Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mercedes-Benz C: Bez dětských nemocí to nejde

73 komentářů

Johnnn
Nemohu si pomoct, ale podle obrázků to vypadá jako kdyby tam jezdilo tlusté upocené prase včetně bílých fleků od soli z potu >😁
Dinar
Možná si ten článek nejdřív přečti. :-!
cobra.s
Příspěvek byl redakcí vyhodnocen jako nevhodný a jeho obsah smazán.
Dinar
Bije tohle:
"Jejich umělá kůže, takzvaný MB-Tex, mění odstín z černé na olejově lesklý. Děje se to zejména za nízkých teplot a následném zapnutí vyhřívání. Tedy s relativně rychlou změnou teploty sedadel."
Zvládls to přeslabikovat? 😉
pargi
Jenom navrhnul Johnnnovi, ať si přečte článek, ale není nad to se takhle diskusně podříznout.
webpaja
...no vidíš jak se umíš pěkně vybarvit!
Ji/Ri
ŇuŇu 😉
Johnnn
Ale já ho četl velmi podrobně. Uživatelé MBWorld.org - kolik? Zase není o čem psát, tak se z několika jednotlivců udělá celé stádo. S MB-Texem nebyly dříve nikdy problémy, naopak úplně stejný (stejný výrobce materiálu) se dává i do GLK, kde jsou dobré zkušenosti. A mimochodem MBWorld.org čtu, přečti si taky
webpaja
Na každou novou řadu nebo FL se dělá obvykle novej tendr. Tudíž není pravdou, že pokud v GLK je OK, tady musí být taky.
Ačkoliv materiál může vypadat pro laika naprosto stejně, dodavatel i postupy mohou být zcela odlišný.
Dinar
No, právě podle tohoto to nevypadá na pár jednotlivců, proto jsem na toho tvého tlustého Američana reagoval.

"Zatím není jasné, kolika vozů se uvedený problém týká, zřejmě jde o neduh celé série automobilů. Jinak by Mercedes-Benz nevydal takzvané TSB (Technical Service Bulletin) číslo LI91.18-P-060470, které následně rozeslal svým zástupcům. V něm popisuje, jak postupovat v případě stížností zákazníků. Podle něj mají být u postižených vozů vyměněny potahy sedadla a opěrky hlavy."
Uživatel_5340709
Že by američan?
/když se podíváš pořádně, tak ty mapy jsou v místě vedení odporových drátů/
Johnnn
Ale já psal, jak to vypadá, ne že to tak je. Samotný MB-tex je super materiál, který podle článku vypadá jako viník problému. Kde se stala chyba, nebo zda to vůbec nějaká zásadní chyba je, to nevím ani to nikde netvrdím. Neznám jediný model v této třídě, který by neměl na některém kusu výrobní vadu sedadel. Taková článek pak nemá cenu, protože by mohl projet model po modelu, značku po značce a kritizovat sedačky jak jsou na *.
acraft
Mrkni pořádně na fotky..
Vysvětlení bude mnohem prozaičtější - MB si bude muset udělat pořádek s dodavatelem MB-Texu, protože příčina fleků bude ve vyšším obsahu VOC (volatile organic content), který se typicky projeví při zahřátí. Takže MB vypátrá vadnou šarži MB-Texu, dodavatel materiálu to pocítí na peněžence a jede se dál.
Mimochodem nad MB-Tex bych se tolik nepohoršoval jenom proto, že je to syntetika, není o nic horší než hroší Dakota ala BMW!
PlumJelinek
Chcete mi říct, že Mercedes místzo pravé kůže používá umělou? Nebo je snad umělé kůže za příplatek oproti látce a až za další příplatek je kůže pravá?
simson33
Opravdu zajímavé, jak to s tou kůží vlastně je??? Základní sedadla jsou látková a že by někdo připlácel za umělou kůži, když v létě je někdy problém i kůže pravá??? Divné...
Dinar
To určitě ne, Mercedes je etalonem v použitých materiálech, vše je kvalitní a pravé, žádní falešní sobi v podobě umělé kůže. Jak píšou hoši výše, za ty fleky můžou tlustí Američané, ne šuntovní potah Mercedesu.
Anonym
U D3 vždycky všechny závadz způsobí uživatlé i ty závady, kde se to nedá nebo kde se neprodvádí předepsaná údržba, bo to není spotřebák.

Víme, obehraná a už notně trapná psínička.
Dinar
Zas z toho nedělej guláš. Materiály jsou materiály, to je celkem objektivně hodnotitelná záležitost, tady jde zjevně o výrobní vadu nějaké výr. serie materiálu pro potah MB-Tex.
sansk8
Co jsem koukal do ceníků, tak základ je látka. Dále si dle modelu můžes připlatit za umělou kůži (dejme tomu 30.000,-) a pak za pravou kůži (dejme tomu 55.000,-) - ceny záleží jak jsem říkal na modelu. Akorát nechápu myšlenkový pochod těch, co si koupí umělou. Když kůže,tak jedině pravá. Než umělou, tak to radši textil. :yes:
_MT_
Já třeba nechápu, jak si někdo může pořídit kůži bez odvětrávání. Ale běžně to lidé dělají. Asi největší výhodou umělé je menší náročnost na údržbu.
webpaja
Někde se to odvětrávání ani nedá připlatit. Ale bez něj a s hrubou vepřovicí to je pocuc 😄
_MT_
Jako třeba BMW ve střední třídě - snad jediné z prémie. Pak se logicky nedivím kupci, ale kritizuji výrobce. 😉
Dinar
Ano, to je fail jako prase, kůže bez možnosti odvětrávání.

Nevím jak je tahle umělá MB kůže příjemná na užívání, ale u BMW je v základu sice přírodní, ale vepřovice, Dakota, a to je slušná guma, jediná použitelná je "individual" Criolo.
webpaja
Criollo? To správný bylo a je jen v C5!!! :-!

😄 >😁 >😒]
_MT_
Není to Merino?
Dinar
Je, v X5 mám merino criollo brown, tak se mi to pomotalo. 😉
antiff
Nic v zlom ale dat kozi do nazvu "merino"... v marketingovom oddeleni asi bola party. Merino bola, vzdy a aj bude vlna.
MariAchi
Jo? A máš tam i nejlepší trakci na přední nápravě? >😁 >😒]
Dinar
Jistě, ta musi byt. >😒]
_MT_
Co ji dělá "gumou" (tedy pro mne nepříjemnou a ne moc pěknou), ji zároveň dělá odolnou. Ale mám problém pochopit, jak v tom lidé můžou sedět (bez ventilace; bez perforace tuplem).
boost.
My jsme si před rokem koupili naše první (a asi poslední) auto s neodvětrávanou kůží. Abych pravdu řekl, v parném létě jsem v tom nejel, ale co mě celkem překvapilo je, že i v zimě v džínách se člověk s kůží trochu "slepí". Barva je taková béžová s černým zbytkem interiéru, takže to aspoň vypadá pěkně. Černou, neodvětrávanou kůži bych nechtěl ani za mák. Lidi, kteří si jsou schopni připlatit 50 tisíc za takovou blbost, nechápu. Podle mě Alcantara vypadá hodnotněji než černá kůže.
Kolouš
Černá kuze - to mi připomíná kolegu co v lete nechává stát před firmou eSeLo se střechou dole. Při odjezdu na obed pak před autem stepuje a odvazuje se do rozpaleny kuze bez ventilace sednout
Johnnn
Já jsem na umělé jezdil a abych pravdu řekl, pohledem jsem to nepoznal,omakem taky ne, opotřebení po 80 000 nulové, a potil jsem se asi stejně jako kůži. Proti pocení pomůže buď textil a nebo větrání.
_MT_
Záleží na úpravě. Anilinová kůže bude prodyšnější, ale také náročnější na údržbu a mnohem dražší (jsou na ní vidět nedostatky, takže lze použít jen opravdu pěknou).
dal
Např. Alcantara je obchodní značka velurové umělé kůže z laminované netkané textilie.
Já by jsem dal přednost té umělé.
_MT_
Někdo ji sice může považovat za kůži a může posloužit jako náhrada broušené kůže, ale automobilky ji jako kůži neprodávají (Alcantara je pojem sama o sobě), není to levný materiál a je to technicky vzato mikrovlákno (a látkové potahy v autech budou také syntetické).
_MT_
Samozřejmě. Pravá bývá za další příplatek. Různí se to a sedadlo nemusí být komplet ze syntetiky, může z ní být zadní strana sedadel, nebo více namáhané části jako bočnice.
PlumJelinek
Bože to je zvrácená doba. Je to jak fejkový kabelky Louis Vuitton, aneb když chci ukázat že na to mám, ale vlastně na to nemám. A výrobci nám jdou pod ruku - falešný dřevo, falešnej chrom, hliník, falešná kůže, falešnej sportovní zvuk motoru vyhnanej reproduktorama.... tohle je na nic.
XTad
Kdyz ma umela kuze stejne, nebo lepsi vlastnosti, tak proc ne. Aspon se usetri priroda. Pro drevene oblozeni plati to same. To se stejne utopi ve vrstve laku, takze to nejde poznat.
Dinar
Měl jsem za to, že v premii se z umělé kůže používá jen alcantara, a za ní bývá příplatek podobný jako za pravou kůži. Tahle MB verze umělé kůže ve stylu napodobeniny pravé kůže je obvyklá spíše u mainstreamu, používají ji běžně asijské značky, u MB mě to docela překvapuje. Ale možná je to specialita pro us trh.
PlumJelinek
Koukám do českýho ceníku a opravdu - syntetická kůže je zde za příplatek 14 000 oproti látce, pravá kůže pak začíná na příplatkové částce 37 000,- Kč.
AUDIRS6
Tiez by som to videl na tu US "specialitu" - proste koža a hotovo.
Mal som možnosť vidieť nejaky ten dovezeny benzinovy Touareg a X5 z US a ked som si vsimol kvalitu tej kože, bolo mi do smiechu a do plaču zároveň: Keď som kupoval chlapom na stavbu rukavice, tak tá koža na nich mi pripadala kvalitnejšie, než tá, ktorá bola použitá v tých autách... 8-s
PlumJelinek
Podívej se do českýho ceníku - syntetická kůže je zde také.
_MT_
Záleží, co myslíš prémií. Základní kožená čalounění prakticky ignoruji, ale narazil jsem na to, pokud mě paměť nešálí. A odolnost a nenáročnost na údržbu syntetické kůže jsou reálnou výhodou.

Prémie toho umí v koženém čalounění nabídnout dost, ale ne nutně u toho základního.
boost.
BMW taky má umělou kůži Sensatec. Myslím, že jen pro USA, kde například Alcantara není u většiny modelů v nabídce (dříve byla u E46 ZHP) - jedině M3/M4 má látka/kůže a Z4 pak kůži/Alcantara v jednom paketu.
webpaja
U M-B máš na výběr, stejně jako u ostatních. Toto je textilní kůže. Kvalita srovnatelná jako u levných "textilněkožených" sedaček v různých skontoidních nábytkářstvích.
Každopádně to tady nevidím na úmyslný šizení, ale na chybu dodavatele.
Johnnn
Je tam na výběr. Kvalitní umělá kůže se lépe udržuje a hlavně je levnější. Vtipné je, že hodně vlastníků MB ani neví, že to, co mají na sedačkách je umělá kůže 😄
Monaro
Ano, umělou kůži používají. Udělejte si cvičnou konfiguraci nějakého modelu. Třeba u třídy E byla ještě nedávno umělá kůže buď za malý příplatek nebo v rámci nějaké té výbavy Avantgarde apod. a potom za už běžný příplatek cca 40 tisíc (nebo 60 až 80 😄 ) máte normální kůži.

Ale přece se není čemu divit. Podívejte se, jaké mercedesy se prodávají nejvíc (ne asi u nás, myslím třeba v Německu). Základní motory s látkovými sedadly. A třeba u modelu W124 mělo plno aut v základu ještě vpředu okna na kličku (a drahý byl mercedes už tehdy).
Xylo
Oni jsou většinou Němci poměrně šetřiví, což není na škodu. Skoro každý Herr Apotheker jezdí, jak říkají "Daimlerem", ale většinou to mají v nějakém akčním modelu s 220 CDI. V Rumunsku to mají dotažené ještě dále, tak o nějaké výbavě vůbec není řeč. Mercedes C je 200 CDI v černé barvě za cenu 27.990€ +DPH, má to led světla, výbavu Avangarde, vyhřívaný sedačky, Audio 20, parkovací asistent a navigaci Garmin a šlus .... Stejně mají nadefinované další značky a typy - E250CDI, BMW 320d, 525d, X5 ....
Kolouš
Na 220cdi, 320d, nebo A4 2,0tdi v látce a obutých sestnactkach nevidím nic špatného. Rozdíl v jízdě mezi touto "holotou" a prezdobenou nižší střední za 1mio je stále podstatny... ne každý musí mít auto v kuzi, křídlem s nápisem RS, GTI, S...atd.
PlumJelinek
Bmw ještě ujde, ale C-klasse a A4 v základních látkových sedačkách jsou poměrně tragická volba. Zaprvé ten hadr je asi ten samý, jaký se kdysi používal do Felicie, zadruhé ani kvalita sedáku nemá s komfortem nic společnýho, lepší základní sedačky pak má třeba i Peugeot 508, Opel Insignia nebo Hyundai i40.

Proto pokud připlácet za prémii, určitě něco přihodit i za lepší sedadla, děláme to přeci každej pro sebe. Na co je člověku Mercedes, když se v něm bude sedět hůř než v Peugeotu, to pak tak maximálně pro pozéry, kteří horko těžko dosáhnou na základní model, ale chtějí ukázat, že na to mají.
Kolouš
Moje osobní zkušenosti rozhodne nepotvrzuji to co jsi napsal ty.
PlumJelinek
Možná máš pocitově jinak citlivej zadek, ale já jsem teda na sedačky jako pes, je to pro mě nesmírně důležitý kritérium, neboť na sedačce trávím nejvíc času. A je to taky jedna z prvních věcí, kterou na autě zkoumám.
antiff
Ano je to tak uz roky. Neni to len o setreni nakladov ale aj o skupine zakaznikov ktori z nejakeho dovodu nechcu pravu kozu (milovnici zvierat, alergie ma napadaju ako prve).
nalimer
aj VOLVO malo ešte väčšie problémy, viď obrázok
[odkaz]
Uživatel_5340709
Tady je vše ok, ne? >😁
Dinar
Tyhle fleky ale evidentně nezpůsobila Američanka. >😁
Blue Sun
Jako že jsou příliš malé na Američanku? >😁
Dinar
Tak mohla to být nějaká servírka z LA, co ještě nevzdala holywoodský sen, ale myslel jsem spíš průměrnou Američanku, takže ano, jsou malé. >😁
Anonym
jo kůže ve volvu stála za pikaču, to ví každý, po 80 tis to vypadalo tak na 300 >😁
AUDIRS6
>😁 :yes:
...a to "pikaču" si odo mňa pekne obkukal ! >😒]
Ji/Ri
.... ale taky po 300 vypadala jako jinde na 100tis. Bariku bariku.....
Anonym
???? Nerozumím jazyku tvého kmene
webpaja
Ona to jaksi není úplně pravda. Současná S80 na to rozhodně netrpěla, pokud majitel nebyl čuně.
_Karel_
>😁 >😁 >😁 :yes:
honzanun
Nahraný - vždyť je na tom otisku vidět pásek. Kdyby ji někdo bral zezadu, měla by kalhoty dole, ne? >😁
Ada je zase tady
A není auto jako auto! Vždyť všichni víme své... Potom, co nám doma začala po 6 letech praskat kůže (pravá) na kožené sedačce jsem našel člověka, který tomu rozumí - a dozvěděl jsem se: všechny podobné poruchy kůže souvisí s tím, jak je ta kůže (vždy pravá...) v procesu přípravy pro potah sedadla vydělaná [cs.wikipedia.org/…/Kůže_(materiál)] … Jenže ten proces je dlouhý a drahý. Takže se hledají různé moderní chemické triky, jak ten proces zkrátit a zlevnit. A tak se používají různá agresivní činidla, nejprve louh, potom kyselina (aby se louh zneutralizoval) a výsledkem je nějaká chemická sůl, která v té kůži zůstane, protože není čas tu kůži vyprat, aby se každičký drobet těch neutralizačních solí z té kůže dostal pryč. A potom může docházet k tomu, že špatně vypraná kůže uvolňuje ve vlhku, horku a zejména v prostředí střídajícího se tepla, vlhkosti a chladu ty soli, které jsou v té kůži po chemickém vydělávání obsaženy. A výsledkem je to, co vidíme na obrázcích z USA, nebo dokonce ten výrobce kůže špatně trefil ten poměr louhu a kyseliny, kůže nebyla řádně zneutralizována a začala se trhat, jako ta na té naší velké rohové sedačce... Kůže zkrátka není relativně jednoduchý mrtvý syntetický materiál, ale složitý chemický produkt. Pokud by se měla vydělávat tradičním způsobem, jaký lidstvo zná tisíc let, stála by kožená sedadla tolik, co zbytek auta. 😉

BTW: nebyla ta kůže na sedadla náhodou "Made in France"?
webpaja
Toto je umělý materiál 😉
pargi
Zrovna tato "kůže" byl ten relativně jednoduchý mrtvý syntetický materiál 😄
kotrmelec
Možná se taky amíci potí jako prasata z těch všech coca-col a mekáčů >😁 .
D.U.K.E.
U vozu premioveho segmentu toto nepochopim, to je pro me bez omluvy a dalsich debat...smulu pak je, kdyz si tyhlety premiovky plne elektroniky, asistentu, specialnich odpruzeni, atd. kupuji bazarovi kovbojove...jenze to je porad dokola...dokud bude v ocich nekterych lidi vetsi frajer ten, co si koupil olitanou A8 a tomu podobne za cenu nove fabie, takze ten byznys pojede dal... ;-\
beibej
Mercedes v ošizené kožence. 8-s Jako lada 2101 ale tam to bylo trvanlivější >😁
OLIVER _
Tak já si myslím, že nějaké takovéhle dětské nemoce jsou oproti těm váznějším opravdu jen malichernost a je skoro až škoda se o něčem takovém bavit 😄 Vy jste asi nikdo nikdy neměl třeba dítě s cukrovkou, že? Pokud ne, tak nevíte, jak moc velký stres to v autě bývá... Mrkněte se sami třeba na tento web - https😐/www.biomag.cz/…abetes-cukrovka/ , kde se o cukrovce docela dost dobře rozepsali...