Novinky
Zpět na článek
Rozhovor se šéfem českého Fordu Janem Laubem: Do 5 let budeme zpátky mezi Top 3
86 komentářů
Dzakobo
10
Myslím, že se redaktoři ACZ neflákaj. Že dají obsah navíc snad nevadí, ne? Tak nepruď.
Přejít do diskuze
Midlosek
No, pokud pan Laube hledá v dvouletém odkladu Mondea nějaké výhody, tak to bude asi muž na pravém místě 8-s .
Například u Ecosportu je situace jiná než u Mondea. Ecosport do Evropy dorazil bez odkladu, ovšem jen na německý trh. Německý Ford má v Evropě vůbec jedinečné postavení. Nové Mondeo nabízel jako první, od první poloviny srpna loňského roku. U nás mají první vozy do vybraných autosalonů dorazit do konce ledna.
Ford ale tvrdí, že první zákazníci už mají nové Mondea doma od prosince >😁 .
Nový Ford Store v Motole bude určitě pro Ford ČR velkou výhrou. Vignale je u nás krokem vedle a těch pár lidí co si tam dojde pro Mustang, Fordu nevydělá ani na provoz toho baráku.
Například u Ecosportu je situace jiná než u Mondea. Ecosport do Evropy dorazil bez odkladu, ovšem jen na německý trh. Německý Ford má v Evropě vůbec jedinečné postavení. Nové Mondeo nabízel jako první, od první poloviny srpna loňského roku. U nás mají první vozy do vybraných autosalonů dorazit do konce ledna.
Ford ale tvrdí, že první zákazníci už mají nové Mondea doma od prosince >😁 .
Nový Ford Store v Motole bude určitě pro Ford ČR velkou výhrou. Vignale je u nás krokem vedle a těch pár lidí co si tam dojde pro Mustang, Fordu nevydělá ani na provoz toho baráku.
Paulie88
No pokud Ford změní systém reklamy a začne svoje auta prodávat jako NADauta, nejlepší auta na světě a např. Focus jako nejlepší kombi v Evropě tak má velkou šanci se dostat do TOP2 klidně. Ale pokud bude hrát fér jako doteď moc růžově to nevidím ... Zloděje a podvodníky je vždy těžké předhonit
honysek
Hyundai ani VW je do do první trojky nepustí. Budou těžko udržovat 4. pozici...
Guttalax
Práce redaktorů je dobrá,jen pár šťouralů furt hledá chyby.Za mě redakci velká 1 :yes:
Guttalax
Myslím auto na prodejně.Mě příšlo nové a mělo zafoliované sedačky ,nakonzervovaný lak atd.V autě na prodejně hodně lidí se vším točí,otvírá kde co,šaltrují bez spojky atd. A nemusí mít ani km. Mé mělo 7km když ho přivezli. :-!
Guttalax
Koho asi odsunou? Že by Hyundai? Dovedu si předsstavit Škoda-Wv- Ford :-!
3_diamanty
casy ked bol ford "hned" za skodou v cz su davno davno fuc ( ono pekne sa na to spomina ale ralita je dnes ina ) ... neverim ze bude v top 3 tak skoro .... a do 5 let uz vobec nie .... top 3 je totiz vcelku jasne vykrystalizovana : skoda, hyundai a vw 😉
ladsla
2 midlosek : možná to chce fakt číst a ne jen přeletět textem. Jasně z odpovědi plyne že je pragmatik = nic nenadělá s 2-letým odkladem vstupu Mondea do Evropy. To že omlazené Mondeo chybělo v nabídce bylo jasné malému dítěti, ale Ford dal celkem jasně přednost stěhování linky z Genku do Almusafes tj. značné úspoře výrobních nákladů. Do evropské podoby doleštěné Mondeo se tak potká na linkách s omlazeným S maxem atd. Manažersky myslím jedině správné rozhodnutí, zákazníci holt odešli ke konkurenci, nebo vydrželi a dočkali se teď, nebo se spokojili s posledním faceliftem Mondea. Evropa - i když se nám to možná nelíbí - není pro Ford největší trh, málo se ví že Ford živí zámořské prodeje už delší dobu.
s Vignale si počkám na hodnocení až proběhne realizace, nápad to špatný není u Mondea ani S maxe. Stejně jako u Store pro Mustanga - v české kotlině půjde spíš o prestiž než o závratné čísla prodeje.
s Ecosportem to tak tragické není - hlavní trhy zde : https😐/www.fordecosport.eu/
k věčným kritikům - v čem je problém když vydavatelství vlastnící časopis i web recykluje článek z tisku na web? Tištěnou verzi SM nekupuju = na webu mi to nevadí, spíš naopak. To se jako mají stejní lidi ze stejného vydavatelství chodit ptát 2x stejného člověka na podobné věci ? :-!
s Vignale si počkám na hodnocení až proběhne realizace, nápad to špatný není u Mondea ani S maxe. Stejně jako u Store pro Mustanga - v české kotlině půjde spíš o prestiž než o závratné čísla prodeje.
s Ecosportem to tak tragické není - hlavní trhy zde : https😐/www.fordecosport.eu/
k věčným kritikům - v čem je problém když vydavatelství vlastnící časopis i web recykluje článek z tisku na web? Tištěnou verzi SM nekupuju = na webu mi to nevadí, spíš naopak. To se jako mají stejní lidi ze stejného vydavatelství chodit ptát 2x stejného člověka na podobné věci ? :-!
rohYpnol
vadí ti snad něco na mém názoru? podle mě zrátka na TOP3 Ford nemá. Zkus to nějak přežvejkat :-!
Dzakobo
Laube je snílek, asi je to nutný předpoklad pro tuto funkci u Fordu. >😒]
novÁ Mondea!
novÁ Mondea!
Dzakobo
Dovolím si tvrdit, že jde i trochu o tradici. Pokud SM dělá rozhovory já nevím - možná 40 let a pozve si po x-tý třeba Gotta, tak je to jiný, než když to vše by bylo pod hlavičkou nějakého "novodobého webu". Aby se dělaly rozhovory 2, tedy každý pro 1 periodikum je hloupost, určitě to uznáš a důvody psát snad nemusím. 😉
rohYpnol
Světu hlásáme bude líp, my to dokážem. Moderní ambiciózní řeči, dynamka prodejů... Vše podle přání chlebodárce... Jen ta realita je někde úplně jinde.
TOP3? Na to Ford v ČR zkrátka nemá a ani mít nebude. První dvě místa jsou obsazená na dlouhá desetiletí dopředu a boj o třetí místo má jasného lídra. Koneckonců s čím by chtěl Ford tuto pozici dobýt?
Fiesta aktuálně fičí na ree😜ortech
Focus se rozchází s evropským vkusem
Mondeo na nový Passat nedosáhne
Kuga? C-Max? S-Max?
Ne, Ford vedle dnešní nabídky VW prostě nemá žádné zbraně vyjma vzhledu a osobních sympatií. Tedy pro některé. Na TOP3 prostě nemá :-!
Jinak řeči o tom, jak sestoupili do předem připravených pozic, no pobavil úžasně >😁 >😁 >😁 Víte, to není neúspěch, to je ... taktika, jak zmást nepřítele >😒]
TOP3? Na to Ford v ČR zkrátka nemá a ani mít nebude. První dvě místa jsou obsazená na dlouhá desetiletí dopředu a boj o třetí místo má jasného lídra. Koneckonců s čím by chtěl Ford tuto pozici dobýt?
Fiesta aktuálně fičí na ree😜ortech
Focus se rozchází s evropským vkusem
Mondeo na nový Passat nedosáhne
Kuga? C-Max? S-Max?
Ne, Ford vedle dnešní nabídky VW prostě nemá žádné zbraně vyjma vzhledu a osobních sympatií. Tedy pro některé. Na TOP3 prostě nemá :-!
Jinak řeči o tom, jak sestoupili do předem připravených pozic, no pobavil úžasně >😁 >😁 >😁 Víte, to není neúspěch, to je ... taktika, jak zmást nepřítele >😒]
rohYpnol
Focus je dost spravený - ano. Ale zásadní negativa jako malý kufr a mizerná prostornost zůstávají.
Fiesta může být 100x fajn, ale opět ve srovnání s českými lídry Fabií a i20 mizerná prostornost (kabina je prostě malá).
Mondeo vs. Passat? Je jedno, co si myslíš ty nebo já. Firmy mají jasno a nakupovaly až dosud u VW. A to v odcházejících generacích bylo Mondeo ve srovnání s Passatem pevnější v kramflecích než nová generace...
Ford má nárok na hezké 4. místo, trojka už je nad jeho síly (v ČR).
Fiesta může být 100x fajn, ale opět ve srovnání s českými lídry Fabií a i20 mizerná prostornost (kabina je prostě malá).
Mondeo vs. Passat? Je jedno, co si myslíš ty nebo já. Firmy mají jasno a nakupovaly až dosud u VW. A to v odcházejících generacích bylo Mondeo ve srovnání s Passatem pevnější v kramflecích než nová generace...
Ford má nárok na hezké 4. místo, trojka už je nad jeho síly (v ČR).
Dzakobo
Máš pravdu v tom, že takový rozhovor by klidně ACZ udělat mohlo, ale když má SM v tomto dlouholeté profíky, tak se nějak samo nabízí, že dělají rozhovory i s lidmi z branže. Jen když je rozhovor s nějakou sportovkyní/modelkou, tak to nějak zázračně vyjde na Honzu. >😁
woody-alien
To je marný, než to doděláš, tak ti do toho stejně manželka nebo děti vlezou. Ti jsou ještě horší než legendární "trpaslíci, co vám vlezou všude". >😒]
Midlosek
Jenom drobnost k těm profesionálním fotkám. Profík si udržuje čip foťáku čistý a pokud už se stane a nějaký bordel tam je, tak použije klonovací razítko a obrázek vyčistí.
Tolik bordelu co je na zmenšených fotkách u článku, to se vážně hned tak nevidí 😉 .
Tolik bordelu co je na zmenšených fotkách u článku, to se vážně hned tak nevidí 😉 .
3_diamanty
u nas ford uz dlhodobo nie je ani v top 10 najpredavanejsich znaciek .... a nejako sa tomu ani necudujem ( ceny, dizajn, zazemie )
najpredavanejsie znacky na slovensku v r 2014😒br />
[odkaz]
najpredavanejsie znacky na slovensku v r 2014😒br />
[odkaz]
Dzakobo
Focus a jiné modely jsou OK, ale se současným Mondeem je to nemožné. Pane Laube, neupadl jste na hlavinku? >😒]
praděda7
Věcma na vychytání určitě myslel dolaďovací produkční chybičky. I když 2 roky je dost dlouhá doba. 6 měsíců by mělo stačit. Při FL se pak řeší designové chybičky.
ladsla
pozorně si přečti ty 2 krátké věty odpovědi před místem kde začínáš citovat. Česky to podle mě znamená že p.Laube neřeší něco, s čím stejně nic nenadělá. Ví moc dobře že za 2 roky od Fordu odešlo hodně zájemců o Mondeo ke konkurenci, než se výrobní linky odstěhovaly do Španělska tak se Mondeo pro Evropu aspoň trochu "doleštilo". Odložení vstupu o 2 roky nebylo způsobeno nezralostí auta, ale tím že v zásadě nebylo kde vyrábět. Původně zamýšlená fabrika v Belgii se zavírala = šla do útlumu a dojížděla předchozí generaci. Byla by blbost fabriku rok nebo 2 před zavřením překopávat na novou modelovou řadu.
3_diamanty
no hyundai je momentalne 2ka takze kto by sa mal zacat bat je vw nie hyundai .... 😉 ... ak na to ides takto.... matematicky
uprimne.... ford bude rad aj za 4 miesto za par rokov.... bez urazky ... na prvu 3ku tak skoro mat nebude... ak vobec este dakedy 😉
uprimne.... ford bude rad aj za 4 miesto za par rokov.... bez urazky ... na prvu 3ku tak skoro mat nebude... ak vobec este dakedy 😉
Midlosek
Pokud jde o software, tak to máš pravdu, tam to takhle funguje. Hardware vychazí v revizích a tam se nejedná o změny návrhu, ale třeba součástky. Změna návrhu bude už asi jiná verze.
V tomhle případě nevěřím, že by někdo upravoval pro Evropu homologované věci, dělal úpravy na dílech, na lince a podobně. Na to by během výstavby, montáže a seřízení taky nebyl čas. To by asi muselo jít o takovou chybu, kterou by někdo v USA nebo Číně už dávno našel a to se zatím snad nestalo.
Pokud disponuješ ale informací ohledně dvpu interních mírných FL, tak sem s tím, ať víme co pro nás Ford vylepšil, co by nás dřív trápilo a teď už nebude 😉 .
Zatím všechno nasvědčuje tomu, že Mondeo které přichází do Evropy trápí akorát slušná nadváha.
V tomhle případě nevěřím, že by někdo upravoval pro Evropu homologované věci, dělal úpravy na dílech, na lince a podobně. Na to by během výstavby, montáže a seřízení taky nebyl čas. To by asi muselo jít o takovou chybu, kterou by někdo v USA nebo Číně už dávno našel a to se zatím snad nestalo.
Pokud disponuješ ale informací ohledně dvpu interních mírných FL, tak sem s tím, ať víme co pro nás Ford vylepšil, co by nás dřív trápilo a teď už nebude 😉 .
Zatím všechno nasvědčuje tomu, že Mondeo které přichází do Evropy trápí akorát slušná nadváha.
Midlosek
Ano, to je zcela reálné za stávajících podmínek. Nové skladovky MKIV jsou teď u dealerů od 440 000 Kč včetně DPH. Za takové peníze není vůbec co řešit! >😁
ikoptak
Drobné konstrukční úpravy se dělají takříkajíc průběžně. Dle zkušeností ze servisů atd.
frite
No, s tím VW máš asi pravdu. Mondeo může být dobré jak chce, firmy budou stejně kupovat Passaty.. 8-s
XTad
Delali dokonce chat se zastupci nejoblibenejsich automobilek v CR. To jenom tenhle chudak musi porad na neco nadavat.
XTad
Aha, takze meli udelat dva stejne rozhovory, akorat kazdy vedeny jinym redaktorem, jo? Sdileni clanku napric redakcemi je jednou z vyhod spolecneho vydavatele.
Arese
Poté, co jsem si prohlédl nové americké Mondeo, bych při koupi tohoto auta neváhal ani minutu a běžel rychle pro poslední kousek odcházející generace. Je kompaktnější, přitom prostornější, lehčí a nabízí mnohem větší požitek z řízení a poctivou parkovací brzdu. A ty současné ceny jsou opravdju skvělé, stejně jako odcházející motor 1.6 Ecoboost. Že se jedná už o "zastaralý" model? No a co?!!
Midlosek
Český Ford měl pár slušných fotek (renderů) na FB -
[odkaz]
Někde tam jsou i fotky z autosalonu.
To mi ale trvalo než jsem zjistil, že to tady nežere odkazy https 😁
[odkaz]
Někde tam jsou i fotky z autosalonu.
To mi ale trvalo než jsem zjistil, že to tady nežere odkazy https 😁
ladsla
uvidíme jaká bude produkční realita a jak se dovozce popasuje s cenovkama. za 2 roky mi končí lízajda na aktuálním titaniu, to budou akorát vychytané mouchy >😁
ladsla
našel jsem jen to nabízí google + tohle : https😐/vignale.ford.cz/cs-CZ/#…
ladsla
je to věc vkusu a barevného provedení samozřejmě. Řeknu to tak - komu vyhovuje současný evropský fordí interiér, nebude zklamaný. Podle mě se snažili to přiblížit evropským interiérům. Na omak je Evropan pocitově menší šunt. u US verze se mi víc líbí zase ovládání infotainmentu.
Přiznám se že čekám na S maxe vignale......podle dostupných fotek to bude pecka.
Přiznám se že čekám na S maxe vignale......podle dostupných fotek to bude pecka.
Mino21
Stačí se podívat na jakékoli rady ohledně ojetých aut. Prakticky u všech aut máš "nekupujte první ročník, kde byla taková a taková chyba a výrobce ji pro druhý modelový ročník opravil", ve druhém roce bylo opraveno to a to a až třetí rok přijde nějaký facelift, který je větším zásahem do designu i techniky.
Příklad Civic 8G, mám tu o tom zrovna článek. Přišel na trh 2005, už 2006 se upravovaly tlumiče a posilovač řízení, 2007 se upravovala ruční brzda, tedy většinou mechanické věci. Facelift přišel 2009, ale jak vidno, už se mezitím udělaly tři konstrukční úpravy.
Takže bych se vůbec nedivil. kdyby se nynější Mondeo oproti prvnímu ročníku už v některých detailech lišilo a promítlo se to i do evropské verze.
Příklad Civic 8G, mám tu o tom zrovna článek. Přišel na trh 2005, už 2006 se upravovaly tlumiče a posilovač řízení, 2007 se upravovala ruční brzda, tedy většinou mechanické věci. Facelift přišel 2009, ale jak vidno, už se mezitím udělaly tři konstrukční úpravy.
Takže bych se vůbec nedivil. kdyby se nynější Mondeo oproti prvnímu ročníku už v některých detailech lišilo a promítlo se to i do evropské verze.
Midlosek
Neseděl jsem ani v jednom, ale z ohlasu lidí na webu vyznívá, že americké pojetí palubky je lepší. Pokud můžeš porovnat a vynechat materiály kolem, kterou variantu preferuješ?
ladsla
pokud vím tak se ladilo evropské pojetí auta, ve Fusionu ( myslím US předobraz Mondea ) jsem jel - v novém Mondeu jen staticky seděl. Materiály na mě působí líp. Podvozek byl v porovnání s dobíhajícím Mondeem víc komfort a uhoupaný. Asi měli co dělat.
rohYpnol
Za pět let klidně přiznám, že jsem se mýlil, pokud to bude třeba. Za pět let možná opět Jan Laube přijde s prohlášením "do 5 let budeme zpátky mezi top 3" >😒] :-!
Mino21
Většinou se každý rok dělají mírné úpravy chyb, na které se přijde během výroby. Takže nynější Mondeo už bude pravděpodobně dvakrát interně mírně faceliftované. Je to jak u operačních systémů, aktualizace vycházejí furt a jednou za čas vyjde velký Service Pack (facelift).
Midlosek
Ano, já to chápu. S tím jak Ford rozhodl, on ani nikdo jiný u nás nic neudělá. To je asi jasné, ale zároveň odložení obhajovat smyšlenými výhodami, to už asi nemusel.
Midlosek
Cituji z textu článku "Já na té prodlevě hledám spíš výhody". Dále to obhajuje tím, že za ty dva roky auto bude už vychytané. Pokud jsou tam nějaké věci na vychytání, tak je možná bude řešit facelift, odklad těžko.
Neboj se, že text nečtu, ale jen jím jak říkáš "přelétávám".
Poslední odstavec už není k mému příspěvku a tak se zdržím komentáře 😉
Neboj se, že text nečtu, ale jen jím jak říkáš "přelétávám".
Poslední odstavec už není k mému příspěvku a tak se zdržím komentáře 😉
Ja Prvni 123
Promin, ale nesouhlasim: novy Mondeo je lepsi auto nez novej Passat.
Myslim to tak, ze je lepsi vlastnit prvni, nez druhe.
Focus je dost spravenej - prodavat se bude.
Fiesta je skutecne fajn auticko.
Ne, o Forda se nebojim.
😉
Myslim to tak, ze je lepsi vlastnit prvni, nez druhe.
Focus je dost spravenej - prodavat se bude.
Fiesta je skutecne fajn auticko.
Ne, o Forda se nebojim.
😉
Dzakobo
Záleží jaké provedení, taková 1,6 EB FWD není drahá a ani není špatná, pokud tedy nemusíš mít AWD.
Guttalax
Já ho taky dostal bez folií a umyté s kvalitním prodejním servisem. Řeč je o autech ,které jsou na prodejnách a pak je třeba je prodat. ty jsou taky umyté a bez folií.Než ho obmění ,tak do toho vleze mraky lidí.Viděl jsem v Citroenu ,jak malé dítě rozlilo pitíčko na zadní sedadla. :-!
Midlosek
Tohle je venku na stojánce, má to na sobě ještě čárové kódy a vycpávky ve dveřích.
Já auto dostal připravéné už bez folií a umyté. Každé auto by mělo projít tuhle přípravu před předáním 😉 .
Já auto dostal připravéné už bez folií a umyté. Každé auto by mělo projít tuhle přípravu před předáním 😉 .
Midlosek
Najeto 0 Km a pokud v tom někdo pár minut seděl...
Stejně v každém novém autě už někdo seděl a ujel první dva až tři kilometry 😉
[odkaz]
Stejně v každém novém autě už někdo seděl a ujel první dva až tři kilometry 😉
[odkaz]
3_diamanty
mne sa paci celkom C-max... a aj focus vo verzii kombi sa da...... ono ludia kupuju auta aj ocami..... a ked uz u nas mercedes dacia alebo toyota dokazu predat viac aut ako ford tak asi nieco vo forde nie je uplne v poriadku.... alebo zeby ludia ( zakaznici ) boli divni? to snad nie....
vzhladom k tomu aka je ford celosvetovo uspesna a obrovska znacka ( aj v eu ) s obrovskym menom, historiou a respektom.... je u nas jeho situacia na slovenskom trhu skutocne "zahadna anomalia" .... je to skutocne vynimocna situacia ..... aby v niektorom state v eu "male suzuki" predajne porazalo giganta akym je ford... nieco u nas vo forde proste neklape, tie predaje su u nas mizerne uz dlhodobo....
s cenami mas pravdu.... ved si mozes pozriet za aku cenu u nas kupis litrovy ecoboost focus a za aku cenu kupis gdi ceed.... alebo auris 1,6 ... kazdopadne primarny problem nevidim ani tak v cenach forda ako v jeho dizajne.... ale je to len moj nazor
vzhladom k tomu aka je ford celosvetovo uspesna a obrovska znacka ( aj v eu ) s obrovskym menom, historiou a respektom.... je u nas jeho situacia na slovenskom trhu skutocne "zahadna anomalia" .... je to skutocne vynimocna situacia ..... aby v niektorom state v eu "male suzuki" predajne porazalo giganta akym je ford... nieco u nas vo forde proste neklape, tie predaje su u nas mizerne uz dlhodobo....
s cenami mas pravdu.... ved si mozes pozriet za aku cenu u nas kupis litrovy ecoboost focus a za aku cenu kupis gdi ceed.... alebo auris 1,6 ... kazdopadne primarny problem nevidim ani tak v cenach forda ako v jeho dizajne.... ale je to len moj nazor
Dixik2
Já co byl před týdnem ve Fordu na Focuse,tak ten prodejce tomu rozuměl.Záleží,na koho narazíš.
ladsla
ano souhlasím. ze stejného důvodu jsem po snad 15ti letech přestal platit předplatné autotipu. ACZ jakožto "službu zdarma" akceptuju i s poměrem cena - výkon.
Takový web Auto Bildu je světelné roky IMHO daleko - ptám se, jak to ?
Takový web Auto Bildu je světelné roky IMHO daleko - ptám se, jak to ?
ladsla
Upřímně řečeno mě na ACZ štvou horší věci, než že na web občas mlasknou něco , co recyklujou z Autotipu nebo SM. Ekonomicky viděno to chápu, "máme dostatek obsahu a už jsme náklady na rozhovor jednou vynaložili".
ladsla
něco říct musel ......beru to tak . Musí kopat za kůrkodárce, těžko čekat jinou reakci.
Kharl.ANTIDIESEL
??
TO SOTVA, MAXIMÁLNĚ ŽE BY SE JIM ZAPRODAL >😁 >😁 >😁 >😁 TO MU ŠLO VŽDYCKY DOBŘE....
Hele Forde, seš totální šunka od dob první kraksny [odkaz] a na NEJLEPŠÍHO Z NEJLEPŠÍCH [odkaz] NIKDY NIKDY MÍT NEBUDEŠ !! >😁 >😁 >😁
PS: všimli ste si taky té podoby 8-s 8-s [odkaz]
:no:
:no: :no:
:no: :no: :no:
:no: :no: :no: :no:
:no: :no: :no: :no: :no:
:no: :no: :no: :no: :no: :no:
:no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
:no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: >😒]
TO SOTVA, MAXIMÁLNĚ ŽE BY SE JIM ZAPRODAL >😁 >😁 >😁 >😁 TO MU ŠLO VŽDYCKY DOBŘE....
Hele Forde, seš totální šunka od dob první kraksny [odkaz] a na NEJLEPŠÍHO Z NEJLEPŠÍCH [odkaz] NIKDY NIKDY MÍT NEBUDEŠ !! >😁 >😁 >😁
PS: všimli ste si taky té podoby 8-s 8-s [odkaz]
:no:
:no: :no:
:no: :no: :no:
:no: :no: :no: :no:
:no: :no: :no: :no: :no:
:no: :no: :no: :no: :no: :no:
:no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
:no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: >😒]
Petrko
Naštěstí nikoho ve FoMoCo tvoje názory nezajímají a za těch pět let možná nebudeš chtít přiznat co jsi tady dneska napsal. Předpokládám že jsi velký boss v automotive a víš to nejlíp.
Petrko
Ty a topper by jste se měli ucházet o místa v prognostickém ústavu. Jste frajeři kteří všechno vědí a ve všem mají jasno.