Novinky
Tak malé kórejské autá takýto motor potrebujú ako živú vodu: Picanto, Rio, i10 či i20. Najmä nová i20: všetky testy sa zhodujú na tom, že je to výborné auto s prekvapivo kvalitným interiérom, priestorom na pomedzí tried, ale má jednu chybu: mdlé, bezpohlavné benzínové motory. Pružný a výkonný turbobenzín by mohol byť tým, čo toto auto potrebuje. Aj keď si nie som istý správnosťou tých parametrov: krútiaci moment 137 Nm sa mi na turbomotor zdá príliš nízky (výkonovo slabší 1,0EB od Fordu má 170 Nm).
napriek vsetkym tym reciam o tom ako korejci strasne potrebuju turba..... tak napriek tomu predavaju stale vyborne... ci uz i30 i20 aj dalsi...... zda sa ze absencia turba im doterz predajne vobec neublizila.... vid 2 miesto v cechach hyundaia pred vw.... pricom prave bezninove i30tky a i20tky a ix20tky maju najvacsi podiel na predajoch korejcov v cechach....
ale samozrejme turbo moze len a len pomoct a ja nie som proti.... chapem ze bez neho to uz nemoze dlho nikto potiahnut.... zacala sa era turbobenzinov a skor ci neskor ocakavam ze tomuto trendu podlahne aj mazda... uvidime
ale samozrejme turbo moze len a len pomoct a ja nie som proti.... chapem ze bez neho to uz nemoze dlho nikto potiahnut.... zacala sa era turbobenzinov a skor ci neskor ocakavam ze tomuto trendu podlahne aj mazda... uvidime
Ty to fakt nehapes vid? Valci cenou... když postavíš 100 lidi mezi i30 a Golfa a das jim vybrat... kolik procent myslíš že půjde do Golfa? Či jiné auto jako je golf...
Ty nejsi proti? >😁 Já si to schválně uložil, abych to pak nemusel hledat, protože bylo jasné, že až s tím H/K přijde, bude to najednou "správný" krok.
neviem ale nikto by ma neprinutil kupit 0,9 litrovy trojvalec s turbom.... v malom aute do mesta ... to je uz z principu uplne najnevhodnejsia kombinacia ... snad len dizel trojvalcovy s filtrom castic by bol horsia volba
ponuka motorov je presne taka aby si kazdy bezny zaujemca o male auto vybral.... kto chce sportove naradie samozrejme musi ist inde.... 1,2 benzin aj 1,4 benzin su idealy ktore sadnu vacsine .... pripadne tu je aj diesel..... v malom aute jazdiacom po meste je totiz malolitrazny turbomotor cesta do pekel..... ten osobne ani zadarmo....
neviem ale nikto by ma neprinutil kupit 0,9 litrovy trojvalec s turbom.... v malom aute do mesta ... to je uz z principu uplne najnevhodnejsia kombinacia ... snad len dizel trojvalcovy s filtrom castic by bol horsia volba
ponuka motorov je presne taka aby si kazdy bezny zaujemca o male auto vybral.... kto chce sportove naradie samozrejme musi ist inde.... 1,2 benzin aj 1,4 benzin su idealy ktore sadnu vacsine .... pripadne tu je aj diesel..... v malom aute jazdiacom po meste je totiz malolitrazny turbomotor cesta do pekel..... ten osobne ani zadarmo....
na +- 300k a bude jen ve spojení s nejvyšší výbavou..
Sice je to maloobjemove turbo, ktore velmi nemusim, ale zabili hned niekolko much jednou ranou😒br />
- davaju to do miniauta, nie do auta typu yeti alebo octavia
- nizky krutiak naznacuje, ze im nejde o max. vykon, ale o spolahlivost
- LPG splynovac z fabriky ukazuje, ze im ide o zakaznika a jeho naklady na palivo a zaroven v kombinacii s 5-rocnou zarukou maju zabite dve muchy jednou ranou😒br /> - zakaznik im bude chodit 5 rokov servisovat k nim
- zakaznik realne usetri na palive a nepostrada vykon
- je to riesenie na tu a teraz, ziadne CNG, ktore by to auto predrazilo o dalsich min. 40000 EUR plus cerpacky atd.
- nizky krutiak naznacuje, ze im nejde o max. vykon, ale o spolahlivost
- LPG splynovac z fabriky ukazuje, ze im ide o zakaznika a jeho naklady na palivo a zaroven v kombinacii s 5-rocnou zarukou maju zabite dve muchy jednou ranou😒br /> - zakaznik im bude chodit 5 rokov servisovat k nim
- zakaznik realne usetri na palive a nepostrada vykon
- je to riesenie na tu a teraz, ziadne CNG, ktore by to auto predrazilo o dalsich min. 40000 EUR plus cerpacky atd.
Bude u miniaut mít výkon 78 kw konkurenta? Citigo, Up! Mii 55 kw, C1 a 108 60 kw to bude hotovej sporťák
aj turba, sice clovek pomaly osedivel ale nakoniec sa tym turbam asi nevyhne nikto .... s vykonom vyse 100 koni to bude dozaista slusna jazda s takymto prckom 😉 :yes😒br />
facelift hodnotim ako podareny aj z vizualneho hladiska... male okruhle svetla v narazniku vyzeraju omnoho lepsie ako tie povodne, narocnejsich potesi velky informacny displej na palubovke, uz len neprestrelit cenu..... picanto je totiz stale velmi svieze mlade a vizualne pritazlive..... a po prichode turba moze byt aj pekne dynamicke...
PS: predpokladam ze turbo v picante si europsku premieru odbije v zeneve a do predaja pride najskor az niekedy v aprili/maji.... kazdopadne je to uz otazka par mesiacov, roky cakania uz skoncili :yes:
facelift hodnotim ako podareny aj z vizualneho hladiska... male okruhle svetla v narazniku vyzeraju omnoho lepsie ako tie povodne, narocnejsich potesi velky informacny displej na palubovke, uz len neprestrelit cenu..... picanto je totiz stale velmi svieze mlade a vizualne pritazlive..... a po prichode turba moze byt aj pekne dynamicke...
PS: predpokladam ze turbo v picante si europsku premieru odbije v zeneve a do predaja pride najskor az niekedy v aprili/maji.... kazdopadne je to uz otazka par mesiacov, roky cakania uz skoncili :yes:
Tady je to i s reklamou. Slušně provedená[odkaz]
Prosím ctenú redakciu, prípadne správcu siete, aby konečne niekto začal fungovať tak ako admin diskusie fungovať má. Teda sčasti smerovať diskusiu ale hlavne a to predovšetkým zakázať možnosť prispievania podobným individuám ako je petrumr. Tento prispievateľ očividne nebude celkom psychicky v poriadku keď bez zjavnej príčiny nadáva iným diskutérom, očividne sympatizuje s krajnou pravicou a vôbec nezvláda základný princíp diskusie, teda diskutovať. Ďakujem.
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Komunistická jawo.