Ojetiny
Přihlásit pro přidání komentáře
spigy11
Samostatna kapitola je LPG, pokial chcete benzin na LPG zabudnite 1.6, vsetky twinporty maju s LPG velky problem, Z14XEP o nieco mensi ako Z16XER, tie Z14XEP maju aspon hydroventily, pokial chcete opel motor na LPG tak jedine Z14XE, bez P na konci, [odkaz] podla nemeckych for je Z18XE ideal na plyn, vsetky XER/XEP rychlo zabudnut, samozrejme pocitajte s tym ze v servise su vam povedia ze vsetko co je na benzin sa da prerobit
robsi167
+chip od pbox, najazdil som cca 290.000km ku koncu spotreba v meste 5,5
nerozumiem preco som musel menit dva kablove zvazky, myslel som ze by mali v poho prezit cele auto. okrem toho vymena alternatoru a kompresoru klimatizacie ( a to klimu takmer nepouzivam). casta vymena H7.
sedacky ku koncu stale nepresedene a potahy ako nove.
velmi slusny kufor aj na zimne dovolenky s malym dietatom, ani truhlu som nepotreboval.
je mi za nou smutno
nerozumiem preco som musel menit dva kablove zvazky, myslel som ze by mali v poho prezit cele auto. okrem toho vymena alternatoru a kompresoru klimatizacie ( a to klimu takmer nepouzivam). casta vymena H7.
sedacky ku koncu stale nepresedene a potahy ako nove.
velmi slusny kufor aj na zimne dovolenky s malym dietatom, ani truhlu som nepotreboval.
je mi za nou smutno
Přesně takhle se dá vyhodnotit jestli auto bylo dobré nebo ne. Jakmile ho člověk prodá a je mu za ním smutno bylo dobré. Když jsem se zbavoval RAV4 r.v. 2007 myslel jsem, že budu kupci ještě líbat ruce aby si tu japonskou hromadu rzi odvezl a nevracel.
alternator je bolest tychto astier, nechapem, preco to v clanku ie je spomenute, to je asi najvacsia chyba u nich. Este turbo u 1,7cdti minimalne 74kw, ma zivotnost ratam tak medzi 150000 a 200 000. A este jedna vec, senzor otacok, akonahle sa zacne triast na volnobehu rucicka otackomeru, tak je zaciatok konca senzora.
Z firmy sme s kamosom brali dve astry, mali sme na vyber asi zo 7mich, turbo nepiskalo len na jednej, co mala 100 000km. Tu som kupil zene, dnes ma 145000 a turbo piska hlavne za studena tak, ze to nepocuje len mrtvy, je to fakt hlasne piskanie, za tepla sa to trochu stisi, ale stale zretelne.... davam mu tak 10-20000km, raz ked som zrychlil, tak mi aj nasal olej z intercoolera, takze na cca 2s plne otacky a biely dym za mnou. Je to 1,7cdti 74kw.
Dalej, odisiel alternator, prejavilo sa to skratom, totalne vytiahol baterku. Nemeni sa cely alternator, asi ta pekne servis osmekol, je to oprava za par eur, odchadzaju tam diody, ale za par eur ti to elektrikar neurobi, kedze minie dost casu na rozoberani, takze cca 150eur oprava. Spotreba 5,5l, ked som sa moooc snazil, tak som dal na 5l. Inac ten motor sa mi zda neznicitelny, co si ten uz vytrpel u mojej zeny, divim sa ze ani dvojhmota neodisla.
Kamos kupil 1,9 88kw, kombi, lepsia vybava, 150 000km. Predal ju ked mala 250 000km, povodne vstreky, turbo ako nove.... 5,5l a to ju vobec nesetril, brak ju ako sluzobne auto.
Zavady, prekvapivo alternator, nejaky skrat v elektrike ze mu odpalovalo poistky na vnutorne osvetlenie a ventilator, plus raz ho nechalo auto stat, ale nevie o to bolo, nezapamatal si co mu technik povedal, ale nevedel to nikto opravit, az v autorizaku hned vedeli co tomu bolo.
Inac 1,9 88kw ako z inej dimenzie, v clanku vobec nie je pravda, ze je vykon podobny 1,7 (mozno 92kw). Linearny zatah, kultivovanost, dynamika sa rovnala mojmu vtedajsiemu cipnutemu 120kw pezotu 407. Rovnako problmy s packami ani s nicim inym spomenutym v clanku sme nemali.
Este edit, 1,7dcti 74kw ma 5st prevodovku (na dialnici toci 3000rpm), ta je dost zla, vyvyklava sa na tom vodic paky(znovu t chyba v clanku), v praxi je potom asi ako pezotacka 5st prevodovka. 6st o poznanie lepsie vo vsetkych smeroch.
Este sa neda nespomenut si na hlupaka, co vymyslel psosob vymeny prednych ziaroviek. To bol vylozene vtak. Kto chce prist o nervy (a strhat torxy, ktorymi je prisrobovana obimka), tak nech si to vyskusa. Kto videl video, ako sa meni ziarovka u megane2, tak u astry H rovnakym sposobom akurat este horsie.
Z firmy sme s kamosom brali dve astry, mali sme na vyber asi zo 7mich, turbo nepiskalo len na jednej, co mala 100 000km. Tu som kupil zene, dnes ma 145000 a turbo piska hlavne za studena tak, ze to nepocuje len mrtvy, je to fakt hlasne piskanie, za tepla sa to trochu stisi, ale stale zretelne.... davam mu tak 10-20000km, raz ked som zrychlil, tak mi aj nasal olej z intercoolera, takze na cca 2s plne otacky a biely dym za mnou. Je to 1,7cdti 74kw.
Dalej, odisiel alternator, prejavilo sa to skratom, totalne vytiahol baterku. Nemeni sa cely alternator, asi ta pekne servis osmekol, je to oprava za par eur, odchadzaju tam diody, ale za par eur ti to elektrikar neurobi, kedze minie dost casu na rozoberani, takze cca 150eur oprava. Spotreba 5,5l, ked som sa moooc snazil, tak som dal na 5l. Inac ten motor sa mi zda neznicitelny, co si ten uz vytrpel u mojej zeny, divim sa ze ani dvojhmota neodisla.
Kamos kupil 1,9 88kw, kombi, lepsia vybava, 150 000km. Predal ju ked mala 250 000km, povodne vstreky, turbo ako nove.... 5,5l a to ju vobec nesetril, brak ju ako sluzobne auto.
Zavady, prekvapivo alternator, nejaky skrat v elektrike ze mu odpalovalo poistky na vnutorne osvetlenie a ventilator, plus raz ho nechalo auto stat, ale nevie o to bolo, nezapamatal si co mu technik povedal, ale nevedel to nikto opravit, az v autorizaku hned vedeli co tomu bolo.
Inac 1,9 88kw ako z inej dimenzie, v clanku vobec nie je pravda, ze je vykon podobny 1,7 (mozno 92kw). Linearny zatah, kultivovanost, dynamika sa rovnala mojmu vtedajsiemu cipnutemu 120kw pezotu 407. Rovnako problmy s packami ani s nicim inym spomenutym v clanku sme nemali.
Este edit, 1,7dcti 74kw ma 5st prevodovku (na dialnici toci 3000rpm), ta je dost zla, vyvyklava sa na tom vodic paky(znovu t chyba v clanku), v praxi je potom asi ako pezotacka 5st prevodovka. 6st o poznanie lepsie vo vsetkych smeroch.
Este sa neda nespomenut si na hlupaka, co vymyslel psosob vymeny prednych ziaroviek. To bol vylozene vtak. Kto chce prist o nervy (a strhat torxy, ktorymi je prisrobovana obimka), tak nech si to vyskusa. Kto videl video, ako sa meni ziarovka u megane2, tak u astry H rovnakym sposobom akurat este horsie.
No tak to je fakt problém otočit koly, vycvaknout dvě krytky, otočit správným směrem paticí a vyměnit žárovku. Rozumím tomu že každý není automechanik, ale vyměnit si žárovky by měl umět každý kdo má řidičák (nebo dokonce musí? teď si nejsem jistý jak je to ve vyhlášce).
ano, je...
ja mam tu paticu prisrobovanu torxami ktore su na to male okienko krivo, takze treba cca 5cm srobovak, aby sa vosiel kolmo na torxy. Navyse, ak do okienka dam ruku, tak ju mam celu spinavu a dorezanu od hran, nehovoriac o tom, ze pracujem naslepo. obimka nema ziadnu aretaciu, takze ked su torxy povolene, tak sa vytahuje spod nich. A skus jednou rukou drzat obimku a zaroven srobovat torx bez aspon troch klbov naviac na ruke.
Naozaj bezproblemove riesenie, asi to su totalni hlupaci, co vymysleli vymenu ziarovky z motoroveho pristoru (pezot 407 som mal za 30sekund na prvy krat aj s koumanim, grand scenic cca minuta, dacia sandero tiez cca minuta, astra H asi hodina).
ja mam tu paticu prisrobovanu torxami ktore su na to male okienko krivo, takze treba cca 5cm srobovak, aby sa vosiel kolmo na torxy. Navyse, ak do okienka dam ruku, tak ju mam celu spinavu a dorezanu od hran, nehovoriac o tom, ze pracujem naslepo. obimka nema ziadnu aretaciu, takze ked su torxy povolene, tak sa vytahuje spod nich. A skus jednou rukou drzat obimku a zaroven srobovat torx bez aspon troch klbov naviac na ruke.
Naozaj bezproblemove riesenie, asi to su totalni hlupaci, co vymysleli vymenu ziarovky z motoroveho pristoru (pezot 407 som mal za 30sekund na prvy krat aj s koumanim, grand scenic cca minuta, dacia sandero tiez cca minuta, astra H asi hodina).
Není to nejpohodlnější, ale taky to není nic neobvyklého a rozhodně to není práce na hodinu ale na max. 5 minut. U auta tak jak přijede z fabriky se nic nepovoluje, že jste to měl dotáhnuté bych přisuzoval spíš tomu kdo to měnil před vámi.
Jsou auta u kterých je tradiční řešení přístupu "shora" větší porod a dořezané a špinavé ruce naprostá samozřejmost.
Nepopírám, že jsou auta s elegantnějším řešením, tam je to třeba chválit, ale u Astry H přehnanou kritiku netřeba.
Jsou auta u kterých je tradiční řešení přístupu "shora" větší porod a dořezané a špinavé ruce naprostá samozřejmost.
Nepopírám, že jsou auta s elegantnějším řešením, tam je to třeba chválit, ale u Astry H přehnanou kritiku netřeba.
no skusal som tie sroby pritiahnut tak akurat, ze by ta obimka aj drzala, ale zaroven by sa dala pootocit von bez povolovania, tak takyto bod pritiahnutia som nenasiel, vzdy mi bud vypadla obimka sama (droty maju pnutie a vytahuju obimku von), alebo to uz bolo moc pritiahnute
torxy se šoubujou jen u xenonů a tam se předpokládá že výbojky něco vydrží a mění se třeba po 5 letech, u halogenů se nic šroubovat nemusí
no ja mam tu paticu naozaj prisrobovanu torxami a nimi je zaroven zahaknuta....
ok video na youtube,,,,
jemu to ide povolit aj bez povolenia torxov, mne teda urcite nie....a to som skusal aj silou
[odkaz]
ok video na youtube,,,,
jemu to ide povolit aj bez povolenia torxov, mne teda urcite nie....a to som skusal aj silou
[odkaz]
delvan
to je docela i podle pravdy, ale TDCI budete u Opla hledat opravdu marně
jinak za tou "poruchovou" elektronikou v 99% případů stojí CIM = řídící jednotka sloupku řízení, která stojí nová cca 4500, ale dá se i opravit (závada jsou většinou jen špatné kontakty)
já bych volil benzín, ale těch je málo, většina jsou vylítaný fleetový nafťáky
měl sem celkem 3, kombi 1.9cdti (koupeno s 80tis km), sedan 1.6 (koupeno nové), van 1.7cdti (koupeno s 20tis km) a kdybych ji nahodou měl koupit znova tak určitě benzín, na naftě sem sice neměl nikdy žádnou poruchu ale ten projev traktoru fakt už ne...a jezdit za 6 nafty nebo 7 benzínu, ten litr za ten kravál fakt nestojí
jinak za tou "poruchovou" elektronikou v 99% případů stojí CIM = řídící jednotka sloupku řízení, která stojí nová cca 4500, ale dá se i opravit (závada jsou většinou jen špatné kontakty)
já bych volil benzín, ale těch je málo, většina jsou vylítaný fleetový nafťáky
měl sem celkem 3, kombi 1.9cdti (koupeno s 80tis km), sedan 1.6 (koupeno nové), van 1.7cdti (koupeno s 20tis km) a kdybych ji nahodou měl koupit znova tak určitě benzín, na naftě sem sice neměl nikdy žádnou poruchu ale ten projev traktoru fakt už ne...a jezdit za 6 nafty nebo 7 benzínu, ten litr za ten kravál fakt nestojí
Delvane, že ty budeš z Liberecka? Jinak k astře H musím konstatovat, že u mne byla naprosto spolehlivá až do 165 000 Km, kdy jsem ji prodal a dodnes na ní nostalgicky vzpomínám. Ať si k ní každý říká co chce, tvrdím, že se jednalo o výborný a spolehlivý vůz... :yes:
3_diamanty
ako nahradne auto uz davnejsie... prekvapilo ma ake je vnutri male... vobec mi nesedlo .. jak ovladanie tak palubovka s tym podivnym zltym displejom a koleckom .... bez srandy ale vo felde ci prvej fabii je viac miesta vpredu... necitil som sa proste v tom aute dobre... ale to je hodne individualne, kazdopadne uz taky generacne starsi golf 4 je uplny iny svet.....
A jak se ti líbí interiér v etalonu nižší střední třídy ? [odkaz]
Já tam vidím jen hrozně ošklivý volant a displej rádia/navigace mimo zorné pole řidiče...
>😁
Astra H má o dost lepší interiér: [odkaz]
Já tam vidím jen hrozně ošklivý volant a displej rádia/navigace mimo zorné pole řidiče...
>😁
Astra H má o dost lepší interiér: [odkaz]
Je to troll už jenom podle porovnávání prostoru s fábií 1 ve které se jako 2m člověk tak tak namačkám za volant a v Astře H nemusím dávat sedadlo ani úplně na poslední zoubek abych se cítil pohodlně, Navíc si k němu příliš shovívavý Interiér Golfu 4 je totiž ještě hnusnější než ta odkazovaná V [odkaz]
Karlll
U Oplu pozor na elektroniku. "...u tohoto Opelu platí, že čím méně elektronických hraček, tím lépe. Některé ovladače a spínače totiž dost zlobí."
"U Golfu pozor na stav turbodieselových motorů a také na přeplňované jednotky TSI."
Kvalitni auta dle testera, ale pritom slusny srot. Z techto duvodu je japonec jasna volba. Porizen za lepsi penize a udrzovan za mene :yes:
"U Golfu pozor na stav turbodieselových motorů a také na přeplňované jednotky TSI."
Kvalitni auta dle testera, ale pritom slusny srot. Z techto duvodu je japonec jasna volba. Porizen za lepsi penize a udrzovan za mene :yes:
kpt.Budha
Koupeno na podzim s 1.6 benzínem, moc to nejede, po 1000km měněny cívky, spotřeba oleje na dálnici 1litr na 500km ;-\ Ale třeba jen smůla na kus...
a opravdu máš Astru H? Podle toho oleje bych tipoval Astru G.
Táta má H 1.6 16V a olej to prakticky vůbec nebaští. Ale cívky, resp. zapalovací lišta se měnit musela. Tuším, že někdy ve 140t km. A protože celá zapalovací lišta (tj. cívky na 4 válce) stojí 2000Kč nová, tak to nevidím jako nějaký extra problém.
Táta má H 1.6 16V a olej to prakticky vůbec nebaští. Ale cívky, resp. zapalovací lišta se měnit musela. Tuším, že někdy ve 140t km. A protože celá zapalovací lišta (tj. cívky na 4 válce) stojí 2000Kč nová, tak to nevidím jako nějaký extra problém.
Právě že H....říkám, asi smůla na kus.
Tak kdo ví co tomu předchozí majitel nebo servis udělal. Nepředpokládám, že mluvíte o novem autě protože to už bylo skoro nesehnatelné i na podzim 2013 a taky proto, že udávaná spotřeba by byla na výměnu motoru v rámci klasické 5 lete záruky Opel.
GTS
Článek psal zřejmě nějaký začínající bazarista, který nikdy neviděl interiér v ojetém Golfu.
Astra H - Interiér po 200 000 km: [odkaz]
Golf V - Interiér po 200 000 km: [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Astra H - Interiér po 200 000 km: [odkaz]
Golf V - Interiér po 200 000 km: [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Neblbni, co tem tridnim kralum zbyde. Motory jsou tragedie a ted jeste takovy osuntely pelech uvnitr. Co budou chudaci delat, co budou uctivat? >😁 :yes😒br />
Nema cenu si nic nalhavat, je to stejne jako u ostatnich a k tomu rozhaseny motory jak dehet tak benzin :yes:
Na blesku to budes cist stale pod kazdym bazar clankem, ze koncern ma kvalitni interier >😁
Na blesku to budes cist stale pod kazdym bazar clankem, ze koncern ma kvalitni interier >😁
Mohu potvrdit. Já prodával Astru H teprve ve 165 tis. Km a jediné opotřebení bylo, že se začínal pomalu oloupávat volant. Nic víc...
Přesně tohle můžu potvrdit z vlastní zkušenosti! Mám vectru 1.9 CDTi, která měla při koupi najeto 210 000 a bůhví kolik měla odtočenejch, protože jsem čtvrtej majitel (ČR původ). Teď máme 250 tisíc a interiér vypadá pořád jako novej! Akorát madla dveří se trošku loupou, ale jinak čudlíky, sedačky, volant, prostě všechno jako nový.. Pochybuju, že by ten interiér byl měněnej, protože mám nejvyšší výbavu se světlou kůží a to se sakra špatně schání. VW je zbytečně přeceňovanej a Opel zase podceňovanej... Přítelkyně má o 3 roky staršího passata se stejnýma kilometrama a to auto vypadá daleko hůř v interiéru, než to mý.. Nemluvě o tom, že jsem jel nedávno Mondeem předposlední generace (najeto zhruba 97 tisíc) a v interiéru jsem byl doslova šokovanej. Sloupaný tlačítka, vohrabanej volant, popraskanej rukáv řadící páky, no hnus. Zkrátka kdo chce dobrý auto za dobrý peníze, tak Opel je dobrá volba. Akorát si musí člověk pohlídat, jakej kupuje motor.. Ale to je u každý automobilky
jozephko
Pred niekoľkými hodinami som práve z Nemecka doviezol Há-čkovú Astru kombi pre sestru. Benzín 1.6 s tempomatom, ALU diskami, automatickou klímou a (predpotopnou) navigáciou... 9-ročná, nebúraná, bez jediného škrabanca, od súkromného majiteľa a na LPG...
Auto je pekné aj vonku aj vnútri, ale za logiku ovládania a ergonómiu by som inžinierov a designérov z Oplu hnal z roboty svinským krokom... >😁
Auto je pekné aj vonku aj vnútri, ale za logiku ovládania a ergonómiu by som inžinierov a designérov z Oplu hnal z roboty svinským krokom... >😁
Můžu se zeptat co vám vadí na logice ovládání?
Ovládanie smeroviek a stieračov, príliš komplikované ovládanie palubného počítača. Síce umožňuje veľké množstvo nastavení (oveľa viac ako napr. v Octavii), ale je to celé príliš zložité na zapamätania. Na stredovom paneli je 5 otočných ovládačov a ďalších 8 až 10 knoflíkov.
Veľa vecí sa dá nastaviť len v menu multifunkčného displeja - napr. smer fúkania klimatizácie. Treba najskôr nájsť príslušnú voľbu, potom ju ešte potvrdiť. Moc pohodlné ani bezpečné to nie je. Na mojej Octávke na to stačí klik na jediné tlačidlo...
Veľa vecí sa dá nastaviť len v menu multifunkčného displeja - napr. smer fúkania klimatizácie. Treba najskôr nájsť príslušnú voľbu, potom ju ešte potvrdiť. Moc pohodlné ani bezpečné to nie je. Na mojej Octávke na to stačí klik na jediné tlačidlo...
S tou klimou máte pravdu, jinak na všechno ostatní se dá rychle zvyknout. 😄 Když jsem já přivez Vectru C s plnou výbavou, tak jsem nad těma čudlíkama sprásknul ruce, ale fakt si na to člověk zvykne, když s tim autem chvilku jezdí. 😄
Tři kolečka klimy - teplota, směr a rychlost vzduchu. OMG vždyť to tak je všude v každém autě! Nebo to mluvíte o tom rozšířeném menu klimy? Vždyť to jsou všechno funkce navíc za co by měl být člověk rád a ne prskat nad tím že tam jsou...
já mám digiklimu a směr vzduchu (na nohy, na xicht, nahoru) si volim v menu, což je nepraktický..
Hoho, tak to vypadá že už začínám rozumět problému. Zřejmě jde o různé verze software digiklimy a proto ty stížnosti nechápu, jinak si to nedovedu vysvětlit.
V Astře mám taky digiklimu a směr vzduchu se mění pouhým otáčením prostředního kolečka. K čemu dojde teda u vás při jeho otáčení? To jako nedělá nic a jediná možnost je ho zmáčknout a potom teprve nastavovat z nabídky? To je dost divné a nechal bych si to přehrát...
V Astře mám taky digiklimu a směr vzduchu se mění pouhým otáčením prostředního kolečka. K čemu dojde teda u vás při jeho otáčení? To jako nedělá nic a jediná možnost je ho zmáčknout a potom teprve nastavovat z nabídky? To je dost divné a nechal bych si to přehrát...
Lépeřečeno mám digiklimu a dvouzonu. Kolečkem vlevo nastavuji teplotu řidičovi zony, kolečekm uprostřed nastavuju rychlost větráku a po jeho stlačení se mi objeví nabídka klimatizace (dokonce i od/off je v tý nabídce) a taky nastavení směru výdechu. A to je prostě špatně vyřešený 😐
Tak to vysvětluje situaci a je to fakt špatně. Já mám jednozónovou a ta je řešena jak jsem popisoval. Vzhledem k tomu že, ale člověk na kterého jsem původně výše reagoval kritizoval počet otočných voličů tak nevím co by říkal na další otočný volič který by měnil směr proudu vzduchu... třeba v RAV4 jsem měl teplotu dvouzóny řešenou tlačítky a to byl opět předmět kritiky uživatelů.
Směrovky - komplet elektronicky - jedno brnknutí po aretaci = 3 bliknutí, brnknutí přes aretaci = klasická aktivace. Systém zachovává klasickou funkci blinkrů a přidává nastavitelnou hlasitosti nasamplovaného cvakání "relátka" které ve skutečnosti přehrává reproduktor. Dobově to má stejně řešené spousta aut včetně BMW 5er, nevšiml jsem si že by na to někdo v BMW nadával, ale tohle je Opel takže je to samozřejmě špatně. Napadá mě leda, že máte zlozvyk aktivovat vícekrát za sebou blinkry a napodruhé si je nechtíc vypnete (deaktivace blinkru je totiž možná oběma směry na což nejste zvyklý, ale to je možnost navíc ne nějaký nedostatek).
Stěrače opět komplet elektronicky a tady už opravdu tápu, protože se to chová stejně jako v každém jiném autě nahoru aktivace resp. změna rychlosti, dolů deaktivace, od sebe zadní sklo.
Ovládání palubního počítače na volantu je přes jeden ovladač (jen pohyb nahoru/dolů, zmáčknutí je potvrzení a z každé nabídky se člověk dostane zpět po najetí na konec nebo začátek nabídky). jednodušeji už to nejde.
Klimatizace - opět klasika, levé kolečko teplota, prostřední je směr foukání (zde oceňuji že jde nastavit skutečně všechny kombinace na rozdíl od konkurence kde často není možné naráz foukat na sklo, na obličej a na nohy zároveň, tady jo) a pravé kolečko je rychlost ventilátoru, to je snad v každém autě stejné ne? Nebo by jste chtěl všechno řešit přes jeden otočný ovladač? To by bylo hodně inovátorské aještě v žádném autě jsem to neviděl.
Páte kolečko nemám takže nevím k čemu slouží (asi jiné rádio takže nějaká funkce rádia o kterou jsem já ochuzen).
Stěrače opět komplet elektronicky a tady už opravdu tápu, protože se to chová stejně jako v každém jiném autě nahoru aktivace resp. změna rychlosti, dolů deaktivace, od sebe zadní sklo.
Ovládání palubního počítače na volantu je přes jeden ovladač (jen pohyb nahoru/dolů, zmáčknutí je potvrzení a z každé nabídky se člověk dostane zpět po najetí na konec nebo začátek nabídky). jednodušeji už to nejde.
Klimatizace - opět klasika, levé kolečko teplota, prostřední je směr foukání (zde oceňuji že jde nastavit skutečně všechny kombinace na rozdíl od konkurence kde často není možné naráz foukat na sklo, na obličej a na nohy zároveň, tady jo) a pravé kolečko je rychlost ventilátoru, to je snad v každém autě stejné ne? Nebo by jste chtěl všechno řešit přes jeden otočný ovladač? To by bylo hodně inovátorské aještě v žádném autě jsem to neviděl.
Páte kolečko nemám takže nevím k čemu slouží (asi jiné rádio takže nějaká funkce rádia o kterou jsem já ochuzen).
pockaj, ked na nej budes menit predne ziarovky, to este len budes preklinat oplackych inzinierov 😃) Ine ako long life sa tam ani nepokusaj davat!
Už som menil - pred pár rokmi som s jedným známym doviezol z Nemecka dieslovú Astru. A ešte cestou z Nemecka sme žiarovku museli meniť - cez predný blatník... >😁
Ale rovnakým spôsobom sa odporúča meniť žiarovku aj na šestkovej mazde - tú som mal pár rokov.
Ale rovnakým spôsobom sa odporúča meniť žiarovku aj na šestkovej mazde - tú som mal pár rokov.
Na passatu se kvůli výbojkám musí sundavat nárazník, takže taky nic moc >😁 Já mám u svý vectry C takovou vychytávku, že můžu vycvaknout hrdlo nádrže na vodu do ostřikovačů. Pak se ta výbojka dá vphodě vyndat. Na druhý straně se ale musí sundat airbox.
eXp10it
Zdaleka nejsmutnější je ale fakt, že i ta zmiňovaná průměrná kvalita materiálů i u takto staré Astry je daleko před vysloveně laciným vzhledem celé nové generace nových škodovek. Rapid, Fabia, Octavia... tvrdé laciné plasty.
A netýká se to jenom téhle Astry, celá ta "předkrizová" generace aut měla kvalitu materiálů jinde než ty dnešní.
A netýká se to jenom téhle Astry, celá ta "předkrizová" generace aut měla kvalitu materiálů jinde než ty dnešní.
Makovnik
Auto je velmi solidne postavne, ovladace a vsetky prvky, ktorych sa vodic standardne dotyka su tuhe a maju jasny chod.
Interier je v zaklade smutny a sedivy, roky z neho kricia a tep srdca sa znizi pokojovu hodnotu. Velkou pomocou je top uroven vybavy s polokozenymi sedackami, ako sa vyskytla na foto v miestnej diskusii, vtedy je interier aj opticky na slusnej urovni, i ked odpoveda dobe.
Podvozok na 16" je velmi dobry, tichy a s velmi slusnym tlmenim nerovnosti, je dostatocne makky na ostrych nerovnostiach a pritom sa extremne nenaklana pri ostrejsom prejazde zakruty.
Motor 1.4 je na volnobehu nervoznejsi a nie uplne najtichsi, ako by sa od benzinu cakalo kvoli striedmej urovni utisenia tlmiacimi materialmi, ale pod zatazou je naopak tichsi ako niektore moderne prevarene turbobenziny.
Riadenie je mierne zvlastne, volant ma v strede trochu hluche miesto, a az po natoceni o zhruba 10stupnov stupne odpor posilnovaca a akoby sa prevalil cez hrbol na jednu alebo druhu stranu. Riadenie posobi akoby malo progresivny prevod.
Ponuka vsak rozumnu mieru odozvy od podvozku a vie zatahat za volant.
Miesta pre vodica je dostatok, vzadu je to horsie, zhruba tolko ako maju teraz niektore priestrannejsie auta B segmentu, kufor naopak postacuje aj v hatchback verzii.
Sprevodovanie je kratke, uz pri 90kmh toci na 5kvalt zhruba 2500ot., nad 100kmh uz zacina narastat hluk od motora a ma prevahu nad ostatnymi ruchmi.
Kombinovana spotreba s prevahou mesta je zhruba 6.5L/100km.
Pochvalit je mozne celne svetlomenty a tiez osvetlenie pri cuvani, ktore je intenzivne.
Motor 1.7D je pomerne hlucny a trasie, ale zase ponuka slusny tah a netreba vela radit, spotrebou patri uz len medzi priemer, pohybuje sa okolo 5.5-5.7L/100km podla PP.
Interier je v zaklade smutny a sedivy, roky z neho kricia a tep srdca sa znizi pokojovu hodnotu. Velkou pomocou je top uroven vybavy s polokozenymi sedackami, ako sa vyskytla na foto v miestnej diskusii, vtedy je interier aj opticky na slusnej urovni, i ked odpoveda dobe.
Podvozok na 16" je velmi dobry, tichy a s velmi slusnym tlmenim nerovnosti, je dostatocne makky na ostrych nerovnostiach a pritom sa extremne nenaklana pri ostrejsom prejazde zakruty.
Motor 1.4 je na volnobehu nervoznejsi a nie uplne najtichsi, ako by sa od benzinu cakalo kvoli striedmej urovni utisenia tlmiacimi materialmi, ale pod zatazou je naopak tichsi ako niektore moderne prevarene turbobenziny.
Riadenie je mierne zvlastne, volant ma v strede trochu hluche miesto, a az po natoceni o zhruba 10stupnov stupne odpor posilnovaca a akoby sa prevalil cez hrbol na jednu alebo druhu stranu. Riadenie posobi akoby malo progresivny prevod.
Ponuka vsak rozumnu mieru odozvy od podvozku a vie zatahat za volant.
Miesta pre vodica je dostatok, vzadu je to horsie, zhruba tolko ako maju teraz niektore priestrannejsie auta B segmentu, kufor naopak postacuje aj v hatchback verzii.
Sprevodovanie je kratke, uz pri 90kmh toci na 5kvalt zhruba 2500ot., nad 100kmh uz zacina narastat hluk od motora a ma prevahu nad ostatnymi ruchmi.
Kombinovana spotreba s prevahou mesta je zhruba 6.5L/100km.
Pochvalit je mozne celne svetlomenty a tiez osvetlenie pri cuvani, ktore je intenzivne.
Motor 1.7D je pomerne hlucny a trasie, ale zase ponuka slusny tah a netreba vela radit, spotrebou patri uz len medzi priemer, pohybuje sa okolo 5.5-5.7L/100km podla PP.
Popisovaný problém s řízením vypadá na širší pneumatiky než mají být, resp. úzké disky. Tohle chování je typické pro takové ty balóny, které přečuhují ven přes disky. Potom když trochu pootočíte volantem tak se sice pohnou disky, ale pneumatiky zůstanou na místě. Fajn proti oděrkám od obrubníků, ale v zatáčkách celkem nebezpečné... k 1.4 90k jen tolik že je to slabota.
Podobný problém nemám. Mám Hačko, 1.4 66 kW na 16" kolech a v řízení nevidím žádnej problém.
Jinak motor není žádná střela, ale když jedu sám nebo ve dvou a motor vytočím, dynamika bohatě stačí. Je fakt, že při vyšších rychlostech již obtěžuje hlukem, protože Hačko ve verzi Classic přišlo o některé tlumící materiály. Ale spotřeba, ta je famózní. Po 40ti tis km mám spotřebu 6,2 l/100 km.
Jinak motor není žádná střela, ale když jedu sám nebo ve dvou a motor vytočím, dynamika bohatě stačí. Je fakt, že při vyšších rychlostech již obtěžuje hlukem, protože Hačko ve verzi Classic přišlo o některé tlumící materiály. Ale spotřeba, ta je famózní. Po 40ti tis km mám spotřebu 6,2 l/100 km.
Přitom Astra G byla a myslím, že třeba takové Coupé od Bertoneho pořád je nádherné auto na svou třídu s ohledem na mainstreamovou produkci. Tohle byla trefa, která se vratila až obgeneračně s Insignií a aktuální Astrou.
Ty uz fakt asi nevies co, ale aby si proste nieco napisal, tak si aspon vymyslis
Dále výtečná sedadla , a u dieslu slušná spotřeba.
Solidní auto , rok jsme ho jezdili.