Novinky
Myslím, že jako u nových BMW, v akčním režimu žerou jak zjednané. Jinak ale v klidném opravdu spotřeba extrémně dobrá. Mluvím teď zejména o komparaci nového V6 Turbo a staršího atmosférického V8 - např. okruhový nebo velmi sportovní režim... Takže těch 8 je tak sranda na testovací režim měření v laboratoři 😉.
Myslím, že atmosférická Porsche budou mít vždy trochu navrch emotivně a doufejme, že budou k dostání dobré vozy na trhu použitých... Osobně se mi to samo nelíbí a zážitkový důvod pro tuto volbu není, jen EMISE dle mého. Samotní konstrukteri Porsche nebo i Ferrari, jak se koketuje vice a vice s Turbo aplikacemi trpi (až na tradiční využití u 911 TURBO), jen navenek samo celkem drží oficialni linii, ze je to OK a tak. Ale prokecnou se občas dost - mne např osobně i Ferrari šéf v Německu říkal, jaká je nálada a co se říká navenek >😁
Myslím, že atmosférická Porsche budou mít vždy trochu navrch emotivně a doufejme, že budou k dostání dobré vozy na trhu použitých... Osobně se mi to samo nelíbí a zážitkový důvod pro tuto volbu není, jen EMISE dle mého. Samotní konstrukteri Porsche nebo i Ferrari, jak se koketuje vice a vice s Turbo aplikacemi trpi (až na tradiční využití u 911 TURBO), jen navenek samo celkem drží oficialni linii, ze je to OK a tak. Ale prokecnou se občas dost - mne např osobně i Ferrari šéf v Německu říkal, jaká je nálada a co se říká navenek >😁
Len by si este mohol nas nevzdelanych poucit, aku "V6 Turbo" od BMW mas na mysli... >😒]
Tak tu máme hošíky porovnávající Golf R s foukanou R4 oproti Vette s V8, pak klasika kterej našel pod kapotou BMW V6 turbo.
Sakra kde se to bere? I kdyby Golf R v přímce zrychloval jako Vette (což nezrychluje ani náhodou), pak faktor zábavy za volantem bude pořád golfoidní, oproti zadokolce s motorem za přední nápravou. Zkusili to ti pisálci vůbec někdy? Vědí o čem píší?
Atmosféry v 911 je samozřejmě škoda. Přes zkušenosti Porche s přeplňováním to byl jeden z posledních mohykánů, kterej odolával nástupu foukaných jednotek.
Ale dovolit si vynášet jakýkoliv soudy do přímýho osobního srovnání nemíním. Od toho jsou tu jiní e😜erti >😒]
Sakra kde se to bere? I kdyby Golf R v přímce zrychloval jako Vette (což nezrychluje ani náhodou), pak faktor zábavy za volantem bude pořád golfoidní, oproti zadokolce s motorem za přední nápravou. Zkusili to ti pisálci vůbec někdy? Vědí o čem píší?
Atmosféry v 911 je samozřejmě škoda. Přes zkušenosti Porche s přeplňováním to byl jeden z posledních mohykánů, kterej odolával nástupu foukaných jednotek.
Ale dovolit si vynášet jakýkoliv soudy do přímýho osobního srovnání nemíním. Od toho jsou tu jiní e😜erti >😒]
Špatně jsi to pochopil, chtěl jsem jen ukázat, jak turbomotory mají navrch, jak z malého objemu dokáží vydolovat i to, o čem se atmosférám může zdát. Když se koukneš na to Camaro, tak si řekneš 5.2s, to není zas tak omračující hodnota, přitom to není chyba toho auta (možná vyšší hmotnost), ale prostě je to atmosférický motor. A za další o Vette jsem nemluvil, jde vidět, že spíš ty jsi e😜ert na překrucování faktů a Machbuster se jednoduše přepsal. Takže nebuď jako Gligit. :-!
Velká omluva...nevšiml jsem si Camaro vs mnou psaná Vette. Velkej omyl a sypu si popel na hlavu. Camaro jsem nikdy nejel, byť věřím, že by mi bylo jízdně víc k potěše než právě Golf R.
To nic nemění na faktu, že jsem se přehlídnul. 😐
To nic nemění na faktu, že jsem se přehlídnul. 😐
Z tohto hľadiska máš iste pravdu. Ono dnešné hotheče, t.j. v podstate bežné autá už majú takú dynamiku, že mnohí majitelia športových áut (a ani nemusia byť staršieho dáta) sa môžu cítiť nepríjemne a možno pri nejakom semaforovom šprinte im klesne sebavedomie. Samozrejme športiak nie je len o zrýchlení z nuly na sto a inde sa ten univerzálny charakter hothečov nevyhnutne prejaví a športiak získa navrch. Ale zase aj na tých okruhoch dnes vidíš kopec všelijakých Meganov RS a Leonov Cupra, ako stíhajú omnoho výkonnejšie športiaky, takže dnes chtiac-nechtiac i tie športiaky musia posúvať hranice, inak skončia ako Toyobaru (ideál všetkých virtuálnych petrolheadov, ktorí ale - keď príde na reálnu kúpu - uprednostnia ten podstatne výkonnejší fúkaný hotheč).
"ale prostě je to atmosférický motor" - v první řadě je to zadokolka, ty v odpichu typicky ztrácí. Problém není v tom, že je to atmosféra. Vždyť má skoro 600 Nm a zase tolik točivý moment atmosférám nepadá. S hmotností jsi to trefil lépe, rozdíl je tam zhruba 300 kilo (manuál-manuál), ale není jisté, kolik výbavy v těch hmotnostech je. C2GTS má také atmosférický motor, ale je lehčí, za dobrých podmínek výkon zvládne přenést efektivně i jako zadokolka a stovku dá za 4,4 s manuálem a 4,0 s PDK. Což jsou pěkná čísla.
problem vidim v tom ze ikonicke auta tymto downsizingom dost trpia.... ja neviem ale ak to takto pojde dalej tak v porsche skonci o 15 rokov nejaka preplnovana 1,8micka s 4 valcami a dvojitym start stop systemom ... a 3 turbami... a budme uprimni.... to uz snad nebude ani porsche ... kde su tie casy ked v porsche bol 3,6 litrovy 300 konovy jednoduchy motor.... ktory verim tomu funguje v starsich carrerach dodnes.... sice stare carrery nezrychlovali pod 5s na stovku ale aj tak sa mi motoricky viac pacili.... boli zivocisnejsie.... jendoduchsie... jazdecky ked si na nich pritlacil zrejme aj viac vydrzali tie motory.... ono vobec.... tato nova doba uz sportiakom moc nepraje.... vobec nezavidim do buducna znackam ako su porsche a ferrari ci lambo ako sa popasuju s touto nie moc ruzovou buducnostou co sa tyka motorov... lebo ja elektromobil od lamba rozhodne nechcem ani vidiet... a aj keby som mal 100 milionov tak by ma nelakal.... rip sportove vozy....
Ale souhlas s tim ze trend je jasny a to pro CR nevyzniva dobre.