Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Picanto: Modernizovaná verze dostala nový motor 1.0 Turbo

David Bureš
Diskuze (34)
Vedle nového přeplňovaného litru se modernizovaná Kia Picanto dočkala jemných retuší vzhledu.

Druhá generace modelu Kia Picanto byla po čtyřech letech ve výrobě modernizována. Automobilka vůz představila na svých korejských stránkách, na domácím trhu se tento minivůz jako dosud prodává s označením Morning.

Hlavní novinkou faceliftovaného Picanta je nový přeplňovaný tříválec 1.0 TCI. Ten vychází z dosavadní atmosférické jednotky, nabízí však výkon 78 kW a točivý moment 137 N.m. Základní litr je k dispozici i nadále, ve verzi s 57 kW a 94 N.m.

Atmosférický tříválec je v Koreji dostupný s pětistupňovým manuálem, nebo se čtyřstupňovým automatem. Zákazníci mohou objednávat i variantu schopnou spalovat LPG. Přeplňované 1.0 TCI pak standardně spolupracuje s převodovkou CVT.

Hodnoty jsou platné pro korejskou variantu Picanta, parametry nebo nabídka motorů evropského provedení se tak mohou odlišovat.

Design automobilu upravila nová příď, kde se objevila přepracovaná maska chladiče i nový nárazník, který dostal jinak tvarované chladicí otvory. Lehké úpravy najdeme také na zádi auta.

Zpracování palubní desky zůstalo zachováno s dosavadní verzí. Objevuje se zde však inovovaný multimediální systém se sedmipalcovou obrazovkou, který na českém trhu v Picantu aktuálně dostupný není.

Lehké změny tvarů dokazuje i fakt, že si Picanto zachovalo stávající rozměry. Auto je dlouhé 3.595 mm, široké 1.595 mm a vysoké 1.485 mm. Rozvor náprav činí 2.385 milimetrů.

Evropská varianta modernizovaného Picanta by mohla být představena na březnovém autosalonu v Ženevě, tedy přesně čtyři roky po debutu dosavadní varianty tohoto miniauta.

David Bureš
Diskuze (34)
Avatar - Ozzman
9. 1. 2015 22:50
Re: Nová krv
A co má i30 oproti golfu lepší?
9. 1. 2015 22:03
Re: Nová krv
Davnejsie? Jsou to jen dva měsíce cos to napsal.
9. 1. 2015 21:25
Re: Nová krv
Ozzmane, jen cenou to není, to seš zcela mimo. >:D Tak schvalně kolik procent?A ať to nespleteš. >:D
Avatar - wakantanka
9. 1. 2015 21:14
Výzva redakcii
Prosím ctenú redakciu, prípadne správcu siete, aby konečne niekto začal fungovať tak ako admin diskusie fungovať má. Teda sčasti smerovať diskusiu ale hlavne a to predovšetkým zakázať možnosť prispievania podobným individuám ako je petrumr. Tento prispievateľ očividne nebude celkom psychicky v poriadku keď bez zjavnej príčiny nadáva iným diskutérom, očividne sympatizuje s krajnou pravicou a vôbec nezvláda základný princíp diskusie, teda diskutovať. Ďakujem.
Avatar - VL4D
9. 1. 2015 20:32
Re: 0,2 TSI
Kdo mluvil o ekologii?