenom dolů. To pak nebude žádné auto rodinné? A není snad jasné, že když ho zatížíš, tak pojede pomaleji?
Sám se koukni, kolik rodin jezdilo a stáýle ještě jezdí ve feliciích s 50 kW třináctistovkami. Dovolená, hory, kamkoliv. Pořád si ještě myslíš, že je ten motor taková zdechlina?
Dobrý den, pane Mičko! Díky za Vaší reakci. Nemohu se ale zbavit silného pocitu, že právě s tímhle přístupem byste neměl články koncipovat....
Jednoduše, sebekontrola toho, co napíšu a jaký to vyvolá ohlas by měla být jedním ze základních kamenů Vaší práce. Pokud ale říkáte, že je vlastně jedno, co napíšete, protože čtenář se pak zachová jinak, nesvědčí o právě správném východisku.
Já se výše zaměřil na to, abyste více reflektoval skutečnost, že dynamika auta s malým motorem má omezení, která by měl řidič dopředu zvážit, a to pokud možno před každou jízdou. A že se čtyřčlennou posádkou je toto omezení ještě výraznější. Tímto konstatováním byste přispěl k tomu, aby automobilky měly o čem přemýšlet, aby EU-poslanci měli o čem přemýšlet, aby se pracovalo na jiném řešení, než na nebezpečném a neekonomickém snižování objemů motoru pod rozumnou míru (míněno z pohledu dnešních technických možností a požadavků). Kromě mnou shora zmíněném snížení bezpečnosti provozu je současná moderní technologie na štíru s životností (a náklady na menší motory s dmychadly snižují ziskovost automobilek) a s ekologií (viz nepoměr mezi deklarovanou a skutečnou spotřebou). Atd. Tohle všechno se bez tlaku veřejnosti (a hlídacích psů objektivity) nebude diskutovat... Ale když myslíte, že je to jedno, že čtenáři stejně mají svou hlavu, tak snad abyste změnil povolání 😄
Jednoduše, sebekontrola toho, co napíšu a jaký to vyvolá ohlas by měla být jedním ze základních kamenů Vaší práce. Pokud ale říkáte, že je vlastně jedno, co napíšete, protože čtenář se pak zachová jinak, nesvědčí o právě správném východisku.
Já se výše zaměřil na to, abyste více reflektoval skutečnost, že dynamika auta s malým motorem má omezení, která by měl řidič dopředu zvážit, a to pokud možno před každou jízdou. A že se čtyřčlennou posádkou je toto omezení ještě výraznější. Tímto konstatováním byste přispěl k tomu, aby automobilky měly o čem přemýšlet, aby EU-poslanci měli o čem přemýšlet, aby se pracovalo na jiném řešení, než na nebezpečném a neekonomickém snižování objemů motoru pod rozumnou míru (míněno z pohledu dnešních technických možností a požadavků). Kromě mnou shora zmíněném snížení bezpečnosti provozu je současná moderní technologie na štíru s životností (a náklady na menší motory s dmychadly snižují ziskovost automobilek) a s ekologií (viz nepoměr mezi deklarovanou a skutečnou spotřebou). Atd. Tohle všechno se bez tlaku veřejnosti (a hlídacích psů objektivity) nebude diskutovat... Ale když myslíte, že je to jedno, že čtenáři stejně mají svou hlavu, tak snad abyste změnil povolání 😄
Rodinný ideál je přehnané slovo, vždyť se jedná o auto B segmentu a to může vyhovovat jen rodině menšího vzrůstu s jednim malým děckem, tedy v karoserii hatchback. Na druhou stranu v motoru TSI 81kw nevidím žádný problém. Na takto velké auto bude nadprůměrně dynamicky a kdo by jezdil ve Fabii v 5ti lidech? V naložení takové tříčlené rodiny ta 81kw verze pojede slušně a pokud motor vydrží, bude to určitě to lepší v daném segmentu na našem trhu.
Ty musíš být pracant člověče! Takových makáčů jako ty je v každé putyce plno! Jó já kdybych chtěl, kdybych moh atd.... Jdi už někam!
p.s. Dám ti jednu radu, dívej se na sebe a tam taky začni hledat chyby!
p.s. Dám ti jednu radu, dívej se na sebe a tam taky začni hledat chyby!
Už jsem ti to jednou psal. Umíš jen kritizovat a to dělají většinou ti kteří sami umějí kulový. Nezáviď Mičkovi, přilož ruku k dílu, makej, pracuj na sobě a možná s tebe bude také novinář. Ještě k tomu Mičkovi, vždyť ty vůbec nevíš zadání nebo připomínky které dostal, takže prosím tě nikoho raději nehodnoť, nekritizuj a jak jsem řek začni u sebe.
Věřím, že hlavně tady v Česku to bude nejprodávanější auto ze všech, ostatní budou daleko v závěsu. I když to už nebude mít tak jednoduchý, stačí se podívat na modely a jejich ceny ve třídě malejch aut.
Fabia Style 1.2 TSI 66 KW😒br />
Příplatky😒br /> -Modrá Race
-Style Plus
-Smartgate
-Zadní kotoučové brzdy
-Tempomat
-16 Alu kola
Zavírání dveří tiché,dobře odhlučněné,jak zvenku.zevnitř.Tvrdé plasty na palubní desce,plastové vyplně dveří.V interiéru je více místa a je vzdušnější.Ovladače příjemné a páčky z OIII.3-ramenný MF volant pro rádio a telefon,velmi dobrý.Škoda Suround hraje pěkně.
MR a SG nevyzkoušen.Nemám HTC nebo Note 4.Rádio Bolero velmi dobré včetně ovládání.
Místa i vzadu docela dost,ale já mám místa všude.Dveře kufru se otvírají do výšky 160 cm.
Přístrojovka z OIII pěkná.Easy Start dobré.Na tlačítko si zvyknete rychle.Hrana dveří jak u Rapidu.Aut.klimatizace topí dobře.
Motor tichý,rychle se zahřeje.Řazení přesné.Ještě přesnější než ve FII.Odhlučení velmi dobré,jak při vyšších otáčkách,tak nízkých.Flitrace nerovností o třídu víš.Jak filtruje beton,tak kostky vemi dobré.Průjezd zatáček s 😁S+ se nemusí ubírat.Vemi dobrá torzka.Snese hodně a moc dobré odhlučnění.Akcelerace 70-120 použitelná.Docela dobře zrychlovala.Nejlepší podvozek u fabie,co jsem řídil.Brzdy koutoučové moc příjemné,Žádné jedovaté.Plynulé.brzdí moc dobře.
Nějaké mínusy😒br />
-dveře kufru se otvírají moc vysoko-vyšší lidé s tím mít problémy nebudou
-hrana předních dveří,jak u Rapida
-Dojezd okna jenom u řidiče
-U navigace přes MR nejde rádio-jde koupit naviagce za 1500 Kč a je to vyřešeno
Celkově se velmi povedla a ty mínusy jdou odpustit.
Příplatky😒br /> -Modrá Race
-Style Plus
-Smartgate
-Zadní kotoučové brzdy
-Tempomat
-16 Alu kola
Zavírání dveří tiché,dobře odhlučněné,jak zvenku.zevnitř.Tvrdé plasty na palubní desce,plastové vyplně dveří.V interiéru je více místa a je vzdušnější.Ovladače příjemné a páčky z OIII.3-ramenný MF volant pro rádio a telefon,velmi dobrý.Škoda Suround hraje pěkně.
MR a SG nevyzkoušen.Nemám HTC nebo Note 4.Rádio Bolero velmi dobré včetně ovládání.
Místa i vzadu docela dost,ale já mám místa všude.Dveře kufru se otvírají do výšky 160 cm.
Přístrojovka z OIII pěkná.Easy Start dobré.Na tlačítko si zvyknete rychle.Hrana dveří jak u Rapidu.Aut.klimatizace topí dobře.
Motor tichý,rychle se zahřeje.Řazení přesné.Ještě přesnější než ve FII.Odhlučení velmi dobré,jak při vyšších otáčkách,tak nízkých.Flitrace nerovností o třídu víš.Jak filtruje beton,tak kostky vemi dobré.Průjezd zatáček s 😁S+ se nemusí ubírat.Vemi dobrá torzka.Snese hodně a moc dobré odhlučnění.Akcelerace 70-120 použitelná.Docela dobře zrychlovala.Nejlepší podvozek u fabie,co jsem řídil.Brzdy koutoučové moc příjemné,Žádné jedovaté.Plynulé.brzdí moc dobře.
Nějaké mínusy😒br />
-dveře kufru se otvírají moc vysoko-vyšší lidé s tím mít problémy nebudou
-hrana předních dveří,jak u Rapida
-Dojezd okna jenom u řidiče
-U navigace přes MR nejde rádio-jde koupit naviagce za 1500 Kč a je to vyřešeno
Celkově se velmi povedla a ty mínusy jdou odpustit.
Gilgit se vrátil z oběda a zase prudí. Autor vycházel ze zdroje, který uvádí citaci z dokumentu. Ne každý se k němu dostane, proto se uvádějí zdroje.
Dobrý den,
samozřejmě nemyslím, že je to jedno, ale zároveň podle mého ani není pravda, že novináři kupujícím něco podsouvají. Je mi 25 let a dovedu si představit, že bych Fabii, nebo jiné auto B segmentu, považoval za rodinné.
Jednou se do auta nevejde kočár a věci na dovolenou, ale co když ho na základě názorů veřejnosti zvětší? Ostatně škodovka reagovala na připomínky a změnila proporce Fabie, zvětšila kufr a uvnitř je více místa. Ale co se pak nevejde do další generace? Postel nebo křeslo? Takové argumenty tady budou vždycky.
Důvod koupě takového auta se bude u zákazníků lišit, a pokud ho ale neberete jako druhé nebo třetí do rodiny, vystačí vám prakticky ke všem důležitým účelům. Nic se ale nesmí přehánět: [odkaz]
samozřejmě nemyslím, že je to jedno, ale zároveň podle mého ani není pravda, že novináři kupujícím něco podsouvají. Je mi 25 let a dovedu si představit, že bych Fabii, nebo jiné auto B segmentu, považoval za rodinné.
Jednou se do auta nevejde kočár a věci na dovolenou, ale co když ho na základě názorů veřejnosti zvětší? Ostatně škodovka reagovala na připomínky a změnila proporce Fabie, zvětšila kufr a uvnitř je více místa. Ale co se pak nevejde do další generace? Postel nebo křeslo? Takové argumenty tady budou vždycky.
Důvod koupě takového auta se bude u zákazníků lišit, a pokud ho ale neberete jako druhé nebo třetí do rodiny, vystačí vám prakticky ke všem důležitým účelům. Nic se ale nesmí přehánět: [odkaz]
Dobrý den,
já jsem přece nenapsal, že si můžeme psát co chceme a nikdo nás nebere vážně. Jenom říkám, že když si chce někdo koupit auto za 240.000 a třeba zrovna škodovku, bude dost záležet na jeho vlastních pocitech, protože se předpokládá, že mu vydrží i po splacení leasingu nebo úvěru.
A chybu přece připustit dovedu, už několikrát jsem si nasypal popel na hlavu. Ale tohle bych zrovna za chybu nepokládal.
já jsem přece nenapsal, že si můžeme psát co chceme a nikdo nás nebere vážně. Jenom říkám, že když si chce někdo koupit auto za 240.000 a třeba zrovna škodovku, bude dost záležet na jeho vlastních pocitech, protože se předpokládá, že mu vydrží i po splacení leasingu nebo úvěru.
A chybu přece připustit dovedu, už několikrát jsem si nasypal popel na hlavu. Ale tohle bych zrovna za chybu nepokládal.
Mám najeto 70 tis. se svým Modeem 2,2 tdci 175k (440 Nm) a věř mi, že při 4 lidech + průměrné bagáži to je na bezpečné předjíždění tak tak...často v něm jezdíme v 5 dospělých + úplně plným kufrem a to už si ty 2 kamiony najednou sakra rozmyslím...takže v prázdném autě budiž, jak ho naplníš, bude problém. A k čemu mondeo, pokud v něm jezdíš sám? Ale chápu, že vzhledem k emisím, normované spotřebě a ceně se s podobnými motory budeme setkávat častěji i v této třídě vozů...hlavní je, aby k nim byla alternativa! Proto mi nevadí, že ho nabízejí (budou nabízet), ale abych změnil názor, potřeboval bych ho plně naložit a jet na Moravu pro víno a zpátky, třeba bych byl překvapený 😄
Nie tak dávno sa rodiny poskladali aj do 120 >😁 neskôr do Feliícií a niektorí (viď Topper) sa do nich skladajú stále >😁 Ideál to nebude, za tým účelom to auto ani nebolo postavené. Ale mám známeho, ktorý bežne jazdí v FII. combi s HTP a tromi deťmi vzadu a kopou batožiny a očividne mu to stačí. Vždy keď ich vidím nakladať nechápem čo tam všetko dokážu naložiť a ešte aj relatívne kultúrne cestovať. >😁 A v motore by som problém nevidel, väčšine Felícií stačila aj 1,3 s 50 kw a bez turba.
Jo já hlavně rozumím tomu, když někdo soustavně na všech okolo vidí chyby a sám je king.
Napiš nějakej test ty, rád si ho přečtu a jestli bude alespoň z poloviny dobrej jako např. tento, tak smeknu.
Napiš nějakej test ty, rád si ho přečtu a jestli bude alespoň z poloviny dobrej jako např. tento, tak smeknu.
Tak jsem ji dnes viděl naživo - verzi za 337.000kč na 15 kolech, dal bych si tam 17a byl bych spokojen. Opravdu se mi líbí a to škody nemám rád.
Máloktorá takto očakávaná novinka príde do predaja s dumpingovou cenou. Proste v Škode vedia, že je kopa ľudí, ktorí tú Fabiu chcú a kúpia si ju aj za vyššiu cenu. Boli by blbí keby predávali lacnejšie a nenechali si priestor na neskoršie zlacnenie, prípadne akčné série s výbavou zadarmo atď.
Myslím, že takto to určitě nebylo myšleno. Podle mě (a ty sám jsi to někde výš psal myslím že taky), jsou testy velmi důležitou součástí našeho současného života. testy čehokoliv. Já místním redaktorům věřím v tom co píší o autech, stejně jako jinejm redaktorům všěřím v tom, co píšou například o počítačích, foťácích, lyžích atd. To přece ani jinak nejde, aby jeden člověk uměl všechno a věděl o všem, to by z něj byl Bůh. A když nedáš na doporučení odborníků v jakékoliv oblasti, bude tě to v lepším případě stát peníze, v tom horším třeba i zdraví, to když vzpomenu na doktory-odborníky.
Něčemu nerozumím: když je v česku tak početný ani klub (ale prosil bych nějakou statistiku), proč se něco prodává? Neznám z okolí nikoho, kdo by kupoval auto podle testů, neznám majitele nových aut, kteří tuší, jakou to má zadní nápravu, natož, aby to řešili, naprostá většina těch, co si kupují auto se vznětovým motorem neví, že to má nějaký DPF a že existují jeho regenerace a netuší, že je čekají např. ježděním v městě a okolí jisté problémy......ale vím, že kupují především podle ceny, jak jim auto líbí - nelíbí, vyhovuje nebo ne, jakou mají zkušenost s předchozím autem, ale také servisem atd. Absolutní většina lidí ani netuší, že nějaké auto.cz je a co se tam píše. takže jakýkoliv článek je jen článek, test jen množina subjektivních názorů pisatele. Kdo v tom a za tím hledá něco víc, měl by se léčit-ale to nebylo na tebe, to je myšleno obecně. Většina lidí nemá na žádné nové auto, takže neřeší ani nějakou FIII. To bych 25 let po cinkání viděl jako zásadní problém, který se mě naštěstí netýká a jsem tomu docela rád 😉
Mi se to TSI taky líbí, vzhledem k tomu že to je pružné a má hodně Nm, tak i na první pohled střízlivých 66 kW musí fungovat pěkně. ....Do Yetiho nevím, ale Fabia a Rapid zn ideál.
Veľká škoda, že u väčšiny áut sa kritizujú tvrdé plasty v interiéry ako jedno z najväčších mínusov, pritom vôbec nevŕzgajú a dobre držia, len nie sú mäkčené. A tu sa o tom nič nepíše,zaujímavé. Pozeral som už viacero testov novej Fábie a čuduj sa svete, iba v jednom kritizoval redaktor interiér. Lacné výplne dverí ako v Citigo a samé tvrdé plasty ? Mňa osobne to napríklad vôbec nezaujíma aké sú plasty v interiéri,keď to auto dobre jazdí, len vo vašich testoch Vám to všade vadí,tak sa pýtam, prečo tu o tom nieje ani zmienka ?
Pan Mička, pri všetkej úcte, ak motoristický novinár napíše k autu B segmentu "rodinný ideál", tak to motoristický novinár nie je. Na dovolenku s tým samozrejme rodina ísť môže, ale kočiar a deti musia ostať doma 😄
Dobrý den,
doba se mění, máte pravdu. Když si vezmu například jízdní vlastnosti C4 Cactus, který je i navzdory jménu postaven na menším základu, ten je naopak trvdý a ustřelí, když to nejméně čekáte.
doba se mění, máte pravdu. Když si vezmu například jízdní vlastnosti C4 Cactus, který je i navzdory jménu postaven na menším základu, ten je naopak trvdý a ustřelí, když to nejméně čekáte.
A kdo těm lidem brání, aby si koupili větší auto? Dneska už přece nikdo 😉
Řeknu ti příklad mě nejbližší: Moji rodiče se hned v úterý 11.11. byli podívat u dealera na Fabii, projeli se v ní a chtějí si ji koupit. Starý auto prodají a vypadá to, že budou využívat právě novou Fabii. Hlavně máma je nadšená, otec by si nejradši nechal to co má teď, ale jak už to tak chodí, víme kdo je doma hlava a kdo krk, že? 😉 Čili pro ně to asi podle všeho bude ideál rodiny, větší auto nepotřebují. Netvrdím, že takto to budou mít všichni, ale u nás doma asi ano.
Řeknu ti příklad mě nejbližší: Moji rodiče se hned v úterý 11.11. byli podívat u dealera na Fabii, projeli se v ní a chtějí si ji koupit. Starý auto prodají a vypadá to, že budou využívat právě novou Fabii. Hlavně máma je nadšená, otec by si nejradši nechal to co má teď, ale jak už to tak chodí, víme kdo je doma hlava a kdo krk, že? 😉 Čili pro ně to asi podle všeho bude ideál rodiny, větší auto nepotřebují. Netvrdím, že takto to budou mít všichni, ale u nás doma asi ano.
Je to zajetím. Po nějakých 20tis. půjde spotřeba tak o 1l dolů. Jezdím s tímto motorem a dálnici byla se syrovým motorem 7,5 a teď po zajetí 6,4(140 dle gps)
V té červené vypadá taky dobře 😄 Že je auto velmi povedené, to se ví už x týdnů :-! :yes: ...ještě musím zajít okoštovat i kombíka
Promiň, ale teď si ***a ze sebe udělal akorát tak ty. Minimálně tím, že někomu upíráš jeho názor, který se neshoduje s tím tvým. Nonsens se vyjádřil pochvalně k Fabii a že to tobě nevoní, je jen tvůj problém. Za mě za to :no:
Dobrý den,
když si vzpomenu na loňskou dovolenou, kdy jsme v třídveřovém hatchbacku jeli čtyři dospělí a všechno se vešlo, nemůžu úplně souhlasit 😄
když si vzpomenu na loňskou dovolenou, kdy jsme v třídveřovém hatchbacku jeli čtyři dospělí a všechno se vešlo, nemůžu úplně souhlasit 😄
Ano, spoustu rodin jezdilo a jezdí ve Fabiích...ale proč? Protože jim je stále prezentováno to samé: Fabia je rodinné auto, Octavia manažerský vůz a Superb superluxusní limuzína. Všechna tato auta jsou kvalitní a podle mého mírně nadprůměrně schopná, ale to, že česká média z nich dělají ikony výše zmíněných "tříd" automobilů, jim akorát škodí. Přesně vidím výraz mého tchána, který zjistil, že tehdy nové Fabie I. generace nacpe asi o 30% věcí méně, než do staré Felicie...vždyť všude říkali, že to je ideální rodinné auto!
V titulku je uvedeno: Pro rodinu jako dělaná! Tahle fráze přece zcela jasně ukazuje na ideál, ne že jen "stačí".
Jinak litrový motor v mondeu je podle mě hrůza, ale myslím, že hlavní problém Fabie (jako rodinného auta) není v tom, že má motor 1,2 TSI (který je pro ni podle mě ideální), ale především v tom, že v MB nevymýšleli FIII jako rodinné auto...ať už velikostí, jízdním projevem, přístupem na zadní sedačky, rovnou podlahou kufru atd...
V titulku je uvedeno: Pro rodinu jako dělaná! Tahle fráze přece zcela jasně ukazuje na ideál, ne že jen "stačí".
Jinak litrový motor v mondeu je podle mě hrůza, ale myslím, že hlavní problém Fabie (jako rodinného auta) není v tom, že má motor 1,2 TSI (který je pro ni podle mě ideální), ale především v tom, že v MB nevymýšleli FIII jako rodinné auto...ať už velikostí, jízdním projevem, přístupem na zadní sedačky, rovnou podlahou kufru atd...
Dobrý den,
a myslíte si, že průměrná rodina, která kupuje auto na leasing nebo úvěr, dá do takové míry na názory novinářů?
Spíš si všechno sama osahá a koupí to, co vychází nejlépe vzhledem k jejich osobním požadavkům a financím. Když napíšeme, že je Twingo rodinné auto, tak si ho přece někoupí čtyřčlenná rodina, která chce každoročně o prázdninách někam vyrazit 😉
a myslíte si, že průměrná rodina, která kupuje auto na leasing nebo úvěr, dá do takové míry na názory novinářů?
Spíš si všechno sama osahá a koupí to, co vychází nejlépe vzhledem k jejich osobním požadavkům a financím. Když napíšeme, že je Twingo rodinné auto, tak si ho přece někoupí čtyřčlenná rodina, která chce každoročně o prázdninách někam vyrazit 😉
Zapomeňte na vaše předsudky!
Jezdím cca 4 roky v Fa2 Tsi 1,2 63kW a s naprostou jistotou ji budu silně obhajovat!
Žádné "ubývání" dynamiky,nebo sil se nekoná!
Pokud tento motor držíte nad 2000ot zcela spolehlivě se sebere a s podřazením jede jako čert.Pravda okolo 4000ot pomalu jeho vrchol klesá,ale to nic nemění na tom,že pro tento druh a zařazení automobilu je naprosto dostačující.Nevidím sebemenší důvod proč by se mělo s tímto vozem jezdit okolo 200km/h,nebo sprintovat z 0 na 100km/h pod 10 sec....
.Mám rád když má auto nějakého koníka navíc,ale s touto Fabií jsem byl po celou dobu používání MAXIMÁLNĚ spokojený.Z 80ti% ji využívám v městském provozu.Jezdí cca 10 hod denně,desítky startů,otevírání dveří,kufru atd
.Prostě služební auto.Za celou dobu jsem pouze nechal vyměnit pověstný rozvodový řetěz,Jinak nic-leju benzín,měním olej.
Spotřeba ve městě pod 7l,mimo město pod 5l(do 90km/h).
Závěrem
Ad1-Potíž je v tom,že tady mnohdy "hodnotí"pisatelé něco v čem ani neseděli,nemluvě o svezení.
Ad2-Doma mají tito hodnotitelé dvoulitr diesel,samozřejmě v plné palbě,takže nějaká jednadvojka fabka je pro ně naprostý póvl a určitě to nemůže jezdit natož předjždět... :-!
Jezdím cca 4 roky v Fa2 Tsi 1,2 63kW a s naprostou jistotou ji budu silně obhajovat!
Žádné "ubývání" dynamiky,nebo sil se nekoná!
Pokud tento motor držíte nad 2000ot zcela spolehlivě se sebere a s podřazením jede jako čert.Pravda okolo 4000ot pomalu jeho vrchol klesá,ale to nic nemění na tom,že pro tento druh a zařazení automobilu je naprosto dostačující.Nevidím sebemenší důvod proč by se mělo s tímto vozem jezdit okolo 200km/h,nebo sprintovat z 0 na 100km/h pod 10 sec....
.Mám rád když má auto nějakého koníka navíc,ale s touto Fabií jsem byl po celou dobu používání MAXIMÁLNĚ spokojený.Z 80ti% ji využívám v městském provozu.Jezdí cca 10 hod denně,desítky startů,otevírání dveří,kufru atd
.Prostě služební auto.Za celou dobu jsem pouze nechal vyměnit pověstný rozvodový řetěz,Jinak nic-leju benzín,měním olej.
Spotřeba ve městě pod 7l,mimo město pod 5l(do 90km/h).
Závěrem
Ad1-Potíž je v tom,že tady mnohdy "hodnotí"pisatelé něco v čem ani neseděli,nemluvě o svezení.
Ad2-Doma mají tito hodnotitelé dvoulitr diesel,samozřejmě v plné palbě,takže nějaká jednadvojka fabka je pro ně naprostý póvl a určitě to nemůže jezdit natož předjždět... :-!
mám octavii 1.2 77kw 175nm, 4 dospělí lidé + v kufru pár zavazadel .... - na dálnici není problém držet pernamentně 130-160kmh . Pouze je třeba počítat s tím, že při předjíždění vyžadujícím větší zrychlení je třeba podřadit.
Já vám teda moc nerozumím. Jako rodinné auto si představuju auto, které budeme používat celá rodina. Na odvoz dětí do školy, na kroužky, rodiče na odvoz do práce, nákupy, návštěvy kina a podobné. Vzhledem k tomu, že se pohybujeme v rámci města, kde je všude maximální rychlost 50 km/hod a jen výjimečně někde 70 km/hod, tak si neumím představit, jak bych mohl mít i v pěti lidech problém s výkonem.
Navíc mám zkušenosti se Seatem Altea 1.2TSI 77kW a nemám problémy s výkonem ani na dálnici, když jedeme ve čtyřech. Ovšem já s tím autem jezdím jako s rodinným autem a nikoliv jako se sportovním autem, se kterým bych chtěl "závodit" s ostatními účastníky silničního provozu.
Navíc mám zkušenosti se Seatem Altea 1.2TSI 77kW a nemám problémy s výkonem ani na dálnici, když jedeme ve čtyřech. Ovšem já s tím autem jezdím jako s rodinným autem a nikoliv jako se sportovním autem, se kterým bych chtěl "závodit" s ostatními účastníky silničního provozu.
Gilgit píše... ale střádá to do šanonu. Pak s tím šanonem rychle utíká na nejbližší služebnu PČR, aby sdělil, co jsi kde kdy řekl. Je to kluk zábavná, vtipná a v kolektivech oblíbená. Taky je to odborník, pan novinář a hlavně umí konstruktivně vést diskuzi. Stejně tak je mistr na psaní blogů a když už vidí, že někdo něco napíše špatně, tak vždy podá správnou informaci. Hlavně je slušný a vůbec není infantilní. Inteligence z něj jen srší. 😉
Tady bude problém jinde. Ano, prezentovat Fabii jako rodinný ideál, ... to opravdu sice je přitažené za vlasy, ale rozhodně ne kvůli 1.2 TSI 81 kW.
Motor 1.2 TSI v silnější verzi zcela dostačuje i pro vozy nižší střední třídy. Řeči o tom, jak s vytížením klesá dynamika, jsou zcela liché, nic dramatického to není. Kolem 180 Nm měli nedávno benzinové dvoulitry ve střední třídě a byly to zcela běžné motorizace pro vozy této třídy.
Jestli nedokážeš jezdit s 81 kW v autě velikosti Fabie, sotva můžeš dokázat jezdit s naftovým dvoulitrem ve střední třídě. Je to ale problém řidiče, ne auta. Jsi úplně mimo :-! :no:
Motor 1.2 TSI v silnější verzi zcela dostačuje i pro vozy nižší střední třídy. Řeči o tom, jak s vytížením klesá dynamika, jsou zcela liché, nic dramatického to není. Kolem 180 Nm měli nedávno benzinové dvoulitry ve střední třídě a byly to zcela běžné motorizace pro vozy této třídy.
Jestli nedokážeš jezdit s 81 kW v autě velikosti Fabie, sotva můžeš dokázat jezdit s naftovým dvoulitrem ve střední třídě. Je to ale problém řidiče, ne auta. Jsi úplně mimo :-! :no:
Zcela nesouhlasím s tvým tvrzením, které s největší pravdpěpodobností pramení z neznalosti problematiky a motorů jako takových. Slabší i silnější verze motoru TSi plně vyhoví rodinným potřebám a to i při naložení 4 osobami. Konec konců to dokládají i technické parametry motoru, které v dnešním provozu na takto malý vůz bohatě dostačují.
S tímhle přístupem bychom v těch Feldách jezdili doteď. Takže jsem rád, že můžu s rodinou jezdit v pořádném autě a zapomenout na tyto doby 😉
Konkurenci pětidvéřových malých hatchbacků. Když pomineme koncernové sourozence a prémii, tak nikdo nenabídne zrychlení z 0 na 100 za 9,5 s za tak nízkou cenu. Opel nic, Frantíci nic, Korejci nic, Japonci nic ... jen Ford, ale za vyšší cenu. A nová generace Mazdy 2, bude mít dokonce i dynamičtější specifikace, ale ještě není v prodeji a obávám se, že ty výkonější specifikace budou mít hodně vysokou cenu.
Rodinné auto nemusí být Ford Excursion pro 9 krků. Většina pojížděk je stejně zaměstnání, školka, supermarket. Sám trošku zvažuji zda k současnému nepřikoupit takovouto ***ku. Vůz je to totiž evidentně skvělý.
1.2 TSI se 66 kW považuji za optimální volbu, s ohledem na pružnost, průběh točivého momentu, spotřebu i cenu. Těščím se na zítra na slíbený test litrového tříválce, uvidíme co na něj pán redaktoři řeknou.
:yes: Zajímavé postřehy. Škoda toho dojezdu oken a materiálů v interiéru. Jsou to takové ty drobnosti, které dovedou podstatně zlepšit dojem.
Prostor na zlevnění tady stoprocentně je, viděl bych to tak 20 - 25 000 Kč dolů. Ale je jasný, že teď na začátku se to prodává dráž a určitě i dražší vybavenější verze, podle mě to většinou teď zkraje koupí ty co chtějí mít novou Fabii "jako první v ulici". Chytřejší počkají, až opadne první vlna zájmu, až se vychytají první mouchy co se objeví od zákazníků a až klesnou ceny.
Neeee, ono to předevčírem nestačilo? >😒] Víme víme... otcové, dědové a babičky, zahoďte Fabie a vozte si zadek v olítaných Jaguárech, ušetříte! >😁
Príklad zo včera: bol som v servise a majiteľ spomínal, že už mali v oprave nový Golf R. Vraj vyťahaná rozvodová reťaz, menila sa reťaz, napináky a súvisiace prkotinky. To auto má pár mesiacov, pár tisíc km! Ani predajca a na opakované reklamácie ani slovenský importér to ako garančku neuznali, vraj spotrebný materiál a žiadna vada.
To není pravda, že tvrdé nevržou.... Vždy se hlásalo že VW má měkčené a proto nevržou jako tvrdé Renaulty, nyní je to naopak??? Co se to děje sakra?
Já jsem také znechucen z toho, že u některých to nevadí, je za to strháváno hodnocení a u druhých se to přehlíží a to dělají i někteří diskutéři, především fanoušci.... zvratky typu Ády neberu vážně, ale když pak někdo tvrdí, že ta Fabie má ten tvrdší plast hezčí než třeba Fiesta a proto si zaslouží vyšší hodnocení je smutné...
A nevím, kolik bychom museli vydělávat, ale jak vidím, tak konkurence to nabídnout umí, umělo to i VW, podívej sen a Fabii I. Tam i ta místa, která jsou e😜onovaná a není měkký plast byla potažena alespoň látkou (třeba u kolen). No a když pak sedíš ve Scoutu za 1 milion a má setjně plastové dveře a ještě ti tu někdo bude tvdit, že to neva, tak ano.. mě to va, Škodovka ani žádné jiné auto není bez chyb a mělo by se měřit stejným metrem, tečka. :-!
Já jsem také znechucen z toho, že u některých to nevadí, je za to strháváno hodnocení a u druhých se to přehlíží a to dělají i někteří diskutéři, především fanoušci.... zvratky typu Ády neberu vážně, ale když pak někdo tvrdí, že ta Fabie má ten tvrdší plast hezčí než třeba Fiesta a proto si zaslouží vyšší hodnocení je smutné...
A nevím, kolik bychom museli vydělávat, ale jak vidím, tak konkurence to nabídnout umí, umělo to i VW, podívej sen a Fabii I. Tam i ta místa, která jsou e😜onovaná a není měkký plast byla potažena alespoň látkou (třeba u kolen). No a když pak sedíš ve Scoutu za 1 milion a má setjně plastové dveře a ještě ti tu někdo bude tvdit, že to neva, tak ano.. mě to va, Škodovka ani žádné jiné auto není bez chyb a mělo by se měřit stejným metrem, tečka. :-!
Když sou lidi a bláznivá EU a dálší vlády posedlí fitivní papírovou spotřebou a emisemi CO2, zatímco jim neva, že v reálu to žere o 1-2 litry víc a vypouští jiné, daleko škodlivé látky, je to těžký.
Pořád jde sehnat auto s atmo 1,6, 1,8kou, dvoulitrem, V6kou i V8kou.
Kdo chce, ještě pořád motorem ze sekačky jezdit nemusí....
Pořád jde sehnat auto s atmo 1,6, 1,8kou, dvoulitrem, V6kou i V8kou.
Kdo chce, ještě pořád motorem ze sekačky jezdit nemusí....
Protože Škoda... už se to tu probíralo mockrát.... sám se také zarážím, když u nějakého auta je to problém a u jiného ne.
Přesně tak, nikdo nikomu nebrání si koupit i RR v růžové barvě a už vůbec ignorovat Škodu. Mě se nová F3 líbí, ale holt mám novou Audi, protože jsme chtěli Audi. Přitom si nemyslím, že Audi je dramaticky lepší, než jiný vůz, stejné třídy.
Zdravim. Rodinu zatial nemam ale tiez obraciam kazdu korunu. Ake si prosim Vas mozem kupit auto za 340tis lepsie ako nova Fabia Combi? 80 percent casu budem v aute sam. Podmienka je benzin, vlozenie 165cm lyzi do kufru po zlozeni jednej sedacky a nadstandartna vybava. tj vyhrievane sedadla, tempomat, vsetko v elektrike, Skusal som CEED, ano paci sami, ale je drahy. Fakt neviem co si vybrat. Vsetci pisu ake je to drahe, ale co lepsie existuje? Ja skodovky rad nemam, ale nech hladam akukolvek inu znacku tak momentalne neviem co mi ponuknut. Poradte. Dkujem
No nevím, mám najeto cca stejné kilometry na Mondeu 2.0 Tdci 85kw 300Nm a i ve 4 až 5ti lidech s naloženým kufrem drží na dálnici 160 kopec nekopec. Není problém se zařadit na dálnici a předjet ( ano nesmíš předjíždět na krátkém úseku jako s Mkovým BMW), chce to jen se trochu zamyslet, než vjedu do protisměru 😄 2 Kamiony si rozmýšlím vždy, a to bys měl dělat s každým autem 😄 Opravdu sem se nikdy díky výkonu nedostal do nebezpečné situace, možná je to tím, že sem začínal na HTP a proto si to promýšlím a vím, že nemám pod kapotou 400 koní 😄
Ve Focusu kombi 1.0 EB 92kw sem jel ve 3 lidech, žihadlo to neni, ale běžně stačí provozu, ten motor v Mondeu má být ještě posílený, nechtěl bych ho, ale pro někoho může postačit a získá tím prostorné auto s průměrnou dynamikou. Lepší volbou bude 1.5EB (neznám, ale znám 1.6EB najeto zatím 1000km, Kuga), s tím se při zachování vlastností silnějšího staršího bratříčka bude dát už i dobře předjíždět a to i třeba ve 4 lidech.
P.s. V prudkém kopci sem ale pocítil nedostatek výkonu třeba v Oktavii TSI 1.2, jenže ve stejně výkonné atmosféře to bylo obodobné...
Ve Focusu kombi 1.0 EB 92kw sem jel ve 3 lidech, žihadlo to neni, ale běžně stačí provozu, ten motor v Mondeu má být ještě posílený, nechtěl bych ho, ale pro někoho může postačit a získá tím prostorné auto s průměrnou dynamikou. Lepší volbou bude 1.5EB (neznám, ale znám 1.6EB najeto zatím 1000km, Kuga), s tím se při zachování vlastností silnějšího staršího bratříčka bude dát už i dobře předjíždět a to i třeba ve 4 lidech.
P.s. V prudkém kopci sem ale pocítil nedostatek výkonu třeba v Oktavii TSI 1.2, jenže ve stejně výkonné atmosféře to bylo obodobné...
S těmi okny je na tom podobně i Octavia III, dost jsem koukal, že v Eleganci chybí dojezdy oken (kromě řidiče)...navíc oproti minulé generaci ji ve stejné úrovni výbavy sebrali ligh assistant, dešťový senzor a el. sklápění zrcátek, nepřibylo de facto nic...navíc po 20 tis. km musím říct, že ta zadní jednoduchá náprava je občas fakt k vzteku
Dobrý den,
spotřebou jsem byl celkem překvapen. Zkoušel jsem dlouhou rovinku na letišti v obou směrech a průměr vždycky vyšel stejně. Už z toho pohledu mi přišlo zajímavé srovnání se slabším Polem, které má dokonce kratší šestku.
spotřebou jsem byl celkem překvapen. Zkoušel jsem dlouhou rovinku na letišti v obou směrech a průměr vždycky vyšel stejně. Už z toho pohledu mi přišlo zajímavé srovnání se slabším Polem, které má dokonce kratší šestku.
Dobře nedobře, čmuchal se šanony je magor pořád o to nic. Ale mě spíš zaujalo, jak se tu řešilo, že si Gigi na střední cpal do zadku ze škodolibosti ty kamínky, aby si spolužáci pak odřeli péra. Fakt formát.
Raději jdu koukat na tu Fabku, mi se líbí ten monitor uprostřed přístrojovky a pak maska :yes:
Raději jdu koukat na tu Fabku, mi se líbí ten monitor uprostřed přístrojovky a pak maska :yes:
No zrovna na to koukám, a u Fabie kombi III Style se platí za tempomat 9000. To jako fakt? Dobrej joke. >😁 U Style připlácíš i za mlhovky, asistent rozjezdu do kopce??? Super. A jsem na 360t. [odkaz] U Fabie se připlácí i za dálkovej centrál??? No když koukám na ty zmatky ve výbavách, docela masakr. Nic hezkýho. Zlatej Megane, tohle je v základu.
A sedačky se tam určitě vešly, ale to pohodlí vepředu, ty kolena otlačený. Neboj, já tu fabii měl v práci. A dneska jsem strašně šťastnej, že tohle mám za sebou.
A sedačky se tam určitě vešly, ale to pohodlí vepředu, ty kolena otlačený. Neboj, já tu fabii měl v práci. A dneska jsem strašně šťastnej, že tohle mám za sebou.
Ak zoberieš vyššie použité pojmy "rodinný ideál" vs. "pre rodinu stačí", tak titulka "pre rodinu jako dělaná" je významovo podstatne bližšie tomu prvému. Poľovníkov tu neťahaj.
Pro rodinu jako dělaná, chápu tak, že se tohle auto hodí pro rodinu, ne třeba pro myslivce do lesa. To je něco jiného než ideální auto pro rodinu.
Dobrý den,
je pochopitelné, že se chce škodovka prezentovat tím nejlepší. V testu je ale zohledněna pouze technika a jízda, v tom budou všechny výbavy na stejné úrovni 😄
Když nad tím tak ale přemýšlím, připadají mi auta stejně drahá jako třeba před třinácti lety. Když jsme kdysi kupovali novou Felicii, byla na showroomu krásná předváděčka s dieselem a stála kolem 380.000 Kč. Nakonec jsme koupili Trumfa za 240.
je pochopitelné, že se chce škodovka prezentovat tím nejlepší. V testu je ale zohledněna pouze technika a jízda, v tom budou všechny výbavy na stejné úrovni 😄
Když nad tím tak ale přemýšlím, připadají mi auta stejně drahá jako třeba před třinácti lety. Když jsme kdysi kupovali novou Felicii, byla na showroomu krásná předváděčka s dieselem a stála kolem 380.000 Kč. Nakonec jsme koupili Trumfa za 240.
No vidíte, keď sa veci na dovolenku nezmestia ani do O.Combi, prečo píšete k fabii že je rodinný ideál? Akú rodinu ste mali na mysli? V čom je tá Fabia rodinný ideál (proti autu hore naozaj nic nemam) - v tých schodoch? v tom že sa nedajú sklopiť sedáky? v tom že atakuje cenu nižšej strednej?
navíc žena má golf variant 1,4 TSI a po 80 000 km se potkal motor, a dohady ohledně záruky bych nikomu nepřál...tak raději normální motor, alespoň čtyřválec
Mne teda pobavil odstaveček o podvozku: "Škoda Fabia je po jízdní stránce velmi vyspělá, přirozeně komfortní a rozhodně se za to nestydí, což poznáte především díky plavnějšímu projevu a náklonům karoserie v zatáčkách. Není ale nikterak vypočítavá a vždycky vám dá jasně najevo, kde leží její hranice."
Takže jsme na úrovni francouzů z minulého tisíciletí. Jenže tehdy to bylo ve srovnání s tvrdšími němci mínus... Herrgott, doba se mění. Dneska se oceňují tvrdý plasty, plavnej podvozek, u kterýho víš, kdy už ustřelil...
A Fabia jako rodinný ideál??? To by mě manželka hnala... >😁
Takže jsme na úrovni francouzů z minulého tisíciletí. Jenže tehdy to bylo ve srovnání s tvrdšími němci mínus... Herrgott, doba se mění. Dneska se oceňují tvrdý plasty, plavnej podvozek, u kterýho víš, kdy už ustřelil...
A Fabia jako rodinný ideál??? To by mě manželka hnala... >😁
Vždycky mě při testu této kategorie aut napadá proč si kupovat za 300-350t kupovat slušně vybavenou Fabii, atd. Když za podobné peníze lze koupit nižší střední např. Focus s atmosférou.... ;-\ Fabie mi dáva smysl jen v základni motorizaci, kde je levná...
redaktoři propagačně chválí, ale nikdo nenapíše co všechno v porovnání s předchůdci chybí např.
el. ovládání oken nemá funkci dojezdu po promáčknutí (pouze nejvyšší výbava má jen pro řidičovo okno a jen směrem dolů)
el. ovládání oken nemá funkci dojezdu po promáčknutí (pouze nejvyšší výbava má jen pro řidičovo okno a jen směrem dolů)
Ono je to hodně relativní. Komplet kočár a věci na týdenní dovolenou pro čtyři osoby nenaskládáte ani do Octavie kombi.
"verejne vyhlasujem, že fabia je rodinné auto"
Vyhlasovat si muzes co chces, akorat ze sebe delas ***a.
Die Blechdose. Za 380 tisic? Spatny vtip. :-!
Vyhlasovat si muzes co chces, akorat ze sebe delas ***a.
Die Blechdose. Za 380 tisic? Spatny vtip. :-!
Rodinny ideal neni prehnane,kdyz vezmes v uvahu ze jen nejakych 10% prodanych aut kupuje soukromny sektor a pro ty je 300.000,- hranice pri platech 16-18 tis. maximum
Jsme dvá dospělí + dvě děti (4 a 7let). Z mého pohledu je vozidlo plně považováno jako rodinné. To že se tam bude dávat kočárek obtížněji, tak jistě není důvod proč jej zavrhnout. Klasický kočárek málo kdo bude vozit nějakých 5 let v kuse -časem pak stejně používáš golfáč, který narveš všude. Já dával ještě kočárek i do Š120 a to bylo utrpení 😁. Později jsem pořídil Renaulta Scenica, kam jsem byl schopný narvat vše, dokonce se mi tam i s přehledem vlezl nerozložený kočárek pro dvojčata.
Protože teď už takový prostor nepotřebuji, tak pro mě je Š-Fabia combi dostatečným vozidlem. Dokonce i když já osobně jsem vyznavačem velkých, prostorných aut, tak mě krátká verze příjemně překvapila - nyní s příplatkem 10tisíc není co řešit, kdyby však byl příplatek 15tisíc, tak bych nejspíš přemýšlel, zda krátkou, nebo dlouhou. Při příplatku 20tisíc, bych sáhnul po krátké a možná si raději na ní něco vyšperkoval z výbavy. Nevím kolik lidí co jí zde hodnotí negativně mělo možnost jí vidět na vlastní oči, osahat si jí a jet s ní. Já mám za sebou celkem už 75km a musím říct, že po špatných zkušenostech se služebními Fabiemi II, bych nikdy nečekal takové pro mě příjemné překvapení.
Protože teď už takový prostor nepotřebuji, tak pro mě je Š-Fabia combi dostatečným vozidlem. Dokonce i když já osobně jsem vyznavačem velkých, prostorných aut, tak mě krátká verze příjemně překvapila - nyní s příplatkem 10tisíc není co řešit, kdyby však byl příplatek 15tisíc, tak bych nejspíš přemýšlel, zda krátkou, nebo dlouhou. Při příplatku 20tisíc, bych sáhnul po krátké a možná si raději na ní něco vyšperkoval z výbavy. Nevím kolik lidí co jí zde hodnotí negativně mělo možnost jí vidět na vlastní oči, osahat si jí a jet s ní. Já mám za sebou celkem už 75km a musím říct, že po špatných zkušenostech se služebními Fabiemi II, bych nikdy nečekal takové pro mě příjemné překvapení.
Pozri ja netvrdím, že to je môj ideál, ale je spústa rodín, ktoré chcú nové auto a im to bude stačiť bohate na nasl. 10 rokov. Proste len sa nedá podľa svojho ideálu robiť záver, že iným to nebude vyhovovať, resp. že to nevyhovie ich nárokom.
Znovu se tě zeptám, co v cenové relaci do 300 tisíc nabídneš u konkurence i v nižší střední?
Základní TSi bohatě dostačuje, už v předchozí generaci slabší na kombi stačila a zde bude zaručeně také. 😉 S čím srovnáváš, že už to není taková hitparáda?
Nemá cenu rozporovat kvality Fabie III. Jedinou zásadnější slabinou je laciný interiér, tedy vlastně dnes tradiční nectnost nových Škodovek. Jízda, motor, kvalita zpracování samotného ... vše naprosto zvládnuté řemeslo.
Je třeba ocenit, že naladění podvozku nedopadlo opětovným faux pas jako u Rapidu a Octavie. Tedy pokud opět nemáme k dispozici opět novinářskou výrobní edici >😒]
Jenže pak přijde ke slovu konfigurace akceptovatelného základu a sen o nové Fabii se začne trhat jak ledovec v prvních vteřinách doby ledové 8-s Pokud vyloženě netrvám na dynamických parametrech, tak o třídu výš pro rodinu pořídím přeci jen přijatelnější řešení ... v obdobné ceně.
Hodně zvědavý jsem na přímé srovnání Fabie vs. Rapid SB. Sám nevím, co bude lepší volbou. Teoretické vítězství drží Fabia - nemá černého petra EA111, používá vyšší míru vysokopevnostní oceli, nabízí modernější výbavové prvky... Ale realita? No jsem zvědavý :-!
Je třeba ocenit, že naladění podvozku nedopadlo opětovným faux pas jako u Rapidu a Octavie. Tedy pokud opět nemáme k dispozici opět novinářskou výrobní edici >😒]
Jenže pak přijde ke slovu konfigurace akceptovatelného základu a sen o nové Fabii se začne trhat jak ledovec v prvních vteřinách doby ledové 8-s Pokud vyloženě netrvám na dynamických parametrech, tak o třídu výš pro rodinu pořídím přeci jen přijatelnější řešení ... v obdobné ceně.
Hodně zvědavý jsem na přímé srovnání Fabie vs. Rapid SB. Sám nevím, co bude lepší volbou. Teoretické vítězství drží Fabia - nemá černého petra EA111, používá vyšší míru vysokopevnostní oceli, nabízí modernější výbavové prvky... Ale realita? No jsem zvědavý :-!
presne tak... tu postacia len nejake pekne elektrony ( mne by stacili aj 16tky, kvoli komfortu, tieto v teste su pekne ) a nejaka pekna farba a bude to parada... zhodou okolnosti tato cervena v teste je hrozne sexy ..... aspon na fotkach posobi fabia v tejto farbe vazne energicky a sviezo :yes: nadhera, tentokrat skoda zatala do ziveho
Co se podvozku týče, jestli si pamatuji z ceníku dobře, můžeš si připlatit za sportovní, nebo naopak za paket pro špatné cesty. Máš tedy na výběr ze tří nastavení se třemi světlými výškami. A očekával bych rozdíly i mezi motory.
suhlas.... a zvlast pri novej fabii je priplatok za kombik maly takze to moze by zaujimava rodinna volba ... a kufor ma kombik skutocne velky.... pre rodinu s dvoma malymi detmi bude kombik paradny... dozadu daju v pohode kocik aj nakupy a v predu rodicia a vzadu deti to bude stara dobra klassa.... nikto predsa necaka ze fabiu si bude kupovat 5 clenna rodina dospelakov alebo klan sumo zapasnikov..... ale ako auto pre rodicov s detmi to bude rodinny ideal ... :yes:
Výkon, ani točivý moment, se ti naložením nikam nevypaří. kW je kW, Nm je Nm. U lehkých aut s pěknou užitečnou hmotností jen pocítíš výraznější rozdíl mezi samotným řidičem a plně naloženým autem. Stejně jako u aerodynamicky velmi čistého auta bude citelnější, že máš na střeše rakev, nebo kola. A účinnost motorů se se zátěží mění.
Ovce veria reklame a marketingu aj bez vlastnej skúsenosti. >😁 Rovná podlaha v aute tejto veľkosti? Vieš o nejakom? Ja niesom zďaleka Škoda fan, ale tvoje argumenty trochu krívajú na obe nohy.
Dobrý den,
sportovní nebude 😄 . On je tam ten zátah cítit, ale měkčí podvozek dává jasné stanovisko o tom, co se autu líbí nejvíce 😄
sportovní nebude 😄 . On je tam ten zátah cítit, ale měkčí podvozek dává jasné stanovisko o tom, co se autu líbí nejvíce 😄
Ahoj, nevím, a nehodlám ani odhadovat, v jakém prostředí rodinném a pracovním a kamarádském se pohybuješ. Já jsem si jist, že auta patří k 3-4 nejčastějším tématům hovorů mezi kamarády, kolegy a příbuznými (po politice a po zdravotních potížích, popř. po problémech s dětmi).
Podle mých zkušeností testy ovlivňují veřejné mínění mnohem více, než by si ve skutečnosti zasloužily. Tím více stoupá osobní odpovědnost redaktorů.
Podle mých zkušeností testy ovlivňují veřejné mínění mnohem více, než by si ve skutečnosti zasloužily. Tím více stoupá osobní odpovědnost redaktorů.
Lepší? To v této kategorii jde asi těžko ... kdo chce, může si nakonfigurovat sportovní pdovozek, ale IMHO na české silnice bude optimální to základní nastavení. Většina lidí v tom chce jezdit do práce a na výlety, nikoliv na okruh.
to zrychlení nového Jazzu/Fitu jsem našel zhruba 9s, ale obávám se, že pokud ho budou dovážet do Evropy, tak s třinástistovkou. Japonci a Korejci do Evropy dovážějí většinou ty slabší speficikace modelů.
to zrychlení nového Jazzu/Fitu jsem našel zhruba 9s, ale obávám se, že pokud ho budou dovážet do Evropy, tak s třinástistovkou. Japonci a Korejci do Evropy dovážějí většinou ty slabší speficikace modelů.
Dobrý den,
s řazením, respektive chodem páky, jsem problém nazaznamenal. Dokonce si myslím, že u městkých aut, ve kterých se často řadí, by to ani jinak být nemělo 😄 .
Podvozek bych komentován ve vztahu ke komfortu. Není tak tuhý jako u dvojkové Fabie, ale zároveň máte nad autem naprostou kontrolu. Včas vám řekně, kdy jde do tuhého 😉 .
Sedadla jsou standardní, až ta s intetegrovanými hlavovými opěrkami jsou součástí paketu Dynamic. Přístrojová deska a výplně dveří jsou skutečně tvrdé, to je fakt, ale berte v potaz základní cenu auta a také to, že po vzhledové stránce máte spoustu možností k individualizaci. Třeba vlastní fotkou na dekoračním pásu přístrojovky.
s řazením, respektive chodem páky, jsem problém nazaznamenal. Dokonce si myslím, že u městkých aut, ve kterých se často řadí, by to ani jinak být nemělo 😄 .
Podvozek bych komentován ve vztahu ke komfortu. Není tak tuhý jako u dvojkové Fabie, ale zároveň máte nad autem naprostou kontrolu. Včas vám řekně, kdy jde do tuhého 😉 .
Sedadla jsou standardní, až ta s intetegrovanými hlavovými opěrkami jsou součástí paketu Dynamic. Přístrojová deska a výplně dveří jsou skutečně tvrdé, to je fakt, ale berte v potaz základní cenu auta a také to, že po vzhledové stránce máte spoustu možností k individualizaci. Třeba vlastní fotkou na dekoračním pásu přístrojovky.
Dobrá opomenul, stane se 😉
Ceníková cena tebou vypsané specifikace je přes 375 tisíc, stejně jako Megane Limited TCe 97kw a o 10 více něž 85kw. Slevu dostaneš na obě značky přibližně stejnou,
Cílem této diskuze není shazování Fabie a vyzvedávání Meganu, pouze jsem chtěl ukázat, že rozdíl mezi oběma modely v podobné výbavě reálně nebude ani 10%.
Ceníková cena tebou vypsané specifikace je přes 375 tisíc, stejně jako Megane Limited TCe 97kw a o 10 více něž 85kw. Slevu dostaneš na obě značky přibližně stejnou,
Cílem této diskuze není shazování Fabie a vyzvedávání Meganu, pouze jsem chtěl ukázat, že rozdíl mezi oběma modely v podobné výbavě reálně nebude ani 10%.
"Výbava Style, 81kW, plus pár extras, Style plus, Dynamic, sportovní podvozek, Kessy, Bolero s ML, tempomat, malý kožený paket s MF volantem..." - v jakém paketu???
A já tu budu tvrdit, že jsou oba cenově velice podobné.
A já tu budu tvrdit, že jsou oba cenově velice podobné.
Výběr je, ale jak to auto vypadá? He?
Se tady oba dva prsíte a snažíte se navodit dojem, že u Renaultu dostanu za "stejný prachy" stejně vybavené auto, ale o třídu výše. Ne, nedostaneš. Leda jako ojetinu. To je realita. :-!
Se tady oba dva prsíte a snažíte se navodit dojem, že u Renaultu dostanu za "stejný prachy" stejně vybavené auto, ale o třídu výše. Ne, nedostaneš. Leda jako ojetinu. To je realita. :-!
Ano ty sekačky žerou v reálu více než je deklarováno ale pořád podstatně méně než drtivá většina atmosfér.
Copak ti chybí? Já třeba ve svém okolí znám několik rodin, které se přepravují právě Fábií kombi. Vnitřní prostornost je bezproblémová i pro 4 lidi výšky 190cm a kufr na hranici 500l také stačí, tak kde je problém?
Podľa tvojho receptu môže byť rodinným ideálom aj motokára, však niekomu vyhovuje, že je to len jednomiestne, vystriedajú sa... >😁 >😁 >😁
Bez problémovější motor, který má slušnou spotřebu. Víc prostoru pro posádku, nesrovnatelné jízdní pohodlí, atd. Reálná využitelnost kufru u Fabie je horší než by se dle tabulek mohlo zdát. Vždycký je dobré si porovnat kufry s metrem nebo předměty v ruce....
Jééé Jelito je tady... Škoda, že už na to Loptos reagoval. Takže tebe mám tak nějak víš kde. A rodiče tě měli naučit, že reagovat na něco, k čemu nemáš co napsat, je neslušný. >😁 Jooo Jellito zůstane Jelitem, stejně jako vůl volem.
A od teď nás začne Jelito všechny poučovat.
A od teď nás začne Jelito všechny poučovat.
Japonci se uci od Nemcu, Nemci se uci od Japoncu.
Jen mam obcas pocit ze oba po sobe prebiraji spis to spatne, nez to dobre. ;-\
Jen mam obcas pocit ze oba po sobe prebiraji spis to spatne, nez to dobre. ;-\
No hotovej závoďak >😁 Živě jezdit bude, ale do sportovního auta to má daleko, hlavně díky podvozku 😄
Co je na focuse lepsie s tou atmosferou? vykon ziadny, kufor mensi ako vo fabii. Dakujem za odpoved
Zajimave, clovek je zvykly cist z vysledku testu koncernovych aut chvalu na motor, spotrebu, podvozek a s jen obcasnou kankou na krase za cenu.
Tady to vidim presne naopak.
Motor: tahne pozdeji a vadne docela brzo, prvni minus
Spotreba: nevim jestli jde o neuveritelne cerstvy kus, ale spotreba ve meste do 8 litru a pri 130 ma v takto malem aute s klasickou stavbou docela daleko, druhy minus
Podvozek: zda se dospely, ale naklony? Fabie od prvni generace dokazala byt etalonem, tady z textu si odnasim spis vice negativ nez pozitiv, az jsem jednu chvili skroloval nahoru jestli ctu test fabie nebo nejakeho francouze, dalsi minus (nebo lepe nenaplneni ocekavani).
Cena: znovu naopak, za vrchol nabidky, dokonce i s nejakou rozumnou vybavou mi cena 350-380tis prijde jako vyborna. Tady jasne plus.
Tady to vidim presne naopak.
Motor: tahne pozdeji a vadne docela brzo, prvni minus
Spotreba: nevim jestli jde o neuveritelne cerstvy kus, ale spotreba ve meste do 8 litru a pri 130 ma v takto malem aute s klasickou stavbou docela daleko, druhy minus
Podvozek: zda se dospely, ale naklony? Fabie od prvni generace dokazala byt etalonem, tady z textu si odnasim spis vice negativ nez pozitiv, az jsem jednu chvili skroloval nahoru jestli ctu test fabie nebo nejakeho francouze, dalsi minus (nebo lepe nenaplneni ocekavani).
Cena: znovu naopak, za vrchol nabidky, dokonce i s nejakou rozumnou vybavou mi cena 350-380tis prijde jako vyborna. Tady jasne plus.
Titulek by mohl znít např. : "Ideální vůz pro starší pár". Chápu, že pokud je Vám 25 let, tak asi ještě tu "svoji" rodinu nemáte a proto na její potřeby nahlížíte jinou optikou. Jako otce dvojčat mě Váš titulek dost pobavil 😄. V kombiku si tu fábku dovedu představit pro rodinu s 1 dítětem. Octávii pro 2 děti...
Fabia je rodinné auto. To je fakt, pretože v cs si ju mnohé rodiny kupujú ako rodinné auto bez ohľadu na názor autora alebo diskutérov. Nežijeme vo vákuu, takže je jasné, že väčšina bežných cs rodín nemá na A6 allroad, R alebo supa kombi. Dokonca aj octa kombi je už rozpočtovo pre mnohých privysoko. Áno nie je to rodinné auto snov, ale v pomere výkon/cena/finančné možnosti, je to dobrá alternatíva rodinného auta, ak niekto nemá na viac alebo viac nepotrebuje. Rodinné auto neznamená, že celý rok jazdím 5 + batožina. Rodinné často znamená, že sa väčšinou vozí 1, 2, 3 a občas 4 + batožina a to táto fabka 81 v pohode dá. Menšie a lacnejšie rodinné auto zároveň znamená, že to nebude rely, ale bude to v poho. Sup kombi nie je ideálne rodinné auto, lebo pre mňa nemôže byť ideálne to, na čo nedosiahnem, pre mňa je ideálne to, čo splní moje požiadavky a môžem si to dovoliť.
Asi tak.
Asi tak.
to bude zrejme nielen rodinny ideal ( s patricnou vykonovou rezervou ) ale dovolim si povedat uz aj sportove male auto vhodne aj pre tych narocnejsich ( ktorym vykony okolo 70-80kw v beznej atmosfere nestacia ) ... tu uz postaci verzia monte carlo s peknymi elektronami a imidzovka je na svete... uz netreba ziadnych 520 tisic na RSku aby clovek vynikol a posobil napadne... sikovne zive a pekne stylove male auto sa da dnes spravit aj podstatne lacnejsie... a take ktore oslovi aj sirsiu klientelu a ponuka vyuzitelny vykon nie len holu naslahanu paradu.... :yes: nova fabia taha za tie spravne spagaty.... ocakavam predajny narast skody v celej eu :yes: to auto je sakra podarene.... uz na pohlad budi obrovsky respekt a zaujem ....
fabia klobuk dole :yes: jednoducho ideal :yes:
fabia klobuk dole :yes: jednoducho ideal :yes:
"Promiň, ale teď si ***a ze sebe udělal akorát tak ty."
Ty jo! Byli takovi co vykrikovali ze Zeme je plocha deska. Neni, a Fabia taky neni rodinne auto. Ale je to auto co "...a môžem si to dovoliť. " To je rozdil.
:-!
Ty jo! Byli takovi co vykrikovali ze Zeme je plocha deska. Neni, a Fabia taky neni rodinne auto. Ale je to auto co "...a môžem si to dovoliť. " To je rozdil.
:-!
Dixík má většinou správné informace. ale tohle opravdu neodhadl dobře. Dnes jsem to zkusil, mám 190cm a vejdu se pod, takže to vidím tak na 195 - 200cm. 😉
Pokud má 155 a musel si stoupnout na špičky, aby dosáhl, tak víko nemohlo být 160 cm nad zemí. Tak krátké ruce mít nemůže (ne že by to nebylo možné, ale pak by měl i jiné problémy než jen s víkem). Musel to špatně odhadnout. Snad jediná další možnost by byla, že nemůže dát ruku pořádně nad hlavu.
Realitu bych spíš viděl ke dvěma metrům.
Realitu bych spíš viděl ke dvěma metrům.
Včera jsem byl novou Fabku omrknout a kufr jsem ptevřel - měřím 175cm a měl jsem nad hlavou dost místa na to, abych si pořídil kulicha s bambulí jak prso Haliny Pawlovské. S víkem kufru problém nikdo mít nebude a pokud ano, tak ho bude mít u jakéhokoliv auta.
XTa😜 Fenomenální paměť :yes: Z Fab III jsem nadšený, ano! Z pohledu odvedené práce na projektu skutečně uznání, to bude prostě úspěšný vůz. Osobně myšlenku Auto roku nevidím úplně až tak nereálnou. :😉 Že segment B je „utržená labuť z kolotoče“ a ne auto, to s tím nesouvisí. Jejím revírem je město a okolí, denní pojížďky při průměrné mzdě, z tohoto pohledu hodnotím. Všechny projekty nemůžou být vlajkové lodě 😐
w140/220/221 se na sněhu chová jinak. Pusť desku po vodě, drží směr jak luterská víra. Smyk přichází plynule a pozvolna, máte na něj čas a dávkujete jej plynem. I pokud jedete už dveřma napřed a máte to v ruce, dokážete jej odvrátit (byť zabrané oba pruhy, A8 quattro se urve aj dřív, ale zas jde srovnat na fleku). Oktávka byla jak míček v odtoku, hop okolo osy a je po všem 😢 Své podcenění situace však řidič zdůvodní faktem velkého auta na malém podvozku, kdy jsou těžké převisy a hmota není soustředěna jen v těžišti mezi nápravami a pak to s tím cvičí jak ďas. Naštěstí to bylo bez ztráty kytičky.
w140/220/221 se na sněhu chová jinak. Pusť desku po vodě, drží směr jak luterská víra. Smyk přichází plynule a pozvolna, máte na něj čas a dávkujete jej plynem. I pokud jedete už dveřma napřed a máte to v ruce, dokážete jej odvrátit (byť zabrané oba pruhy, A8 quattro se urve aj dřív, ale zas jde srovnat na fleku). Oktávka byla jak míček v odtoku, hop okolo osy a je po všem 😢 Své podcenění situace však řidič zdůvodní faktem velkého auta na malém podvozku, kdy jsou těžké převisy a hmota není soustředěna jen v těžišti mezi nápravami a pak to s tím cvičí jak ďas. Naštěstí to bylo bez ztráty kytičky.
Dotaz, co obsahuje pojem rozumná výbava? Š-Fabia combi 1,2 81kW verze Style + ???
Budu rád za každý názor.
Budu rád za každý názor.
Gratuluju ke třem :yes: . Já třetí přírůstek čekám v únoru. Zatím se, celkem úspěšně, těsnáme v O1 liftback. Kufr je pro potřeby dvojčat dostatečný, místa vzadu je tak akorát.
Věřím, že v nouzi by se ta nová Fabie kombi jako rodinný vůz dala použít. Ale proč by si 4 (nedejbože 5ti člená) rodina kupovala novou Fábii? A pokud ano, tak by netrpěla nouzí nýbrž zdravým rozumem >😁 .
Kdybych měl cca 260 tisíc (cena FIII kombi v základu?) a trval na novém RODINNÉM autě, šel bych do Dacie Lodgy. Tam bych alespoň dostal použitelný motor...
Věřím, že v nouzi by se ta nová Fabie kombi jako rodinný vůz dala použít. Ale proč by si 4 (nedejbože 5ti člená) rodina kupovala novou Fábii? A pokud ano, tak by netrpěla nouzí nýbrž zdravým rozumem >😁 .
Kdybych měl cca 260 tisíc (cena FIII kombi v základu?) a trval na novém RODINNÉM autě, šel bych do Dacie Lodgy. Tam bych alespoň dostal použitelný motor...
Mě automatický dojezd naopak vyhovuje, ale nutně ho nevyhledávám. Zato trojblik vyžaduju. A toho se nevzdávám. >😁
No právě, taky mi to tak přišlo. Kdyby to totiž tak bylo, tak by se 3/4 populace museli do kufru ohýbat přes nízko otevřené zadní dveře a to mi připadá jako pitomost. Teda doufám, že je to pitomost a že tam měl Dixik jen nějakou vadu na vzpěrách, protože jinak nevím nevím, ale bylo by to na další palec dolů.
No vidiš, taky ji mám a stejně dobře mi poslouží i manuál, přijde mi, že manuály chladěj lépe a to jak u Škodovky, tak i u Renaultu.
Právě vždycky se fotí zda hrana otevřeného kufru koliduje s řidičocou hlavou nebo ne, tedy okolo 180. Na 160 to musely být ještě zatuhlé vzpěry nebo to neotevřel úplně etc.
Ty jsi nejak zlidovel, ne? Neni to tak davno, co jsi tu psal o tom, ze oktavka je krap, protoze neda sjezd z dalnice ve 180 a interier nestoji za nic, protoze Sko ma lepsi.
Jenže u té Fabie si za základní foukanou 1.2 musíš tvrdě připlácet. A tím se dostáváš do cenových vod nižší střední a smysl pořízení si Fabie se vytrácí.
Však je to základní foukaná 1,2ka a je na úrovni nejlepších atmosférických 1,6 😉 Přesně takto byla daná downsizingová jednotka vyrobena.
Aha, takže co nemá Fabia, to je kravina. Tak to jsme asi u konce debaty... Jelito, teď jsi to zabil...
Souhlas, jela jako motokára. A jenom doplním, že podvozek houby vydržel - ložiska po 30kkm v čudu, o stabilizátoru ani nemluvě...
Pan redaktor Micka😒br />
1.) Opravte si chybu v texte 175Nm je uz od 1400ot. (podla vyrobcu) a nie ako pisete Vy o 1750ot.
2.) Upresnim Vase informacie. Uvadzate, ze 1,2 TSI EA 211 81kW 175Nm je poprve pouzity s EU6. Dalej uvadzate, ze Octavia 3 a Golf7 maju 1,2 TSI 77kW 175 Nm EU 5. S tym mate pravdu, ale s nepresnou informaciou. Bud ste zabudli alebo neviete, neuvadzate to. V ramci Skody bude u medelu Fabia 3 prvy krat pouzity. Lenze v ramci koncernu VW nie. Uz v marci 2014 sa azacal Seat Leon predavat s motorizaciu 1,2 TSI 81kW 175Nm. Doplnte tiez tuto info.
1.) Opravte si chybu v texte 175Nm je uz od 1400ot. (podla vyrobcu) a nie ako pisete Vy o 1750ot.
2.) Upresnim Vase informacie. Uvadzate, ze 1,2 TSI EA 211 81kW 175Nm je poprve pouzity s EU6. Dalej uvadzate, ze Octavia 3 a Golf7 maju 1,2 TSI 77kW 175 Nm EU 5. S tym mate pravdu, ale s nepresnou informaciou. Bud ste zabudli alebo neviete, neuvadzate to. V ramci Skody bude u medelu Fabia 3 prvy krat pouzity. Lenze v ramci koncernu VW nie. Uz v marci 2014 sa azacal Seat Leon predavat s motorizaciu 1,2 TSI 81kW 175Nm. Doplnte tiez tuto info.
Soudím, že jste měl v ruce nezajetý auto, to pak je jasný, protože na tohle syrový maloobjemový motory trpí. Myslím si, že až to bude řádně zajetý, spotřeba půjde stoprocentně dolů.
A k čemu je ten Mirror Link dobrej? Abys zabil jedinej USB port? Renault má R-Link, kde je navigace, audio, bluetooth, různý aplikace... Celý nastavení auta řídíš přes R-Link... A furt mi zůstává volnej jak mobil, tak USB port...
Ten Mirror Link, to musí bejt výhra. Už vidím, jak si každej majitel kupuje smartphone jen proto, aby využil tuhle funkci... Hlavně ti důchodci.
Hele, a nabízí Fabie např. couvací kameru? Možná jo, nevím. A jen kvůli tomu na stránky škodovky nepůjdu.
Každý auto má svý. A i kdyby ta Fabie byla plně vybavená, furt je to B segment... A ten s prvním děckem padá do oblasti nedostačující kapacity.
Konec debaty.
Ten Mirror Link, to musí bejt výhra. Už vidím, jak si každej majitel kupuje smartphone jen proto, aby využil tuhle funkci... Hlavně ti důchodci.
Hele, a nabízí Fabie např. couvací kameru? Možná jo, nevím. A jen kvůli tomu na stránky škodovky nepůjdu.
Každý auto má svý. A i kdyby ta Fabie byla plně vybavená, furt je to B segment... A ten s prvním děckem padá do oblasti nedostačující kapacity.
Konec debaty.
Nevím, cenově mi to až tak hrozné nepřijde. Jasně když si člověk začne vymýšlet tak cena začne typicky koncernově stoupat. Osobně jako optimum vidím kombi, 66kw, Style za ceníkových 316. Počkejme na první skladovky a věřím, že u nich se půjde reálně dostat pod 300.
To Clio by bylo konkurencí jen pro Fabii s automatickou převodovkou DSG. Tady mluvíme o Fabii s manuálem.
Já se nikde neprsím s Renaultem, postoval sem Leona....Pláčeš na špatném hrobě, navíc sem nepsal, že Megane neberu jako nej volbu.
Za 350 dostaneš solidně vybavené auto nižší střední třídy a jak vypadá? Má kvalitnější interiér a více prostoru X Fabie má o krapet lepší výbavu ( pro někoho podstatné, pro někoho ne, protože spousty věcí jsou třeba zbytečné) a dynamický motor. Tady záleží jaké auto z nižší střední zvolíš, třeba ten Leon, nebo Megane pomalé nebudou, Focus koupíš jen v 1.6 Atmosféře... Já bych šel do Leonu.
Za 350 dostaneš solidně vybavené auto nižší střední třídy a jak vypadá? Má kvalitnější interiér a více prostoru X Fabie má o krapet lepší výbavu ( pro někoho podstatné, pro někoho ne, protože spousty věcí jsou třeba zbytečné) a dynamický motor. Tady záleží jaké auto z nižší střední zvolíš, třeba ten Leon, nebo Megane pomalé nebudou, Focus koupíš jen v 1.6 Atmosféře... Já bych šel do Leonu.
Ty auta jsou jiné.
Megan je staříček, v interiéru větší a z lepších materiálů.
Fabia je nové auto, větší kufr, dynamičtější a úspornější motor, bude mít pořád lepší výbavu a cenově se stále (já osobně ve výbavě Style s kupou extras) nedostanu ani na těch avizovaných 340 tis.
Megan je staříček, v interiéru větší a z lepších materiálů.
Fabia je nové auto, větší kufr, dynamičtější a úspornější motor, bude mít pořád lepší výbavu a cenově se stále (já osobně ve výbavě Style s kupou extras) nedostanu ani na těch avizovaných 340 tis.
Mé jednou kamarád omylem přibouchl prsty ve dveří u transportéra t4 a nic se mi nestalo >😒] taky už si dáváme pozor😊
Je mi jasné, že to není tvá myšlenka, jen jsem chtěl nějaké detaily, protože mi nebylo jasné, jak to mohlo být myšleno. Okna by měla mít ochranu před přiskřípnutím. Dokonce jsem myslím viděl i nějaké video, jak tam někdo strčil krk. Jakmile narazí na příliš velký odpor, tak se kousek vrátí a zastaví. Hlava ti tam sice uvízne, ale nic se ti nestane. 😄 A zámek dítěti znemožní s okny manipulovat, takže si těžko něco přiskřípne. Stejně tak jim myslím v některých autech můžeš sebrat ovládání klimatizace, nebo znemožnit otevřít dveře. Jen na pásy jsem snad nic z výroby neviděl (a ani nevím, jak je to s legálností něčeho takového). To je pak rovnou můžeš strčit do svěrací kazajky. >😁
Nemluvě o tom, že si bude příště dávat pozor, jakmile si jednou ruku přiskřípne. >😒]
Nemluvě o tom, že si bude příště dávat pozor, jakmile si jednou ruku přiskřípne. >😒]
To spojení však neříká, jak blízko tomu ideálu je. Ani neimplikuje, že to byl záměr (pak bys totiž řekl dělaná, nikoli jako dělaná). Vůbec nesoudím, jestli má autor podle mne pravdu. Jde mi jen o to, že tohle spojení neříká, je ideální.
Představ si, že vymontuješ z panelu nefunkční rádio, které se už dlouho nevyrábí, a najdeš nové, které tam krásně pasuje a i vizuálně zapadá. Pak řekneš, že je pro to jak dělané.
Jakou logiku podle tebe mám, že bych mohl o Fabii říct, že je jak dělaná na okruh?
Představ si, že vymontuješ z panelu nefunkční rádio, které se už dlouho nevyrábí, a najdeš nové, které tam krásně pasuje a i vizuálně zapadá. Pak řekneš, že je pro to jak dělané.
Jakou logiku podle tebe mám, že bych mohl o Fabii říct, že je jak dělaná na okruh?
Ani si neumím představit, že by něco takového udělal evropský výrobce u auta určeného pro evropský trh.
Tak si pro informaci, zkus nakonfigurovat toho megana v kombíku. K základní ceně přihodíš liťáky, metlu, výhřevy a i s akční cenou jsi kde? No naprosto mimo. :-!
Já to beru tak, že jsem klient. Oni produkují pro mě a pokud mám nějakou závadu, obzvláště v záruční době, chci ji řešit od nich a zajistit, abych měl adekvátní náhradu za věc v servisu. Ať jde o cokoliv.
Kdyby chtěl auto za 350 tis, či případně bez limitu, tak to tam napíše. Až tak jednoduché to je. 😉
Vidím, že opět chápání jednoduchého psaného textu, je kamenem úrazu mnohých zdejších rozumbradů. >😁
Vidím, že opět chápání jednoduchého psaného textu, je kamenem úrazu mnohých zdejších rozumbradů. >😁
To je pravda ale do Alp. Behat s boxom celu zimu po prahe aby som raz za vikend isiel lyzovat mi pride zbytocne. A montovat nosic kazdy vikend este viac.
Pokud uvěří, že to poženeš k soudu, tak ti pravděpodobně vyhoví. Mimosoudní vyrovnání je levnější. Jen to zkouší, protože se to osvědčilo.
na cenu 2 by som tiež moc nečakal, tú buď miluješ alebo kúpiš iné. Tá konfigurácia bude lietať okolo 400, mozno tesne pod. a potom si vo vodách, základnej 3, ktorá má všetko čo treba, ak nepotrebuješ nutne mestského trpazlíka.
Ale musíme to brát i takto: Škoda prodá cca 1 mil. aut. Takže každých 100 korun ušetřených na podobné "blbosti" je + 100 mil. do marže. A nemyslím si, že na základě toho by Škodě ubývali zákazníci, možná pár jedinců si koupi rozmyslí, ale v tomto případě asi ekonomové Škoda vědí, co dělají...pro nás bohužel
Ve výkonu motoru bych problém neviděl. Ten je pro auto této kategorie naprosto dostatečný. Turbomotor s 81kW nebude mít potíž s nákladem nebo bez. To pojede dobře, bude to nadprůměrně výkonné auto v rámci provozu na silnici.
To co je zásadně chybně už v nadpisu je to prohlášení, že je to pro rodinu jako dělaná. Je to malé auto, pro mladé, bezdětné nebo s malými dětmi, popřípadě pro důchodce, na kratší cestování nebo do města. Ale to je u novinářů běžné, že melou nesmysly...
To co je zásadně chybně už v nadpisu je to prohlášení, že je to pro rodinu jako dělaná. Je to malé auto, pro mladé, bezdětné nebo s malými dětmi, popřípadě pro důchodce, na kratší cestování nebo do města. Ale to je u novinářů běžné, že melou nesmysly...
60 mph není 100 km/h. Vteřina je velký rozdíl, ale už i to jsem viděl (když musíš řadit v 97 km/h, tak se to podepíše). Nemluvě o tom, že americké magazíny snad někdy používají nějakou zvláštní metodiku, kdy to neměří úplně z klidu.
Veru, to je jeden z mála triednych konkurentov (ak nie jediný), ktorý je na tom papierovo lepšie, ako Fabia. Všetko sa bude lámať na cene, ale poznajúc cenovú politiku Mazdy (a objektívne fakty zaťaženia mimoúnijných áut), moc optimista ohľadom ceny dvojky nie som.
Vadou francouzských dálnic je, že nemají úseky s neomezenou rychlostí. To by mi placení mýta i dělalo radost. 😄
No, docela me zajima jestli se dokaze mazda ve sve nejsilnejsi inkarnaci dostat pod 400tis a v ktere vybave (jestli i v te nejvyssi). Pokud ano, neni o cem.
Myslím, že svévole prodejce, potažmo importéra, vůči neuznávání reklamací hodně závisí na tom, jak si zákazník nechá kálet na hlavu. Několikaměsíční auto s nájezdem pár tisíc km, jenž má problémy s vytahaným řetezem je snadno reklamovatelné a zkazky o spotřebním materiálu si importér může strčit za klobouk. Chce to jen zatnout a bojovat, vím že je to smutné, ale je to tak.
Dobrá tedy, každý jsme jinak vysoký, to chápu. Pro mě je tato hodnota velmi malá. U Bolera pravda standard, uvidíme jak na to budou reagovat zákazníci. Dal bych přednost obyč Swingu a jak píšeš využíval svoji externí navi 😉
Nevím jak rozumět tomu, že dveře kufru se otvírají do výšky 160 cm a v mínusech že se otevírá kufr dost vysoko? Není to překlep?
Jinak osobní zkušenost budu mít až příští týden, tak jsem zvědav. U MR jde dle mého o vyhozené peníze právě díky pouze "jednostrannému" použití. Dojezd pouze u řidiče věřím, že bude náprava provedena v průběhu produkce.
Jinak osobní zkušenost budu mít až příští týden, tak jsem zvědav. U MR jde dle mého o vyhozené peníze právě díky pouze "jednostrannému" použití. Dojezd pouze u řidiče věřím, že bude náprava provedena v průběhu produkce.
Rodina která musí obracet každou korunu, tedy skoro každá si těžko koupí testovaného drahouška za 380 000 Kč, za ty peníze může mít mnohem prostornější auto. :no:
Jenže takzvaný downsizing prorůstá celým automobilovým světem. Například už i řada aut ve střední třídě má mnohem menší motory, třeba takový Mondeo s litrovým EcoBoostem. To snad má být rodinný ideál? Auto velký jak *, ale s motůrkem jak ze šicího stroje. I když jde o motor roku.
Presne ako píšeš - nechápem preto tie mínusky. Ale s tou Fabiou nasierajú aj inde - v jednom časopise označili Fabiu za slovenského miláčika a text bol tak protivne (a zrejme povinne) nadšený, že by som autorovi aj celej redakcii za to sprerážal ruky, nech radšej nepíšu nič. Časopis putoval do koša a posledný krát som ho kúpil. Mnohé médiá sú už úplne dementné, za peniaze vytlačia asi čokoľvek - človeku dokážu zhnusiť vopred auto, ktoré ma pôvodne celkom pozitívne zaujalo a chystal som sa ísť si ho omrknúť zblízka, keď sa objaví vpredaji. Akurát nejak strácam chuť, asi si dám načas, kým sa tá pachuť vytratí...
Jo ty už musíš být vážně v koncích, že nejsi schopen argumentovat a jen se opakuješ. A začínáš nabalovat větší a větší nesmysly.
Jsi jak kolovrátek a fakta jsi nějak pozapomněl zmínit 😉 Stavět na hlavu se nemusím, realita je jasná.
ještě jednou, no raději 3x😒br />
Fabia I měla velmi SOLIDNÍ jízdní vlastnosti, nicméně POHODLÍ za moc nestálo.
Fabia I měla velmi solidní JÍZDNÍ vlastnosti, nicméně pohodlí ZA MOC nestálo.
Fabia I měla velmi solidní jízdní VLASTNOSTI, nicméně pohodlí za moc NESTÁLO.
Stihl jsi už tu myšlenku vstřebat?
Fabia I měla velmi SOLIDNÍ jízdní vlastnosti, nicméně POHODLÍ za moc nestálo.
Fabia I měla velmi solidní JÍZDNÍ vlastnosti, nicméně pohodlí ZA MOC nestálo.
Fabia I měla velmi solidní jízdní VLASTNOSTI, nicméně pohodlí za moc NESTÁLO.
Stihl jsi už tu myšlenku vstřebat?
Tak znova. Jsme u HB, takže Megane HB Limited 1,2 TCe 97kW. Cena 350 tisíc, v ceně dvouzonová klima, hliníkáče, zadní senzor, tempomat, keyless drive karta... A ty vlastně odečítáš 10 procent. No a jsme na 320 tisících. Takže můžeme přiobjednat ten R-Link. A mám větší auto, silnější...
Tak co dál?
Tak co dál?
Myslíš, že auto dělají lepším prvky výbavy, které si případně můžeš dokoupit?
Část z příplatkvé výbavy má Megane v základu. Na co mít Mirrorlink? Můžeš si dokoupit navi, což je mnohem lepší řešení. To jako bych ti zde vyjmenovával prvky, které zase nemůžeš mít ve Fabii a to ani za příplatek. Metalíza jako nějaký lepší prvek, který má Fabia a nemá Megane? 6x repro není problém ani u Renaultu. Sportovní podvozek a sedačky nedostaneš, to máš pravdu.
Část z příplatkvé výbavy má Megane v základu. Na co mít Mirrorlink? Můžeš si dokoupit navi, což je mnohem lepší řešení. To jako bych ti zde vyjmenovával prvky, které zase nemůžeš mít ve Fabii a to ani za příplatek. Metalíza jako nějaký lepší prvek, který má Fabia a nemá Megane? 6x repro není problém ani u Renaultu. Sportovní podvozek a sedačky nedostaneš, to máš pravdu.
Jo, jenže si za ten R-Link opět musíš zaplatit a kde jsi pak s cenou? Dalších +20 tis vejš.
Kameru netuším, asi ne, ale jsou tam senzory v předu i v zadu.
B segment, ale nová konstrukce, 5 hvězd a rozhodně není pravda, že by kombík byl s příchodem prvního dítěte nepoužitelný. To je blbost jak hrom.
Kameru netuším, asi ne, ale jsou tam senzory v předu i v zadu.
B segment, ale nová konstrukce, 5 hvězd a rozhodně není pravda, že by kombík byl s příchodem prvního dítěte nepoužitelný. To je blbost jak hrom.
Holt neprodávám Renaulty, abych měl naštudovaný ceníky, slevy ze slev akčních cen, a různé jiné renaultoviny.
Výsledek stále stejný. Fabia levnější a vybavenější, Megane, dražší a s méně výbavy.
Výsledek stále stejný. Fabia levnější a vybavenější, Megane, dražší a s méně výbavy.
Když tak dobře koukáš, jak jsi mohl přehlédnout tu výbavu??? K tomu tvýmu slintu ohledně přikupování za ALUkola a klimu už nic??? Mlčíš???
Prostě opět jen Jelito. 😄
Prostě opět jen Jelito. 😄
To ovšem nic nemění na tom, že ta Fabia bude pořád lépe vybavená, reálně bude i levnější. A hlavně, jde o nové auto a ne přestárlý výběhový model.
Od začátku to je o Grandtouru. 😉
Ten v akci s TCe začíná na 345 tis., nutno ovšem dokoupit, 10 tis. klima, 14 tis. metla, 7.5 tis. za hlíníky a 5.6 za výhřevy.
Rázem jsi na 370 za vcelku obyčejně vybavené auto. Dost velký rozdíl. :-!
Naproti tomu Za 340 dostanu Fabii Combi 81kW ve výbavě Style, když přihodím pár extras a připočtu slevu min 8%, tak se horko těžko dostanu přes 350 tis. Tedy tam, kde začíná Grandtour s TCe v holotě. :-!
Ten v akci s TCe začíná na 345 tis., nutno ovšem dokoupit, 10 tis. klima, 14 tis. metla, 7.5 tis. za hlíníky a 5.6 za výhřevy.
Rázem jsi na 370 za vcelku obyčejně vybavené auto. Dost velký rozdíl. :-!
Naproti tomu Za 340 dostanu Fabii Combi 81kW ve výbavě Style, když přihodím pár extras a připočtu slevu min 8%, tak se horko těžko dostanu přes 350 tis. Tedy tam, kde začíná Grandtour s TCe v holotě. :-!
3er mam sluzobny. nechapem ako tu mozes napisat, ze ma mensi kufor ako fabia. 3er ma 480 litrov. mam sukromny Golf VI, a ten 3er ma vacsi kufor aj od neho. do 3er sa s rodinou vzdy bez problemov nabalim aj s kociarom, len to do toho sedanu treba vediet naskladat. Do golfa tie veci nedam ani nahodou.
Pro rodinu jako dělaná - každému inteligentnímu člověku, který nechce ohýbat fakta, pod tímto slovním spojením dojde, že je auto konstruované tak, aby bylo pro rodinu co nejvíce vyhovující, tj. aby se blížilo k ideálu...ale to přece škodovka u Fabie určitě nechtěla. Pak tam můžeme napsat na okruhy jako dělaná, na hory jako dělaná, atd...a vždy to bude vyhovovat tvé logice.
Kratkodobe nebo dlouhodobe. Ono totiz ty servisni prohlidky, ktere ted tlaci skodovka (a kdyz tak me nekdo opravte) na 30tis km si svou dan nakonec vyberou. Ale dikybohu pro skodovku az po zaruce. 😉
Se zájmem jsem si přečetl test, asi si opět nekoupím Škodovku, její cenová politika je opět někde mimo mne, hlavně že bude škrabka :yes: Nemáte ještě někoho mladšího v redakci, že by napsal ještě objektivnější testík >😁 , jenom čtu ty příspěvky >😁
které kupuje jako nový nevím ,kdo všechny co znam maj tyhle auta jako ojetý, min 2 rioky starý. Jako nový je z týhle třídy vidět občas Touran, Freemont a Lodgy. Ostatní sou prakticky vyjimky.
Ta základní motorizace mi naopak přijde dost drahá. Konkurence to umí levněji. Ten Focus s šestnástistovkou bude o dost pomalejší.
Mám na to speciální okresku.Různý povrch silnic-beton,kostky,zatáčky,vesnice,příp… kombinace asfalt a kostky na mostě včetně zatáček a díky 😁S+ jdou ty zatáčky projíždět rychleji než u minulé generace.Jinak je komfortní hodně a tak dobrá torzní náprava dlouho nebyla.Včetně odhlučnění. :yes:
Tak se potom ještě podívej, kolik si za to Stilo, před 14 lety, s šesti pytly dal.
PS: Až to auto uvidíš na živo, tak stilo opravdu vypadá jinak. 😉
PS: Až to auto uvidíš na živo, tak stilo opravdu vypadá jinak. 😉
Senzor je i ve Fabii, dvouzónovka ne (ale to je dle mého názoru kravina, sám ji v autě mám), liťáky má i Fabia.
A to mi chceš říct, že se ti jedna sedačka/vajíčko nevleze do Fabie Combi?
Abych ti upřesnil tvoji utkvělou špatnou představu. Do Fabie 1 Combi se daly strčit dvě dětský sedačky a jeden kočár.
MirrorLink je v ceně, kterou jsem tu několikrát psal. Kessy taky. Silnější papírově je sice Megane, ale dynamikou je na tom citelně hůře a spotřebou taky.
Abych ti upřesnil tvoji utkvělou špatnou představu. Do Fabie 1 Combi se daly strčit dvě dětský sedačky a jeden kočár.
MirrorLink je v ceně, kterou jsem tu několikrát psal. Kessy taky. Silnější papírově je sice Megane, ale dynamikou je na tom citelně hůře a spotřebou taky.
Česně táák předsedo.
Jaguar do každé rodiny, Cadillac do každé dědiny, na hory a na lesy, jedem Jeepem z Tennessee. >😁
A můžeš si u toho zazpívat
Cadillac, Cadillac
Long and dark, shiny and black
Open up your engines let 'em roar
Tearing up the highway like a big old dinosaur
James Dean in that Mercury '49
Junior Johnson runnin' thru the woods of Caroline
Even Burt Reynolds in that black Trans-Am
All gonna meet down at the Cadillac Ranch
Jaguar do každé rodiny, Cadillac do každé dědiny, na hory a na lesy, jedem Jeepem z Tennessee. >😁
A můžeš si u toho zazpívat
Cadillac, Cadillac
Long and dark, shiny and black
Open up your engines let 'em roar
Tearing up the highway like a big old dinosaur
James Dean in that Mercury '49
Junior Johnson runnin' thru the woods of Caroline
Even Burt Reynolds in that black Trans-Am
All gonna meet down at the Cadillac Ranch
Teď mne to trochu zarazilo.... a to jiné auto nevydrží po splacení leasingu nebo úvěru? Jaké třeba? 8-s
To si musíte ujasnit hoši. A vzít si do ruky výklad pravidel co je slovo autobazar.
Obvyle místo, kde se prodávají ojeté vozy xy značek na oploceném plácku.
Pak jde koupit ojetý vůz od člena rodiny, od známého či kolegy, přes soukromou inzerci a pak také od dealera značky, který ale prodává třeba výhradně vozy jedné značky.
Toto ovšem není autobazar. Ono to chce vědět, co plácám, když už plácám, že.
Jinak zdravím dehtové kovboje sedlající kadla kadla - pec nám spadla traktory.
Tankuj dehet, je to špína dýmu oblak u Kolína
Saze letí milé děti, černé plíce, září líce
S vykuchaným filtrem částic je to jízda bez nadsázky
10 litrů Praha Brno - ušetříme je to ono.
Ubuerwagen kabrnák, tělem duší modrej pták
jenom naftu tankuje, u stole se raduje.
jak ušetřil raketu, zdarma dovča pro tetu
Šetři modrou planetu, máš emisní plaketu
Euro 6 a Euro 7 lidi padaj smrady před dům
Obvyle místo, kde se prodávají ojeté vozy xy značek na oploceném plácku.
Pak jde koupit ojetý vůz od člena rodiny, od známého či kolegy, přes soukromou inzerci a pak také od dealera značky, který ale prodává třeba výhradně vozy jedné značky.
Toto ovšem není autobazar. Ono to chce vědět, co plácám, když už plácám, že.
Jinak zdravím dehtové kovboje sedlající kadla kadla - pec nám spadla traktory.
Tankuj dehet, je to špína dýmu oblak u Kolína
Saze letí milé děti, černé plíce, září líce
S vykuchaným filtrem částic je to jízda bez nadsázky
10 litrů Praha Brno - ušetříme je to ono.
Ubuerwagen kabrnák, tělem duší modrej pták
jenom naftu tankuje, u stole se raduje.
jak ušetřil raketu, zdarma dovča pro tetu
Šetři modrou planetu, máš emisní plaketu
Euro 6 a Euro 7 lidi padaj smrady před dům
No zrovna pri vnútornom priestore si nie som moc istý tým, že je Focus hb nejaký posun oproti Fabii. A bezproblémovejší motor: ako ktorý, 1,6 Ti-VCT bol v dvojkovom Focuse známy problémami s variabilným časovaním ventilov a 1,0EB je teoreticky (obdobná technika) rovnako háklivý, ako TSI, naviac je na trhu krátko.
Jasně, že to nemá řešení. Lepší je se vyhnout kontroverzním prohlášením, které zbytečně provokují.
Smutná klasika..... ;-\ Ještě se nám nepotkal, ale už je po výměně v záruce a ta teď skončila s natočením 60 tisíci Km... při startu zní jako staré TDI.
Asi se poucili z OIII a Rapidu, kdy po skakajicih kozach udelali preventivne auto o 2 tridy mekci. Ted uz snad nebude jezdit po 3 kolech jako ostatni Skodovacke novinky.
Spotrebu to chce hodnotit az budou zkusenosti a nejaky data treba na Spritmonitoru. Zatim tedy vysoka docela vypada. Jsem napr. zvedav na porovnani udaju s P208 1,6VTi, kde je papirove rozdil skoro litr.
Spotrebu to chce hodnotit az budou zkusenosti a nejaky data treba na Spritmonitoru. Zatim tedy vysoka docela vypada. Jsem napr. zvedav na porovnani udaju s P208 1,6VTi, kde je papirove rozdil skoro litr.
gratuluju, taky mam dvojcata a k tomu jeste treti dite. a je to jak pises, je malo aut, kam das dozadu tri detske sedacky vedle sebe, do kufru kocar na dvojcata a ostatni haraburdi pro to starsi dite... musis v takovem pripade od tourana vejs. skoda zadnym takovym autem nedisponuje. Ale tady se dovidam, ze fabia je pro rodinu delana 😄
Senzor je v paketu.
Chybí tam leda tak ta druhá zóna. A pořád tu budu tvrdit, že ta Fabia bude levnější.
Chybí tam leda tak ta druhá zóna. A pořád tu budu tvrdit, že ta Fabia bude levnější.
Tohle asi nemyslel autor vážně, že. Fabia I měla velmi solidní jízdní vlastnosti, nicméněp rávě její prkenný projev a neschopnost filtrovat nerovnosti dávaly na nějaké pohodlí hodně rychle zapomenout :-!
Bavím se nad tím, jak na jednoduchou podmínku cenového limitu 340 tis.Kč, jste schopni reagovat 354 tis nebo dokonce 374 tis.
Koukám, že matematika nebyla nikdy vaším kobylem. >😁 :yes:
Ale to je tu tradiční. 340? proč ne za 350, 380 nebo co tak rovnou 400? Od začátku mimo. >😒]
Koukám, že matematika nebyla nikdy vaším kobylem. >😁 :yes:
Ale to je tu tradiční. 340? proč ne za 350, 380 nebo co tak rovnou 400? Od začátku mimo. >😒]
Mě by spíš zajímalo, jak byste titulek pojal Vy, protože tohle jinak nebude mít konce 😉
myslím, že nad touto nabídkou by rodina zajásala mnohem víc, nemusela by řešit místo, kufr a cenu od...
[odkaz]
[odkaz]
Nemůžu si pomoct, ale 387.100 kč je podle mě míň, jak 399.999 kč. Ale pravdou je, že matematika mi nikdy moc nešla, takže se možná pletu....Yaris má opravdu spotřebu nižší, každopádně jen ve městě. Obě auta jsou o ničem, když s něma máte jet na delší trasu (třeba dovolena u moře, apod), ale na cestu do práce, nebo kratší výlety, ideální. Pro mě osobně jsou hlavní priority při výběru auta jízdní vlastnosti a vzhled. Nic proti Yarisu a už vůbec né Toyotě, ale v tomhle je pro mě jasným vítězem fabka. Nemluvím už vůbec o automatu. Automat je pro evropské neřidiče a američany. 😉
Novinářský auta jsou vždycky našlapaná výbavou, aby to líp vypadalo. S tím se holt musí počítat.
Pokud nechápeš češtinu a počty, tak pro ty duchem slabší vysvětlím. Když mu z celkového počtu 16 ventilů upadnou 4 a víš, že to byl čtyřválec, pak by mohl mít 3 ventily na válec. Ale to už je na tebe možná vyšší dívčí :-!
Nějak sis to popletl, Stilo nikdy nemělo 3 ventily na válec, leda by mu 4 upadly >😒] A 1,2 zase tak uchlastaná nebyla, zcela bez problému jezdila za stejné litry jako 1,2 ve Fabii.
Plní funkciu rodinného vozidla veľmi dobre, u mňa nahradil predchádzajúce MPV. K nevýhodám patrí veľká čelná plocha a dosť vzpriamené čelné sklo, zase nie som z tých, čo často jazdia po diaľniciach a dovolenkových 110-130 km/h zvláda dobre aj s celkom prijateľnou spotrebou. Tiež menšia tuhosť skrine je cítiť, proste plasty časom vŕzgajú. Plusom je neobyčajne veľkorysý priestor a priam príkladná praktickosť auta.
Ale je to tak. Kto môže určiť, kde je tá "správna" hranica? Podľa mňa rodina potrebuje jednoducho pohodlie, priestor a variabilitu, Fabia je klasické malé auto, ktoré dnes môže plniť úlohu rodinného len veľmi podmienečne.
Rozumně?
Po zkušenostech s turbobenzínem atmosféru nechci, s výjimkou těch špičkových a to tato určitě není.
Po zkušenostech s turbobenzínem atmosféru nechci, s výjimkou těch špičkových a to tato určitě není.
Ano, pokud nemate deti, pak Fabie pro dva i na tu dovolenou staci, ale verte mi, ze s prckem si to dobre rozmyslite, protoze davat do malinkeho kufru kocarek nebo do vetsiho je velky rozdil nebo davat prcka v kolibce do auta, ktere ma mensi zadni dvere nebo vetsi zadni dvere atd. Jako druhe auto pro manzelku a kratke trasy idealni, jako rodinne auto nesmysl.
Omlouvam se za osobni otazku, ale mate deti, kdyz pisete o rodinem aute ?
Omlouvam se za osobni otazku, ale mate deti, kdyz pisete o rodinem aute ?
No nevím, já jel s krátkou verzí, výkonem 66kW ve třech lidech trasu dlouhou 65km. Hnal jsem to po dálnici, okreskami a obcemi. V podstatě jsem auto držel pořád ve výkonu, na dálnici jsem to rozjel až na 180km/h, nějaké to předjíždění na dálnici a okreskách, jízda v koloně ve městě a výsledná průměrná spotřeba byla 5,7 l/100km. Což mě překvapilo samotného.
Postupne jsem si prosli od jednoho do konecneho poctu tri deti a ani s tim jednim si neuim predstavit, ze Fabia je rodinne auto. Kam se vejde kocarek s hlubokou neboi sportovni korbou a kam taska s vecma ? O dovolena ani nemluvim a krcit se v malem aute, ktere je primarne urcene do mesta mi prijde jako ulet. Ale nebyl ten nadpis zamer ?
No samozrejme, teraz si to kúpia tí ľudia ktorí ju chcú za každú cenu, aby boli prví na ulici, v meste, dedine atď. >😁 Prípadne fleety, ktoré majú plánovanú obnovu voz. parku, teda minimálne u Rapida to tak bolo.
nie nedokazem, nevidim v telefone dobre tie vlakna, bol som v tom ze tvrdis ze 3er ma mensi kufor ako fabka. a v praci nie som nijak hore, trojka je bezne auto pre obchodakov
Souhlas ...dnes testovano ..jak spojka , tak razeni jde prilis zlehka..nechci videt, jak to bude fungovat s pribyvajicimi kilometry. Jinak OK..FIII udelala dobry pokrok..hlavne v interieru ..krom tech tvrdych plastu😞 a podvozkove. Jenze 81kw v rozumne plnejsi vybave bude pres 400 tis. Kc a to je zcela mimo misu..za to uz se daji poridit jine vetsi auta o tridu vyse...
Velikostně je větší Megane, ale i Fabie pro 4 osoby a náklad poslouží podobně. Souboj bude hlavně na poli motorů, je otázkou každého co preferuje, malé turbo nebo klasickou atmo? Turbo bude pro běžné ježdění přívětivější a o něco úspornější.
I kdyby jeden. Ale je? JE, tak proč nevzít raději o třídu větší model? Podotýkám, že debata vznikla nad RODINNÝM vozem.
Pulsar do 300 není a Renault se do dané cifry vleze se srovnatelnou atmo 1,6. Tak to pravda není nic moc... Jeden celý "konkurent".
Kango bylo a je v pohodě, podle mě poněkud nedoceněný model. Za jeho praktičnost mu dávám :yes:
Tak si nekupuj časák, k tomu ještě slovenskej, a čti si testy tady, zadarmo a hned, i když ale v češtině >😁
ak si sa v praci dokazal dostat tak hore, ze mas sluzobnu f30, mam aspon ocakavanie, ze dokazes rozoznavat ku ktoremu prispevku reagujem.
Pre pomalsich, nejaky fesak hore napisal, ze pre 4 clennu rodinu je mala aj octa combi, ktora kufor naozaj vacsi ako f30 ma.
Pre pomalsich, nejaky fesak hore napisal, ze pre 4 clennu rodinu je mala aj octa combi, ktora kufor naozaj vacsi ako f30 ma.
skus nejako rozumne vysvetlit preco tuto 1,6 nie. jazdis viac ako 40tkm a chces diesel? nejazdis. si pretekar a chces silnejsie? nie si.
Napišeš mi rozměry toho kufru Fabie?
Že je Renault užranější je z podstaty většího auta jasné, ale zároveň jde stále o rozdíl marginální.
Že je Renault užranější je z podstaty většího auta jasné, ale zároveň jde stále o rozdíl marginální.
Nojo, ale v holé El. je Swing 😄 a tam to také není...ono hodně napovídá už to, že oproti minulé generanci zmizely nápisy "auto" z čudlíků 😉
Tak som aj ja sadol do Octavie III vo výbave Business (vylepšená Elegance) a dojazdy má každé okno (dá sa to nastaviť v Boleru)
mnoho povyku pro nic? kde zijes? altiplano v bolivii ? to auto je jedno z najpredavanejsich aut v celej strednej europe a aj jedno z najpredavanejsich aut vo svojom segmente v celej eu ... nehovoriac o tom ze ide o Vasu domacu znacku ...... je na case sa zobudit...
zajtra tu bude dalsi test... opat fabia.... a ja sa uz neviem dockat :yes:
zajtra tu bude dalsi test... opat fabia.... a ja sa uz neviem dockat :yes:
Jenže ten dostatečný motor si musíš značně doplatit, zatímco o třídu výš je to téměř standard. Cenová výhoda Fabie tím do značné míry padá.
neříkám, že nedostačuje. Ale dynamika je řekněme dostatečná. Tedy někde na úrovni buď základních foukaných 1.2 nebo atmo 1.6 o třídu výš. A o tom právě hovořím.
Přesně tak, českej Peugeot se prostě chtěl udělat jak se říká krásnější a trochu tu pravdu přiohnul :no:
Ve fabii je výškově stavitelná.Ve všech autech vidím,jenom ve Ferrari 430 F1 tam nebyla,tam trochu problém,ale šlo to. 😄
Jelikož i i30 v plné výbavě má dojezd pouze řidičova okna, a to dolů, moc byste si nepomohl >😁
Takže se shodneme, že obě auta jsou tedy v podobné ceně prakticky shodně vybavené, super. 😉
Sorry, ja to popletl, ne předváděčky, nová auta... předváděčku sme pak sehnali my a ne od Kie... Sorry, moje chyba, nějak se mi to promíchalo >😁
155 cm? Bez urážky (a bez smajlíka), a to vidiš přes volant? Nebo máš upravenou sedačku?
Podobný lapsus byl u Rapidu, když se objevil. Pak to taky vyřešili. Chce to holt asi ten rok života navíc, jak tvrdím.
Ale fungují, ale je duležité kde. Už sem to tu psal, sháněl sem Sportage, v Praze sem se setkal dokonce z dosti arogantním přístupem, kdy mi dokonce jeden prodejce na Praze 5 řekl, že jestli jdu po ceně, tak at jdu jinam, že oni tohle nemaj zapotřebí...
Na Kladně jsem získal za stejnou cenu nabídku na TOP ( Fifa Edition) versus o dvě výbavy nižší v Pražském salonu. Obojí předváděčky. Zkusil bych vyrazit někam mimo Střední Čechy, ale nemusí to být pravidlo. Taky je dobré sledovat skladovky a třeba i sauto, někdy se tam salony zbavují předváděček, nebo skladovek, hlavně teď ke konci roku 😉
Na Kladně jsem získal za stejnou cenu nabídku na TOP ( Fifa Edition) versus o dvě výbavy nižší v Pražském salonu. Obojí předváděčky. Zkusil bych vyrazit někam mimo Střední Čechy, ale nemusí to být pravidlo. Taky je dobré sledovat skladovky a třeba i sauto, někdy se tam salony zbavují předváděček, nebo skladovek, hlavně teď ke konci roku 😉
Tak už mi tedy vypíšeš, co má Fabia za stejné peníze za tu lepší výbavu? A jak se budou svými vlastnostmi lišit?
Jak jsem psal, těch 12% je maximální sleva pro soukromníka. A na deset procent se dostaneš s tou samou "vyřídilkou" i u toho Renaultu.
Pokud dostáváš slevu tzv. na známej xicht, tak to sem opravdu nepatří. Pak je diskuze opravdu zbytečná. Realita u ŠA je taková, že dnes se i ti největší smlouvači dostanou u dražších modelů na nějakých 12% a víc ani noha.... Na tu slevu ze slevy jsi u Renaultu přišel jak?
Ne, u podstatně delšího Fluence se tak tak vlezou 175cm. Délka kufru u HB Megane po sklopení sedaček je 138 cm.
Ať čtu jak čtu, tak po zloženie jednej sedačky. Takže sklopíš a použiješ ji místo tunelu, Já takhle vozil třeba ve VW Jettě v tunelu 185cm lyže a nezasahovaly ani k předním sedačkám, s HB nemám zkušenost, ale opravdu krátké lyže takto do auta nesloží?
Výbava Style, 81kW, plus pár extras, Style plus, Dynamic, sportovní podvozek, Kessy, Bolero s ML, tempomat, malý kožený paket s MF volantem...
Plus sleva od prodejce na výše uvedenou konfiguraci mé osobě.
Nejsem ani na 340. :-!
Plus sleva od prodejce na výše uvedenou konfiguraci mé osobě.
Nejsem ani na 340. :-!
Já ale nemluvím o ST, nepsal, že chce kombika, ale aby prostrčil Lyže. Podívej, co jsem sdílel a nebuď na mne zbytečně jílzlivý, já tu Megana nepropagoval, ani nehanil Fabii :-!
Povím ti, že se bez nějakého velkého dohadování dostaneš také k nějakým 340 za 85kw verzi, když už budeš trochu loudit možná i 97kw.
No jestli srovnává 97kw TCE vs 81KW tak dynamika bude podobná a spotřeba té Fabie z testu nevychází zrovna pozitivně, jinak souhlasím. Pokud ale chce občas vozit 4 lidi, C segment je lepší volba.
Koupíš Megana v Limited, se slevou se dostaneš taky pod 350. Připlácet už za moc nemusíš a o holotě nemůžeš mluvit ani omylem...
ano to je pravda...... uz som o tom tiez pisal ..... mam to uz x krat tiez odskusane... do kratkej feldy dam klasicky horsky bicykel ( ram 19 palcov ) v pohode cely ... posuniem spolujazdcovo sedadlo dopredu aby niekomu neodfikli pretocene riatidka hlavu .. a cez kufor ho tam natlacim cely... proste hotova dodavka.... nemusim ani kolesa davat dole ( skuste si to v inom malom aute ) ... taketo nieco sa mi vo fabii podobne ako tebe tiez nepodarilo ( jazdil som kratkou fabiou htp isty cas ) .... takze aj v tomto smere ma felda aj napriek tomu ake je to stare auto stale nieco do seba.... je vzdusna ...... mne sluzi stale v pohode a samemu mi postacuje nestazujem sa... samozrejme na vylet k moru to uz nie je.... ale na okrsky v okoli 50km od bydliska kde sa pohybujem najcastejsie je to auto na nezaplatenie ( robustne, nemusim sa bat ze mi ho ukradnu, servis za babku, a ani sa v nom nema co pos.rat, dnesne auta su uz o inom ) ..... stale vravim ze ma len jednu chybu.... a to taku ze moc zere... keby zrala 5 litrov ... a ano aj bezpecnost uz nie je nic moc.... dnesne auta su totiz opticky vacsie ale vnutri su mensie... kedze maju hrubsie dvere a celkovo kvoli bezpecnosti su tluste ale vnutri si natlaceny.... nieco za nieco....
felda je ako dodavka.... vojde do nej dost :yes: a kombik je hotovy pohrebak... tam nalozis uz uplne cokolvek :yes😒br />
PS: kombikom feldou som jazdil len par mesiacov cez brigadu a to 1,6tkou 55kw od vw ... prenasali sme v nej invalidne vozicky a ludi s vozikmi a barlami ( ten kufrisko je brutalny ) .... ale ta zrala ete viacej ako 1,3 mpi ... skoda prave tej spotreby.... ta ma stve najviac..... inak feldy boli neuveritelne auta svojho casu si dovolim tvrdit ze rozmerovo nakukali aj do nizsej strednej triedy ( porovnajte si rozmery astry f s feldou ) .... hold bola ina doba.... dnes uz s nou velkych machrov nespravime >😁 .. sme skor na smiech >😁 ... ale humor lieci :yes:
felda je ako dodavka.... vojde do nej dost :yes: a kombik je hotovy pohrebak... tam nalozis uz uplne cokolvek :yes😒br />
PS: kombikom feldou som jazdil len par mesiacov cez brigadu a to 1,6tkou 55kw od vw ... prenasali sme v nej invalidne vozicky a ludi s vozikmi a barlami ( ten kufrisko je brutalny ) .... ale ta zrala ete viacej ako 1,3 mpi ... skoda prave tej spotreby.... ta ma stve najviac..... inak feldy boli neuveritelne auta svojho casu si dovolim tvrdit ze rozmerovo nakukali aj do nizsej strednej triedy ( porovnajte si rozmery astry f s feldou ) .... hold bola ina doba.... dnes uz s nou velkych machrov nespravime >😁 .. sme skor na smiech >😁 ... ale humor lieci :yes:
APF3C to podle mne s vystačí přehnal, ale o to mi nešlo. Myslivce jsem vybral, protože jejich nároky jsou celkem specifické. Když řeknu, že je Lada Niva jak dělaná pro myslivce, skutečně ji tím nesrovnávám třeba s G-klasse.
Jako pracovní auto, pro převoz materiálu, nebo jízdu do práce do 30km, určitě ano, ale do Prahy je to zbytečně velké ( to už mohu jezdit svým autem) a na delší trasu strasne nepohodlne a hlučné (občas to ještě vyfasuju v práci, protože sem nejmladší, ale už to má holka do konce roku spočítaný). Navíc sehnat nebourany, zachovalejší kus je obrovský problém. Kombik má kufr jak vrata do pr.... tam to ještě bylo dobré, žádné litry pod podlahou a plasty sou totožené s Oktaviií III >😒]
Uz sa vykrucas, ty sedlak nepodareny >😁
Si naprosto mimo, to mas pravdu.
Hliniky, tempomat a okna v elektrike su v cene a vyhrev + metla je za 354tis. vo verzii kombi 1.6 16V [odkaz] Za 359tis. mas verziu HB 1.2Tce s 16"kami, vyhrevom aj metlou.
Chod plakat dakde inde.
Si naprosto mimo, to mas pravdu.
Hliniky, tempomat a okna v elektrike su v cene a vyhrev + metla je za 354tis. vo verzii kombi 1.6 16V [odkaz] Za 359tis. mas verziu HB 1.2Tce s 16"kami, vyhrevom aj metlou.
Chod plakat dakde inde.
Já to někde jen četl, nebo mi to kdysi někdo tady vysvětloval. Jde o ruce, aby ti dojezd nepohmoždil ruce, když dítě zmáčkne tlačítko a nechá ruku ven z auta, prý 😄 Řikám, vzpoměl sem si na to >😁
Jestli máš 155cm a dveře se otevřou do výšky 160cm, tak snad stačí zvednout ruku 5 cm nad hlavu...???!!!
Je to tak, nie je to fix, ale okolo 350 a menej optimalne. Som mlady chalan, potrebujem s tym chodit denne 70km do prace, cez vikend na bike alebo na lyze. A cez vikend potrebuj m nasackovat 4och ludi do auta aj s batozinou a urobit 600km do SR. Skusal som ceed a i30, aj focus ale ten je uz drahy. C4 go sagan som nevedel trafit rychlost ponaly v prevodovke. Chcel by som silny benzin aby auto vladalo aj nalozene, alebo malo aspon rezervu. Inak ako som pisal 80perc casu sam/dvaja.
Během pár let záruky holt jezdíš do značkovýho servisu, a pak není čím argumentovat. Asi je na zvážení, jestli něco ušetřit a jezdit do neautorizáku.
U auta s pár tis. km je jediný spotřební materiál benzín a voda do ostřikovačů. Za pár tisíc se nemá co opotřebit. To je prasárna nejvyššího kalibru.Na to by podle mě u nás skočila i TV NOVA.
Nepise tam, ze presne 340tis. je fixny limit.
Ale nie je nic nove, ze slovensky nerozumies a potom sa bavis na vlastnej blbosti.
Ale nie je nic nove, ze slovensky nerozumies a potom sa bavis na vlastnej blbosti.
To je pravda, ale takový přístup zrovna neprospívá vydělávání většího množství peněz. Odrbou tě na každém rohu.
Samozřejmě je třeba zvážit i dopad. Když zastoupení obrátíš vzhůru nohama, asi nebudeš zákazník roku. 😄
Samozřejmě je třeba zvážit i dopad. Když zastoupení obrátíš vzhůru nohama, asi nebudeš zákazník roku. 😄
Mě se stalo pouze jednou, že mi prodejce chvíli vzdoroval. U Audi při výměně manuálu, kdy mi technik prozradil, že dostal od výrobce vážně míněnou otázku, zda-li je to moje první auto s manuálem 😄 . Ale během pár chvil byl sepsanej zakázkovej list a celá skříň šla následně do Německa na rozborku.
No taky se toho obavam.
Kazdopadne nevidel bych to jen na Fabia vs. Mazda 2 a pak nic. Ohlasy na novou corsu jsou taky velice pozitivni.
Kazdopadne nevidel bych to jen na Fabia vs. Mazda 2 a pak nic. Ohlasy na novou corsu jsou taky velice pozitivni.
Jak znám Mazdu, tak tu nesilnější variantu pevně sváže s nějakou speciální vrcholnou výbavou za vrcholnou cenu ... takže to pak bude skoro neprodejné.
buď si istý, že s motormi novej éry prichádzajú aj nové manuály na správu záruky. Musíš to mať všetko sakra v cajku, aby ti nezamávali rovno od dverí. Nie sú blbí, to by tie sekačky mohli vyrábať rovno dvojmo.
Mně tedy základní motorizace nedává smysl žádný. Leda jako čistě městské vozítko, ale pak na scénu vstupuje Citigo. Očividně jsi ochoten obětovat dynamiku, ale ne každému bude takový kompromis vonět.
A přesně o tom to je. Někdo sklopí oči a zalepí to ze svého a importér (prodejce) má vystaráno. Takže pokud si to zákazníci dělají sami, dobře jim tak, pak si netřeba stěžovat. 😉
Podrobnosti neviem, ale evidentne sa nenechal hneď odbiť, keď sa to dostalo až k importérovi. Na druhej strane výmena reťaze bola cca. 500 eur a zohľadniac víziu niekoľkoročného súdneho sporu sa na to asi vykašľal.
Nápodobně. Dokážu si představit, že se u něterých aut bouchnu do hlavy. Ale v tomto případě bych se bouchnul zřejmě do hrudi a náklad bych musel nakládat v kleče.
Mezi malými auty nejsou ty rozdíly nijak burtální, v dalších třídá je to tím, že atmosféry už sou velké motory.
Až bude pro testování dostupná i Fabia Combi, bylo by zajímavé provést srovnávací test s Rapid Spaceback se srovnatelným motorem.
Ano, kufr a jeho využitelnost byla taky slabší.
Hodně jsem se divil, když jsem chtěl do FI Combi dát bicykl a neprošel pátými dveřmi - ten samý jsem do Felicie hatchback dal bez problémů, stačilo jen trochu sklopit zadní sedačky.
Horší využití prostoru je holt daň za excelentní pasivní bezpečnost (čtyři hvězdy od NCAP pro základní model s jedním airbagem, to v roce 2000 záviděli i v Mnichově nebo Stuttgartu ... 12 bodů za čelní náraz neměla ani dvojková Oktávka nebo jedničkový Superb).
Hodně jsem se divil, když jsem chtěl do FI Combi dát bicykl a neprošel pátými dveřmi - ten samý jsem do Felicie hatchback dal bez problémů, stačilo jen trochu sklopit zadní sedačky.
Horší využití prostoru je holt daň za excelentní pasivní bezpečnost (čtyři hvězdy od NCAP pro základní model s jedním airbagem, to v roce 2000 záviděli i v Mnichově nebo Stuttgartu ... 12 bodů za čelní náraz neměla ani dvojková Oktávka nebo jedničkový Superb).
Ten schod právě řeší dvojitá podlaha (pak budeš mít jen tu šikmou zadní stranu sedaček - alespoň předpokládám, že nejdou do úplné roviny). Je to tak i v Octavii. Jen do HB ji na rozdíl od kombi vůbec nenabídnou.
Ten 66kw ale zas tak nejede, teda on řve a tahá do sedačky, ale tim to končí, navíc to auto je dost nevycválané a v zatáčkách se chová a kroutí jako trakař, stejně tak na nerovnostech. Jediný důvod pro i v dnešním měřítku je spotřeba 😄 Jinak dnes už bych to nechtel.
Napíšu zde reálnou spotřebu tohoto motoru...Manželka má Leon ST s tímto motorem a se 7°DSG...ani na dálku se nedostane po 5 litrů a to jede max do 130 km/h...ve městě je to cca 6,8l/100km dle palubního počítače...fábia nepůjde o tolik níže...
a ani kufor namala zrovna najvacsi ( hatchback ) .... napriek tomu bola oblubena, dostupna, kvalitna... a rozhodne vo velkej miere sluzila prave ako bezne rodinne auto bez ohladu na to kolko z nic hjazdilo firemnych .... bola povazovana za rodinneho milacika a dodnes nim je ... z tej prvej generacie totiz jazdia stale mraky :yes:
Částečně máte pravdu, částečně má pravdu redaktor. Dá se říct, že Fabia druhé generace "odškodovkovala" garáže českých rodin, od té doby je hlavním uplatněním Fabie na českém trhu služební/fleetový vůz. Ale myslím, že třetí generace má šanci se do těch garáží vrátit.
BTW Paradoxní je, že jako rodinná byla nejloblíbenější ta první generace, přitom právě ona se pro rodinné účely hodí nejméně, protože je dost stísněná.
BTW Paradoxní je, že jako rodinná byla nejloblíbenější ta první generace, přitom právě ona se pro rodinné účely hodí nejméně, protože je dost stísněná.
Presne tak, pre mňa je každý kufor, ktorý sa neotvára viac, ako som vysoký, veľké mínus, lebo to znamená časté tresnutie si hlavy. Aj keď ako nad tým rozmýšľam, tak otvorený kufor vo výške len 160 cm, to mám tak na úrovni brady a teda to určite neprehliadnem. >😁
Záleží na trhu. Minimálně v Německu už nějakou dobu prodávají v Golfu novější. V ČR pořád nabízí starší (jednou výjimkou je myslím 1,4 TSI ACT, verze bez ACT je ale pořád starší 103 kW).
tú 81 som mal tiež - pol roka - kým sa nepresťahovala do ukrajiny. Ten motor bol dobrý (aspoň tak mi zostal v pamäti). Že jaké spomienky.
rodinne auta sa daju tiez rozdelit podla velkosti... niekomu na rodinne ucely postaci bohate fabia kombi a niekomu je maly aj mercedes E .... takze to je tak.....
na sidliskach pred blokmi zvacsa vidam parkovat auta male a auta nizsej strednej triedy ( tie skutocne tvoria drvivu vacsinu automobiloveho parku v meste, neratam teraz firemne SUVecka ) ... nejake vacsie auta tu moc nemaju ani kde sa natrepat aj keby chceli... z tohto usuduzjem ze primarne ako rodinne auta ( aspon v mestach na sidliskach ) su prave najviac rozsirene male auta a nizsia stredna trieda ....
ano do istej miery dnes sa to uz trosku zmenilo ..... ano auta zlacneli... majitelia niekdajsich fabii, thalii p206....a inych malych aut .... z nich mnohi dnes presedlali na C4ky na golfy na i30tky.... kedze su dnes auta nizsej strednej trieedy financne pristupnejsie a oveal lacnejsie ako pred 15 rokmi .... ved ja pamatam casy ked moja teta kupovala vw polo v roku 1999 za 400 tisic.... malo akurat metalizu a el. predne okna... nemalo ani posilnovac.... a dnes? za 400 tisic mam ceeda s GDI.... tazke ano..... do istej miery si dnes zakaznik moze viac dovolit a jazdi uz viac "vacsich" aut ako kedysi.... primarne sa male auta uz akosi podvedome prestavau povazovat za rodinne vozy ..... ale realne su stale v praxi v ovelkej miere vyuzivane nadalej ako ridinne auta... vidim to na sidlisku denne ako rodinka s detmi pride na fabii a donesie ich do skolky.... v case ked ja odchadzam rano z domu.... oproti mame skolku... vidim denno denne cim jazdi bezna rodina... ziadny rodic tu nechodi s detmi na mercedese S..... same fabie octavie yarisy SX4ky a podobne.... sem tma nejake MPV a SUV ale to je mensina.....
takze nadalej sa da povazovat mala trieda ( aspon u nas v stednej eu ) ako auto ktore je primarne pouzivane velkou skupinou zakaznikov na rodinne ucely..... ano jej podiel sa uz zmensil... nizsia stredna trieda uz jazdi vo vacsom pocte ako kedysi ... vyrovnava sa to ....
na sidliskach pred blokmi zvacsa vidam parkovat auta male a auta nizsej strednej triedy ( tie skutocne tvoria drvivu vacsinu automobiloveho parku v meste, neratam teraz firemne SUVecka ) ... nejake vacsie auta tu moc nemaju ani kde sa natrepat aj keby chceli... z tohto usuduzjem ze primarne ako rodinne auta ( aspon v mestach na sidliskach ) su prave najviac rozsirene male auta a nizsia stredna trieda ....
ano do istej miery dnes sa to uz trosku zmenilo ..... ano auta zlacneli... majitelia niekdajsich fabii, thalii p206....a inych malych aut .... z nich mnohi dnes presedlali na C4ky na golfy na i30tky.... kedze su dnes auta nizsej strednej trieedy financne pristupnejsie a oveal lacnejsie ako pred 15 rokmi .... ved ja pamatam casy ked moja teta kupovala vw polo v roku 1999 za 400 tisic.... malo akurat metalizu a el. predne okna... nemalo ani posilnovac.... a dnes? za 400 tisic mam ceeda s GDI.... tazke ano..... do istej miery si dnes zakaznik moze viac dovolit a jazdi uz viac "vacsich" aut ako kedysi.... primarne sa male auta uz akosi podvedome prestavau povazovat za rodinne vozy ..... ale realne su stale v praxi v ovelkej miere vyuzivane nadalej ako ridinne auta... vidim to na sidlisku denne ako rodinka s detmi pride na fabii a donesie ich do skolky.... v case ked ja odchadzam rano z domu.... oproti mame skolku... vidim denno denne cim jazdi bezna rodina... ziadny rodic tu nechodi s detmi na mercedese S..... same fabie octavie yarisy SX4ky a podobne.... sem tma nejake MPV a SUV ale to je mensina.....
takze nadalej sa da povazovat mala trieda ( aspon u nas v stednej eu ) ako auto ktore je primarne pouzivane velkou skupinou zakaznikov na rodinne ucely..... ano jej podiel sa uz zmensil... nizsia stredna trieda uz jazdi vo vacsom pocte ako kedysi ... vyrovnava sa to ....
dnes u měl byl takový děda, symu mu sehnal O1 s 1,9 TDI 66 kW, vypadala jako nová, tak jsem se ptal, za kolik, no 4,7 - 5 litrů....tak jsem si vzpomněl na moji O1 81kW, škoda jí, když se dnes dívám na ty čím dál víc složitější a náročnější motory a vysoké spotřeby..
Nejen auto.cz. Uvádí to úplně všichni ... díval jsem se i na francouzské stránky Peugeotu a je tam 9,9 s (bez udání zatížení). To zřejmě jen český importér chtěl, aby lvíčci vypadali rychlejší a dal tam i jiné než standardizované hodnoty. Tím neříkám, že je to špatná hodnota. Naopak, je slušná ... a když započítám bohatou výbavu Allure a poměrně nízkou cenu, je to zdatný konkurent.
V pořádku, každý prostě známe jiný okruh lidí. Myslím, že jsi však na začátku narážel na fakt, že to není rodinné auto a ne že si jej rodiny, které znáš, nekupují.
To už je otázka priorit, jestli novou Fabii, nebo ojetého Sharana, pro velkou rodinu s napjatým rozpočtem... Tady to dilema naprosto chápu 😄
Překlep to není.Já jsem malého vzrůstu,tak se si musel stoupnout na špičky,abych dosáhnul na to madlo zavření dveří.MR je standartně u Bolera.
Tak a máš dva :no: >😁
Dohady v záruce? Čím proboha může u tak brzo potkaného TSI prodejce argumentovat? Neměl jste ráno startovat ?!Neměl jste k nám jezdit na pravidelné servisní prohlídky?!
Dohady v záruce? Čím proboha může u tak brzo potkaného TSI prodejce argumentovat? Neměl jste ráno startovat ?!Neměl jste k nám jezdit na pravidelné servisní prohlídky?!
To máš sice pravdu, ale na tebou definovaný rodiiný ideál spousta rodin v ČR vůbec nedosáhne, hlavně těch mladších. Pro ně bude Fabia dostačující, musí být.
Tak je to samozřejmě náhodná akce, ne běžná cena. Ale být to pro mě cenový strop a chtít auto pro rodinu, ne pro single, tak .....není co řešit.
Jasně, na dálnici je to svižné auto vždy...nejsem žádný bláznivý střelec, jen si to prostě neumím představit a trochu nechápu důvod, proč...teda, když pominu ty emise a tak. jak říkám, třeba bych byl příjemně překvapen,...možná to bude ideální auto pro někoho, kdo v autě nic moc nevozí, jezdí převážně sám nebo ve dvou a nerad jezdí rychleji - jen prostě chce větší auto. Takže souhlas - nechtěl bych ho, ale někomu by stačit mohl
Nikdo jim nebrání, ale oni ho nechtějí, protože si myslí, že to, co chtějí, jim bude stačit...třeba Fabia je pro mě velmi žhavý kandidát (obzvlášť s tímto motorem) na případné druhé auto do rodiny (když skončí služební), takže ano, bude to vlastně rodinný ideál...ale to může být stejně porsche, pro rodinu o 2 členech, kteří rádi řídí...
Neřekl bych, že ten dojezd je cílené šetření, hodně aut to má jen u řidiče, někde sem četl, že je to kvůli bezpečnosti, hlavně pro děti, prý to tak mívají US auta. Mne ten dojezd nejvíce chybí, když stahuju okna ovladačem ( je horko, chci vyvětrat a msim pořád držet klíček, než dojedou okna). Toto je výsada koncernových vozů.
Taky se mi zdá dost vysoká při 130Km/h - 6,8L když se zde testoval Golf 1,2Tsi s pětikvaltem tak měl spotřebu při 130Km/h - 5,9L to už je docela rozdíl.
Test na Golfa : [odkaz]
Test na Golfa : [odkaz]
Psal jsem v podstatě to samý, a to Mondeo jsme jako příklad trefili oba >😒] Přestože se to spoustě lidí nelíbí, stačí se podívat, kolik Fabií II mělo pod kapotou HTP.
U městských aut s tím nemám sebemenší problém, v této Fabii jsem nejel, ale toto se mi nelíbí právě třeba u Octavie, Golfů a Passatů ( vyjma starších TDI). Tady musím blahořečit trochu Seat Ibizu, Leon už je taky bezodporový.
Ok, rozumím, takže návrat k nekomfortní škatuli, která se neudrží v zatáčkách se nekoná, to se mi ulevilo 😄
Individualizaci beru jako plus v případě, že si mohu připlatit za lepší interiér, tady bohužel pouze za barevné kombinace ( a s cenou 380 tisíc už to není nejlevnější, chápu to u základní verze Active), s tou fotkou jste mne dostal, to by mne zajímalo, jestli si to někdo takhle objedná 😁😁 Každopádně plus za nápad >😁
Ok, rozumím, takže návrat k nekomfortní škatuli, která se neudrží v zatáčkách se nekoná, to se mi ulevilo 😄
Individualizaci beru jako plus v případě, že si mohu připlatit za lepší interiér, tady bohužel pouze za barevné kombinace ( a s cenou 380 tisíc už to není nejlevnější, chápu to u základní verze Active), s tou fotkou jste mne dostal, to by mne zajímalo, jestli si to někdo takhle objedná 😁😁 Každopádně plus za nápad >😁
Hele, ty by sis měl zase trochu ujasnit pojmy. Auto pro rodinu je takové, s kterým jezdí celá rodina na víkend na chatu nebo v létě na dovolenou (tzn. 4-5 lidí a fůra harampádí k tomu). To, čím se vozí děti na kroužky, popřípadě se tím jede do kina nebo se o to střídají postarší rodiče se svými pubescenty, se nazývá druhým autem do rodiny. A tato role Fabii sedí... A nejen tato, je to fajn auto pro mladé, bezdětné nebo postarší pár, ale rodinné auto to fakt není.
Urcite jelito, Fabia Style nema ani tempomat, ma iba 15ky hliniky, nema dvojzonovu klimu, nema keyless startovanie atd... navyse treba pridat aj hmlovky s corner funkciou, hill holder, tempomat, stresny nosic, najlacnejsie 16ky, zaruku aspon na 4roky a nie len 2 a radio Swing a voilaaa, mame cenu za fabiu 1.2 81kW za 385tis. Kc.
Podla blbecka jelita o 30tis. menej a s lepsou vybavou...
Ak odcitame tvoju zlavu 8%, je to 354tis.Kc, co presne taka ista cena, ako Megane.
No traged jossalito ma svoj svet divnej kalkulacie; fabia je dokonca lacnejsia a s vacsou vybavou. ...sice nema napr. dvojzonovu klimu, chromovy stresny nosic, ale to je paradoxne viac! To sa oplati!
Keby si mal prachy, tak si davno tie DasAuta kupis a neslintas o nich v diskusiach a pri ceste v MHD.
Podla blbecka jelita o 30tis. menej a s lepsou vybavou...
Ak odcitame tvoju zlavu 8%, je to 354tis.Kc, co presne taka ista cena, ako Megane.
No traged jossalito ma svoj svet divnej kalkulacie; fabia je dokonca lacnejsia a s vacsou vybavou. ...sice nema napr. dvojzonovu klimu, chromovy stresny nosic, ale to je paradoxne viac! To sa oplati!
Keby si mal prachy, tak si davno tie DasAuta kupis a neslintas o nich v diskusiach a pri ceste v MHD.
já automatický dojezd mám x let a otravuje mě to stejně jako trojblik, ale vzdávám se své myšlenky ve prospěch demokratické většiny.
Ne, nemám na to. Co má Fabia navíc a co jí chybí za stejnou cenu jsem ti vypsal. Nic víc k pochopení na tom není. A nic navíc nevymyslíš. Možná pochopíš, že jsi zatím nic navíc než já neukázal.
Holt někdo upřednostní dvouzónu před sportovním paketem, ML a 2xrepro 😉 A to pominu to, co jsi psal už dříve sám, dostaneš větší auto s kvalitnějšími materiály.
Holt někdo upřednostní dvouzónu před sportovním paketem, ML a 2xrepro 😉 A to pominu to, co jsi psal už dříve sám, dostaneš větší auto s kvalitnějšími materiály.
Tak si to shrneme, ukázal jsi, že za stejnou cenu máš navíc sportovní sedačky a podvozek, 2 repro a Mirror a nemáš dvouzónu, světelný a dešťový senzor. Dle mě prakticky shodné výbavy s malými nuancemi.
No nic nechme toho, každá si udělá vlastní obrázek.
No nic nechme toho, každá si udělá vlastní obrázek.
Pokud si pamatuješ víc jak pár minut, s tím Meganem grandtour jsem začal já jako na alternativu k autu pro zdejšího kolegu... A jelikož jsme pod článkem o HB, tak jsem sám nastavil laťku na kombík. Někdo tady taky dával odkaz na Leon, a to taky nebyl kombík. Takže klídek, ty chytrolíne.
Asi každýmu stačí, že to, co má konkurence, a Fabia mít nemůže, je pro tebe kravina. Mám dojem, že ty už nevíš, jak se z toho dostat ven, viď. 😉
Prostě kalsickej Jelito. >😁
Asi každýmu stačí, že to, co má konkurence, a Fabia mít nemůže, je pro tebe kravina. Mám dojem, že ty už nevíš, jak se z toho dostat ven, viď. 😉
Prostě kalsickej Jelito. >😁
A to tě to tak trápí? Kolikrát tejdně stahuješ okno? Já třeba tento týden jedenkrát ráno, když jsem měl na autě mokrý boční okna, která jsem si musel setřít jejich stažením. Jinak je mi to jedno. A zdá se, že nebudu sám, když si to Škodovka lajsla takto udělat.
Asi nemáš děti... HB určitě nebude stačit, kombík nevím, ale to člověk pozná až s dětskou sedačkou a vajíčkem...
A že připlácíš za R-Link? Mirror Link je zadarmo? Renault má dost věcí v balíčcích, kamera je se senzorama vepředu i vzadu. Handsfree karta, hlídání jízdního pruhu, sedačky... Buď to chceš, nebo ne. Ale věřím (a vím, já mám známé jako ty, akorát u Renaultu), že s cenou se udělá hodně. Dost věcí se dá usmlouvat... Takže ano, fabia je nová, ale furt bych bral silnější a větší auto, a troufám si říct i bezpečnější (na hvězdy nevěřím), než sice nový, ale malý, slabší, a zbytečně drahý.
A že připlácíš za R-Link? Mirror Link je zadarmo? Renault má dost věcí v balíčcích, kamera je se senzorama vepředu i vzadu. Handsfree karta, hlídání jízdního pruhu, sedačky... Buď to chceš, nebo ne. Ale věřím (a vím, já mám známé jako ty, akorát u Renaultu), že s cenou se udělá hodně. Dost věcí se dá usmlouvat... Takže ano, fabia je nová, ale furt bych bral silnější a větší auto, a troufám si říct i bezpečnější (na hvězdy nevěřím), než sice nový, ale malý, slabší, a zbytečně drahý.
jenže základní 66 kW TSI už žádná hitparáda není a výhoda výrazně lepší jízdní dynamiky padá. Proč pak brát Fabii?
Část z výbavy jsem už napsal. Zbytek si sám dohledej a srovnej dle konfigurátoru.
Spíš si tu srovnej, co do toho Meganu ani nedostanu, protože to buď výbava nenabízí, nebo je za to nutno řádně připlatit. Má Něco na způsob Mirror Linku? Sportovní sedačky a podvozek? 6x repro? Metlu?
Spíš si tu srovnej, co do toho Meganu ani nedostanu, protože to buď výbava nenabízí, nebo je za to nutno řádně připlatit. Má Něco na způsob Mirror Linku? Sportovní sedačky a podvozek? 6x repro? Metlu?
Představuju si to...a je to přesně to, co jsem chtěl říct, i s tím příkladem s rádiem. Stejně jako Škoda nevyrábí Fabii jako rodinné auto, ani to tvé rádio nikdo nevyrobil proto, abys ho umístil do panelu. Jen jistá skupina lidí to tak prezentuje a pak se toho chytají neználci a vzniká celý mýtus o ideálním rodinném autě - Fabii. A sorry, ale to spojení mně prostě jasně zní tak, že se Fabia minimálně k ideálu blíží
Stále jsi nevysvětlil tu výhodnost, cenově jsi ukázal auto shodné s Meganem a slevu 10% dostaneš bez problémů všude. Ty na 10% začínáš a kam pokračuješ? Myslím totiž, že už nás začínáš trochu tahat za nos....
Ceníkově jen to, co jsi vypsal, je téměř 370...Chápu, počítáš slevu prodejce, která už teď dělá těch 10%.
Jakej rozdíl 30 tisíc? Fabii s pár extras ti nakonfiguruji na 370 a nijak se neodvážu. Což je ta samá ceníková cena jako u Meganu Limited.
Litrově větši kufr nic neznamená, rozměrově větší nebude. Když se jo budeš snažit, u Meganu za podobnou cenu dostaneš 97kw verzi, kde TSi nebude o nic dynamičtější. Úspornější však o něco málo být může. S výbavou jsem ti to už řekl, lepší maximálně v bezpečnostní výbavě. Nebo co vidíš u Fabie tak extras, co Megane nemá? Cenově se v kombi verzi s několika extras dostaneme bez problémů na 370 a to se fakt nijak neodvážeš.
Ked zoberies Limited edition 1.2Tce, mas to za 384 aj s klimou, hlinikami, metalizou atd...
Neviem sice naco metalizu, je to blbost, s ktorou tu len ty operujes a nikto iny to nespomenul.
Takze dame blbost prec, mame 369tis. a este dostaneme zlavu za fiktivny odkup stareho auta, ktory napr. robil aj Citroen a davali dole az 2500Eur. A mame cenu 354tis a Fabiu si mozes niekam strcit.
A ked pridas 69909909915tis., tak si mozes kupit novy mozog. Lenze tolko nemas, tak budes naveky natvrdly.
Neviem sice naco metalizu, je to blbost, s ktorou tu len ty operujes a nikto iny to nespomenul.
Takze dame blbost prec, mame 369tis. a este dostaneme zlavu za fiktivny odkup stareho auta, ktory napr. robil aj Citroen a davali dole az 2500Eur. A mame cenu 354tis a Fabiu si mozes niekam strcit.
A ked pridas 69909909915tis., tak si mozes kupit novy mozog. Lenze tolko nemas, tak budes naveky natvrdly.
Limited je normální výbava v ceníku a pokud chceš úvěr, dostaneš na ni ještě další extra slevu.
Lépe vybavená bude v oblasti bezpečnostních prvků, nic víc. Reálně bude Fabia o fous levnější, ale myslím, že v této ceně už rozdíl do 10% není podstatný. Že jde o nové auto na jedné straně a výběhový na druhé hraje roli pouze psychologickou, žádnou jinou.
Jako vždy plácáš nesmysly. V limited už máš dvouzonovou klimu, hliníkáče, zadní senzor, atd... [odkaz] Jsem zvědavej, jak bys dovybavil Fabii. A těch 8 procent dolů u škodovky??? U Renaultu dostaneš i víc...
Prostě Jelito...
Prostě Jelito...
Kdo řiká, že musí koupit auto z konfigurátoru? 😄 Osobně jsme spolu kolikrát porovnávali i ceny reálné a ne jen ceníkové a tam kolem 350 tisíc už je na výběr i z C segmentu 😄 Tím nechci říct, že Megane je nejlepší volbou 😄
Těch konkurentů bude trošku víc. Fabia je normální třídní průměr. A docela by mě zajímalo v čem je ta Fabia papírově tak dobrá, že nemá konkurenci.
Renault má jen problém v tom, že nenabízí středový tunel na lyže, tedy nutnost sklápění třetiny sedačky je nutnost a pak to vzadu ve dvou není až taková kvalita... Ale jinak se nehádám, je pouze otázka případného přeplacení při úvěru u verze Limited, ale to si každý umí spočítat sám. Mě to vyšlo ještě lépe než cash.
Tak to si myslím, že ten Megane grandtour Limited s 1,2 TCe 97kW by ti vyhovoval. Je to kombajn, takže lyže i batoh na pohodu, motor silnej, výbava výborná, to ti nikde za ty peníze asi nenabídnou... Pokud nechceš kombíka, jsi o 25t níž.
Je pravda, že jiný nabídky tak dobře neznám, ale doporučuju ti fakt zajít do Renaultu a tam se svézt a nechat si poradit. Stejně jako k jiným prodejcům.
Je pravda, že jiný nabídky tak dobře neznám, ale doporučuju ti fakt zajít do Renaultu a tam se svézt a nechat si poradit. Stejně jako k jiným prodejcům.
Záruka 5 let nebo 100 000 Km je u Fabie za 990 Kč s Mobilitou plus a rozšířenou asistenční službou. Tak co tady řešíš???
Zelení jsou mor. A kdyby měli v Německu mýtné pro osobní vozy, provozu by také ubylo. Což ukazuje spíš nesmyslnost poplatků za dálnice, protože všechna ta auta nezůstanou stát doma. Ne, pojedou jinudy, po méně vhodných silnicích.
Jasně, všichni sou bazaroví kovbojové.
Tak za
1) znam sposuty lidí i ty co maj 60 měsíčně a nikdo z nich nový MPV nemá
2) já aktuálně jediný co mam z bazaru je Alero, který plní funkci záložní vozidla kolem komína, na to si nebudu kupovat novou Fabii, abych s tím ujel 6tis km ročně >😁 >😁 >😁
Zbytek z autobazaru skutečně není, k tvé veliké smůle >😁
Tak za
1) znam sposuty lidí i ty co maj 60 měsíčně a nikdo z nich nový MPV nemá
2) já aktuálně jediný co mam z bazaru je Alero, který plní funkci záložní vozidla kolem komína, na to si nebudu kupovat novou Fabii, abych s tím ujel 6tis km ročně >😁 >😁 >😁
Zbytek z autobazaru skutečně není, k tvé veliké smůle >😁
Cenová politika jde mimo tebe? Proč? Prakticky žiješ v době, kdy je Fabia nejlevnější ve svém prodejní historii a nijak zvlášť nevybočuje z cen dané třídy.
ked si kupis hybrid este neznamena ze s tym pojdes zadarmo.... treba vediet jazdit v tych blaznivych eko rezimoch ak chces usetrit ( mimo mesta je inak spotreba dost podobna beznemu motoru ) a ze to zrovna nie je az taka zabava s tym setrenim ti ukaze tento test: [odkaz]
precitaj si tu cast testu pod fotkou motora.... su tam take tri odstavce ( najzaujimavejsi je ten prostredny ) ... pod nimi je uz fotka budikov
takze ak zvladnes "psychicky eko teror" a hranie sa s eko rezimami mozno aj nieco usetris ....
precitaj si tu cast testu pod fotkou motora.... su tam take tri odstavce ( najzaujimavejsi je ten prostredny ) ... pod nimi je uz fotka budikov
takze ak zvladnes "psychicky eko teror" a hranie sa s eko rezimami mozno aj nieco usetris ....
Ta 77kw verze je prakticky totožná s 81kw verzí, rozdíl je jen v SW naladění a to prakticky neznatelném. Motor i převodovka jsou stejné.
Ale ti to měli z prezentace a tohle je z českých podmínek. Navíc je přínosnější rozbor motorů a techniky, který byl tady, než AF video se záběrem na budíky, kde Fabia jede 200.
AF není špatné, ale nemám čas na tolik keců okolo. Chci se o autě dozvědět všechno podstatné co nejdříve a ne v každém testu číst tu stejnou omáčku.
AF není špatné, ale nemám čas na tolik keců okolo. Chci se o autě dozvědět všechno podstatné co nejdříve a ne v každém testu číst tu stejnou omáčku.
Já nevím kde žijete vy, ale já nevídám Fabii jako rodinný vůz, max. ta z první generace. Takový malý auto mají buď senioři nebo je to služebko, ale že by to mělo být auto dělaný pro rodinu 2 a více členů si nemyslím.
Počkaj, ono sa už tá 1,2 81 kW predáva tak dlho? Ja som bol v tom, že zatiaľ je len vo Fabii a FL Pole a oba modely sa len začínajú predávať.
😉
😉
Bohužel se potvrdily moje obavy, že reálná Fabia bude vypadat hůř než ilustrace a autosalonové exempláře. Dokonce i 16" kola s pneumatikami o šířce 215 mm vypadají na FIII tak trochu malá, navíc zbytečně zapadlá do podběhů ... a u zadního podběhu to vypadá skoro tak, že auto má nakonfigurován zvýšený podvozek. Celkově se mi dá, že je auto zbytečně vysoké.
Jinak si myslím, že nezajetý motor na zimních gumách nedává reálnou představu o spotřebě a že v pohodě půjde jezdit za 5-5,5 litru, když člověk nebude zrovna nikam pospíchat (u FII TSI to jde). Na tento motor nebude mít většina konkurence adekvátní odpověď. Zrychlení z 0 na 100 lepší než u FI s dvoulitrem, maximálka stejná, ale tu stejně člověk nevyužije (najel sem 70 tkm a ještě jsem ji nevyzkoušel) 😄
Jinak si myslím, že nezajetý motor na zimních gumách nedává reálnou představu o spotřebě a že v pohodě půjde jezdit za 5-5,5 litru, když člověk nebude zrovna nikam pospíchat (u FII TSI to jde). Na tento motor nebude mít většina konkurence adekvátní odpověď. Zrychlení z 0 na 100 lepší než u FI s dvoulitrem, maximálka stejná, ale tu stejně člověk nevyužije (najel sem 70 tkm a ještě jsem ji nevyzkoušel) 😄
Tak clovek uz musi k temto clankum rovnou pristupovat jako PR prezentaci a ne jako k obektivnimu clanku.Uz to ze se redaktori nepozastavi nad tim ze testovana auta atakuji cenou o dridu vissi auta.Treba za testovanou Fabii muzses mit auris s mnohem lepsi vybavou a uz nic nepriplacet 😄
a za rio s 1,4 si nemusim priplacat? ved 1,2-ka je slaba nie?
a ked sme uz pri tej drahsej 1,4ke v riu.... myslis ze ma lepsi kroutak a zrychlenie ako fabia 66KW tsi? ......
no vidis..... neboj ... cena fabie je ok .. dostanes dynamiku hodnu tych penazi :yes:
a ked sme uz pri tej drahsej 1,4ke v riu.... myslis ze ma lepsi kroutak a zrychlenie ako fabia 66KW tsi? ......
no vidis..... neboj ... cena fabie je ok .. dostanes dynamiku hodnu tych penazi :yes:
ten motor je nielen dostatocny ale rozhodne viac ako standard ktory ponuka atmosfericka konkurencia ( yaris, rio, i20, M2, swift ) ... ma snad rio s 1,2kou 160 kroutak? ani s 1,4 ho nema.,... fabia ma s tymto motorom uz navrch aj voci silnejsim atmosferam inych znaciek v tejto triede.... a myslis ze tie silnejsie atmosfery inych znaciek ( povedzme rio 1,4 ) su zadarmo? .... aj tam si pekne priplacas aby to auto slo svizne..... no vidis a sme doma... takze toto je take mlatenie prazdnej slamy.... cena fabie je ok
a ze preco fabie ludia kupuju ked su tak drahe ? no hadaj.... odpoved mas vsade naokolo kam sa len pozries... fabia je proste kvalitne sikovne a hodnotne auto ktore sluzi ludom roky .... a ktore predas aj o 10 rokov bez problemov ....
a ze preco fabie ludia kupuju ked su tak drahe ? no hadaj.... odpoved mas vsade naokolo kam sa len pozries... fabia je proste kvalitne sikovne a hodnotne auto ktore sluzi ludom roky .... a ktore predas aj o 10 rokov bez problemov ....
presne tak... tiez si myslim ze 66kw v takomto aute plne postacuje ( zvlast pokial ide o turbo ) .... ono vacsina zakaznikov chce klasicke male auto na beznu jazdu... nikto tu asi nehlada hitparadu ani hot hatch.... samozrejme ze takych 120kw bude zase lepsich ako 81.... ale realne to uz asi nikomu v malom ate netreba netreba.... stejne 90 percent malych aut si ludia kupuju v rozmedzi 50-70kw pretoze na to na co su tieto auta urcene im tento vykon proste staci a plne im auto s tymto vykonom splni to co od neho pozaduju 😉
auto na hitparadu je pre diskusnych kovbojov... realny zakaznik kupuje inak ....
auto na hitparadu je pre diskusnych kovbojov... realny zakaznik kupuje inak ....
tak teraz s tebou nesuhlasim.... fabia I mala vyborny podvozok a dokonca aj vw polo svojho casu ( s tymi gulatymi svetlami ) .... malo co robit ... ak si dobre pamatam tak fabia to v podvozku nalozila svojho casu aj polu.... bola stabilenjsia istejsia s lepsimi brzdami a ako auto ( celok ) bola svojho casu vydarenejsia ako polo.... mozno vtedy nastal zlom kedy sa nemci nasr.ali a skodovke zacali pristrihavat kridla...
tentokrat hladas chyby zbytocne.... fabia I bola svojho casu vyborne auto s ktorym malo problem aj samotne polo z megagalaktickeho volkswagenu
tentokrat hladas chyby zbytocne.... fabia I bola svojho casu vyborne auto s ktorym malo problem aj samotne polo z megagalaktickeho volkswagenu
Klidně se tu rozepiš o tom, které prvky mi do Megana dají zadarmo a cenu udržím pod 340 tis.
Máš prostor.
Máš prostor.
No stejné ty auta nebudou. Ani výbavou, ani vlastnostmi. Tohle mi nikdo nevymluví.
Pokud budu mít čas, příští týden se zkusím zastavit u Renaultu ať mi udělají cenovou nabídku. Sám budu zvědav, co z nich vypadne.
Pokud budu mít čas, příští týden se zkusím zastavit u Renaultu ať mi udělají cenovou nabídku. Sám budu zvědav, co z nich vypadne.
Na 12% se musíš snažit a je jasné, že to nedosatneš na holobyt. Ale takové slevy dosáhne i "neznámá osoba", která zkusí/umí smlouvat.
Dokonce bych to upřesnil. Realita je člověk od člověka odlišná. Ty dostaneš u Renaultu slevu ze slevy, já znám zase ty správné lidi u koncernu.
Spíš by mě zajímala výsledná tvrdá cena. Jak jsem psal výše. Já se s Fabii ve Stylu i s Extras nedostanu ani na těch 340 tis.
V principe sú všichni na jednej lodi alebo ako hovoril súdruh predseda Mrázek - lidi sou paušálně dobří, ale občas se najde nějaká potvora. Vid.
Že seš to ty, tak si půjdu koupit novej 2,0 T R4, von je to sice motor na ho*no, ale abys měl radost, neee.
A kdybych si koupil nový přes šedej dovoz, budu červenoblinkrovej kovboj, víme.
Správní kovbojové sou jen ti v sazometech a uberwagenech, já zapoměl.
Že seš to ty, tak si půjdu koupit novej 2,0 T R4, von je to sice motor na ho*no, ale abys měl radost, neee.
A kdybych si koupil nový přes šedej dovoz, budu červenoblinkrovej kovboj, víme.
Správní kovbojové sou jen ti v sazometech a uberwagenech, já zapoměl.
Čiže jazdenky (to je jedno ,či si to kúpil z AAA Auto, od bratranca či od zamestnávateľa, v princípe si bazárový kovboj). To mi stačí, tie kecy a básničky už nie sú zaujímavé. 😉
Tak to je pravda. 😄 Já s rodinkou ale neměl kam spěchat, k Toulonu daleko. 😄 Nejhorší bylo, když mi u brány do Monaka došly mince, a kartu mi to nebralo. Naštěstí francouzi jsou v pohodě.
Ale jak jsem psal, po přejezdu z volných fr. dálnic jsem přejel do Německa, a u Karlsruhe pěkných pár desítek km v zúžených pruzích, A6 rozkopaná na několika místech... Už to není, co bejvalo. Nehledě na to, že v Německu už taky převládaj úseky se 120... 😒
Ale jak jsem psal, po přejezdu z volných fr. dálnic jsem přejel do Německa, a u Karlsruhe pěkných pár desítek km v zúžených pruzích, A6 rozkopaná na několika místech... Už to není, co bejvalo. Nehledě na to, že v Německu už taky převládaj úseky se 120... 😒
A) u hybridu od Toyoty nemůžeš mít manuál, takže tu automat není jako výhoda, ale jako povinnost.
b) Toyota je levnější, aby vůbec prodala
c) interiér toyoty je asi dle vkusu, mne příjde nemasný neslanný
d) spotřeba yarisu je nižší pouze pro město, mimo a na dálnicích je vyšší.
O II před fl/GolV/Jetta V byly ještě horší, O II po fl je lepší, ale teď si zachválim garáž, tak na Fordy to nemá 😄 Mám taky jednu zatáčku, kterou dám o 20km/h rychleji a bez pískání gum. Zkoušel sem jí s Lagunou na 17tkách 225/45 a tý se taky tak nechtělo i když nebyla měkká. Ta to dala na úrovní OII Fl.
Pro někoho nesmysly, pro jiného tvrdá fakta podložená čísly a nikoliv jen vlastními dojmy.
Advance. Sem ho nevypsal - opomenul.
Ty tvrdíš, že se cenou Meganu dostaneš pod ceníkovou cenu holého základu. Já říkám, že je to blbost.
Ale klidně uznám, že neznám Renault, který svá auta prodává i pod základní akční ceny v jeho ceníku i s výbavu za desítky tisíc navíc. Možné to třeba je.
Z mého pohledu jde ale asi o jedinou mi známou automobilku, která to tak "umí".
Ty tvrdíš, že se cenou Meganu dostaneš pod ceníkovou cenu holého základu. Já říkám, že je to blbost.
Ale klidně uznám, že neznám Renault, který svá auta prodává i pod základní akční ceny v jeho ceníku i s výbavu za desítky tisíc navíc. Možné to třeba je.
Z mého pohledu jde ale asi o jedinou mi známou automobilku, která to tak "umí".
Druhý takový, přečti si něco o tom, jak poskládat 165 lyže do kufru auta. První příspěvěk Loptoše.
Ten kdo na těch lyžích jezdí a trochu zná auta, tak ví, že se do HB, výše zmíněným postupem, prostě nevlezou.
Toho Leona jsem tu taky odstřelil a vysvětlil proč.
I když mi budeš uboze nadávat sebevíc, stejně budeš mimo.
PS: Klidně mi tu udělej přednášku o prospěšnosti dvouzonové klimy v kompaktním autě. Jsem zvědav. >😁
Ale chápu, na to, aby aspoň ten Megane vubec něco navíc měl, tak z toho uděláš tu největší výhodu, na které stojí celý svět. Renaultu... >😁
Ten kdo na těch lyžích jezdí a trochu zná auta, tak ví, že se do HB, výše zmíněným postupem, prostě nevlezou.
Toho Leona jsem tu taky odstřelil a vysvětlil proč.
I když mi budeš uboze nadávat sebevíc, stejně budeš mimo.
PS: Klidně mi tu udělej přednášku o prospěšnosti dvouzonové klimy v kompaktním autě. Jsem zvědav. >😁
Ale chápu, na to, aby aspoň ten Megane vubec něco navíc měl, tak z toho uděláš tu největší výhodu, na které stojí celý svět. Renaultu... >😁
Chlapci, ani kdybyste po ušách chodili, tak stejně ten Megane cenově nedosáhne na Fabii Combi v plus minus stejné výbavě. 😉
PS: Sám ve svém autě dvouzónovku mám, odpovědně tu prohlašuji, že je to kravina a sám jezdím s nastavením klimy pro obě půlky auta stejným.
PS: Sám ve svém autě dvouzónovku mám, odpovědně tu prohlašuji, že je to kravina a sám jezdím s nastavením klimy pro obě půlky auta stejným.
Koukáš špatně.
Tempomat je v příplatku, plus dva pakety a nějaké další extras a stále cenově pod 340.
Mlhovky auto má, ale ty s příplatkem mají corner.
Centrál je v ceně.
Sedačky pro děcka, ne pro basketbalisty.
Jsi solidně mimo.
Tempomat je v příplatku, plus dva pakety a nějaké další extras a stále cenově pod 340.
Mlhovky auto má, ale ty s příplatkem mají corner.
Centrál je v ceně.
Sedačky pro děcka, ne pro basketbalisty.
Jsi solidně mimo.
Megane bez metly vypadá velmi bídně.
Stále jsi cenově mimo, protože tu tebou tolik nenáviděnou Fabii dostanu reálně o 30 táců levněji a pořád s lepší výbavou. :-!
Ty kdybys měl prachy, tak si nebudeš vozit zadek v notně ojeté italské popelnici, a nebudeš muset na diskuzích konstruovat cenové nesmysly. :-!
Stále jsi cenově mimo, protože tu tebou tolik nenáviděnou Fabii dostanu reálně o 30 táců levněji a pořád s lepší výbavou. :-!
Ty kdybys měl prachy, tak si nebudeš vozit zadek v notně ojeté italské popelnici, a nebudeš muset na diskuzích konstruovat cenové nesmysly. :-!
To, že Ty sa pohybuješ v kruhu podobných bazárových kovbojov neznamená, že iní ľudia si nedovolia kúpiť to MPV nové. 😉
Akože sorry, ale to je dosť divný argument, akože novinári môžu napísať čo chcú, aj tak ich nikto neberie vážne. A Vy svoju prácu beriete vážne, pán Mička? Na čo sú tu potom tie testy, nie sú zbytočné?
Je až s podivom, že sa pri takej drobnosti krútite jak hadík, len si preboha nepriznať nejaký chybičku... :no:
Sorry, ale tak to vidím.
Je až s podivom, že sa pri takej drobnosti krútite jak hadík, len si preboha nepriznať nejaký chybičku... :no:
Sorry, ale tak to vidím.
Taky si rikam, ze tento vyspeli podvozek muze vystihovat i veta "Takhle se podvozky dělaly naposledy někdy na konci devadesátých let"
Dobrý den,
bohužel se s tím setkávám hrozně často, hlavně právě u škodovek. Opravdu - lidi jsou zblblí a člověk jim nevymluví, ať si radši koupí levnější verzi Oktávky (nižší výbava, benzinový motor), než třeba naftovou Fabii s blbostma navíc...prostě - je to rodinný kombík, který nebude nic žrát, tak to bylo v Autosalonu. Opravdu, strašně špatně se to vysvětluje. To nejsou lidi, kteří by měli přehled o automobilovém trhu, slyší pár informací a pak už jdou vybírat jen to auto, které chtějí, na jiné se ani nepodívají. A to právě myslím dělá Škodě takovou nepřátelskou skupinu anti-fan tady v ČR - ta nekritičnost zákazníků, ale i (vzhledem k nadpisu článku) někdy novinářů.
bohužel se s tím setkávám hrozně často, hlavně právě u škodovek. Opravdu - lidi jsou zblblí a člověk jim nevymluví, ať si radši koupí levnější verzi Oktávky (nižší výbava, benzinový motor), než třeba naftovou Fabii s blbostma navíc...prostě - je to rodinný kombík, který nebude nic žrát, tak to bylo v Autosalonu. Opravdu, strašně špatně se to vysvětluje. To nejsou lidi, kteří by měli přehled o automobilovém trhu, slyší pár informací a pak už jdou vybírat jen to auto, které chtějí, na jiné se ani nepodívají. A to právě myslím dělá Škodě takovou nepřátelskou skupinu anti-fan tady v ČR - ta nekritičnost zákazníků, ale i (vzhledem k nadpisu článku) někdy novinářů.
No, tak proč by ne, ten litr ve Focusu jede obstojněji, než 1.2Tsi v Oktávii... vývoj jde dál.
Jo, je, Megan bude draží, méně vybavený, pomalejší, užranější, s menším kufrem a s čtyřma hvězdama.
Pěkná fakta. Od začátku jasná.
Pěkná fakta. Od začátku jasná.
Je to zcela zbytečná diskuze.
Udělal jsem chybu, že jsem s ní strávil tolik času. Protože co bylo jasné na začátku, tak je teď ještě jasnější.
Udělal jsem chybu, že jsem s ní strávil tolik času. Protože co bylo jasné na začátku, tak je teď ještě jasnější.
Clio to dá za 9,4 s. Ale to asi není pro Fabii konkurence. Pro tu jsou konkurenti jen auta z koncernu a prémie.
Možná se dostaneme i k tomu, že pochopíš, co jsem tu psal již před notnou dobou, že za cenu pod 340 tis, dostanu velmi dobře vybavenou Fabii Combi, která bude mít (oproti Meganu) prvky výbavy navíc a stále bude levnější.
A ano, nebude mít tu důležitou druhou zónu klimy.
A ano, nebude mít tu důležitou druhou zónu klimy.
Testovaný vůz s výbavou - 387.100 Kč (1.2 TSI 81 kW/Style)
Toyota Yaris Hybrid Style (plna vybava) - 399.999 Kc - vratane automatu!
Skodovka ma zaruku 2 roky. Yaris 3 roky (a 5 rokov na hybridne ustrojenstvo).
Yaris ma nizsiu spotrebu.
Existuje, vzhladom na cielovu skupinu, racionalny dovod uprednostnit Fabiu?
Toyota Yaris Hybrid Style (plna vybava) - 399.999 Kc - vratane automatu!
Skodovka ma zaruku 2 roky. Yaris 3 roky (a 5 rokov na hybridne ustrojenstvo).
Yaris ma nizsiu spotrebu.
Existuje, vzhladom na cielovu skupinu, racionalny dovod uprednostnit Fabiu?
Pane Mička jste svobodný? Protože jinak si neumím představit že Fabii označíte za ideální rodinné auto. Ideální rodinné auto ze škodováckého portfolia je Octavia Combi. :no:
Nemůžu si pomoct, ale jakmile cena začne skákat přes 300000kč, tak automaticky bych bral auto ze třídy kompaktů. Ať už Ford Focus III 1,6 nebo 1,0 Ecoboost, který je větší, bezpečnější a dokonce obratnější než Fabi(která je pěkná) a nebo komfortní nový Opel Astra 1.4 nebo pěkně vybavená Kia Ceed 1,4 a nebo elegána Renault Megane 1.2 Tce, který si s TSI motory v ničem nezadá a navíc nemá za sebou pohnutou historii poruch jako starší generace 1.2 TSI 😄 Všechny kompakty jsou delší než Fabie III kombi, o šířce a rozvoru ani nemluvě, zkrátka pro mě má Fábie kouzlo tak do 275tis.kč 😄 Jinak co se týče zábavy na okreskách, obyčejný Ford Focus III 1,6 stejně utrhne Fabi tsi 81kw, protože Focus je má povzek jinde a pár kw Vá nezachrání 😄
trochu nechápu, proč tu srovnáváte Vaše 14 let staré, olítané Stillo s novo Fabii. A ještě tak, že srovnáváte, že stillo mělo také 6 airbagů >😁 Každopádně srovnejte si jízdní vlastnosti. Na to, že to má jednoduchou zadní nápravu, tak to drží v zatáčkách jak přilepené a nedotáčivost je tam taky hodně zanedbatelná. To oturbené prdítko pod kapotou na 1 tunové auto bohatě stačí, nic tak dynamického za takové peníze jsem neřídil. Jede to líp jak Corsa a to jsem fakt nečekal. Nechci ji jen vychvalovat, ale to auto se povedlo a to nejsem zastánce škodovek a jejich cenové politiky.
Namiesto automatu, čo je zásadná vec kupovať dieru v plafóne a podobné vtákoviny je nezmysel. Ja chcem to auto kúpiť len kvôli automatu, lebo nič lepšie v triede neexistuje okrem Mazdy 2, ale tá je príšerne drahá.
jaja zato při využití Renault Finance, jinak ne... a naopak při těch splátkách při zpětným propočtu pak člověk zjsití, že jim vlastně dal "80 navíc" 😄 ;-\ :-! 8-s >😒]
Já jsem někde výš v diskuzi psal, že možná byl u toho jeho auta problém se vzpěrama, protože otvírat pátý dveře jenom asi do 160 cm je fakt strašně málo. Sám jsem si v sobotu u dealera auto vyzkoušel a dveře se otvírali fakt vysoko, odhadem do dvou metrů jak píšeš ty.
No já právě že umím. Z principu nekritizuji, protože se mi hnusí příspěvky, kde někdo někoho za něco napadá, osočuje, uráží atd. Nedělám druhým to, co mi samotnýmu vadí. Kdyby toto udělali všichni co sem přispívají, tak by tu bylo krásně >😁
Ta spotreba nemá s jízdou po dálnici při 130kmh nic společného, jde o nějaký mix. Držet průměr 130kmh je trochu neco jiného.
https😒br />
//www.youtube.com/watch
v=VKslsNf448I&feature=
player_detailpage
#t=25
začíná to na 33 vteřině, odkaz si musíš poskládat, jinak to nešlo
v=VKslsNf448I&feature=
player_detailpage
#t=25
začíná to na 33 vteřině, odkaz si musíš poskládat, jinak to nešlo
To ovládání oken je pro mě velký mínus. Automatický dojezd mám na všech 4 u řidiče i dokonce u spolujezdců u Fabie II. Proto jsem si nekoupil Rapida a proto si nekoupím Fabii III. Chtějí ušetřit 10 korunu za tlačítka. OK...
Takže znova - šel jsem do garáže, prohlédl od leasingové spol. (firemní auto) brožuru, kde se jasně píše, že jde o Octavia 2.0 TDI Elegance, nastartoval, zkusil dojezdy a opět říkám - jdou, ale pouze od řidiče! Jestli v tvých Oct. III, kterými často jezdíš je navíc nějaký paket, který naše fleet car policy nezahrnuje, tak gratuluju, ale v "holé" Eleganci dojezdy jinak nejsou...
Taky dvouzónovku nepoužívám. Ale nikomu tuto výsadu neberu, může se hodit. Povezeš někoho, kdo si bude chtí nastavit svoji teplotu a ejhle - když to půjde, dostaneš malé, bezvýznamné plus >😁
No tak na tomto místě musím konstatovat, žes to dobře vychytal, to se snad ani nedalo odmítnout >😁 Přeji ti, ať ti dobře slouží :yes:
Ale to tady snad nikdo nerozporuje, nebo? Obecně všechny testovací auta jsou nabušený výbavou, aby se páni novináři poměli a aby jim ty výsledky líp vycházely >😁
Psal jsem,že jsem musel na špičky,tak bylo o něco výš.U jiných škodovek se to tam nezdvidalo.Začalo to od Rapida.
rekneme, ze kdybys byl pracovnikem v uhelnych skladech a hazel lopatou na auto naklad, vedel bys, jestli je korbe mour nebo dobre uhli...
Noo, tak ta je ale pěkně zakleknutá :yes: Čili pravdu měl pan Mička, F3 se naklání jako *. Ale ruku na srdce, je to chyba, nebo spíš přednost? Kolik majitelů bude jezdit tak jako ten borec na fotce ve tvým odkazu? Odpovím sí sám - dva: jeden je ten na fotce a někdo druhej, kdo ho bude chtít napodobit. Víc doufám že nikdo. Takže podle mě je to jasná přednost. :yes:
No tak mě by spíš dala pusu, že jsem ji domů přivez nový auto >😁 Ale toho se nedočká(m). >😁
Vidíš, a za tohle pana Mičku nikdo nepochválí, napsal pravdu a ještě ji dokázal správně zaobalit. 😉
A) u hybridu od Toyoty nemůžeš mít manuál, takže tu automat není jako výhoda, ale jako povinnost.
Nie je to povinnost, je to sucast vybavy.
To je co za blbost? Levnejsi nez co? Skodovka je levnejsi nez VW aby vubec prodala?
Toyota ma vyssie margins/zisk na kazde predane auto ako Skodovka (marza Toyoty 8.10%, marza Skodovky 5,10😖. Zisk Toyoty na jedno auto je vyssi nez pri lubovolnej inej mainstream automobilke.
Zdroj:
[odkaz]
To nema nic spolocne s mojim argumentom o cene
Spotreba hybridov je nizsia v meste a mimo mesta, na dialniciach je +/- rovnaka - staci si precitat skusenosti ludi, ktory hybridne Toyoty maju - napr. v sekcii Moje Auto na auto.cz.
Nie je to povinnost, je to sucast vybavy.
To je co za blbost? Levnejsi nez co? Skodovka je levnejsi nez VW aby vubec prodala?
Toyota ma vyssie margins/zisk na kazde predane auto ako Skodovka (marza Toyoty 8.10%, marza Skodovky 5,10😖. Zisk Toyoty na jedno auto je vyssi nez pri lubovolnej inej mainstream automobilke.
Zdroj:
[odkaz]
To nema nic spolocne s mojim argumentom o cene
Spotreba hybridov je nizsia v meste a mimo mesta, na dialniciach je +/- rovnaka - staci si precitat skusenosti ludi, ktory hybridne Toyoty maju - napr. v sekcii Moje Auto na auto.cz.
Radio je ako v Rapide? lebo ked hej, tak je dost otrasne, prijem FM mizerny a zvuk detto.
To máš samozřejmě pravdu, ale bohužel tlak z Bruselu je moc velkej a do budoucna bude ještě větší.
Vždyť v tom nadpisu je "JAKO". 😄 Tam taky mohlo bejt: Pro rodinu JEN JAKO dělaná...
Každej (krom redaktorů a pár jedinců) ví, že fabia fakt pro rodinu stačit nebude... Max pro rodinu, kterou tvoří táta, máma a nějaká čivava. To pak jo. 😄
Každej (krom redaktorů a pár jedinců) ví, že fabia fakt pro rodinu stačit nebude... Max pro rodinu, kterou tvoří táta, máma a nějaká čivava. To pak jo. 😄
Já ovšem počítal s obligáními 10%, na co dosáhne snad každý. A stále to vychází pod 340 tis.
nesmyl. Pokud je něco označeno pro rodinu jako dělané, tak to není z nouze cnost... to co jste popsal vy, je totiž ne ideal pro rodinu, ale protože na větší nemá. To taky mohu tvrdit, že ideální pro rodinu je kolo, protože nemají na auto. to už byste asi chápal jako blbost, že...
tak ted jste se pane Micka pekne nachytal..ani Octa kombi neni rodinnym idealem na delsi dovolenou s 2detmi..s tim tu budeme vsichni souhlasit😊 takze dalsi debata je zbytecna..a priste je treba lepe formulovat..pro koho ten vuz je vhodny..ideal je to pro bezdetne pary, jedince anebo duchodce..
Schod je nepříjemný, ale u toho HB bych to neřešil, stejně bych si když už koupil jedině kombik od Fabie 😉 U HB asi moc často nesklopím sedačky, to radši vyřeším tažným .
Tak zopár šmykov som tiež absolvoval (dobrá škola, moje prvé auto) a keď som kamošom hovoril, že sa mi to nejak nezdá, tak sa mi dostalo akurát úškrnov, že aha odborník, mal by si zavolať Boleslavi, ale niečo na tom fakt bolo, tie previsy, kufre a pod. narobili svoje.
Tak hlavně poukazuji na situaci ve svém okolí. Já taky obecně nepreferuji malé vozy, ale pokud se někomu líbí a vyhovuje mu, tak to jako rodinný vůz může využívat.
No to já nevím 😄 Já říkám, jak to vypadá. Rodiny 30-50 let víceméně kupují ojetiny nižší střední třídy.
blbost
Celu rodinu 2ks dospeli, 2ks deti komplet naskladani bez obmedzenia do sedanu bmw 3er, ktory ma mensi kufor. Ak by niekto chcel namietat, ze je to auto o triedu vyssie, v interieri ziadna batozina nebola :-!
A mali sme aj kocik.
Celu rodinu 2ks dospeli, 2ks deti komplet naskladani bez obmedzenia do sedanu bmw 3er, ktory ma mensi kufor. Ak by niekto chcel namietat, ze je to auto o triedu vyssie, v interieri ziadna batozina nebola :-!
A mali sme aj kocik.
Záleží hodně na tom, jak je to auto udělaný celkově. A taky kolik procent zabírají právě ty tvrdý plasty. Na místech v kabině, kde to tolik není vidět, mě třeba vůbec nevaděj.
Přesně, lidi co tvrdý plasty v autě nemají je pořád kritizují a přitom netuší, jaké je to plus z hlediska nevrzání interiéru. Jasně, v luxusním korábu za několik mega by to bylo fuj, ale v malé Fabii za nějakých 250 000 Kč? Proboha, kde vy všichni co to neustále dokola omíláte, vlastně pracujete a kolik si tam vyděláváte? Já že bych se přidal k vám do týmu. Protože jinak nevím, kolik bych musel na malý auto s měkčenejma plastama vydělávat, abych si ho mohl pořídit.
Ale vždyť to je právě příklad toho, kam má Fabia s 1,0 a s 1,2 namířeno: ne na mladou rodinu a mnoha přepravními požadavky, ale na starší bezdětné páry, na jednotlivce, na krátké cesty jen výjimečně doplněné o delší cestu... To mám na mysli, to je správné tržní umístění tohoto auta, ne "pro rodinu jak dělaná"!
Za tak nizkou cenu asi ne.
Je ale otazka, jestli by nebylo vhodnejsi mit tento motor v kompletu s lepsim podvozkem a ne s vratkym francouzem. Pak asi stoji si zato priplatit. Takze doufam, ze se v EU objevi v USA prodavany Jazz s 1,5 atmo se zrychlenim 0-100 za cca 8s.
Je ale otazka, jestli by nebylo vhodnejsi mit tento motor v kompletu s lepsim podvozkem a ne s vratkym francouzem. Pak asi stoji si zato priplatit. Takze doufam, ze se v EU objevi v USA prodavany Jazz s 1,5 atmo se zrychlenim 0-100 za cca 8s.
Kdyz rikas ze autoradio hraje pekne, tak predpokladam, ze je zde posun oproti FII o minimalne jednu tridu. pokud neni posun o tridu, tak to pekne je spise bida
Škoda, že je to jen test motoru.
Osobně by mne zajímalo, jestli je tak velké plus lehká řadící páka. Z mého pohledu je to "neduh" většiny modelů koncernu, kdy jde páka i spojka až téměř bez jakéhokoliv odporu zařadit, což mne kolikrát i zmátlo a přišlo mi to lehce nepřesné (nic hrozného).
Podvozek má tedy posun k Fabii 1? Takže chcete říct, že jezdí jak trakař a v zatáčce se kroutí? To snad ne.... 😄 Myslím, že dobrým kompromisem mezi jízdními vlastnostmi a komfortem nabízí (a to hlavně v té době I. Fabie a soudobé konkurence) v tomto segmentu a od koncernu Ibiza , ale jak řikám, sto lidí, so chutí...
Pak mam tradiční otázku na bakelitový interiér? Jak je to? Je to Rapid? Nebo Oktávie? Předpokládám, že na tu opěvovanou I. Fabii to mít nebude že? Škoda... sedačky vypadají fakt hezky (příplatkové?) a dizajn palubky také.
Schod po sklopení sedadel - Takže není šikmá plocha, ale přímo schod? U Hatchbacku bych to tak neřešil, ale u kombiku to bude podpásovka.
V téhle kombinaci sem už vůz viděl a vypadal povedeně, bohužel to nemohu říct o levnějších výbavách, každopádně to nevidím jako rodinný ideál, ale jako druhé auto do rodiny a nebýt houpavého podvozku, tak i s motorem pro zábavnou jízdu do práce 😄
P.s. Snad tichý motor po pár desítkách tisíc km nezačne při startu znít jak staré TDI, což bylo obvyklé u dosavadních TSI
>😒] >😁
Osobně by mne zajímalo, jestli je tak velké plus lehká řadící páka. Z mého pohledu je to "neduh" většiny modelů koncernu, kdy jde páka i spojka až téměř bez jakéhokoliv odporu zařadit, což mne kolikrát i zmátlo a přišlo mi to lehce nepřesné (nic hrozného).
Podvozek má tedy posun k Fabii 1? Takže chcete říct, že jezdí jak trakař a v zatáčce se kroutí? To snad ne.... 😄 Myslím, že dobrým kompromisem mezi jízdními vlastnostmi a komfortem nabízí (a to hlavně v té době I. Fabie a soudobé konkurence) v tomto segmentu a od koncernu Ibiza , ale jak řikám, sto lidí, so chutí...
Pak mam tradiční otázku na bakelitový interiér? Jak je to? Je to Rapid? Nebo Oktávie? Předpokládám, že na tu opěvovanou I. Fabii to mít nebude že? Škoda... sedačky vypadají fakt hezky (příplatkové?) a dizajn palubky také.
Schod po sklopení sedadel - Takže není šikmá plocha, ale přímo schod? U Hatchbacku bych to tak neřešil, ale u kombiku to bude podpásovka.
V téhle kombinaci sem už vůz viděl a vypadal povedeně, bohužel to nemohu říct o levnějších výbavách, každopádně to nevidím jako rodinný ideál, ale jako druhé auto do rodiny a nebýt houpavého podvozku, tak i s motorem pro zábavnou jízdu do práce 😄
P.s. Snad tichý motor po pár desítkách tisíc km nezačne při startu znít jak staré TDI, což bylo obvyklé u dosavadních TSI
>😒] >😁
Jo a teď ještě koukám, akční cena platí při financování s Renault Finance. Hmm, tak to už bude ve výsledku ale úplně jiný "kauf".
8% dostane každej, šikovnější i víc, o dost víc.
Zatímco o výrazných slevách z akční ceny u Renaultu si dovolím silně pochybovat. :-!
Zatímco o výrazných slevách z akční ceny u Renaultu si dovolím silně pochybovat. :-!
Bych se mohl vykašlat. Neustále šachovat se zahrádkou či boxem kvůli pár jízdám.
V autě mám integrovaný vak, bohatě to stačí. 😉
V autě mám integrovaný vak, bohatě to stačí. 😉
Veta o naklonoch je zaujimava, na inej stranke som nasiel, ze sa velmi nenaklana, ze je to zazrak pri makkom naladeni podvozka.
Avsak fotky, kde pomaly rype prednym spoilerom o vozovku vravia, ze sa skutocne naklana. [odkaz]
Avsak fotky, kde pomaly rype prednym spoilerom o vozovku vravia, ze sa skutocne naklana. [odkaz]
Já ano, to jsou proti dnešním věcem jen malichernosti. Taková prasklá hlava či jiné věci zde nehrozí. Je to nenáročné auto, ale pořád lepší, než dacia či jiné holomrdky.
Mozna 9s bylo u sterho nmodelu, mozna se starou CVT, nevim, nehledal jsem jen jsem narazil na toto
[odkaz]
[odkaz]
208 1.6 VTi má 0-100 za 8,9s, to jen auto.cz uvádí zrychlení s "polovičním zatížením". Ta nižší hodnota se asi do tabulky nehodila. 😄
Sportovní? Tohle slovo se mi už zajídá. Ten motor umožňují bezproblémovou jízdu po dálnici a předjetí kamionu na silnici první třídy i v případech, kdy fouká protivítr. Nic sportovního v tom nevidím.
Čahouni 190 cm už jaksi s rodinou nepečou po rodinných výletech. Zato hlavně malé děti potřebují plno věcí si dát kufru. Takže rodinný ideál je třeba Octávka kombi. Superb už je špatně, protože se nenatáhneš dozadu ani podat pití.
Na korejce slevy moc nefungují. Tam musíš vybírat mezi skaldovkama, pokud se chceš dostat na nějakou lepší cenu.
...i já se zítra chystám na testík. Dnes jsem jel okolo pěkně modrý. Jen na vlastní oči nevidím nijak velkej pokrok v designu oproti druhý generaci, vyjma předních lamp. 😉
No právě!! Je to blbost!! Stejně, jako že se jedná o ideál rodinného auta, vždyť o to právě jde! Že auta této třídy nemůžou být ideální pro rodiny, přesně potvrzuješ moje slova
Tak to se obávám, že to mají špatně všichni. Podle ceníků fr, de, cz, sk je to 8,9 s. Tomu číslu bych věřil už vzhledem k hodnotám staré 308 (10,8 s), která je, pokud si to správně pamatuju, stejně zpřevodovaná, ale zároveň nesmyslně těžká. Chyba ale zřejmě bude i na straně Peugeotu, pokud to v nějakých "technických údajích" mají také tím vyšším číslem a bez vysvětlení.
Tak si měj tu svoji pravdu,
Já jen vidím, že i když se budeš stavět na hlavu, tak ten Megan v "podobné" výbavě, bez několika (nemožných) prvků výbavy bude stále dražší a starší...
Tedy to samé, co jsem tu tvrdil už od začátku. Jaký objev...
Já jen vidím, že i když se budeš stavět na hlavu, tak ten Megan v "podobné" výbavě, bez několika (nemožných) prvků výbavy bude stále dražší a starší...
Tedy to samé, co jsem tu tvrdil už od začátku. Jaký objev...
Např. Megane grandtour 1,2 TCe 97kW za 354 tisíc. Nebo s 1,5 dCi 81kW za 374... [odkaz] Ono stačí hledat... 😉 U Fordu, Kie, Hyunday najdeš podobný nabídky...
Já to spíš bral ve srovnání s Megane, kdy jsem prošel všemi generacemi. První byla plavná, druhá překvapivě tuhá, a ta třetí, ta už je hodně tvrdá, proto jsem odmítl 17ky pneu... A když někdo píše o plavných francouzích, seděl naposled v takovym autě minimálně před deseti lety... (Asi jako když mi někdo tvrdí něco o nejlepších dálnicích a Německu. Zlatá Francie. Sice drahá, ale bez uzavírek, a většinou o třech a více pruzích.)
Mám jednu oblíbenou zatáčku, a můžu s klidem napsat, že projet jí s OII po FL stejně razantně a rychle jako s Meganem grandtour III., tak jí honím od kraje ke kraji ještě v další vesnici... 😄
Proto mě překvapuje, jak se německá produkce jízdními vlastnostmi vrací o desetiletí zpět, kdežto francouzi přitvrzují... A bohužel, sáhněte si do svědomí, co se chválilo před pár lety, je dnes u konkurence mínus...
Mám jednu oblíbenou zatáčku, a můžu s klidem napsat, že projet jí s OII po FL stejně razantně a rychle jako s Meganem grandtour III., tak jí honím od kraje ke kraji ještě v další vesnici... 😄
Proto mě překvapuje, jak se německá produkce jízdními vlastnostmi vrací o desetiletí zpět, kdežto francouzi přitvrzují... A bohužel, sáhněte si do svědomí, co se chválilo před pár lety, je dnes u konkurence mínus...
Sedačky? Pohodlné??? Vem to Praha-Brno a zpět, pak napiš... Sedadla ve Fabii jsou levná, tenká a tvrdá (to není kritika, to je konstatování faktu).
No velká sláva a mnoho řečí kolem něčeho co už tady bylo před 14 lety, a to sevším všudy, jak reklama říká ojedinělí design ( HMMMMMM jako Stilo ketré ove zatracují a teď Škodu velebí ) 6 airbagů brávo to již také Stilo v roce 2001 mělo, tak co je tady vlatně nového , jasně ten šicí stroj pod kapotou
Bylo už mnohokrát konstatováno, m.j. i ve vašem časopisu, že malé motory bez ohledu na dopování dmychadlem ztrácí sílu při obsazení 4-5 osobami + zavazadly v kufru. Prudce jim klesají dynamické schopnosti a tím ohrožují svou posádku + ostatní účastníky provozu při předjížděcích parametrech (hustota provozu stále stoupá; populace stárne, čím dál více řidičů jezdí na silnicích nižší, než povolenou rychlostí. Tzn., že předjížděcích manévrů stále přibývá).
Takovéto motory mohou být přijatelné pro singles, max. pro couples s malým dítětem, ale pak by neměli nakládat kola na střechu! Čili opravdu žádný ideál!
Prosím, abyste byli ve svých textech více objektivní a abyste korigovali propagační texty výrobců aut a prodejců směrem k větší objektivitě. Jinak je existence vašeho časopisu zbytečná. Což si koneckonců myslím už dost dlouho....