Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Kia Forte: Nástupce Kia Cerato jde v USA do prodeje už letos

18 komentářů

Gangrel
Tak tohoto krasavce bych za svého "Kijáka" vymenil hned 😄 Skoda, ze se sem nedostane... ale Cruze taky nevypada zle :yes:
chrudoš
Jo kamaráde, celá kompaktní i subkompaktní supermainstreamová evropa čeká na nového amerického apoštola tvých snů, Cé jako...nevim co, je to jedno, protože Cruze bude auto správných diamantových kovbojů, ostatní zpátky k plejstejsnům...bože, nechápu jak věty tohoto charakteru ze sebe může soudný člověk vypustit, až je mi ze sebe zle 😄

Ale jinak Kiu chválím, krásné auto, s Cruzem (což je můj jasný favorit, je to proste Chevy) přinesou krásný svěží vítr do této kategorie, oběma držím palce, už aby tu byly
Gangrel
Aneb jedina spravna volba je VW (asi tak jako Ptakostrana) Kde na to ty lidi chodi - stadni republika, stadni kultura, stadni nazory >😁 Nejvic funny je to, ze jeste pred 20 lety si tu kazdy vozil zadek ve 120L, nekteri prominenti a pozdejsi komunistobijci v MB, dobri vekslaci ve Fiatu a po revoluci se z nas stali znalci... jsme to ale ucenlivy narod.
Vsak taky proto kupujeme auta s temi nejkvalitnejsimi plasty a obrimi kufry, aby to cestou na chalupu tak nebolelo >😒]

Jasne, je faktem, ze KIA tady ani jinde v Evrope s Ceratem neprorazila a tudiz sem nastupce nedorazi, ale Cruze by se kupovat mohl i v nasi naprosto nedulezite zemicce... :-!
DaewooMaster
Pobavils! :yes: Ale ve skutečnosti je Cruze "americký apoštol" od Chevy asi tak stejně jako Matiz! >😒] Neboť je celý navržen (šéfdesignérem byl Taewan Kim) a vyroben výhradně v Jižní Koreji, kde se i už od loňského října prodává jako Daewoo Lacetti... :-!
chrudoš
Jj, vim, cekal jsem nejakou poucku od naseho dottore ci 507😊 Na to lacetti jsem koukal a ma to covece asi hezci masku jak chevy, az jsem se sam prekvapil, ze se mi daewoo tak libi. No uz se na nej tesim, doufam, ze pozvedne zdejsi chevrolet, kdyz se clovek podiva na nabikdu US a EU, no je to holt daewoo. Ale je to srdcovka, takze pro me je to samozrejme ULTRAMAINSTREAM, lepsiho proste nehledej 😄
DaewooMaster
Mně se taky libí víc ta originální maska (a nejen u tohoto modelu!) než ta, co se na to roubuje pro Evropu, ale někteří mají zase opačný názor, hold nelze se zavděčit všem... 😄 Smiř se s tím, že do Evropy Chevy americké modely nevím proč (zřejmě aby sám sobě nekonkuroval) tahat nechce (s výjimkou HHR, ale to je takový kompromis, protože vypadá sice jako američan, ale uvnitř je to vlastně Opel a design vznikl taky v Evropě). I když mě osobně se nejvíc líbí stejně modely z Australské odnože GM (Holden)! :-!
chrudoš
Tak pozor! Generalni reditel dovozce nebo jak si ten chlap rika prohlasil, ze 2010 nebo 2012 se tu zacne prodavat nove Camaro! Coz bych se asi zblaznil, neni hezci auto, mozna...ne, ani sesty guru neni tak hezky 😄 Take prohlasovali evropskou e😜anzi po vzoru infiniti, jenze to bylo rok zpatky, dneska si uz ty jejich SUV dovezt nedovoli, coz je podle me skoda, kdyz si tu chce nekdo vozit zaddek v krasnem SUV, nepripada v uvahu nic jineho nez prave americke. Kdo nekdy videl a jezdil, pochopi
DaewooMaster
Tak to jo, to se taky už těším. Jen aby to bylo přímo pod taktovkou Chevroletu, protože dneska si samozřejmě americké modely můžeš pořídit taky přes překupníky (prostředníky), což ale nepovažuji za oficiální dovoz... 😄
chrudoš
No ale pokud ma clovek dneska penize, tak ten dovoz vyjde o hooodne levneji, sice musi clovek doplatit clo a dph, ale i tak se dobre vybavene drazsi auta daji dovez o par set tisic levneji...bohuzel az tolik penez nemam, takze nezbyva nez kupovat v evrope. No jinak na dovazene auta treba pres denker.cz dostanes regulerni zaruku, takze no problem. Jojo, taky jsem kdysi nechapal, jak se nel´komu muzou ameriky libit, dneska bych nic jineho nebral 😄
DaewooMaster
Taky si připočti ještě nutné úpravy (napr. blinkry a zadní světla), aby to smělo u nás na silnici, to taky vyjde na nezanedbatelnou sumu. Ojetý se asi vyplatí v každém případě, u nového si nejsem zcela jist, zvlášť při aktuálním kurzu dolaru... ;-\
chrudoš
JJ, dolar je zmetek, minule leto 14, dnes 21, to je 50 procent nahoru, dneska se uz to auto nevyplati. ale tech uprav neni az tolik, pokud je to nove auto, blinkry a svetla zustavaji stejne, vzdycky mam radost, kdyz vidim cerveny blinkr 😄 No ale ojetina se upravovat musi, takze jo, pokud clovek nekupuje top verzi escalade, tak se to dneska uz asi nevyplati. Kdyz se vratim k clanku, tak dovezt si tuto kiu je blaznovstvi. Uvazoval jsem o novem malibu, ale ikdyz v ameru stoji 25000 usd, s dovozem atd vyjde na 900 tisic, a to je za takoveto auto blbost
Karbonyl
Sice to auto nejde zeředu rozeznat od celé současné produkce amerického fordu ale jako takové se mi moc líbí :yes:
DaewooMaster
"severoamerický a korejský trh dostanou nový sedan Forte" - Korejci nic nedostanou, protože už ho dávno dostali! Představen tam byl začátkem července 2008 a prodává se tam od srpna 2008... :-!
megacruiser
škoda že se k nám nebude vozit, jeho design se mi líbí víc než design bezpohlavního nevýrazného Ceedu s divným, až moc kulatým předkem. Design vypadá dynamicky a má nápad, i když ty přední světla trochu připomínají řešení nového Accordu. Taky oceňuji že má vstup line-in a USB. Je to sice detail za pár korun, ale stejně to plno Evropských aut u vestavěných rádií nemá 😒
prekladys
sakra chlape, napiš něco 😉
a vy ostatní kecálkové vězte, že bez gti by tenhle web pošel nudou na úbytě
😢
Beaumont.
Jednou to přijít muselo a přišlo: pod korejskou značkou se poprvé začíná prodávat opravdu pěkné auto. Nikoliv jen snesitelné (jako Chevy Aveo nebo Lacetti) a nikoliv celkem slušné (jako Hyundai Getz , i30 nebo současné Coupé), ale opravdu hezké. Jasně, je to v podstatě mix Lexusu IS, Lanceru, Avensise a špetky BMW 3er, ale přesto. Od této chvíle už nebude automaticky platit, že Korejci jsou designem VŽDYCKY až poslední v dané třídě.
Svět se změnil. Jen nevím, jestli mám být rád 😐
chrudoš
Ale proc by clovek nemel byt rad, korejci dnes delaji, co muzou a myslim, ze se jim docela dari, driv jsem si taky vzdycky uplivnul, ale dneska hrajou jinou ligu, soul, i20, veracuz, radost pohledet a myslim, ze s jejich politikou dobrych cen si jich zacina vsimat cim dal vice lidi, kazda akce konkurence prinasi driv (u nekoho pozdeji) reakci a to je pro zakaznika bez vyjimky jen a jen dobre, takze se muzeme tesit, co prijde priste. Jen tak dal, vy kluci korejsti 😄
objekt21
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.