Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Audi A8 nové generace dorazí v roce 2017

49 komentářů

IceDive
"Podobně jako v případě dosavadní trojice generací má i nejnovější Audi A8 představovat výrazný posun designu nejen pro svou modelovou řadu" si z nas robia * ne? >😒]
KANKUNEN
Taky mě to pobavilo, současná generace je spíše designově nepodařený facelift. To se to pak S daří. O třídu níže je to zase naopak.
Kharl.ANTIDIESEL
jj
VW das AUDI NECHCE A NEUMÍ DĚLAT EMOBILY [odkaz] 😉
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
webpaja
...že ty jsi ve straně nástěnkář? A práce tě baví, viď? 😉
jozephko
V roku 2001 audi predstavilo štúdiu kombíka na báze A-8 Avantissimo a moc mu to slušalo.
[odkaz]
Takže kombík od novej A-8-ky by som veľmi uvítal. Ale Audi čaká, kým tak urobí Mercedes, Mercedes čaká na BMW a BMW zase na Audi... Začarovaný kruh.
4bytelnýkola
vypadá to že se musíme spokojit s a6 kombi, to je ti málo? 😄
KANKUNEN
A kam mají postupovat ti, kteří mají A8 a ví, že by jim sedlo něco s lepším přístupem do kufru. Kecy o ježdění na zadním sedadle a kreditce v kapse jsou pouze z neznalosti.
4bytelnýkola
tak třeba range rover? 😄
skejpa
Ne každý touží po autobusu 😄
4bytelnýkola
mě se líbí jak by tady všichni kupovali a8 v kombíku 😄
Hammunasakra
Auto co neni v naftě a v kombíku snad neni ani auto. To ví každej evropan >😒]
4bytelnýkola
😄
lowkick
všichni jistě ne,ale podle mne v následující generaci bude i avant nebo nějaký crossover odvozený od A8...řekněme R klasse z Ingolstadtu, doba se změnila...
4bytelnýkola
nic proti bych neměl, ale rklasse taky nemáš od sklasse..
Anonym
Jasně, všichni co maj A8 s tím jezdí na měsíční nákupy do tesca nebo v tom vozí rašelinu na zahrádku, LOL
KANKUNEN
Všichni ne, ale spousta úplně normálně a žijí úplně normálně.
Anonym
že sem u tesca, globusu a spol neviděl jedinou nikdy a u chatových oblastní to zrovna na zahrádkách taky nepostává....
KANKUNEN
Musíš k Lídlu, myslíš že kdo má A8 nejí nebo co.
Ham.
Jsou to paradoxy, někteří mezi námi, a že bych mohl jmenovat, jedí a přesto nejezdí do Lidlu. 😄
4bytelnýkola
náhodou maj dobrej chleba se semínkama, semtam anglickej chedar a ovoce+zelenina taky ujde 😄
Ham.
Nic proti Lidlu, pro řadu lidí určitě vrchol delikatesních obchodů, jen jsem se snažil diplomaticky naznačit, že lidé používající luxusní třídu, nejsou zrovna nejpočetnější skupinou co parkuje před Lidlem (samozřejmě bazarové kovboje v pět let starých opelichaných vracích nepočítám).
webpaja
Pět let starej opelichamej vrak u premie by mohl být protimluv. Myslíš třeba F10 nebo stávající A6? 😉
10 nebo 15 let stare by by příhodnější...
Ham.
Z pohledu nejčastějších uživatelů nových vozů luxusní třídy je 5 let stará MB-S, A8 nebo 7er stará rachotina, typická obrátka je 3-4 roky, 5 už je spíš maximum. Že třeba pro Barika je takové auto funglovka je jiná diskuze. A6 ani F10 bych do luxusní třídy netahal.
webpaja
OK, souhlasím s obrátkou 3-4 roky, přesto bych neoznačoval 5-ti letej kousek za vrak 😉 . Myslím, že pokud bereme v úvahu ten typ uživatele, co už v záasdě nemá na údržbu, tak to není druhej, ale obvykleji až třetí majitel. Tedy po nějakých 8-9 letech.
Tam se láme chleba. U lux třídy jsou ceny za ojetý auto (předpoklad většinou opečovávanýho a udržovanýho) podle mě kolem 30-40k EUR. 2nd hand pak ještě dokáže většinou autu dát co potřebuje. V tu chvíli, kdy hodnota spadne na 10-20k EUR už jde auto rychle dolů.
Ham.
Z technického pohledu jistě 4 leté auto rachotina být nemusí, ale z pohledu prvomajitelů určitě ano a z jejich pohledu jsem to psal.
white label
První majitelé s menším ročním nájezdem u nás obvykle neprodávají A8/7er/Skl. už po 3-4 letech, klidně je mají "až" do příchodu další generace.
Anonym
5 let starý auto může být v podstatě zánovní, je otázka jak s tím kdo jezdil a jak se o to staral.
A samo kolik toho najel, sou velmi podstatné rozdíly mezi auty se 100 tis a s 250ti.
4bytelnýkola
souhlasím, například v pražských průhonicích parkuje místní "smetánka" u billy,ale vo moc lepš kšeft to nejni 😄
Ham.
Správně jsi to slovo smetánka dal do uvozovek, skutečná smetánka tam neparkuje, dokonce ani nebydlí v Průhonicích.
webpaja
Je otázkou, co kdo považuje za smetánku 😉
white label
Třeba pro mě musí být čerstvá ("netrvanlivá") s obsahem pouze mléčného tuku, minimálně 33%. 😉
webpaja
>😒] :yes: :yes: :yes:
white label
Když si pak takovou šlehneš, tak to s tebou klidně i šlehne..., teda pokud už si zvyklý na laciné náhražky a všemožné sra.čky z nich. 😉
Ham.
Souhlas.
4bytelnýkola
je to tam jak na přehlídce tlustých krků 😄
webpaja
V Průhonicích? Nevím, ale v Grossetu nebo ve Spektru jsou daleko ladnější kousky než chlapský krky 😄
4bytelnýkola
budu muset rekognoskovat terén😊
Hammunasakra
Já teda kolem jednoho skoro denně jezdim a pokaždý čumim jak drahý auta tam stojej 😉
HitmanPB
od zajtra chodím iba v sivej mikine, šiltovke - a po kanáloch. 8-s
Takéto kecy môže napísať iba človek, ktorý toho vie evidentne o peniazoch veľa...

P.S. Čo majú robiť takí úbožiaci, čo majú 7 - 10 ročné Rolls Royce ? To aby si okamžite pustili plyn >😁
white label
Určitě jsou mezi námi tací..., na druhou stranu, na to jaký je Lidl tvrdý diskont, má u nás poměrně často (relativně) nadprůměrnou kvalitu produktů a u některých produktů i lepší než nadprůměrnou. A i kdyby tu byl (mezi obdobnými "supermarkety") spíš "jednookým mezi slepými", tak to na tom nic moc nemění. 😉

edit - reagovat nemusíš, už jsem četl tvou reakci z 12:40. 😄
Anonym
U lidla už vůbec, tam je vrchol X5, A4 a Passat >😁

Pravda že u globusu sem viděl Ferrari 2x, ale ti se tam podle mě jen projížděli.
Ham.
Když někdo potřebuje lepší přístup do kufru než má luxusní sedan, tak nepostupuje, ale sestupuje. 😉
webpaja
Aby si udržel vnější rozměry tak spíš nenastupuje, ale šplhá 😉
lowkick
to je nesmysl...zavazadlový prostor se tomu přece říká, nesmíš tam vidět jen hobby market 😉
Ham.
Odkdy tě zajímá jestli tvůj řidič do kufru (dobře ať je po tvém) do zavazadlového prostoru dává golfové bagy ze štaflí, po dopravním pásu nebo je musí přivést druhý řidič v dodávce? >😒]
_MT_
Před lety říkali, že by museli prodat těch kombíků alespoň 10 tisíc ročně, aby to pro ně bylo zajímavé. Očividně nevěřili, že by toho dosáhli.
AUDIRS6
Tak to musim nazvat, bohuzial... ;-\
Dizajn je davno hotovy, technika defakto tiez, ide tu podla mna len o to, ponuknut to autonomne riadenie v sulade s EU smernicami, nakolko zatial takyto voz nieje s tymito kompatibilny. Takze cakaju, kym sa to dostane v Bruseli na stol, odklepnu to a A8 bude moct byt prva s ozajstnym autonomnym riadenim.
Co sa motorov tyka: W12 je sice fajn ( v ramci moznosti a prestize ) lenze vraj sa pracuje na novom V10 6.0 biturbo, dokonca s vypinanim 4 valcov, takze potom to bude taka "cudna V6" - nakolko poradie zapalovania nema sancu byt optimalne...ale necham sa prekvapit. Tento motor ma totiz nahradit aj W12 v Bentley :-!
Co sa dizajnu tyka - tak tam mam teda zatial stale dost velke obavy, aku finalnu podobu tomu Mark Lichte da. Na Prologue si len pomaly zvykam, ma byt pre nu inspiraciou, ja ale dufam, ze nie az takou velkou... ;-\
OK, toz koncom roku 2016 uvidime...
webpaja
Ve finále to není špatný načasování. O moc míň než loni se A8 v současný generaci neprodá, S-klasse bude zrovna v letech FL a prvotní poptávkovej peak po 7er "G" bude pryč. To není špatný rozhodnutí, ať už jsou důvody jakýkoliv 😉
ryccardo
Není to sice až zas tak důležitý, ale nevím odkud má redakce informaci, že A8 odstartuje na jaře. Pokud já vím tak SOP je plánováno až na Q4/2017. Konkrétně říjen. Takže bych opravil titulek, že AUDI A8 nové generace má dorazit ale až v roce 2018!