Novinky
Hittman
3
Loni jsem koupil A6 roku 2007 s 2,7 V6 TDI, automat, Quattro a jsem max. spokojen. Motor je celkem tichý, táhne jako kráva už od 1200 ot/ min., trhá asfalt se sešlápnutím pedálu na podlahu. Kvůli spotřebě jsem to nekupoval, dlohodobá 7,2 litru je super vzhledem k váze dvě tuny. Quattro v zimě jede všude a bezpečně, Rádio slyším vždy, od toho je tam ovladač hlasitosti a rozjezdy má v merku plynulý a konfortní hydro-automat. Obdivuji to místo na palubě, výborný posez za volantem a bezpečou jízdu při předjížení a jistou jízdu nad 130 km / hod. na dálnici. :yes:
Přejít do diskuze
Vloni jsem pořídil Merivu s 1,6 CDTI a jsem max. spokojen. Je opravdu hodně tichý, táhne jako kráva cca od 1800 ot/ min. slušně i od 1500 ot. Jen ta spotřeba bude asi jako u mého auta vyšší. V létě to bylo s nezajetým motorem 5,2- 5,4 l ( moc pomalu nejezdím). Teď v zimě jsem dlouhodobě na 5,5- 5,6 l . Ale vzhledem k váze auta a že mu docela šlapu jsem spokojen. Až bude mít najeto víc - věřím že budu na hranici 5 l. v dlouhodobém průměru.
Nejvíc obdivuji ticho na palubě - konečně slyším rádio ( přesedl jsem z koncernového naftáku).
Snad jen kritika na rozjezd - zpočátku to občas chcíplo. Byl jsem zvyklý se rozjet na volnoběch. Ale to je otázka zvyku. :yes:
Nejvíc obdivuji ticho na palubě - konečně slyším rádio ( přesedl jsem z koncernového naftáku).
Snad jen kritika na rozjezd - zpočátku to občas chcíplo. Byl jsem zvyklý se rozjet na volnoběch. Ale to je otázka zvyku. :yes:
Vytáhnout z turbodieselu úžasné výkony se dá. Známe to všichni. [odkaz] A aby to nekouřilo, stačí za ten motor vrazit DPF filtr a stříknout trochu močoviny. Jenže... namísto standardních 500 tis km takový motor nevydrží ani polovinu :no: A najednou je cena opravy vyšší, než 100 tis Kč a je výhodnější koupit nové auto. Takové, které je "free", "cool" a "In" :no😒br />
A tak jdou ještě slušná auta předčasně do šrotu a vyrábějí se zbytečně nová. A jejich výroba stojí tolik energie a vypustí tolik sajrajtu, že ta stará bez E4, E5, či E6 by na tuhle energii mohla jezdit dalších 300tis km, o sajrajtu z výfuku ani nemluvě.
Takže pokud se chcete chovat ekologicky, nechte si raději starou Octavii 1,9TDI :-! Naší planetě to pomůže!
A tak jdou ještě slušná auta předčasně do šrotu a vyrábějí se zbytečně nová. A jejich výroba stojí tolik energie a vypustí tolik sajrajtu, že ta stará bez E4, E5, či E6 by na tuhle energii mohla jezdit dalších 300tis km, o sajrajtu z výfuku ani nemluvě.
Takže pokud se chcete chovat ekologicky, nechte si raději starou Octavii 1,9TDI :-! Naší planetě to pomůže!
Pise to správně - jde o ten součet: min smradu z výfuku + o hodně víc smradu a škodlivin z výroby nového = starší je ekologičtější.
Starší - ne "po smrti".
😉
Starší - ne "po smrti".
😉
Konecne realne informacie. Nie, ako reci tych pajacov na starych Sharanoch, co tutovo jazdia za 4,5 litra!
A kolik tak nachodis km po ty palube >😁
Ja tedy at v malym tak ve velkym porad stejne daleko za volantem 😉
Jinak idealni motor na jezdeni 5km do prace >😁
Ja tedy at v malym tak ve velkym porad stejne daleko za volantem 😉
Jinak idealni motor na jezdeni 5km do prace >😁
A co lidé, pomůže jim čuchání smradů z půlmilionových TDI na ulici s hustým provozem ?
Mokka se povedla , nové motory zřejmě také !
Bravo OPEL ! :yes: :yes: :yes😒br />
Jenže otázka zní : KDE máme nové VELKÉ SUV ..tedy kde je nová ANTARA ? :-!
Bravo OPEL ! :yes: :yes: :yes😒br />
Jenže otázka zní : KDE máme nové VELKÉ SUV ..tedy kde je nová ANTARA ? :-!
😄 asfalt sice netrha ( pokial si ju necipol ) ale ide ...hmmm...dajme tomu ze slusne 😉
Co fakt bol problem najst 3liter ? Alebo bola po zodpovednom znamom ? - iba tak by to davalo fakt vacsi zmysel. V kazdom pripade mas auto, ktore aj na dnesne pomery je 1 z najtichsich naftovych ( aj proti novej A6 !!!! ) aut vobec ! 😉 Poznam ten pocit z 3 litra o rok mladsieho, plus ked porovnam vsetko podobne, tak potom sa chytaju uz len verzie s 2-itymi sklami a najvyssia trieda ( A8 4,2 TDi - tam zase ale paradoxne ide trochu aj o ten vynimocny zvuk / ticho - podla tvojej pravej nohy >😒] )
Co fakt bol problem najst 3liter ? Alebo bola po zodpovednom znamom ? - iba tak by to davalo fakt vacsi zmysel. V kazdom pripade mas auto, ktore aj na dnesne pomery je 1 z najtichsich naftovych ( aj proti novej A6 !!!! ) aut vobec ! 😉 Poznam ten pocit z 3 litra o rok mladsieho, plus ked porovnam vsetko podobne, tak potom sa chytaju uz len verzie s 2-itymi sklami a najvyssia trieda ( A8 4,2 TDi - tam zase ale paradoxne ide trochu aj o ten vynimocny zvuk / ticho - podla tvojej pravej nohy >😒] )
vidis - uz si mal nejake tie serepeticky s motorom... :-!
Poznam fakt hoooodne ludi, a prevazne s tvojim +/- 3 rokom vyroby 3 litra. A tuk-tuk na drevo, zatial do servisu - opravy motora, alebo cohokolvek pod kapotou este nikto z nich nemusel investovat ! 2.7-ku ma znamy, ktory ju kupil od majitela 1 servisu, takze o nu bolo tiez vzdy prvotriedne postarane - cca presne co mas ty - 2007 avant, quattro, Tiptronic 😉 no a muzika pokial je tam ten priplatkovy Bose, tak fakt ze pohoda 😄 (aj ked aj na jeho limity som sa uz dostal...)
Čip...hmm...nuz, tvoja vec - ak to urobia dobre, tak hadam problem nebude...
V kazdom pripade drzim palce 😉
Poznam fakt hoooodne ludi, a prevazne s tvojim +/- 3 rokom vyroby 3 litra. A tuk-tuk na drevo, zatial do servisu - opravy motora, alebo cohokolvek pod kapotou este nikto z nich nemusel investovat ! 2.7-ku ma znamy, ktory ju kupil od majitela 1 servisu, takze o nu bolo tiez vzdy prvotriedne postarane - cca presne co mas ty - 2007 avant, quattro, Tiptronic 😉 no a muzika pokial je tam ten priplatkovy Bose, tak fakt ze pohoda 😄 (aj ked aj na jeho limity som sa uz dostal...)
Čip...hmm...nuz, tvoja vec - ak to urobia dobre, tak hadam problem nebude...
V kazdom pripade drzim palce 😉
To "netrhá", ale solidní zrychlení (při předjíždění) to má, i když mám vyhlídlí UR Tunnig chip. No, ceny vysoká na ten r.v., ovšem ex i interiér téměř jako nový. Jinak hned po nákupu odešla jedna ze dvou klapek na recirkulaci spalit a pak po 5tis ještě jedna klapka kdesi vepředu za maskou...jinak olej měním u Samohýla v OL po 15tis km, servisman pan Horváth je velmi OK chlap. Jinak čím delší cesta, tím lepší, pustíš oblíbenou music a kochám se jízdou.. 😉
Narozdíl od A3 nejsem se sedadlem nadoraz v zadu (a ještě mi chybí místo), s mými dvěma metry netřu hlavou o strop, ať mám sedadlo níže nebo výše, do práce to mám 1,1 km, ale kvůli tomu si nebudu pořizovat citigo, abych trpěl jak velryba v kleci na papouška, jinak průměr na měsíc mám zatím 4 tis km.
Možná máš tedy jen 150 cm, když se všude vejdeš, ale to ti tedy nezávidím >😁
Možná máš tedy jen 150 cm, když se všude vejdeš, ale to ti tedy nezávidím >😁
Já mám spotřebu k šesti litrům. Podle palubního tak 5,6l. Ta spojka dlouho zabírá a pokud to je bez plynu a nedá se pozor, také mi motor chcípal.
Myslíte že je to blbost, takže sportovní diesel za blbost se platí.
Dieselová auta je zvláštní, že dost často cítí smrad uhelnýho kouře >😁 [odkaz]
PS:- Nejvýkonnější benzinový motor neuvěřitelný umí zrychlení z nuly na 100km/h za 0,401sekundy
:-!
Dieselová auta je zvláštní, že dost často cítí smrad uhelnýho kouře >😁 [odkaz]
PS:- Nejvýkonnější benzinový motor neuvěřitelný umí zrychlení z nuly na 100km/h za 0,401sekundy
:-!
Téměř denně do práce přes 30 km tam + 30 zpět. Dále cesty po republice i blízkém zahraničí. Ale moc nenajedu tak 25 000 km za rok.
Jen jsem chtěl vyjádřit názor , že ten motor asi nebude špatný.
Toť vše.
Jen jsem chtěl vyjádřit názor , že ten motor asi nebude špatný.
Toť vše.
Máš stejně pomýlené názory jako Áda. Dle Vaší logiky by jezdily jen první vyrobená auta, např. Ford T. Jakéhokoli následníka by se nevyplácelo vyrábět - dle Vaší pokřivené logiky by se donekonečna mělo recyklovat první vyrobené auto.
Ty to nechápeš, pro Ádu existují na světě jeden motory TDI s PD s vysokou kompresí. I kdyby byly poruchové jako jsou 2,0 TDI-PD nebo metaly saze, smrděly, to je jedno protože vše ostatní je dle něj špatně.
Ale, nic ještě není tak špatně jako produkce firmy "Rendlík & Syn". To je to úplně úplně nejhorší na celým světě. >😁
Ale, nic ještě není tak špatně jako produkce firmy "Rendlík & Syn". To je to úplně úplně nejhorší na celým světě. >😁