Ekonomika
pro směr sever - jih je především ulice V Holešovičkách. A tam žádný tunel Blanka nepomůže. Spíš naopak... :no: Zajímavé bude, až v Praze zase stoupne voda, jako v roce 2002...
Povodně nejsou třeba vona do Blanky prosakuje podzemní voda už teď a zřejmě se bude muset odčerpávat navěky >😒]
Ale proč ne?
Ulice v Holešovičkách se zasekává na křižovatce u Nádraží Holešovice, zatímco nájezd do Blanky je bez semaforu.
Pokud toto odvede dopravu do Dejvic, Smíchova a vůbec západní a jihozápadní část Prahy, tak to pomůže i průjezdu sever-jih (který se bude dát udělat i přes tunely a Jižní spojku), který teď všechen musel projíždět Argentinskou nebo případně přes Výstaviště na Milady Horákové.
Ulice v Holešovičkách se zasekává na křižovatce u Nádraží Holešovice, zatímco nájezd do Blanky je bez semaforu.
Pokud toto odvede dopravu do Dejvic, Smíchova a vůbec západní a jihozápadní část Prahy, tak to pomůže i průjezdu sever-jih (který se bude dát udělat i přes tunely a Jižní spojku), který teď všechen musel projíždět Argentinskou nebo případně přes Výstaviště na Milady Horákové.
Marně by se někdo domníval, že to budou Alpské země... Je to ČR.
Tunel sám o sobě nemá prakticky žádný význam a dořešení napojení na stávající stav víc není než je.
Jsem rád, že problémy Prahy mi můžou být u paty :-!
Tunel sám o sobě nemá prakticky žádný význam a dořešení napojení na stávající stav víc není než je.
Jsem rád, že problémy Prahy mi můžou být u paty :-!
A jak píšeš, tu Karlovarskou by to chtělo rozšířit na dva pruhy jako sůl (od křižovatky Hornbachu k Bílé hoře), ale tam ten problém nebývá vždy... nejvíce mne rozesměje, když na ní měří rychlost v dopravní špičce a auta jedou sotva 5 km/h >😁
Vzhledem k tomu že vnější okruh Prahy byl jako prioritní stavba schválenej před víc jak 50 lety to ale může bejt i reálnej termín dokončení obou okruhů >😒]