Profi
Dzakobo
0
To je sice dobrý krok kupředu, protože Deutz je ohledně motorů stále špička, ale Zetoru v nabídce ukrutně chybí automatická převodovka. Nejlépe dva druhy, jako má Massey, na převážně silniční a lehčí využití Vario a do těžké polařiny Powershift. Spousta zemědělců by si Zetor koupila, už jen kvůli dostupnému servisu, ale to by musel v nabídce figurovat stroj o cca 200k + AT. Držím palce Zetoru, ať rychle sežene dodavatele automatu a prodeje vyskočí min o 50%.
hedvin
0
Jo tu převodovku by to chtělo, furt kvedlat klackem se moderním traktoristům nechce a 150 koní taky zázraky neudělá. Spíš jde asi o to že vyvíjet svoji automatickou převodovku asi stojí víc než můžou zaplatit tak to nechávají zatím tak
pouzitelnu automaticku prevodovku u rozpoctovych traktorov typu Zetor, Ursus, Belarus zrejme nie je mozne cakat a pre vyuzitie, ktore tato kategoria strojov ma sa da prezit aj s manualom. Tu necakam do 7 rokov napravu cize prevodovku ktora by mohla dychat na krk "traktorovej premii".
PS: Dzakobo, tvoje tvrdenie ci su motory Deutz na spicke by asi vyvolalo medzi traktoristami riadny diskusny flame. Za mna z malych praktickych skusenosti s traktormi okolo 200 koni davam top - Case IH, John Deere a Fendt.
PS: Dzakobo, tvoje tvrdenie ci su motory Deutz na spicke by asi vyvolalo medzi traktoristami riadny diskusny flame. Za mna z malych praktickych skusenosti s traktormi okolo 200 koni davam top - Case IH, John Deere a Fendt.
V mém okolí je hodně zemědělců, kteří by si rádi koupili Zetor, ale chtějí/potřebují AT. A to že je Z. nízko-nákladový je úplně irelevantní. Jak jsem vypozoroval, tak zemědělci jsou pěkní kolenovrti a kdyby Z. nabídl dobrou cenu, jen by se po traktorech zaprášilo, tomu věř. Třeba v ZD mají 3 značky traktorů, jsem přesvědčený, že to nemůže dělat dobrotu. Za mne bych kupoval vše od mlátiček až po větší traktory od MF a do sadů a pod. aplikací Zetory.
Fendt je nej, to ví každý (ale takový Quadtrac, tam se Fendík nechytá >😁 ). Deutz je machr přes motory. Vyrábí obrovskou škálu motorů pro všechna použití, kdo jiný ti např. nabídne olejem chlazený motor?
Fendt je nej, to ví každý (ale takový Quadtrac, tam se Fendík nechytá >😁 ). Deutz je machr přes motory. Vyrábí obrovskou škálu motorů pro všechna použití, kdo jiný ti např. nabídne olejem chlazený motor?
Vždy když si přečtu něco o bezúdržbovém provozu, trošku se mi z toho rosí záda.... ale byl bych moc rád, kdyby to Zetoru vyšlo a vše mu šlapalo na 1* 😉