Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Roční německá dálniční známka by mohla stát až 3.600 korun

redakce AUTO.CZ
Diskuze (49)
Zpoplatnění německých dálnic bylo nedávno tématem číslo 1. Podrobnosti však zdejší vláda projedná teprve dnes, přičemž kamenem úrazu je podezření na diskriminaci neněmeckých řidičů.

Podle ministra dopravy Alexandera Dobrindta by se mýtné mělo platit od roku 2016 a pro německé řidiče by už bylo zahrnuté v dani z vlastnictví motorového vozidla. Návrh na zpoplatnění dálnic ale ještě může narazit na evropské právo. Evropská komise má podezření, že připravený zákon představuje nepřímou diskriminaci neněmeckých řidičů.

Podle Dobrindtova návrhu by cena dálniční známky měla záviset na objemu motoru a ekologické úspornosti provozu vozidla. Nejdražší roční známka by měla stát 130 eur (3600 korun). Dvouměsíční známka by pro všechna auta měla stát 22 eur (600 korun) a desetidenní deset eur (275 korun).

Na rozdíl od systému v Česku nebo v Rakousku by se známka nelepila na čelní sklo. Po jejím zaplacení by měla být do elektronického systému zanesena registrační značka vozidla. To, zda řidič jede po dálnici oprávněně nebo ne, budou sledovat kamery, které budou snímat značky všech projíždějících aut.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (49)
Avatar - Ozzman
18. 12. 2014 18:00
Re: EU
Jenže za to nemůže EU a v USA žu vůbec ne, to je jiný svět, vlastenecký, za jejich až slepým patriotismem kulháme. Osobně znám velvyslance pro zemědělskou politiku EU z USA a je to samolibý patriot, co razí jen svoje lobby...

Nehledej problém v Unii, ale v nás všech, ve tvých sousedech, kamarádech, spolupracovníkách, protože to my, češi se musíme naučit být hrdí a dávat přednost výrobkům z Čech. Ta unie je pouze nástroj, jak svoje postavení posílit, ale ten nástroj se musí umět ovládat a musí se pro to snažit všichni. Opět zabrousím do zemědělství, kdy je krásně vidět, že ten západní Evropan má k té půdě vztah, dědil ji z generace na generaci a snaží se o ní, udržuje ji. Tady a tuplem na východě to nějaky dobrák skoupí, vytříská maximum pár let a po nás potopa... půda neúrodná.. halvně že vydělal.... opět... EU se tomu snaží zabránit zpřísněním norem na dotace a omezením té výroby, různe environmentální opatření atd...... a za to jsou to "svině" a "blbci" co nám do všeho kecají.... Otevři proboha oči... a pokud nejsi až tak zabedněný (protože tvé znalosti ohledně tvého oboru respektuji), tak se tu tak neprezentuj.
Avatar - Ozzman
18. 12. 2014 17:54
Re: EU
Nejsem posluhovač Bruselu >:D Kéž by mne platili, mohl bych si vozit zadek v něčem lepším >:D Jen vidím jak věci fungují a dělám si na ně svůj názor. EU není samospásná, ale to nic... Nezlob se, ale dokud si nedoplníš vzdělání o tom, jak tyto věci fungují, nemá smysl diskutovat, protože jen systematicky haníš vše co je z EU a nevidíš pro tu nenávist vše ostatní okolo, co nám jako státu, ale i občanům pomáhá (já osobně jsem dostal možnost vycestovat a doplnit si vzdělání a zkušenosti, díky kterému mohu pracovat za lepší peníze, jelikož jsem si zvýšil odbornost). Možná je to jen ztráta času, ale zkus si o tom něco přečíst, najdi si výsledky hospodaření a časové řady od 90.let do současnosti. Tam uvidíš, jak jsme se zlepšili po vstupu do EU, životní úroveň roste a to i přes krize. Taky se mi nelíbí některé nesmyslné nařízení, ale to ne jen z EU, ale i z vládnoucí třídy naší země. Je to o lidech, co tam sedí, protože ten smysl EU je vesměs dobrý. Přečti si někdy stanovy EU. Politika není pro každého, ekonomika tuplem, nemusíš tomu rozumět na úrovni experta, ale jen říct EU=zlo je krátkozraké, protože nevidíš, kam až to sahá.

p.s. já se za extra přechytralého člověka nepovažuji, ale jsem nadosti uvědomělý na to, abych se nevyjadřoval k věcem o kterých nic nevím :-)
18. 12. 2014 17:06
Re: EU
akorát si zapoměl dodat, že si cizí státy naše zemědělce na ten trh ani nepustí a preferují svoje. To máš jako byl teď třeba v USa, jak tam byla ta naše firma, co chtěla dodat ty tramvaje. Když ji řekli, ano výrobky máte výborné, ale nejsou americké, takže nevyhráváte....

A tak je to po celém světě. jen my jak * dáváme přednost cizím výrobkům. kdyby aspoň těm, které jsou naše a vlastní je třeba němci nebo rakušané, ale naši lidé dají přednost něčemu, co je sem jen dovezené, na tom není nic dobrého....

ano já kupuju pokud to jen jde jen české nebo aspoň ryze evropské věci z nejbližších států.
18. 12. 2014 16:50
Re: EU
Taky mě to sere, že jsem si ho musel koupit, bohužel octavii jsem si rozbil, takže jsem jinou možnost neměl. motor jede hezky, ale to víš, že mě sere, že to auto je tou zasranou unii tak chycený, ale aspoň, že je to škodovka, neni sice už česká, ale aspoň, že německá...

To já jsem si o Tobě bohužel myslel taky. Bohužel jak vidno jsi jen posluhovač a ovečka bruselu....což mě tedy velmi mrzí.
Avatar - Ozzman
18. 12. 2014 16:40
Re: EU
Ale nechce, to jsou jen poplašné zprávy >:D Věř či nevěř, ale vím co EU v oblasti zemědelství chce a nechce, je to má práce...

A to jsem si myslel, že si docela inteligentní..... mimochodem, už si prodal to své TSI? To je taky zkonstruované díky volnému obchodu v EU ;)