Novinky
tak přikážu 1 denní dálniční známky, nebo třeba i hodinovou, ta by se mně hodila, když jedu do Vídně na letiště.
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Kde se dozvim, kolik bude stat pro moje auto a jake doklady budou treba k prokazani dostatecne zelenosti meho vozu?
Dle mne to bude podobně jako u ekoznámek od DEKRY, ty se vydávají na základě emisí zapsaných ve velkém TP 😄
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Vzhledem k tomu, že je to není poplatek za použití dálnice, ale snaha jak udělat ekologům radost tak si tu známku nekoupím až ji pojmenují pravým jménem tak se o tom dá začít uvažovat :-!
Navíc těm Eko pošukům asi nikdo neřekl, že ve 180 bude ta nová 0,9 V2 vypouštět víc kouře než normální auto! Pokud tolik vůbec pojede >😁
Navíc těm Eko pošukům asi nikdo neřekl, že ve 180 bude ta nová 0,9 V2 vypouštět víc kouře než normální auto! Pokud tolik vůbec pojede >😁
Pokud toto zvýhodnění projde Německu, můžeme čekat podobné dvojí ceny úplně všude v EU. Každý stát bude hledat skulinky jak znevýhodnit ty okolo. No aspoň se nefunkční slepenec EU rozpadne ještě dřív než se totálně předluží.
Jaký precedenc? Nepleteš si to s kredencem? >😁
Každý stát zvýhodňuje svoje občany formou nejrůznějších slev na daních. Pokud to v Německu udělají tak, že dálniční známku zaplatí všichni (i Němci) a následně Němci dostanou slevu na dani z vlastnictví auta, tak je vše v naprostém pořádku.
V tomto případě ale chybí Němcům taková ta naše "vyčůranost". Kdyby zavedli známky a pak v tichosti navrhli snížení sazby (popř. uplné zrušení) daně z auta, tak mají klid. Ta jejich interpretace ve stylu: "Zavedeme mýtné a jako kompenzaci dostanou místní občané slevu" je trochu nešťastná.
Každý stát zvýhodňuje svoje občany formou nejrůznějších slev na daních. Pokud to v Německu udělají tak, že dálniční známku zaplatí všichni (i Němci) a následně Němci dostanou slevu na dani z vlastnictví auta, tak je vše v naprostém pořádku.
V tomto případě ale chybí Němcům taková ta naše "vyčůranost". Kdyby zavedli známky a pak v tichosti navrhli snížení sazby (popř. uplné zrušení) daně z auta, tak mají klid. Ta jejich interpretace ve stylu: "Zavedeme mýtné a jako kompenzaci dostanou místní občané slevu" je trochu nešťastná.
Ale není. Do teď byli bytí hlavně občané německa. Německý kamion u nás platí mýtné. v německu ne. celá evropa si jezdí po těch luxusních německých dálnicích zadara, jen němci platí daň z vlastnictví automobilu a všude jinde v evropě si musí koupit známku. Tak z toho mi vychází, že nejvíc diskriminovaní jsou samotní němci, tak proč by tohle nezavedli, mě řo přijde v pořádku.
A bát se jedné země? Přeci se nemohou přizpůsobit politice jednoho státu.. navíc by sis tu pak stěžoval, že se v Bruselu bojí Němců a následují jejich diktát >😁
Já se tam občas v tom Bruselu taky vyskytuji a vidím jak to chodí. A je to uplně stejné, jako na té nejnižší jednotce samosprávy, jen s tím rozdílem, že se zde točí mnohonásobně větší balík peněz. Lobbing je na denním pořádku. Jsou tam jak špatní, tak i velice chytří a schopní lidé (nechci říkat jen politici, protože to není jen o politicích). Každý nadává na regulace a omezení, ale dotace nikomu nesmrdí. Teď se podívej na to z té druhé stránky, že žádné nařízení není dokonalé a proto se zpřísnují podmínky pro čerpání dotací... protože to nějaký chytrák zneužije, najde skulinku. O tom to celé je... kdyby sis někdy přečetl třeba nějaká celková pravidla udělení určité dotace a vžil se do pozice toho, kdo ji chce dát jen těm potřebným, ani to nejde kolikrát udělat jinak. Podívej se třeba na zemědělství v ČR, které přežívá a je konečně plusové z 60-80% ( dle roku) na dotacích z EU ! A když se trochu změní a zpřísní zákon o rozdělování peněz, hned každý brečí a stěžuje si na tu ošklivou EU. Jenže ono to jinak udělat nejde... poctivý to má horší, ale zamezí se tím skupince těch nepoctivců z tohoto těžit... jenže oni si časem najdou jinou cestu.. Podívej se na jednu z hlavních filozofií EU, která je konkurenceschopnost..
Nikdy to není černobílé, je to jen a jen o lidech, co tam sedí a je jedno, jestli je to komunismus, demokracie, či diktatura. My mame tu možnost, že můžeme volit... takže nenadávejte na EU, ale na ty dobráky, co hodí těm hodnostářům hlas. A pro informaci, i ty vědecké a e😜ertní ústavy, co se zabývají těmito výzkumy a na jejichž základě se přizpůsobují zákony, jsou tvořené z lidí z celé EU 😄 i z ČR.. 😄
Mimochodem těm zemědělcům by se dýchalo lépe, kdybychom v té EU nebyly, protože by nebyly sešměrovaní debilním nařízením, brutálními kontrolami a mohli jsme mít více českých potravin na pultech. místo toho se všechno musí točit kolem nařízení EU, viz ty třeba ty debilní TPMS ventily v kolech...já jsem spočítal, že jen mým zákazníkům to zbytečně navíc vytáhlo jen za tuto sezonu 121 tis kč z penězenek a to je strašná porce na to, aby se napakoval nějaký šmejd v bruselu spolu s lobistou a firmou, která ty ventily protlačila masově tedy schrader.
Já pevně věřím, že se ten spolek brzy rozpadne a budou státy zase svobodné a samostatné. Tohle je nehorázná debilita. Ta konkurenceschopnost o které tu unijně básníš je pěkná debilita. Ve spoustě případů stejně česká firma nedostane zakázku jen proto, že je z čech a dají to místní. To jen my jak * dáváme zakázky cizím firmám na úkor našich.
Tvůj problém s ventilkama neznám, lobby tam může být, stejně jako všude. A s těmi zakázkami? Divil by ses kolik českých firem třeba ve východní Evropě podniká, ale i na západě a navíc to, že to místní dají místní je právě to myšlení, které nám chybí. Proč němci kupují svoje výrobky? Protože jsou na ně hrdí... nehledej problém v EU, ale v lidech 😄
p.s. když to tak bráníš, kupuješ vždy to české? Chodíš na trhy si radši koupit housku za 8kč, nebo si koupíš tu od velkovýrobce za 3Kč?
A tvuj dotaz. Ne,ja pecivo nekupuji vubec, chleba si delam sam a zbytek kupuju od zemedelce, ktery ma svojipekarnu. A pristi rok si hodlam pestovat vsechny potrebne plodiny na zahradce. Jeste jsem si letos nemusel zeleninu ani ovoce kupovat. A muzes klidne prijit a zakazat mi to,nebo jakykoliv jiny urednik, rovnou mu useknu hlavu a klidne si za to pujdu sednout, me nikdo omezovat nebude. To radsi chcipnu
ty nevíš? Unie chce zakázat zahrádky, aby si tam lidé pěstovali svojí zeleninu...neboj na to dojde, geneticky modifikovanou potravinu budeš muset žvejkat, neměj obavy. EU tě donutí.
A to jsem si myslel, že si docela inteligentní..... mimochodem, už si prodal to své TSI? To je taky zkonstruované díky volnému obchodu v EU 😉
To já jsem si o Tobě bohužel myslel taky. Bohužel jak vidno jsi jen posluhovač a ovečka bruselu....což mě tedy velmi mrzí.
p.s. já se za extra přechytralého člověka nepovažuji, ale jsem nadosti uvědomělý na to, abych se nevyjadřoval k věcem o kterých nic nevím 😄
A tak je to po celém světě. jen my jak * dáváme přednost cizím výrobkům. kdyby aspoň těm, které jsou naše a vlastní je třeba němci nebo rakušané, ale naši lidé dají přednost něčemu, co je sem jen dovezené, na tom není nic dobrého....
ano já kupuju pokud to jen jde jen české nebo aspoň ryze evropské věci z nejbližších států.
Nehledej problém v Unii, ale v nás všech, ve tvých sousedech, kamarádech, spolupracovníkách, protože to my, češi se musíme naučit být hrdí a dávat přednost výrobkům z Čech. Ta unie je pouze nástroj, jak svoje postavení posílit, ale ten nástroj se musí umět ovládat a musí se pro to snažit všichni. Opět zabrousím do zemědělství, kdy je krásně vidět, že ten západní Evropan má k té půdě vztah, dědil ji z generace na generaci a snaží se o ní, udržuje ji. Tady a tuplem na východě to nějaky dobrák skoupí, vytříská maximum pár let a po nás potopa... půda neúrodná.. halvně že vydělal.... opět... EU se tomu snaží zabránit zpřísněním norem na dotace a omezením té výroby, různe environmentální opatření atd...... a za to jsou to "***" a "blbci" co nám do všeho kecají.... Otevři proboha oči... a pokud nejsi až tak zabedněný (protože tvé znalosti ohledně tvého oboru respektuji), tak se tu tak neprezentuj.