Videa

Zpět na článek

Autonomní Audi A7 urazilo skoro 900 kilometrů bez nejmenších problémů

6 komentářů

VL4D
Za prvé, Audi A7 je opravdu krásný kus auta. :yes😒br />
Z článku jsem nevyčetl, zda li se jedná o plně autonomní vůz, nebo jen obsahuje adaptivní tempomat a asistenta pro jízdu v pruzích.

Audi poznám jako kvalitní auto, které toho vydrží hodně. Počítač je však počítač, takže doufám, že to zůstane jen ve fázi projektu jako ukázka, že ,,my na to máme''.
cri-cri
nezustane to jen ve fazi projektu, ale do 10 let budou první prodejní kousky (třeba jen na dalnice) a věřím že do 15 let už i na okresky a td. Pokud by to nenabídly za 10 let jako připlatek, tak budou mit problemy neb snad už to bude mít MB a BMW. Pak by přicházeli o mraky zákazníku, sám má hodně rád auta a jsem auto-magor , a rád řidím, ale na D1 (a mnohe dalši dalnice) bych s radosti zapl automat, kdybych veděl že je fakt vychitany a funguje. Budeš se možná divit, ale takových lidi jako jsem já je mraky 😄 Ale to je asi tím, že na D1 jsem bohužel až moc často a vážně je cestovani po D1 pro mě zatrest 😒

Cena senzoru, kamer a i procesoru pada rychle dolu [odkaz] .

>😁
AUDIRS6
Audi je tomu blizsie, nez by mnohi cakali.
Uz nova generacia A8 ma ponukat tzv. "dialnicny autopilot". Prave preto Audi lobuje za tieto legislativne prekazky v Brusely najviac zo vsetkych, lebo maju to hotove a fakt su pripraveny to za cca 2roky predavat. Dokonca zo zartu sa 1 zo zodpovednych vyjadril, ze budu to predavat aj tak, a ked EU uvidi, ze to funguje, sami to radi dovolia. >😁
Samozrejme ze tam bol zvyrazneny tn usmevny ton, pravda ale je taka, ze oni uz su defakto pripraveny, len chcu to mat este na papieri, ze to aj mozu predavat. 😉
VL4D
Věřím, že takových lidí jsou mraky. Ostatně já to nikomu neberu, jen prostě nevěřím že to bude fungovat stejně spolehlivě jako lidský faktor. 😉

Pro mne je hlavní to, aby byla zachována možnost řídit si svoje auto vlastníma rukama.

S tou D1 se ti nedivím. 😄
info@competizione.cz
Stejnou vzdálenost šlo snadno překonat autobusem, vlakem nebo letadlem. A se zlomkovými náklady.
Smysl celého "e😜erimentu" mi jaksi uniká. Měl jsem dodnes za to, že automobil je vhodný právě tam, kam dopravu autobusem, vlakem nebo letadlem buď nelze zajistit vůbec, nebo problematicky (neefektivně, draze atd.). A to uvedená trasa v žádném případě není.
Takže "odborníci" od Audi nám předvedli, že za obrovské peníze a za obrovského úsilí a slávy můžeme mít něco, co jsme nikdy nepotřebovali. Ó díky!
VL4D
Já osobně nejsem zastáncem těchto ,,výdobytků moderní doby'' (či spíše blízké budoucnosti), ale myslím si že potencionální kupující autonomní A7 se nespokojí s veřejnou dopravou, nýbrž bude vyhledávat pohodlí vlastního auta.

I když v takovém případě bude osobní řidič zřejmě lepší volbou.

Co se týče Audi tak podle mne nechce být pozadu, jelikož doba je doba a dnešní projekty jsou dnešní projekty.