Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Rozhovor s Václavem Vydrou: Policisté vybírají pokuty, místo aby chránili

49 komentářů

3_diamanty
:yes:
Kharl.ANTIDIESEL
>😁 >😁 >😁 >😁
"Léta jsem to zvládal dvěma audinami, které skončily na motor po 130.000 km.
Nahradil je bavorák 330xi, rok výroby 2003. Úžasný tahoun, skvěle držel, ale když jsem měl za sebou přepravník s koníky, nevešel se spotřebou pod 20L/100km. Bohužel, jak to vypadá, před dvěma týdny umřel na převodovku a není cesta zpátky...."
VYDRA JE BOREC, ZACHRÁNCE KONÍ, SOLIDNÍ GUMA. TEN CHLAP BY SI KONEČNĚ MĚL POŘÍDIT AUTO NA BATERKY !! [odkaz] [odkaz] >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >:D >:D >:D >:D >:D >:D
rohYpnol
blb

ale bavič a herec dobrý. Bohužel nevím, proč herci, kteří jsou primárně tupí jak tágo, jsou dáváni společnosti za vzor 8-s 8-s
mozgog
on tupý určitě není, vyinkasoval pěti milionovou dotaci na nějaký výzkum kopyt (či podobnou kravinu), takže je to šikula, ty Porsche si z té dotace může koupit dvě ...
Zetti
Znas ho, nebo soudis podle televize? Kdybs ho znal tak bys mluvil jinak
nasua23
A co si má asi tak myslet o člověku, který se upíše Prostřeno?
rohYpnol
máš pravdu, zřejmě bych napsal, že je tupý jak dvě tága :-!
Inferius
Hlavně, že tady není individuum typu Mesárošová jako nedávno.....
3_diamanty
[odkaz] >😁 :yes:
Will.I.Am
Zabil >😁 Kameňák jako řemen a tobě dík za ten odkaz, pobavils mě >😁 :yes:
samael
je stejné jako s celým národem,najdou se mezi nimi ***i i celkem normální lidé,osobně to vidím tak fifty-fifty.
Guttalax
U nás je to s fízly fajné-bo je jich vidět akorát ,když jdou do marketu pro něco do báchora. >😁
topten
vybiraji pokuty na mistech, kde dopravni znaceni neodpovida platne legislative.

jak jsem to tady uz jednou probirat, snazili se me vydusit na projeti na červenou.
jenze chyba lavky - zlutou měli nastavenou prilis kratkou, takze když jsi se nachazel v urcitem pasmu před krizovatkou, kdy jindy normalne projedes s rezervou na zlutou, tady te vyfotili na červenou a pak pozadovali vypalny. ano, zabrzdit by slo, ale to bys musel brzdit tak intenzivne, ze se rozhodne nejedna o bezpecne zastaveni jak se pise ve vyhlášce, ale spis za krizove brzdeni jako když ti před auto někdo skoci. a chtěl bych videt, co by delali treba stojici lidi v autobusi, kdyby to ridic zaslapnul.

takze to před pul rokem skončilo odvolanim ke kraji a uz se neozvali.
spatne nastavenej semafor mi potvrdil i technik kterej to delal s tim, ze mu urad povolil upravu semaforu. po pul roce je ale nastavenej stále spatne. přitom jsem na to urad několikrát upozornoval.

takze jsem minulej tejden na mestsky urad podal trestni oznameni kvůli neopravnenemu vybirani pokut na zaklade spatne nastaveneho semaforu. za tu dobu tam na červenou projelo na tak 4tis lidi, tak si to vybasobte minimalne příslušnou pokutou. to je mozna ten důvod, proc se to nakonec neopravilo - vybrat co nejvic penez, o bezpečnost az tak moc nejde.
uvidíme co se bude dit dal...
Popenec
Chtěl bych se zeptat ohledně toho semaforu. V Dětmarovicích (okras Karviná) jsou semafory, které zastavují řidiče, kteří jedou rychleji než 55km/hod. Nedávno jsem jel směrem z Karviné na Bohumín a to 55km/hod tacho. Proti mě jel někdo, kdo jel mnohem rychleji než 55km. O nic nejde, prostě bych zastavil, jenže ten semafor tam ty světla háže hrozně rychle. Nechtěl jsem projet na červenou, tak jsem dupl na brzdy a málem jsem to vzal smykem. Ty semafory jsou naprosto k prdu. Myslím, že tohle je dost nebezpečné. Dalo by se to nějak ukecat, kdybych projel na červenou a cvaklo by mě to? Předpokládám, že ne, co.
Will.I.Am
Červená na semaforu je červená na semaforu, tam s cajtama nic neukecáš. ;-\
topten
v pripade, ze delka zlute neodpovida legislative, tak maj policajti smulu, jestliže se teda budes bránit.
jak pisu, minimalni delka zlute je 3 sec pro rychlosti maximalne do 60km/h.
co kdyby delku zlute zkratili jen na 1sec, aby vybrali vic pokut?
za tu dobu většina lidi ani nestihne zareagovat, normy vychazeji z reakcni doby 1.5 sec.
twistedTSD
Slyšel jsem dokonce i argumentaci, že buzersemafor z definice semaforu není semaforem, protože provoz neřídí, jen buzeruje. 😄 ...Každopádně jedině štěstí, že do místních končin tento úchvatný vynález ještě nedorazil a řešit to nemusím...
topten
podle technických norem a vyhlášek musí byt delka zlute na semaforu minimalne 3sec.
zpomalovaci semafory mají delku zlute často jen 2sec, coz je v rozporu s legislativou. takze kdyby ses vesel do tech 3 sec, mel bys byt nepostizitelny. ale je to velmi dlouhy a narocny boj.

v souvislosti s vyse uvedenym pripadem jsem poslal na policii oznameni a 3 spatne nastavenych semaforech v tom meste - konkretne na prilis kratkou zlutou. jednim z tech semaforu je i zpomalovaci semafor na vjezdu do města, kde mají 2.5sec, tak sem zvedavej jak se s tim poperou. trestni oznameni jsem smeroval primo na statni zastupitelstvi.

v hledacku mam několik dalších semaforu kde to je blbe, tak podle vysledku rozjedu poradnou akci >😁
figurka
V jedné vesnici, kterou občas projíždím před časem také instalovali na obou hlavních vjezdech zastavovací semafory. Bohužel špatně seřízené na rychlost. I když jsi jel 50 (tacho !), tak házel červenou. Místní se s tím vypořádali po svém. Po 3 dnech obal leželi podťaté ve škarpě >😁
Další nově instalované dají červenou při 55 tacho a více.....
Mig_35
Policista by měl poznat, kdo opravdu spěchá, a kdo jede rychle schválně.
To by mně zajímalo, jak to bude fungovat v praxi😊
rohYpnol
A jaký je v tom rozdíl? Jaký je rozdíl v tom, když někdo krade protože nemá čím nakrmit rodinu, zatímco jiný krade protože nemá na BMW? Oba stále kradou :-!
XTad
Ale ono to tak do jiste miry funguje. Kdyz nekdo prekroci rychlost, policie ho zastavi a on jim zacne nadavat, povysovat se, "vite, kdo ja jsem" atd. tak to pro nej bude mit casto horsi nasledky, nez pro pokorneho ridice, ktery uzna svou chybu a omluvi se.
topten
to ze prekrocis povolenou rychlost neznamena automaticky, ze ses dopustil prestupku.
tim te nenavadim, abys rychlost nedodrzoval.
60% pokut je udajne udeleno neipravnene ...
rohYpnol
samozejmě. Pouhé skutkové naplnění podle některých výkladů nestačí k udělení sankce, vždy by měla být splněna základní podmínka ohrožení bezpečnosti. V reálné praxi se na tohle ovšem přirozeně nehraje. Kdo ale chce, může jít do správního řízení, případně k soudu. Je to každého volba.

Většinou ale asi nikdo nemá svědomí natolik čisté, aby riskoval vyšší pokutu ve správním řízení.
topten
presne tak. většinou ale nejde o svedomi, ale o nevedomost a samozrejme o hrozici vyssi pokute + spustu dalších vydaju a spoustu casu - jam mam tohle za sebou jak pisu vyse s tim semaforem (vypalny bylo 1000kc, nakonec to město nechalo bejt, ale se vsim vsudy se to vyšplhalo tak na 20tis...)

staci se třeba podivat jak to je s rychlosti v obci - tam se jezdi samozrejme 50, jestliže to není upraveno jinak.
ale!
podle zákona "obec je zastavene uzemi, jehož začátek a konec je oznacen dopravnimi značkami ...."
takze je obci to když to uz není zastavene uzemi (není to ani v uzemnim planu), a stále jsi mezi dopravnimi značkami???
a jsi v obci, kdy sice nejsi mezi značkami zacatku a konce obce, ale jsi evidentne v zastavenem uzemi, tady kolem silnice jsou obydlene baraky??
myslim ze všichni tyhle pripady zname - vjíždíš nebo vyjizdis z "obce" a siroko daleko nic - dokonce uz i padnul rozsudek soudu, ze v tomto pripade když jedes vic jak 50. nejde o prestupek...
a samozrejme zname i ty druhé pripady, tam by bylo celkem snadne prijit o ridicak ...

a - samozrejme - vždy je nejlepsi s policajtama jednat slusne, jsou to taky lidi - jako my
rohYpnol
obec je z hlediska zákona o provozu na PK definována značkami a je úplně jedno, co je v územním plánu, kde stojí či nestojí domy.

Jaké je však ohrožení bezpečnosti, když mezi poli jsi stále v obci a máš jet 50, to už je jiná otázka 😉
topten
podivej se do zákona o silnicnim provozu 361/2000 Sb, §2 pism. cc), cituju😒br /> " obec je zastavěné území, jehož začátek a konec je na pozemní komunikaci označen příslušnými dopravními značkami; na účelových komunikacích se značky neosazují,"

a duraz je na to "zastavene", ne na znacky, v tomhle duchu rozhodl i nejvyšší soud v nejakym pripade prekroceni rychlosti na konci obce, kde siroko daleko uz nic nebylo

a když te v obci chytej ze jedes rychleji nez mas, tak pokute neuniknes i když jim dokazes, ze jsi prijel po kumunikaci, kde zadna znacka zacatku obce nebyla.
taky potvrzeno nejvyssim soudem
rohYpnol
ok
rohYpnol
Pominu jeho přístup ke koním, kdy díky jeho metodám zvířata trpí
viz druhá reportáž [odkaz]

Ale co se provozu týká, idealista, snílek. Vlastně stejně jako u koní. Myslí si, jak všemu nejlíp rozumí a v důsledku skutek utek.

V popisu chování policie ale má pravdu. Ano, jsou to výběrčí, musí vybrat. O bezpečí primárně tu nikomu nejde. Ale ono je to někde jiné? Vážně si někdo myslí, že (předně soukromým) lékařům jde dnes především o zdraví pacientů? Že úředníkovi jde o význam jeho rozhodování? Všem jde v prvé řadě o peníze. Víme to všichni, tak proč nad tím lamentovat?

Předpoklad, že řidič je ten, kdo vše ví nejlíp, je zcela mimo. Mezi řidiči je možná 1/2 těch, co o autě ví velké kulové, možná 1/4 řídí jen proto, že musí... Od toho tu jsou pravidla, které chrání nás ostatní. Pravidla by měla dávat rámec chování, v rámci kterého se budeme snažit všichni pohybovat.

Vydrovy řeči o tom, že když něko spěchá proto že musí, zatímco jiný protože je arogantní blb, jsou úplně mimo. Při stejném způsobu jízdy je úplně jedno, co ho k tomu vede (kromě záchrany života). To je stejné, jako kdybyste řekli, že zastřelnení politika není zločin, protože politik vás k tomu vyprovokoval svým rozhodováním 8-s 8-s
Mig_35
Doporučuji knihu "Dost bylo kktů". Vašek by se v ní našel.
zino
Už dlho som nečítal takú kopu nezmyslov. Nechcem nikoho uraziť, ale toto je typický český pepík, ktorý všade bol, všetko vie a len jeho názor je svätý. Ako len ja týchto ľudí "milujem"!
6B6
Zato ty seš génius z východu... :-!
pargi
I kdyby, zas takový nesmysl nenapsal.
Mig_35
Nechci nikoho urazit, tak urazím všechny :yes:
Zdržím se komentářů v podobném duchu, protože mám IQ vyšší než 65
Will.I.Am
>😁 :yes:
-------
Co to je >😁 :yes: ?
Will.I.Am
Ty tomu snad nerozumíš? Bože (bože). Tak si poposedni. Já to dneska taky udělal >😁 >😁 >😁
-------
Ty jsi buď klidně, tak si poposedni a zamysli se znovu a
podívej se ještě jednou >😁 :yes: ?
Will.I.Am
Oukej, dal jsem na tvoji radu a poposednul jsem si - ale na co se teď mám podívat? 😉
Will.I.Am
Furt nic 😐
Pepa_007
"Policisté jsou jen na vybírání pokut". Pan Vydra na to už taky přišel. >😁
flyboyeda
akorát těžko říct koho, tak hodně chrání hodně opálené a nezaměstnané ty chrání asi nejvíc aby se jim náhodou nic nestalo, a taky především sami sebe navzájem
Mr. Bunda
Jak redaktoři musí nacpat časáky i do auta při focení... Jako, že je p. Vydra asi čte.. Ubohost.
Will.I.Am
Holt to je ta dnešní reklama >😁
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Nonsens
Primárnou úlohou cajtov je pomáhať vládnucim politikom. Sekundárnou úlohou pomáhať pri výbere daní aj pokutami. Všetko ostatné je terciálne.
megacruiser
a ne dělat chytrého.
Na vlastní oči jsem viděl jak neskutečně týrá svěřené koně. Zajet na jeho ranč, to je jen pro silné žaludky - koním teče krev z kopyt, kulhají všude okolo, viditelně trpí. Mnoho jich jen polehává, což zdravý kůň běžně ve dne nedělá. Musel jsem se pohádat s obluhou aby jim aspoň donesli vodu. Horší zacházení s koňmi není ani na jatkách a nevěřím, že by komukoliv jinému, méně známému, takové hrůzy prošly. Ale on je nejchytřejší...
I přes to díky známému na ministerstvu získal ohromnou dotaci, což je defakto korupce. Znám jiné chovatele koní kteří zažádali tak jako on, ale neměli nikde známé, tak nedostali vůbec nic. A přitom by spíš než bohatý Ludra pomoc potřebovali.
tomas31
Tebe Megacruisere neučili doma, že lhát se nemá?
Málokde se mají koně tak dobře jako u Václava Vydry. Koně asi moc neznáš, leda ze stájí, kde jsou vystresovaní z toho, jak jsou furt zavření v malém boxu. Není divu, že se bojí si lehnout. A s tou vodou? Viděl jsi někdy automatickou napáječku? Na obrázku z odkazu jsou to ty 3 oranžové věci vedle světlého koně. Z toho se můžou napít, kdy chtějí. [odkaz]
Hlavně když sis kopl do známé osobnosti, že?
Kolík80
Jeho predstava bezpecne jizdy je kilo ve vesnici a predjizdet hlava nehlava, pak auto odstavim do prostred silnice a vsichni se po... Ten clovek by mel chodit pesky a nejezdit autem...