Ekonomika
0
Huste tabulky 8-s
Jaguar jede, jako jedinej v plusu 😄 :yes😒br />
ale nijak sileny to neni ani u Alfy a Audi, tam to sou jen slaba procenticka do minusu 😄
Je načase skoncovať s politikou globálneho otepľovania, a nehádzať výrobcom polená pod nohy. Som zvedavý, ako sa situácia vyvinie.
staci ty polena sebrat a zatopit snima >😁 , kdyby se na vyrobce aut netlacilo, tak je evropa davno utopena v sazich 😉
samozrejme, že iste obmedzenia su namieste, životne prostredie treba šetriť...ale tu sa už z toho oteplovania urobi kult, pričom nie je potvrdene, že je sposobene človekom (vlastne nie je iste ani to, či sa skutočne otepluje, viď teoriu malej doby ladovej). Prirodu treba chraniť. Ale nie na úkor dalšieho zadlžovania.
oteplovani je jen blabol par zelenych mozku a vubec onej veskutecnosti nejde, tim pravim duvodem je to ze bez tech narizeni by sme tu porad jezdili v autech co bastej 15 litru na 100 a maj sotva obsah 2 litry, s dieslama bez turb, a katalizator nebo filtr pevnejch castic by byl jen jakasi hracka a e😜onat pro muzea
[odkaz]
Pozorne si to pozri, od zaciatku do konca... aj tie grafy, hlavne tie grafy!
Pozorne si to pozri, od zaciatku do konca... aj tie grafy, hlavne tie grafy!
Za chvili se zde najde nekdo, kdo rekne, ze i Al Gore je ekoterorista. Tento dokument jsem videl jiz nekolirat. Dukazy jsou "neprustrelne" a pouze uplny ignorant by mel namitky.
Je super ***. Já Vám dám globální oteplování. Jak říká pan prezident. Je třeba se měnícím podmínkám přizpůsobit. Pokoušet se poručit větru, dešti je nemysl. Země se mění, my se musíme přizpůsobit taky.S ekologisty bídně zhynem.Když v pořádně bouchne sopka tak nám to znečistí atmosféru tak, že všechny lidské exhalace jsou směšně prťavé. A byli na zemi doby kdy ty sopky bouchali jedna za druho a život valil naplno. Rex požíral rexe, zelěň se zelenila. A jestli přijde doba ledová ( a to je možné) a to bez ohledu namnožství co vypouštěného do ovzduší člověkem, budeme mít opravdu jiné starosti. Nemám rád komunisty, nacionalisty, ekologisty, bigotní katolíky, radikální muslimy, ortodoxní židy, protož mají všichni patent na pravdu a o své víře nepochybují.Jsou nebezpeční lidské svobodě neboť nad tu staví vyšší principy.
To bylo myšleno jako ironie? Miluju tyhle kdákaly v deseti řádcích popisující svou nenávist a nakonec to uzavřou slovy "nebezpečí lidské svobodě".
:no: :no: :no: :no: :no:
:no: :no: :no: :no: :no:
To co si tu uviedol za priklady, z toho tak 70% sa jedna o vieru, krestanstvo, islam, judaizmus kommunizmus by som povazoval za vieru...
Podla toho, co si napisal, je pre Teba najvyssim principom sloboda, ktoru si uzivas na ukor tvojuch spoluobcanov, alebo v este lepsiom pripade na ukor svojich deti...
Predpokladam ze ani film Unconvenient Truth si nevidel a ani si sa o globalne oteplovanie nezaujimal. Ano, sopky vybuchali, v dobe ked to bolo bezne, a zivot v tej dobe uz vobec 'nevalil naplno', a ked zivot aj samozrejme bol pritomny, to si pis, ze by si sa mohol skusat prispozobovat tym kriteriam, nepodarilo by sa. Ale hlavne, ze sem miesas sopky, ktore maju s ekologiou pramalo spolocneho. Nie som ekoterorista, ani greenpeaceak, tych priamo neznasam, lebo su iba nastrojom v rukach inych ludi a presadzuju nezmyselne veci, ktore priamo skodia zivotnemu prostrediu.
Boli aj teplejsi aj chladne intervaly v zivote nasej planety, ale aj v tom najteplejsiom obdobi bola priemerna teplota a mnoho nizsia ( tu sa mysli iba par stupnov, si desatin, ale v pripade priemernej teploty, a vzhladom na rovnovahu v atmosfere to znamena sakramentsky vela ). O koncentracii CO2 v atmosfere ani nehovorim. V tom obdobi ked vybuchovali sopky bolo menej CO2 v atmosfere, ako je dnes, tam problemom bol iba vulkanicky popol ktory sa dostane do atmosfery...
Si rozumny clovek, o tom nepochybujem ale pristupom akurat idealny, aby si spolocnostmi ovplyvnenym vedcom uverit ich polopravdy.
Nemysli si, ze k tomu aby sa zilo lepsie, by malo dojst k enormnym zmenam... stacilo by strasne malo, ale ludia su priliz lenivy na to, aby aj to malo spravili pre buducnost ich deti. Ak chces aspon neaku odpoved, tak sa kukni na ten film.
Podla toho, co si napisal, je pre Teba najvyssim principom sloboda, ktoru si uzivas na ukor tvojuch spoluobcanov, alebo v este lepsiom pripade na ukor svojich deti...
Predpokladam ze ani film Unconvenient Truth si nevidel a ani si sa o globalne oteplovanie nezaujimal. Ano, sopky vybuchali, v dobe ked to bolo bezne, a zivot v tej dobe uz vobec 'nevalil naplno', a ked zivot aj samozrejme bol pritomny, to si pis, ze by si sa mohol skusat prispozobovat tym kriteriam, nepodarilo by sa. Ale hlavne, ze sem miesas sopky, ktore maju s ekologiou pramalo spolocneho. Nie som ekoterorista, ani greenpeaceak, tych priamo neznasam, lebo su iba nastrojom v rukach inych ludi a presadzuju nezmyselne veci, ktore priamo skodia zivotnemu prostrediu.
Boli aj teplejsi aj chladne intervaly v zivote nasej planety, ale aj v tom najteplejsiom obdobi bola priemerna teplota a mnoho nizsia ( tu sa mysli iba par stupnov, si desatin, ale v pripade priemernej teploty, a vzhladom na rovnovahu v atmosfere to znamena sakramentsky vela ). O koncentracii CO2 v atmosfere ani nehovorim. V tom obdobi ked vybuchovali sopky bolo menej CO2 v atmosfere, ako je dnes, tam problemom bol iba vulkanicky popol ktory sa dostane do atmosfery...
Si rozumny clovek, o tom nepochybujem ale pristupom akurat idealny, aby si spolocnostmi ovplyvnenym vedcom uverit ich polopravdy.
Nemysli si, ze k tomu aby sa zilo lepsie, by malo dojst k enormnym zmenam... stacilo by strasne malo, ale ludia su priliz lenivy na to, aby aj to malo spravili pre buducnost ich deti. Ak chces aspon neaku odpoved, tak sa kukni na ten film.
Dobrý příspěvek. Ty bys mě možná nalomil můj světonázor.
"globální oteplování" je už dávno potvrzené, je to fakt, zaspal jsi tak 15 let, anebo máš v makovici totálně nasráno
Už dávno potvrzené? A kdo to potvrdil? Věř, že na každýho vědce co oteplování potvrzuje sou dva, co s ním nesouhlasí!
Asi tak by som to opravil, ze na kazdeho vedca, co sa nenecha ovplyvnovat su dva, co si zmenili svoj nazor na natlak koncernov, ktory nechcu investovat do modernizacie tovaren...
Hele záleží čemu chceš věřit. Podle mě pan Gore je oportunistická krysa. Protože sám nežije podle toho co mele, neztrácel bych jeho kydama čas. [odkaz]
Dále zatímco boj proti oteplování, zejména jeho výsledky jsou z kategore sci-fi, rozhodnutí Gorovi podobných lidí vedou aktuálně k hladomoru - pěstování kukuřice na ethanalol, rýžová krize 2008, a nedostatek energie v celé Africe. Přeloženo, ukájení vlastního ega ekologii (ta za to nemůže) způsobuje denně smrt.
Dále zatímco boj proti oteplování, zejména jeho výsledky jsou z kategore sci-fi, rozhodnutí Gorovi podobných lidí vedou aktuálně k hladomoru - pěstování kukuřice na ethanalol, rýžová krize 2008, a nedostatek energie v celé Africe. Přeloženo, ukájení vlastního ega ekologii (ta za to nemůže) způsobuje denně smrt.
1. To s tou kukuricou, co pises, je vylozene blost, a samozrajme ze to normalny clovek nepodporuje, je to neefektivne.
2. To, ze ako zije Gore ma vobec nazaujima, a ani nic nemeni na tom, ci globalne oteplovanie existuje, alebo nie.
Je to podobna situacia, ako napriklad lekar co vyklada fajciarovi, aby nefajcil, lebo moze dostat rakovinu pluc, ci zomriet na infarkt, a pri tom aj ten lekar fajci ako turek. To ze fajci neznamena ze paciant nemoze dostat rakovinu ci zomriet na infarkt...
Co sa tyka veternej energie, lebo podla linku ju Al Gore nevyuziva, tak by to bolo na dlhsie skumanie co za tym vlastne je...
2. To, ze ako zije Gore ma vobec nazaujima, a ani nic nemeni na tom, ci globalne oteplovanie existuje, alebo nie.
Je to podobna situacia, ako napriklad lekar co vyklada fajciarovi, aby nefajcil, lebo moze dostat rakovinu pluc, ci zomriet na infarkt, a pri tom aj ten lekar fajci ako turek. To ze fajci neznamena ze paciant nemoze dostat rakovinu ci zomriet na infarkt...
Co sa tyka veternej energie, lebo podla linku ju Al Gore nevyuziva, tak by to bolo na dlhsie skumanie co za tym vlastne je...
to s tou kukuřicí .. blbost? jak se to vezme. Dle zprávy OSN došlo na Castrova slova (i *** má někdy pravdu), že produkce biopaliv vedla v některých státech světa k hladomoru a razantnímu zvýšení cen potravin na celém světě.
nojo, ale ta totální blbost kukuřice, to je vzor pro evropskou legislativu a třeba pěstování řepky na bionaftu. Je to až k neuvěření co se děje aby se politici dostali ke korytu - v US přes farmáře z jihu, v EU přes podobný dotace zemědělcům. To, že se to všechno dělá pod nálepkou "eko" je největší lakýrka na lidi moderních dějin. Přitom nejlogičtější je odvézt přebytky kukuřice a obilí do Jižní ameriky a vybartrování za pralesní plochy který se tam likvidují, ale jídlo na nich stejně neporoste
To tu vie viac ludi, lenze my tolko penazi nemame, potazmo ani moc, aby sme sialenstva zastavili. Ale ak by sme mali, tak by sme to robili tak isto ako to robia ti druhi...
jojo tak to je jasný, prostě jsme velcí jako půlka New Yorku.
Mě bude úplně stačit, když nebudeme trpět takovým tím "když oni 10, tak my 11", a podporovat každou blbost.
Mě bude úplně stačit, když nebudeme trpět takovým tím "když oni 10, tak my 11", a podporovat každou blbost.
Taky nevíš co píšeš. Ani já, ani Klaus( i když všichni neználkové tvrdí opak) nepopíráme globální oteplování. Nepopíráme!!!
Nu, NEvím jak vy, milý P407, ale václav II. porevoluční ANO - jako že se příjmením NEználková NEjmenuji ...
Pěkný den 😄
Pěkný den 😄
ale vkládat taková slova panu Prezidentovi do úst to je opravdu ale opravdu falešné...
...navíc se opravdu nikdo nepře o globální oteplování - na to ostatně stačí globální teploměr, ale o to, jestli za něj může člověk, nebo jak se to jmenuje, jo SLUNCE
...navíc se opravdu nikdo nepře o globální oteplování - na to ostatně stačí globální teploměr, ale o to, jestli za něj může člověk, nebo jak se to jmenuje, jo SLUNCE
Selbstverständlich za to můžeme MY (také). Těch cca 20.000 vědců co na tom desetiletí pracují to říká ...
Těm já tak nějak VÍCE věřím, než bývalému ekonomovi co dnes již jen politik (a od té doby co se čeští zelení dostali do sněmovny i klimatolog-amatér) je 😉
A ekonom co minulý týden přirovnal současnou hlubokou hospodářskou krizi k chřipce ... by možná měl vrátit diplom (nebo alespoň složit profesuru, co si až jako politik "dodělal" - u profesora Švejnara) - si myslím já 😄
ŽE současný hradní pán NEsnáší zelené (politiky) i zelené (ekology) věru NEbýt tajemstvím 😉
Těm já tak nějak VÍCE věřím, než bývalému ekonomovi co dnes již jen politik (a od té doby co se čeští zelení dostali do sněmovny i klimatolog-amatér) je 😉
A ekonom co minulý týden přirovnal současnou hlubokou hospodářskou krizi k chřipce ... by možná měl vrátit diplom (nebo alespoň složit profesuru, co si až jako politik "dodělal" - u profesora Švejnara) - si myslím já 😄
ŽE současný hradní pán NEsnáší zelené (politiky) i zelené (ekology) věru NEbýt tajemstvím 😉
Vítám mezi námi v Bohemii 😉 nejjasnější hvězdo mého severního nebe 😉 ...
Tak Arrivederci Roma???
Inu co je "globální" je vždy problematické... 😉
Tak Arrivederci Roma???
Inu co je "globální" je vždy problematické... 😉
Děkuji za "uvítání", já zpět (bylo KRÁSNĚ - i když pršelo trošičku více, než bych si přála ...)
PS: "globální" věru problematické je ... ale svěr "vývoje" je asi jasný: 50% světa mluví anglicky, druhých 50% čínsky ... to už NAŠTĚSTí nezažijeme .. 😉
Pěkný den 😄
PS: "globální" věru problematické je ... ale svěr "vývoje" je asi jasný: 50% světa mluví anglicky, druhých 50% čínsky ... to už NAŠTĚSTí nezažijeme .. 😉
Pěkný den 😄
Z "oteplování"se stalo nesmírné politikum i bussines(myšleno na obě strany),což v kombinaci způsobuje posun do tzv."prestižní diskuse",v níž je dohoda či kompromis jaksi problém... 😉
No a hned mi namalovat konfuciánskou záclonu-milá Kylie,snad jsem tak moc neřekl... >😁
No a hned mi namalovat konfuciánskou záclonu-milá Kylie,snad jsem tak moc neřekl... >😁
Och VŮBEC nic "špatného" 😄
S tím "politikum" NAPROSTO souhlasím, já jen že OBA extrémy (ať "ultrazeleně", či "na VŠEchno kašlem") považuji za "špatné" ...
PS: Zimně/jarní výlet nach Rome DOPORUČUJi všem (lidem dobré vůle 😄 ), je to krásné osvěžení a máte-li alespoň truchu "dálkotraťový" vůz mohu doporučit i cestu autem (nejen Passo del Brennero na hranicích Italia/Österreich za to stojí ..)
Omlouvám se všem kdo to tam znají a "nudím je", ale těm kdo NEbyli (vřele) doporučuji ... :yes:
Pěkný den 😉
S tím "politikum" NAPROSTO souhlasím, já jen že OBA extrémy (ať "ultrazeleně", či "na VŠEchno kašlem") považuji za "špatné" ...
PS: Zimně/jarní výlet nach Rome DOPORUČUJi všem (lidem dobré vůle 😄 ), je to krásné osvěžení a máte-li alespoň truchu "dálkotraťový" vůz mohu doporučit i cestu autem (nejen Passo del Brennero na hranicích Italia/Österreich za to stojí ..)
Omlouvám se všem kdo to tam znají a "nudím je", ale těm kdo NEbyli (vřele) doporučuji ... :yes:
Pěkný den 😉
Tak to jsi poměrně věřící člověk že? 😄 No já radši důkaz. A že 20tis vědců ještě na důkaz nepřišlo? No to musej bejt pěkný chudáci.
To byl ale "hloupoučký" příspěveček, že? 😄
Ten VÁŠ (milý Me2d) na mysli mám 😉
Když NEbudete číst JEN "výplody" na/v internetových diskuzích, dozvíte se, že SAMOZŘEJMĚ a DÁVNO tomu (k tomu) došli ... a za "chudáka" by možná někoho jiného (kdo to i DNES stále ještě "zpochybňuje") označit šlo ...
Víte, PŘEHÁNĚNí na tu i onu stranu je NEsmysl, ale to snad raději maličko "přehnat" na tu stranu "opatrně/ekologicky", než na onu "kašlu na všechno - po mě potopa" - tak asi TAKhle to vidím já ..
PS: Do kostela NEchodím, členka žádného "věruuskupení" NEjsem (a nikdy NEbudu - tedy pokud mi cihla na hlavu NEspadne apod.), ale "věřící" snad i jsem, neb pokud opravdu MY (co si homo sapiens říkáme) to NEJ- ve vesmíru jsme, no tak to je v ....
Ten VÁŠ (milý Me2d) na mysli mám 😉
Když NEbudete číst JEN "výplody" na/v internetových diskuzích, dozvíte se, že SAMOZŘEJMĚ a DÁVNO tomu (k tomu) došli ... a za "chudáka" by možná někoho jiného (kdo to i DNES stále ještě "zpochybňuje") označit šlo ...
Víte, PŘEHÁNĚNí na tu i onu stranu je NEsmysl, ale to snad raději maličko "přehnat" na tu stranu "opatrně/ekologicky", než na onu "kašlu na všechno - po mě potopa" - tak asi TAKhle to vidím já ..
PS: Do kostela NEchodím, členka žádného "věruuskupení" NEjsem (a nikdy NEbudu - tedy pokud mi cihla na hlavu NEspadne apod.), ale "věřící" snad i jsem, neb pokud opravdu MY (co si homo sapiens říkáme) to NEJ- ve vesmíru jsme, no tak to je v ....
lekce z komunikace😒br />
- je dávno dokázáno
- každý přece ví
- je naprosto jasné
- jenom blbeček by pochyboval
... jsou průvodní znaky MANIPULACE.
Milá Kylie, když to tedy bylo dávno dokázáno, pročpak se teda těch 20tis. vědců platí aby hledali a hledali?
- každý přece ví
- je naprosto jasné
- jenom blbeček by pochyboval
... jsou průvodní znaky MANIPULACE.
Milá Kylie, když to tedy bylo dávno dokázáno, pročpak se teda těch 20tis. vědců platí aby hledali a hledali?
Woooow! Tak "manipulaci" rozeznat dovedete? :yes: 😄
A přitom názorově "klausovec" jste? 😉
To jsou VĚCi!
Já bych řekla, že o staroegyptských památkách a historii obecně toho již docela DOST víme a výkopy a zkoumání budou ještě DLOUHO pokračovat ... 😄
PS: Opravdu si myslíte, že to vše co my dokázali do ovzduší (no teď už i do vesmíru) "vyslat" (jedno zda z výfuku, komínu či jakkoliv jinak) mělo, má a bude mít vliv NULA? 😉
A přitom názorově "klausovec" jste? 😉
To jsou VĚCi!
Já bych řekla, že o staroegyptských památkách a historii obecně toho již docela DOST víme a výkopy a zkoumání budou ještě DLOUHO pokračovat ... 😄
PS: Opravdu si myslíte, že to vše co my dokázali do ovzduší (no teď už i do vesmíru) "vyslat" (jedno zda z výfuku, komínu či jakkoliv jinak) mělo, má a bude mít vliv NULA? 😉
No efekt nula ne, ale asi jako močení do řeky na povodeň....
Mylím že můj příklad o Pepovi co v potoce za vsí myje auto je "přesnější" - tedy náš vliv je MNOHEM větší než se domníváte ... (rozhodně bychom na to NEměli "kašlat")
PS: NEjsem odbornice, ale doporučuji si přečíst něco na toto téma, asi byste NEříkal že když vypustíte do ovzduší rok co rok milion tun má to vliv jako .... na povodeň
PS: NEjsem odbornice, ale doporučuji si přečíst něco na toto téma, asi byste NEříkal že když vypustíte do ovzduší rok co rok milion tun má to vliv jako .... na povodeň
Jo tak proč rozklad uhlíku odkazuje sfingu o pár tisíc let starší a archeologové to ignorují? >😁
Když se hodně vědců na něčem shodne, tak je to krajně podezřelé. 😉
Když se hodně vědců na něčem shodne, tak je to krajně podezřelé. 😉
Já tedy viděla 10.000 př.n.l. - takže sfinga URČITĚ prostě JE starší 😉
NE vážně, tohle se "zkoumá" již dlouho (ještě v dobách kdy Václav co disidenty NErad v STB byl) a pro mnoho lidí jistě "příjemnější" je NIC nedělat a na VŠE kašlat, ale já bych dala na odborníky - i ty české - a NE na bývalého ekonoma dnes spíše "populistu/politika" - narovinu, oboru zjevně rozumí podobně jako my dva ... PROČ mu třeba "věříte" vy?
NE vážně, tohle se "zkoumá" již dlouho (ještě v dobách kdy Václav co disidenty NErad v STB byl) a pro mnoho lidí jistě "příjemnější" je NIC nedělat a na VŠE kašlat, ale já bych dala na odborníky - i ty české - a NE na bývalého ekonoma dnes spíše "populistu/politika" - narovinu, oboru zjevně rozumí podobně jako my dva ... PROČ mu třeba "věříte" vy?
Já mu nevěřím. Dospěl jsem ke svému protioteplovalistickému názoru zcela náhodou a nezávisle na Klausovi mnohem dřív než on. A mimochodem on opravduoteplování nezpochybňuje. jenom tvrdí, že viv člověka je tak marginál, že jakkoliv protipřírodním změnám bojovat je marné a nesmyslné. A to je rozumný názor a já jej sdílím.
Ok - to beru ...
PS: Vpodstatě to vidím "podobně", jen jsem o nějaký ten "level" dál - NE až TAK "extrémní" jako Klaus, ne až TAK "extrémní" jako někteří přikazovači/omezovači ...PPS: Prostě si myslím, že přírodu (faunu i floru) ničíme/zabíjíme a NĚCO bychom dělat měli - ale "s rozumem" - toť můj názor - ŽÁDNÝ extrém NEbývá správný ... prostě si myslím že do toho potoka za vsí chodí mýt vůz a vypouštět olej už HODNĚ lidí a JEDNOU to MUSí vést k tomu, že ten tok nakonec "umře" - KDE přesně jsme NEvím(e asi nikdo) - říkat že NIDKY NEbude problém - to ale URČITÉ je chyba - to si myslím já
PS: Vpodstatě to vidím "podobně", jen jsem o nějaký ten "level" dál - NE až TAK "extrémní" jako Klaus, ne až TAK "extrémní" jako někteří přikazovači/omezovači ...PPS: Prostě si myslím, že přírodu (faunu i floru) ničíme/zabíjíme a NĚCO bychom dělat měli - ale "s rozumem" - toť můj názor - ŽÁDNÝ extrém NEbývá správný ... prostě si myslím že do toho potoka za vsí chodí mýt vůz a vypouštět olej už HODNĚ lidí a JEDNOU to MUSí vést k tomu, že ten tok nakonec "umře" - KDE přesně jsme NEvím(e asi nikdo) - říkat že NIDKY NEbude problém - to ale URČITÉ je chyba - to si myslím já
Kylie mi je vaškův názor zcela ukradený (navíc oteplování nezpochybňuje, pouze vliv člověka na něj). Já se jen ptám kdo má pravdu? Klimatologové, kteří se opírají o 130 leté pozorování nebo astrologové, kteří se opírají o 400 leté?
Ästronomové tvrdí toto: Vlivem extrémní sluneční aktivity od začátku 20 století se začala teplota Země zvyšovat. Stejná pozorování byla provedena po konci Malé doby ledové. Nyní sluneční aktivita odpovídá tomu co bylo pozorováno před Malou dobou ledovou.
Takže komu chceš věřit? Já si nedovolím vsadit ani na jednu stranu. Ale radši si koupím pořádný kožich.
Ästronomové tvrdí toto: Vlivem extrémní sluneční aktivity od začátku 20 století se začala teplota Země zvyšovat. Stejná pozorování byla provedena po konci Malé doby ledové. Nyní sluneční aktivita odpovídá tomu co bylo pozorováno před Malou dobou ledovou.
Takže komu chceš věřit? Já si nedovolím vsadit ani na jednu stranu. Ale radši si koupím pořádný kožich.
Já s vámi SOUHLASím, já JEN považuji ABSOLUTNÍ zpochybňování (zelených i zelených) ze strany českého presidenta považuji za "přehnané" až NEsmyslné ... stejně jako jeho návrh na přijetí € v roce 2019 a AKTIVNí podpora V. Koženého (2 miliardy do kapsičky a "aktivní" podpora písemná i slovní v parlamentu) atd.
Klaus zpochybňuje vliv lidí na oteplování, co je na tom? Klimoši zjistili, že se jim planeta otepluje.. shodou okolností od začátku dvacátého století. Tož co s tím? Může za to člověk. Astronomové vytáhnou graf, kdy se stoupající sluneční aktivita kryje s rostoucí teplotní křivkou.. noo boože, tohle klimoši budou ignorovat, ale o to více křičí, že za to může člověk. To že geologové na ně vytasí období, kdy byly v ovzduší vyšší koncetrace CO2 než jsou nyní, a byla prokazatelně větší chladno než dnes se také zpochybňuje. Prostě se z toho stalo náboženství.
"....stalo náboženství" - skoro souhlasím. S vaším "zlehčováním" výroků presidenta země - NEsouhlasím - byly NEvhodné - to je můj názor.
PS: Jeho až "extrémní" snaha NEmít € (proč tedy PODEPSAL vstup do EU?) a "boj" proti společné smlouvě států EU apod jsou skoro "moc" - jeho "aktivní" spolupráce třeba s tím Koženým je ÚPLNĚ moc, jeho "zlehčování" současné hospodářské recese JE moc - můj názor
PS: Jeho až "extrémní" snaha NEmít € (proč tedy PODEPSAL vstup do EU?) a "boj" proti společné smlouvě států EU apod jsou skoro "moc" - jeho "aktivní" spolupráce třeba s tím Koženým je ÚPLNĚ moc, jeho "zlehčování" současné hospodářské recese JE moc - můj názor
hergot Kylie, Euro není žádná trendy móda. Pleteš si pojmy s dojmy. Funkce Eura je zajistit Španělsku, Itálii a Řecku mezinárodní úvěry za cenu jako mělo Německo. Nehledej za tím žádnou krásnou bohulibou myšlenku. Pamatuješ kolik nul bylo na bankovkách italské liry? Když se budeš důsledně ptát kam se ty nuly poděly, zjistíš skutečnost o Euru, pochopíš Pakt stability, a vůbec jak to funguje...
OPRAVDU? 😉 TAKhle vám to pan profesor na VŠ "vysvětlil" (nu NE že by to bylo úplně NEsmyslné).
PS: Takže mohu-li KONKRÉTNĚ, co VÁŠ názor na € a česko?
PS: Takže mohu-li KONKRÉTNĚ, co VÁŠ názor na € a česko?
no ač se to nezdá, Euro je teď v první krizi [odkaz] , pokud ji ustojí, bude na řadě ČR právě se splněním kritérií pro vstup. Podle mě co se týče výhodnosti je to fifty-fifty, ale bezhlavých příznivců je víc. Taky se uvidí co Slováci po roce dvou. Já myslím že dříve než ČR bude připravena, tak se Euro rozloží. Věřím dolaru. 😉
Nu já si myslím, že pokud evropané NEzvládnou "spojení" a jednotnou měnu a být "Spojenými státy evropskými", tak v pu... jsou - naprosto JEDNOZNAČNĚ a na 100% (těch 100% myslím NAPROSTO vážně), lidé jako václav II. porevoluční to "komplikují" pravděpodobně JEN z osobních důvodů (snad příliš "nepřefiltrovaných" mld. v korunách? 😉 ) - momentálně to (pravděpodobně - c👋jak bude po ekonomické stránce spíše než ekonom ví nějaká "vědma").
Slovensko vstoupilo v trošičku NEstandardním obodbní, takže tím PRAVÝM příkladem asi NEbudou - ať se situace u nich bude vyvíjet tak či onak - momentální "jevy" prostě JSOU až VELMi NEstandardní.
PS: Já bych se OBÁVALA že $ i € jednou "za uši" od jüan dostanou, ale to bude ještě chvíli trvat, ovšem to s tím "spojením" evropy to je vskutku JEDINÁ cesta k přežití - to samozřejmě je maličko "dlouhodobější" ... ale "nacionalismus" prostě výhledově může evropě (smrtelně) ublížit - jestli se jednou ukáže že oddalování přijetí € bylo pro česko "fik-fik", nebo "tragédie" - to se (dle mne) tedˇ dá spíše jen "odhadovat" - takže presidentovo jednoznačné NE - vnímám jako "problematické" - rozhodně tím TRÁPí mnohé (vlastně všechny) vývozce/dovozce i běžné lidi jezdící d👋z/přes česko - PROČ myslíte že je TAK aktivní "ANTI€příznivec"?
Já bych NEtlačila, ale VÝRAZNĚ "čilejší" bych byla - to se klidně přiznám! NErada bych se dožila jediného ostrůvku v evropě kde korunou se platí, neb to by MOHLO ve výsledku i NEvýhodné být a dokonce VELMi!
Slovensko vstoupilo v trošičku NEstandardním obodbní, takže tím PRAVÝM příkladem asi NEbudou - ať se situace u nich bude vyvíjet tak či onak - momentální "jevy" prostě JSOU až VELMi NEstandardní.
PS: Já bych se OBÁVALA že $ i € jednou "za uši" od jüan dostanou, ale to bude ještě chvíli trvat, ovšem to s tím "spojením" evropy to je vskutku JEDINÁ cesta k přežití - to samozřejmě je maličko "dlouhodobější" ... ale "nacionalismus" prostě výhledově může evropě (smrtelně) ublížit - jestli se jednou ukáže že oddalování přijetí € bylo pro česko "fik-fik", nebo "tragédie" - to se (dle mne) tedˇ dá spíše jen "odhadovat" - takže presidentovo jednoznačné NE - vnímám jako "problematické" - rozhodně tím TRÁPí mnohé (vlastně všechny) vývozce/dovozce i běžné lidi jezdící d👋z/přes česko - PROČ myslíte že je TAK aktivní "ANTI€příznivec"?
Já bych NEtlačila, ale VÝRAZNĚ "čilejší" bych byla - to se klidně přiznám! NErada bych se dožila jediného ostrůvku v evropě kde korunou se platí, neb to by MOHLO ve výsledku i NEvýhodné být a dokonce VELMi!
Problém je v tom, že podle astronomů se Země oteplovala díky vysoké sluneční aktivitě, která zde byla od čtyřicátých let a skončila nedávno razantním snížením. Dle pozorování je nynější aktivita shodná s tím, která byla pozorována na začátku Malé doby ledové.
Takže komu věřit? Vědcům, kteří jednají na základě 400 let pozorování nebo vědcům, kteří se opírají o pozorování sotva 130leté?
Já to netuším .. oteplovači se nedokáží domluvit jestli za oteplení může CO2 nebo prach
takže .. buď tady budou tropy nebo projedeme Balt na lyžích. Vyber si
A Klaus nepřirovnal krizi ke chřipce, ale léčení krize k léčení chřipky. Dost zásadní rozdíl.
Takže komu věřit? Vědcům, kteří jednají na základě 400 let pozorování nebo vědcům, kteří se opírají o pozorování sotva 130leté?
Já to netuším .. oteplovači se nedokáží domluvit jestli za oteplení může CO2 nebo prach
takže .. buď tady budou tropy nebo projedeme Balt na lyžích. Vyber si
A Klaus nepřirovnal krizi ke chřipce, ale léčení krize k léčení chřipky. Dost zásadní rozdíl.
Já VíM co klaus řekl ... tuhle "chřipku" NEléčit 😉
S tím naším vlivem na planetu je to STEJNÉ jako s vlivem Pepíka na stav potoka kam si jezdí mýt auto. Když tam jezdil JEN ho umýt - sice "nic/moc", ale NEvadí. Když tam pak začal vypouštět olej - fuj/fuj, ale stále NEvadí. Problémkem bylo, když se k němu přidali Franta a Václav ... a pak Zdeněk a Irena ... a potom Hilda a Günter a ... až to jednou vadit (ovlivňovat) ZAČALO - tak asi TAK (to je) ...
PS: Nějaké "vlastní", námi NEovlivněné, změny v toku potoka NEzpochybňuji!
Ale že by "vliv" Pepíka - Güntera byl 0,00 - to bohužel také NE - vliv mají (a "zvětšující se") ;-\
S tím naším vlivem na planetu je to STEJNÉ jako s vlivem Pepíka na stav potoka kam si jezdí mýt auto. Když tam jezdil JEN ho umýt - sice "nic/moc", ale NEvadí. Když tam pak začal vypouštět olej - fuj/fuj, ale stále NEvadí. Problémkem bylo, když se k němu přidali Franta a Václav ... a pak Zdeněk a Irena ... a potom Hilda a Günter a ... až to jednou vadit (ovlivňovat) ZAČALO - tak asi TAK (to je) ...
PS: Nějaké "vlastní", námi NEovlivněné, změny v toku potoka NEzpochybňuji!
Ale že by "vliv" Pepíka - Güntera byl 0,00 - to bohužel také NE - vliv mají (a "zvětšující se") ;-\
Vliv mají či nemají? Kylie máš asi problémy se zpracováním informací z mého předchozího příspěvku. Doporučuji si najít teorii "ochlazovačů". Nikde navíc nepíšu, že bychom Zemi nešpinili, to ani omylem.
Ok, sorry .. (já tu přeci zrovna dnes psala, že 85% populace NEzvládá zpracovat informace ... a dalších 10 - 11% je neumí analyzovat a dále s nimi pracovat 😄 ) - a já NEjsem 4%ní 😉 (NIC proti nim)
Já JEN NEgativně klausův výrok o "kašleme" na "léčbu" vnímala (stejně NEgativně ale vidím "gigantní" nalévání peněz do .... - OBA extrémy jsou NEsmysl, ekonomická CHYBA). Já bych teď mírné daňové úlevy dělala (třeba "předplácet" sociální dle loňských výsledků, to pro mnoho živnostníčků SMRTELNÉ letos bude/může být ... např.) prostě "kašlat" na vše a "NEléčit" - to NEsprávný výrok byl (že z úst člověka inteligentního a navíc bývalého ekonoma byl - o to je to "smutnější" - já z něj popravdě, že "utrhl se ze řetězu a na VŠE kašle" po druhém zvolení, pocit mám).
Doporučuji občas něco zahraničního po nějakém jeho "ultravýroku" si přečíst - on už JEN jako "extrémista" vnímán je - prostě český Haider či Le Pen - až/už TAK zlé to je ... což "škodí" celé české kotlině - si myslím já ;-\
Já JEN NEgativně klausův výrok o "kašleme" na "léčbu" vnímala (stejně NEgativně ale vidím "gigantní" nalévání peněz do .... - OBA extrémy jsou NEsmysl, ekonomická CHYBA). Já bych teď mírné daňové úlevy dělala (třeba "předplácet" sociální dle loňských výsledků, to pro mnoho živnostníčků SMRTELNÉ letos bude/může být ... např.) prostě "kašlat" na vše a "NEléčit" - to NEsprávný výrok byl (že z úst člověka inteligentního a navíc bývalého ekonoma byl - o to je to "smutnější" - já z něj popravdě, že "utrhl se ze řetězu a na VŠE kašle" po druhém zvolení, pocit mám).
Doporučuji občas něco zahraničního po nějakém jeho "ultravýroku" si přečíst - on už JEN jako "extrémista" vnímán je - prostě český Haider či Le Pen - až/už TAK zlé to je ... což "škodí" celé české kotlině - si myslím já ;-\
bože bože Kylie .. ty by ses jednou měla rozhodnout o čem chceš vlastně diskutovat. Až se rozmyslíš, tak napiš. Do té doby je to s tebou ztráta času.
Preferuji hudbu a autíčka (slibuji že zkusím být "jednodužší" 😉 )
Pěkný den 😄
Pěkný den 😄
Jednodušší? Stačí se držet tématu a neskákat z jednoho na druhé jako koza.
NEskáče spíše "kamzík" či "klokan"? 😉
PS: Mé zkušenosti s kozami se možná těm vašim NEvyrovnají, ale já myslela že kozy spíše NEskáčí 😄
PS: Mé zkušenosti s kozami se možná těm vašim NEvyrovnají, ale já myslela že kozy spíše NEskáčí 😄
Mno máš to snažší než já.Já pana prezidenta vůbec nemusím kvůli postoji k blobu, špinavým penězům, atd. přebujelému egu, ale jeho boj proti globaloteplovalistům zasluhuje moji pozornost.
Jeho reakce na stavbu národní knihovny NEkomentovat - to byl věru "úlet" (že se nešel připoutat k té šedé "krabici" co se technická knihovna jmenuje?). Bohužel podobných "výroků" bylo za poslední měsíce "mnoho" ...¨
Jeho "boj", resp. "zpochybňování" je stejně "přehnané" - je jistě NEsmysl začít najednou vyrábět vozy vypouštějící xy gramů "čehokoliv", zrovnat tak je ale NEsmysl říkat - NIKDY NEdělat NIC - na VŠE kašlat ... prostě václav k. dnes JE extrémista (což se 200-300 km okolo prahy možná NEzdá, ale byť o kousek dál již ANO) - bohužel 8-s
Jeho "boj", resp. "zpochybňování" je stejně "přehnané" - je jistě NEsmysl začít najednou vyrábět vozy vypouštějící xy gramů "čehokoliv", zrovnat tak je ale NEsmysl říkat - NIKDY NEdělat NIC - na VŠE kašlat ... prostě václav k. dnes JE extrémista (což se 200-300 km okolo prahy možná NEzdá, ale byť o kousek dál již ANO) - bohužel 8-s
Ten blob se tam tak nehodí až je dokonalý. Věřím, že by se půlka světa by nám to záviděla a říkali si ti češi jsou machři a druhá půlka nás měla za blbce. Ale myslím, že ta půlka, která závidí za to stojí. No a teď vidím, že náš prezident a místní dottore jsou stejní jak ten blob. Výrazní, nápadní, kontroverzní. A o to jim jde. Proto to dělají.Názor je pouze prostředkem na to, že se jedná o alfa samce ve stádě. Takže doototre se pokouší být alfa samcem a otázku proč ať si položí každý sám.
No já věru NEvím - myslím že s tím chováním okolo Kaplického knihovny to politici HODNĚ přehnali ...
Ve světě jsou MNOHEM originálnější stavby, tady se od revoluce hodně staveb postavilo (OŠKLIVÝCH, ŠEDIVÝCH) a NIKOMU to NEvadilo, první trochu "originální" a dělá se z toho ... politikum ... nechutné/smutné - myslím si já
Zajeďte si třeba do Dubai - TAM je originálních staveb! V česku chce president země bránit jedné jediné. Ostatně i v "komunistické" číně jsou "originálnější" stavby než v praze, kde se opravdu většina "novostaveb" dá nazvat "nudnou šedí" ... to jak se o pár set metrů vedle současně stavěla ŠEDIVÁ technická knihovna (což politikům NEvadilo) a kvůli mírně originální národní knihovně "brikule" a "opičky" se nestyděli dělat ... smutné ;-\
Ve světě jsou MNOHEM originálnější stavby, tady se od revoluce hodně staveb postavilo (OŠKLIVÝCH, ŠEDIVÝCH) a NIKOMU to NEvadilo, první trochu "originální" a dělá se z toho ... politikum ... nechutné/smutné - myslím si já
Zajeďte si třeba do Dubai - TAM je originálních staveb! V česku chce president země bránit jedné jediné. Ostatně i v "komunistické" číně jsou "originálnější" stavby než v praze, kde se opravdu většina "novostaveb" dá nazvat "nudnou šedí" ... to jak se o pár set metrů vedle současně stavěla ŠEDIVÁ technická knihovna (což politikům NEvadilo) a kvůli mírně originální národní knihovně "brikule" a "opičky" se nestyděli dělat ... smutné ;-\
vidíš, ja bych to viděl z druhé strany, že ten ješitný stařík, který si chtěl za naše nechat postavit megapomník, který je dokonalý ale nehodí se do Prahy byl Kaplický. Viděno daňovým poplatníkem - potřebná věc na nesprávném místě za nepřiměřené peníze.
No tak to mě nenapadlo. Dobrá myšlenka. Ješitný stařík - Kaplický.
to je klasika, většina architektů si chce udělat jméno za peníze stavitele.
Ale abych jenom nekritizoval, řešení přece bylo Public Private Partnership, kdyby ten projekt opravdu stál za to, měl na něj Kaplický sehnat peníze, postavit jej a spojit s tím ale svůj osud. Ne udělat něco místo za 2 za 4 miliardy a pak rozhazovat rukama že to oškliví politici nechtějí
Ale abych jenom nekritizoval, řešení přece bylo Public Private Partnership, kdyby ten projekt opravdu stál za to, měl na něj Kaplický sehnat peníze, postavit jej a spojit s tím ale svůj osud. Ne udělat něco místo za 2 za 4 miliardy a pak rozhazovat rukama že to oškliví politici nechtějí
To je HODNĚ "jenčeský" pohled. Pokud já vím, MIMO maličké územíčko ČESKO zvané má/měl pan Kaplický výtečné renomé a ANO - po pádu komunismu chtěl nějakou stavbu i ve své bývalé domovině ...
PS: Viděno daňovým poplatníkem, PROČ vám NEvadí "stejná" nudněšedá knihovna technická o pár metrů "vedle"?
PS: Viděno daňovým poplatníkem, PROČ vám NEvadí "stejná" nudněšedá knihovna technická o pár metrů "vedle"?
nene jinak, na Vítkově měl jeden soudruh mauzoleum a na Pankráci ten krásný palác... nestačí to už?
Vadí mi to čistě esteticky. Srovnej vítězný oblouk La-Defense a pyramidu v Louvre. Jedno se hodí, druhý je kýč jak pr.del. Moderní se starým kombinovat jde, ale vocamcaď-pocamcaď
Vadí mi to čistě esteticky. Srovnej vítězný oblouk La-Defense a pyramidu v Louvre. Jedno se hodí, druhý je kýč jak pr.del. Moderní se starým kombinovat jde, ale vocamcaď-pocamcaď
Mně osobně by tedy knihovna věru NEvadila, ale to NEní to HLAVNí co kritizuji - TAKTO to NEsmí probíhat!
A ještě jednou - STEJNÁ knihovna se přeci stavěla nedaleko a neb šedivá a "běžných" tvarů je - NIKOMU to NEvadilo - co vám?
PS: VŠUDE na světě je propojení staré/nové - na tom není nic "špatného" - ostatně presidentu Klausovi doporučuji navštívit nějaká nově budovaná města v číně či Dubai - nebude vědět KAM se dříve připoutat - a to NEbyl vtip 😉
A ještě jednou - STEJNÁ knihovna se přeci stavěla nedaleko a neb šedivá a "běžných" tvarů je - NIKOMU to NEvadilo - co vám?
PS: VŠUDE na světě je propojení staré/nové - na tom není nic "špatného" - ostatně presidentu Klausovi doporučuji navštívit nějaká nově budovaná města v číně či Dubai - nebude vědět KAM se dříve připoutat - a to NEbyl vtip 😉
no třeba roky jsem chodil do MZK v Brně [odkaz] a nemyslím si, že to bylo nutně Blob nebo šedá/běžná.
třeba že planeta je modrá ne zelená? Zaplať Bůh za lidi kteří se nebojí jít proti většině.
Ale pozor! Každý šermíř na ho.v*no, když nepřátel nerovno
Ale pozor! Každý šermíř na ho.v*no, když nepřátel nerovno
No,zrovna u výše zmíněného pána si nejsem zrovna jist "hrdinným bojem za pravdu" a "ušlechtilými důvody" už vůbec ne...
Co je naopak zřejmé - diskutér nebo chcete-li rétor jeho formátu na opačné straně barikády by ho roznesl taktéž...tož vyber si...
Co je naopak zřejmé - diskutér nebo chcete-li rétor jeho formátu na opačné straně barikády by ho roznesl taktéž...tož vyber si...
no já hlavně nechápu ten kult osobnosti - člověk by nabyl dojmu že je nejnenáviděnější Čech, v průzkumech ho zase "mohla" víc než půlka lidí. Podle mě na názoru jedince nezáleží.
Když od toho odhlédnu, odmyslím si pověry, lži pomluvy, a dojdu k jádru věci, tak se s ním vesměs ztotožním
Když od toho odhlédnu, odmyslím si pověry, lži pomluvy, a dojdu k jádru věci, tak se s ním vesměs ztotožním
No,ihned než mmne někdo "odhalí" podotknu,že jeho svazek o modré planetě jsem nečetl...
Co se týče Klause,tak to je svým způsobem fenomén české nejen politické scény 😉 ...
A rozhodně je to na vícero řádků,nicméně jsou chvíle,kdy se přistihnu,že s jeho názorem(podotýkám solitérně)souhlasím a chvil opačných(není středem mého vesmíru)je x násobně více 😉 ...
Já mám prostě vůči němu dle mne oprávněné výhrady týkající se nejen vystupování...
Co se týče Klause,tak to je svým způsobem fenomén české nejen politické scény 😉 ...
A rozhodně je to na vícero řádků,nicméně jsou chvíle,kdy se přistihnu,že s jeho názorem(podotýkám solitérně)souhlasím a chvil opačných(není středem mého vesmíru)je x násobně více 😉 ...
Já mám prostě vůči němu dle mne oprávněné výhrady týkající se nejen vystupování...
Skoro jste to "trefil" - JAKpak to, že je NEJpopulárnější ČESKÝ politik (no aktuálně až PO sobotkovi - to je ten co jako ministr financí 100.000.000.000 kč ročně podepisoval = dnes /vloni i letos i napřesrok/ díky NĚMU 50 miliard ročně jen ÚROK platíme) krom té "tečky na mapě" jinde TAK "opovrhovaný" - nebo-li mají pravdu v "tečce" či ve zbytku?
PS: Domnívám se, že pracujete JEN s českými informace ... doporučuji třeba i z "jiného" (cizího) pohledu některé jeho činy nahlédnout - já se domnívám že to veskrze NEmorální (špatný) člověk je - to si myslím já
PS: Domnívám se, že pracujete JEN s českými informace ... doporučuji třeba i z "jiného" (cizího) pohledu některé jeho činy nahlédnout - já se domnívám že to veskrze NEmorální (špatný) člověk je - to si myslím já
No jestli o něm Der Spiegel nebo Le Monde napíšou že je ***, tak to je možná na Řád bílého lva ne?
Hele já na cizí názory na druhé lidi moc nedám, každý má svou motivaci. Nezáleží na tom.
Hele já na cizí názory na druhé lidi moc nedám, každý má svou motivaci. Nezáleží na tom.
Teď budu za Jouzu-nepamatuji si jméno čelného konzervativního politiloga a filosofa,jenž o něm mluvil po osobním setkání věru velmi nelichotivě(bez vulgarit)...Nicméně mě ihned někdo setře,že si vymýšlím... ;-\
muj názor na to je takový, že samozřejmě - protože tady politická kultura začala až rozpadem OF. Až bude na podzim výročí budou ukazovat film jak přichází Klaus na scénu - v nějaké diskusi okolo Havla - takovej obrejlenej vlasatej prognostíček. Za tu dobu ale udělal neuvěřitelný pokrok, a myslím že ČR znají lidi jako Jágr, Hašek, Havel, Gott a Klaus - v tomto pořadí.
Drahý Metůdku. To by bylo pěkné, ale schválně. Jmenuj mi nějakou dánskou osobnost a buď férový - z hlavy. Koho znáš.
Četl jsem modrou planetu a dobře to ješitný stařík napsal.
nemyslím si, že by byl nějaký vizionář - třeba teď to s tou "chřipkou" - skutečnost je taková, že to má za sebou Japonsko a díky státním zásahům se nevyhrabalo dodnes (obecně rozšířený názor je že Japonsko je top-ekonomika) a v USA se ekonomové děsí dopadu všech těch zásahů. Evropani vidí co vidět chtějí - že doženou a předeženou USA - a vidí to špatně.
He,he - co dodat. Japonci se moc nehýbou z místa už deset let. Jo, tak to je.
právě, právě - to je přesně ono, ekonomové se minimálně rok a půl děsí co udělají politici, ti mají talent vybrat nejhorší scénář, a teď když to Klaus okomentuje v jedné větě v podstatě úhrn dvou ekonomických let, tak je za kripla
To NEní pravda, pan prezident NEní "za kr...", vy ho ale trochu přes párek "růžových brýlí" vidíte - řekla bych já ... opravdu DOPORUČUJi někdy i ze zahraničního pohledu sledovat ...
A ten výrok s chřipkou EVIDENTNĚ NEbyl myšlen tak jak ho "popisujete" (ale s tím že politici většinou voli nejHORŠí scénář - to PRAVDU jistojistě máte)
Pěkný den
A ten výrok s chřipkou EVIDENTNĚ NEbyl myšlen tak jak ho "popisujete" (ale s tím že politici většinou voli nejHORŠí scénář - to PRAVDU jistojistě máte)
Pěkný den
A máš pocit, že šaškové typu Berlusconi nebo Sarkozy dělají svým zemím jenom čest? Ne, jsou to osobnosti a ty rozdělují společnost.ber to tak, že vždycky je lepší osobnost než tuctový úředník. Představ si Špidlu jako prezidenta a řekni mi co vidíš. já vidím úředníka.
Ne špidlu já věru NErada (já ekonomka a on "zasekl" v době "rozkvětu" NEJvětší dluh české republiky - pro NIC, za NIC) - pak nechal "vyhodit" nej- úředníka v eu a "dosadil" se na jeho místo - fuj-fuj-fuj - NEchutné
Ale než Václav II. co euro a zelené NErad - to raději Švejnara (ona alespoň PRAVÝ ekonom) - navíc presidentská volba NEbyla asi moc "košer" - hlavně že novinářka za to 20ti tisícovou pokutou "potrestána" byla ...
Ale než Václav II. co euro a zelené NErad - to raději Švejnara (ona alespoň PRAVÝ ekonom) - navíc presidentská volba NEbyla asi moc "košer" - hlavně že novinářka za to 20ti tisícovou pokutou "potrestána" byla ...
ale bylo to myšleno jak to popisuju, to přece není novinka, to už říkal V.K. před pětinebokolika lety, tenkrát o nových zákonech - že by bylo lepší žádné nové nepřijímat, ideálně rušit. Stačí si vzpomenout a ten kontext je pořád stejný - konzervativně konzistentní >😁
Ještě stačí doplnit - nemám rád lidi.
Kdepak. Já mám lidi rád. Navíc mlčící konzumní maloburžoazní většinu jsem ve shora uvedeném výčtu neuvedl. Jsem navíc její součástí. Většina židů, katolíků, muslimů není ortodoxní, bigotní ani radikální. Fašisté a komunisté nejsou jsou díky bohu menšinou. Opravdu vidím, že čtení a pochopení psaného slova dělá některým jedincům problém.
Milý P407 (s VÝJíMEČNÝM vkusem na auto snů)!
Já kdesi DĚSiVOU zprávu četla, že 85% lidí NEzvládne infromace zpracovat (pochopit psané slovo) a další cca 10-11% s nimi NEumí pracovat (analyzovat je a kombinovat) - že by se ta zbylá "funkční" 4% (možná i 5! 😖 scházelo na auto.cz ... NEní příliš pravděpodobné ...
Pěkný den 😉
Já kdesi DĚSiVOU zprávu četla, že 85% lidí NEzvládne infromace zpracovat (pochopit psané slovo) a další cca 10-11% s nimi NEumí pracovat (analyzovat je a kombinovat) - že by se ta zbylá "funkční" 4% (možná i 5! 😖 scházelo na auto.cz ... NEní příliš pravděpodobné ...
Pěkný den 😉
Jednoduché. Milá Kylie. S kamarádem jsme byli vykoušet jeho starší C5 s koulemi na D2ku a já pochopil. To ticho, ten Luxus. Nakonec jsem šel do 407my, ale ta C5 musí být dobrou volbou. A ta nová je auto snů. Perun to krásně popsal na blogu.
Perun(ův) blog já NEčetla (ale své "pochybení" napravím, to "slibuji" 😉 ), ale C5 na mne působí TAKÉ (velmi) kladně ...
Můj Brumla je druhým autíčkem s písmenky C5 na pudelce co v garáži mi stojí (dříve 2.2 HDi, nyní 3.0 V6) a v new C5 2.7 HDi věřím/plánuji a "doufám" 😄
PS: I když nový 3.0 HDi ... kdybych VĚDĚLA, že dorazí ... asi bych RÁDA počkala ...
PPS: Kamarád měl 407 a NIC proti ní, ale za Brumlu bych věru NEměnila ... ne Ne NE!
Pěkný den 😉
Můj Brumla je druhým autíčkem s písmenky C5 na pudelce co v garáži mi stojí (dříve 2.2 HDi, nyní 3.0 V6) a v new C5 2.7 HDi věřím/plánuji a "doufám" 😄
PS: I když nový 3.0 HDi ... kdybych VĚDĚLA, že dorazí ... asi bych RÁDA počkala ...
PPS: Kamarád měl 407 a NIC proti ní, ale za Brumlu bych věru NEměnila ... ne Ne NE!
Pěkný den 😉
Já vím Kylie čím jezdíš a jak máš to auto ráda. 😄 Na novou C5 jsem bohužel neměl a 4letá 407ma je pořád kočka. Navíc černá 2.0Hdi 100kw 6kvalt ostudu snad nedělá.
Och OSTUDA to určitě NEní (shodou okolností ten kamarád měl přesně tuto verzi - já bych spíše 2.2 HDi "preferovala" - TENto motůrek mne "zaujal" nějak "více" 😄 ) a přeji MNOHO spokojených km ... (jiný) kamarád si náhodou (bazarovou 3 letou) C5 nedávno koupil a popravdě ceny jsou FANTASTICKY výhodné ... (tedy pro mne jako prodávající příliš nee)
Pěkný den 😄
Pěkný den 😄
A k tomu chápání. Já myslím, že je tady úroveň osazenstva mnohem vyšší než v obeckých diskusích na idnes nebo dokonce na novinkách. Místní smetánka (GTI, NavTech, Perun, Tatrovák) umí psát a slušně diskutovat. Navíc auto problematika je určitě svým způsobem odbornost. Valná část veřejnosti nerozlišuje mezi Hdi, Tdi, Cdi. naftou nebo benzínem. Ta diskuse je často aspoň trochu odborná, což vylučuje účast mentálních trosek s pouhými výkřiky typu XY je b.lb.e.c apod. Navíc se tady dlouhodobě zdržují lidé,kteří autům alespoň trochu rozumí a mají je rádi. I.d.i.o.t a povrchní člověk zde trávit čas nebude a z podstaty nemůže.
Ach Bože! Tak má ukrajinská hospodyně G-alina T-atjana i-vanovna už "smetánka" je 😄
To jí jistě "zalichotí" ... já si u ní jen NEjsem jistá, kdy si legraci dělá a kdy to VÁŽNĚ myslí ... s těmi tvary povrchových plechů apod ...
PS: "Trochu" odborná asi možná ano, a že GTi umí "pěkně" si se slovíčky "pohrát" něco "naformulovat" to věru TAKÉ ano, ale já bych i "více" autíčkoodbornosti unesla ... tady se naopak spíše "tvar/vzhled" exteriéru/interiéru ponejvíce řeší ... reálné "odborné" znalosti zde spíše občas tu a tam jen "problesknou" - řekla bych já ... třeba takový "nemám rád vw" - evidentně o autech něco NADstandardního ví (a samozřejmě na nás "shůry" Andromeda dohlíží 😉
To jí jistě "zalichotí" ... já si u ní jen NEjsem jistá, kdy si legraci dělá a kdy to VÁŽNĚ myslí ... s těmi tvary povrchových plechů apod ...
PS: "Trochu" odborná asi možná ano, a že GTi umí "pěkně" si se slovíčky "pohrát" něco "naformulovat" to věru TAKÉ ano, ale já bych i "více" autíčkoodbornosti unesla ... tady se naopak spíše "tvar/vzhled" exteriéru/interiéru ponejvíce řeší ... reálné "odborné" znalosti zde spíše občas tu a tam jen "problesknou" - řekla bych já ... třeba takový "nemám rád vw" - evidentně o autech něco NADstandardního ví (a samozřejmě na nás "shůry" Andromeda dohlíží 😉
No, to je prohlášení, že citroen DS je vlastně trochu upgradovaný VW brouk nebo co to stvořil bylo jedinečné.
Ano jeho "bití se" za JAKÝKOLIV produkt koncernu Lidové Auto je věru "jedinečný", ale to zas tak odborné NEní - to jen dokazuje, že si G alina T atjana i vanovna těch svých 30 stříbrných (co za to bere, neb "zadarmo" to snad NEdělá, to by "na psychiatra" bylo...) zaslouží ... a jistě někoho i ovlivní 😉
PS: Ale uznávám, že někdy vtipná je, bohuže 90% jejích příspěvků buď "vtip" (kterému NErozumím), nebo čirá DEMAGOGIE je ...
PS: Ale srovnat "nejjednoduší" konstrukci své doby s tou "nejsofistikovanější" je věru originální a "vtipné" - to pravdu máte 😄 (stejně to GTi udělal(a) s passat a citroën C6 - tam je ten konstrukční rozdíl v podvozku obdobný - jen NEvím/NEtuším, zda to GTi "ví" a jen "obubuje", nebo opravdu NEtuší ... někdy mám pocit že tak, někdy zas že to MUSí být jen "ujetá" legrace - neb TAK NEznalý NEmůže být nikdo ..)
Pěkný den 😉
PS: Ale uznávám, že někdy vtipná je, bohuže 90% jejích příspěvků buď "vtip" (kterému NErozumím), nebo čirá DEMAGOGIE je ...
PS: Ale srovnat "nejjednoduší" konstrukci své doby s tou "nejsofistikovanější" je věru originální a "vtipné" - to pravdu máte 😄 (stejně to GTi udělal(a) s passat a citroën C6 - tam je ten konstrukční rozdíl v podvozku obdobný - jen NEvím/NEtuším, zda to GTi "ví" a jen "obubuje", nebo opravdu NEtuší ... někdy mám pocit že tak, někdy zas že to MUSí být jen "ujetá" legrace - neb TAK NEznalý NEmůže být nikdo ..)
Pěkný den 😉
Milá Kylie. Dottore tedy Galina tatjana ivanovna ve mně vyvolává stejně rozporuplné pocity jako prezident Klaus. Klaus na jednu stranu ze zadních lavic jako Churchill přehlížen a opovrhován okřikuje teplooteplovalisty ( v mých očích hrdina)na druhou stranu je stejný dogmatik a nafoukaný umanutec jako jistý italský plešatec pověšený za nohy u benzinky.(zaslouženě). Náš dottore krásně píše a dává tomu šmrnc a současně tvrdošíjným obhajováním neobhajitelného ze sebe jako soudného člověka dělá b.l.b.c.e. Dr. Jekyll nebo mr. Hyde?
:yes: ...
PS:Nedávno místní "hvězdoznalci" či astronomové (kdo si má pamatovat všechny místní názvy 😉 ) teleskopem zovícím se podle p.Hubble zachytili dle nich velice nezvyklý útvar,jenž laici nazvali Okem Božím...
Dobrá,někde senzory být musí... >😁 ...
PS:Nedávno místní "hvězdoznalci" či astronomové (kdo si má pamatovat všechny místní názvy 😉 ) teleskopem zovícím se podle p.Hubble zachytili dle nich velice nezvyklý útvar,jenž laici nazvali Okem Božím...
Dobrá,někde senzory být musí... >😁 ...
To byl určitě jen takový "boží žertík" (NEvšiml jste si, že osud "černý humor" miluje? 😄 ) - já to skoro "vážně" myslela, jestli MY opravdu to "nej-" ve vesmíru jsme, no tak to je VELKÉ "plýtvání" energií a prostorem 😉
Krize není v automobilovém průmyslu, ale je celosvětová. Automobilky se jen vezou. To, že dostávají limity ekologické jim jen prospívá, protože jsou nuceni opět investovat.
Pokud sis nevšimnul, tak krize začala v USA a to s úvěry, pak se to jen vezlo, žádné ekologické restrikce. :no: :no: :no:
Pokud sis nevšimnul, tak krize začala v USA a to s úvěry, pak se to jen vezlo, žádné ekologické restrikce. :no: :no: :no:
Evropský automobilový trh je zasycen a co bude dál. Velký tlustý žid (VTŽ)na Wall Streetu vlastnící akcie světových automobilek se zamyslel. Je nutno zvýšit ceny ropy, aby konzumenti začali kupovat elektromobily a hybridy. To rozhýbe trh s auty. Takže očekávejte zvýšení cen ropy, které povede k rozhýbání trhu, protož si všichni budeme muset koupit nový elektrombil. Současné snížení cen je účelové a dočasné asi tak na dva tři roky, protože velkému tlustému židovi z wall streetu pil krev Ivan, který na cenách ropy zbohatl a začal si zase moc dovolovat. Zatím VTŽ trochu Ivana potrápí, prodá akcie Renaultu, Saabu, aby mohl koupit za pusu GM a akcie Toshiby. No a za dva roky zdvihne cenu ropy. Takže kupte rovnou Priuse a na barák si přidělejte kolektory.Taky můžete jezdit s Mojmírem Vlašínem MHD nebo vlakem.
Trh je zasycen a co bude dál? Jednoduše buď automobilky objeví důvod proč si mají lidi kupovat auta a přesvědčí je. Nebo ne. Nemyslím si že má smysl si koupit auto o pět let novější a o 30 výplat dražší jenom proto že má konektor na iPod. Říká se tomu racionální uvažování.
Zbytek Tvého příspěvku no comment.
Zbytek Tvého příspěvku no comment.
Ke zbytku příspěvku vysvětlení viz Mozgog. Ten konektor na I-pod je fakt. Ale pravda je, že část populace chce trvale obměňovat věci. Tak jako slepice šopuje, tak část chlapů prostě vyměňuje jednu prkotinu za druhou. Nemůžeme soudit trh podle svého racionálního uvažování.
no myslím, že byses dost divil jak moc racionálně lidi uvažují, jistě denně se mluví o dovolených od Homecreditu apod. ale to je jev na hranici papírů na hlavu, drtivá většina zná své přijmy a limity a dokáže vyžít minimálně od výplaty k výplatě (ostatní jsou tzv. nepřízpůsobiví). A pokud auto je po bydlení a potomcích třetí největší investice, nevěřím, že by trh nefungoval racionálně - a stačí se podívat kolik je tady příspěvků od lidí racionálně čekajících na šrotovné/slevy
Občas souhlasím (3tí nej- investice), občas NE (trh funguje racionálně). Abych KONKRÉTNí byla, např. český člověk u auta sleduje (víceméně) JEN dva údaje, a to velikost zavazadelníku + spotřeb = octavia ... NEřekla bych že zaplatit za ní o 100 - 150.000 více než na náročnějších sofistikovanějších "zkušenějších" trzích původních zemí EU bylo RACIONÁLNí ... atd./atp. 😉
Šrotovné v česku spíše NEbude (je to trošičku "složitější", ale vpodstatě souhlasím)
PS: Ty "papíry na hlavu" by si zasloužilo (má) zjevně VÍCE lidí, než se domníváte 😄
Šrotovné v česku spíše NEbude (je to trošičku "složitější", ale vpodstatě souhlasím)
PS: Ty "papíry na hlavu" by si zasloužilo (má) zjevně VÍCE lidí, než se domníváte 😄
promiň ty jsi nezaspal, ty máš v makovici opravdu nasráno :-!
Aha. Co takhle ironie? Mám prostě rozvernou náladu a píšu prkotiny, bavím se u toho a samozřejmě si to nemyslím!!! Na VTŽ sedícího na Wall Streetu nevěřím. Ale představ si ho jak sedím ve vypolstrované sedačce, kouří doutníky, nechá se kouřit a kuje pikle. He, he. Ale dovedu si představit pravidelného čtenáře Spy co tomu uvěří. Včera jsem si procházel Mein Kampf a to jsou teprve výplody chorého mozku. A vidíš, nakonec tomu věřilo celé Německo.
Kdyby šlo o ekologii, tak se potírají jen NOx, což se taky děje, viz. emisní normy). Co se předvádí teď je jenom honba za nesmyslným CO2 a to nemá s ekologií a dobrým úmyslem nic společnýho.
I tobe by se dal doporucit snimek "An Inconvenient Truth " abys vedel, jakyze nesmysl jsi prave napsal.
Sakra, Halík. Používej vlastní mozek. Jak mohli k.r.a staří vikingové pěstovat do 15 st. v Grónsku obilniny? No protože nebylo k.r.a zaledněné. A nebylo zaledněné proč? No protože bylo teplo, k.r.a teplo.
Dostali sa na New Foudland asi, ale ze by v Gronsku pestovali obilie, to neviem, asi tak v lete to stihli narychlo... 😄
Snaha na konci 10.stol. byla. Na vytvoreni civilizace to nestacilo. Populace byla ve svych nejlepsich letech 4000. Tehdy bylo Gronsko 8 mesicu v roce pod snehem.
Generace po generaci se dozivala mene let a vzrustem byla mensi a mensi. Po necelych 500 letech uzemi vyklidili. Jsou fakta, ktere se daji velice presne pomoci vrtu zjistit. Tyto vrty se v poslednim desetileti v jiznim Gronsku delaly a delaji. Vikingove nemeli nejmensi sanci v Gronsku ve 12. stol. prezit.
Ano pricinou byla tzv. mala doba ledova. V dnesni dobe jsou dukazy, ze neslo o globalni akt. Cast severni polokoule se ve svem minimu behem cca 500 let ochladila o 0,8-1 stupen celsia. Toto "mirne" ochlazeni afektovalo prave Gronsko kdy se ledovec ze severni casti rozsiril na celou plochu ostrova.
Tuto "Malou dobu ledovou" nemuzeme v zadnem pripade stovnavat s tim, co se deje dnes. Ochlazovani o 1 stupen trvalo 400 let. To same (v opacnem smeru) se v dnesni dobe odehralo za 30 let. Dnes se ale opravdu jedna o globalni problem.
Generace po generaci se dozivala mene let a vzrustem byla mensi a mensi. Po necelych 500 letech uzemi vyklidili. Jsou fakta, ktere se daji velice presne pomoci vrtu zjistit. Tyto vrty se v poslednim desetileti v jiznim Gronsku delaly a delaji. Vikingove nemeli nejmensi sanci v Gronsku ve 12. stol. prezit.
Ano pricinou byla tzv. mala doba ledova. V dnesni dobe jsou dukazy, ze neslo o globalni akt. Cast severni polokoule se ve svem minimu behem cca 500 let ochladila o 0,8-1 stupen celsia. Toto "mirne" ochlazeni afektovalo prave Gronsko kdy se ledovec ze severni casti rozsiril na celou plochu ostrova.
Tuto "Malou dobu ledovou" nemuzeme v zadnem pripade stovnavat s tim, co se deje dnes. Ochlazovani o 1 stupen trvalo 400 let. To same (v opacnem smeru) se v dnesni dobe odehralo za 30 let. Dnes se ale opravdu jedna o globalni problem.
Český výraz Grónsko je převzat z dánského „Grřnland“, „Zelená země“. Podle příběhu z tzv. Ságy o Gróňanech (Groenlendiga Saga) ze začátku 12. století (nejstarší zachovaný exemplář ovšem datuje rok 1380), se jedná o pojmenování, které dal tomuto ostrovu Erik Rudý ve snaze přilákat sem další osadníky poté, co tuto zemi kolem roku 985 objevil.[1408 poslední písemná zmínka o Normanech, svatba v kostele v Hvalsey. Kontakt s Norskem a Islandem se přerušuje. Velký nedostatek dřeva.
cca. 1550 mizí poslední normanská osada v Grónsku. Je nejasné, zda Normané vyhynuli či se smísili s Inuity. K úbytku normanských kolonistů pravděpodobně přispělo také stále se zhoršující podnebí, protože mezi léty 1000-1500 docházelo k postupnému globálnímu ochlazování.
cca. 1550 mizí poslední normanská osada v Grónsku. Je nejasné, zda Normané vyhynuli či se smísili s Inuity. K úbytku normanských kolonistů pravděpodobně přispělo také stále se zhoršující podnebí, protože mezi léty 1000-1500 docházelo k postupnému globálnímu ochlazování.
pšššt to se nehodí říkat! 😉
Když připustím jak jsem nevzdělaný a neinformovaný a přitom sleduji ty inteligenty kolem sebe, kteří neví vůbec nic o historii, právu, filosofii, diktaturách minulých či současných, vyjadřují se ke všemu na základě ,,citů, pocitů a nálad, případně jednoho propagandistického filmu". Přijímají pouze módní a nestálé. Chybí kritické myšlení založené na vědění a nepopulismu. Tragické je to zejména v politice. Ale politici jsou pouze odrazem svých voličů. Goebels by měl radost. Všechno by mu sežrali i s navijákem. Ještě že máme auta.
Erik Rudy neobjevil Gronsko. Byl to Gunnbjörn Ulfsson a bylo to skoro o stoleti drive. To jen tak na okraj.
To, co nazyvas "globalnim ochlazovanim" bylo ve skutecnosti ochlazeni casti severni polokoule kdy se prumerna teplota vzduchu za dobu cca 500 let ochladila o necely stupen. Nanestesti pro Gronsko a tamni skupinu vikingu to stacilo k pokryti celeho ostrova ledovcem. Neslo ale o zadne globalni ochlazeni.
Ledovec, podobne jako sediment na sousi, je velice dobrym prostredkem k uchovani informaci o teplote a kvality ovzdusi. Z arktickeho ledovce dostanes informace za poslednich 650 000 let. Z techto udaju je zrejme, ze hladina CO2 v ovzdusi je primo umerna okolni teplote. Za poslednich 80 let se hladina CO2 oproti maximu posledni pulmilionu let zdvojnasobila. A co se deje s teplotou? Roste. Takze logicky se musime snazit snizit hladinu CO2 abychom snizili i teplotu ovzdusi. O teplote vody v oceanech se ani nebudu rozepisovat.
To, co nazyvas "globalnim ochlazovanim" bylo ve skutecnosti ochlazeni casti severni polokoule kdy se prumerna teplota vzduchu za dobu cca 500 let ochladila o necely stupen. Nanestesti pro Gronsko a tamni skupinu vikingu to stacilo k pokryti celeho ostrova ledovcem. Neslo ale o zadne globalni ochlazeni.
Ledovec, podobne jako sediment na sousi, je velice dobrym prostredkem k uchovani informaci o teplote a kvality ovzdusi. Z arktickeho ledovce dostanes informace za poslednich 650 000 let. Z techto udaju je zrejme, ze hladina CO2 v ovzdusi je primo umerna okolni teplote. Za poslednich 80 let se hladina CO2 oproti maximu posledni pulmilionu let zdvojnasobila. A co se deje s teplotou? Roste. Takze logicky se musime snazit snizit hladinu CO2 abychom snizili i teplotu ovzdusi. O teplote vody v oceanech se ani nebudu rozepisovat.
Ochlazení části severní polokoule? Vrty se dělají na stanici Vostok na Jižním pólu a i tam se potvrzují cykly doby ledové a meziledových, kdy byly teploty podstatně vyšší než sou teď. To sou fakta. Dál už je jenom na tobě jakým informacím věříš. Nějaká kapacita říká, že množství CO2 se i při oteplování neměnilo, takže CO2 na oteplování nemá vliv a jinej věděc zase říká, že CO2 přesně kopíruje oteplování. (Nojo, ale kde předtím byli ti lidi??) To ještě nic neznamená. Když se teda chytneš teorie, že CO2 jde se zvyšováním teploty, tak je tady další věc na řešení... co bylo dřív? Oteplení nebo zvýšení CO2. A máš tady zase dva názory. Jeden konkrétní je, že oteplení předchází zvýšení CO2 o řádově staletí. Takže když se ve 13. století u nás pěstovaly melouny a od 14.století tady zase byla zima jak na sibiři, tak to docela vychází....
takže spousta teorií a možností, tak nevim jak je možný že si zrovna Al Gore patentoval svou pravdu.
A ti co chtějí dávat kravám prdící pytlíky, aby nevypouštely CO2, nebo chtějí dělat zásobníky na uchovávání CO2, tak ti to nemůžou mít v hlavě v pořádku.
takže spousta teorií a možností, tak nevim jak je možný že si zrovna Al Gore patentoval svou pravdu.
A ti co chtějí dávat kravám prdící pytlíky, aby nevypouštely CO2, nebo chtějí dělat zásobníky na uchovávání CO2, tak ti to nemůžou mít v hlavě v pořádku.