Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C: Bez dětských nemocí to nejde

Tomáš Dusil
Diskuze (73)
Nová generace Mercedes-Benzu C úžasně jezdí i vypadá. Leč jak ukazují první zkušenosti majitelů, bezproblémová není.

Jak informoval server AutoBlog s odvoláním na forum MBWorld.org, potýkají se první uživatelé nového „Céčka“ s celou řadou rébusů. Abychom ale byli spravedliví, tak musíme dodat, že zmíněná zpráva se týká vozů vyráběných v USA, konkrétně v Tuscaloose ve státě Alabama.

Asi nejdiskutovanějším problémem jsou přední sedadla. Jejich umělá kůže, takzvaný MB-Tex, mění odstín z černé na olejově lesklý. Děje se to zejména za nízkých teplot a následném zapnutí vyhřívání. Tedy s relativně rychlou změnou teploty sedadel.

Zákazník si stěžuje

Zatím není jasné, kolika vozů se uvedený problém týká, zřejmě jde o neduh celé série automobilů. Jinak by Mercedes-Benz nevydal takzvané TSB (Technical Service Bulletin) číslo LI91.18-P-060470, které následně rozeslal svým zástupcům. V něm popisuje, jak postupovat v případě stížností zákazníků. Podle něj mají být u postižených vozů vyměněny potahy sedadla a opěrky hlavy.

Výjimkou je ale sedadlo spolujezdce, respektive jeho sedák. Zde je problém v konstrukci, neboť sedadlo obsahuje také čidlo obsazení z důvodu inicializace airbagů a napínače bezpečnostního pásu. Zmíněný snímač je součástí potahu, přičemž servisy jej v případě výměny zatím neumějí správně kalibrovat. V nejbližší době lze očekávat opravnou sadu, která je ale zatím ve fázi příprav.

Vozidla u dealerů

U vozidel, která dosud nebyla prodána, je postup opravy jiný. Podle nařízení se mají mechanici pokusit nejprve povrch vyčistit. Mají k tomu užít mýdlovou vodu, ovšem bez agresivních čisticích prostředků. A to ještě před tím, než vozy předají klientům. I toto řešení je zatím provizorní, v nejbližší době se rovněž čeká změna.

Tomáš Dusil
Diskuze (73)
12. 1. 2021 20:41
Nemoce
Tak já si myslím, že nějaké takovéhle dětské nemoce jsou oproti těm váznějším opravdu jen malichernost a je skoro až škoda se o něčem takovém bavit :-) Vy jste asi nikdo nikdy neměl třeba dítě s cukrovkou, že? Pokud ne, tak nevíte, jak moc velký stres to v autě bývá... Mrkněte se sami třeba na tento web - https://www.biomag.cz/…abetes-cukrovka/ , kde se o cukrovce docela dost dobře rozepsali...
Avatar - PlumJelinek
10. 1. 2015 10:01
Re: MB-Tex
Možná máš pocitově jinak citlivej zadek, ale já jsem teda na sedačky jako pes, je to pro mě nesmírně důležitý kritérium, neboť na sedačce trávím nejvíc času. A je to taky jedna z prvních věcí, kterou na autě zkoumám.
Avatar - Kolouš
10. 1. 2015 09:41
Re: MB-Tex
Moje osobní zkušenosti rozhodne nepotvrzuji to co jsi napsal ty.
Avatar - PlumJelinek
10. 1. 2015 08:46
Re: MB-Tex
Bmw ještě ujde, ale C-klasse a A4 v základních látkových sedačkách jsou poměrně tragická volba. Zaprvé ten hadr je asi ten samý, jaký se kdysi používal do Felicie, zadruhé ani kvalita sedáku nemá s komfortem nic společnýho, lepší základní sedačky pak má třeba i Peugeot 508, Opel Insignia nebo Hyundai i40.

Proto pokud připlácet za prémii, určitě něco přihodit i za lepší sedadla, děláme to přeci každej pro sebe. Na co je člověku Mercedes, když se v něm bude sedět hůř než v Peugeotu, to pak tak maximálně pro pozéry, kteří horko těžko dosáhnou na základní model, ale chtějí ukázat, že na to mají.
Avatar - beibej
9. 1. 2015 21:53
holt úspora za každou cenu.
Mercedes v ošizené kožence. 8-s Jako lada 2101 ale tam to bylo trvanlivější >:D